12 tekemistä lasten kanssa Menorcalla

Menorca on hauska saari vierailla lasten kanssa, joten katsokaa, mitä kaikkea voitte tehdä pienten lasten kanssa!

Andressa García

Andressa García

6 minuuttia luettu

12 tekemistä lasten kanssa Menorcalla

Menorca | ©mark bartlett

Vaikka kaikki, mitä Menorcalla voi nähdä ja tehdä, ei olekaan keskittynyt erityisesti pienten lasten nautintoon, voit löytää useita vaihtoehtoja, jos matkustat heidän kanssaan.

Voit kiertää koko saarta tutustuaksesi siihen perusteellisesti sekä tehdä muita hauskoja aktiviteetteja, kuten käydä eläintarhoissa tai käydä go-kart-radalla. Lue lisää saadaksesi lisätietoja asioista, joita voit tehdä lasten kanssa heti saarelle saavuttuasi.

1. Lähde melontaretkelle Menorcalle

Ihaile kauniita näkymiä kajakista käsin.| ©Laurene Gicquel
Ihaile kauniita näkymiä kajakista käsin.| ©Laurene Gicquel

Kajakkiretket ovat yksi saaren suosituimmista seikkailuista. Lapset rakastavat tätä kokemusta, sillä sen lisäksi, että he ovat suorassa kosketuksessa luontoon, he pääsevät harjoittelemaan heille sopivaa extreme-urheilulajia. Se on ihanteellinen tapa näyttää heille Menorcan vesien ihmeitä.

Se on turvallinen aktiviteetti, jota voi harrastaa koko perheen voim in ja jonka lapset haluavat aina toistaa. Jos varaat melontaretken Menorcalle, tarjoat lapsillesi ainutlaatuisen ja vertaansa vailla olevan kokemuksen. Äläkä ole huolissasi, sillä saaren asiantuntijat ja oppaat auttavat sinua turvallisuusohjeiden kanssa.

Varaa kajakkikierros Menorcalla

2. Vieraile veneellä vaikeapääsyisimmillä rannoilla

Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier
Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier

On selvää, että saaren maantieteellisen sijainnin vuoksi monet kauneimmista ja paratiisimaisimmista rannoista ovat todella saavuttamattomissa. Parasta onkin nousta veneeseen ja lähteä venematkalle Menorcan ympäri tutustumaan saaren syrjäisimpiin, piilotetuimpiin ja rajoitetuimpiin rantoihin. Vakuutan, että lapset tulevat rakastamaan tätä.

Voit ehdottaa pienimmille seikkailua, jossa he löytävät uusia paikkoja, joita he eivät ole koskaan ennen nähneet, ja siksi he lähtevät veneretkelle etsimään uusia alueita. Tämä esitys saa heidät varmasti ih astumaan ja he nauttivat siitä, että lähtevät veneretkelle näille Menorcan koskemattomille rannoille. Lisäksi tässä aktiviteetissa on kaikki turvatoimet, jotta se sopii myös vauvoille.

Varaa venematka Menorcalle

3. Snorklaa perheesi kanssa!

Snorklausta Menorcalla| ©Steve.
Snorklausta Menorcalla| ©Steve.

Snorklaaminen on hauska ja jännittävä aktiviteetti, jonka avulla voit oppia hieman lisää meren pinnan alla matalassa syvyydessä olevasta kasvistosta ja eläimistöstä. Jos varaat snorklausretken Menorcalle, et tule katumaan sitä, sillä se on lasten rakastama aktiviteetti, sillä se antaa heille mahdollisuuden tutustua meren eliöihin omakohtaisesti.

Monissa saaren paikoissa on ihanteelliset varusteet tätä toimintaa varten. Tästä artikkelista löydät parhaat snorklauspaikat Menorcalla, jotta voit valita, minne mennä talon pienimpien kanssa. Tämä seikkailu on uskomaton, koska hämmästyt, kun näet kaikki meren alla elävät lajit!

Varaa snorklausretki Menorcalla

4. Katsele tähtiä ja yllätä lapsesi

Tähtitarkkailu| ©Neil Camden
Tähtitarkkailu| ©Neil Camden

Yksi erilaisimmista ja erikoisimmista aktiviteeteista, joita voit tehdä saarella lastesi kanssa, on varata tähtitarkkailuretki Menorcalle. Noin 2 tuntia kestävän kokemuksen aikana voitte nähdä tähdet, tähtikuviot, muut planeetat ja kaikki muut tähtitieteelliset ilmiöt, joita voi esiintyä tuolloin yhdessä saaren vähiten valosaastetta sisältävistä paikoista, Algaiarensin rannoilla La Vallissa, mahdollisimman kirkkaasti.

Tässä toiminnassa käytetään tähtitieteellisiä kiikareita ja kaukoputkia, jotta tähtiä voidaan tarkkailla paremmin yöllä tässä etuoikeutetussa paikassa. Epäilemättä yö, jota lapset eivät koskaan unohda.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Missä: Algaiarensin rannat, La Vallissa.
 • Hinta: noin 32 €.
 • Aikataulu: illalla

Varaa tähtitarkkailuretkesi Menorcalla

5. Opi valmistamaan Mahónin juustoa

Mahónin juusto| ©Charles Haynes
Mahónin juusto| ©Charles Haynes

Erittäin hauska aktiviteetti, josta lapset varmasti pitävät, on varata Mahonin juustotyöpaja. Noin 2,5 tunnin ajan opit valmistamaan Menorcan alueelle tyypillistä herkullista juustoa, ja mikä parasta, lasten kanssa!

Perheaktiviteetti, joka saa sinut nauramaan useammin kuin kerran. Kokemukseen sisältyy myös opastettu kierros maatilalla ja lopuksi juustomaistiaiset.

Varaa Mahónin juustotyöpaja

6. Kävele seitsemän majakan reittiä pitkin

Punta Natin majakka| ©Josep Trepat Font
Punta Natin majakka| ©Josep Trepat Font

Menorca on seitsemän majakan saari, joten vierailu jokaisessa niistä on saarella vierailevien ehdoton ohjelma. Se on yksi parhaista reiteistä, jonka voit tehdä lasten kanssa, sillä heillä on hauskaa ja he nauttivat jokaisen saaren majakan tarjoamista upeista näkymistä.

 • Artrutxin majakka: Sijaintinsa vuoksi tämä majakka on täydellinen vierailukohde Ciutadella de Menorcan vierailun aikana. Se on yksi saaren tunnetuimmista majakoista, ja voit käyttää sitä majakkakierroksesi alkupisteenä.
 • Punta de sa Farola: Reitin seuraava kohta on noin 20 km:n päässä Artrutxin majakasta, ja se on Punta de sa Farola. Pidät tästä mielenkiintoisesta majakasta, ja niin pitävät myös lapset, koska se on muodoltaan ja sijaitsee saaren kaupunkimaisemassa, toisin kuin muut majakat.
 • Punta Nati: Punta Natin majakka on ehkä yksi suosituimmista, ja se on ihanteellinen paikka, josta lapset voivat nauttia upeasta auringonlaskunäkymästä.
 • Cap de Cavalleria: Yhdellä saaren kauneimmista kallioista seisoo ei kovin vaatimaton 15 metriä korkea majakka, Cap de Cavalleria. Se on yksi kauneimmista esillä olevista kohteista, ja osa sen mahtavuuden hengestä piirtyy sen tyylikkäisiin valkoisiin seiniin. Lapset rakastavat tätä majakkaa erityisesti siksi, että se on niin mahtava katsella.
 • Favàritxin majakka: Vain 17 km:n päässä Mahónista sijaitsee tämä saaren suosittu majakka. Se on yksi ensimmäisistä Baleaareille rakennetuista majakoista ja epäilemättä yksi edustavimmista.
 • San Carlesin majakka: Vaikka sinne on rajoitettu pääsy, se on nähtävissä jo kaukaa. Tämä majakka vastaa San Felipen linnaa vartioivista sotilaslaitoksista.
 • Illa de l'Aire: Aivan Punta Priman asuinalueen edessä on yksi saaren erikoisimmista majakoista, Illa de l'Aire. Se on niin erityinen, koska sinne on käytännössä mahdotonta päästä. Ainoa tapa nähdä se on päästä veneellä mahdollisimman lähelle ja nähdä se kaukaa. Majakan etsiminen saaren äärettömyydestä on yksi uskomattomimmista kokemuksista lapsille.

Varaa opastettu kierros Mahonissa Menorcalla

7. Nauti jäätelö Fornellsin rantakadulla

Fornellsin satama| ©dani valle
Fornellsin satama| ©dani valle

Ja jos tämä ei vielä riittäisi, lyömätön aktiviteetti, joka ei voisi puuttua listalta, on jäätelön nauttiminen kuumuuden torjumiseksi, etenkin kesäkaudella. Voit mennä lasten kanssa syömään jäätelöä Fornellsin rantakadulle, joka on yksi koko saaren vilkkaimmista ja kauneimmista.

Se on rauhallinen aktiviteetti, jonka voit tehdä mihin aikaan päivästä tahansa, vaikka se onkin ehdottomasti täydellinen vaihtoehto väsyttävän päivän jälkeen, kun olet vieraillut muissa paikoissa saarella. Ei ole mitään parempaa kuin jäätelö jännityksen purkamiseksi ennen nukkumaanmenoa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Fornellsin kaupungin ympäristössä.
 • Hinta: Ilmainen sisäänpääsy satamaan, jäätelön hinta vaihtelee paikasta ja jäätelötyypistä riippuen.
 • Aukioloajat: Koko päivän ja osan yöstä.

Varaa opastettu kierros Mahonissa Menorcalla

8. Karting Menorcan linnassa

Menorcan linna| ©Luca Sbardella
Menorcan linna| ©Luca Sbardella

Yksi pakollisista pysähdyspaikoista vieraillessasi Menorcalla pienimpien kanssa on epäilemättä Menorcan linna. 80-luvulla käyttöön otettujen tilojen sisällä lapsilla on hauskaa ainutlaatuisten kokemusten parissa.

Yksi mielenkiintoisista nähtävyyksistä linnan sisällä on kartingrata. Se on todellinen kokemus tästä extreme-urheilusta, jota voit harrastaa yhdessä lasten kanssa, ja he rakastavat sitä. Ennen radalle menoa tämän nähtävyyden vastuuhenkilöt antavat kaikki tarvittavat turvatoimet, jotta vältytään kaikilta haitoilta. Paikan sisällä on myös laaja gastronominen tarjonta, joka miellyttää sekä aikuisten että lasten makua.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: C/ General Km. 35 Ciutadellassa.
 • Hinta: Kymmenen minuutin karting-ajelu alkaen 12 €.
 • Aukioloajat: Torstaista tiistaihin klo 10:00-19:00.

9. Vietä koko päivä jeeppisafarilla

Jeep Safari Menorca| ©ryan carter
Jeep Safari Menorca| ©ryan carter

Jeeppisafari on aina erinomainen vaihtoehto, kun menet Menorcalle lasten kanssa (ja myös ilman heitä).... Mahdollisuus kiertää koko saari, mukaan lukien paikat, jotka ovat rajoitettuja muille saaren kävijöille, on kokemus, jota ei kannata jättää väliin.

Tämä aktiviteetti on tarjolla yli 5-vuotiaille lapsille, joten jos päätät lähteä tähän seikkailuun pienten lasten kanssa, varmista ensin, että he ovat täysi-ikäisiä. Pikkulapset tulevat rakastamaan ajamista ajoneuvossa , joka pystyy selviytymään vaikeakulkuisessa maastossa, mikä on heille seikkailu vailla vertaa. Jeeppisafari on saatavilla kahdella eri tavalla:

 • Off-the-beaten-path-kierros, jossa tutustutaan saaren niihin osiin, jotka ovat vähän tunnettuja, mutta silti yleisölle avoimia.
 • Rajoitetut tai kielletytpaikat, jotka on suljettu muulta yleisöltä ja joihin voi tutustua vain jeeppisafarikierroksen kautta.

10. Matkusta ajassa taaksepäin Binissuès-museossa

Binissuès-museo| ©Víctor Bautista
Binissuès-museo| ©Víctor Bautista

Binissuès-museo on ehdoton kohde tällä listalla, sillä se on yksi pienimpien suosikkipaikoista. Kaikki museossa vierailevat lapset hämmästyvät kokemuksesta.

Binissuès-museossa vieraillessasi sinulla on mahdollisuus nähdä 8000 eri hyönteislajia Menorcalta ja kaikkialta maailmasta, jotka on säilytetty täydellisessä kunnossa. Voit nähdä maailman harvinaisimpia ja suurimpia eläimiä ja todistaa ainutlaatuisen spektaakkelin siitä, millaista elämä maaseudulla oli 1700- ja 1800-luvuilla.

Sinulla on mahdollisuus tavata lasten kanssa kaikki maatilan eläimet, kuten vuohet, lampaat, hevoset, lehmät... Voit myös syödä lounaan tilalla!

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Ctra. Mahón-Ciutadella km 31,6 (Els Alocsin kiertotie).
 • Hinta: Alkaen 18 euroa.
 • Aukioloajat: Tiistaista sunnuntaihin klo 9.30-15.00.

11. Hyödynnä vesipuistot

Carema Splash Park| ©manuel m. v.
Carema Splash Park| ©manuel m. v.

Jos on yksi asia, jota ilman Menorcalla ei voi olla, se ovat vesipuistot. Jos haluat ilahduttaa pienimpiä seikkailullisella kokemuksella, älä epäröi viedä heitä johonkin niistä. Vesipuistovaihtoehtoja on useita eri puolilla saarta. Useimmissa niistä sisäänpääsymaksu riippuu nimenomaan henkilön tai lapsen iästä.

Joitakin vesipuistoja, joihin voit viedä pienimmät, ovat seuraavat:

Riippuen siitä, kuinka kauan oleskelet Menorcalla lasten kanssa, voit antaa itsellesi mahdollisuuden vierailla ainakin kahdessa tai kolmessa niistä.

12. Vieraile Lloc de Menorcan eläintarhassa

Kilpikonnat Lloc de Menorcan eläintarhassa| ©Petra
Kilpikonnat Lloc de Menorcan eläintarhassa| ©Petra

Jos on yksi asia, jota lapset eivät voi vastustaa, se on vierailu eläintarhassa ja tutustuminen moniin eri eläinlajeihin. Tämä on ainutlaatuinen aktiviteetti, jota et voi jättää väliin, jos lähdet Menorcalle pienten lasten kanssa.

Lloc de Menorcan eläintarhassa he voivat tavata lukuisia ihania eläimiä, joilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Osa tämän paikan hauskuutta on se, että sen lisäksi, että voit tutustua eri eläinlajeihin, voit myös vierailla luonnonmuseoissa ja paintball-kentällä täydentämässä ihanaa päivää rajattomalla hauskanpidolla. Vakuutan teille, että lapset nauttivat kaikista Llocin tarjoamista aktiviteeteista.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä se sijaitsee: Carretera General Km 7. L'Argentina. Menorca.
 • Hinta: Yleinen sisäänpääsy alkaen 14 €, lapset pääsevät sisään 9 €:lla.
 • Aukioloajat: Suurimman osan vuodesta se on avoinna joka päivä klo 10:00-18:00.