Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä lasten kanssa Menorcalla

Menorca on hauska saari vierailla lasten kanssa, joten katsokaa, mitä kaikkea voitte tehdä pienten lasten kanssa!

Andressa García

Andressa García

8 minuuttia luettu

10 tekemistä lasten kanssa Menorcalla

Menorca | ©mark bartlett

Vaikka kaikki mitä Menorcalla voi nähdä ja tehdä, ei olekaan keskittynyt erityisesti pienten lasten nautintoon, voit löytää monia vaihtoehtoja, jos matkustat heidän kanssaan.

Saaren laajuisesta tiedustelusta eläintarhoihin ja jopa kartingradalle. Yksi toiminta on hauskempaa kuin toinen. Kutsun sinut lukemaan eteenpäin, jos haluat tietää lisää asioista, joita voit tehdä lasten kanssa heti saarelle saapuessasi.

1. Karting Menorcan linnassa

Menorcan linna| ©Luca Sbardella
Menorcan linna| ©Luca Sbardella

Yksi pakollisista pysähdyspaikoista, kun vierailet Menorcalla pienten lasten kanssa, on epäilemättä Castillo de Menorca. 80-luvulla käyttöön otetuissa tiloissa lapset viihtyvät erinomaisesti ja saavat ainutlaatuisia kokemuksia.

Yksi mielenkiintoisista nähtävyyksistä linnan sisällä on kartingrata. Todellinen kokemus tästä extreme-urheilusta, jota voit harrastaa yhdessä lasten kanssa, ja he rakastavat sitä. Ennen radalle pääsyä tämän vetonaulan vastuuhenkilöt huolehtivat kaikista tarvittavista turvatoimista, jotta vältytään kaikilta haitoilta.

Myös rauhallinen kävelyretki linnan läpi on yleensä lasten mieleen. Ja jos matkan aikana tulee nälkä, tarjolla on laaja valikoima ruokaa, joka miellyttää sekä aikuisten että lasten makua.

Tämä on epäilemättä yksi siisteimmistä aktiviteeteista, joita voi tehdä lasten kanssa Menorcalla ja joiden parissa he voivat nauttia täysillä.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Missä se on? C/ General Km. 35 Ciutadellassa.

 • Hinta: Alkaen 12 € kymmeneltä minuutilta kartingissa.

 • Aukioloajat: torstaista tiistaihin klo 10:00-19:00.

2. Vietä koko päivä jeeppisafarilla

Jeep Safari Menorca| ©ryan carter
Jeep Safari Menorca| ©ryan carter

Jeeppisafari on aina erinomainen vaihtoehto, kun lähdet Menorcalle lasten kanssa (ja myös ilman heitä).... Mahdollisuus kiertää koko saari, mukaan lukien paikat, jotka ovat kiellettyjä muille saaren kävijöille, on kokemus, jota ei kannata jättää väliin.

Tämä aktiviteetti on tarkoitettu yli 5-vuotiaille lapsille, joten jos päätät lähteä tähän seikkailuun pienten lasten kanssa, varmista ensin, että he ovat täysi-ikäisiä, ja puhu heille tietenkin hieman siitä, millainen kokemus on tulossa. Lapset rakastavat tätä suunnitelmaa, koska he ovat suorassa yhteydessä luontoon ja sen kauneuteen.

Toinen asia, josta lapset pitävät tässä kokemuksessa, on se, että he pääsevät ajamaan ajoneuvolla , joka pystyy selviytymään epätasaisesta maastosta, mikä on seikkailu vailla vertaa. Jeeppisafari on saatavilla kahdella eri tavalla:

 • Kiertoajelu , jossa tutustutaan saaren vähän tunnettuihin, mutta silti yleisölle avoimiin osiin.
 • Rajoitetut tai kielletyt paikat, jotka on suljettu muulta yleisöltä ja joihin voi tutustua vain jeeppisafarikierroksella.

Varaa jeeppisafari Menorcalla

3. Matkusta ajassa taaksepäin Binissuès-museossa

Binissuès-museo| ©Víctor Bautista
Binissuès-museo| ©Víctor Bautista

Binissuès-museo ei voi puuttua tästä luettelosta, sillä se on yksi lasten suosikkipaikoista. Kaikki museossa vierailevat lapset ovat hämmästyneitä museossa saamistaan kokemuksista.

Suosittelen, että otatte tämän aktiviteetin mukaan matkallenne lasten kanssa, koska se on hauska kokemus ja antaa heille samalla historian makua.

Vierailun aikana Binissuès-museossa sinulla on tilaisuus tutustua 8 000 eri hyönteislajiin Menorcalta ja kaikkialta maailmasta, jotka on säilytetty täydellisessä kunnossa.

Toisaalta voit nähdä maailman harvinaisimpia ja suurimpia eläimiä. Lapset rakastavat tätä erityistä kokemusta, koska he ovat vaikuttuneita siitä, miten hienoja jotkut eläinlajit voivat olla.

Lisäksi he voivat nähdä ainutlaatuisen ja lyömättömän näytöksen siitä, millaista elämä oli maaseudulla 1700- ja 1800-luvuilla.

Sinulla on mahdollisuus tavata lasten kanssa kaikki maatilan eläimet, kuten vuohet, lampaat, hevoset, lehmät ja muut. Pikkulapset voivat myös osallistua juustojen ja makkaroiden maisteluun, mikä on yksi heidän kannaltaan viihdyttävimmistä osista.

Maalaistalojen ja kartanoiden kierroksen aikana pienet lapset voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen ja nähdä jokaisen pienen yksityiskohdan, joka on säilynyt täydellisessä kunnossa muinaisista ajoista lähtien.

Ja lopuksi, jos he haluavat syödä aitauksen sisällä, siellä on ravintola, jossa on loistava ruokalista, joka tarjoaa erityisruokaa sekä lapsille että aikuisille kahdella hyvin eriytetyllä ruokalistalla. Kokemus, jota et halua jättää väliin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä se on? Mahón-Ciutadella-tietä km 31,6 (kiertotie Els Alocs).
 • Hinta: Alkaen 18 euroa.
 • Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 9:30-15:00.

Varaa kierros Binissuès-museossa

4. Seuraa seitsemän majakan reittiä

Punta Natin majakka| ©Josep Trepat Font
Punta Natin majakka| ©Josep Trepat Font

Menorca on seitsemän majakan saari, joten jokaisen saarella vierailevan on ehdottomasti käytävä jokaisessa majakassa. Se on yksi parhaista reiteistä, joita voit tehdä lasten kanssa, sillä heillä on hauskaa ja he nauttivat saaren majakoiden tarjoamista upeista näkymistä.

Artrutxin majakka

Sijaintinsa vuoksi tämä majakka on täydellinen vierailukohde Ciutadella de Menorcan vierailun aikana.

Se on yksi saaren tunnetuimmista majakoista, ja voit aloittaa majakkakierroksesi siitä.

Punta de sa Farola

Reitin seuraava kohta on noin 20 kilometrin päässä Artrutxin majakasta, ja se on Punta de sa Farola. Pidät tästä mielenkiintoisesta majakasta, ja niin pitävät myös lapset, koska se on muodoltaan mielenkiintoinen ja koska se sijaitsee saaren kaupunkimaisemassa, toisin kuin muut majakat.

Nati Point

Punta Natin majakka on ehkä yksi suosituimmista, ja se on ihanteellinen paikka, josta lapset voivat ihailla upeaa auringonlaskua.

Se sijaitsee saaren strategisesti tärkeällä paikalla ja kertoo tarinan monista merimiehistä, jotka menettivät henkensä ajettuaan karille sen juurella olevalle kalliolle.

Cavalleria-viitta

Yhdellä saaren kauneimmista jyrkänteistä seisoo ei kovin vaatimaton 15 metriä korkea majakka, Cap de Cavalleria. Se on yksi kauneimmista nähtävyyksistä, ja osa sen mahtavuudesta on peräisin sen tyylikkäistä valkoisista seinistä. Lapset rakastavat tätä majakkaa erityisesti sen vaikuttavuuden vuoksi.

Favàritxin majakka

Tämä suosittu majakka sijaitsee vain 17 km:n päässä Mahónista. Se on yksi Baleaarien ensimmäisistä rakennetuista majakoista ja epäilemättä yksi edustavimmista.

Se tarjoaa upeat näkymät erityisen kauniissa maisemissa. Se on tehty betonista, ja sen spiraalimainen muotoilu tekee siitä yhden alueen ainutlaatuisimmista.

San Carlesin majakka

Vaikka sinne on rajoitettu pääsy, se on nähtävissä kaukaa. Tämä majakka vastaa San Felipen linnaa vartioivista sotilaslaitoksista.

Lapset kuulevat mielellään tarinan siitä, että paikalla ennen sijainnut oikea majakka purettiin vuonna 1917, jotta sinne voitiin rakentaa nykyinen betoninen majakka.

Illa de l'Aire

Aivan Punta Priman taajaman edustalla on yksi saaren erikoisimmista majakoista, Illa de l'Aire.

Se on niin erityinen, koska sinne on käytännössä mahdotonta päästä. Ainoa tapa nähdä se on päästä veneellä mahdollisimman lähelle ja nähdä se kaukaa. Majakan etsiminen saaren valtavassa maisemassa on yksi uskomattomimmista kokemuksista lapsille.

5. Kajakki retki

Ihaile kauniita näkymiä kajakista käsin.| ©Laurene Gicquel
Ihaile kauniita näkymiä kajakista käsin.| ©Laurene Gicquel

Melonta on yksi saaren suosituimmista seikkailuista. Lapset rakastavat tätä kokemusta, koska sen lisäksi, että he ovat suorassa yhteydessä luontoon, he saavat harjoittaa heille tarkoitettua extreme-urheilua. Se on ihanteellinen paikka näyttää heille Menorcan vesien ihmeet.

Se on turvallista toimintaa, jota voidaan tehdä koko perheen voimin ja jonka lapset haluavat aina toistaa. Melonta Menorcalla on ainutlaatuinen ja vertaansa vailla oleva kokemus, jota et halua jättää väliin, sillä se jättää sinulle lähtemättömiä muistoja ja uskomattoman halun palata saarelle.

Kun lähdet melontaretkelle pienten lasten kanssa, saaren asiantuntijat ja oppaat auttavat sinua ohjeiden kanssa, joita sinun on noudatettava, kun lähdet retkelle. He tarjoavat sinulle ja perheellesi kaikki tarvittavat varusteet ja turvavarusteet.

Vuokraa kajakki Menorcalla

6. Nauti vesipuistoista täysillä

Carema Splash Park| ©manuel m. v.
Carema Splash Park| ©manuel m. v.

Jos Menorcalla on yksi asia, jota ei voi jättää väliin, se on vesipuistot. Jos haluat ilahduttaa pikkuisia seikkailullisella kokemuksella, älä epäröi viedä heitä johonkin niistä.

Siellä voit myös pitää tauon ja nauttia muutaman virkistävän alkoholittoman juoman samalla, kun katselet, kuinka lapset nauttivat vesiliukumäistä ja muista nähtävyyksistä.

Vesipuistovaihtoehtoja on useita ympäri saarta. Useimpiin niistä pääsymaksu riippuu henkilön tai lapsen iästä.

Joitakin vesipuistoja, joihin voit viedä pienimmät, ovat seuraavat:

Kuten huomaat, saarella ei ole pulaa vesipuistoista. Jokaisessa on erilaiset säännöt ja erilaiset nähtävyydet, jotka hämmästyttävät lapsia.

Riippuen siitä, kuinka kauan oleskelet Menorcalla lasten kanssa, voit antaa itsellesi mahdollisuuden vierailla ainakin kahdessa tai kolmessa niistä.

7. Vierailu veneellä vaikeapääsyisimmille rannoille

Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier
Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier

On selvää, että saaren maantieteellisen sijainnin vuoksi monet kauneimmista ja paratiisimaisimmista rannoista ovat todella saavuttamattomissa.

Parasta on nousta veneeseen ja lähteä veneellä kiertämään Menorcaa, jotta voit tutustua saaren syrjäisimpiin, piilotetuimpiin ja rajoitetuimpiin rantoihin. Vakuutan, että lapset tulevat rakastamaan tätä.

Voit ehdottaa pienimmille seikkailua, jossa he löytävät uusia paikkoja, joita he eivät ole ennen nähneet, ja siksi he lähtevät laivamatkalle etsimään uusia alueita. Tämä esitys saa heidät varmasti rakastumaan siihen, ja he todella nauttivat laivamatkasta näille Menorcan neitseellisille rannoille.

Tämä aktiviteetti sopii jopa vauvoille, sillä yksi tärkeimmistä suosituksista veneen sisällä on, että vauva tai pikkulapsi pidetään aina sylissä.

Lasten turvallisuus on taattu saaren poukamien ja koskemattomien rantojen kiertomatkalla navigoinnista vastaavien asiantuntijoiden ansiosta.

Joitakin näistä aktiviteeteista varten suosittelen ottamaan mukaan riittävästi ruokaa, jos et halua kuluttaa ylimääräistä rahaa. Jos sinua ei haittaa kuluttaa rahaa laivalla, siellä on yleensä riittävästi juomia ja ruokaa, jota voit ostaa ja tarjota lapsille matkan aikana.

Nämä retket voivat olla joko kokopäiväisiä tai puolipäiväretkiä, mutta niiden hinta on luonnollisesti erilainen.

Varaa venematka Menorcalla

8. Snorklausta perheen kanssa

Snorklausta Menorcalla| ©Steve.
Snorklausta Menorcalla| ©Steve.

Snorklaaminen on hauska ja jännittävä aktiviteetti, jonka avulla voit oppia hieman lisää meren pinnan alla matalassa syvyydessä olevasta kasvistosta ja eläimistöstä. Lapset rakastavat tätä toimintaa, koska se antaa heille mahdollisuuden tutustua meren elämään omakohtaisesti.

Monet saaren paikat on varustettu ihanteellisilla välineillä tätä toimintaa varten. Tästä artikkelista löydät Menorcan parhaat snorklauspaikat, jotta voit valita, minne mennä perheen pienimpien kanssa.

Tämä seikkailu on uskomaton, koska tulet hämmästymään, kun näet jokaisen meren alla elävän lajin. Näet muun muassa mustekaloja, meritähtiä ja useita kalalajeja, jotka vaanivat snorklausalueilla. Et tietenkään lähde pois näkemättä meduusaa tai useita meduusoja.

Varaa snorklausaktiviteettisi Menorcalla

9. Käy Lloc de Menorcan eläintarhassa

Eläintarhan kilpikonnat Lloc de Menorca| ©Petra
Eläintarhan kilpikonnat Lloc de Menorca| ©Petra

Jos on yksi asia, jota lapset eivät voi vastustaa, se on eläintarhassa käynti ja tutustuminen moniin eri eläinlajeihin. Tämä on ainutlaatuinen aktiviteetti, jota et voi jättää väliin, jos lähdet Menorcalle pienten lasten kanssa.

Lloc de Menorcan eläintarhassa he voivat tavata loputtoman määrän upeita yksilöitä, joilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Osa tämän paikan hauskuudesta on se, että sen lisäksi, että voit tutustua eri eläinlajeihin, voit myös vierailla luonnonmuseoissa ja paintball-kentällä täydentämässä ihanaa päivää rajattomalla hauskanpidolla. Vakuutan teille, että lapset nauttivat kaikista Llocin tarjoamista aktiviteeteista.

Lajien monimuotoisuuden osalta eläintarha on jaettu kunkin lajin monimuotoisuuden ja ominaisuuksien mukaan.

Jokaisessa osassa sekä sinä että lapset voivat nauttia eläinten näkemisestä läheltä ja joskus jopa koskettaa joitakin niistä. Lapset eivät pidä mistään muusta kuin siitä, että he voivat silittää erilaisia eläimiä.

Mikä parasta, puiston oppaat huolehtivat aina läsnäolijoiden, erityisesti nuorempien , turvallisuudesta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä puisto on?: Carretera General Km 7. L'Argentina. Menorca.

 • Hinta: Yleinen sisäänpääsy alkaen 14 €, lapset pääsevät sisään 9 €:lla.

 • Aukioloajat: Se on avoinna suurimman osan vuodesta joka päivä klo 10:00-18:00.

10. Jäätelön nauttiminen Fornellsin rantakadulla

Fornellsin satama| ©dani valle
Fornellsin satama| ©dani valle

Ja jos tämä ei vielä riittäisi, lyömätön aktiviteetti, joka ei voisi puuttua luettelosta, on jäätelön nauttiminen kuumuuden torjumiseksi, erityisesti kesäkaudella. Voit mennä lasten kanssa syömään jäätelöä Fornellsin rantakadulle, joka on yksi koko saaren vilkkaimmista ja kauneimmista.

Täältä löydät useita jäätelövaihtoehtoja, ja lapset voivat valita perinteisten makujen ja muiden, hieman harvinaisempien makujen välillä.

Se on rauhallinen aktiviteetti, jota voit harrastaa mihin aikaan päivästä tahansa, vaikka se onkin täydellinen vaihtoehto väsyttävän päivän jälkeen, kun olet käynyt muissa paikoissa saarella. Mikään ei ole parempaa kuin jäätelö, jolla voit purkaa jännitystä ja lepuuttaa kehoasi ennen nukkumaanmenoa.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Missä se on? Fornellsin kaupungin ympärillä.
 • Hinta: Sisäänpääsy satamaan maksuton. Jäätelön hinta vaihtelee paikan ja jäätelötyypin mukaan.
 • Aukioloajat: Koko päivä ja osa yöstä.