Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Kajakkiaktiviteetit Menorcalla

Valmistaudu nauttimaan Menorcan kauneimmista melontareiteistä, jotka vievät sinut tutustumaan saaren meriluoliin ja vaikeapääsyisiin poukamiin, joihin ei pääse millään muulla tavalla.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Kajakkiaktiviteetit Menorcalla

Menorcan melontaretken valmistelu | ©Joan Mesquida

Menorca on luonnonkauneutta ja erämaisuutta puhtaimmillaan, ja se on yksi niistä paikoista, jotka palkitsevat ne, jotka uskaltavat seikkailla. Jos haluat tutustua saaren kesyttömään puoleen, tarvitset kajakin ja snorkkelisilmälasit.

Vain siten pääset meriluoliin ja poukamiin, joihin ei muuten pääse, ja voit ihmetellä kallioiden väliin ja meren alle kätkettyjä aarteita.

Paras vaihtoehto

Menorcan Kajakki ja Snorkkeli Kiertue

3+ tuntia melontaa ja snorklausta valitsemallasi reittiosuudella.

Asiantuntevan paikallisen oppaan seurassa voit nauttia Menorcan kristallinkirkkaista vesistä meloen saaren kauneimpiin luoliin tai Fornellsin lahdelle. Voit myös mennä uimaan ja snorklaamaan ja tutustua merieläimiin.

Tämän kokemuksen tarkoituksena on viedä sinut tutustumaan poukamiin, kallioihin ja luoliin, joihin pääsee vain kajakilla. Tätä melonta-aktiviteettia varten on kaksi eri reittiä, jotka molemmat voidaan tehdä aamulla (klo 9.30) tai iltapäivällä (klo 15.30).

Tämän aktiviteetin aikana sinulla on aina mukanasi erikoistunut opas, joka seuraa ryhmääsi, jotta et jää paitsi vaikuttavimmista paikoista. Hän suosittelee parhaita pysähdyspaikkoja ja vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Retken päätteeksi sinulla on aikaa virvokkeelle ja välipalalle akkujen lataamiseksi, mikä sisältyy hintaan.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kaikista saarella tarjolla olevista vaihtoehdoista tämä on joustavin ja täydellisin erittäin kohtuulliseen hintaan. Sen avulla voit toisaalta muokata matkareittiä yksilöllisesti valitsemalla joko luolat tai Fornellsin lahden, ja toisaalta voit myös valita aamu- tai iltapäiväaikataulun.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti aamusta tai iltapäivästä veden äärellä. Snorklauspysäkki on ehdoton!


Taloudellisin vaihtoehto

Menorcan Kajakki ja Snorkkeli Kiertue

Vuokraa oma kajakki ja melo pitkin Menorcan rannikkoa omaan tahtiin.

Jos ajatus kristallinkirkkaalla Välimerellä melomisesta viettelee sinut, voit vuokrata kajakin ja tehdä melontaretken omatoimisesti ja lyömättömään hintaan. Budjetti ei ole enää tekosyy!

Jos uskallat meloa omin päin, voit valita tämän halvemman vaihtoehdon, jossa vuokraat melontaan tarvittavat välineet: saat pelastusliivit, melan ja kajakin, ja voit lähteä liikkeelle minne haluat ja milloin haluat.

Paikallisten asiantuntijoiden ryhmä, joka antaa sinulle varusteet, antaa sinulle tietenkin tarvittavat ohjeet sekä melontaa että parhaiden paikkojen löytämistä varten, jotta voit katsella maisemia tai pysähtyä uimaan ja nauttia vaikeapääsyisestä rannasta.

Vaikka voit vuokrata varusteet yksin, on ihanteellista, että retkelle lähtee vähintään kaksi henkilöä, jotta retki olisi turvallisempi.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kun lähdet omilla kajakkeillasi ilman, että sinun tarvitsee liittyä retkelle, voit vapaasti valita kellonajat ja reitit ja pysähtyä, kun tarvitset taukoa tai vain löytää täydellisen paikan pulahtaa.

Suositellaan, jos... haluat meloa, mutta et halua liittyä järjestäytyneisiin ryhmiin tai jos olet tarpeeksi kokenut meloaksesi yksin Menorcan turkooseilla vesillä.


Missä on paras paikka meloa Menorcalla?

Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora
Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora

Tämän aktiviteetin avulla voit valita kahdesta eri reitistä kahdessa saaren parhaassa paikassa.

Luolastojen kautta kulkevalla matkalla vierailet saaren pohjois- ja etelärannikolla ja tutustut ainutlaatuisiin paikkoihin, kuten Cueva de los Inglesesiin, Sa Torretaan, kauniiden niittyjen alueeseen, ja Tamarellsin neitseellisiin rantoihin, joissa voit tarkkailla merenalaista eläimistöä ja kasvistoa ohjaajiesi tarjoamien snorklausvälineiden avulla.

Fornellsin lahden reitillä ohitat Cala Blancan, Cala Teuleran, Punta de Ses Salinesin ja Sargantanan saaren, jossa voit nähdä vartiotornin, jonka britit rakensivat Menorcan miehityksen aikana 1800-luvun alussa. Sitten suuntaat lahden suulle snorklaamaan.

Valitsitpa minkä reitin tahansa, päädyt Cabra Saladaan, Fornellsin rannalle, jossa voit nauttia välipalaa ja kylmää juomaa ja jakaa ryhmätovereidesi kanssa kaiken, mitä olet nähnyt merenpinnan alla.

Miten valita näiden kahden reitin välillä? Molemmat ovat upeita, ja luolaretki on jännittävämpi, mutta fyysisesti hieman vaativampi. Jos haluat mieluummin tehdä rauhallisen melontaretken rannikkoa pitkin ja nauttia merestä ja taivaasta, valitse Fornells Bayn reitti.

Käytännön tietoja: ennen varauksen tekemistä

Luonto ja hyvä seura| ©Thomas Lardeau
Luonto ja hyvä seura| ©Thomas Lardeau

Pitääkö minun olla hyvässä fyysisessä kunnossa voidakseni osallistua retkelle?

Melontaan ei tarvitse olla kovin hyvässä kunnossa, sillä reitit eivät ole liian pitkiä eivätkä vaadi erityistä fyysistä ponnistelua. Kannattaa vain muistaa, että melot melko kauan, mutta näkymät ja ympäristö ovat sen arvoisia!

Jos et ole koskaan aiemmin harrastanut melontaa, ei hätää: saat täydet varusteet ja perehdytyksen ennen kokemuksen alkua, ja asiantunteva melontaopas seuraa sinua koko ajan.

Mitä tietoja sinun on annettava?

Tämän kokemuksen varaaminen on yksinkertaista: ilmoita päivämäärä ja osallistujien määrä ja valitse retken reitti ja alkamisaika. Sinulta kysytään muutamia tietoja (varmista, että annat käyttämäsi sähköpostiosoitteen) ja sinut viedään kassasivulle. Kun olet vahvistanut maksun, saat vahvistussähköpostin.

Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein, ja suosittelen, että tallennat sähköpostiviestin, jotta sinulla on se käden ulottuvilla melontapäivänä. Toinen vaihtoehto on tulostaa vahvistus, mutta koska kyseessä on merikokemus, voi olla hieman hankalaa kantaa paperia mukanasi.

Tämä retki voidaan peruuttaa

Voit peruuttaa matkan milloin tahansa ennen matkaa, mutta saat 100 %:n hyvityksen vain, jos peruutat matkan vähintään 24 tuntia ennen matkaa.

Mitä tapahtuu, jos sataa tai sää on huono?

Kesällä Menorcan saarella on hyvin harvoin huono sää, mutta sateen tai kovan merenkäynnin sattuessa on todennäköistä, että retki peruutetaan ja saat rahasi takaisin tai sinulle tarjotaan uutta ajankohtaa.

Alexin matkustajan vinkki

Kun teet retken aamulla, sinulla on parhaat valo-olosuhteet nähdä meren elämää snorklauksen aikana, vaikka joutuisitkin heräämään hieman aikaisin.

Miksi kannattaa harrastaa melontaa Menorcalla?

Tutustu ruuhkattomiin poukamiin| ©Travelinho
Tutustu ruuhkattomiin poukamiin| ©Travelinho

Meloa voi harrastaa monissa paikoissa, mutta Menorca on ehdottomasti paikka, jossa se kannattaa, koska matkalle voi lisätä vierailuja, joihin ei muuten pääsisi.

Toisaalta se on täydellinen aktiviteetti perheen kanssa tai jos etsit yleensä kokemuksia, jotka sisältävät jonkin verran liikuntaa lomallasi.

Se on myös erityisen kaunis kokemus, jos olet kiinnostunut merielämästä, sillä voit nähdä sen kaikessa komeudessaan luonnollisessa elinympäristössään rannoilla ja poukamissa, joissa on hyvin vähän turisteja.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on tärkeää, että ryhmän enimmäiskoko on 12 henkilöä, mikä takaa sen, että ohjaaja pitää aina huolta sinusta ja että toiminta pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun.

Mitä ottaa mukaan tähän kokemukseen

Urheilu, aurinko, meri ja ranta| ©Artem Zhukov
Urheilu, aurinko, meri ja ranta| ©Artem Zhukov

Varmista, että repussasi on seuraavat tavarat, jotta voit nauttia melontaretkestäsi mukavasti:

  • Uimapuvut ja pyyhe
  • Synteettinen tai lycra t-paita vettä varten.
  • Lippis ja aurinkolasit (mieluiten kiristysnauhalla, jotta et hukkaa niitä veteen).
  • Vesikengät
  • Aurinkovoide
  • Vesipullo
  • Vaihtovaatteet

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Menorcalla

Tunne vauhti vesiskoottereilla Menorcalla| ©Bas van den Eijkhof
Tunne vauhti vesiskoottereilla Menorcalla| ©Bas van den Eijkhof

Ehkä pidät merestä, mutta et halua kastua, ja jos näin on, suosittelen vaihtamaan melonnan rentouttavaan veneajeluun, josta voit katsella auringonlaskua Menorcan poukamien ja rantojen yllä. Et mene alas tutkimaan niitä ja tutustumaan pinnan alla olevaan valtavaan merielämään, mutta saat kuitenkin unohtumattoman kokemuksen. Jos haluat lukea lisää tästä kokemuksesta, täällä on kaikki tiedot: Veneretket Menorcalla.

Toinen aktiviteetti, jossa seikkailu yhdistyy unohtumattomiin auringonlaskunäkymiin, on jeeppikierros Menorcalla. Kuljet läpi metsien, niittyjen, labyrinteiksi muuttuneiden louhosten ja kallioiden, ja pääset päättämään päivän katselemalla auringonlaskua luonnonkauniilla näköalapaikalla maistellen tyypillisiä käsityötuotteita. Lue lisää täältä: Maastoautosafari Menorcalla.

Ja jos et ole vielä löytänyt sitä, mikä jättää lähtemättömän muiston Menorcan matkastasi, tässä on luettelo kymmenestä hienosta suunnitelmasta, joiden avulla voit nauttia tästä Baleaarien saarten jalokivestä sen ansaitsemalla tavalla: 10 parasta aktiviteettia Menorcalla.