Kajakkiaktiviteetit Menorcalla

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Kajakkiaktiviteetit Menorcalla

Menorcan melontaretken valmistelu | ©Joan Mesquida

Menorca on luonnonkauneutta ja erämaisuutta puhtaimmillaan, ja se on yksi niistä paikoista, jotka palkitsevat ne, jotka uskaltavat seikkailla. Löytääksesi saaren kesyttämättömän puolen tarvitset kajakin ja snorkkelilasit.

Vain siten pääset meriluolille ja poukamiin, joihin ei muuten pääse, ja voit ihmetellä kallioiden väliin ja meren alle kätkettyjä aarteita.

Paras vaihtoehto

Menorcan Kajakki ja Snorkkeli Kiertue

3+ tuntia melontaa ja snorklausta valitsemallasi reittiosuudella.

Asiantuntevan paikallisen oppaan seurassa voit nauttia Menorcan kristallinkirkkaista vesistä meloen saaren kauneimpiin luoliin tai Fornellsin lahdelle. Voit myös mennä uimaan ja snorklaamaan tutustuaksesi merieläimiin.

Kesto: 3 hours

Tämän kokemuksen tarkoituksena on viedä sinut tutustumaan poukamiin, kallioihin ja luoliin, joihin pääsee vain kajakilla. Tätä melonta-aktiviteettia varten on kaksi erilaista reittiä, ja molemmat voidaan tehdä aamulla (klo 9.30) tai iltapäivällä (klo 15.30).

Tämän aktiviteetin aikana sinulla on aina mukanasi erikoistunut opas, joka seuraa ryhmää, jotta et jää paitsi vaikuttavimmista paikoista. Hän suosittelee parhaita pysähdyspaikkoja ja vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Retken päätteeksi sinulla on aikaa virvokkeelle ja välipalalle akkujen lataamiseksi, mikä sisältyy hintaan.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kaikista saarella tarjolla olevista vaihtoehdoista tämä on joustavin ja kattavin erittäin kohtuulliseen hintaan. Yhtäältä voit muokata matkareittiä yksilöllisesti valitsemalla luolien tai Fornellsin lahden välillä ja toisaalta voit valita aamu- tai iltapäiväaikataulun.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti aamusta tai iltapäivästä veden äärellä. Snorklauspysäkki on ehdoton!


Taloudellisin vaihtoehto

Menorcan Kajakki ja Snorkkeli Kiertue

Vuokraa oma kajakki ja melo pitkin Menorcan rannikkoa omaan tahtiin.

Jos ajatus kristallinkirkkaalla Välimerellä melomisesta viettelee sinut, voit vuokrata kajakin ja tehdä melontaretken omatoimisesti ja lyömättömään hintaan. Budjetti ei ole enää tekosyy!

Kesto: 3 hours

Jos uskallat meloa yksin, voit valita tämän edullisemman vaihtoehdon, jolla vuokraat tarvittavat välineet, jotta voit lähteä melomaan omatoimisesti: saat pelastusliivit, melan ja kajakin, ja voit lähteä liikkeelle missä ja milloin haluat.

Paikallisten asiantuntijoiden ryhmä, joka antaa sinulle varusteet, antaa sinulle tietenkin tarvittavat ohjeet sekä melontaa että parhaiden paikkojen löytämistä varten, jotta voit katsella maisemia tai pysähtyä uimaan ja nauttia vaikeapääsyisestä rannasta.

Vaikka voit vuokrata varusteet myös yksin, ihanteellisinta olisi, että retkellä olisi vähintään kaksi henkilöä, jotta retki olisi turvallisempi.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kun lähdet liikkeelle omalla kajakillasi ilman, että sinun tarvitsee liittyä retkelle, voit vapaasti valita ajankohdat ja reitit ja pysähtyä, kun tarvitset taukoa tai löydät täydellisen paikan uimiseen.

Suositellaan, jos... haluat meloa, mutta et halua liittyä järjestäytyneisiin ryhmiin tai jos olet tarpeeksi kokenut meloaksesi yksin Menorcan turkooseissa vesissä.

.


Missä on paras paikka meloa Menorcalla?

Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora
Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora

Tässä aktiviteetissa voit valita kahden eri reitin välillä kahdessa saaren parhaassa paikassa.

Luolastojen kautta kulkevalla reitillä vierailet saaren pohjois- ja etelärannikolla ja tutustut ainutlaatuisiin paikkoihin, kuten Cueva de los Inglesesiin, Sa Torretaan, kauniiden niittyjen alueeseen, ja Tamarellsin koskemattomiin rantoihin, joissa voit tarkkailla laajaa eläimistöä ja kasvistoa meren alla snorklausvälineiden avulla, jotka ohjaajasi antavat sinulle.

Fornellsin lahden reitillä ohitat Cala Blancan, Cala Teuleran, Punta de Ses Salinesin ja Sargantanan saaren, jossa voit nähdä vartiotornin, jonka britit rakensivat Menorcan miehityksen aikana 1800-luvun alussa. Sitten suuntaat lahden suulle snorklaamaan.

Valitsitpa minkä reitin tahansa, päädyt lopuksi Cabra Saladaan, Fornellsin rannalle, nauttimaan välipalaa ja kylmää juomaa ja jakamaan ryhmätovereidesi kanssa kaiken, mitä olet nähnyt merenpinnan alla.

Miten valita näiden kahden reitin välillä? Molemmat ovat upeita, ja luolaretki on jännittävämpi, mutta hieman fyysisesti vaativampi. Jos haluat mieluummin tehdä rauhallisen kajakkimatkan rannikkoa pitkin ja nauttia merestä ja taivaasta, valitse Fornells Bayn reitti.

Käytännön tietoja: ennen varauksen tekemistä

Luontoa ja hyvää seuraa| ©Thomas Lardeau
Luontoa ja hyvää seuraa| ©Thomas Lardeau

Pitääkö minun olla hyvässä fyysisessä kunnossa, jotta voin osallistua retkelle?

Sinun ei tarvitse olla kovin hyväkuntoinen lähteäksesi melomaan, sillä reitit eivät ole liian pitkiä eivätkä vaadi erityistä fyysistä ponnistelua. Muista kuitenkin, että melot melko kauan, mutta maisemat ja ympäristö ovat sen arvoisia!

Jos et ole koskaan aiemmin melonut, ei hätää: saat täydet varusteet, ja sinulle järjestetään perehdytys ennen retken alkua, ja sinua seuraa koko ajan asiantunteva melontaopas.

Mitä tietoja sinun on annettava

Tämän kokemuksen varaaminen on yksinkertaista: ilmoita päivämäärä ja osallistujien määrä ja valitse retken reitti ja alkamisaika. Sinulta kysytään muutamia tietoja (varmista, että annat käyttämäsi sähköpostiosoitteen), ja sinut ohjataan kassasivulle. Kun olet vahvistanut maksun, saat vahvistussähköpostin.

Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein, ja suosittelen, että tallennat sähköpostin, jotta se on kätevä melontakokemuksen päivänä. Toinen vaihtoehto on tulostaa vahvistus, mutta koska kyseessä on merikokemus, voi olla hieman hankalaa kantaa paperia mukanaan.

Tämän retken peruutus on mahdollista

Voit peruuttaa matkan milloin tahansa ennen matkaa, mutta saat 100 %:n hyvityksen vain, jos peruutat matkan vähintään 24 tuntia etukäteen.

Mitä tapahtuu, jos sataa tai sää on huono?

Kesällä Menorcan saarella on hyvin harvoin huono sää, mutta jos sataa tai meri on liian kova, retki todennäköisesti perutaan ja saat joko rahasi takaisin tai sinulle tarjotaan myöhempää ajankohtaa.

.

Alexin matkavinkki

Kun teet retken aamulla, varmistat parhaan valon nähdä meren elämää snorklauksen aikana, vaikka joutuisitkin nousemaan hieman aikaisin.

Miksi Menorcalla kannattaa harrastaa melontaa

Tutustu ruuhkattomiin poukamiin| ©Travelinho
Tutustu ruuhkattomiin poukamiin| ©Travelinho

Meloa voi harrastaa monessa paikassa, mutta Menorca on ehdottomasti paikka, jossa se kannattaa tehdä, sillä matkallesi on mahdollista lisätä käyntejä, joihin et muuten pääsisi.

Toisaalta se on täydellinen aktiviteetti perheen kanssa tai jos etsit yleensä kokemuksia, jotka sisältävät jonkin verran fyysistä aktiivisuutta lomallasi.

Se on myös erityisen kaunis kokemus, jos olet kiinnostunut merielämästä, sillä pääset näkemään sen kaikessa komeudessaan luonnollisessa elinympäristössään rannoilla ja poukamissa, joissa on hyvin vähän turisteja.

Ja lopuksi, mikä on tässä kokemuksessa olennaista, on se, että ryhmän enimmäiskoko on 12 henkilöä, mikä takaa, että ohjaaja pitää aina huolta sinusta ja että aktiviteetti pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun.

Mitä kannattaa ottaa mukaan tähän kokemukseen

Urheilua, aurinkoa, merta ja rantaa| ©Artem Zhukov
Urheilua, aurinkoa, merta ja rantaa| ©Artem Zhukov

Muista sisällyttää reppuusi seuraavat tavarat, jotta voit nauttia melontaretkestä mukavasti:

  • Uimavaatteet ja pyyhe
  • Synteettinen tai lycra-paita vettä varten
  • Hattu ja aurinkolasit (mieluiten kiristysnauhalla, jotta et hukkaa niitä veteen).
  • Vesikengät
  • Aurinkovoide
  • Vesipullo
  • Vaihtovaatteet

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Menorcalla

Tunne vauhti vesiskoottereilla Menorcalla| ©Bas van den Eijkhof
Tunne vauhti vesiskoottereilla Menorcalla| ©Bas van den Eijkhof

Ehkä pidät merestä, mutta et halua kastua, ja jos näin on, suosittelen vaihtamaan melonnan rentouttavaan veneretkeen, josta voit katsella auringonlaskua Menorcan poukamien ja rantojen yllä. Et mene alas tutkimaan niitä ja tutustumaan pinnan alla olevaan valtavaan merielämään, mutta saat kuitenkin unohtumattoman kokemuksen. Jos haluat lukea lisää tästä kokemuksesta, täältä löydät kaikki tiedot: Veneretket Menorcalla.

Toinen aktiviteetti, jossa yhdistyvät seikkailu ja unohtumattomat auringonlaskunäkymät, on jeeppikierros Menorcalla. Kuljet läpi metsien, niittyjen, labyrinteiksi muunnettujen louhosten ja kallioiden, ja päätät päivän katselemalla auringonlaskua luonnollisella näköalapaikalla maistellen tyypillisiä käsityötuotteita. Lue lisää täältä: Maastoautosafari Menorcalla.

Ja jos et vieläkään ole löytänyt sitä, mikä jättää sinulle lähtemättömän muiston Menorcan matkastasi, tässä on luettelo kymmenestä upeasta suunnitelmasta, joiden avulla voit nauttia tästä Baleaarien saarten jalokivestä sen ansaitsemalla tavalla: 10 parasta aktiviteettia Menorcalla.