Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Katamaraanikierrokset

Menorcan vesillä purjehtiminen katamaraanilla on autenttisin veneretki, jonka saarella voi tehdä: tässä opas, miten sen voi varata, ja vinkkejä, joiden avulla siitä saa kaiken irti.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Katamaraanikierrokset

Katamaraanin kyydistä nauttiminen | ©Miquel Gelabert

Menorcan kauneudesta nauttiminen edellyttää yhteyden luomista sen luontoon: sen mereen, poukamiin, kallioihin ja tietenkin sen upeisiin auringonlaskuihin.

Saaren kiertäminen veneretkellä ilman muuta suuntaa kuin tuulen ja aaltojen mukaan on kaunis tapa nauttia merestä vanhanaikaisella tavalla. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää katamaraanimatkoista Menorcalla.

1. Parhaat vaihtoehdot katamaraaniretkille Menorcalla

Nauti merestä katamaraanin kyydissä| ©Patrick Lalonde
Nauti merestä katamaraanin kyydissä| ©Patrick Lalonde

Katamaraaniretket Menorcalla

2. Puolen päivän katamaraaniretki

Luonto ja rentoutuminen samassa kokemuksessa| ©Jordan Irving
Luonto ja rentoutuminen samassa kokemuksessa| ©Jordan Irving

Toisin kuin muilla Menorcan laivamatkoilla, tällä retkellä katamaraanilla Menorcan ympäri ei ole kiinteää reittiä: kapteeni päättää paikan päällä tuulen suunnan mukaan, mikä tekee tästä kokemuksesta hyvin aidon tavan nauttia merestä. Reitistä riippuen suuntaat saaren länsiosaan, kohti Cala Pregondaa, tai itään, kohti Cala Mongofrea.

Katamaraani lähtee Fornellsin satamasta ja palaa samaan paikkaan. Aikataulu on joustava, ja voit tehdä retken joko aamulla tai iltapäivällä, mutta suosittelen retkeä aamulla, jos haluat nauttia kristallinkirkkaista vesistä ja näkymistä saaren upeisiin kallioihin ja poukamiin.

Katamaraaniretkien suuri etu muihin veneretkiin verrattuna on mielestäni se, että ne ovat hyvin aitoja elämyksiä, eivätkä ne ole ylikuormitettuja: katamaraanille mahtuu enintään 12 ihmistä, joten se ei ole tyypillinen turistiveneilyretki. Tässä kokemuksessa on kyse pikemminkin yhteyden luomisesta Menorcan luontoon mahdollisimman aidolla ja erityisellä tavalla.

Lisätietoja katamaraaniretkistä

  • Kesto:
  • Hinta: 74.
  • Suositellaan: Jos haluat nauttia auringonlaskusta ainutlaatuisen elämyksen pienen ryhmän kanssa kaukana turistikohteista.

Puolen päivän katamaraaniretki

3. Auringonlaskun katamaraaniretki aperitiivilla

Auringonlasku merellä| ©Loreta Pavoliene
Auringonlasku merellä| ©Loreta Pavoliene

Tämän auringonlaskun katamaraaniretken erityispiirre on, että lähtöaika on noin klo 19:00, joten retki tapahtuu auringonlaskun ja pimeänlaskun välillä. Tämä sekä aperitiivi ja siihen sisältyvät juomat tekevät tästä kokemuksesta täydellisen tavan juhlistaa tapahtumaa tai hyvästellä Menorca matkan päätteeksi.

Tälläkin retkellä lähdetään Fornellsista, mutta toisin kuin edellisellä retkellä, reitti on vakiintuneempi, eikä reitti ole niin laaja, sillä tarkoituksena on suunnata keskelle merta ja pysäköidä sinne nauttimaan aalloista ja auringonlaskusta. Kun vene on pysähtynyt, on elokuvan aika: hyppää veteen uimaan ja jopa snorklaamaan kapteenin tarjoamien snorklausvälineiden avulla.

Auringonlaskun aikaan voit kohottaa maljan ystäväsi, kumppanisi tai muiden ryhmän jäsenten kanssa (joka tässä tapauksessa on myös pieni, enintään 7 hengen ryhmä) ja nauttia aperitiivin. Näet Menorcan ainutlaatuisesta näkökulmasta, kun auringonlasku kylpee sen poukamissa ja rannoilla, ja iltakävelyn jälkeen suuntaat takaisin Fornellsiin.

Lisätietoja

  • Kesto:
  • Hinta: 74 €.
  • Suositellaan: Jos Menorcan vesillä purjehtiminen yöllä viinilasillisen kera kuulostaa sinusta todella, todella hyvältä.

Katamaraaniretki auringonlaskun aikaan

4. Miksi katamaraaniretki kannattaa tehdä?

Kauneimmat auringonlaskut| ©John Morgan
Kauneimmat auringonlaskut| ©John Morgan

Kokemukseni mukaan mitä pienempi ryhmä ihmisiä osallistuu aktiviteettiin, sitä parempi kokemus, sillä sinua kohdellaan henkilökohtaisesti ja vietät intiimimpää ja aidompaa aikaa kuin tungoksella. Näissä katamaraanikokemuksissa sinulla on kaikki Menorcan laivamatkan hyvät puolet, mutta lisäbonuksena on myös se, että olet pienessä ryhmässä, mikä on ehdottomasti sen arvoista.

Näe saaren paras auringonlasku

Toisaalta se, mikä todella tekee näistä veneretkistä välttämättömiä, on se, että ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden nauttia auringonlaskusta etuoikeutetulta näköalapaikalta, keskellä merta ja ilman mitään esteitä, samalla kun tunnet merituulen kasvoillasi ja pulahdat veteen. Se on todella suunnitelma, joka maistuu kesältä ja Välimereltä niin kuin harva muu.

Auringonlaskuista puheen ollen, jos ne ovat minun laillani myös sinun suosikkiaikasi, olen kirjoittanut oppaan siitä, missä voi nähdä upeimmat auringonlaskut Menorcalla (vaikka voin kertoa, että veneen keulasta viinilasillisen kanssa ne näyttävät todella, todella hyviltä): Parhaat auringonlaskun paikat Menorcalla.

Alexin matkustajan vinkki

Ota mukaan laukku tai reppu, mieluiten vedenpitävä, tavaroiden säilyttämistä varten. Katamaraaneissa on henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuja kaappeja, joihin voit laittaa tavarasi, jos et halua jättää niitä minnekään, kun menet uimaan tai snorklaamaan.

5. Ennen varauksen tekemistä

Purjehdi Menorcan ympäri unohtumattomalla kokemuksella.| ©Alix Greenman
Purjehdi Menorcan ympäri unohtumattomalla kokemuksella.| ©Alix Greenman

Entä jos sää ei ole hyvä?

Näiden veneretkien edellytyksenä on hyvä sää. Jos sataa tai tuulee kovaa, kokemus peruutetaan ja saat rahasi takaisin tai sinulle tarjotaan mahdollisuutta siirtää se toiseen ajankohtaan.

Jos sää on huono, yksi aktiviteetti, joka on kaunis myös sateella, on jeeppikierros Menorcan halki. Se on myös yksi suosituimmista päivistä, jolloin melonta- ja veneretket on peruttu. Lue lisää tästä kokemuksesta alla olevasta linkistä.

Mitä retkelle kannattaa ottaa mukaan?

Ota mukaan uimahousut, aurinkolasit, pyyhe, vesipullo ja aurinkovoide- nautit varmasti auringossa istumisesta ja virkistävästä pulahduksesta veteen.

Mitä tarvitset varausta varten?

Varataksesi katamaraaniretken sinun on valittava päivämäärä ja osallistujien määrä. Tämän jälkeen sinulta kysytään joitakin henkilökohtaisia tietoja ja sähköpostiosoitteesi (on tärkeää, että annat sellaisen, jota yleensä käytät), ja kun olet vahvistanut maksun, saat vahvistussähköpostin, joka sinun on näytettävä veneen kapteenille retkipäivänä.

Kuinka paljon etukäteen minun on saavuttava ennen koneeseen nousua?

Yleisenä suosituksena on, että tapaamispaikalla on hyvä olla vähintään 15 minuuttia ennen kokemuksen alkamisaikaa.

Katamaraaniretket Menorcalla

6. Muut sinua mahdollisesti kiinnostavat aktiviteetit

Jeeppisafari Menorcalla| ©Andrew Hurley
Jeeppisafari Menorcalla| ©Andrew Hurley

Katamaraaniretkien lisäksi Menorcalla on tarjolla monia muita veneilykokemuksia, jotka sopivat täydellisesti antamaan matkallesi erityisen ja unohtumattoman kosketuksen. Kerron tässä kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää: Veneretket Menorcalla.

Toinen olennainen aktiviteetti on tutustua saareen sisältäpäin, ja mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin jeeppikierros, jossa voit tutustua metsiin, niittyihin, kallioihin, metsään ja jopa vierailla luomutilalla, jossa voit maistella menorcalaista ruokakulttuuria. Jos haluat lisätietoja, klikkaa tästä: Maastoautosafari Menorcalla.

Ja koska Menorca on kohde, josta kannattaa ottaa kaikki irti, tässä on luettelo upeista suunnitelmista, jotka kannattaa sisällyttää matkallesi, jotta saat unohtumattoman loman, jota on vaikea saavuttaa, jos aiot vain maata rannalla ja ottaa aurinkoa: 10 parasta aktiviteettia Menorcalla.