Cala Galdanan ranta

Tervetuloa Menorcan etelärannikon kehittyneimmälle rannalle. Täältä löydät kaiken tarvitsemasi: supermarketteja, ravintoloita, parkkipaikan.... Kerron teille kaiken Cala Galdanasta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Cala Galdanan ranta

Galdana Cove | Freepik

Cala Galdana on etelärannikon vierailijaystävällisin poukama. Täältä löydät kaksi saaren suurimmista hotelleista, useita ravintoloita, baareja, supermarketteja ja jopa paikkoja, joista voit ostaa ruokaa noutoruokaa ja viettää päivän rannalla.

Kyseessä ei ole aivan kaunein poukama kaiken infrastruktuurin vuoksi, mutta osa Menorcan laivamatkoista kulkee myös tämän poukaman kautta, joten kaikki, mitä voit kuvitella tarvitsevasi lomallasi, löytyy Cala Galdanasta.

Miten Cala Galdanaan pääsee

Cala Galdana| © Dominio público - Wikipedia
Cala Galdana| © Dominio público - Wikipedia

Cala Galdanaan pääseminen on erittäin helppoa. Tie on hyvin valmisteltu ja viitoitettu, joten sinne pääsee mistä tahansa saaren kohdasta.

Missä se sijaitsee: Se sijaitsee Menorcan etelärannikolla, lähellä Ciudadelaa - katso Google Mapsista.

Autolla

Cala Galdana on vain 20 minuutin ajomatkan päässä Ciudadelasta ja 34 minuutin ajomatkan päässä Mahónista. Tämä strateginen sijainti tekee siitä tärkeän keskuksen kaikenlaisille saaren matkailupalveluille. Tiet ovat erinomaisessa kunnossa, mukavat ja hyvin viitoitetut.

Cala Galdanan pysäköintialue

Cala Galdanassa on useita vaihtoehtoja pysäköintiin. Jos asut alueella, hotellissasi tai asunnossasi saattaa olla yksityinen pysäköintialue, mutta jos ei, löydät useita pysäköintialueita, joihin voit pysäköidä vaivattomasti. Lisäksi ympäröivillä kaduilla ja taajamissa on runsaasti pysäköintitilaa. Jos saavut keskellä päivää, voi olla vaikeampaa löytää pysäköintipaikkaa, mutta pienellä kärsivällisyydellä sinulla ei ole ongelmia.

Miten Cala Galdanaan pääsee kävellen?

Cala Galdanaan pääsee helposti autolla ja julkisilla liikennevälineillä, joten sinun ei tarvitse kävellä, ellet asu aivan alueen lähellä. Cala Galdanasta on kuitenkin useita polkuja etelässä sijaitseville koskemattomille poukamille, joihin ei pääse autolla. Tällaisia ovat Macarella, Cala Mitjana tai Turqueta.

Miten päästä Cala Galdanaan bussilla?

Cala Galdanaan pääsee hyvin helposti lähes mistä tahansa saaren kaupungista. Useat bussilinjat pysähtyvät Cala Galdanassa tai jopa aloittavat reittinsä täältä. Aikataulut ja reitit kannattaa tarkistaa Menorcan julkisen liikenteen sivulta.

.

Vieraile Cala Galdanassa veneretkellä

Veneretki Menorca| © Alix Greenman
Veneretki Menorca| © Alix Greenman

Mikä tahansa tekosyy on hyvä tekosyy lähteä veneretkelle Menorcan poukamien ympäri. Cala Galdana ei ehkä ole visuaalisesti kaikkein houkuttelevin (vaikka varoitetaankin, että sen kristallinkirkkaat vedet tekevät uimisesta täällä nautintoa), mutta strategisen sijaintinsa ansiosta Cala Galdanasta lähtee veneretkiä, jotka vievät sinut vain muutamassa minuutissa etelän vaikeapääsyisille, neitseellisille poukamille.

Tutustu Cala Galdanaan veneellä

Mitä tehdä Cala Galdanassa

Menorcan melonta| © Artem Zhukov
Menorcan melonta| © Artem Zhukov

Cala Galdanassa voit tehdä melkein mitä tahansa. Löydät laiturilta joitakin yrityksiä, jotka vuokraavat sinulle välineitä melontaan, snorklaukseen tai sukellukseen. Voit tehdä kävelyretken joihinkin etelärannikon koskemattomiin poukamiin ja nauttia lounaan tai illallisen jossakin ravintolassa tai hotellissa.

Kuten mainitsin, voit myös hyödyntää Cala Galdanan vierailuasi lähteä veneretkelle Menorcan rannikkoa pitkin tutustumaan Menorcan parhaisiin poukamiin.

Tutustu Cala Galdanaan veneellä

Paras aika vierailla Cala Galdanassa

Turkoosit vedet Menorcalla| ©Matthew Valentino
Turkoosit vedet Menorcalla| ©Matthew Valentino

Jos aiot saapua autolla, on parasta saapua varhain aamulla, mutta jos saavut bussilla tai jos majoitut tarpeeksi lähellä, mikä tahansa aika on hyvä aika saapua Cala Galdanaan. Rannalla on aurinkotuoli- ja aurinkovarjopalvelu, jonka voit vuokrata milloin tahansa. Lisäksi ranta on erittäin hyvin varusteltu sekä aikuisille että lapsille, joten jos sinulla on tilaa mihin aikaan päivästä tahansa, Cala Galdana on hyvä vaihtoehto.

Tutustu Cala Galdanaan veneellä

Mitä palveluja Cala Galdana tarjoaa?

Aurinkovarjot Menorcan rannalla| ©Mor Shani
Aurinkovarjot Menorcan rannalla| ©Mor Shani

Cala Galdanassa on kaikkea: suuria hotelleja, kuten Melià Cala Galdana tai Artiem Cala Galdana, ravintoloita, supermarketteja, pysäköintitiloja, paikkoja, joissa voi vuokrata snorklaus-, sukellus- tai melontalaitteita, lasten leikkikenttiä.... Lyhyesti sanottuna, kaikenlaiset palvelut täydellistä lomaa varten.

Sen rannalla on hengenpelastuspalvelu, käymälät, aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavana, mikä tekee siitä erittäin houkuttelevan lapsiperheille, ja purjehdus tämän Menorcan lahden vesillä veneellä on epäilemättä pienimpien tähtisuunnitelma.

Tutustu Cala Galdanaan veneellä

Mitä syödä Cala Galdanassa

Ruoka rannalla| ©Denise Van der Heide
Ruoka rannalla| ©Denise Van der Heide

Cala Galdanassa sinulla on monia vaihtoehtoja budjetin, ajan ja ruokahalun mukaan. Lähellä rantaa sijaitsevat Chiringuito Toni, Restaurante La Cala tai Restaurante Trevi, joissa voit valita välimerellisen ruoan, tapaksia, voileipiä ja sekaruokia.

Toisaalta voit aina mennä syömään Melià- tai Artiem-ravintoloihin, joista on upeat näkymät rannalle ja jotka tarjoavat kaikenlaisia kansallisia ja kansainvälisiä ruokia.

Tutustu Cala Galdanaan veneellä