Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Binibeca, Menorca

Menorcalla käynti Binibecassa ilman käyntiä on anteeksiantamatonta. Siksi tässä on kymmenen asiaa, jotka kannattaa nähdä, jos olet matkalla tämän ainutlaatuisen kylän läpi.

Andressa García

Andressa García

8 minuuttia luettu

10 tekemistä Binibeca, Menorca

Menorca | ©Steve.

Binibeca on kalastajakylä, jonka visionääriset yrittäjät rakensivat muutama vuosikymmen sitten antaakseen Menorcan saarelle merkittävää matkailullista lisäpotkua, ja pojat, he onnistuivat siinä! Sen erikoinen rakenne houkuttelee joka kesä matkailijoita kaikkialta maailmasta, jotka sisällyttävät tämän kylän Menorcan tekemisten listaansa.

Näiden yrittäjien alkuperäisenä tarkoituksena oli houkutella älymystöä ja taiteilijoita inspiraatiota varten. Nykyään siitä on tullut ammattikuvaajien vetonaula. Nyt tiedät, että jos menet Menorcalle, Binibeca on ehdoton nähtävyys, jota sinulla ei ole varaa jättää väliin.

1. Kävele sen kapeilla kaduilla ja kujilla

Binibecan kaduilla| ©Barry Whitmore
Binibecan kaduilla| ©Barry Whitmore

Binibecassa vierailun aloittaminen edellyttää tietysti sitä, että eksyt hetkeksi sen kapeille kaduille. On hyvin helppoa aloittaa vaeltelu, mutta vaikeaa on päättää, milloin lähteä. Valkoisten seinien ja talojen yhdenmukaisuudesta huolimatta Binibeca on värikäs ja viihtyisä kylä.

Sinuun tekee vaikutuksen ja inspiroituu tapa, jolla puurakenteet erottuvat puhtaista seinistä. Ikkunat, ovet ja parvekkeet on tehty puusta, jotta kylän tunnelma olisi aidompi. Vaikka se ei olekaan aito kalastajakylä, se on matkailunähtävyys, jossa kannattaa vierailla, vierailla ja ennen kaikkea rakastua.

Toinen piirre, joka kiinnittää huomiosi tällä kierroksella, on se herkkyys, jolla sen kadut on tehty. Koko kaupungin läpi kulkevat mukulakivikäytävät antavat sille paljon klassisempaa ilmettä, joka muistuttaa Kreikan saaria samoine yksityiskohtineen. Kaikki nämä ominaisuudet saavat sinut rakastamaan jokaista Binibecan tilaa, jonka läpi kävelet, unohtamatta kauniita näkymiä merelle, jotka näkyvät portaikoista ja käytäviltä.

On tärkeää muistaa, että tämä on paitsi matkailunähtävyys, myös asuintalo, jossa asuu ihmisiä, joten vierailun aikana on parasta olla hiljaa. Jokaisessa talossa asuu ihmisiä, ja itse asiassa sektorin väkiluvun arvioidaan olevan noin 200 asukasta. Monissa paikoissa on hiljaisuusmerkkejä.

Matkustajan vinkki

Käytä mukavia kenkiä ja käy kylässä aamulla, jolloin olet vähemmän väsynyt ja voit nauttia maisemista.

2. Vieraile sen tunnusomaisimmissa paikoissa

Binibecan kirkko| ©Fani
Binibecan kirkko| ©Fani

Koska kyseessä on niin suosittu kylä, se ei tietenkään ole vain kietoutuneita katuja ja kujia. Tässä hyvin omalaatuisessa kaupunkirakenteessa on myös monia mielenkiintoisia paikkoja, joissa voi vierailla ja joihin voi tutustua. Nähtävyyksiä ovat muun muassa pääaukio, kirkko ja rantakatu.

Pääaukio

Se on osa kylän alkuperäistä kokonaisuutta, ja se sijaitsee asuinkompleksin keskellä, sillä se on yksi leveimmistä alueista monien kapeiden katujen ja kujien joukossa. Se on rauhallinen paikka, jossa voit istahtaa hetkeksi, ennen kuin jatkat matkaa kylän läpi kävellen.

Binibecan kirkko

Se oli yksi alueen ensimmäisistä rakennuksista, joten sen rakenne on melko perinteinen ja pyrkii säilyttämään alkuperäisen kalastajakylän ilmapiirin. Tämä kirkko kohoaa alueen muiden talojen yläpuolelle, sillä se on yksi korkeimmista rakennuksista ja yksi helpoimmin kaukaa nähtävistä.

Rantakatu

Tämän maagisen ja idyllisen kylän rannalla sijaitseva Binibecan rantakatu saa sinut tuntemaan itsesi todelliseksi postikorttikuvaksi, aivan kuin ei olisi riittänyt, että olet käynyt kylän jokaisessa osassa. Sen mukulakivikadut ja vilkas ilmapiiri, erityisesti öisin, ovat erinomaisia.

Candi House

Jos et halua jättää väliin mitään kaupungin tunnusomaisista paikoista, suosittelen, että käytät aikaa Casa Candin etsimiseen. Tämä oli ensimmäinen asuinrakennus, joka rakennettiin koko sektorilla, joten sen seinät kertovat muutakin kuin historiaa.

3. Snorklaa Cala Torretissa

Snorkkeli| ©Jakob Owens
Snorkkeli| ©Jakob Owens

Cala Torret on kaunis poukama, joka sijaitsee hyvin lähellä Binibecaa. Sinne pääsee julkisilla liikennevälineillä, mutta jos käyt autolla, se on myös tehokas tapa vierailla siellä. Toisaalta lahti on riittävän puhdas ja si isti, jotta siellä haluaisi viettää aikaa.

Toinen tämän lahden vetonaula on se, että sen laiturissa on monia yksityisomistuksessa olevia veneitä, mutta myös muita vuokrattavissa olevia veneitä. Hyvä aktiviteetti täällä on ottaa opastettu kajakkikierros tai snorklata täällä.

Snorklaaminen on yksi niistä aktiviteeteista, joita suosittelen eniten, koska voit nähdä mielenkiintoisia merieläinlajeja ja nauttia kirkkaista, turkooseista vesistä. Se on kallioinen lahdenpoukama, mutta siellä on silti mukava käydä ja siellä on hyvä uida.

Varaa snorklaus- ja sukelluskasteesi

4. Astu Binibecan rauhalliselle rannalle

Binibecan ranta| ©José Antonio Adame
Binibecan ranta| ©José Antonio Adame

Kun olet käynyt Binibecan kylässä, toinen erinomainen vaihtoehto jatkaa kierrosta on kävellä Binibecan rannalla. Se on pieni ranta, joka sijaitsee hienon valkoisen hiekan ja tiheän mäntymetsän keskellä. Jälkimmäinen lisää entisestään tämän rannan luonnollisen muotoilun rauhallisuutta ja upeutta.

Tunnetaan myös nimellä Cala Binibeca, ja tulet rakastamaan tätä paikkaa, jos vierailet tässä kaupungissa, koska se voi olla yksinäinen tiettyinä vuodenaikoina. Se on pieni kapasiteetti turisteja, minkä vuoksi se on erityinen paikka, jos haluat viettää rauhallisen, rennon ja mukavan vierailun.

Sen matalat vedet tekevät siitä ihanteellisen kohteen lasten kanssa, joten he voivat pitää hauskaa ja uida ilman suuria riskejä. Sanotaan, että kyseessä on Binibeca Vellin ja Binibeca Noun yhteinen ranta. Jos matkustat autolla, sinun ei tarvitse edes huolehtia pysäköinnistä, koska voit pysäköidä rannalle ilman ongelmia.

Sinulla on mahdollisuus valita, tuotko omat eväät kotoa vai syötkö kätevässä chiringuitossa (rantabaari) aivan meren rannalla. Tämä on täydellinen ranta snorklaukseen, joten täältä löytyy paljon tällaisia tarjouksia. Se on yksi niistä paikoista, joita suosittelen ehdottomasti, jos haluat mennä snorklaamaan.

5. Ihaile veneitä Cala de Biniancollan poukamassa

Biniancolla Cove| ©Guzman
Biniancolla Cove| ©Guzman

Cala Biniancolla on rauhallinen paikka, jonka juurella on hotelli. Tästä huolimatta se näyttää olevan turvapaikka, joka on varattu kalastajille ja uteliaille katselijoille, jotka tulevat arvostamaan maiseman yksinäisyyttä ja ennen kaikkea pohtimaan turkoosia sinistä, joka näkyy tämän poukaman ympäristössä. Se on ehdottomasti hyvä paikka tulla katsomaan kalastajia.

Tämän poukaman ympärillä on monia taloja, jotka muodostavat osan Binibeca Vellin alueesta. Sitä ympäröivät kalliot, jotka täydentävät sen koskematonta poukamaisemaa, ja se on hyvä kohde niille, jotka haluavat olla kaukana suuresta ihmismäärästä poukaman tai Menorcan suositun rannan sisällä.

Jos etsit hyvää paikkaa auringonlaskun katseluun Menorcalla, tämä on ehdottomasti hyvä paikka arvostaa sitä, valokuvata sitä ja maalata sitä, jos olet taiteellisesti taipuvainen. Se on paikka inspiraatiolle, mielestäni se on täydellinen viittaus tähän maagiseen ja unenomaiseen paikkaan, joka tarjoaa jokaiselle kävijälle hyvän paikan levätä.

Sinne on helppo päästä, ja sinne pääsee julkisilla liikennevälineillä, jos ei ole yksityisajoneuvoa. Jos haluat liittää oleskeluusi paikassa tapaksia tai juomaa, lähellä lahtea on ravintola, jonka välipalavalikoimasta ja ruokalajeista tulet pitämään.

6. Nauti maisemista Binissafúllerissa

Binissafúllerissa| ©Julien Vanbelle
Binissafúllerissa| ©Julien Vanbelle

Binisafuller on urbaani poukama, joka sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn alueen juurella. Tämä ranta ei ole sijaintinsa huomioon ottaen kovin vilkas. Se on enemmänkin yksinäinen poukama, jossa yleensä vierailevat ympäröivien alueiden asukkaat. Toisaalta tämä poukama on mielenkiintoinen vierailukohde helpon pysäköintimahdollisuuden ja läheisten ruokakauppojen vuoksi.

Jos vierailet Binibecassa, kannattaa tehdä lyhyt kävelyretki tämän poukaman ympäri, nauttia auringosta, maisemista ja hyvästä ruoasta, jota sen rannoilta löytyy. Kannattaa nauttia rannan yksinäisyydestä keskellä niinkin merkittyä kaupunkiympäristöä kuin tämä paikka.

Binisafullerin rannalle pääset Camí de Cavalls -tietä pitkin, joka kulkee aivan tämän poukaman takana ja jättää sinulle hyvän reitin maisemia ja kauniita paikkoja katseltavaksi. Tätä polkua pitkin on erityisen mukava kävellä, jos haluat kulkea kävellen, koska se on lähellä Binibecan aluetta.

Binisafuller on ranta, jolla voit vierailla, vaikka et suunnittelisikaan käyväsi Binibeca Vellissä. Koska se sijaitsee lähellä Camí de Cavallsia, se voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat patikoida tätä reittiä pitkin. Kävely Camí de Cavalls -reittiä pitkin ja pysähtyminen jokaisella lahdella ja rannalla on erittäin viihdyttävää ja ennen kaikkea terveellistä toimintaa.

Varaa puolen päivän retki poukamien läpi

7. Palaa takaisin nykyaikaan Binibeca Nou -hotellissa

By Binibeca Nou| ©Exploras
By Binibeca Nou| ©Exploras

Binibeca Nou on Binibeca Vellin vastakohta. Täältä löydät kaiken sen modernismin ja nykyaikaisuuden, jota et näe Binibeca Vellissä. Siellä on myös paratiisimainen ranta aivan Cala Torretin vieressä. Sen rantaa ympäröivät keskikorkeat ja matalat kalliot, joten täällä on turvallista uida pienten lasten kanssa.

Se on idyllinen maisema, josta avautuva näkymä on ohittamaton ja joka kertoo paljon siitä, miten lumoava vierailu tähän paikkaan voi olla. Rannalla on useita rantabaareja, jotka tekevät rannalla oleskelusta paljon miellyttävämmän kokemuksen. Binibeca Nou -puistoon pääset julkisilla liikennevälineillä tai yksityisajoneuvolla.

Jos päätät päästä tälle rannalle omalla autolla, sinulla ei ole pysäköintiongelmia, sillä täällä on hyvä paikka, jossa voit pysäköidä yli 100 ajoneuvoa. Sinun on kuitenkin otettava huomioon, että tämä pysäköintialue ei ole vartioitu.

Turkoosinsininen vesi ja hieno hiekka tekevät siitä hyvän kohteen miellyttävään rantalomailuun, jos matkustat Binibecaan. Ympäröivällä alueella on monia ruokavaihtoehtoja, jotta voit maistella Välimeren gastronomian hienoimpia ja erikoisimpia makuja.

Matkustajan vinkki

Uidessa on syytä varoa meduusoja, vaikka paikalliset vakuuttavatkin, että ne eivät ole vaarallisia ihmisille.

8. Vieraile Splash Sur -vesipuistossa

Splash Surissa| ©Julian
Splash Surissa| ©Julian

Jos vierailet Binibecassa lasten kanssa, voitte käyttää koko päivän vierailemalla alueen upeassa vesipuistossa. Tämä on Splash Sur, jossa on suuri määrä vesinähtävyyksiä, joista lapset pitävät, ja sinäkin nautit varmasti.

Tähän vesipuistoon menemiseksi suosittelen, että otat runsaasti aikaa. Kotelon sisältä löydät erilaisia vaihtoehtoja syödä tai syödä tapaksia. Sinulla on myös mahdollisuus hyödyntää alle 12-vuotiaiden lasten lippuhintoja. Myös alle 2-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Tässä paikassa on erityisiä alueita lasten kanssa Menorcalla, uima-altaita , joissa veden taso on nuorimman mukaan, ja ennen kaikkea se on turvallinen paikka koko perheelle, jossa on aina turvallisuus. Se on hyvä vaihtoehto, jos menet Binibecaan, koska se sijaitsee lähellä suosituimpia kaupunkeja.

Tämä on klubi, jolla on mahdollisuus vastaanottaa jäseniä, mutta jos et ole jäsen, voit myös nauttia miellyttävästä ja mukavasta oleskelusta paikassa. Jos etsit hieman enemmän seikkailua ja adrenaliinia, tämä puisto täyttää myös kaikki viihdeodotuksesi.

9. Maista välimerellistä ruokaa terassilta

Välimeren ruoka| ©Angelo Mossuto
Välimeren ruoka| ©Angelo Mossuto

Yksi aktiviteetti, jota et missään nimessä voi jättää väliin, on viipyä kaupungin terasseilla juomaa siemaillen tai nauttimassa tapaksia tai välimerellisiä ruokia. Kaupungissa on useita paikkoja tätä varten: baareja ja ravintoloita, joiden ruokalistoilla on tyypillistä paikallista ruokaa ja jotka tietenkin sijaitsevat kaupungin etuoikeutetuissa paikoissa.

Tämän aktiviteetin voi tehdä sekä päivällä että auringonlaskun ja hämärän aikaan, ja nautit siitä kovasti joko yksin, perheen, ystävien tai kumppanin kanssa. Näiltä terasseilta avautuvat näkymät ovat saaren parhaita, erityisesti auringonlaskun aikaan. Tästä maisemasta tulee eräänlainen öljyvärimaalaus, ja se toimii inspiraationa taiteellisille mielille.

Bambú on yksi saaren gastronomisista antimista. Tämä ravintola on erikoinen, sillä se tarjoaa asiakkailleen Välimeren ruokien lisäksi japanilaista ruokalistaa, jossa on tyypillisiä aasialaisia ruokia ja laaja valikoima eksoottisia yhdistelmiä, joita maistelemalla pääset ihastumaan. Ennen kuin saavut paikalle ja aiot syödä Bambú-ravintolassa, sinun on otettava huomioon, että se on hyvin kiireinen ravintola, joten sinulla on oltava pöytävaraus.

Jos etsit herkullista pääruokaa keskellä päivää, sinulla on useita vaihtoehtoja kylässä, muun muassa El Pescadito tai Sa Musclera, etkä voi jättää väliin Sa Cuina de Binibeca & Bar Mar Blau -ravintolan erinomaista ruokaa ja hyvää makua. Iltapäivän välipaloja voit nauttia Pastelería Gildassa tai Cafetería Binibeca Vellissä. Jos etsit hyvää paikkaa, jossa voit nauttia hyvän cocktailin, suosittelen sinua käymään B.B Cocktail Barissa.

Matkustajan vinkki

Jos lähdet Binibecaan kesällä, varmista, että varaat kaiken: hotellin, ravintolan, nähtävyydet, älä anna sesongin yllättää sinua!

10. Pysähdy laiturilla päivän päätteeksi

Iltapäivä Binibecassa| ©Carla Varona
Iltapäivä Binibecassa| ©Carla Varona

Jos haluatte lopettaa rauhallisen vierailun Binibecan kylässä, suosittelen teitä menemään laiturialueelle. Tällä alueella voit nähdä, miten pieniä ja keskikokoisia veneitä pidetään laiturissa. Siellä on todella upeaa olla auringonlaskun aikaan tai yöllä, koska se on tila, joka antaa sinulle rauhaa ja hiljaisuutta.

Laiturin reunalla istuminen ja veneiden katseleminen, kun tuuli heiluttaa niitä, on yksi rentouttavimmista aktiviteeteista, joita voit harrastaa Binibecassa tai jopa koko Menorcalla. Se on ehdottomasti ihailun arvoinen näky. Jos kaikki edellä mainittu on innoittanut sinua valokuvaamaan tai maalaamaan, voin vakuuttaa, että tämäkin spektaakkeli tekee tehtävänsä.

Yksi silmiinpistävimmistä asioista tässä paikassa on se, että se on hyvin pieni, mikä antaa vaikutelman, että se on kuin suoraan sadusta. Kylän kadut päättyvät laituriin, joten se on ihanteellinen tapa päättää rakastuminen alueeseen juuri ennen paluuta.