Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Cala Trebaluger

Menorcalta ei voi lähteä ilman uintia Trebalúgerin poukamassa. Tämä saaren etelärannikolla sijaitseva poukama tarjoaa täydelliset puitteet lomasi loppuun saattamiseen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Cala Trebaluger

Uiminen Trebalúgerin turkooseissa vesissä | Daniel Ferrandiz

Yksi palkitsevimmista kävelyretkistä on se, joka vie sinut Cala Trebalúgeriin, jossa vihreä, turkoosin sininen ja hienon hiekan valkoinen väri sulautuvat yhteen.

Seei ole etelänhelpoimmin saavutettavissa oleva poukama, mutta se on yksi kauneimmista, joten ota huomioon, miten voit ottaa kaiken irti Trebalúgerin vierailustasi, jotta kävely kannattaa. Jos sinua ei huvita kävellä, voit aina lähteä veneellä lahdelle. Kerron siitä kaiken tässä.

Miten päästä Cala Trebalúgeriin?

Trebalúger Cove| © Gabriel Vidal Álvarez (Gabriel Vidal) - Trabajo propio - Wikipedia
Trebalúger Cove| © Gabriel Vidal Álvarez (Gabriel Vidal) - Trabajo propio - Wikipedia

Olen jo kertonut teille, että tämä ei ole etelärannikon helpoimmin saavutettavissa oleva poukama. Sinne pääsee vain kävellen, mutta voin vakuuttaa, että se on kävelyn arvoista.

Missä se sijaitsee: Menorcan etelärannikolla, Cala Mitjanasta pääsee kävellen - katso Google Mapsista.

Autolla

On selvää, että auto on käytännöllisin tapa liikkua Menorcalla lomallasi. Se antaa sinulle joustavuutta ja vapautta aikatauluissa, mutta sinun on muistettava, että rannoille ei aina pääse yksityisajoneuvolla. Trebalúgerissa ei ole parkkipaikkaa eikä sinne johtavaa polkua, joten pysäköinti on tehtävä muutaman kilometrin päähän, tarkemmin sanottuna Cala Galdanaan, joka on 40 minuutin kävelymatkan päässä.

Cala Trebalúgerin parkkipaikka

Cala Trebalúgerilla ei ole omaa pysäköintialuetta. Jos haluat päästä sinne autolla, käytännöllisin tapa on pysäköidä Cala Galdanan ja Cala Mitjanan pysäköintialueelle ja kulkea sieltä kävelytietä pitkin.

Miten päästä Cala Trebalúgeriin jalkaisin?

Teillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kävellä Cala Trebalúgeriin, tulittepa mistä tahansa. Esimerkiksi Cala Galdanasta pääset ensin Cala Mitjanaan noin 20 minuutissa kävellen, ja sen jälkeen Trebalúgeriin menee vielä 20 minuuttia. Yhteensä 40 minuuttia. Esimerkiksi Cala Fustamista sinne on noin 25 minuutin kävelymatka.

Miten päästä kohteeseen Cala Trebalúger joukkovälineellä Bussi?

Bussi on aina hyvä vaihtoehto, sillä sesonkiaikana sen vuoroväli on yleensä erittäin hyvä. Tärkeimmistä lahdista on hyvät yhteydet tärkeimpiin kaupunkeihin, ja ne säästävät pysäköintiin kuluvaa aikaa. Pääset majapaikastasi Cala Galdanaan ja voit kävellä sieltä mukavaa polkua pitkin Trebalúgeriin. Tarkista Menorcan bussisivustolta, mikä bussilinja ja aikataulu on sinulle sopivin.

Vieraile Cala Trebalúgerissa veneretkellä

Veneretki Menorcalla| © Jacop Meissner
Veneretki Menorcalla| © Jacop Meissner

Kun otetaan huomioon matka, joka sinun on kuljettava Trebalúgeriin, kannattaa ehkä harkita mahdollisuutta tehdä laivamatka Trebalúgeriin. Koska se on yksi Menorcan parhaista poukamista, se sisältyy kaikkien saaren tälle alueelle suuntautuvien veneretkien matkasuunnitelmaan.

Paljonko nämä retket maksavat ja mistä ne koostuvat? Se on hyvin helppoa. Voit valita kokopäiväretken tai puolen päivän retken: purjehdit eteläisten lahtien ympäri, ja sinulla on aikaa uida, snorklata ja jopa nauttia perinteinen paella aluksella, jos päätät purjehtia koko päivän.

Vierailet Macarellassa, Cala Mitjanassa tai Turquetassa ja muilla paratiisimaisilla rannoilla, joita et voi jättää väliin lomallasi. Hinta on 28 € puolen päivän vaihtoehdosta ja 50 € koko päivän all inclusive-vaihtoehdosta.

Tutustu Cala Trebalúgeriin veneellä

Mitä tehdä Cala Trebalúgerissa?

Snorklausta Trebalúgerin poukamassa| © Jacob Owens
Snorklausta Trebalúgerin poukamassa| © Jacob Owens

Parasta, mitä voit tehdä Trebalúgerissa, on epäilemättä nauttia sen kristallinkirkkaista vesistä, auringosta ja sitä ympäröivästä upeasta luonnosta. Voit suojautua kuumuudelta melkein mereen asti ulottuvan mäntymetsän varjossa, ja voit myös kulkea sen polkuja pitkin muihin läheisiin poukamiin. Esimerkiksi Cala Mitjana on vain 20 minuutin matkan päässä, ja siellä kannattaa käydä.

Toinen vaihtoehto, jota suosittelen, on se, että jos sinulla on snorkkelilasit ja snorkkeli, älä epäröi tutkia tätä rannikkoa ja sitä ympäröiviä kalkkikiviseiniä. Löydät mielenkiintoista vedenalaista elämää, joka viihdyttää sinua jonkin aikaa.

Paras aika vierailla Trebalúger Cove:ssa

Auringonlasku veneestä| © Loreta Pavoliene
Auringonlasku veneestä| © Loreta Pavoliene

Kuten lähes kaikissa saaren poukamissa, sinun kannattaa saapua paikalle aikaisin aamulla, jotta saat hyvän paikan, varsinkin jos haluat välttää pysäköintiongelmat ja välttää 40 minuutin kävelymatka keskipäivän auringon paahteessa.

Jos saavut varhain aamulla, voit hyödyntää päivän rannalla mahdollisimman hyvin, ja sinulla on aikaa tutustua myös muihin läheisiin poukamiin. Jos haluat päästä sinne laivalla, voit säästää itsesi aikaisin aloittamiselta ja tehdä retken iltapäivällä tai lähteä kokopäiväretkelle klo 10 aamulla Ciudadelassa.

Mitä palveluja Cala Trebalúger tarjoaa?

Tahraton ranta| ©Matthew Valentino
Tahraton ranta| ©Matthew Valentino

Ei mitään. Trebalúger on koskematon ranta, jossa ei ole parkkipaikkoja, baareja, hotelleja tai ravintoloita. On parasta ottaa mukaan kaikki, mitä tarvitset päivän aikana: vettä, virvoitusjuomia, ruokaa, hattu, aurinkovoidetta.... Ole hyvin valmistautunut, jotta sinun ei tarvitse keskeyttää rantapäivääsi kävelemällä lähimpään kauppaan, joka on 40 minuutin päässä!

Mitä voit syödä Cala Trebalúgerissa?

Ranta välipala| ©Eaters Collective
Ranta välipala| ©Eaters Collective

Hyvin helppoa: mitä tahansa haluat tai mikä mahtuu reppuusi. Sieltä ei löydy ravintolaa tai rantabaaria, josta voisi ostaa ruokaa, eikä myöskään katukauppiaita. On tärkeää pitää tämä mielessä ja varmistaa, että sinulla on reppuun tai kylmälaukkuun pakattuja eväitä, jotta voit ottaa kaiken irti rantapäivästäsi.