Cala Trebaluger

Menorcalta ei voi lähteä ilman uintia Trebalúgerin poukamassa. Tämä saaren etelärannikolla sijaitseva poukama tarjoaa täydelliset puitteet lomallesi.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Cala Trebaluger

Uiminen Trebalúgerin turkooseissa vesissä | Daniel Ferrandiz

Yksi palkitsevimmista kävelyretkistä on se, joka vie sinut Cala Trebalúgeriin, jossa vihreä, turkoosin sininen ja hienon hiekan valkoinen väri sulautuvat yhteen.

Seei ole etelänhelpoimmin saavutettavissa oleva poukama, mutta se on yksi kauneimmista, joten ota huomioon, miten voit ottaa Trebalúgerissa vierailustasi kaiken irti, jotta kävely kannattaa. Jos sinua ei huvita kävellä, voit aina liittyä veneajelulle poukamaan. Kerron siitä kaiken täällä.

Vieraile Cala Trebalúgerissa veneretkellä

Veneretki Menorcalla| © Jacop Meissner
Veneretki Menorcalla| © Jacop Meissner

Paras vaihtoehto vierailla Cala Trebalúgerissa on vuokrata veneretki, jolla pääset tutustumaan Menorcan eteläosan taianomaisimpiin poukamiin.

Näin voit paitsi nauttia mukavasti maisemista matkan aikana, myös päästä veneellä mahdollisimman lähelle rannikkoa, jotta voit ottaa parhaat matkamuistokuvat sellaisista ikonisista rannoista kuin itse Cala Trebalúger, mutta myös muun muassa Cala Mitjanasta, Macarellasta tai Turquetasta.

Voit tietysti sukeltaa yhden tai useamman kerran Välimeren kristallinkirkkaisiin vesiin tai halutessasi lähteä snorklaamaan tutustuaksesi Menorcan eteläosan vedenalaiseen elämään. Todellista ylellisyyttä käden ulottuvilla.

Varaa retki Cala Trebalúgeriin veneellä

Näin pääset Cala Trebalúgeriin omin päin

Trebalúgerin poukama| © Gabriel Vidal Álvarez (Gabriel Vidal) - Trabajo propio - Wikipedia
Trebalúgerin poukama| © Gabriel Vidal Álvarez (Gabriel Vidal) - Trabajo propio - Wikipedia

Olen jo kertonut, että se ei ole etelärannikon helpoimmin saavutettava poukama. Sinne pääsee vain kävellen tai veneellä, mutta voin vakuuttaa, että se on kävelyn arvoinen.

Missä se sijaitsee: Menorcan etelärannikolla, sinne pääsee kävellen Cala Mitjanasta - katso Google Mapsista.

Autolla

On selvää, että auto on käytännöllisin tapa liikkua Menorcan lomalla. Se antaa sinulle joustavuutta ja vapautta aikatauluissa, mutta sinun on otettava huomioon, että rannoille ei aina pääse yksityisautolla. Näin on esimerkiksi Trebalúgerissa, jonne ei ole parkkipaikkaa eikä sinne johtavaa kävelytietä, joten sinun on pysäköidyttävä muutaman kilometrin päähän, tarkemmin sanottuna Cala Galdanaan, joka on 40 minuutin kävelymatkan päässä.

Kävely

Sinun on pakko kävellä Cala Trebalúgeriin, tulitpa mistä tahansa. Esimerkiksi Cala Galdanasta pääset ensin Cala Mitjanaan noin 20 minuutissa kävellen, ja sen jälkeen Trebalúgeriin on vielä 20 minuuttia matkaa. Yhteensä siis 40 minuuttia. Cala Fustamilta matka kestää esimerkiksi noin 25 minuuttia kävellen.

Bussilla

Bussi on aina hyvä vaihtoehto, sillä sesonkiaikana sen vuoroväli on erittäin hyvä. Tärkeimmiltä poukamilta on hyvät yhteydet pääkaupunkeihin, ja säästät aikaa pysäköintiin. Voit päästä majapaikastasi Cala Galdanaan ja kävellä sieltä mukavaa polkua pitkin Trebalúgeriin. Tarkista Menorcan bussisivuilta, mikä bussilinja ja aikataulu on sinulle sopivin.

.

Varaa retki Cala Trebalúgeriin veneellä

Mitä tehdä Cala Trebalúgerissa?

Snorklausta Trebalúgerin poukamassa| © Jacob Owens
Snorklausta Trebalúgerin poukamassa| © Jacob Owens

Trebalúgerissa parasta tekemistä on epäilemättä nauttia sen kristallinkirkkaista vesistä, auringosta ja sitä ympäröivästä upeasta luonnosta. Voit suojautua kuumuudelta melkein mereen asti ulottuvan mäntymetsän varjossa, ja voit myös kulkea sen polkuja pitkin muihin läheisiin poukamiin. Esimerkiksi Cala Mitjana on vain 20 minuutin matkan päässä, ja se on vierailun arvoinen.

Toinen vaihtoehto, jota suosittelen, on se, että jos sinulla on snorkkelilasit ja snorkkeli, tutustut tähän rannikkoon ja sitä ympäröiviin kalkkikiviseinämiin. Löydät mielenkiintoista vedenalaista elämää, joka viihdyttää sinua jonkin aikaa.

Jos varaat retken Cala Trebalúgeriin veneellä, sinun ei tarvitse edes huolehtia snorklausvarusteista, sillä ne tarjotaan itse veneessä.

Varaa retki Cala Trebalúgeriin veneellä

Paras aika vierailla Trebalúgerin poukamassa

Auringonlasku veneestä| © Loreta Pavoliene
Auringonlasku veneestä| © Loreta Pavoliene

Kuten lähes kaikissa saaren poukamissa, sinun kannattaa saapua paikalle aikaisin aamulla, jotta saat hyvän paikan, varsinkin jos haluat välttää pysäköintiongelmat ja välttää 40 minuutin kävelymatkan keskipäivän auringon paahteessa.

Lisäksi saapumalla aikaisin aamulla voit hyödyntää rannalla vietetyn päivän parhaalla mahdollisella tavalla, ja sinulla on aikaa tutustua joihinkin muihin läheisiin poukamiin. Jos haluat päästä sinne veneellä, voit säästää itsesi varhaiselta aloitukselta ja tehdä retken iltapäivällä tai lähteä kokopäivävaihtoehtoon klo 10 aamulla Ciudadelassa.

Varaa retki Cala Trebalúgeriin veneellä

Mitä palveluja Cala Trebalúger tarjoaa?

Tahraton ranta| ©Matthew Valentino
Tahraton ranta| ©Matthew Valentino

Ei ole. Trebalúger on koskematon ranta, jossa ei ole pysäköintialueita, baareja, hotelleja tai ravintoloita. On parasta ottaa mukaan kaikki, mitä tarvitset päivän aikana: vettä, virvoitusjuomia, ruokaa, hattu, aurinkovoidetta.... Ole hyvin valmistautunut, jotta sinun ei tarvitse keskeyttää rantapäivääsi kävelemällä lähimpään kauppaan, joka on 40 minuutin päässä!

Varaa veneretki Trebalúger Coveen

Mitä voit syödä kohteessa Cala Trebalúger?

Rantaevälipala| ©Eaters Collective
Rantaevälipala| ©Eaters Collective

Hyvin helppoa: mitä vain haluat tai mikä vain mahtuu reppuusi. Et löydä mitään ravintolaa tai rantabaaria, josta voisit ostaa ruokaa, etkä myöskään katukauppiaita. On tärkeää pitää tämä mielessä, jotta pääset paikalle niin, että sinulla on eväitä repussasi tai kylmälaukussa, jotta voit ottaa kaiken irti päivästäsi rannalla.

Varaa veneretki Trebalúger Coveen