Cala Macarella ja Macarelleta

Macarellan ja Macarelletan poukamat ovat saaren suosituimpia, ja niitä pidetään Menorcan kauneimpina. Näin saat kaiken irti vierailustasi tässä paratiisissa.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Cala Macarella ja Macarelleta

Macarella Cove | Artyart

Cala Macarella ja sen pikkusisko Macarelleta ovat Menorcan etelärannikon rantaparatiisin äärimmäinen ilmentymä: hieno valkoinen hiekka, turkoosi vesi ja rehevä kasvillisuus ympäröivät saaren kahta suosituinta poukamaa.

Sesonkiaikana ne voivat olla täynnä, mutta jotta tämä ei heikentäisi kokemustasi, ota huomioon seuraavat vinkit niistä nauttimiseen (ja harkitse osallistumista veneretkelle Menorcan eteläosan poukamien ympäri, jotta voit nauttia niistä vedestä käsin).

Vieraile Cala Macarellassa ja Macarelletassa veneretkellä

Veneretki| ©Patrick Lalonde
Veneretki| ©Patrick Lalonde

Jos haluat viettää todella rentouttavan päivän, nauttia saaren parhaista poukamista ja pulahtaa syvimpiin, turkooseihin vesiin, veneretki on loistava idea. Kun teet retken Menorcan eteläosan poukamiin, voit tutustua Macarellaan ja Macarelletaan mereltä käsin ilman, että sinun tarvitsee odottaa parkkipaikalla, kävellä rannalle tai etsiä paikkaa aurinkovarjollesi.

Retki lähtee Ciudadelasta ja vie sinut etelän parhaille poukamille. Se sisältää perinteisen paellan, joka tarjoillaan laivalla, sekä juomia. Pysähdytte useaan otteeseen nauttimaan uimisesta ja snorklauksesta ja palaatte satamaan koko päivän kestäneen purjehduksen jälkeen. Retki maksaa noin 50 euroa per henkilö, ja se on all inclusive - se on sen arvoinen!

Varaa retki Cala Macarellaan

Näin pääset Cala Macarellaan ja Cala Macarelletaan

Macarellan poukama| © Alejandro Muñoz Cabrisas
Macarellan poukama| © Alejandro Muñoz Cabrisas

Autolla

Sesonkiaikana käytännöllisin tapa on ajaa Cala Galdanaan ja pysäköidä sinne. Cala Galdana on yksi saaren tärkeimmistä turistikohteista, jossa on useita hotelleja ja ravintoloita, joten se on hyvin valmistautunut vastaanottamaan turisteja ja siellä on runsaasti pysäköintitilaa. Sieltä on vain 30 minuutin kävelymatka Cala Macarellaan. Kesäisin pysäköinti ja pääsy tälle rannalle on suljettu yksityisautoilta alueen varaamiseksi.

Jos vierailet saarella sesongin ulkopuolella, voit mennä lahden omalle parkkipaikalle, jossa on 900 pysäköintipaikkaa ja joka on vain 15 minuutin päässä rannalta. Muista, että se on suljettu kesällä!

Jalkaisin

Kävely on nopeaa ja helppoa, ja reitti on hyvin viitoitettu. Cala Galdanasta on vain noin 30 minuutin kävelymatka, ja polku on täysin luonnontilainen ja näköalat ovat sen arvoisia. Kuljet mäntymetsän halki, joten löydät varjoisia pätkiä, ja koska tie ei ole liian jyrkkä, se on erittäin helppo kävellä. Tämä reitti on osa kuuluisaa Camí de Cavalls -reittiä, joka kulkee saaren halki.

Bussilla

Cala Macarellaan on mahdollista päästä julkisilla liikennevälineillä. Ota jokin Cala Galdanassa pysähtyvistä busseista, ja sieltä on vain kolmenkymmenen minuutin kävelymatka hiekkasärkälle. Se on lyhyt ja miellyttävä kävelymatka, ja bussilla säästyt parkkipaikan etsimiseltä, joten se on hyvä vaihtoehto päästä Macarellaan. Tarkista Menorcan julkisen liikenteen verkkosivuilta aikataulut ja bussireitit majapaikastasi.

Varaa retki Macarellan poukamaan

Mitä tehdä Cala Macarellassa ja Macarelletassa?

Snorklausta| ©Ishan Seefromthesky
Snorklausta| ©Ishan Seefromthesky

Vastaus on hyvin helppo: nauti! Voit viettää siellä tuntikausia, eikä siihen mene kauaa. Veden väri houkuttelee sukeltamaan loputtomiin, ja jos sinulla on suojalasit ja snorkkeli, voit snorklata rantaa reunustavien kallioiden ympärillä. Macarellassa ja Macarelletassa on hyvin monipuolinen vedenalainen elämä, ja veden kirkkauden ansiosta näet merenpohjan upeasti. Mene uimaan!

Voit myös kävellä rantaa pitkin Cala Macarelletaan. Se on vain muutaman metrin päässä ja pienempi kuin Macarella, mutta sillä on erityinen viehätyksensä.

Varaa retki Cala Macarellaan

Paras aika käydä Cala Macarellassa ja Cala Macarelletassa

Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio
Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio

Jos menet molemmille poukamille kesällä, sinun on järjestettävä aikataulusi hyvin, jotta vältät ruuhka-ajat, jolloin rannalla on eniten väkeä. On aina parasta saapua varhain aamulla, jolloin parkkipaikka ei ole vielä täynnä ja voit kävellä rannalle ilman, että sinun tarvitsee kävellä keskipäivän helteessä. Jos saavut myöhemmin kuin kello 11, pysäköinti on hyvin vaikeaa.

Toinen vaihtoehto, jota voit kokeilla, on saapua noin kello 14:00 tai 15:00, jolloin aikaisin heräävät ihmiset alkavat lähteä rannalta syömään tai lepäämään hetkeksi hotelleihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kova kuumuus tekee rannalle kävelemisestä hieman vaikeaa. Jos haluat nauttia rauhassa ja rauhallisesti, olet myöhään iltapäivällä käytännössä yksin.

Varaa retki Cala Macarellaan

Mitä palveluja Cala Macarella ja Macarelleta tarjoavat?

Neitseellinen ranta| ©Matthew Valentino
Neitseellinen ranta| ©Matthew Valentino

Cala Macarella ja Cala Macarelleta ovat käytännössä neitseellisiä rantoja. Siellä ei ole käymälöitä tai hengenpelastajia, mutta siellä on vain yksi ravintola-baari, jossa voit syödä tai ostaa juomia. Jos lähdet retkelle Cala Macarellaan, löydät sen heti, sen nimi on Cafeteria Susy, ja siellä on melko yksinkertainen mutta maukas ruokalista, josta pääset eroon, jos viihdyt rannalla niin hyvin, ettet halua lähteä edes lounaalle.

Varaa retki Cala Macarellaan

Missä syödä Cala Macarellassa ja Macarelletassa?

Ruoka rannalla| ©Denise Van Der Heide
Ruoka rannalla| ©Denise Van Der Heide

Cafeteria Susy on ainoa ravintola-baari, jonka löydät Cala Macarellan retkellä, ja siellä voit syödä, nauttia virvoitusjuomia tai ostaa jäätelöä tai juomia. Jos haluat enemmän vaihtelua, sinun on lähdettävä rannalta ja mentävä muille läheisille rannoille, joilla on enemmän vaihtelua, kuten Cala Galdanaan. Siellä on useita hotelleja, ravintoloita ja supermarketteja.

Varaa retki Cala Macarellaan

Vieraile Cala Macarellassa ja Macarelletassa lasten kanssa

Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer
Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer

Retken varaaminen Cala Macarellaan ja Cala Macarelletaan lasten kanssa on hyvä idea. Matka sinne on helppo eikä kovin pitkä. Ranta on hienoa hiekkaa, ja lapset nauttivat veden lämpimästä lämpötilasta. Jos sinulla on mukana suojalasit snorklausta varten, heillä on varmasti hauskaa uida värikkäitä kaloja etsien.

Varaa retki Cala Macarellaan

Snorklausta Cala Macarellassa ja Macarelletan poukamassa

Snorklausta| ©Nicontents
Snorklausta| ©Nicontents

Cala Macarella ja Cala Macarelleta ovat kaksi saaren parasta rantaa snorklaukseen. Niiden puhtaiden ja läpinäkyvien vesien lisäksi, joista näet metrien päähän, löydät monenlaista merieläimistöä. Halutessasi voit tehdä sen itse (muista ottaa mukaan suojalasit ja snorkkeli) tai voit liittyä laivaretkelle, sillä Calas Macarellan ja Macacrelletan retkillä pysähdytään alueella uimaan, jolloin on riittävästi aikaa snorklaamiseen (laivalla saat myös tarvittavat varusteet).

Jos pidät ajatuksesta snorklaamisesta Menorcalla, saaren etelä- ja pohjoisosassa on myös muita poukamia, joissa voit harrastaa tätä lajia ja tutustua vedenalaiseen elämään, joka on hyvin kattava Menorcan alueella. Kerron lisää artikkelissani Menorcan parhaista snorklauspaikoista.

Varaa retki Cala Macarellaan

Macarelletan poukama

Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz
Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz

Cala Macarelleta on vain muutaman metrin päässä Cala Macarellasta, eikä sen kauneudessa ole mitään kadehdittavaa isosiskolleen. Sinun tarvitsee kävellä vain muutama minuutti nauttiaksesi tämän pienen poukaman upeista näkymistä. Se on yleensä vähemmän täynnä, mutta siellä on myös vähemmän tilaa vierailijoille, joten jos saavut sinne ajoissa, hyödynnä tilaisuus jäädä ja nauttia siitä jonkin aikaa.

Varaa retki Cala Macarellaan