Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Cala Macarella ja Macarelleta

Macarellan ja Macarelletan lahdet ovat saaren suosituimpia, ja sekä menorcalaiset että vierailijat pitävät niitä Menorcan kauneimpina. Kerron sinulle, miten saat kaiken irti vierailustasi tähän paratiisiin.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Cala Macarella ja Macarelleta

Macarella Cove | Artyart

Cala Macarella ja sen pikkusisko Macarelleta ovat Menorcan etelärannikon rantaparatiisin perimmäinen ilmentymä: hienoa valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja rehevää kasvillisuutta saaren kahden suosituimman poukaman ympärillä.

Sesonkiaikana ne voivat olla ruuhkaisia, mutta jotta tämä ei heikennä kokemustasi, ota huomioon seuraavat vinkit niistä nauttimiseen (ja harkitse venematkan tekemistä, jotta voit nauttia niistä vedestä käsin).

Miten päästä Cala Macarellaan

Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas
Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas

Autolla

Sesonkiaikana käytännöllisintä on mennä Cala Galdanaan ja pysäköidä sinne. Cala Galdana on yksi saaren tärkeimmistä turistikohteista, ja siellä on useita hotelleja ja ravintoloita, joten se on hyvin valmistautunut vastaanottamaan turisteja, ja siellä on runsaasti pysäköintitilaa (sesonkiaikana se on hieman monimutkaisempaa, mutta kärsivällisyydellä pääset sinne). Sieltä on vain 30 minuutin kävelymatka Cala Macarellaan. Kesäisin pysäköintialue ja pääsy tälle rannalle on suljettu yksityisautoilta alueen varaamiseksi.

Jos vierailet saarella sesongin ulkopuolella, voit mennä lahden omaan pysäköintialueeseen, jossa on 900 paikkaa ja joka on vain 15 minuutin päässä rannalta. Muista, että se on suljettu kesällä!

Kävely

Kävely on nopeaa ja helppoa, ja reitti on hyvin viitoitettu. Cala Galdanasta on vain noin 30 minuutin kävelymatka, ja polku on täysin luonnontilainen, ja näköalat ovat sen arvoisia. Kuljet mäntymetsän halki, joten löydät varjoisia pätkiä, ja koska tie ei ole liian jyrkkä, se on erittäin helppo kävellä. Tämä reitti on osa kuuluisaa Camí de Cavalls -reittiä, joka kulkee saaren halki.

Bussilla

Cala Macarellaan pääsee julkisilla liikennevälineillä. Ota jokin Cala Galdanassa pysähtyvistä busseista, ja sieltä sinun tarvitsee kävellä vain noin kolmekymmentä minuuttia hiekkarannalle. Kävelymatka on lyhyt ja miellyttävä, ja bussilla säästyt parkkipaikan etsimiseltä, joten se on hyvä vaihtoehto päästä Macarellaan. Tarkista Menorcan julkisen liikenteen verkkosivuilta aikataulut ja bussireitit majoituspaikastasi.

Vieraile Cala Macarellassa veneretkellä

Venematka| ©Patrick Lalonde
Venematka| ©Patrick Lalonde

Jos haluat viettää todella rentouttavan päivän, nauttia saaren parhaista poukamista ja uida sen syvimmissä ja turkooseissa vesissä, veneretki on loistava idea. Kun teet retken Menorcan poukamien ympäri, voit tutustua Macarellaan ja Macarelletaan mereltä käsin ilman, että sinun tarvitsee odottaa parkkipaikalla, kävellä rannalle tai etsiä tilaa aurinkovarjollesi.

Retki lähtee Ciudadelasta ja vie sinut etelän parhaille poukamille. Se sisältää perinteisen paellan, joka tarjoillaan aluksella, sekä juomia. Pysähdytte useaan otteeseen uimaan ja snorklaamaan ja palaatte satamaan koko päivän purjehduksen jälkeen. Retki maksaa noin 50 euroa per henkilö ja se on all inclusive - se on sen arvoinen!

Varaa venematka

Mitä tehdä Cala Macarellassa

Snorkkeli| ©Ishan Seefromthesky
Snorkkeli| ©Ishan Seefromthesky

Vastaus on hyvin helppo: nauti! Voit viettää siellä tuntikausia, eikä se vie kauan. Veden väri houkuttelee sukeltamaan loputtomiin, ja jos sinulla on suojalasit ja snorkkeli, voit snorklata rantaa reunustavien kallioiden ympärillä. Macarellassa ja Macarelletassa on suuri valikoima vedenalaista elämää, ja veden kirkkauden ansiosta näet merenpohjan upeasti. Mene veteen!

Voit myös kävellä lyhyen kävelymatkan pitkin rantaa Cala Macarelletaan. Se on vain muutaman metrin päässä ja pienempi kuin Macarella, mutta sillä on erityinen viehätyksensä.

Paras aika vierailla Cala Macarellassa

Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio
Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio

Jos menet Cala Macarellaan kesällä, sinun on järjestettävä aikataulusi hyvin, jotta vältät ruuhka-ajat, jolloin rannalla on eniten väkeä. On aina parasta saapua paikalle aikaisin aamulla, jolloin parkkipaikka ei ole vielä täynnä eikä sinun tarvitse kävellä rannalle keskipäivän helteessä. Jos saavut myöhemmin kuin kello 11, pysäköinti on hyvin vaikeaa.

Toinen vaihtoehto, jota voit kokeilla, on saapua paikalle noin klo 14:00 tai 15:00, jolloin aikaisin heräävät ihmiset alkavat lähteä rannalta ja mennä hotelleihin syömään tai lepäämään hetkeksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kova kuumuus tekee rannalle kävelystä hieman vaikeaa. Jos haluat nauttia siitä rauhassa ja rauhallisesti, olet myöhään iltapäivällä käytännössä yksin.

Mitä palveluja Cala Macarella tarjoaa?

Neitsytranta| ©Matthew Valentino
Neitsytranta| ©Matthew Valentino

Cala Macarella on käytännössä koskematon ranta, jossa ei ole käymälöitä eikä hengenpelastajia, mutta siellä on yksi ravintola-baari, jossa voit syödä tai ostaa juomia. Löydät sen heti, sen nimi on Cafeteria Susy, ja sillä on melko yksinkertainen mutta maukas ruokalista, joka auttaa sinua selviytymään ongelmista, jos viihdyt rannalla niin hyvin, ettet halua lähteä edes lounaalle.

Missä syödä Cala Macarellassa

Ruoka rannalla| ©Denise Van Der Heide
Ruoka rannalla| ©Denise Van Der Heide

Cafeteria Susy on tämän rannan ainoa ravintola-baari, ja siellä voit syödä rauhassa ja rauhassa sekä nauttia virvoitusjuoman tai ostaa jäätelöä tai juomia. Jos haluat enemmän vaihtelua, sinun on lähdettävä rannalta ja mentävä muille läheisille rannoille, kuten Cala Galdanaan, jossa on enemmän vaihtelua. Sieltä löydät useita hotelleja, ravintoloita ja supermarketteja.

Vieraile Cala Macarellassa lasten kanssa

Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer
Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer

Cala Macarellassa vierailu lasten kanssa on hyvä idea, sillä sinne on helppo ja lyhyt matka. Ranta on hienoa hiekkaa, ja lapset nauttivat veden lämpimästä lämpötilasta. Jos sinulla on suojalasit snorklausta varten, heillä on varmasti hauskaa uida värikkäitä kaloja etsien.

Snorklausta Cala Macarellassa

Snorklaaminen| ©Nicontents .
Snorklaaminen| ©Nicontents .

Cala Macarella on yksi saaren parhaista rannoista snorklausta varten. Sen puhtaiden ja läpinäkyvien vesien lisäksi, joiden ansiosta voit nähdä metrien päähän, löydät monenlaista merieläimistöä, erityisesti itse rantaa ympäröivien kivikallioiden ympäriltä. Voit halutessasi tehdä sen itse (muista ottaa mukaan suojalasit ja snorkkeli) tai voit liittyä veneretkelle, sillä näillä retkillä pysähdytään alueella uimaan ja on riittävästi aikaa snorklaamiseen (veneessä on myös tarvittavat varusteet).

Jos pidät snorklauksesta Menorcalla, saaren etelä- ja pohjoisosassa on myös muita lahtia, joissa voit harrastaa tätä lajia ja tutustua Menorcan laajaan vedenalaiseen elämään. Kerron lisää artikkelissani Menorcan parhaista snorklauspaikoista.

Macarella Cove

Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz
Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz

Cala Macarelleta on vain muutaman metrin päässä Cala Macarellasta, eikä sen kauneudessa ole mitään kadehdittavaa isosiskolleen. Sinun tarvitsee kävellä vain muutama minuutti nauttiaksesi tämän pienen poukaman upeista näkymistä. Siellä on yleensä vähemmän väkeä, mutta siellä on myös vähemmän tilaa vierailijoille, joten jos pääset sinne ajoissa, hyödynnä tilaisuus ja jää nauttimaan siitä.