10 Tekemistä Menorca toukokuussa

Tapahtumat ja festivaalit, joihin sinun on ehdottomasti osallistuttava, jos vierailet Menorcalla toukokuussa: konsertteja, messuja ja kilpailuja, joilla saat kesäsi hyvään alkuun.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Menorca toukokuussa

Menorca | ©Daniel Lobo

Menorcan historiallinen ja kulttuurinen kauneus paljastuu erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleissa, joista monet järjestetään toukokuussa. Menorcan vierailu toukokuussa voi siis olla sinulle rikastuttava ja unohtumaton kokemus. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota Baleaarien saarella voi tehdä. Menorcalla on valtavasti aktiviteetteja, joita voit harrastaa, jos vierailet Menorcalla tähän vuodenaikaan.

Kesän alkaessa ja sen loistavan sään ansiosta voit harrastaa mitä tahansa ulkoilma-aktiviteettia, kuten melontaa Menorcalla, patikointia ja jopa ratsastusta historiallisella Camí de Cavallsin polulla. Haluatko nauttia kesän alusta Menorcalla täysillä? Nämä ovat parhaat tapahtumat ja festivaalit, joita järjestetään toukokuussa ympäri saarta ja jotka saavat sinut kokemaan parhaat kesäkokemukset.

Älä missaa Swing-viikonloppua Ciudadelassa

Ihmiset tanssivat Swing| ©louiscrusoe
Ihmiset tanssivat Swing| ©louiscrusoe

Swing-viikonloppu on menorilainen juhla, jota ei kannata jättää väliin, sillä se tuo yhteen loistavia muusikoita ja taiteilijoita, kuten Héctor Artalin ja hänen kumppaninsa Sonia Ortegan, jotka osallistuvat viikonlopun viettoon, joka on täynnä musiikkia, tanssia ja hauskanpitoa kaikille niille, joilla on mahdollisuus osallistua.

Festivaalin aikana järjestettävät tanssiesitykset levittävät jännitystä ja energiaa yleisöön. Viihdyttävä musiikillinen sisältö on hyvin dynaamista ja eloisaa; ei ihme, että päädyt tanssimaan musiikin tahdissa, sinulla on hauskaa.

Menorcalle on ominaista sen gastronominen rikkaus, mutta toukokuussa vallitsee taiteellinen ja kulttuurinen puoli, joka erottaa ilmapiirin talven kylmästä ja kireästä ilmastosta ja muuttaa sen innostuneeksi ja lämpimäksi ilmapiiriksi sekä asukkaille että ulkomaisille vierailijoille.

Tutustu muihin kävelyretkiin Menorcalla

Ota kaikki irti Pastisset Fest -tapahtuman kokemuksista

Pastisset Fest| ©Tobi
Pastisset Fest| ©Tobi

Tämä on festivaali, jossa Menorcan kansanmusiikki ja gastronominen kulttuuri ovat erinomainen vetonaula. Monet paikalliset musiikkiryhmät ja laulajat esittelevät taiteellisia kykyjään, ja yleisö voi maistella hienoimpia menorcalaisia tuotteita, joita tarjotaan saaren pienillä markkinoilla, jotka sijaitsevat aivan Pastisset Festin ulkopuolella Es Castellissa.

Menorcan musiikista välittyy elinvoimaa ja energiaa, joka saa aikaan kiihkeyttä sen tapahtumapaikoissa ja välittyy juhlien aikana mukana oleville matkustajille. Et voi olla tanssimatta tarttuvien sävelten tahtiin. Juhlaan osallistuminen on hyvin helppoa, ja siellä vallitseva euforian ja ilon ilmapiiri antaa sinulle mahdollisuuden nauttia tästä festivaalista täysin siemauksin.

Liity kulkueeseen Monte Torolle

Monte Torossa| ©Eduardo Ortín
Monte Torossa| ©Eduardo Ortín

Menorcan Monte Torolle suuntautuvaan kulkueeseen osallistuminen on ehkä erilaista kuin edelliset aktiviteetit, mutta se antaa sinulle käsityksen Menorcan asukkaiden tavoista ja uskomuksista. Tässä perinteessä on niin paljon historiallista arvoa, ettei sitä kannata jättää pois listalta. Virgen del Toron muistojuhla on juhla, joka kokoaa joka vuosi satoja paikallisia ihmisiä kunnioittamaan suojeluspyhimystään. Se on matka, joka yllättää sinut.

Tästä syystä toukokuu on menorcalaisille erityisen tärkeä. Monte Toro -vuorelle kiipeäminen kestää noin tunnin, ja se päättyy huipulle, jossa sijaitsee Virgen del Toron pyhäkkö. Tästä paikasta voit nauttia upeista näkymistä Menorcan maisemiin. Se on jokaisen askeleen arvoista.

Osallistu jazzfestivaaleille Ciutadellassa

Jazzia soittava henkilö| ©Chevanon Photography
Jazzia soittava henkilö| ©Chevanon Photography

Musiikki on se lippulaiva, joka tekee Menorcasta toukokuussa erottuvan. Ciudadelassa järjestettävä jazzfestivaali on toinen musiikkitapahtuma, johon kannattaa ehdottomasti osallistua. Harmonia ja rauhallisuus, jota tunnet todistaessasi tätä musiikkinäytelmää, jättää sinuun tuntemuksia, jotka haluat kokea uudelleen. Sitä on järjestetty vuodesta 2017 lähtien, ja yhä useammat taiteilijat osallistuvat siihen.

Tämä on toinen tapahtuma, joka järjestetään Ciudadelassa toukokuussa. Se on myös suuntautunut musiikkiin, mutta täysin eri genreen. Menorca Jazz Festival on paljon hiljaisempi kuin Swing Weekend, mutta se ei tarkoita, että sitä ei kannattaisi jättää väliin. Mieleenpainuva tapahtuma, jossa voit nauttia jazzista poikkeuksellisella tavalla.

Ratsastusnäyttely: Horse Fair

Hevosmessut| ©Max
Hevosmessut| ©Max

Menorquinan hevosmorfologiakilpailu järjestetään joka vuosi Mercadalissa. Näyttely, jossa voit nähdä menorcalaisen rodun parhaat yksilöt. Jos pidät ratsastuksesta, voit nauttia näiden puhdasrotuisten, mustan värinsä ansiosta ominaisten eläinten akrobatiasta.

Niiden mahtipontinen laukka tapahtuu erikoisella tavalla, sillä Menorcalla harjoitetaan hevosten raviurheilua lajina, jonka säännöt poikkeavat tavanomaisista säännöistä. Yksi silmiinpistävimmistä toimintatavoista on ratsastajan toimintatapa, jossa hän pitää hevosen ohjaksia vain toisella kädellään.

On mahdollista ratsastaa yhdellä näistä tunnusomaisista hevosista. Jotkin Menorcan ratsastuskeskukset sisällyttävät ratsastuksen matkailutarjontaansa. Parasta tässä on se, että menorcalaiset hevoset ovat hyvin rauhallisia ja tottelevat helposti ratsastajiaan. Ratsastus Menorcan saarella on aktiviteetti, joka kannattaa lisätä listaan, vaikka aina löytyykin niitä, jotka haluavat mieluummin jeeppikierroksia ympäri saarta.

Maistele parhaita Menorcan viinejä Mahonin viinimessuilla

Viininmaistelu| ©Timur Saglambilek
Viininmaistelu| ©Timur Saglambilek

Mostra de Vins on Menorcan viinimessut, jotka ovat yksi osoitus Baleaarien saaren mahdollisuuksista viininvalmistuksessa. Se järjestetään nimenomaan Mahónissa, mutta siihen osallistuvat Menorcan parhaat viinitilat. Tapahtuman aikana he tarjoavat näytteitä maistella vuoden merkittävimpiä viininvalmistustöitä. Jos olet viinin ystävä, tätä tapahtumaa ei kannata jättää väliin.

Näyttelyssä viinitilat valmistavat parhaita viini- ja samppanjapullojaan. Täydellinen hetki maistella Menorcan laadukkaimpia viinejä, ja jos haluat vielä lisää, voit ostaa niitä maistelun päätteeksi.

Kaikki viinimessuilla tarjolla olevat viinit ovat menorcalaisia. Tämä on hetki, jota viininviljelijät käyttävät hyväkseen esitelläkseen viinitilojensa uusia tuotteita, mainostaakseen yksinoikeudellisia varantojaan ja houkutellakseen saarelle saapuvien vierailijoiden huomion.

Nauti live-konserteista Claustro del Carmenissa

El Carmenin luostari| ©Rafacasette
El Carmenin luostari| ©Rafacasette

Kun haluat osallistua musiikkiesityksiin, Menorca on oikea paikka. Claustro del Carmenissa järjestetään säännöllisesti live-konsertteja. Yksi parhaista kuukausista osallistua näihin tapahtumiin on kuitenkin toukokuu. Kun talven kylmyys on ohi eikä kesän lämpö ole vielä alkanut.

Menorcan arvostetuimpiin laulajiin kuuluu Gigi McFarlane. Hänen live-esiintymisensä herättävät raivoa läsnäolijoiden keskuudessa. Jos osallistut johonkin hänen esityksistään, voit tuntea hänen melodista ääntään säestävän kitaran äänen jännittävän sinua. Toisinaan hän soittaa itse kitaraa esittäessään kappaleitaan, mikä on ohittamaton spektaakkeli.

Ihaile Menorcan kukkien kauneutta Fiestas de las Flores -festivaaleilla (kukkafestivaalit)

Kukkia Fiestas de las Flores -tapahtumassa| ©Slow Life Menorca
Kukkia Fiestas de las Flores -tapahtumassa| ©Slow Life Menorca

Toukokuun kevät tuo mukanaan luonnon majesteettisuuden parhaimmillaan. Hyvien lämpötilojen suosima kasvilajisto, joka on jo toipunut talvikaudesta. Menorcalta ei voi poistua ihailematta sen luonnonkauneutta kukkafestivaaleilla.

Tapahtuma, joka kokoaa yhteen eri paikallisten kukkalajien viljelijät ja jonka loisto tapahtuu toukokuussa Alayorissa. Toukokuu on Menorcan kukkakuukausi par excellence. Joinakin vuosina tämä ihana festivaali osuu samaan aikaan La Sallen kukkakilpailun kanssa, mikä ei ole sattumaa, vaan kyseessä on Menorcan kasviston vuotuinen uudelleensyntyminen.

Monte Toro Dance Festival: kulttuurisesti rikastuttava tapahtuma

Theatre des Born| ©Color sépia
Theatre des Born| ©Color sépia

Monte Toron kaduilla järjestetään Festival de Danza de Menorca-tapahtuma, joka kestää arviolta kolme päivää ja joka järjestetään eri vaiheissa. Pääesitys pidetään Ciudadelassa sijaitsevassa Teatre des Bornissa. Tapahtuman avajaisissa on Pax de Deux -yhtyeen taiteellinen esitys.

Tämä on toinen festivaali, joka järjestetään Ciutadellassa toukokuun aikana ja johon voit osallistua vapaasti. Aloite festivaalin järjestämisestä tuli Pascal Houzelotilta, joka päätti täydentää Menorcan kulttuuritoimintaa korkeatasoisella tanssiesityksellä.

Toukokuu: ihanteellinen kuukausi vaellukselle Menorcalla

Mukaan Camí de Cavalls| ©Damià Vinent Olives
Mukaan Camí de Cavalls| ©Damià Vinent Olives

Toukokuu on varmasti ihanteellinen kuukausi retkeilyyn Menorcalla. Kesän alku vaikuttaa myönteisesti sen maisemiin, ja se on aktiviteetti, jota ei voi jättää tekemättä. Reitit sopivat erinomaisesti toisenlaisen näkökulman saamiseen Menorcan luonnonrikkauksiin.

Camí de Cavallsin kaltaiset paikat, joita pitkin päätät kävellä, ovat poikkeuksellinen nähtävyys. Sen kasviston runsaus koristaa kaikkia polkuja matkan varrella ja johdattaa sinut saaren maagisiin kolkkiin, joista harva pääsee nauttimaan muina vuodenaikoina.

Katsele kesäistä auringonlaskua Punta Natista käsin

Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe
Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe

Ciudadela ei lakkaa koskaan yllättämästä niitä, jotka siellä vierailevat. Jos olet kiinnittänyt huomiota edellä esitettyihin tapahtumiin, olet varmasti huomannut, että monet niistä järjestetään Ciudadelassa. Juuri siellä sijaitsee kuuluisa Punta Natin majakka, josta avautuu kesäisin erinomainen näkymä auringonlaskuihin.

Vierailijat pitävät sitä pakollisena pysähdyspaikkana Menorcan vierailun aikana, erityisesti jos haluatte nauttia upeista auringonlaskunäkymistä. Se rakennettiin vuonna 1912, ja syynä olivat alueella toistuvasti tapahtuneet haaksirikot.

Luultavasti ajattelet, että tämä on melko yksinkertainen suunnitelma. Mikään ei kuitenkaan voita luonnon ihmeiden arvostamista. Auringonlaskut voivat olla upeita, ja Menorcan kesällä on yksi paikka, jossa sinun on ehdottomasti käytävä niitä katsomassa. Et tule katumaan lähtöäsi. Tämä on vain yksi; katso 5 parasta auringonlaskua Menorcalla.

Menorcan vierailun edut toukokuussa

Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier
Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier

Menorcan vierailu toukokuussa on yksi parhaista päätöksistä, joita voit tehdä, ei ainoastaan siksi, että sää on täydellinen ulkoiluun, vaan myös siksi, että majoitusta etsiessäsi ja matkailukohteisiin tutustumista suunnitellessasi on monia etuja.

Toinen suuri etu on se, että lentohinnat ovat toukokuussa usein halvempia kuin muina kuukausina. Lisäksi saarella on paljon helpompi löytää hyviä hotellihuoneita ja majoituspaikkoja. Erinomainen vaihtoehto on aina paikka, josta on merinäköala, joka tekee öistäsi unelmien täyttymyksen. Hyödynnä sää ja käy 5 parhaassa snorklauspaikassa Menorcalla.

Toukokuu on kuukausi, jolloin turistien määrä Menorcalla on melko vähäinen verrattuna seuraaviin kuukausiin. Tämä on etu, jota voit käyttää hyväksesi, sillä silloin on enemmän valinnanvaraa eri majoitusvaihtoehtojen välillä, ja pääset käyttämään vaihtoehtoja, jotka ovat yleensä loppuunmyytyjä sesonkiaikana. Yksi matkailijoiden suosituimmista aktiviteeteista ovat veneretket.

Varaa laivamatkat Menorcalla

Millainen sää Menorcalla on toukokuussa?

Vesiskootterilla| ©Asad Photo
Vesiskootterilla| ©Asad Photo

Toukokuun sää on sopiva kaikille ulkoilu- ja matkailuaktiviteeteille, kuten Menorcan veneretkille tai hauskoille kokemuksille vesiskoottereilla. Se on suotuisampi kuin muut vuoden kuukaudet, ja korkein lämpötila on 24°. Tämä tarkoittaa viileää ja mukavaa ympäristöä lomallesi. Sateet ovat epätodennäköisiä tässä kuussa, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sade pilaa suunnitelmasi tai suunnitellut retket.

Kuukauden alussa voi olla havaittavissa kevyttä pilvisyyttä, mutta se vähenee päivien kuluessa. Kesä alkaa, auringon voimakkuus kasvaa ja sen kesto pitenee lähes tunnin tavallista pidemmäksi. Voit pitää sitä tilaisuutena, jonka Menorca antaa sinulle, jotta voit nauttia saarella oleskelustasi vielä enemmän.