Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vinkkejä valaiden katseluun Teneriffalla lasten kanssa

Perheen kanssa Teneriffalle matkustaminen on loistava suunnitelma, mutta jokaisella lasten kanssa tehtävällä matkalla on omat juonensä. Tutustu näihin vinkkeihin, jotta valaanbongausretkestäsi tulee menestys.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Vinkkejä valaiden katseluun Teneriffalla lasten kanssa

Valaita Teneriffan vesillä | ©-JvL-

Jos matkustat Teneriffalle lasten kanssa, yksi siisteimmistä aktiviteeteista, joita voit tehdä perheen hauskanpidon vuoksi, on valas- ja delfiinienbongausristeily. Se on lapsille ainutlaatuinen tilaisuus päästä lähelle luontoa ja nähdä merieläimiä niiden omassa elinympäristössä. Lisäksi heillä on hauskaa veneellä ja purjehtia merellä.

Mutta kuten kaikilla lasten kanssa tehtävillä retkillä, tälläkin retkellä on jujunsa. Jotta kaikki sujuisi kitkattomasti retkipäivänä, ota huomioon nämä pienet vinkit.

1. Kerro lapsille hieman siitä, mitä he näkevät retkellä

Valaiden havaitseminen| ©Malcolm Murdoch
Valaiden havaitseminen| ©Malcolm Murdoch

Lapset ovat hyvin uteliaita ja esittävät mielellään kysymyksiä. Tämä kerta ei ole poikkeus. Jos päätät lähteä perheen kanssa valaiden katseluristeilylle, suosittelen, että valmistaudutte hieman vierailuun, jotta voitte antaa heille paremman käsityksen siitä, mitä he tulevat näkemään. Varsinkin jos he eivät ole koskaan ennen nähneet tällaisia olentoja.

Lisäksi eläimistön läpikäyminen ennen retkelle lähtöä auttaa sinua myös tutustumaan ja tunnistamaan ne paremmin vedessä, jotta pienimpien kysymykset eivät yllättäisi sinua!

Teneriffalla asuu pullonokkadelfiinejä ja luotsivalaita, mutta myös monet muut lajit vaeltavat saarelle aika ajoin. Postauksessa Millaisia valaita voin nähdä Teneriffalla? löydät lisää tietoa merenelävistä, joita voit nähdä saarta kiertävällä veneretkellä. Älä missaa sitä!

Haluan nähdä valaita Teneriffalla

2. Hyödynnä retki ja valista heitä valtameristä huolehtimisen tärkeydestä

Lapset on saatava tietoisiksi ekologiasta.| ©Sigmund
Lapset on saatava tietoisiksi ekologiasta.| ©Sigmund

Valas- ja delfiinienbongausristeilyt Teneriffalla ovat aktiviteetteja, joilla on myös erittäin mielenkiintoinen opetuksellinen puoli lapsille. Tällaisella retkellä lapset huomaavat, miten tärkeää on huolehtia valtameristä, sillä ne ovat monien lajien koti ja tuottavat suuren osan hapesta, jota me ihmiset hengitämme.

On aina hyvä ajatus juurruttaa heille hyvät arvot jo varhaisessa iässä, ja jos tämä tehdään samalla, kun heillä on hauskaa, sitä parempi! Koska veneajelulla on mukana oppaita tai meribiologeja, tämä voi olla hyvä tilaisuus herättää heidän uteliaisuutensa ympäristöstä ja saada heidät esittämään heille kysymyksiä.

Haluan nähdä valaita Teneriffalla

3. Parempi purjehtia aamulla

Näe delfiinejä aikaisin aamulla| ©Danny UK
Näe delfiinejä aikaisin aamulla| ©Danny UK

Lapset heräävät aina aamulla täynnä energiaa, joten jos mietit parasta aikaa lähteä tälle retkelle heidän kanssaan, neuvon sinua nousemaan aikaisin ja lähtemään aikaisin. Lapset ovat hereillä retkellä ja kiinnittävät enemmän huomiota reitin varrella nähtäviin merieläimiin.

Jos lomasi Teneriffalla osuu kesään, kannattaa myös muistaa, että saari on tuohon vuodenaikaan melko kuuma, joten jos olet päättänyt lähteä lasten kanssa valasristeilylle, suosittelen, että lähdet matkaan aikaisin, kun on vielä viileää. Silloin teillä on loppupäivä aikaa tehdä muita aktiviteetteja yhdessä!

Haluan nähdä valaita Teneriffalla

4. Suojaa ne auringolta ja kylmältä veneessä

Pue lapset kokemusta varten| ©Tim Trad
Pue lapset kokemusta varten| ©Tim Trad

Kesällä aurinko paistaa kirkkaasti saarelle, ja lämpötila nousee melko korkeaksi, joten kuumuus voi olla tukahduttavaa tiettyinä vuorokaudenaikoina. Koska tämä aktiviteetti tapahtuu täysin ulkona useiden tuntien ajan, kehotan koko perhettä valmistautumaan hyvin ja suojautumaan kuumuudelta käyttämällä kevyitä vaatteita, hattua, aurinkolaseja ja aurinkovoidetta iholle.

Lämpötilat ovat Teneriffalla yleensä leudot, mutta jos retkipäivä on viileä tai sateinen, lapsille kannattaa laittaa vedenpitäviä lämpimiä vaatteita.

Postauksessa Paras aika valaiden katseluun Teneriffalla kerron, millainen sää saarella on eri vuodenaikoina, jotta voit ottaa sen huomioon, kun suunnittelet lomamatkaa ja pakkaat lastesi matkalaukkua.

Haluan nähdä valaita Teneriffalla

5. Ota reppuun eväitä... mutta varo antamasta niitä valaille! mutta varmista, ettet anna niitä valaille!

Valmistele ruokaa matkaa varten| ©Alexander Lyubavin
Valmistele ruokaa matkaa varten| ©Alexander Lyubavin

Edellä mainittu huomioon ottaen on myös tärkeää, että lapset saavat riittävästi nestettä. Älä siis unohda pakata reppuusi pulloa raikasta vettä. Koska lapset voivat tulla nälkäisiksi milloin tahansa, on aina hyvä pakata mukaan välipalaa, joka tappaa nälän ja häiritsee heitä hetken matkan aikana, jotta he eivät kiukuttele laivalla.

Joihinkin Teneriffan valaidenbongausristeilyihin sisältyy kuitenkin lounas retken aikana (voileipiä, voileipiä, virvoitusjuomia, vettä, välipaloja...), mikä on loistavaa, koska näin voit järjestää lasten ateriat paremmin eikä sinun tarvitse etsiä viime hetkellä vapaata pöytää sataman lähellä olevasta ravintolasta retken jälkeen.

Toisaalta lapset ovat yleensä hyvin anteliaita, kun on kyse ruoan jakamisesta eläinten kanssa, mutta tällaisella retkellä ei saa heittää ruokaa valaiden päälle veneestä käsin.

Miksi ei ruokita valaita?

  • Ensinnäkin siksi, että veneen laidan lähelle meneminen on vakava vaara lapsille - he voivat pudota veteen, joten älkää päästäkö heitä hetkeksikään silmistänne!

  • Toiseksi, koska valaat ja delfiinit eivät syö lasten suosikkipurtavaa (suklaapatukoita, välipaloja, välipalakakkuja...) vaan pääasiassa kalaa ja kalmaria. Niillä ei ole makeanhimoa!

  • Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä se, että ne ovat villieläimiä, joiden käyttäytyminen on arvaamatonta. Retken aikana sinun ei pidä tehdä mitään, mikä häiritsisi niitä, vaan tarkkailla niitä vain etäältä. Näin vältyt ikäviltä kohtaamisilta näiden merenelävien kanssa.

Haluan nähdä valaita Teneriffalla

6. Käy wc:ssä ennen retken aloittamista

Käy vessassa ennen| ©Yena Kwon
Käy vessassa ennen| ©Yena Kwon

Luonnon kutsu yllättää lapset usein kaikkein yllättävimmällä hetkellä. Riippuen siitä, minkä kokoisella ja tyyppisellä veneellä aiot lähteä meriretkelle, siinä voi olla tai ei voi olla vessoja.

Jos veneessä ei ole käymälöitä, on parasta käydä lyhyesti käymälässä ennen laivaan nousua, jotta ei ottaisi sitä riskiä, että joutuisi olemaan kiireinen koko toiminnan aikana.

Haluan nähdä valaita Teneriffalla

7. Tämä on erittäin suosittu retki, joten varaa se etukäteen, jotta he eivät lähde ilman sinua!

Älä missaa valaita| ©Alberto Varela
Älä missaa valaita| ©Alberto Varela

Neuvoni on, että varaa paikkasi Teneriffan valaidenbongausristeilylle netistä ja etukäteen. Nämä ovat hyvin suosittuja aktiviteetteja saarella, joten jos et halua jäädä satamaan lähtemättä laivaan sinä päivänä, jonka olit varannut lomallesi tätä suunnitelmaa varten (varsinkin jos se osuu Teneriffan matkailun sesonkiaikaan), on parasta olla ennakoiva ja hankkia liput mahdollisimman pian.

Lapset rakastavat eläimiä, ja laivamatkat ovat jännittävä seikkailu, jonka he tulevat aina muistamaan, joten heille olisi valtava pettymys, jos liput myytäisiin loppuun, koska he jättäisivät sen viime hetkeen eivätkä pääsisi retkelle. Eikö sinusta?

Lisäksi ostamalla liput Teneriffan valasristeilylle netistä voit vertailla muun muassa hintoja, aikatauluja, matkojen saatavuutta, reittityyppejä ja kestoa, mikä helpottaa perheellesi parhaiten sopivan matkan valitsemista.

Minkä risteilyn valita lasten iän mukaan?

  • Jos lapset ovat nuoria: jotta he eivät väsyisi liikaa, kannattaa tehdä lyhyt, noin 2 tunnin venematka pidemmän retken sijasta, jossa käydään valaita katsomassa, jotta lapset voivat ihmetellä eläimiä.

  • Jos lapset ovat vanhempia: he viettävät varmasti mielellään mahdollisimman paljon aikaa avomerellä purjehtien kuin oikeat merimiehet. Suosittelen pidempää, noin 3 tunnin retkeä, johon sisältyy snorklauspysähdys, jossa he voivat yllättää heidät ja pulahtaa veteen - kokemus, jota he eivät unohda!

Ennen lippujen hankkimista suosittelen sinua lukemaan artikkelin Valaan- ja delfiininbongaus Teneriffalla, josta löydät ehdotuksia, jotka auttavat sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan retken.

Haluan nähdä valaita Teneriffalla

8. Hyödy alennetuista lasten hinnoista risteilylippujen osalta

Lapsi kyydissä| ©alex yosifov
Lapsi kyydissä| ©alex yosifov

Kun matkustat perheenä, retkien hinta on tärkeä tekijä laskettaessa matkan aikana toteutettavien aktiviteettien budjettia. Lastenlippujen osalta on yleensä tarjolla erittäin mielenkiintoisia alennushintoja, jotka maksavat itsensä takaisin ja voit säästää hieman rahaa.

Kun esimerkiksi menet varaamaan lippuja valaanbongausristeilylle Teneriffalle, Helloticketsissä sinulla on mahdollisuus valita lasten ikä, jolloin alennettu hinta, jonka joudut maksamaan jokaisesta lapsesta, lasketaan automaattisesti. Näin helppoa se on!

Haluan nähdä valaita Teneriffalla