Vinkkejä valaiden katseluun Teneriffalla lasten kanssa

Perheen kanssa Teneriffalle matkustaminen on loistava suunnitelma, mutta jokaisella lasten kanssa tehtävällä matkalla on omat juonensä. Tutustu näihin vinkkeihin, jotta valaanbongausretkestäsi tulee menestys.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Vinkkejä valaiden katseluun Teneriffalla lasten kanssa

Valaita Teneriffan vesillä | ©-JvL-

Jos matkustat Teneriffalle lasten kanssa, yksi siisteimmistä aktiviteeteista, joita voit tehdä perheen hauskanpidon vuoksi, on valaan- ja delfiinienbongausretki. Se on lapsille ainutlaatuinen tilaisuus päästä lähelle luontoa ja nähdä merieläimiä niiden omassa elinympäristössä. Heillä on myös hauskaa veneellä ja merellä seilaten.

Mutta kuten kaikilla lasten kanssa tehtävillä retkillä, tälläkin retkellä on ansansa. Jotta kaikki sujuisi retkipäivänä sujuvasti, ota huomioon nämä pienet vinkit.

1. Kerro lapsille hieman siitä, mitä he tulevat näkemään valas- ja delfiiniretkellä

Valaiden ja delfiinien havaitseminen| ©Malcolm Murdoch
Valaiden ja delfiinien havaitseminen| ©Malcolm Murdoch

Lapset ovat hyvin uteliaita ja rakastavat kysellä. Tämä tilaisuus ei ole poikkeus. Jos päätät lähteä valas- ja delfiinintarkkailuristeilylle perheesi kanssa, suosittelen, että valmistaudut hieman vierailuun, jotta voit antaa heille paremman käsityksen siitä, mitä he tulevat näkemään. Etenkin jos he eivät ole koskaan ennen nähneet tällaisia otuksia.

Lisäksi se, että käydään läpi retken aikana nähtävät eläimet ennen lähtöä, auttaa myös tutustumaan niihin ja tunnistamaan ne paremmin vedessä. Näin lasten kysymykset eivät yllätä sinua!

Teneriffalla asuu pullonokkadelfiinejä ja luotovalaslajeja, mutta saarelle vaeltaa aika ajoin myös monia muita lajeja. Postauksessa "Minkälaisia valaita voin nähdä Teneriffalla?" löydät lisätietoa merenelävistä, joita voit tarkkailla veneretkellä saaren vesillä. Älä missaa sitä!

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

2. Tartu tilaisuuteen ja opeta lapsille valtameristä huolehtimisen tärkeydestä

Lisää lasten tietoisuutta ekologiasta.| ©Sigmund
Lisää lasten tietoisuutta ekologiasta.| ©Sigmund

Valaan- ja delfiininbongausretket Teneriffalla ovat aktiviteetteja, joilla on myös lapsille erittäin mielenkiintoinen opetuksellinen puoli. Tämäntyyppisellä retkellä lapset saavat tietää, miten tärkeää on huolehtia valtameristä, jotka ovat monien lajien koti ja tuottavat suuren osan siitä hapesta, jota me ihmiset hengitämme.

On aina hyvä ajatus istuttaa lapsille hyviä arvoja jo varhaisessa iässä, ja jos tämä tapahtuu samalla, kun heillä on hauskaa, sitä parempi! Koska venematkan aikana mukana on myös oppaita tai meribiologeja, tämä voi olla hyvä tilaisuus herättää heidän uteliaisuutensa ympäristöä kohtaan ja saada heidät esittämään heille kysymyksiä.

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

3. Parempi purjehtia aamulla nähdäksesi valaita ja delfiinejä

Näe delfiinit aikaisin aamulla| ©Danny UK
Näe delfiinit aikaisin aamulla| ©Danny UK

Lapset heräävät aina täynnä energiaa aamulla, joten jos mietit, mikä on paras aika viedä heidät valaanbongausretkelle, neuvoni on herätä aikaisin ja lähteä ajoissa. Lapset ovat hereillä retkellä ja kiinnittävät enemmän huomiota reitin varrella nähtäviin merieläimiin.

Jos lomasi Teneriffalla osuu kesään, kannattaa muistaa, että saarella on siihen aikaan vuodesta melko kuuma. Suosittelen siis, että lähdette purjehtimaan aikaisin aamulla, kun on vielä viileää, ja sitten teillä on loppupäivä aikaa muihin yhteisiin aktiviteetteihin!

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

4. Suojaa heidät auringolta ja kylmältä veneessä

Pue lapset kokemusta varten| ©Tim Trad
Pue lapset kokemusta varten| ©Tim Trad

Kesällä aurinko paistaa kirkkaasti saarelle ja lämpötila nousee melko korkealle, joten kuumuus voi olla hellekesä tiettyinä vuorokauden aikoina. Koska tämä aktiviteetti tapahtuu täysin ulkona useiden tuntien ajan, kehotan koko perhettä valmistautumaan hyvin ja suojautumaan kuumuudelta pukeutumalla kevyeen vaatetukseen, hattuun, aurinkolaseihin ja käyttämällä iholleen aurinkovoidetta*.

Loppuvuoden lämpötilat ovat Teneriffalla yleensä leutoja, mutta jos retkipäivä on viileä tai hieman sateinen, lapsille kannattaa pakata mukaan vedenpitäviä lämpimiä vaatteita.

Postauksessa "Paras aika valaanbongaukseen Teneriffalla" kerron saaren säästä eri vuodenaikoina, jotta voitte ottaa sen huomioon matkaa suunnitellessanne ja lastenne matkalaukkua pakatessanne.

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

5. Pakkaa reppuun eväitä

Pakkaa mukaan ruokaa matkaa varten| ©Alexander Lyubavin
Pakkaa mukaan ruokaa matkaa varten| ©Alexander Lyubavin

Lapsille on myös tärkeää, että he pysyvät hyvin nesteytettyinä, joten älä unohda pakata reppuun tuoretta vesipulloa. Ja koska heillä voi tulla nälkä milloin tahansa, on aina hyvä pakata mukaan välipalaa, joka tappaa nälän ja häiritsee heitä hetken matkan aikana, jotta he eivät kiukuttele laivalla.

Joihinkin Teneriffan valaidenbongausristeilyihin sisältyy kuitenkin lounas retken aikana (voileipiä, voileipiä, virvoitusjuomia, vettä, välipaloja...), mikä on loistavaa, koska näin voit järjestää lasten ateriat paremmin eikä sinun tarvitse etsiä viime hetkellä retken jälkeen vapaata pöytää sataman lähellä olevasta ravintolasta.

Toisaalta lapset ovat yleensä hyvin anteliaita, kun on kyse ruoan jakamisesta eläinten kanssa, mutta tämäntyyppisellä retkellä et saa heittää ruokaa valaille veneestä käsin.

Miksi et voisi ruokkia valaita ja delfiinejä?

  • Ensinnäkin siksi, että veneen laidan lähelle meneminen on vakava vaara lapsille- he voivat pudota veteen, joten älä päästä heitä hetkeksikään silmistäsi!
  • Toiseksi, koska valaat ja delfiinit eivät syö lasten suosikkipurtavaa (suklaapatukoita, välipaloja, makeisia...) vaan pääasiassa kalaa ja kalmaria. Niillä ei ole makeanhimoa!
  • Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, koska ne ovat villieläimiä, joiden käyttäytyminen on arvaamatonta. Retken aikana ei pidä tehdä mitään, mikä häiritsisi niitä, vaan tarkkailla niitä vain etäältä. Näin vältyt ikäviltä kohtaamisilta näiden merenelävien kanssa.

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

6. Käy wc:ssä ennen kuin valaan- ja delfiininbongausretki alkaa

Käy ensin vessassa| ©Yena Kwon
Käy ensin vessassa| ©Yena Kwon

Lapset yllättyvät usein luonnon kutsusta mitä odottamattomimmalla hetkellä. Riippuen siitä, minkä kokoisella ja minkä tyyppisellä veneellä lähdet meriretkelle, siinä voi olla tai ei voi olla vessoja.

Jotta et joutuisi vaaraan joutua kiireeseen koko toiminnan aikana, jos veneessä ei ole vessoja, on suositeltavaa, että ennen laivaan nousemista käyt lyhyesti vessoissa.

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

7. Varaa se etukäteen, jotta he eivät lähde matkaan ilman sinua

Älä missaa valaita| ©Alberto Varela
Älä missaa valaita| ©Alberto Varela

Neuvoni on, että varaa paikkasi Teneriffan valaiden tarkkailuveneeseen netistä etukäteen, sillä se on hyvin suosittu aktiviteetti saarella. Muuten saatat jäädä satamaan ilman kyytiin nousemista sinä päivänä, jonka olit varannut lomallesi tätä suunnitelmaa varten.

Lapset rakastavat eläimiä, ja veneen kyydissä ajelu on erittäin jännittävä seikkailu, jonka he muistavat ikuisesti, joten heille olisi suuri pettymys, jos liput olisi myyty loppuun. Eikö totta?

Lisäksi ostamalla liput netistä katsomaan valaita veneellä Teneriffalla voit vertailla muun muassa hintoja, aikatauluja, retkien saatavuutta, reittityyppejä ja kestoa, jolloin sinun on helpompi valita perheellesi parhaiten sopiva retki.

Mikä risteily kannattaa valita lasten iän mukaan?

  • Jos lapset ovat pieniä: jotta he eivät väsyisi liikaa, kannattaa valita mieluummin lyhyt, noin 2 tunnin laivamatka kuin pidempi risteily, jossa mennään paikalle, jossa nähdään valaita, jotta lapset pääsevät hämmästelemään eläimiä.
  • Jos lapset ovat vanhempia: he varmasti rakastavat viettää mahdollisimman paljon aikaa avomerellä purjehtien kuin oikeat merimiehet. Suosittelen pidempää, noin 3 tunnin retkeä, johon sisältyy snorklauspysähdys, jotta lapset voivat yllättyä ja pulahtaa veteen. Se on kokemus, jota he eivät unohda!

Ennen kuin hankit liput, suosittelen lukemaan artikkelin "Valaan- ja delfiininbongaus Teneriffalla", josta löydät ehdotuksia, jotka auttavat sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan retken.

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

8. Hyödy lasten alennetuista hinnoista

Lapsi aluksella| ©alex yosifov
Lapsi aluksella| ©alex yosifov

Kun matkustat perheenä, retkien hinta on tärkeä tekijä laskettaessa matkan aikana toteutettavien aktiviteettien budjettia. Lasten lippujen osalta on yleensä tarjolla erittäin mielenkiintoisia alennettuja hintoja, jotka kompensoivat ja joita hyödyntämällä voit säästää rahaa.

Kun menet esimerkiksi varaamaan lippuja valaanbongausristeilylle Teneriffalla, Helloticketissä sinulla on mahdollisuus valita lasten ikä, jolloin alennettu hinta, jonka joudut maksamaan jokaisesta lapsesta, lasketaan automaattisesti. Näin helppoa se on!

Varaa valaiden ja delfiinien tarkkailuretki