10 Tekemistä Teneriffalla Jouluna

Nauti Teneriffan tarjoamista viihdyttävistä vapaa-ajan aktiviteeteista ja toivota joulumieli tervetulleeksi meren rannalla kulkevilla tulivuoriperäisillä poluilla.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

7 minuuttia luettu

10 Tekemistä Teneriffalla Jouluna

Teneriffa jouluna | ©secrettenerife

Joulun aikaan Teneriffa pukeutuu joulun viettoon ja tarjoaa runsaasti aktiviteetteja. Voit osallistua Santojen kisaan, ratsastaa kamelilla Kolmen viisaan miehen roolissa, vierailla upeassa hiekkakuvassa tai jopa luistella.

Katso, mitä Teneriffalla kannattaa ottaa mukaan nähtävyyksien listalle, jos olet päättänyt viettää joulun saarella. Yksi asia on varma: tylsää ei tule.

1. Sukella uudenvuoden aikaan veteen ja ui Santa Cruz de Teneriffan poikki

Katamaraanipurjehdus Teneriffan rannikkoa pitkin| ©Mark
Katamaraanipurjehdus Teneriffan rannikkoa pitkin| ©Mark

Osallistu uudenvuodenaaton juhlallisuuksiin Teneriffan veneretkellä, johon sisältyy vuoden ensimmäinen sukellus, ja osallistu saaren uudenvuodenaaton uintiin.

Joka tammikuun 1. päivä Santa Cruz de Teneriffan Muelle Surin varrella yli 200 uimaria valitsee 1 000 tai 2 000 metrin pituisen radan. Vuosittaisen tapahtuman järjestää Gesport Canarias, ja se on osa Teneriffan joulusesonkia.

Perinteeksi on muodostunut kuunnella musiikkia ja nauttia ilotulitusnäytöksistä rantojen ja poukamien välissä. Monille kanarialaisille - ja muillekin kuin kanarialaisille - mereen sukeltaminen tähän aikaan vuodesta merkitsee kehon puhdistumista, eräänlaista puhdistautumista, jotta vuosi voidaan aloittaa uudella energialla.

Voit aloittaa vuoden meloen ja snorklaten kilpikonnien kanssa, osallistua kilpailuun tai vain uida meressä: tärkeintä on toivottaa vuosi tervetulleeksi ikimuistoisella tavalla.

Varaa katamaraaniristeily

2. Pyöräile syntymäkuvausten reitillä

Jättimäinen synnyinseinä Santa Cruzissa| ©Bertrand Borie
Jättimäinen synnyinseinä Santa Cruzissa| ©Bertrand Borie

Jouluperinteiden ystäville on erityinen kokemus, kun he vierailevat joulunajan seimenillä, jotka ovat todellisia ihailun arvoisia helmiä, ja polkupyörällä voit käydä lähes kaikissa niistä. Aloita reittisi Santa Cruz de Tenerifen symbolisten synnyinseutujen kautta, kulje La Orotavan kautta ja pääty La Lagunan kuntaan.

Ensimmäisellä pysähdyspaikallasi on erittäin kaunis taideteos, jossa on Jesús Gilin käsialaa. Kyseessä on Santa Cruzin jättimäinen syntymäseinä, joka lepää kaupungintalon ovilla. Jeesuksen syntymä on esitetty 12 neliömetrin alueella kahdella korkeudella, ja hahmot on sijoitettu yli 4 metriä korkean joulukuusen toiselle puolelle.

Reitti jatkuu La Lagunan historiallisen keskustan halki, jossa seitsemässä syntymäkuvassa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä.

Äläkä unohda jatkaa matkaa La Orotavaan, kuntaan, joka pitää Teneriffan syntymäpaikkojen lukumäärän ennätystä, sillä siellä on 30 tällaista jalokiveä. Tämä on seikkailu, josta kannattaa nauttia seurassa.

.

Vuokraa polkupyörä Teneriffalla

3. Hyödynnä alennukset, tee jouluostokset!

Hyödynnä alennukset| ©Polina Tankilevitch
Hyödynnä alennukset| ©Polina Tankilevitch

Koska Teneriffalla on EU:n syrjäisimmän alueen asema, Teneriffan verokanta on 7 prosenttia, mikä mahdollistaa alennukset vaatteista, keramiikasta, paikallisista käsitöistä, merkkituotteista ja muista kuriositeeteista, joita on tarjolla esimerkiksi kaupungintalon ympärillä olevilla markkinoilla tai kuuluisilla La Recovan markkinoilla, joista löydät kaiken, mikä ilahduttaa makuaistisi.

Jos haluat mieluummin tavarataloja, voit kävellä klassisessa Plaza del Duque -ostoskeskuksessa, jossa on ulkoilma-alue, tai jos haluat maistaa kaupungin trendikkäimpiä, suuntaa Siam Mall -ostoskeskukseen.

Shoppailun lomassa kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja katsella joulukuusen valaistusta. Yleensä 24. joulukuuta voit nähdä suuren kuusen Plaza la Candelaria -aukion ympärillä sekä kunnan muilla pääaukioilla.

.

4. Kirjoita sukelluskasteesi uudenvuoden toiveeksi ylös

Sukellus Teneriffalla| ©S P8
Sukellus Teneriffalla| ©S P8

Aloita vuosi tutustumalla Teneriffan merikasvillisuuteen ja -eläimistöön sukeltamalla. Etkö tiedä, miten se tehdään?

Ruksaa tämä uudenvuoden toive pois listaltasi, sillä karnevaalisaarelta löydät PADI-sertifioidut kouluttajat, jotka ovat valmiina auttamaan sinua sen toteuttamisessa suurimman osan joulun aikaa.

Teneriffan ilmasto on erittäin miellyttävä, lämpötilat pysyvät leutoina joulukuussa ja vierailijoiden hälinä pysyy rannikolla, joten se sopii täydellisesti rauhassa tapahtuvaan oppimiseen.

Usein tämä kokemus sisältää teoriaopetusta, yksinkertaisia sukellusharjoituksia ja avovesisukelluksia, jotka päättyvät todistukseen bautizo de buceon kanssa. Useimmiten tämä kokemus tapahtuu Radazul-satamassa.

Varaa sukellustunti Teneriffalla

5. Osallistu joulupukkikilpailuun

Joulupukkikilpailu| ©BENOIT TESSIER
Joulupukkikilpailu| ©BENOIT TESSIER

Santa Cruz de Teneriffan kaupungintalo järjestää jouluna joulupukkikisan, josta koko perhe nauttii. Tätä erikoista urheilutapahtumaa ei kannata jättää väliin, jos etsit tekemistä lasten kanssa Teneriffalla.

Osallistujat voivat valita 2-5 kilometrin pituisen matkan, joka kulkee Plaza Españan, Avenida Marítimin ja Cabildo-rakennuksen kautta.

Ilmoittautuminen maksaa yleensä alkaen 10 euroa, ja se sisältää myös zumba-mestarikurssin. Kerätyt varat käytetään urheiluhankkeiden tukemiseen, joten osallistut hyvään yhteiskunnalliseen tarkoitukseen. Käy heidän verkkosivustollaan ja osallistu!

6. Ratsasta kamelilla kuin kolme viisasta miestä

Kamelikeskus| ©Santiago Torres
Kamelikeskus| ©Santiago Torres

Ratsastaminen on mahdollista lähes kaikkialla mantereella, mutta kameliratsastukset on varattu Kanariansaarille, ja mikä olisikaan parempi aika nousta näiden dromedaarien selkään kuin joulu?

Matkusta Teneriffan tuliperäisellä maalla kamelilla alkaen Kanariansaarilla sijaitsevilta eläinkontaktitiloilta saaren pohjois- tai eteläosassa:

Camel Center

Tämä on kohtaamispaikka saaren pohjoisosassa, Teiden korkealla alueella. Camello Center sijaitsee Carretera General, TF-82, km 10,2, El Tanque, Santa Cruz de Tenerife.

Hinnat alkaen 10 €. Lisäksi sinulla on mahdollisuus sisällyttää menu, jossa on tyypillisiä kanarialaisia ruokia erittäin halvalla lisämaksulla. Jos päätät vierailla tässä keskuksessa, varaa vierailusi perjantaista keskiviikkoon klo 10:00-17:00 välisenä aikana.

Camel Park

Tämä on Teneriffan eteläosassa sijaitseva kamelipuisto. Camel Park sijaitsee osoitteessa Carretera General, 67, Los Cristianos, Santa Cruz de Tenerife.

Tämä on Teneriffan vanhin kamelifarmi, ja he tarjoavat ilmaisen kuljetuspalvelun Callao Salvajesta ja Golf del Surista. Alkaen 11 eurolla pääset kamelimäkeen.

Ja jos maatilat ovat sinun juttusi ilman kameleita

Voit vierailla banaaniviljelmällä, jota ympäröivät strutsit vulkaanisen laakson läpi Caldera del Reyyn. Tämä on Teneriffan tuk-tuk-kierros, ja reitin luonnonkauneus on 19 euron investoinnin arvoinen .

Varaa tuk-tuk-kierros maatilalle

7. Liity Teneriffan konserttikauteen

Plaza El Principe jouluna| ©Jasna S
Plaza El Principe jouluna| ©Jasna S

Joka vuosi noin sata musiikkitoimintaa, kuoroa, näytelmää ja konserttia kiertää ympäri saarta juhlistamaan joulun aikaa Santa Cruz de Teneriffan joulukonserttikaudella. Suosittelen tutustumaan tarjolla olevaan ohjelmaan.

Joulumieli on saarella vahva, ja voit kuunnella joululauluja eri paikoissa, kuten Fregolinos-konserteissa, jotka lämmittävät moottoreita joulupukin kanssa Plaza El Príncipe -aukiolta. Heidän lisäkseen sotilassoittokunnan sotaisa esitys jatkaa juhlallisuuksia samassa paikassa, samoin kuin El Cabon taiteilijayhdistys.

Muita paikkoja, joissa kannattaa joulukuussa käydä konserteissa, ovat Teatro Guimerá jaCentro de arte La Re, Recova. Ja jos haluat kävellä joulukuun 25. päivän iltana, suosittelen käyntiä Santa Cruzin satamassa, jossa Teneriffan sinfoniaorkesteri pitää suuren joulukonsertin.

8. Pidä hauskaa Santa Cruzin PIT:n aktiviteettien parissa

Teneriffan lasten ja nuorten puisto| ©M. Nieves Santos
Teneriffan lasten ja nuorten puisto| ©M. Nieves Santos

Tämä on toinen täydellinen aktiviteetti Teneriffalla lasten kanssa jouluna, sillä joka vuosi joulukuun ja tammikuun välisenä aikana PIT avaa ovensa tarjotakseen erilaisia hauskoja aktiviteetteja, jotka muistuttavat meitä perheen nuoresta hengestä.

Teneriffan lasten- ja nuorisopuisto - joka tunnetaan paremmin nimellä PIT - tarjoaa hauskanpidon ja viihteen maailman, jossa on digitaalisia pelejä, joulupukin vierailuja, live-esityksiä, opettavaisia työpajoja, liukumäkiä, ilmatäytteisiä patjoja, mekaanisia nähtävyyksiä ja monia muita aktiviteetteja, joiden avulla voi viettää hauskaa perheen kanssa.

PIT sijaitsee osoitteessa Avenida de la Constitución, 12, Santa Cruz de Teneriffan messukeskuksessa. Siellä on suuri ilmainen pysäköintialue, ja jos käytät julkista bussia, se on 4 minuutin kävelymatkan päässä José Emilio García Gómezin asemalta.

Tarkista aikataulut virallisilta verkkosivuilta.

9. Herkuttele makusi Teneriffan jouluravintoloilla

Lounas Guachinche Los Gómezissa.| ©JJ Ignacio
Lounas Guachinche Los Gómezissa.| ©JJ Ignacio

Joulukuussa kanarialaiset ateriat muuttuvat juhlaillallisiksi. Jos vierailet Teneriffalla ja etsit hyvää paikkaa, jossa voit syödä aitoa kalasancochoa, joululohta, muistella saarelaisten perinteistä lapsuutta mummon kakun, ropa viejan tai minkä tahansa muun jouluherkun kanssa, jossa on kotimaista makua ja halpoja hintoja, sinun kannattaa kulkea gastronomista reittiä Guachinchesin kautta.

Guachinchesit ovat tyypillisiä saaren ruokapaikkoja, joissa ruokia tarjoillaan runsain annoksin kotitekoisen ruoan ja kotimaisen viinin kera. Ne alkoivat ruokaloista ja ovat kehittyneet perhebaareiksi. Joulun aikaan niiden keittiöt ovat vakiokohteena sekä paikallisille että vierailijoille.

Niitä on ympäri saarta, mutta on syytä mainita, että useimmat niistä sijaitsevat La Orotavan kunnassa. Ne ovat ansainneet kunniapaikan guachinchien keskuudessa:

El Guachinche Los Gómez

Sen ruoka on herkullista, ja sen joululohi on paikan helmi. Se sijaitsee osoitteessa Camino Los Gómez, 21 Guachinche Los Gómez, La Orotava. Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12:00-24:00.

Guachinche El Ramal

Tämä on paikka, jossa voit nauttia grillattua lihaa, vuosikertaviinejä ja sormia nuoleskelevaa isoäidin kakkua. Se sijaitsee osoitteessa Carretera enlace el Ramal, 18H La Orotava. Aukioloajat ovat keskiviikosta lauantaihin klo 13:00-17:15 /19:00-23:00 ja sunnuntaisin klo 13:00-17:00.

Guachinche El Primero

He ovat mustekalan ja kikherneiden kuninkaita, mutta jouluna sinun on ehdottomasti maistettava heidän gofio pella- talon herkkua. Sijaitsee osoitteessa Calle Malpais 10, Santa Úrsula. Avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 13:00-17:00 ja tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 13:00-17:00 / 19:00-23:00.

Guachinche Casa Yayi

Juhlakauden erikoisuutena on joululohi henkilökohtaisella otteella. Löydät sen osoitteesta Calle La Resbala 83, La Matanza de Acentejossa. Ja se avaa ovensa keskiviikosta sunnuntaihin kello 13:00-17:00 välisenä aikana.

Varaa gastronominen kiertomatka Teneriffalle

10. Luistelu

Luistinrata Teneriffalla| ©kirbycolin48
Luistinrata Teneriffalla| ©kirbycolin48

Yksi joulun klassisista aktiviteeteista on luistelu. Teneriffan ilmastossa on varmasti vaikea kuvitella luistelua jäällä, mutta tällä Kanariansaarella voit yhdistää auringossa tapahtuvat aktiviteetit ja tyypillisen kauden kylmyyden jäähalleissa. Suosituimpia ovat mm:

El Sauzalin jäähalli

Se avaa ovensa joulukuussa, ja se sijaitsee Plaza de San Pedro -aukiolla Santa Cruz de Teneriffalla. Tämä on yksi saarella tarjolla olevista ilmaisista jäähalleista.

Magman jäähalli

Magma Arte y Congresosissa sijaitseva Teneriffan suurin luistinrata avaa ovensa joka vuosi marraskuun lopun ja tammikuun välisenä aikana. Se on kiinteä joulun kohtaamispaikka, jossa voit ottaa kuvan joulupukin kanssa tai vain luistella sydämesi kyllyydestä.

Lippujen hinnat alkavat 8 eurosta. Muista kääriytyä lämpimästi, sillä Kanariansaarilla on kylmä.

Jos olet Teneriffan eteläosassa, pääset jommallekummalle näistä kahdesta luistelukentästä bussilla tai pyörällä. Jos kaipaat lunta, mutta et pidä jäähalleista, voit mennä mieluummin Plaza Españan edessä sijaitsevalle Avenida Marítimalle, jonne asennetaan joka vuosi lumivuori jättimäiseksi liukumäeksi.

11. Liity El Sauzalin vapaa-ajanviettotarjontaan

El Sauzalin teatteri| ©Mercedes Soca
El Sauzalin teatteri| ©Mercedes Soca

El Sauzal -teatteri esittelee joka vuosi laajan valikoiman joulunäytöksiä, joissa on hauskoja komedioita, koristeluita, joululauluja, tarinankerrontaa ja uusia näkökulmia paikallisiin perinteisiin, jotka yllättävät yleisön.

Koska kaikki ei ole pelkkää rantaa, aurinkoa ja hiekkaa, Teneriffan kaupungintalon lisärakennuksessa järjestetään joulukuussa nähtävyyksien joulumessut. Tule tutustumaan kaikenikäisille suunnattuun ohjelmaan.

12. Pähkinänsärkijä La Lagunassa

Pähkinänsärkijä-baletti| ©tjpeters
Pähkinänsärkijä-baletti| ©tjpeters

Tšaikovskin klassinen satu vuodelta 1891 esitetään Los Cristianosissa Auditorio Infanta Leonorissa vuosittain, ja siihen osallistuvat arvostetut kansainväliset balettikoulut, jotka kokoontuvat saarelle juhlimaan joulua Kanariansaarten maailmanperintökohteeseen kuuluvassa La Lagunassa.

13. Nauti joulupäivästä viikinkien tyyliin

Viikinkivene Teneriffalla| ©Alex Koh
Viikinkivene Teneriffalla| ©Alex Koh

Aloita tämä Teneriffaa kiertävä puolen päivän retki Playa de las Vistasista, jossa viikinkivene risteilee saaren eteläosassa erityisten kausiluonteisten aktiviteettien keskellä.

Urheat viikingit esittävät erilaisia koreografioita, joissa he opettavat aikuisille ja lapsille miekkojen käsittelyä, ja samalla he kutsuvat kävijöitä pukeutumaan oikeiksi viikingeiksi, kunnes istuvat Erik Punaisen valtaistuimelle.

Se on 3 tuntia puhdasta hauskanpitoa, josta erityisesti lapset nauttivat kovasti. Karavellissa on snorklausvälineitä kaikille, ja retkellä voi myös tarkkailla delfiinejä ja valaita.

Kun aurinko laskee, jätä vene taaksesi ja suuntaa Castillo de San Migueliin, joka sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Playa de las Vistasista Aldea Blancassa. Linnassa sinua tervehtivät kreivi ja kreivitär ennen kuin pääset nauttimaan ritarien välisestä ritarikilpailusta. Päivän päätteeksi on tarjolla keskiaikainen juhlaillallinen, jossa on jouluisia aksentteja.

Varaa Viking-risteily Teneriffan eteläosassa

Millainen sää Teneriffalla on jouluna?

Joulukuu Teneriffalla| ©Anton's Photostream
Joulukuu Teneriffalla| ©Anton's Photostream

Joulupukkia ja kolmea tietäjää odotellessa Kanariansaarten suurimmalla saarella tuntuu usein keväältä. On varsin tavallista, että osa juhlallisuuksista järjestetään rannoilla tai ainakin ulkona.

Joulukuun ja tammikuun välisenä aikana lämpötilat vaihtelevat 18 ja 21 asteen välillä, joten ei muuta kuin nauttimaan tarjolla olevista vapaa-ajan aktiviteeteista.