Purjehtiminen Teneriffalla

Täydellinen ilmasto ympäri vuoden, kristallinkirkkaat vedet ja vaikuttava merieläimistö: tutustu Teneriffan viehätykseen viettämällä iltapäivä purjehtimalla katamaraanilla.

Alex Grande

Alex Grande

3 minuuttia luettu

Purjehtiminen Teneriffalla

Aluksen tiedot | ©Ian keefe

Costa Adeje Teneriffan eteläosassa on yksi Kanariansaarten vaikuttavimmista paikoista, jossa voit nähdä valaiden ja delfiinien luonnollisen elinympäristön ja kuunnella valaiden lumoavaa laulua meressä.

Vielä parempi on, jos teet Costa Adejessa katamaraaniretken, jolla voit katsella valaita ja delfiinejä, aidoin tapa nauttia merestä ja purjehtia vain tuulen ja aaltojen ohjaamana. Seikkailu, jota et voi jättää väliin Teneriffan-matkallasi: lue eteenpäin, niin kerron, miten unohtumaton tämä retki on.

1. Katamaraaniretki Costa Adejen rannikolla ja valaiden tarkkailu

Katamaraanipurjehdus Teneriffan rannikkoa pitkin| ©Mark
Katamaraanipurjehdus Teneriffan rannikkoa pitkin| ©Mark

Tämä katamaraaniretki Costa Adejen ympärillä on loistava tapa nauttia kauniista aamusta tai iltapäivästä Atlantin valtamerellä valaita ja delfiinejä katsellen.

Mitä tähän kokemukseen sisältyy

Sinut haetaan hotellistasi ja viedään Puerto Colóniin La Pinta -rannalle, jossa katamaraani odottaa sinua seikkailua varten.

Kolmen tunnin ajan risteilet Teneriffan eteläosan vesillä, joista näet La Gomeran horisontissa, ja nautit auringosta aurinkotuolissa virvoitusjuomien ja muiden juomien sekä välipalana voileipien kera.

Lähestyessäsi merieläinpistettä kapteeni lähestyy hitaasti pinnalla lepääviä valaita ja delfiinejä, ja voit nähdä ne läheltä, sillä ne ovat yleensä hyvin vieraanvaraisia vierailijoille ja leikkivät veneen ympärillä.

Veneessä on hydrofoni, jonka avulla voit kuunnella valaiden viestintää meren alla, mikä on yksi kauneimmista ja erikoisimmista kokemuksista, joita voit matkallasi kokea.

On myös mahdollista nähdä muita merieläimiä, kuten kilpikonnia, meduusoja, kaloja ja kalastajia, ja saat vaikutelman, että vierailet luonnollisessa akvaariossa keskellä merta. Tämän kokemuksen haittapuoli muihin veneretkiin verrattuna on se, että se ei sisällä snorklausta, joten et näe Teneriffan todellista merieläimistöä kaikessa sen runsaudessaan.

Voit kuitenkin uida meressä, joten ota mukaan pyyhe ja uimahousut ja koe vapaus uida vedessä kaikenlaisten merieläinten keskellä.

Kokemuksen päätteeksi palaat Puerto Coloniin, ja kuljetus odottaa sinua halutessasi hotellillesi.

Vertaa Teneriffan parhaita retkiä

Miksi suosittelen tätä kokemusta

Tämä katamaraaniretki Costa Adejen ympäri on hyvin edullinen, varsinkin jos otat huomioon, että retki sisältää kuljetuksen hotelliin ja takaisin sekä välipalan juomineen.

Tämä ja se, että katamaraanilla purjehtiminen on erikoisempi ja aidompi kokemus kuin perinteisellä veneellä, tekee siitä yhden Teneriffan matkan suosituimmista aktiviteeteista, olipa kyseessä sitten lyhyt tai viikon mittainen loma.

Toinen syy on se, että näet lähes taatusti merieläimiä, eikä sinun tarvitse taistella muiden ihmisten kanssa nähdessäsi jotain veneen laidalta, sillä kyseessä on ei-massivinen kokemus.

Lisätietoja Teneriffasta

  • Sisältää: Kuljetus hotellilta ja takaisin, katamaraanikyyti, juomat (virvoitusjuomat, olut tai viini) ja voileipä.
  • Mitä ei sisälly hintaan: Aurinkotuolit (maksetaan erikseen ja varataan saapumisjärjestyksessä), ylimääräiset juomat.
  • Ryhmän koko: Enintään 50 henkilöä

Vertaa Teneriffan parhaita retkiä

2. Ennen varauksen tekemistä

Nauti kauniista Costa Adejesta| ©Tony Hisgett
Nauti kauniista Costa Adejesta| ©Tony Hisgett
  • Katamaraanipurjehdusta varten on oltava hyvä sää, joten jos tuuli on liian kova tai sataa, kokemusta lykätään tai se peruutetaan ja saat rahasi takaisin. Voit myös peruuttaa aktiviteetin, jos jostain syystä päätät olla osallistumatta siihen, mutta saat 100 %:n hyvityksen vain, jos peruutat aktiviteetin vähintään 24 tuntia etukäteen.
  • Neuvoni on ottaa mukaan aurinkolasit, pyyhe, vesipullo ja aurinkovoidetta. Vaikka et maksaisi aurinkotuolista, voit istua muualla veneessä ja nauttia auringosta.
  • Kun varaat katamaraanikierroksen, sinun on valittava päivämäärä ja ryhmän koko. Tämän jälkeen sinulta kysytään joitakin henkilökohtaisia tietoja ja sähköpostiosoitteesi. Tärkeää: kirjoita sähköpostiosoitteeseen se, jota yleensä käytät, koska saat sieltä vahvistussähköpostin, joka sinun on näytettävä kapteenille ennen kuin nouset laivaan (tai kuljettajalle, joka hakee sinut hotellista).
  • Muuten, tämän kokemuksen osalta voit myös valita ajankohdan: joko aamulla tai iltapäivällä, mikä on melkoinen etu, koska sinulla ei ole mitään tekosyytä olla sisällyttämättä sitä suunnitelmiisi. Jos olet erityisen kiinnostunut ottamaan kuvia valaista ja delfiineistä, suosittelen valitsemaan aamupäivän ajankohdan.

Alexin matkustajan vinkki

Katamaraanimatkan suuri etu on se, että siellä on vähemmän väkeä kuin suuremmilla aluksilla ja kokemus on aidompi, joten se on täydellinen vaihtoehto, jos haluat välttää suuria turistiryhmiä.

3. Miksi Teneriffa on kuuluisa valaiden katselukokemuksistaan?

Tutustu Teneriffan rikkaaseen merieläimistöön.| ©Tony Hisgett
Tutustu Teneriffan rikkaaseen merieläimistöön.| ©Tony Hisgett

Teneriffan ilmasto on erinomainen ympäri vuoden, minkä vuoksi sen vedet ovat ihanteellisen lämpöisiä valaille, delfiineille ja muille merieläimille. Toinen syy saaren valtavaan merieläinkeskittymään on sen syvänmeren pohjat, joilla eläimet voivat metsästää Atlantin voimakkaiden virtausten mukana tulevia kaloja ja kalmareita.

Mitä lajeja voit nähdä tällä retkellä? Luotsivalaita, pullonokkadelfiinejä, täplädelfiinejä, merikilpikonnia, meduusoja, makrillia, sardelleja ja jopa pieniä haita.

Tästä ja muista syistä Teneriffa on yksi maailman tärkeimmistä kohteista nähdä valaita niiden luonnollisessa elinympäristössä. Jos olet erityisen kiinnostunut tästä hämmästyttävästä ja unohtumattomasta kokemuksesta, suosittelen sinua lukemaan täydellisen oppaamme tästä linkistä, jossa on kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot ja laajennetut tiedot: Valas- ja delfiinibongaus.

Vertaa Teneriffan parhaita retkiä

4. Tee Teneriffan matkastasi unohtumaton näiden muiden aktiviteettien avulla

Laskuvarjoliito| ©Michael L
Laskuvarjoliito| ©Michael L

Teneriffan vesillä on ihana purjehtia, mutta ehkä veneeseen nouseminen ja itsensä päästäminen valloilleen ei anna sinulle etsimääsi jännitystä. Siinä tapauksessa voit pukea päällesi märkäpuvun, tarttua melaan ja lähteä kajakilla tutustumaan saaren kallioiden luoliin ja nähdä omin silmin pinnan alla piilevän vedenalaisen maailman. Lue kaikki näistä aktiviteeteista täältä: Melonta ja snorklaus kilpikonnien kanssa.

Toinen adrenaliinintäyteinen kokemus, jota suosittelen Teneriffalla, on varjoliito. Miksi Teneriffalla? Upeat näkymät saarelle ja Teide-vuorelle sekä jännittävä laskeutuminen rannalle. Tähän oppaaseen olen valinnut turvallisimmat ja edullisimmat kokemukset aktiviteetista, joka kannattaa tehdä ainakin kerran elämässäsi: Laskuvarjohyppylennot.

Varaa varjoliitolento Teneriffan yllä