Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Teneriffan Parhaat Teemapuistot

Haluatko kokea seikkailun Teneriffalla? Sitten kutsun sinut joihinkin sen parhaista huvipuistoista. Koe vauhdikasta vesiseikkailua ja tapaa eksoottisia eläimiä.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Teneriffan Parhaat Teemapuistot

Teneriffa | ©Stephen Colebourne

Teneriffan parhaiden aktiviteettien joukkoon kannattaa ehdottomasti sisällyttää vierailu huvipuistossa. Monissa niistä on vuoristoratoja, korkeita liukumäkiä, viidakkoa muistuttavia hauskoja alueita ja paljon muuta. Jokaisella puistolla on oma teemansa, josta tulet varmasti pitämään.

Jotkut puistot vievät sinut eläimiä tai vesiseikkailuja täynnä olevaan viidakkoon, kun taas toiset ovat rauhallisempia. Teneriffalta löydät yksinkertaisia puistoja, joissa on liukumäkiä, pieniä junia ja mekaanisia kärryjä. Nämä ovat ihanteellisia, jotta vanhemmat voivat rentoutua ravintolassa samalla kun lapset pitävät hauskaa. Teneriffalta löydät kaikenlaisia puistoja!

1. Siam Park

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

Siam Park on Gran Canarian kuuluisin puisto. Se sijaitsee Costa de Adejella Teneriffalla. Sen teema on saanut vaikutteita thaimaalaisesta arkkitehtuurista, ja se on kerännyt useita maailmanennätyksiä keinotekoisen aaltonsa ansiosta. Tämä nähtävyys on saavuttanut neljän metrin korkeuden.

Tämä puisto on niin kuuluisa, että siinä on vuoristorata, ja sen sanotaan olevan jopa maailman paras vesipuisto. Voit vierailla täällä mihin aikaan vuodesta tahansa. Huomaa, että kesällä se on avoinna klo 10-18.

Tässä puistossa on noin 15 vesiajelua, jotka täyttävät sinut adrenaliinilla. Yksi niistä on Tower of Power, noin 28 metriä korkea liukumäki. Kun laskeudut tätä liukumäkeä alas, kuljet akvaarion läpi, joka on täynnä haita ja mantarauskuja.

Voit myös mennä Jungle Snakeen, Coco Beachiin, Bodhi Trailiin, Mai Thai Riveriin ja muihin upeisiin laitteisiin. Tämän huvipuiston keskihinta on noin 30 euroa. Alle kolmivuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Sisällä on vessoja, ravintoloita, pukuhuoneita ja jopa yksityisiä mökkejä.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Av. Siam, s/n, 38660 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
 • Milloin kannattaa mennä: auki ympäri vuoden.
 • Hinta: yleinen sisäänpääsy 40 €.
 • Aukioloajat: klo 10-18.

Varaa liput Siam Park Teneriffalle

2. Aqualand Costa Adeje

Aqualand Costa Adeje| ©Alexander Diaz
Aqualand Costa Adeje| ©Alexander Diaz

Aqualand Costa Adeje on vesipuisto, joka sopii koko perheelle. Se sijaitsee Teneriffan eteläosassa, ja sen lisäksi, että pääset ajelulle, voit nähdä delfiininäytöksiä ja jopa kokeilla poreallasta. Keskimääräinen sisäänpääsymaksu on 30 € aikuisilta ja 15 € lapsilta.

Jos etsit tässä puistossa adrenaliinia, voit kokeilla tsunamia, 21 metriä korkeaa vetonaulaa, jossa on 180 metrin pituinen kyyti. Toinen samanlainen vetonaula on Ciclones, joka on hyvin samanlainen kuin edellinen, mutta sisältää 360 asteen käännöksiä valoefekteineen: se on uskomaton! Kaikkiaan extreme-nähtävyyksiä on yhdeksän, ja niitä suositellaan yleensä yli 10-vuotiaille lapsille ja aikuisille.

Perheen pienimmät voivat pitää hauskaa Kidzworld-alueella. Sieltä löytyy Merirosvosatama, joka on täynnä liukumäkiä, piilopaikkoja, tunneleita ja paljon muuta. Toisaalta Mega Adventureland -seikkailualueelta he löytävät hieman isompia liukumäkiä, jotka ovat ihanteellisia heidän kokoonsa nähden. Lopuksi voit käyttää lasten allasta, joka on turvallinen ja rauhallinen uima-allas, jossa on myös liukumäkiä.

Jos delfiiniteema viehättää sinua, voit mennä erityiselle alueelle, jossa voit olla vuorovaikutuksessa delfiinien kanssa. Mukana on koko ajan erikoistuneita oppaita ja ohjaajia. Jos olet kiinnostunut näkemään niitä niiden luonnollisessa elinympäristössä, suosittelen delfiini- ja valasbongausretkeä Teneriffalla.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Av. Austria, 15, 38660 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
 • Milloin mennä: mihin aikaan vuodesta tahansa.
 • Hinta: noin 30 € aikuisilta ja 15 € lapsilta.
 • Aukioloajat: klo 10-17.

Varaa valaiden tarkkailuun tarkoitettu purjeveneajelu

3. Loro Parque

Loro Park| ©Helder F
Loro Park| ©Helder F

Loro Parque on toinen puisto, jota et voi jättää väliin Teneriffan vierailullasi. Se sijaitsee saaren pohjoisosassa, ja liput maksavat keskimäärin 30 €. Se on saanut nimensä papukaijojen ja arakoiden mukaan, jotka ovat puiston viehättävimmät ja karismaattisimmat eläimet. Kun kävelet puiston läpi, kuulet niiden puhuvan.

Puisto on täynnä kaunista trooppista kasvillisuutta, mukaan lukien kauniita orkideoita ja palmuja. Eräällä alueella voit nähdä delfiinejä, merileijonia ja muita merieläimiä. Voit myös nähdä kuuden tappajavalaan esityksen, jotka asuvat tässä puistossa, eikö olekin uskomatonta? Toisaalla puistossa on leijonia, gorilloja, jaguaareja ja tiikereitä.

Tällä alueella lapset voivat oppia luonnosta ja nähdä yli 400 eläinlajia. He voivat myös kokea adrenaliinintäyteisen viidakkoseikkailun. He ylittävät riippusiltoja, tutkivat puun sisäpuolta ja matkustavat Orca-junalla - siitä tulee jännittävä kyyti!

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Av. Loro Parque, s/n, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
 • Milloin mennä: mihin aikaan vuodesta tahansa.
 • Hinta: noin 30 €.
 • Aukioloajat: klo 9.30-17.30.

4. Valopuisto Teneriffalla

Valopuisto Teneriffalla| ©Oliver Z
Valopuisto Teneriffalla| ©Oliver Z

Valopuisto eli Great World of Chinese Lanterns on teemapuisto, jossa on 800 valoinstallaatiota. Siellä on myös noin 40 metriä pitkä lohikäärme, peurametsä, flamingoja ja monia muita valaisevia olentoja, jotka näyttävät kuin suoraan sadusta.

Nykyaikaista teknologiaa ja ikivanhoja kiinalaisia perinteitä hyödyntäen jokainen näistä olennoista kertoo legendan kiinalaisesta kulttuurista. Näytöksissä nähdään muun muassa jääkarhu ja pandakarhu, jotka leikkivät pienimpien kanssa saippuakuplien keskellä. Valaistujen nähtävyyksien lisäksi voit maistella kiinalaista ruokaa Dragon Garden -ravintolassa.

Vaikka monet täällä nähtävistä asioista ovat näyttelyitä, tässä puistossa on myös nähtävyyksiä, joista lapset pitävät. Viikinkilaiva ja juna ovat täysin valaistuja ja täynnä adrenaliinia. Kunkin nähtävyyden käyttäminen maksaa noin 2 euroa.

Pienimmät voivat myös leikkiä puiston keinuissa ja hyppiä interaktiivisten valojen päällä. Tämä kokemus sisältyy lipun hintaan. Epäilemättä vierailu tässä puistossa on yksi parhaista asioista, joita Teneriffalla voi tehdä lasten kanssa.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Parque del Galeón, 38670 Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
 • Milloin kannattaa mennä: ympäri vuoden.
 • Hinta: noin 15 €.
 • Aukioloajat: klo 19.00-20.00.

5. Viidakkopuisto

Viidakkopuisto Teneriffalla| ©Maria Hernandez
Viidakkopuisto Teneriffalla| ©Maria Hernandez

Jos rakastat viidakon eläimiä, sinun on ehdottomasti käytävä Teneriffalla sijaitsevassa Jungle Parkissa. Tässä puistossa voit nähdä ja oppia eksoottisista eläimistä, kuten kotkista, haukoista, orankeista, gepardeista, pingviineistä, merirotista ja monista muista. Löydät myös hauskoja laitteita jännittäviä seikkailuja varten.

Hauskimpien nähtävyyksien joukosta löydät Bob. Se on noin 800 metriä pitkä liukumäki, jossa lapset ratsastavat pienissä ajoneuvoissa. Osallistuaksesi tähän seikkailuun sinun on maksettava muutama euro lisää. Löydät myös Jungle Raidin, joka on yli 300 metrin pituinen hauska kierros, jossa on siltoja, köysiä ja tunneleita. Tämä nähtävyys sisältyy lipun hintaan.

Viidakkoseikkailujen lisäksi voit mennä hieman pelottavaan alueeseen: Lepakkoluolaan, joka on puiston piilotettu paikka, jossa voit oppia kaiken näistä yöeläimistä. Jos haluat sen jälkeen rauhaa ja hiljaisuutta, voit mennä vesililjajärveen.

Muita aktiviteetteja, joista pidät, ovat vierailu kaktusistutukselle omistetussa kaktuskasvustossa tai valokuvaaminen kotkien kanssa. Sinulla voi olla myös mahdollisuus ruokkia joitakin eläimiä, kuten kilpikonnia, ankkoja ja flamingoja. Keskimääräinen sisäänpääsymaksu puistoon on 40 euroa.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Urb. Águilas del Teide, s/n, Km. 3, 38640 Arona, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
 • Milloin mennä: mihin aikaan vuodesta tahansa.
 • Hinta: noin 40 €.
 • Aukioloajat: klo 10-17.30.

Varaa liput Jungle Parkiin

6. Drago Siam

Drago Siam| ©Ismael H
Drago Siam| ©Ismael H

Drago Siam on erityisesti lapsille suunniteltu puisto. Se sijaitsee Siam Mall -ostoskeskuksessa, ja siellä on monia tiloja, joista pienimmät voivat nauttia tuntikausia. Keskimääräinen sisäänpääsymaksu tähän puistoon on 10 €.

Puiston sisällä on Cars Circuit, jossa lapset voivat ajaa pienillä autoilla ja kilpailla toisiaan vastaan. He voivat myös leikkiä American Trackilla, joka on moniseikkailualue, joka on täynnä liukumäkiä, jotka johtavat palloaltaaseen, ramppeihin ja paljon muuta. Pidättekö pienokaisistanne?

Tässä puistossa on myös lasten peliautomaatteja, joissa he voivat harrastaa erilaisia urheilulajeja tai aktiviteetteja, jotka testaavat osallistujien älykkyyttä ja taitoa. Täällä sinäkin voit leikkiä! Toinen paljon hauskempi ja jännittävämpi nähtävyys on Wattman-juna, jossa lapset voivat ajaa vauhdilla radan läpi.

Muita silmiä hiveleviä nähtävyyksiä ovat muun muassa Pilvi, Prinsessalinna ja Star Blue (galaktinen auto). Puisto on yleensä avoinna klo 11-21. Puistossa on myös ravintola, jossa voi syödä lounasta tai illallista.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Siam Mall -ostoskeskus, Avda. de Siam nº 3, local Z8 (Adeje-Tenerife).
 • Milloin mennä: mihin aikaan vuodesta tahansa.
 • Hinta: noin 10 €.
 • Aukioloajat: klo 11-21.

7. Kids Land Park

Kids Land Park| ©Karen F
Kids Land Park| ©Karen F

Kids Land Park on puisto, joka sijaitsee Pasarela-ostoskeskuksen sisällä, aivan La Pepan gastronomisten markkinoiden vieressä. Se on ihanteellinen paikka lapsille rentoutua hetken aikaa laitteissa samalla, kun vanhemmat nauttivat lounasta aivan vieressä. Jos sinulla on aikaa, voit jopa järjestää lapsille syntymäpäiväjuhlat tässä kauniissa puistossa.

Sisältä löytyy laitteita, jotka ovat yksinkertaisia, mutta hauskoja kolmevuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Nähtävyyksien joukosta löydät trampoliineja, liukumäkiä, pomppulinnoja ja jopa värikkään palloaltaan, olen varma, että lapsesi tulevat pitämään siitä!

Tällä puistolla on toinen sijaintipaikka Rosa Center -ostoskeskuksessa Playa Paraisossa. Sen tavalliset aukioloajat maanantaista torstaihin ovat klo 16-22. Perjantaista sunnuntaihin voit vierailla klo 11-22. Pääsymaksu tähän puistoon on tuntihintainen, ja se on yleensä noin 3 euroa tunnilta.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Pasarela-ostoskeskus ja Rosa Center -ostoskeskus.
 • Milloin kannattaa mennä: vuoden jokaisena kuukautena.
 • Hinta: 3 € tunnilta.
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin klo 16.00-22.00. Perjantaista sunnuntaihin aukioloajat ovat klo 11-22.

8. La Gestan puisto

La Gestan puisto| ©Atrulso
La Gestan puisto| ©Atrulso

La Gesta Park on Teneriffan suurin lasten leikkipaikka. Se on lähes 2 000 neliömetrin kokoinen, ja siinä muistetaan brittiläisen amiraali Horatio Nelsonin yritystä valloittaa saari. Tämä puisto on luotu lapsille ja heidän vanhemmilleen, jotta he voivat oppia Teneriffan historiasta hauskalla tavalla.

Puistossa on yli kaksikymmentä leikkiä ja nähtävyyttä. Niihin kuuluu veneitä, keinuja, liukumäkiä, riippumattoja ja jopa kaukoputki. Monet näistä ovat Gestaan liittyviä elementtejä, kuten englantilainen alus HMS Theseus ja Fox-kutteri. Tarjolla on myös 15-metrinen köysirata ja trampoliini. Puistossa voi leikkiä jopa 500 lasta.

Puisto on avoinna yleisölle kaikkina vuodenaikoina, ja sinne on vapaa pääsy. Se avattiin vasta vuonna 2022, joten sen tilat ovat täydellisessä kunnossa. Jos olet Teneriffalla vähintään seitsemän päivää, kehotan sinua sisällyttämään vierailun tähän puistoon.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Santa Cruz de Tenerife, Espanja.
 • Milloin mennä: vuoden jokaisena kuukautena.
 • Hinta: ilmainen sisäänpääsy.
 • Aukioloajat: kaikkina vuorokauden aikoina.

9. Lukas Park -lastenpuisto

Lukas Parkin lasten leikkipaikka| ©PILP
Lukas Parkin lasten leikkipaikka| ©PILP

Lukas Park on leikkipaikka koko perheelle. Toisin kuin muut tämän luettelon leikkipuistot, tämä sopii erinomaisesti juhliin ja kesäleireihin. Puiston sisältä löydät upean liukumäen ja palloaltaan, nurkat täynnä leluja ja jopa minikoripallokentän.

Puiston hauskin alue on minidisko. Siellä on monenlaista lastenmusiikkia, paljon värejä ja musiikkia. Kun lapset leikkivät ja pitävät hauskaa, vanhemmat voivat olla heille tarkoitetulla alueella, jossa he voivat katsella televisiota ja nauttia virvokkeita.

Jos haluat osallistua jollekin puistossa järjestettävistä leireistä, huomaa, että sisäänpääsymaksu on noin 15 €. Tällä alueella on tarvittava kapasiteetti vähintään 500 lapselle, jotta he voivat pitää hauskaa.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Lukas Parkin lapsiparkki. Ramblas Santa Cruz, 106, 38004.
 • Milloin mennä: Kun varaat liput juhliin tai leirille.
 • Hinta: Jokaisen lapsen on maksettava noin 15 €.
 • Aukioloajat: Aukioloajat riippuvat puiston toiminnasta.

10. Apinapuisto

Monkey Park| ©Tibor M
Monkey Park| ©Tibor M

Monkey Park on eläintarha, jossa on paljon eri lajeihin kuuluvia apinoita. Tämän puiston tärkein nähtävyys on, että voit mennä sisään ja silittää makeita ja marmosetteja. Lapset rakastavat olla vuorovaikutuksessa näiden uteliaiden pikkueläinten kanssa.

Puiston sisällä on useita kosketusalueita, joissa voit koskettaa pienempiä apinoita, jotka eivät ole vaarallisia. Suosittelen, ettet yritä ottaa niitä käteen tai silittää niitä, sillä ne eivät yleensä pidä siitä. Jos vain menet sisään ja katsot niitä tai puhut niille jonkin aikaa, ne tulevat vähitellen lähemmäs sinua, ne jopa kiipeävät olkapäällesi!

Jos haluat lisää vuorovaikutusta apinoiden kanssa, voit tarjota niille ruokaa. Älä koskaan anna niille leipää tai keksejä! Puistossa on laatikoita, joissa on erityisiä vihanneksia ja vihanneksia näitä eläimiä varten. Muista, että niiden ruokavaliosta huolehtiminen on elintärkeää niiden terveydelle. Sitä paitsi, jos annat niille jotain, mistä ne pitävät, ne juoksevat varmasti luoksesi.

Voit vierailla tässä puistossa mihin aikaan vuodesta tahansa. Liput maksavat keskimäärin 10 €, ja aukioloajat ovat aamulla kello 9.30 ja iltapäivällä kello 16 välillä. Sinulla on epäilemättä mukavaa ja rauhallista aikaa olla vuorovaikutuksessa luonnon ja eläinkunnan kanssa ja oppia niistä.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Calle Llano Azul, 17 - Arona, Santa Cruz de Tenerife.
 • Milloin kannattaa mennä: voit käydä mihin aikaan vuodesta tahansa.
 • Hinta: noin 10 € aikuisilta ja 5 € lapsilta.
 • Aukioloajat: klo 9.30-16.00.