Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lotoon The Shard ObservatorioLiput ja Kierrokset: paras vaihtoehto, näköalat ylhäältä, jne.

The Shard on pilvenpiirtäjä, joka on muuttanut Lontoon taivaanrantaa ikuisesti - kiipeä The View -näköalapaikalle, josta avautuvat parhaat näkymät kaupunkiin lähes taivaan huipulta!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Lotoon The Shard ObservatorioLiput ja Kierrokset: paras vaihtoehto, näköalat ylhäältä, jne.

Shard auringonlaskun aikaan | ©Fred Moon

Jos etsit jännitystä etkä pelkää huimausta, seuraavalla Lontoon-matkallasi et voi jättää väliin kaupungin uusinta turistinähtävyyttä: panoraamanäköalapaikkaa The View.

Paras vaihtoehto

The Shard -liput Lontoossa

Kätevin tapa nauttia Lontoon parhaista näkymistä.

Jos suunnittelet matkaa Lontooseen ja haluat varmistaa, että sinulla on aikaa nauttia Euroopan upeimmasta näköalapaikasta, kannattaa varata lippu verkossa parhaaseen hintaan.

The Shardissa, Länsi-Euroopan korkeimmassa rakennuksessa sijaitseva näköalatasanne on kuuluisan London Eye -näköalapaikan ohella paras paikka nähdä Lontoo ylhäältä käsin. Haluatko tietää, miten saat liput? Lue lisää! Koska tämä näköalatasanne on erittäin suosittu Lontoossa, paras vaihtoehto varmistaa pääsy haluamana päivänä onostaa liput The Shardiin netistä ennakkoon alkaen 39 €. Näin pääset suoraan sisään ja varmistat, ettet jää paitsi vierailustasi.

Ihanteellinen tapa nauttia kaupungin parhaista panoraamanäkymistä 244 metrin korkeudesta ja 64 kilometrin etäisyydeltä. Voit myös nauttia ensiluokkaisesta kokemuksesta lisäämällä lasin samppanjaa.


Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: En liioittele, jos sanon, että The Shardin näköalatasanteelta on upeimmat näkymät Britannian pääkaupunkiin, jopa enemmän kuin London Eye -näköalapaikalta, sillä sen korkeus on lähes kaksinkertainen kuuluisaan maailmanpyörään verrattuna.Suositellaan, jos... haluat tutustua tähän arkkitehtuurin ihmeeseen ilman, että sinun tarvitsee jonottaa lippuja ovella.


Miten ostaa lippuja

Helloticketsistä voit ostaa liput The Shardin The View -näyttelyyn ennakkoon hintaan 39 puntaa. Tätä varten sinun on valittava tarkka vierailuajankohta. Vuoroväli on 15 minuutin välein. Näin sinulla on mahdollisuus peruuttaa lippu ilmaiseksi.

Sinulla on myös mahdollisuus ostaa ne pilvenpiirtäjän verkkosivuilta, mutta se on tehtävä hyvissä ajoin etukäteen. Huomaa, että London Eye -pilven ohella The Shard on yksi parhaista paikoista, joista saa panoraamanäkymän Lontooseen, ja se saa paljon kävijöitä.

Varaa lippu The Shardiin

The Shardin hinnat

The Shard -pilvenpiirtäjään ei ole alennuksia sisäänpääsystä minä viikonpäivänä tahansa, eikä alennuksia ole millekään ryhmälle, paitsi alle 3-vuotiaille lapsille, jotka pääsevät sisään ilmaiseksi. Voit ostaa ne hintaan alkaen 39 € Helloticketsistä. Jos haluat myös nauttia paremmasta kokemuksesta, voit nauttia lasillisen Moët & Chandon Imperial Brut -samppanjaa hintaan alkaen 57 €.

Lue seuraava artikkeli, jos haluat lisätietoja The Shardin hinnoista. Jos kuitenkin haluat säästää muutaman punnan, voit aina ostaaLondon Explorer Passin alkaen 57 €, jolloin saat useita alennuksia sekä The Shardissa että kaupungin tärkeimmissä nähtävyyksissä. Katso alta kaikki tiedot London Explorer Passista.

Varaa lippusi The Shardiin

The Shardin aukioloajat

The Shard Lontoon horisontin kohokohtana| ©Darko M.
The Shard Lontoon horisontin kohokohtana| ©Darko M.

The Shardin näköalatasanne on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin, kesäkuukausina yhtäjaksoisesti klo 10-22 ja talvikuukausina klo 10-20. Aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella erityistapahtumien vuoksi. Suosittelen siis käymään virallisella verkkosivustolla varmistamassa aukiolo- ja sulkemisaikojen tiedot ennen vierailua.

Huomaa myös, että viimeinen sisäänpääsy on tuntia ennen virallista sulkemisaikaa ja ravintolat sulkeutuvat noin 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Kuinka kauan kestää nähdä The Shard?

Kierros kestää noin 1 tunnin.

Voit käyttää ensimmäiset 45 minuuttia nauttiaksesi näköalapaikalta avautuvasta näkymästä ja viettää lopun aikaa rentoutuen The View -baarissa samppanjalasin kera. Isabelin matkailijan vinkki Lauantaisin ja sunnuntaisin The Shardissa käy eniten kävijöitä, joten jos haluat käydä viikonloppuna, suosittelen menemään ajoissa varmistaaksesi haluamasi vierailuajan.

Millainen on The Shardin näkymä?

Näkymä Lontooseen The Shardista| ©Darko M.
Näkymä Lontooseen The Shardista| ©Darko M.

Jos minun pitäisi kuvailla sitä muutamalla sanalla, tämä näköalapaikka on pakko nähdä ja ehdottoman jännittävä kokemus. Siellä ylhäällä oleminen ja Lontoon ja Thamesin ylle katsominen Länsi-Euroopan korkeimmalta näköalapaikalta on aivan uskomatonta.

Saat vaikutelman, että aika ja kaupunki pysähtyvät silmiesi edessä. Kaikki alkaa, kun saavut The Shardin sisäänkäynnille London Bridgen kaupunginosassa. Kun katsot ylöspäin maasta, tunnet itsesi muurahaiseksi, kun näet, kuinka tällä kolossilla ei tunnu olevan loppua.

Se antaa sinulle käsityksen upeista näkymistä, jotka odottavat sinua huipulla, ja jännitys kasvaa. Mutta ei mennä asioiden edelle, pikkuhiljaa.

Varaa lippusi The Shardiin

The Shardsin huippunopeat hissit

The View -hissin sisällä| ©Sean MacEntee
The View -hissin sisällä| ©Sean MacEntee

Kun astut sisään The Shardiin lipulla, käyt lentokenttätyylisen turvatarkastuksen läpi, ja muutaman minuutin kuluttua pilvenpiirtäjän henkilökunta opastaa sinut hissille, jolla sinun on mentävä The View -hotelliin.

Kompleksissa on yhteensä 44 hissiä, mutta huipulta avautuviin upeisiin näkymiin johtaa kaksi hissiä. Kuten muissakin kuuluisissa näköalapaikoissa, kutenTop of the Rockissa tai The Edgessä New Yorkissa, myös The Shardin hissit ovat vuorovaikutteisia, sillä niiden seinille heijastetaan panoraamakuvia Lontoosta esimakua siitä, mitä näet näköalatasanteella. Näillä huippunopeilla hisseillä kiipesin alle minuutissa 68 kerrosta huomaamattani. Vau!

Varaa lippusi The Shardiin

The Shardin näköalapaikalle astuminen

Ihaile The View'n kauneutta| ©Martin Pettitt
Ihaile The View'n kauneutta| ©Martin Pettitt

Kaupungin korkeimpana observatoriona The View tarjoaa kiistatta parhaan ilmakuvan Lontoosta.

Se on jaettu kolmeen kerrokseen, joista kaksi on suljettuja ja yksi avoin terassi. Numero 69 on lasitettu kerros, josta avautuu 360 asteen panoraamanäkymä Britannian pääkaupunkiin. Tällaisesta korkeudesta kaikki näkyy kuin lelumallina: St Paulin katedraali, Tower Bridge, Lontoon torni, Thames-joki, kaupungintalo, Gherkin, London Eye ja monet muut kohteet.

Totuus on, että täällä vietät hyvin viihdyttävän ajan skannaten kaupungin maisemaa ja tunnistaen sen nähtävyydet yksi kerrallaan. Tästä kerroksesta löydät myös kosketusnäytöillä varustetut digitaaliset teleskoopit "tell:scopes", joiden avulla voit katsella kaupunkia sekä päivällä että yöllä, zoomata sitä sisään ja ulos ja saada reaaliaikaista tietoa Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotta voit ymmärtää sen menneisyyttä ja nykyisyyttä.

Varaa lippusi The Shardiin

Näkymän huippu

Näkymä The Shardin huipulta| ©Dimitry Anikin
Näkymä The Shardin huipulta| ©Dimitry Anikin

Mutta jos minulta kysytään, niin minusta kokemus nousee vielä korkeammalle, kun pääset The Viewin huipulle pilvenpiirtäjän 72. kerrokseen.

Kun olet kiivennyt lyhyet portaat, pääset The Shardin kattamattomalle näköalatasanteelle, josta on kirkkaana päivänä upeat panoraamanäkymät jopa 40 kilometrin päähän. Täällä tuntuu kuin seisoisit jyrkänteen reunalla, kun tunnet ilman vaikutuksen kasvoillasi. Kaikki tuntuu pieneltä ja valtavalta samaan aikaan! Adrenaliinisi pumppaa, ja ihoasi alkaa väistämättä kihelmöidä, jos kunnioitat korkeita paikkoja.

Tilaisuus on sen arvoinen, joten käytä hetki hyväksesi ja ota kaikki haluamasi videot ja selfiet vierailusta. Jos pidät jännityksestä, lupaan sinulle, että Lontoon näkeminen jalkojesi juuressa The Shardista, satojen metrien korkeudesta ilmassa, on jännittävä tunne, jota et unohda.

Täydellinen päätös The View -vierailulle

Koska näin upeaan paikkaan ei pääse joka päivä, halusimme viettää The Shardissa enemmän aikaa nauttien tunnelmasta, ja käytimme vierailun hyväkseni ja otimme drinkin näköalatasanteen baarissa (baari on 69. ja 72. kerroksessa), sillä sisäänpääsymaksuun sisältyy lasillinen Moët & Chandon Imperial Brut -samppanjaa, jos valitset tämän vaihtoehdon varausta tehdessäsi. Koska menun hinnat eivät ole kovin halpoja, suosittelen valitsemaan tämän vaihtoehdon, jos et halua maksaa drinkistä liikaa. Drinkin nauttiminen siellä ylhäällä noiden upeiden näköalojen äärellä on hieno tapa päättää vierailu, eikö olekin?

Varaa lippusi The Shardiin

Milloin on paras vuorokaudenaika vierailla The Shardissa?

Näkymät Lontooseen näkymästä auringonlaskun aikaan| ©Genevieve Perron-Migneron
Näkymät Lontooseen näkymästä auringonlaskun aikaan| ©Genevieve Perron-Migneron

Melkeinpä sanoisin, että kokemus The Shardissa riippuu enemmän Lontoon säästä kuin vuorokaudenajasta, sillä aurinkoisena päivänä näet kaupungista enemmän kuin sateisena, mutta oikeastaan The Viewn näkymät ovat upeat kaikkina vuorokauden aikoina.

Suosikkiaikani on kuitenkin auringonlasku. Auringonlaskun seuraaminen Lontoon ja Thames-joen yllä, kun kaupungin valot hitaasti syttyvät, on vertaansa vailla - se on maaginen tunne!

Yksi kauneimmista kokemuksista, joita saat matkallasi, ja suosittelen sitä lämpimästi. Isabelin matkustajan vinkki Kirkkaana päivänä voit nähdä 40 mailin päähän. Jos katsot tarkkaan, näet jopa parlamenttitalon.

Varaa lippusi The Shardiin

Miten pääset The Shardiin?

Kokemus kaikenikäisille| ©Collins Lesulie
Kokemus kaikenikäisille| ©Collins Lesulie

The Shard sijaitsee London Bridgen historiallisella alueella, lähellä mielenkiintoisia paikkoja, kuten Tower of London, Tower Bridge, moderni kaupungintalo, Borough Market ja HMS Belfast. Lähistöllä on myös monia trendikkäitä ravintoloita ja baareja, joihin voit poiketa pilvenpiirtäjävierailun jälkeen.

The Shardiin pääsee usealla eri tavalla:

  • Metrolla: Northern- ja Jubilee-linjat London Bridgen metroasemalta.
  • Bussi: Bussit 43, 48, 141, 149 ja 521.
  • Juna: Southern- ja South Eastern -junat London Bridgen asemalta.

Varaa lippusi The Shardiin

Shardiin tutustuminen: hieman historiaa

The Shard auringonvalossa auringonlaskun aikaan.| ©Ana Paula Grimaldi
The Shard auringonvalossa auringonlaskun aikaan.| ©Ana Paula Grimaldi

Vuonna 2012 arvostetun Renzo Pianon moderni arkkitehtuuri muutti Lontoon horisontin lopullisesti, ja vain muutamassa vuodessa siitä on tullut yksi Britannian pääkaupungin ikoneita. The Shard syntyi ajatuksena pystysuorasta kaupungista, jossa "ihmiset voisivat työskennellä, asua ja rentoutua".

Tässä 87-kerroksisessa pilvenpiirtäjässä on toimistoja (kerrokset 3-28), ravintoloita (31-33), Shangri-La-hotelli (34-52), useita yksityisasuntoja (53-65), The View -näköalatasanne (68-72) ja ylhäältä avoin torni (73-87), jonka kautta rakennus "hengittää" ja luovuttaa sisältä syntyvän lämmön. The Shard rakennettiin ekologisen kutsumuksen mukaisesti. Sen rakentamisessa käytetyistä materiaaleista peräti 95 prosenttia on kierrätettyä, ja koko pilvenpiirtäjän kattava valtava lasi-ikkuna on suunniteltu aurinkopaneeleilla.

Renzo Pianon hankkeella ei kuitenkaan pyritty ainoastaan pystyttämään Länsi-Euroopan korkeinta pilvenpiirtäjää vaan myös elvyttämään London Bridgen aluetta, joka on yksi kaupungin vilkkaimmista rautatieasemista. Sen sisäänkäynti kunnostettiin, ja siellä sijaitsee nyt The Shardin hallinnoima The Retail Arcade -niminen kauppahalli.

Voit hyödyntää vierailusi kiertelemällä ostoskeskuksessa ja tekemällä ostoksia. Tiesitkö...?

Ennen Moskovan Mercury City Towerin (339 metriä) rakentamista The Shardin pilvenpiirtäjä (310 metriä) piti hallussaan Euroopan korkeimman rakennuksen ennätystä.

Varaa lippusi The Shardiin

Muita henkeäsalpaavia näkymiä Lontoossa

Vieraile London Eye -näköalapaikalla| ©Robson Denian Mateus
Vieraile London Eye -näköalapaikalla| ©Robson Denian Mateus

Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka rakastavat nauttia Lontoosta ylhäältä päin, toinen ehdoton nähtävyys on The London Eye, joka oli maailman korkein maailmanpyörä 2000-luvun alussa, kunnes Nachang Star (Kiina) ja Singapore Flyer (Singapore) ohittivat sen myöhemmin. London Eye onpanoraamakäyttöön tarkoitettu pyörivä observatorio (360º) ja Britannian pääkaupungin ikoni.

Löydät sen aivan Lontoon keskustasta, County Hall Westminster Bridge Roadin varrella sijaitsevasta Riverside Building -rakennuksesta. Varaudu kamerasi kanssa, sillä täältä saat upeita kuviaBig Benistä, St Paulin katedraalista, Westminsterin luostarista ja Buckinghamin palatsista, jotka voit lisätä The Shardista alkavaan kokoelmaan Lontoon horisontista.

Jos haluat tietää, miten pääset maailman kuuluisimpaan maailmanpyörään, suosittelen tutustumaan artikkeliin London Eye -liput, jossa opit, miten saat halvimmat liput etuoikeutetulla sisäänpääsyllä.

Varaa lippusi London Eyeen