Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää

Kerron sinulle, mitä et voi jättää väliin Capitoliumin museoissa, ja annan sinulle vinkkejä siitä, miten saat liput parhaaseen hintaan.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää

Capitoliumin museoiden sisällä | ©Mike Bradley

Capitoliumin museot ovat historian ensimmäinen taiteelle omistettu tila. Ne sijaitsevat Kapitolinkukkulan huipulla, ja ne ovat kaksi rakennusta, joissa on paavi Sixtus IV:n lahjoittama katolisen kirkon taidekokoelma.

Jos harkitset vierailua niissä Rooman-matkasi aikana, kerron, miten se onnistuu:

Taloudellisin vaihtoehto

Rooman Capitoline Museon liput

Pääsy Capitoliumin museoihin ilman jonoja ja parhaaseen hintaan.

Täydellinen, jos haluat tutustua museoon omaan tahtiisi etkä halua osallistua opastetulle kierrokselle. Tällä vaihtoehdolla säästät aikaa, kun vältät jonot lipputoimistossa.

Lippujen ostaminen Capitoliinisiin museoihin netistä on erittäin hyvä vaihtoehto välttää sisäänpääsyjonot ja varmistaa vierailusi. Tämä museo toimii aikaväleillä, joilla liput jaetaan kävijöille, joten suosittelen ostamaan lippusi etukäteen.

Voit tutustua Rooman valtakunnan veistoksia, esineitä ja arkeologisia jäännöksiä täynnä oleviin huoneisiin omaan tahtiisi ja ilman kiirettä, sillä vaikka sinulla on kiinteä sisäänpääsyaika, voit viipyä Capitoliinisten museoiden rakennuksissa niin kauan kuin haluat.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: se on helpoin ja halvin tapa vierailla Capitoliinisissa museoissa omaan tahtiisi. Sinun ei tarvitse noudattaa oppaan reittiä ja sinulla on aikaa vierailla omaan tahtiisi.

Suosittelen sitä, jos... järjestät matkasi itse tai tunnet Rooman historiaa tarpeeksi hyvin, jotta et tarvitse opasta vierailun aikana.


:::product-card|aliases|badge=Täydellisin vaihtoehto|title=Tutustu museoon asiantuntevan oppaan johdolla|description=Tämä on paras vaihtoehto osallistua englanninkieliselle opastetulle kierrokselle Capitoliumin museoissa. Kävelet läpi kaikki huoneet erikoistuneen oppaan kanssa, joka varmistaa, että nautit kierroksesta täysillä.|productName=Rooman Capitoline Museon Opastettu kierros|url=/italia/rooma/capitol-museo-opastettu-kierros/a/pa-249|textButton=Alkaen hintaan 0 € yhtiöltä Hellotickets|thumbnailHiResUrl=|first=false:::

Toinen tapa tehdä tämä vierailu on opastettu kierros Capitoliinisissa museoissa, jossa Rooman valtakunnan historiaan perehtynyt ammattitaitoinen opas vie sinut katsomaan ainutlaatuisimpia taideteoksia ja esineitä, joita museolla on tarjota.

Tämän kierroksen erottaa muista se, että se tehdään pienessä, enintään 13 hengen ryhmässä, mikä takaa läheisen suhteen oppaaseen ja välttää turistijoukkoon kuulumisesta aiheutuvan stressin.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Opastettu kierros paikassa, jossa on niin paljon historiallista kontekstia ja niin paljon yksityiskohtia, on mielestäni aina hyvä idea. Pystyt ymmärtämään kaiken näkemäsi, ja asiantunteva opas varmistaa, ettet missaa olennaisia teoksia.

Suosittelen sitä, jos... haluat ymmärtää ja kontekstualisoida näkemäsi paremmin sekä olla pienen ryhmän ympäröimänä, mikä tekee vierailusta paljon intiimimmän.


Osta lippusi Capitoliumin museoihin lipunmyynnistä

Capitoliumin sudenpatsas| ©Malditofriki
Capitoliumin sudenpatsas| ©Malditofriki

Voit ostaa liput lipputoimistosta, joka sijaitsee Palazzo dei Conservatorin pohjakerroksessa. Yleinen sisäänpääsy maksaa 15 €, ja alennettu sisäänpääsy 6-25-vuotiaille tai yli 65-vuotiaille on 13 €. Suosittelen, että ostat liput netistä etukäteen sekä tätä kokemusta että kaikkia muita lippua vaativia Rooman vierailuja varten.

Ainoa etu, jos päätät ostaa liput lipputoimistosta, on se, että voit improvisoida vierailua ja jättää sen siihen hetkeen, kun siltä tuntuu, mutta vastineeksi menetät paljon aikaa jonossa, eikä mikään takaa, että saat lipun haluamallesi ajalle.

Varaa liput Capitoliumin museoihin

Mitä nähdä Capitoliumin museoissa?

Näkymä Tabulariumista| ©Andrés Alvarado
Näkymä Tabulariumista| ©Andrés Alvarado

Capitoliiniset museot ovat levittäytyneet kahteen rakennukseen, jotka ympäröivät Piazza del Campidoglion aukiota, ja niitä pidetään yhtenä museona, jossa voit nähdä kaikkea: roomalaisia pronssi- ja marmoripatsaita antiikin ajoilta, vaikuttavia freskoja keskiajalta ja renessanssin ajoilta, ja museosta avautuu myös upea näkymä Forum Roman umille.

Tässä on joitakin tiloja, joita et voi jättää väliin:

Palazzo dei Conservatori

Aloita vierailusi astumalla Palazzo Nuovoa vastapäätä olevaan rakennukseen. Pihalla voit ihailla vaikuttavan Konstantinuksen kolossin fragmentteja, patsaan, joka oli aikoinaan näkyvällä paikalla Forum Romanumilla.

Jatka matkaa Gobeliinien saliin, joka tunnetaan myös nimellä valtaistuinsali, sillä 1700-luvulla sitä käytettiin Rooman paavin komentohuoneena. Näet vaikuttavia seinävaatteita, jotka kuvaavat historiallisia kohtauksia antiikin Roomasta, sekä jäljennöksiä Rubensin teoksista.

Lapidary Gallery

Tämä on maanalainen galleria, jossa on esillä yli sata kivikirjoitusta, joita käytettiin antiikin Roomassa sekä julkisessa että yksityisessä elämässä. Voit lukea informatiivisia tekstejä haudoista, laeista, elinkeinoista ja kauppiaiden asioista sekä sotilasjärjestyksistä.

Palazzo Nuovo

Tämä on mielestäni ja monien Capitoliinisissa museoissa vierailevien ihmisten mielestä museon siipi, jota ei missään nimessä kannata jättää väliin. Täällä on joitakin taidehistorian kauneimmista marmoripatsaista, ja kun astut sisään, joudut Marforion, joen jumalan, patsaan hypnoosiin, joka tervehtii sinua porttikongissa, jota reunustavat patsaiden asuttamat markkinaraonit, jotka ovat täydellisessä symmetriassa lattian muotoilun kanssa. Todellinen fantasia.

Varaa opastettu kierros Capitoliumin museoihin

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen varausta

Marcus Aureliuksen ratsastajapatsas| ©Mike Steele
Marcus Aureliuksen ratsastajapatsas| ©Mike Steele
  • Saat vahvistussähköpostin antamaasi sähköpostiosoitteeseen, kun varaat liput tai kiertoajelun. Avaa se tarkistaaksesi, että kaikki on oikein, ja suosittelen pitämään sen näkyvällä paikalla, sillä sinun on näytettävä se lipunmyynnissä tai oppaallesi tapaamispaikalla.
  • Voit palauttaa liput tai peruuttaa matkan milloin tahansa, mikä on etu verrattuna siihen, että ostaisit liput muilla tavoin. Jos haluat kuitenkin saada 100 prosentin hyvityksen, sinun on tehtävä se 24 tuntia ennen kokemuksen alkua. Näet ohjeet vahvistussähköpostissa.

Varaa opastettu kierros Capitoliumin museoissa

Vinkkejä Capitoliumin museoissa vierailuun

Capitoliumin museoiden sali| ©Mike Steele
Capitoliumin museoiden sali| ©Mike Steele
  • Sen lisäksi, mitä olen kertonut matkasuunnitelmassani, museossa on paljon muutakin nähtävää, kuten kolikoita ja koruja muinaisilta ajoilta, joita rakastat tutkia, jos olet intohimoisesti kiinnostunut historiasta.
  • Capitoliumin museot ovat avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin kello 9.30-19.30, paitsi 24. ja 31. joulukuuta, jolloin ne sulkeutuvat kello 14.00. Tammikuun 1. päivänä, toukokuun 1. päivänä ja joulukuun 25. päivänä museo on suljettu koko päivän.
  • Museon sisällä voi ottaa valokuvia, mutta salamat ja jalustat ovat kiellettyjä.
  • Jos sinulla on mukanasi suuri reppu tai laukku, sinun on jätettävä se lipunmyyntipisteeseen, mikä maksaa 1 €. Jos teet niin, muista ottaa mukaan pikkurahaa.
  • Capitoliumin museoita lähin metroasema on Colosseo (linja B), josta on noin 15 minuutin kävelymatka. Läheisiä bussipysäkkejä ovat Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali ja Plebiscito.

Varaa liput Capitoliumin museoihin

Muut aktiviteetit, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Jos et ole vielä käynyt Capitoliumin museoissa, suosittelen tutustumaan Forum Romanumiin sen jälkeen. Tarjolla on paljon opastettuja kierroksia ja elämyksiä, jotka vievät sinut käymään niissä yhdessä Colosseumin kanssa, ja voit lukea lisää Rooman Colosseumin lipuista ja Colosseumin opastetuista kierroksista.

Ja jos kuulut niihin ihmisiin, jotka väsymättä kiertävät vierailemiensa kaupunkien museoita, et voi jättää väliin Vatikaanin museoita. Vuosisatojen ja vuosisatojen taiteen rikkaus on sen kokoelman aarre, jossa on Da Vincin, Tizianin, Caravaggion ja Rafaelin teoksia sekä Rooman ehdoton nähtävyys, kuten Sikstuksen kappeli.

Lue lisää siitä, miten saat Vatikaanin liput parhaaseen hintaan tai osallistu opastetulle kierrokselle Vatikaaniin asiantuntijaoppaan johdolla, jotta saat vierailustasi kaiken irti.