Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää

Kerron sinulle, mitä et voi jättää väliin Capitoliumin museoissa, ja annan sinulle vinkkejä siitä, miten saat liput parhaaseen hintaan.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää

Capitoliumin museoiden sisällä | ©Mike Bradley

Capitoliumin museot ovat historian ensimmäinen taiteelle omistettu tila. Kapitolinkukkulan huipulla sijaitsevat kaksi rakennusta, joissa on paavi Sixtus IV:n lahjoittama katolisen kirkon taidekokoelma.

Jos aiot vierailla niissä Rooman-matkasi aikana, kerron, miten se onnistuu:

Taloudellisin vaihtoehto

Rooman Capitoline Museon liput

Pääsy Capitoliumin museoihin ilman jonoja ja parhaaseen hintaan.

Täydellinen, jos haluat tutustua museoon omaan tahtiisi etkä halua osallistua opastetulle kierrokselle. Tällä vaihtoehdolla säästät aikaa, kun vältät lipputoimiston jonot.

Lippujen ostaminen verkosta on erittäin hyvä vaihtoehto, sillä näin säästyt sisäänpääsyjonoilta ja varmistat vierailusi Capitoliumin museoissa. Tämä museo toimii aikaväleillä, joilla liput jaetaan kävijöille, joten suosittelen sinua ostamaan lippusi etukäteen.

Voit tutustua Rooman valtakunnan veistoksia, esineitä ja arkeologisia jäännöksiä täynnä oleviin huoneisiin omaan tahtiisi ja ilman kiirettä, sillä vaikka sinulla on kiinteä sisäänpääsyaika, voit viipyä Capitoliumin museoiden rakennuksissa niin kauan kuin haluat.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: se on helpoin ja halvin tapa vierailla Capitoliumin museoissa omaan tahtiin. Sinun ei tarvitse noudattaa oppaan reittiohjelmaa, ja sinulla on aikaa vierailla omaan tahtiisi.

Suosittelen sitä, jos... olet omatoiminen henkilö tai jos tiedät Rooman historiasta tarpeeksi, jotta et tarvitse opasta vierailun aikana.


Täydellisin vaihtoehto

Rooman Capitoline Museon Opastettu kierros

Tutustu museoon asiantuntevan oppaan johdolla

Tämä on paras vaihtoehto osallistua englanninkieliselle opastetulle kierrokselle Capitoliumin museoissa. Kävelet läpi kaikki huoneet erikoistuneen oppaan kanssa, joka varmistaa, että nautit kierroksesta täysillä.

Toinen tapa tehdä tämä vierailu on kiertoajelu Capitoliumin museoissa, jossa ammattitaitoinen opas, Rooman valtakunnan historian asiantuntija, vie sinut katsomaan ainutlaatuisimpia taideteoksia ja esineitä, joita tällä museolla on tarjota.

Aivan kuten lippujen ostaminen ennakkoon, tämä kierros takaa, että vältät jonot ja saat selostuksen kokonaan englanniksi. Opastetun kierroksen jälkeen voit kierrellä museossa omassa rauhassa, jos haluat vielä lisää.

Yksi asia, joka erottaa tämän retken muista, on se, että se tehdään pienessä, enintään 13 hengen ryhmässä, mikä takaa, että olet läheisessä yhteydessä oppaaseen ja vältät turisteista aiheutuvan hässäkän.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: mielestäni opastettu kierros paikassa, jolla on niin paljon historiallista kontekstia ja niin paljon yksityiskohtia, on aina hyvä idea. Ymmärrät kaiken näkemäsi, ja asiantunteva opas varmistaa, ettet missaa olennaisia teoksia.

Suosittelen sitä, jos... haluat ymmärtää ja suhteuttaa näkemääsi paremmin ja jos haluat olla pienen ryhmän ympäröimänä, mikä tekee vierailusta paljon intiimimmän.


Osta lippusi Capitoliinisiin museoihin lippukassasta

Capitoliumin susi-patsas| ©Malditofriki
Capitoliumin susi-patsas| ©Malditofriki

Voit ostaa liput lipputoimistosta, joka sijaitsee Palazzo dei Conservatorin pohjakerroksessa. Yleinen sisäänpääsy maksaa 15 euroa, ja alennettu sisäänpääsy 6-25-vuotiaille ja yli 65-vuotiaille on 13 euroa. Suosittelen, että ostat liput etukäteen netistä sekä tämän kokemuksen että minkä tahansa muun lippua vaativan Rooman vierailun yhteydessä.

Ainoa etu, jos päätät ostaa liput lipputoimistosta, on se, että voit improvisoida vierailua ja jättää sen haluamallesi ajalle, mutta vastineeksi menetät paljon aikaa jonossa, eikä mikään takaa, että saat lipun haluamallesi ajalle.

Mitä nähdä Capitoliumin museoissa?

Näkymä Tabulariumista| ©Andrés Alvarado
Näkymä Tabulariumista| ©Andrés Alvarado

Capitoliumin museot sijaitsevat kahdessa Piazza del Campidoglion ympärillä olevassa rakennuksessa, ja niitä pidetään yhtenä museona, jossa voit nähdä kaiken: roomalaisia pronssi- ja marmoripatsaita antiikin ajalta, vaikuttavia freskoja keskiajalta ja renessanssiajalta, ja museosta avautuu upea näkymä Forum Romanumille.

Seuraavassa on museovierailuni matkasuunnitelma, jonka laadin erityisesti ennen vierailuani varmistaakseni, etten missaa mitään olennaista:

Palazzo dei Conservatori

Aloita vierailusi astumalla sisään Uutta palatsia vastapäätä olevaan rakennukseen. Sisäpihalla voit ihailla vaikuttavan Konstantinuksen kolossin fragmentteja, patsaan, joka oli aikoinaan näkyvällä paikalla Forum Romanumilla.

Jatka matkaa Gobeliinisaliin, joka tunnetaan myös nimellä valtaistuinsali, sillä 1700-luvulla sitä käytettiin Rooman paavin komentohuoneena. Näet vaikuttavia seinävaatteita, jotka kuvaavat antiikin Rooman historiallisia kohtauksia, sekä jäljennöksiä Rubensin teoksista.

Susi-salissa on noin 5. vuosisadalta peräisin oleva pronssipatsas, joka esittää Romulusta ja Remusta, Rooman myyttisiä perustajia, imemässä sutta. Tämä teos on kaupungin symboli, ja sen salia ympäröivät marmoriin kaiverretut fascukset eli tuomareiden luettelot.

Palazzo dei Conservatorin muissa huoneissa on Spinario, joka tunnetaan myös nimellä "piikkilapsi", ja toisen vuosisadan pronssinen patsas keisari Marcus Aureliuksesta hevosen selässä.

Täysin subjektiivisesta näkökulmasta katsottuna yksi asia, jota et voi jättää väliin Capitoliumin museoissa, on hanhien sali. Berninin "Meduusan pää", jonka voit nähdä siellä, on tietynlainen aura, joka jättää sinut (kuvainnollisesti) kunnioituksen valtaan.

Galleria Lapidaria

Se on maanalainen galleria, jossa on esillä yli sata kivikirjoitusta, joita käytettiin antiikin Rooman julkisessa ja yksityisessä elämässä. Voit lukea informatiivisia tekstejä haudoista, laeista, elinkeinoista ja kauppiaiden asioista sekä sotilasjärjestyksistä.

Gallerian lopussa pääset Tabulariumiin, josta avautuu ikimuistoinen näkymä Forum Romanumille.

Palazzo Nuovo

Tämä on mielestäni ja monien Capitoliumin museoissa käyvien ihmisten mielestä se museon siipi, jota ei missään nimessä pidä jättää väliin. Täältä löydät joitakin taidehistorian kauneimmista marmoripatsaista, ja kun astut sisään, joudut Marforion, joen jumalan, patsaan hypnoosiin. Hän toivottaa sinut tervetulleeksi portikkoon, jota reunustavat patsaiden asuttamat kapeikot, jotka ovat täydellisessä symmetriassa lattian muotoilun kanssa. Todellinen fantasia.

Sen jälkeen nouset palatsiin ja pääset suureen saliin, jonka alkuperäinen kullattu puukatto on säilynyt. Aurinkoisena päivänä ikkunoista tuleva valo antaa tälle huoneelle unenomaisen vaikutelman ja luo tunnelman, jota en ole löytänyt muualta Roomasta.

Vierailun päätteeksi voit ihailla koko museon kuuluisinta veistosta, "Kuolevaa Galataa", joka on marmorikopio alkuperäisestä, nyt kadonneesta teoksesta.

Alexin matkustajan vinkki

Galleria Lapidarian tunnelista avautuu yksi koko Rooman parhaista näkymistä: Forum Romanum ja sen muinaiset rauniot lähietäisyydeltä. Mitä tahansa teetkin vierailullasi Capitoliumin museoihin, älä jätä väliin tätä panoraamanäkymää.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen varauksen tekemistä

Marcus Aureliuksen ratsastajapatsas| ©Mike Steele
Marcus Aureliuksen ratsastajapatsas| ©Mike Steele
  • Kun varaat liput tai matkan, saat vahvistussähköpostin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Avaa se tarkistaaksesi, että kaikki on oikein, ja suosittelen pitämään sen näkyvällä paikalla, sillä sinun on näytettävä se lipunmyynnissä tai oppaallesi tapaamispaikalla.
  • Voit palauttaa liput tai peruuttaa matkan milloin tahansa, mikä on etu verrattuna lippujen ostamiseen muilla tavoin. Jos haluat kuitenkin saada 100-prosenttisen hyvityksen, sinun on tehtävä se 24 tuntia ennen kokemuksen alkua. Näet ohjeet vahvistussähköpostissa.

Vinkkejä Kapitolina-museoissa vierailuun

Capitoliumin museoiden huone| ©Mike Steele
Capitoliumin museoiden huone| ©Mike Steele
  • Sen lisäksi, mitä olen kertonut matkasuunnitelmassani, museossa on paljon muutakin nähtävää, kuten kolikoita ja koruja muinaisilta ajoilta, joihin tutustuminen on varmasti ihanaa, jos olet innostunut historiasta.
  • Capitoliumin museot ovat avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin klo 9.30-19.30, paitsi 24. ja 31. joulukuuta, jolloin ne sulkeutuvat klo 14.00. Tammikuun 1. päivänä, toukokuun 1. päivänä ja joulukuun 25. päivänä museo on suljettu koko päivän.
  • Museon sisällä voi ottaa valokuvia, mutta salamavalot ja jalustat ovat kiellettyjä.
  • Jos mukanasi on iso reppu tai laukku, sinun on jätettävä se lippukassalle, mikä maksaa 1 €. Jos teet niin, muista ottaa mukaan pikkurahaa.
  • Capitoliumin museoita lähin metroasema on Colosseo (linja B), joka on noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Joitakin lähellä olevia bussipysäkkejä ovat Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali ja Plebiscito.

Muut sinua mahdollisesti kiinnostavat aktiviteetit

Jos et ole vielä käynyt Capitoliumin museoissa, suosittelen tutustumaan Forum Romanumiin. Colosseumin ohella on tarjolla runsaasti opastettuja kierroksia ja elämyksiä, joilla pääset tutustumaan niihin, ja voit lukea lisää Colosseumin lipuista Roomassa ja opastetuista kierroksista Colosseumissa.

Ja jos kuulut niihin ihmisiin, jotka kiertävät väsymättä vierailemiensa kaupunkien museoita, Vatikaanin museoita ei kannata jättää väliin. Vuosisatojen ja vuosisatojen taiteen rikkaus on sen kokoelman aarre, jossa on Da Vincin, Tizianin, Caravaggion ja Rafaelin teoksia sekä Rooman ehdoton nähtävyys, Sikstuksen kappeli.

Lue lisää siitä, miten voit hankkia Vatikaanin liput parhaaseen hintaan, tai osallistu opastetulle kierrokselle Vatikaanissa asiantuntijaoppaan johdolla, jotta saat vierailustasi kaiken irti.