Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää

Kerron sinulle, mitä et voi jättää väliin Capitoliumin museoissa, ja annan sinulle vinkkejä siitä, miten saat liput parhaaseen hintaan.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää

Capitoliumin museoiden sisällä | ©Mike Bradley

Capitoliumin museot ovat historian ensimmäinen taiteelle omistettu tila. Kapitolinkukkulan huipulla sijaitsevat kaksi rakennusta, joissa on paavi Sixtus IV:n lahjoittama katolisen kirkon taidekokoelma.

Jos aiot vierailla niissä Rooman-matkasi aikana, kerron, miten se onnistuu:

Taloudellisin vaihtoehto

Rooman Capitoline Museon liput

Pääsy Capitoliumin museoihin ilman jonoja ja parhaaseen hintaan.

Täydellinen, jos haluat tutustua museoon omaan tahtiisi etkä halua osallistua opastetulle kierrokselle. Tällä vaihtoehdolla säästät aikaa, kun vältät lipputoimiston jonot.

Lippujen ostaminen Capitoliinisiin museoihin netistä on erittäin hyvä vaihtoehto välttää sisäänpääsyjonot ja varmistaa vierailusi. Tämä museo toimii aikaväleillä, joilla liput jaetaan kävijöille, joten suosittelen ostamaan lippusi etukäteen.

Voit tutustua Rooman valtakunnan veistoksia, esineitä ja arkeologisia jäännöksiä täynnä oleviin huoneisiin omaan tahtiisi ja kiirehtimättä, sillä vaikka sinulla on kiinteä sisäänpääsyaika, voit viipyä Capitoliumin museoiden rakennuksissa niin kauan kuin haluat.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: se on helpoin ja halvin tapa vierailla Capitoliumin museoissa omaan tahtiin. Sinun ei tarvitse noudattaa oppaan reittiohjelmaa, ja sinulla on aikaa vierailla omaan tahtiisi.

Suosittelen sitä, jos... järjestät matkasi itse tai tunnet Rooman historian niin hyvin, ettet tarvitse opasta vierailun aikana.


Täydellisin vaihtoehto

Rooman Capitoline Museon Opastettu kierros

Tutustu museoon asiantuntevan oppaan johdolla

Tämä on paras vaihtoehto osallistua englanninkieliselle opastetulle kierrokselle Capitoliumin museoissa. Kävelet läpi kaikki huoneet erikoistuneen oppaan kanssa, joka varmistaa, että nautit kierroksesta täysillä.

Toinen tapa tehdä tämä vierailu on kiertoajelu Capitoliinisissa museoissa, jossa ammattitaitoinen opas, Rooman valtakunnan historian asiantuntija, vie sinut katsomaan ainutlaatuisimpia taideteoksia ja esineitä, joita tällä museolla on tarjota.

Aivan kuten lippujen ostaminen ennakkoon, tämä kierros takaa, että vältät jonot ja saat selostuksen kokonaan englanniksi. Opastetun kierroksen jälkeen voit kierrellä museossa omassa rauhassa, jos haluat vielä lisää.

Yksi asia, joka erottaa tämän kierroksen muista, on se, että se tehdään pienessä, enintään 13 hengen ryhmässä, mikä takaa, että olet läheisessä yhteydessä oppaaseen ja vältät turistijoukkoon kuulumisesta aiheutuvan stressin.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: mielestäni opastettu kierros paikassa, jolla on niin paljon historiallista kontekstia ja niin paljon yksityiskohtia, on aina hyvä idea. Ymmärrät kaiken näkemäsi, ja asiantunteva opas varmistaa, ettet missaa olennaisia teoksia.

Suosittelen sitä, jos... haluat ymmärtää ja suhteuttaa näkemäsi asiat paremmin ja olet pienen ryhmän ympäröimänä, mikä tekee vierailusta paljon intiimimmän.


Osta lippusi Capitoliinisiin museoihin lippukassasta

Capitoliumin susi-patsas| ©Malditofriki
Capitoliumin susi-patsas| ©Malditofriki

Voit ostaa liput lipputoimistosta, joka sijaitsee Palazzo dei Conservatorin pohjakerroksessa. Yleinen sisäänpääsy maksaa 15 euroa, ja alennettu sisäänpääsy 6-25-vuotiaille ja yli 65-vuotiaille on 13 euroa. Suosittelen, että sekä tämän kokemuksen että minkä tahansa muun lippua vaativan Rooman vierailun yhteydessä ostat liput etukäteen netistä.

Ainoa etu, jos päätät ostaa liput lipputoimistosta, on se, että voit improvisoida vierailua ja jättää sen siihen hetkeen, kun sinusta tuntuu siltä, mutta vastineeksi menetät paljon aikaa jonossa, eikä mikään takaa, että saat lipun haluamallesi ajalle.

Varaa liput Capitoliumin museoihin

Mitä nähdä Capitoliumin museoissa?

Näkymä Tabulariumista| ©Andrés Alvarado
Näkymä Tabulariumista| ©Andrés Alvarado

Capitoliiniset museot sijaitsevat kahdessa rakennuksessa Piazza del Campidoglion ympärillä, ja niitä pidetään yhtenä museona, jossa voit nähdä kaiken: roomalaisia pronssi- ja marmoripatsaita antiikin ajalta, vaikuttavia freskoja keskiajalta ja renessanssiajalta, ja museosta avautuu myös julma näkymä Forum Roman umille.

Tässä on joitakin tiloja, joita et voi jättää väliin:

Palazzo dei Conservatori

Aloita vierailusi menemällä Palazzo Nuovoa vastapäätä olevaan rakennukseen. Sisäpihalla voit ihailla vaikuttavan Konstantinuksen kolossin fragmentteja, patsaan, joka oli aikoinaan näkyvällä paikalla Forum Romanumilla.

Jatka matkaa Gobeliinisaliin, joka tunnetaan myös nimellä valtaistuinsali, sillä 1700-luvulla sitä käytettiin Rooman paavin komentohuoneena. Näet vaikuttavia seinävaatteita, jotka kuvaavat antiikin Rooman historiallisia kohtauksia, sekä jäljennöksiä Rubensin teoksista.

Galleria Lapidaria

Se on maanalainen galleria, jossa on esillä yli sata kivikirjoitusta, joita käytettiin antiikin Rooman julkisessa ja yksityisessä elämässä. Voit lukea informatiivisia tekstejä haudoista, laeista, elinkeinoista ja kauppiaiden asioista sekä sotilasjärjestyksistä.

Palazzo Nuovo

Tämä on mielestäni ja monien Capitoliumin museoissa vierailevien ihmisten mielestä museon siipi, jota ei missään nimessä kannata jättää väliin. Täältä löydät joitakin taidehistorian kauneimmista marmoripatsaista, ja kun astut sisään, joudut Marforion, joen jumalan, patsaan hypnoosiin. Hän tervehtii sinua porttikongissa, jota reunustavat patsaiden asuttamat kapeikot, jotka ovat täydellisessä symmetriassa lattian muotoilun kanssa. Todellinen fantasia.

Varaa opastettu kierros Capitoliumin museoihin

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen varauksen tekemistä

Marcus Aureliuksen ratsastajapatsas| ©Mike Steele
Marcus Aureliuksen ratsastajapatsas| ©Mike Steele
  • Kun varaat liput tai matkan, saat vahvistussähköpostin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Avaa se tarkistaaksesi, että kaikki on oikein, ja suosittelen pitämään sen näkyvällä paikalla, sillä sinun on näytettävä se lipunmyynnissä tai oppaallesi tapaamispaikalla.
  • Voit palauttaa liput tai peruuttaa matkan milloin tahansa, mikä on etu verrattuna lippujen ostamiseen muilla tavoin. Jos haluat kuitenkin saada 100-prosenttisen hyvityksen, sinun on tehtävä se 24 tuntia ennen kokemuksen alkua. Näet ohjeet vahvistussähköpostissa.

Varaa opastettu kierros Capitoliumin museoihin

Vinkkejä Kapitolina-museoissa vierailuun

Capitoliumin museoiden huone| ©Mike Steele
Capitoliumin museoiden huone| ©Mike Steele
  • Sen lisäksi, mitä olen kertonut matkasuunnitelmassani, museossa on paljon muutakin nähtävää, kuten kolikoita ja koruja muinaisilta ajoilta, joita on mukava tutkia, jos olet innostunut historiasta.
  • Capitoliumin museot ovat avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin klo 9.30-19.30, paitsi 24. ja 31. joulukuuta, jolloin ne sulkeutuvat klo 14.00. Tammikuun 1. päivänä, toukokuun 1. päivänä ja joulukuun 25. päivänä museo on suljettu koko päivän.
  • Museon sisällä voi ottaa valokuvia, mutta salamavalot ja jalustat ovat kiellettyjä.
  • Jos mukanasi on iso reppu tai laukku, sinun on jätettävä se lippukassalle, mikä maksaa 1 €. Jos teet niin, muista ottaa mukaan pikkurahaa.
  • Capitoliumin museoita lähin metroasema on Colosseo (linja B), joka on noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Joitakin lähellä olevia bussipysäkkejä ovat Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali ja Plebiscito.

Varaa liput Capitoliumin museoihin

Muut sinua mahdollisesti kiinnostavat aktiviteetit

Jos et ole vielä käynyt Capitoliumin museoissa, suosittelen tutustumaan Forum Romanumiin. On olemassa runsaasti opastettuja kierroksia ja elämyksiä, jotka vievät sinut vierailemaan niissä yhdessä Colosseumin kanssa, ja voit lukea lisää Rooman Colosseumin lipuista ja Colosseumin opastetuista kierroksista.

Ja jos kuulut niihin ihmisiin, jotka kiertävät väsymättä vierailemiensa kaupunkien museoita, Vatikaanin museoita ei kannata jättää väliin. Vuosisatojen ja vuosisatojen taiteen rikkaus on sen kokoelman aarre, jossa on Da Vincin, Tizianin, Caravaggion ja Rafaelin teoksia sekä Rooman ehdoton nähtävyys Sikstuksen kappeli.

Lue lisää siitä, miten voit hankkia Vatikaanin liput parhaaseen hintaan, tai osallistu opastetulle kierrokselle Vatikaanissa asiantuntijaoppaan johdolla, jotta saat vierailustasi kaiken irti.