Rooman Castel Sant'Angelo Liput: saatavilla olevat vaihtoehdotja kuinka ne ostaa

Yksi Rooman arvoituksellisimmista paikoista on Castel Sant'Angelo. Tule tutustumaan siihen sisältäpäin ja kuulemaan sen historiasta.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

Rooman Castel Sant'Angelo Liput: saatavilla olevat vaihtoehdotja kuinka ne ostaa

Näkymä Castel Sant'Angeloon ulkopuolelta | ©Michele Bitetto

Castel Sant'Angelo on jäänne keisarilliselta aikakaudelta: se rakennettiin Hadrianuksen mausoleumiksi, mutta historiansa aikana se on toiminut vankilana, linnoituksena ja jopa paavin asuinpaikkana. Voit vierailla siellä omaan tahtiin ostamalla liput omatoimisesti tai liittyä opastetulle kierrokselle. Kerron, miten.

Paras vaihtoehto

Rooma Castel Sant'Angelo Liput

St'Angelon linnan pääsylippu parhaaseen hintaan

Tämä on paras vaihtoehto, jos haluat tutustua linnan sisätiloihin mahdollisimman vähällä rahalla ja vapaasti tutkia sitä omaan tahtiin.

Yksi kahdesta vaihtoehdosta, joita sinulla on tähän vierailuun, on ostaa liput Castel Sant'Angeloon netistä. Niihin sisältyy ääniopas, jonka voit ladata matkapuhelimeesi ja joka auttaa sinua suunnistamaan vierailun aikana, ja sen suurena etuna on, että voit ohittaa sisäänpääsyjonon, ja hinta on 27 €

Vaikka sinulla ei olekaan oppaan ammattimaista kerrontaa, tämä vierailu on mahdollista tehdä täysin omin päin: pääreitti on merkitty, ja jos käytät ääniopasta, on vaikea jättää väliin linnoituksen tärkeimmät paikat.

Suosittelen sitä, jos... haluat tehdä tämän kierroksen mieluummin omatoimisesti ja omaan tahtiin, ilman riippuvuutta ryhmästä ja kiinteästä aikataulusta.


Täydellisin vaihtoehto

Rooman Castel Sant'Angelon opastettu kierros

Vieraile St'Angelon linnassa asiantuntevan oppaan johdolla.

Täydellinen, jos haluat tutustua linnan parhaiten varjeltuihin salaisuuksiin, sen historiaan ja legendoihin asiantuntevan paikallisen oppaan johdolla.

Kesto: 2 tuntia

Kierros alkaa Ponte Sant'Angelolta, jonka ylität oppaasi kanssa päästäksesi edessäsi kohoavaan linnoitukseen, pysähtyen ihailemaan sillan molemmilla puolilla lepääviä enkelipatsaita. Ennen linnoitukseen pääsyä näet salaisen tunnelin, joka yhdistää Castel Sant'Angelon Vatikaaniin, ja muurin, joka vartioi sitä.

Kun olet päässyt linnoitukseen, Castel Sant'Angelon kierros vie sinut matkalle, jolla tutustut rakennuksen kehitykseen sen rakentamisesta nykypäivään ja käydään läpi eri historiallisia vaiheita, joiden aikana Castel Sant'Angelo on toiminut hautakammiona, vankilana ja paavin turvapaikkana.

Suosittelen kierrosta, jos... olet erityisen kiinnostunut tutustumaan Castel Sant'Angelon historiaan. Kokemukseni mukaan opastettu vierailu on aina mielenkiintoisempi kuin omatoiminen kierros, ja paikan merkityksen ymmärtäminen on ensimmäinen askel sen ihailuun.


Miten ostaa lippuja verkossa

Yksityiskohta Castel Sant'Angelosta| ©Michele Bitetto
Yksityiskohta Castel Sant'Angelosta| ©Michele Bitetto

Suosittelen, että ostat liput netistä ja etukäteen aina, kun se on mahdollista. Säästyt tuntikausien jonottamiselta sisäänkäynnillä, ja voit myös vertailla hintoja, saatavuutta ja aukioloaikoja. Tämä neuvo pätee kaikkiin lippuihin, jotka sinun on ostettava vierailua varten matkasi aikana, sillä mielestäni jonottamattomuus ja taattu sisäänpääsy ovat kaksi erittäin merkittävää etua.

Varaa liput Castel Sant'Angeloon

Castel Sant'Angelon lippujen hinnat

Castel Sant'Angelo| ©David Edkins
Castel Sant'Angelo| ©David Edkins

Yleinen sisäänpääsy maksaa noin 19 euroa, joka on alennettu 7 euroon, jos olet 18-25-vuotias Euroopan kansalainen. Alle 18-vuotiaat lapset maksavat 4 euroa, ja joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina linnaan on ilmainen sisäänpääsy kaikille kävijöille.

Jos matkustat ilman kiinteää suunnitelmaa, voit ostaa lippusi myös Angelon linnaan lippukassasta. Haitat ovat samat kuin aina: joudut jonottamaan, mikä voi vuodenajasta riippuen viedä paljon aikaa päivästäsi, eikä hinta ole aina halvempi.

Varaa lippusi Castel Sant'Angeloon

Aukioloajat ja -päivät

Arkkienkeli Mikaelin patsas| ©Frielp
Arkkienkeli Mikaelin patsas| ©Frielp

Voit vierailla Castel Sant'Angelossa viikon jokaisena päivänä klo 9:00-19:30. Rakennuksen mielenkiintoisuus perustuu suurelta osin terassilta avautuviin panoraamanäkymiin Roomaan, joten vierailun päättyminen kannattaa ajoittaa auringonlaskun aikaan.

Alexin matkavinkki

Castel Sant'Angelon terassilta avautuvat näkymät Tiber-joelle, Ponte Sant'Angelolle ja Pietarinkirkolle ovat kauniit auringonlaskun aikaan, joten suosittelen vierailua myöhään iltapäivällä.

Miten sinne pääsee

Castel Sant'Angelo sillalta| ©Northfielder
Castel Sant'Angelo sillalta| ©Northfielder

Tämä historiallinen rakennus on kävelymatkan päässä Vatikaanista. Jos haluat päästä sinne metrolla, lähimmät asemat ovat Lepanto ja Ottaviano, ja kävelyetäisyydellä on useita bussipysäkkejä: 62, 23, 271, 982, 280, 40 ja 34, muutamia tärkeimpiä linjoja mainitakseni.

Vinkkejä vierailuun Castel Sant'Angelossa

Näkymä Vatikaaniin Castel Sant'Angelosta| ©Sonse
Näkymä Vatikaaniin Castel Sant'Angelosta| ©Sonse

Jos haluat käydä useammassa nähtävyydessä, osta Roma Pass

Jos harkitsit Roma Passin ostamista, sinua kiinnostaa tietää, että sisäänpääsy ääniopastuksella ja jonon ohittaminen sisältyvät tähän turistipassiin. Suosittelen sinua hyödyntämään passin ja käymään linnassa, sillä mielestäni se on yksi mielenkiintoisimmista sisäänkäynneistä, joita se tarjoaa.

Käytä verkossa olevaa ääniopasta

Muista ottaa matkapuhelin mukaan, jos ostat lipun netistä, sillä lipun esittäminen lippukassalla on helpompaa, mutta tarvitset sitä myös ääniopasta varten, jota voit kuunnella sovelluksen kautta.

Mitä kannattaa ottaa mukaan

Linna ei ole uskonnollinen jumalanpalveluspaikka, joten toisin kuin valtaosassa Rooman suurista rakennuksista, sinun ei tarvitse noudattaa pukeutumiskoodia. Suosittelen kuitenkin käyttämään hyväkuntoisia tennareita ja varovaisuutta portaissa ja joissakin käytävissä, sillä ne voivat olla liukkaita.

Varaudu hiljaiseen vierailuun

Kaikista Rooman turistikohteista Castel Sant'Angelo ei ole yksi suosituimmista, koska kaupungissa on niin paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tämä tarkoittaa sitä, että pienellä tuurilla kierroksesi rakennuksessa on melko hiljainen ja ruuhkaton, mikä tekee siitä täydellisen kokemuksen hieman rennompaan päiväretkeen Rooman-matkallasi.

Varaa lippusi Castel Sant'Angeloon

Mitä näet kohteessa Castel Sant'Angelo (linnoitus)

Sant'Angelon silta| ©Abir Anwar
Sant'Angelon silta| ©Abir Anwar

Siinä tapauksessa, että ostat lipun tähän historialliseen rakennukseen ja valmistelet vierailun omin päin, tässä on tietotauluilla merkitty ja ääniopastuksella opastettu reitti Castel Sant'Angeloon. Opastetulla kierroksella noudatat samanlaista reittiä.

  • Bastionit: Kaarle I:n joukkojen piirittäessä Roomaa vuonna 1527 paavi Klemens VII käytti Castel Sant'Angeloa turvapaikkanaan. Bastioneissa säilytetään yhä tykkejä, jotka puolustivat linnoitusta niin sanotulta Rooman sakolta, ja voit kävellä niiden ympäri ihaillen samalla upeita näkymiä Vatikaaniin.
  • Il passetto: Niin sanottu Il passetto di Borgo on muuri, joka yhdistää Vatikaanin ja Castel Sant'Angelon. Sen sisällä kätkeytyy käytävä, jonka kautta paavi saattoi hyökkäyksen sattuessa siirtyä Vatikaanista linnoitukseen.
  • Hadrianuksen mausoleumi: Tämän ennen valtavilla marmorilaatoilla vuoratun huoneen loistosta on jäljellä vain vähän, ja siellä säilytettiin keisari Hadrianuksen perheen tuhkia. Myöhemmin historiassaan siitä tuli vankiselli, jossa on nykyään hieman aavemainen tunnelma.
  • Enkelipiha: Tällä pihalla nykyään seisova marmoriveistos arkkienkeli Mikaelista on se, joka alun perin kruunasi Castel Sant'Angelon ja antoi linnoitukselle sen nimen. Se veistettiin muistoksi näystä, jonka paavi Gregorius näki linnan huipulla ja jossa hän näki arkkienkelin ilmestyvän ilmoittamaan Roomaa 6. vuosisadan lopulla riehuneen ruton loppumisesta.
  • Paavin asunnot: Täällä sijaitsevat linnan mielenkiintoisimmat huoneet, jotka on koristeltu Rafaelin koulukunnan taiteilijoiden renessanssifreskoilla ja joissa on mahdollista kuvitella paavin asunnoille omistettua ylellisyyttä, johon hän vetäytyi vaaran sattuessa.
  • Yläterassi: Yksi Castel Sant'Angelon vierailun kohokohdista. Täältä avautuvat näkymät kaupungin tunnusomaisimmille paikoille, ja voit arvostaa basilikan ja Pietarinkirkon kupolin yksityiskohtia, joita ei voi nähdä mistään muualta. Täältä löydät myös arkkienkeli Mikaelille omistetun patsaan, joka kruunaa linnan ja näkyy kauas.

Varaa opastettu kierros Castel Sant'Angelossa

Muut kokemukset, jotka saattavat kiinnostaa myös sinua

Jos et ole vielä varannut yleistä Rooman kiertoajelua, kerrottakoon, että se on yksi parhaista kokemuksista, kun haluat tutustua kaupunkiin matkasi ensimmäisinä päivinä ja tutkia sitä sen jälkeen omin päin. Suosittelen tutustumaan siihen täällä: Parhaat Rooman kierrokset.

Ja ennen kuin varaat Vatikaanin liput mistä tahansa, tässä on täydellinen opas siitä, miten voit ostaa ne netistä parhaaseen hintaan ja muutamalla vinkillä, jotka parantavat vierailuasi: Vatikaanin MuseoLiput: Kuinka paljon ne maksvat, mistä ostaa, kuinka säästää rahaa....

Lopuksi kannattaa muistaa, että Castel Sant'Angelo sijaitsee Pietarinkirkon, Colosseumin ja Forum Romanumin alueella, joten jos mietit, miten suunnittelisit päiväsi vierailun jälkeen johonkin näistä paikoista, suosittelen tutustumaan tähän keisarilliseen mausoleumiin.