Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Miten saada alennuksia tai halpoja Colosseum-lippuja?

Jos haluat käydä Colosseumilla ja Forum Romanumilla, tarvitset lipun. Tähän ei ole alennuskuponkeja, mutta alennettuja hintoja on tarjolla - lue lisää, niin saat tietää, miten saat ne!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Miten saada alennuksia tai halpoja Colosseum-lippuja?

Colosseumin yksityiskohta | Mauricio Artieda

Colosseum on yksi Rooman (ja koko maailman) suosituimmista monumenteista, ja joka päivä sinne saapuu tuhansia kävijöitä, jotka haluavat nähdä sen galleriat, juonenkäänteet ja näyttävät katsomot.

Lippujen hankkiminen Colosseumiin on helppoa, internetissä on melko monipuolinen tarjonta (suosittelen 100-prosenttisesti välttämään pitkiä jonoja lipputoimistoissa), ja valitettavasti alennuksia on vaikea löytää ja ilmaisia lippuja on käytännössä mahdotonta löytää.

Poikkeuksia on kuitenkin aina. Lue, oletko yksi niistä, joilla on mahdollisuus saada halvempia lippuja Colosseumiin.

Miten ostaa halpoja tai alennettuun hintaan lippuja Colosseumiin?

Colosseum liput| ©Justine Camacho
Colosseum liput| ©Justine Camacho

Tietyt ryhmät ovat oikeutettuja saamaan ilmaisia tai alennettuun hintaan myytäviä lippuja. Yleisesti ottaen tämä on luettelo henkilöistä, jotka voivat saada alennuksia:

  • Italian opettajat, joilla on asianmukainen hyväksyntä
  • Taidehistoriaan erikoistuneet opettajat, jotka ovat ryhmän mukana, voivat myös tarkistaa, ovatko he oikeutettuja maksuttomiin tai alennettuihin lippuihin
  • Vammaiset henkilöt ja heidän seuralaisensa, jotka kuuluvat sosiaali- ja terveyspalveluihin.
  • EU:n viralliset oppaat ja matkailutulkit, jotka harjoittavat ammattitoimintaansa.
  • Taidehistorian opettajat ja toisen asteen opettajat, jotka ovat asianmukaisesti akkreditoituja
  • Opettajat ja arkkitehtuurin, kulttuuriperinnön säilyttämisen, kasvatustieteiden ja kirjallisuuden tai arkeologian tai taidehistorian suuntautuneiden kirjallisten aineiden opiskelijat.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Lapset voivat ostaa halvempia ja alennettuun hintaan myytäviä lippuja

Lapset leikkivät lomallaan Roomassa| ©Chayene Rafaela
Lapset leikkivät lomallaan Roomassa| ©Chayene Rafaela

Alle 18-vuotiaiden lasten ei tarvitse maksaa täyttä hintaa ostaessaan lippuja Coliseumiin. Heidän on kuitenkin aina oltava aikuisen seurassa.

Colosseumiin on myös saatavilla opastettuja kierroksia alennettuun hintaan. Esimerkiksi opastettu kierros, joka maksaa aikuiselta noin 58 €, alle 18-vuotias lapsi voi saada sen halvemmalla. Colosseumin sisäänkäynnillä sinun on kuitenkin esitettävä henkilöllisyystodistus, jolla voit todistaa ikäsi.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Miten saada halpoja lippuja Forum Romanumiin

Näkymä Forum Romanumin raunioille| ©Erik
Näkymä Forum Romanumin raunioille| ©Erik

Tässä kohtaa olet onnekas: lähes kaikkiin Colosseumin lippuihin ja opastettuihin kierroksiin sisältyy myös vierailu Forum Romanumille, joten sinun ei tarvitse jonottaa tai maksaa ylimääräistä Forum arkeologisella alueella käymisestä.

Näin ollen edellä mainitut alennukset ja alennetut hinnat koskevat myös Roman Forumia. Palatinuksen kukkula sisältyy myös suurimpaan osaan Colosseumin ja Forumin lipuista ja vierailuista, mutta jos haluat vierailla Palatinuksen museossa, varmista, että lippusi sisältää täyden pääsyn kaikkiin Colosseumin ja sen ympäristön alueisiin.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Milloin Colosseumiin pääsee ilmaiseksi?

Näkymä Colosseumille| ©Craig Zdanowicz
Näkymä Colosseumille| ©Craig Zdanowicz

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Colosseum avaa ovensa maksutta kaikille vierailijoille, jotka haluavat vierailla Colosseumissa. Kuten voitte kuvitella, jonot ovat valtavat, ja suuret ihmisjoukot voivat pilata vierailun.

Jos haluatte ottaa kaiken irti tästä tilaisuudesta, suosittelen, että heräätte hyvin aikaisin ja olette paikalla varhain aamulla: se on ainoa tapa varmistaa paikkanne maailman halutuimmassa amfiteatterissa.

Miten voin säästää Colosseumin lipuista?

Colosseumin sisällä| ©Rafaella Ferraro
Colosseumin sisällä| ©Rafaella Ferraro

Toinen tapa vähentää Colosseumin vierailun kustannuksia on ostaa Roma Pass. Jos aiot vierailla useissa kaupungin museoissa ja muistomerkeissä, kannattaa ostaa tämä turistikortti, jolla pääset niihin "kiinteään" hintaan.

Lisätietoja saat artikkelistani, jossa kerron, miten se toimii ja mitä sinun on tiedettävä Roma Passista.

Säästä rahaa yhdistetyllä lipulla Colosseumiin ja Vatikaaniin

Italialaiset ovat kiinnostuneita kaikesta, ja koska Vatikaani ja Colosseum ovat kaupungin kaksi suosituinta monumenttia, on mahdollista ostaa yhdistetty lippu Vatikaaniin ja Colosseumiin, jotta voit vierailla molemmissa samana päivänä ja saada koko ajan asiantuntevan oppaan seurakseen.

Parasta tässä vaihtoehdossa on se, että säästät paitsi rahaa myös aikaa, sillä voit ohittaa jonot sekä Colosseumilla että Vatikaanissa. Erittäin suositeltavaa!

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Mitä voin nähdä ilmaiseksi Colosseumin alueella?

Sirkus Massimo| ©tommao wang
Sirkus Massimo| ©tommao wang

Jos sinulla on todella tiukka budjetti ja haluat pitää menot minimissä kaupungissa vieraillessasi, voit aina suunnata alueelle, jotta saat parhaat kuvat Colosseumista ja Forum Romanumista mieleesi. Yksi vaihtoehto on ostaa yksittäinen lippu Colosseumiin (noin 17 €) ja nähdä loput vain ulkopuolelta.

Ota huomioon seuraavat paikat, jotka ovat välttämättömiä, jos haluat vierailla Colosseumissa ja sen ympäristössä ilmaiseksi:

Parhaat näkymät Colosseumin ulkopuolelle

Kävely Colosseumin valtavan kehän ympäri auttaa sinua saamaan käsityksen sen upeista mitoista ja katsomoiden valtavasta kapasiteetista. Sen avulla voit myös nähdä sen eri näkökulmista (jotkin osat ovat säilyneet paremmin kuin toiset, ja kääntyminen ympäri yllättää sinut).

Voit myös mennä Montin kaupunginosaan johtaville portaille (löydät ne helposti, koska ne ovat aivan Piazza del Coliseon metroaseman yläpäässä) ja pysähtyä sinne nauttimaan maisemista.

Koska se on melko korkealla, et näe liikennettä ja sen juurella olevia ihmisiä, joten voit ottaa parhaat kuvat. Auringonlasku sieltä käsin on maaginen, ja taivaan värit, kun edessäsi on Forum Romanum ja Colosseum, eivät jätä sinua välinpitämättömäksi.

Paras panoraamanäkymä Forum Romanumille

Suuri osa Forum Romanumista näkyy erinomaisesti Via dei Fori Imperiali -väylältä Colosseumin ja Piazza Venezia -aukion välissä. Jos voit tehdä tämän kierroksen sunnuntaina, näet, että suuri katu on suljettu liikenteeltä ja jalankulkijoille. Tämä on todellinen herkkupala sekä turisteille että roomalaisille, jotka käyttävät tilaisuutta hyväkseen nauttiakseen ulkoilmasta ja näistä upeista näkymistä.

Toinen tärkeä paikka, jossa suosittelen käymään 100-prosenttisesti, on aukion korkein osa, jossa sijaitsevat Kapitolinaukion museot (käytä tilaisuutta hyväksenne ja katsokaa Romuluksen ja Remuksen symbolista patsasta suden kanssa). Jos tulet tänne myöhään iltapäivällä, kun Colosseum ja Forum ovat jo suljettu ja tyhjiä turisteista, olet käytännössä yksin muinaisen Rooman valtavuuden edessä.

On totta, että täältä käsin et pääse niin lähelle ja yksityiskohtaisesti kuin kävelykierroksella Forumissa, mutta voin vakuuttaa, että panoraamanäkymä ei ole mitään kadehtimatta kävelykierroksella Forum Romanumissa.

Rentouttava kävely Circus Massimon ympärillä

Circus Massimo, jossa antiikin Roomassa pidettiin suosittuja hevoskilpailuja, on suhteellisen lähellä Colosseumia ja Forum Romanumin vieressä. Valitettavasti 250 000 katsojaa aikoinaan mahtuneesta paikasta on jäljellä vain vähän, mutta vastineeksi sinne ei tarvitse maksaa pääsymaksua ja siellä voi liikkua vapaasti.

Voit kävellä sen ympäri halutessasi, ja sitä ympäröivä viheralue tekee siitä erittäin miellyttävän kävelyretken, joka on tietenkin maksuton.

[Varaa opastettu kierros Circus Maximuksessa](/italia/rooma/opastettu vierailu-thermas-caracalla-circus-maximus/a/pa-208)