Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten saada alennuksia tai halpoja Colosseum-lippuja?

Jos haluat käydä Colosseumilla ja Forum Romanumilla, tarvitset lipun. Siihen ei ole alennuskuponkeja, mutta alennettuja hintoja on tarjolla - lue tästä, miten saat ne!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Miten saada alennuksia tai halpoja Colosseum-lippuja?

Colosseumin yksityiskohta | Mauricio Artieda

Colosseum on yksi Rooman (ja koko maailman) suosituimmista monumenteista, ja joka päivä sinne saapuu tuhansia kävijöitä, jotka haluavat nähdä sen galleriat, juonenkäänteet ja upeat katsomot.

Lippujen hankkiminen Colosseumiin on helppoa. Internetissä on melko monipuolinen tarjonta (suosittelen 100-prosenttisesti välttämään pitkiä jonoja lipputoimistoissa), ja valitettavasti alennuksia on vaikea löytää ja ilmaisia lippuja on käytännössä mahdotonta löytää.

Poikkeuksia on kuitenkin aina. Lue lisää ja katso, oletko yksi niistä, jotka pääsevät Colosseumiin halvemmalla.

Paras vaihtoehto

Colosseum, Forum Romanum Ja Palatine Hill Liput

Vieraile Colosseumissa suoralla sisäänpääsyllä ilman jonottamista lipputoimistossa ja parhaaseen hintaan.

Skip-the-line -lipuilla voit kiertää Colosseumin, Forum Romanumin ja Palatinuksen kukkulan omaan tahtiisi digitaalisen ääniopastuksen avulla erittäin edulliseen hintaan.

Tämä on yksi Rooman kuuluisimmista ja siksi suosituimmista monumenteista, joten paras idea on ostaa liput netistä etukäteen, jotta vältät pitkät jonot lipputoimistoissa. Näiden Colosseumin digitaalisten lippujen ansiosta sinun ei tarvitse tulostaa mitään, vaan voit vain näyttää ne sisäänkäyntipisteessä. Lisäksi ne ovat edullisia lippuja, sillä niillä pääsee kolmelle monumentille: Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle.

Voit ladata digitaalisen audio-oppaan, jonka avulla voit tutustua kolmeen suureen monumenttiin ja ymmärtää niiden historiallisen kontekstin ja arvon Rooman historian ja koko maailman historian kannalta.

Suositellaan, jos... Jos haluat matkustaa ajassa taaksepäin ja tutustua siihen, millaista oli Rooman valtakunnan loiston huipulla.

Kuka voi hyötyä Colosseumin alennetuista lipuista?

Liput Colosseumiin| ©Justine Camacho
Liput Colosseumiin| ©Justine Camacho

Tietyt ryhmät ovat oikeutettuja ilmaisiin tai alennettuihin lippuihin. Seuraavassa on yleinen luettelo henkilöistä, jotka ovat oikeutettuja alennuksiin:

  • Italian opettajat, joilla on asianmukainen hyväksyntä
  • Ryhmän mukana olevat taidehistoriaan erikoistuneet opettajat voivat myös tarkistaa, ovatko he oikeutettuja ilmaisiin tai alennettuihin lippuihin.
  • Vammaiset henkilöt ja heidän saattajansa, jotka kuuluvat terveys- ja sosiaalipalveluihin.
  • EU:sta tulevat viralliset oppaat ja matkailutulkit, jotka harjoittavat ammattiaan.
  • Taidehistorian ja lukion opettajat, joilla on asianmukainen pätevyys.
  • Arkkitehtuurin, kulttuuriperinnön säilyttämisen, kasvatustieteiden ja kirjallisuuden opettajat ja opiskelijat tai arkeologisen tai taidehistoriallisen suuntautumisen omaavat kirjallisuusaineet.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Lapset saavat liput alennettuun hintaan

Lapset leikkivät lomallaan Roomassa| ©Chayene Rafaela
Lapset leikkivät lomallaan Roomassa| ©Chayene Rafaela

Alle 18-vuotiaiden lasten ei tarvitse maksaa täyttä hintaa ostaessaan lippuja Colosseumille, mutta heidän on aina oltava aikuisen seurassa. Heidän on kuitenkin aina oltava aikuisen seurassa.

Myös Colosseumin opastetuilla kierroksilla he ovat oikeutettuja alennettuun hintaan. Esimerkiksi opastetun kierroksen, joka maksaa aikuiselta noin 58 €, alle 18-vuotias lapsi voi saada halvemmalla. Heidän on kuitenkin pidettävä Colosseumin sisäänkäynnillä mukanaan henkilöllisyystodistus, jolla he voivat todistaa ikänsä.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Miten saat halvat liput Forum Romanumiin

Näkymä Forum Romanumin raunioille| ©Erik
Näkymä Forum Romanumin raunioille| ©Erik

Tässä kohtaa olet onnekas: lähes kaikkiin Colosseumin lippuihin ja opastettuihin kierroksiin sisältyy myös vierailu Forum Romanumille, joten sinun ei tarvitse jonottaa tai maksaa ylimääräistä Forum arkeologiselle alueelle tutustumisesta.

Siksi edellä mainitut alennukset ja alennetut hinnat koskevat myös Forum Romanumia. Myös Palatinuksen kukkula sisältyy suurimpaan osaan Colosseumin ja Forumin lippujen ja vierailujen hinnoista. Jos kuitenkin haluat vierailla Palatiinalaisessa museossa, varmista, että lippusi sisältää täyden pääsyn kaikkiin Colosseumin ja sen ympäristön alueisiin.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Milloin Colosseumiin on vapaa pääsy?

Näkymä Colosseumiin| ©Craig Zdanowicz
Näkymä Colosseumiin| ©Craig Zdanowicz

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Colosseum avaa ovensa ilmaiseksi kaikille vierailijoille, jotka haluavat tutustua sisätiloihin. Kuten voitte kuvitella, jonot ovat valtavat, ja suuret ihmisjoukot voivat pilata vierailun. Jos olet päättänyt ottaa tilaisuudesta kaiken irti, suosittelen heräämään hyvin aikaisin ja olemaan paikalla varhain aamulla: se on ainoa tapa varmistaa paikkasi maailman himoitsemassa amfiteatterissa.

Miten voin säästää Colosseumin lipuista?

Colosseumin sisällä| ©Rafaella Ferraro
Colosseumin sisällä| ©Rafaella Ferraro

Toinen tapa vähentää Colosseumissa käymisen kustannuksia on ostaa Roma Pass. Jos aiot vierailla useissa kaupungin museoissa ja monumenteissa, kannattaa ostaa tämä turistikortti, jolla pääset niihin "flat rate" -hintaan.

Lisätietoja saat artikkelistani, jossa kerron, miten se toimii ja mitä kaikkea sinun tarvitsee tietää Roma Passista.

Säästä rahaa yhdistetyllä lipulla Colosseumiin ja Vatikaaniin

Italialaiset ovat innostuneita kaikesta, ja koska Vatikaani ja Colosseum ovat kaupungin kaksi suosituinta monumenttia, on mahdollista ostaa Vatikaanin ja Colosseumin yhdistelmälippu, jolla vierailet molemmissa yhden päivän aikana ja saat koko ajan asiantuntevan oppaan seuraksesi.

Parasta tässä vaihtoehdossa on se, että säästät rahan lisäksi myös aikaa, sillä voit ohittaa jonot sekä Colosseumilla että Vatikaanissa. Erittäin suositeltavaa!

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Mitä Colosseumin alueella voi nähdä ilmaiseksi?

Circus Massimo| ©tommao wang
Circus Massimo| ©tommao wang

Jos sinulla on todella tiukka budjetti ja haluat pitää menot mahdollisimman pieninä kaupungissa vieraillessasi, voit piipahtaa alueella joka tapauksessa, jotta saat parhaat kuvat Colosseumista ja Forum Romanumista mieleesi. Yksi vaihtoehto on ostaa yksittäinen lippu Colosseumiin (noin 17 euroa) ja nähdä loput vain ulkopuolelta. Ota huomioon seuraavat paikat, jotka ovat välttämättömiä, jos haluat tutustua Colosseumiin ja sen ympäristöön ilmaiseksi:

Parhaat näkymät Colosseumin ulkopuolelta

Colosseumin valtavan kehän kiertäminen auttaa sinua saamaan käsityksen sen upeista mitoista ja katsomoiden valtavasta kapasiteetista. Voit myös nähdä sen eri näkökulmista (jotkin osat ovat paremmin säilyneet kuin toiset, ja kääntyminen ympäri yllättää sinut).

Voit myös mennä Montin kaupunginosaan johtaville portaille (jotka sijaitsevat Piazza del Coliseon metropysäkin yläpäässä) ja pysähtyä sinne nauttimaan näkymistä. Koska olet melko korkealla, et ole näkyvissä liikenteestä ja väkijoukoista, jotka luonnehtivat paikkaa, joten voit ottaa parhaat kuvat. Auringonlasku sieltä käsin on maaginen, eivätkä taivaan värit yhdessä Forum Romanumin ja Colosseumin kanssa jätä sinua välinpitämättömäksi.

Paras panoraamanäkymä Forum Romanumille

Suuri osa Forum Romanumista näkyy täydellisesti Via dei Fori Imperialilta, kun kävelet Colosseumin ja Piazza Venezian välillä. Jos voit tehdä tämän kävelyn sunnuntaina, huomaat, että suuri katu on suljettu liikenteeltä ja kävelykadulla. Se on todellinen herkkupala sekä turisteille että roomalaisille, jotka käyttävät tilaisuutta hyväkseen nauttiakseen ulkoilmasta ja näistä upeista näkymistä.

Toinen keskeinen paikka, jossa suosittelen henkilökohtaisesti 100-prosenttisesti vierailemaan, on aukion korkein osa, jossa sijaitsevat Kapitolinaukion museot. Jos menet tänne ylös myöhään iltapäivällä, kun Colosseum ja Forum ovat jo suljettu ja tyhjiä turisteista, olet käytännössä yksin muinaisen Rooman mittaamattomuuden edessä. On totta, että täältä käsin et pääse yhtä lähelle ja yksityiskohtaisesti kuin kävelykierroksella Forumin sisällä, mutta vakuutan, että panoraamanäkymällä ei ole mitään kadehtimista kävelylle Forum Romanumissa.

Rentouttava kävelyretki Circus Massimon läpi

Circus Massimo, jossa antiikin Roomassa pidettiin suosittuja hevoskilpailuja, sijaitsee suhteellisen lähellä Colosseumia ja Forum Romanumin vieressä. Valitettavasti 250 000 katsojaa aikoinaan mahtuneesta paikasta on jäljellä enää vähän, mutta sinne ei tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua ja siellä voi kävellä ilmaiseksi. Voit kuljeskella sen ympärillä silloin ja silloin kun haluat, ja sitä ympäröivä viheralue tekee siitä erittäin miellyttävän kävelyretken, joka on tietenkin maksuton.

Varaa opastettu vierailu Circus Maximukseen