Rooman KatakombienLiput: kaikki mitä sinun tulee tietää

Matkusta maan uumeniin vierailemalla Rooman katakombeissa. Lue, miten voit hankkia lippuja tai osallistua opastetulle kierrokselle.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

Rooman KatakombienLiput: kaikki mitä sinun tulee tietää

Pyhän Kallistuksen katakombien käytävä | Catacumba de Domitila |© Juanje Orío

Rooman katujen, muistomerkkien ja kirkkojen alla on maanalainen kaupunki, jonka galleriat sisältävät ikuisen kaupungin synkimmän historian. Puhumme tietenkin Rooman katakombeista, ja tässä on opas, jonka avulla voit vierailla niissä etkä missaa tämän kokemuksen olennaisuuksia.

Täydellisin vaihtoehto

Rooman Katakombit Callixtusin Opastettu Kierros

Ole vaikuttunut kiehtovasta suunnitelmasta roomalaisessa pohjamaassa

Tällä opastetulla kierroksella, joka kestää noin 40 minuuttia, pääset San Calliston katakombeihin ja opit kaiken näiden tunnelien historiasta.

Tällä täydellisellä vierailulla Pyhän Callixtuksen katakombeihin, jonka hinta on erittäin edullinen, näet erilaisia historian aarteita, kuten paavin krypta, paavi Miltiadesin alue, Pyhän Cecilian krypta, Pyhien Gaiuksen ja Eusebiuksen alue sekä sakramenttien kammiot.

Lisäksi Pyhän Callixtuksen katakombit ovat Italian pääkaupungin suosituimmat ja vanhimmat, ja ne koostuvat lähes 20 kilometrin pituisesta tunneliverkostosta. Pakko nähdä ja omaperäinen suunnitelma!

Suositellaan, jos... pidät historiasta tai etsit omaperäistä suunnitelmaa.

Vaihtoehtoja Rooman katakombeihin tutustumiseen

Keisarillinen krypta| ©Young shanahan
Keisarillinen krypta| ©Young shanahan

Opastettu kierros Rooman katakombeissa on paras tapa ymmärtää, mitä Rooman kaupungin alla piilee. Niissä kiertäminen omin päin on ihan hyvä, mutta asiantuntevan oppaan selitykset omalla kielelläsi voivat tehdä vierailusta paljon antoisamman. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot vierailla tässä historiallisessa helmessä:

Varaa vierailu Rooman katakombeihin

Opastettu kierros Rooman katakombeihin

Pyhän Callixtuksen katakombien sisällä| ©Wikipedia - GerardM
Pyhän Callixtuksen katakombien sisällä| ©Wikipedia - GerardM

Koko Rooman kaupungin läpi kulkevasta maanalaisesta verkostosta vain muutamat katakombit ovat avoinna yleisölle. Nykyään on säilytetty ne, jotka ovat historiallisesti kiinnostavimpia kävijöitä varten, ja niissä on hautarakennuksia, katolisia taideteoksia ja jumalanpalveluspaikkoja.

Rooman katakombit olivat kohtauspaikka, jossa ensimmäiset katoliset jumalanpalvelukset järjestettiin historian kolmen ensimmäisen vuosisadan aikana. Tällä opastetulla kierroksella Rooman katakombeihin tutustutaan pääasiassa Pyhän Kalliksuksen katakombeihin, jotka ovat suurimmat näistä kaupungin alla olevista gallerioista.

Katakombit ulottuvat neljään kerrokseen ja ovat yli 19 kilometriä pitkät, ja niissä on haudattu kuusitoista ensimmäistä paavia ja lukuisia katolisen historian marttyyrejä. Käynti katakombeissa kestää noin 45 minuuttia, ja koko kierroksen kesto on noin 1 tunti.

Katakombeihin voi tutustua vain oppaan kanssa järjestetyllä kierroksella, joten suosittelen tätä kokemusta, jotta et menetä jotain, joka mielestäni on näkemisen arvoinen Rooman matkallasi.

Mitä näet tällä kierroksella

 • Paavin krypta: Yhdeksän paavin hautapaikka, joka tunnetaan myös "pikku Vatikaanina". Näet paavien nimet, kreikankieliset kaiverrukset ja symbolin, joka annettiin marttyyreille heidän haudoissaan.
 • Katolisen taiteen freskot: Rooman katakombien seinät olivat ensimmäisiä kankaita, joille alkoi kehittyä katolinen taide, joka hallitsee taidehistoriaa nykypäivään asti.
 • Pyhän Cecilian krypta: Ennen kuin pyhän Cecilian hautajaisjäännökset laskettiin lepäämään samannimiseen kirkkoon Trasteveressä, marttyyri haudattiin tähän kryptaan, jossa on nähtävissä kopio musiikin suojeluspyhimystä esittävästä patsaasta.
 • Hautajaisjäännökset vuodelta 4 jKr.: Kaikki oppaat eivät osaa löytää niitä, mutta täällä on hautajaisjäännöksiä vuodelta 4 jKr. Se ei ole jännittävin näkemäsi asia, mutta oli vaikuttavaa kuulla, että antiikin elementtejä on säilynyt Rooman katujen alla.

Suosittelen sitä, jos

Jos haluat vierailla Rooman helpoimmin saavutettavissa olevissa katakombeissa ja yhdessä mielenkiintoisimmista.

Varaa vierailu Rooman katakombeihin

Opastettu kierros Rooman katakombeihin ja basilikoihin

Caracallan kylpylät| ©Josealoly
Caracallan kylpylät| ©Josealoly

Tämä Rooman katakombien ja basilikoiden opastettu kierros pidentää Pyhän Callixtuksen katakombien vierailua tunniksi (verrattuna edellisen kokemuksen 45 minuuttiin) ja vie sinut sen jälkeen katsomaan joitakin paikkoja Rooman turistireittien ulkopuolella.

Kierros keskittyy pääasiassa uskonnolliseen historiaan ja joihinkin kaupungin mielenkiintoisimpiin katoliseen jumalanpalvelukseen omistettuihin rakennuksiin, ja se vie sinut katsomaan, mitä on jäljellä ensimmäisestä vaunukilpailuradasta, Rooman hiippakuntaan ja tärkeimpään Neitsyt Marialle omistettuun kirkkoon.

Jos minun pitäisi valita jompikumpi näistä kahdesta, tämä opastettu kiertoajelu olisi ehdottomasti suosikkivaihtoehtoni: hyvin samanhintaisella kierroksella saat oppaan kerronnasta paljon enemmän irti. Jos sinulla on aikaa, lähde mukaan seikkailuun, ja voit löytää Romista kulmia, joita et ehkä muuten näkisi.

Mitä näet tällä kierroksella

 • Pyhän Callixtuksen katakombit: yksi Rooman mielenkiintoisimmista yleisölle avoimista katakombeista.
 • Circus Maximus: se, mikä oli aikoinaan Rooman suurin sirkus, joka oli omistettu vaunukilpailuille, on nykyään puisto, jossa säilytetään rakennuksen muinainen pohjapiirros Palatinuksen keisarillisen palatsin raunioiden vieressä.
 • Caracallan kylpylät: Caracallan kylpylöiden raunioilla on yhä jäljellä joitakin mosaiikkeja ja veistoksia, ja niiden läpi käveleminen on vaikuttava kokemus, joka vie sinut suoraan Rooman valtakunnan aikaan.
 • San Giovanni in Lateranon basilika: Sekä sisätilat että luostari ovat vaikuttavia päivän loppupuolella, kun ne ovat hieman valaistuja ja tunnet tämän barokkikirkon taikuuden.
 • Santa Maria Maggioren basilika: Tämä basilika on ainoa Roomassa, jossa on säilynyt koskemattomana sen 5. vuosisadalla rakennettu paleokristillinen pohjaratkaisu, ja sen erilaiset kappelit ja hyvin säilyneet taiteelliset kuvat tekevät tästä temppelistä jalokiven, jossa kannattaa vierailla.

Suosittelen sitä, jos

Jos sinulla on hieman ylimääräistä aikaa ja haluat tehdä täydellisen kierroksen Rooman muinaishistoriaan.

Varaa vierailu Rooman katakombeihin ja basilikoihin

Opastettu kierros kapusiinien kryptaan ja Rooman katakombeihin

Kapusiinien krypta Roomassa|©GavriloP
Kapusiinien krypta Roomassa|©GavriloP

Vierailulla kapusiinien kryptaan ja katakombeihin opit kaikki tämän Santa Maria di Concezionen kirkon alla sijaitsevan paikan kuriositeetit ja salaisuudet, sillä sen seiniä koristavat yli 4 000 kapusiinimunkin luut.

Vierailet kryptatunneleissa, joita kristityt käyttivät silloin, kun uskonto oli kielletty. Vierailet myös kryptamuseossa, jossa voit oppia kaikki yksityiskohdat kapusiinijärjestön alkuajoista.

Opastettu kierros on myös erittäin kätevä, koska sinun ei tarvitse jonottaa ja se on suunniteltu pienille ryhmille, joten oppaan huomio on hyvin henkilökohtaista.

Mitä näet tällä vierailulla

 • Kapusiinien krypta: sen seiniä koristavat yli 4 000 kapusiinimunkin luut.
 • Kapusiinien krypta-museo: siellä opit kaiken kapusiinijärjestön historiasta.

Suosittelen sitä, jos

Haluat tehdä yleisen kierroksen Rooman historiasta.

Varaa vierailu kapusiinikryptassa ja -museossa

Yksityinen opastettu kierros Rooman katakombeissa ja Appian tiellä

Rooma - muinainen Appian tie|©TRAVELINGFOREVER1
Rooma - muinainen Appian tie|©TRAVELINGFOREVER1

Appian tie sijaitsee kaupungin eteläisellä laitamilla. Mutta älä huoli, sillä tämä yksityinen opastettu kierros Rooman katakombeihin ja Appian ti elle sisältää kuljetuksen hotellille ja hotellilta.

Tällä noin 3 tuntia kestävällä kierroksella vierailet Appian tiellä, Cecilia Metellin mausoleumissa ja maanalaisissa kristillisissä katakombeissa. Se on myös erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, koska voit valita, haluatko vierailla Pyhän Callixtuksen, Pyhän Sebastianuksen tai Pyhän Domitillan luona.

Ja matkamuistoksi voit viedä kotiin paavin siunauksen pergamentilla.

Mitä näet tällä vierailulla

 • Käy Appian tiellä: sitä pidetään Euroopan ensimmäisenä moottoritienä.
 • Cecilia Metellan mausoleumi: yksi Appian tien suosituimmista ja parhaiten säilyneistä muistomerkeistä.
 • Kristilliset katakombit: voit valita yhden Pyhän Callixtuksen, Pyhän Sebastianuksen tai Pyhän Domitillankatakombeista.

Suosittelen sitä, jos

Haluat yleisen kierroksen Rooman historiaan.

Varaa yksityinen kierros katakombeihin ja Appian Waylle

Mitä sinun on hyvä tietää ennen kuin lähdet Rooman katakombikierrokselle

Katakombit| ©Sakena
Katakombit| ©Sakena
 • Katakombeissa on kiellettyä kuvata, joten suosittelen, ettet ota kameraa mukaasi ongelmien välttämiseksi. Vaikka lupaisit olla käyttämättä sitä, sinulta saatetaan evätä pääsy.
 • Kuten voitte kuvitella, katakombien tunnelit ovat pimeitä ja hyvin kapeita, ja ne voivat olla hieman ylivoimaisia, kun niihin mennään ryhmässä. Jos kärsit klaustrofobiasta, tämä ei ehkä ole paras kokemus sinulle.
 • Toisaalta retket Rooman katakombeihin ovat täydellinen kokemus, jos et kestä kaupungin läpi pyyhkäiseviä valtavia turistiryhmiä. Näissä kokemuksissa ryhmät ovat pieniä, ja niihin mahtuu enintään 16 henkilöä.
 • Pyhän Callixtuksen katakombeissa et löydä ossuaareja tai ihmisjäännöksiä. Jos haluat nähdä nämä, suosittelen vierailua Santa Maria della Concezione dei Cappuccinin kirkon alla (Via Venetolla) sijaitsevaan kapusiinien kryptaan.

Alexin matkavinkki

Katakombeihin päästäkseen kannattaa peittää polvet ja hartiat, sillä ne ovat edelleen katolisen kirkon kannalta tärkeitä paikkoja. Talvella tämä ei ole ongelma, mutta kesällä muista pukeutua pitkiin housuihin ja johonkin kevyeen peittävään vaatteeseen.

Tietoa varausprosessista

Varaa verkossa| ©Thomas Lefebvre
Varaa verkossa| ©Thomas Lefebvre
 • Kun varaat matkasi, sinua pyydetään antamaan sähköpostiosoitteesi. Saat tällöin vahvistussähköpostin, joka sinun on näytettävä oppaallesi, kun tapaat hänet kokemustiedoissa ilmoitetussa tapaamispaikassa ja -aikana.
 • Molemmat tässä artikkelissa suosittelemani kierrokset järjestetään englanniksi. Sinulta saatetaan kysyä varausta tehdessäsi, millä kielellä haluat, että kokemus järjestetään.
 • Voit peruuttaa kokemuksen milloin tahansa, mutta saat rahasi takaisin vain, jos teet sen vähintään 24 tuntia etukäteen. Saat vahvistussähköpostissa ohjeet, miten tämä tehdään.

Varaa Rooman katakombikierros

San Calliston katakombien lähellä olevat nähtävyydet

Pyhän Sebastianin katakombit| ©Cool Daryshoot
Pyhän Sebastianin katakombit| ©Cool Daryshoot
 • Jos olet jäänyt kaipaamaan lisää tutustumista Rooman alla sijaitsevan maanalaisen maailman salaisuuksiin, voit mennä San Sebastianon katakombeihin, joiden sisäänkäynti ei ole kaukana San Calliston katakombeista. Suosittelen kuitenkin käymään Domitillan katakombeissa, joissa on vaikuttava maanalainen basilika.
 • Lyhyen matkan päässä katakombeista on Domine Quo Vadis-kirkko, jota kutsutaan myös nimellä Santa Maria in Palmis, ja se on pieni temppeli, josta voi löytää legendan mukaan Jeesuksen Kristuksen jalanjälkiä.
 • Minulle paras vaihtoehto katakombikierroksen jälkeen on kävellä Appiantietä pitkin ja haukata raitista ilmaa. Kävelet kirjaimellisesti historian päällä, sillä olet Rooman valtakunnan ensimmäisellä tiellä.

Varaa vierailu Rooman katakombeihin

Muut retket, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Rooman juutalaiskortteli| ©Gabriella Clare Marino
Rooman juutalaiskortteli| ©Gabriella Clare Marino

Ennen kuin lähdet tietylle Rooman kierrokselle, suosittelen tutustumaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin erikoistuneen oppaan johdolla. Parhaat Rooman kierrokset löydät tästä artikkelista, josta voit myös lukea vinkkejä siitä, miten voit vierailla kaupungissa kuin paikallinen: Parhaat Rooman kierrokset.

Jos haluat tutustua toiseen kaupunginosaan, jolla on hyvin rikas ja mielenkiintoinen historia, suosittelen kiertoajelua Rooman juutalaiskorttelissa. Ennen kuin päätät jostakin näistä kierroksista, suosittelen lukemaan tämän koko artikkelin: 10 aktiviteettia Rooman juutalaiskorttelissa.

Varaa kiertoajelu Trastevereen ja juutalaisgettoon

UKK

 • Kuinka kauan vierailu Rooman katakombeissa kestää?

  1-3 tuntia riippuen siitä, sisältyykö lippuihin myös vierailuja muihin maamerkkeihin, kuten Rooman basilikoihin.

 • Mihin hintaan voin vierailla Rooman katakombeissa?

  Opastettu kierros Roomassa sijaitseviin Pyhän Callixtuksen katakombeihin on edullisin, ja se maksaa alkaen 15 euroa.