Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Trasteveren kierrokset

Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä nauttiaksesi Trasteveren viehätyksestä.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Trasteveren kierrokset

Trastevere, Rooma | © Carlos Ebert

Trasteverestä et löydä Colosseumia, Trevin suihkulähdettä tai Pietarinaukiota; Trasteveressä et näe palatseja tai ylellisyyttä, mutta löydät kapeita, värikkäitä ja viehättäviä katuja, jotka saavat sinut tuntemaan olosi kuin Fellinin elokuvassa.

1. Lähde gastronomiselle kierrokselle Trastevereen

Pasta Roomassa| ©Amirali Mirhashemian
Pasta Roomassa| ©Amirali Mirhashemian

Trastevessa on kymmeniä viehättäviä katuja ja pitkä lista ravintoloita. Siksi monet Rooman kiertomatkat sisällyttävät Trasteveren alueen matkasuunnitelmaansa. Yksi parhaista tavoista tutustua alueeseen on osallistua tälle Trasteveren, Campo di Fiorin ja juutalaiskorttelin gastronomiselle kierrokselle, jolla voit tutustua alueen katuihin ja historiaan kolmen ja puolen tunnin ajan ja lisäksi maistella hienoimpia ruokia.

Trasteveren gastronomia

Gastronomia on olennainen osa kierrosta, koska se on olennainen osa tätä erityistä Rooman kaupunginosaa. Siellä maistat kaupungin parhaita pastoja ja pizzoja. Pistän sinut kärsimään hieman enemmän ja luettelen italialaiset erikoisuudet, joita maistat vierailusi aikana:

  • Pasta: se on yksi Italian tähtiannoksista, ja jos olet koskaan asunut italialaisen kanssa, tiedät, että se on heille rituaali.
  • Pizza Bianca: se on pizza ilman tomaattia, ja ennen kuin teet naurunalaismaun, sitä pidetään herkkuna Roomassa. Henkilökohtainen suositus: mitä ohuempi taikina, sitä parempi.
  • Tuoretta mozzarellajuustoa ja suolattua salamia: Italiassa tuoreet tuotteet ovat laadultaan erinomaisia, ja juusto on yksi sen vahvuuksista.
  • Risottopallot: Risottopalloja kutsutaan myös suppliksi, ja ne ovat tyypillinen juutalainen ruokalaji.
  • Friteeratut artisokat: Juutalaisella alueella paistetaan kaikkea, eikä lopputulos jätä toivomisen varaa. Täällä ei ole "fritangaa".
  • Käsityöläisjäätelö (et ole maistanut oikeaa jäätelöä ennen kuin olet syönyt sitä Roomassa).

Mitä retki sisältää

Kaikki tämä kierros ja kaikki nämä maistiaiset nautitaan pienen kapasiteetin kierroksella, jossa enintään 12 henkilöä takaa intiimin kokemuksen. Kokemus tästä gastronomisesta kiertoajelusta Trasteveressä ja sen ympäristössä kestää kolme ja puoli tuntia, ja vaikka sillä on oma paikallinen opas, se on enemmänkin rento ja mielenkiintoinen iltapäivä ystävien kanssa kuin nähtävyyskierros.

Varaa Trasteveren ruokakierros

2. Katso Santa Marian aukio Trasteveressä

Santa Maria Trasteveressä| ©Unsplash
Santa Maria Trasteveressä| ©Unsplash

Se on tämän kaupunginosan sosiaalisen ja kulttuurielämän keskus, ja se on ehdoton nähtävyys iltaisin, kun se on valaistu ja siitä tulee kohtaamispaikka. Aukio on saanut nimensä sitä hallitsevasta kirkosta, ja sen keskellä on suihkulähde, jonka portaiden ympärille kokoontuu joka ilta kymmeniä nuoria, ja siellä järjestetään katunäytöksiä. Tälle aukiolle johtavilla kaduilla sijaitsee suurin osa naapuruston ravintoloista, joissa on kesäkuukausina pöytiä ulkona.

Erittäin hauska tapa kiertää tätä aukiota on ajaa Segwayllä. Tarjolla on jopa kolme tuntia kestäviä opastettuja kierroksia, jotka vievät sinut tämän viehättävän kaupunginosan tärkeimpiin paikkoihin ja kertovat tarinoita katujen takaa tällä suositulla kaksipyöräisellä sähköajoneuvolla. Se on muuten erittäin mukava ja helppokäyttöinen- kokeile!

Varaa kierros Trasteveressä

3. Vieraile Santa Cecilian kirkossa Trasteveressä

Santa Cecilian kirkko, Trastevere| ©Wikipedia - Sailko
Santa Cecilian kirkko, Trastevere| ©Wikipedia - Sailko

Pyhä Cecilia on musiikin suojeluspyhimys, joten jos olet varannut kiertoajelun, oppaasi hyödyntää tätä pysähdystä kertoakseen sinulle hieman italialaisesta musiikista ja erityisesti kaikista konserteista, joita voit nähdä tässä boheemissa kaupunginosassa. Hän kertoo sinulle myös karmivan tarinan tämän pyhimyksen uhrauksesta, joka tapahtui juuri tällä paikalla marttyyrikuoleman kautta.

Varaa kiertoajelu Trastevereen

4. Kierros Villa Sciarraan

Yksi Trasteveren kaupunginosan kaduista.| ©Unsplash
Yksi Trasteveren kaupunginosan kaduista.| ©Unsplash

Täällä sijaitsee romanttisesti koristeltu puisto, joka on täynnä suihkulähteitä ja patsaita. Se on parhaimmillaan, kun kirsikankukat kukkivat keväällä, ja täältä avautuvat kauniit näkymät Roomaan aina Gianicolo-kukkulalle asti.

5. Kävele juutalaiskorttelin läpi

Juutalaiskorttelin yksityiskohdat| ©Unsplash
Juutalaiskorttelin yksityiskohdat| ©Unsplash

Tunnetaan myös nimellä "juutalaisghetto" ilman, että nimellä on mitään negatiivisia mielleyhtymiä. Tältä alueelta löydät kiinnostavia kohteita, kuten portico d'Ottavian rauniot tai Rooman pääsynagogan, mutta tärkeintä ovat paikalliset erikoisuudet, joita voit maistella sen pienissä ravintoloissa aidon tunnelman keskellä. Toivottavasti pidät paistetusta ruoasta, sillä se on paikan erikoisuus.

Varaa kiertoajelu Trastevereen ja juutalaiskortteliin

6. Tutustu Campo dei Fioriin yöllä

Campo dei Fiorin aukio yöllä| ©Unsplash
Campo dei Fiorin aukio yöllä| ©Unsplash

Tälle alueelle on ominaista sen valtavat ulkoilmamarkkinat, joilla myydään päivittäin tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Aikoinaan tämä enklaavi oli täynnä keskiaikaisia majataloja ja renessanssipalatseja, kuten Palazzo Farnese (josta kierros yleensä alkaa) tai Palazzo Spada. Majatalot eivät ole enää säilyneet, mutta palatsit ja kartanot ovat. Torin keskellä sijaitsevan aukion keskellä on kuuluisalle filosofi Giordano Brunolle omistettu patsas.

7. Tee yksityinen kierros Trasteveressä

Kojuja Tiber-joen varrella kesällä| ©Unsplash
Kojuja Tiber-joen varrella kesällä| ©Unsplash

Jos ihastut tähän kaupunginosaan ja Rooman arkeen, sinulla on mahdollisuus varata yksityinen kierros Trastevereen sinulle ja matkakumppaneillesi. Tämäkin vaihtoehto kestää 3,5 tuntia (kävellen), sisältää juutalaiskorttelin ja Campo de Fiorin ja järjestetään tietenkin myös gastronomisena kierroksena.

Etu? Intiimi ilmapiiri, jonka luot oppaasi kanssa, ja mahdollisuus mukauttaa kierrosta ja sen ajankohtaa sen mukaan, mitä tässä kaupunginosassa on kiinnostavinta käydä katsomassa. Saat myös henkilökohtaisia ravintolasuosituksia, jotka tulevat tarpeeseen vierailusi aikana.

8. Ponte Siston ylitys

Ponte Sisto, Trastevere| ©Daryl_Mitchell
Ponte Sisto, Trastevere| ©Daryl_Mitchell

Se rakennettiin 1400-luvulla yhdistämään Trastevere ja Rooman keskusta, ja sen ylittäminen auringonlaskun aikaan on virkistävä kokemus, ja saatat yllättyä musiikkiesityksistä.

Anan matkavinkki

Jos haluat viedä kotiin gastronomisen matkamuiston, osta gourmet-tuotteita Piazza della Cinque Scole -aukion lähellä sijaitsevista kaupoista.

9. Nauti aperitiivi Piazza Trilusalla

Piazza Trilussa, Trastevere| ©Edem, Janine and Jim
Piazza Trilussa, Trastevere| ©Edem, Janine and Jim

Siston sillan päässä on tämä aukio, joka on täynnä katutaiteilijoita ja maalareita. Se on tärkeä paikka, jossa voit tutustua Trasteveren kaupunginosan olemukseen.

Jos et tiennyt, aperitiivi on yksi italialaisten, niin nuorten kuin vanhojenkin, syvään juurtuneimmista tavoista. Keskellä iltapäivää on hyvin tavallista nähdä italialaisryhmiä nauttimassa perinteistä spritziä tai olutta maistelemassa herkullisia välipaloja, kuten focacciaa, salamia, pizzetaa.... Ja mikä parasta? Maksat juomasta ja "tapakset" (tai aperitiivi, kuten he sitä kutsuvat) ovat baaritiskillä. Etkö malta odottaa, että pääset kokeilemaan?

Varaa gastronominen kierros Trasteveressä

10. Vieraile San Pietro in Montorion kirkossa

San Pietro in Montorion kirkko| ©Wikipedia - Quinok
San Pietro in Montorion kirkko| ©Wikipedia - Quinok

Se sijaitsee Gianicolon juurella, ja sen terassi on myös erinomainen näköalapaikka. Älä missaa näkymää tämän luostarin pyöreään temppeliin sen sisäpihan alaosasta.

11. Kävele Via Portuensea pitkin

Vieraile Porta Portesen kirpputorilla.| ©Alexis
Vieraile Porta Portesen kirpputorilla.| ©Alexis

Porta Portese sijaitsee tämän kadun päässä, ja se on yksi sisäänkäynneistä kaupunginosaan, joka on osan siitä ympäröivän muurin takana. Se johtaa vähemmän turistiseen Trastevereen, ja jos menet sinne sunnuntaiaamuna, löydät yhden Rooman suosituimmista katumarkkinoista.

12. Katso näyttelyt

Rooman katot| ©Unsplash
Rooman katot| ©Unsplash

Kaupunkikulttuuri on hyvin läsnä Trasteveren alueella, ja siksi sinulla on mahdollisuus osallistua useampaan kuin yhteen mielenkiintoiseen esitykseen tässä kaupunginosassa. Mikä parasta, myöhään päivällä Piazza Santa Marialla tai Piazza Trilusalla sinun ei tarvitse edes maksaa sisäänpääsymaksua, koska tässä kaupunginosassa on niin paljon (ja erittäin hyviä) katusoittajia.

13. Ostokset

Tyypillisiä gastronomisia tuotteita| ©Jenny Poole
Tyypillisiä gastronomisia tuotteita| ©Jenny Poole

Jos haluat hankkia erilaisen matkamuiston Rooman-matkaltasi, Trastevere on oikea paikka. Sen lisäksi, että voit ostaa gourmet-tuotteita joistakin sen liikkeistä, voit myös nauttia käsitöistä ja pienistä kaupoista, joissa on erikoisia esineitä, joita et löydä miltään muulta Rooman alueelta.

14. Vietä viimeinen yösi siellä

Trasteveren viehättävät terassit| ©Unsplash
Trasteveren viehättävät terassit| ©Unsplash

Vaikka se ei ole Rooman nähtävyyksien kiertomatkalla helpoimmin saavutettavissa oleva paikka, viimeisen päivän viettäminen siellä voi olla täydellinen jäähyväiset ikuiselle kaupungille. Trastevereen astuminen on kuin astuisi erilaiseen Roomaan, ja siitä nauttiminen viimeisinä tunteina kaukana turistijoukoista voi olla täydellinen päätös kokemuksellesi.

Anan matkavinkki

Älä jätä väliin auringonlaskua Gianicolo-kukkulalta. Päätä päivä sitten syömällä illallinen Trasteveressä ja tutustumalla sen yöelämään.

Järjestä kiertoajelu Trasteveressä

Tyypillinen pizzeria Trasteveressä| ©Unsplash
Tyypillinen pizzeria Trasteveressä| ©Unsplash

Miten pääset Trastevereen

Voit kävellä Siston sillan tai Garibaldin sillan yli. Jos vierailet Vatikaanissa, kävelymatka Trastevereen kestää vain 30 minuuttia. Joka tapauksessa, jotta et uuvuisi kävelemään (sinulla on aikaa kävellä kaduilla), pääset sinne joko bussilla H (joka lähtee Terminin asemalta ja kulkee muun muassa Piazza Venezian kautta) tai raitiovaunulla 8 (joka lähtee Piazza Venezialta).

Ole varovainen! Monet kiertoajelut, vaikka ne kulkevatkin Trasteveren kautta, eivät lähde suoraan sieltä, joten tarkista tapaamispaikan osoite. Jos sinulla on kysyttävää, voit kirjoittaa oppaallesi, kun varaat kierroksen, jotta hän voi selittää sen sinulle, mutta älä ole huolissasi, sillä ne on yleensä helppo löytää.

Aikataulu

Voit tehdä Trasteveren kierroksia eri aikoina riippuen valitsemastasi viikonpäivästä. Suosittelen, että teet sen iltapäivän puolivälissä, jotta voit nähdä Trasteveren kaupunginosan yöllä, kun lopetat. Muista, että jos teet kierroksen sunnuntaina, monet kaupat ovat Roomassa kiinni.

Kierrosten kesto

Kierros kestää kolme ja puoli tuntia, ja se on kävelykierros, mutta koska siihen sisältyy useita pysähdyksiä, joissa voi maistella paikallista ruokaa, se ei ole yhtä väsyttävä kuin samanpituinen Rooman keskustan kierros. Minulla erityisesti aika kul ui kuin siivillä, koska ilmapiiri on täysin rento, ja oppaan ja matkaseuralaisten kanssa vallitsee hyvin rento ilmapiiri.

Missä syödä

Jos kierroksen päätteeksi on vielä nälkä, olet Rooman parhaassa paikassa lounasta tai illallista varten. Mikä tahansa Piazza Santa Marian lähellä sijaitsevista baareista Trasteveressä on vierailun arvoinen. Ah, älä jätä väliin jäätelöbaareja; ne ovat myös kuuluisia tällä alueella ja monilla niistä on monivuotinen historia.

Jos aiot syödä omatoimisesti, kuten olet jo havainnut, naapurusto on tunnettu gastronomiastaan. Se on yksi Rooman parhaista alueista nauttia italialaista ruokaa. Vinkki: vältä turistiruokalistaa ja anna suositella itseäsi. Mitä tulee ruokamääriin, ne ovat yleensä melko runsaita, joten saatat tulla toimeen yhdellä lautasella.

Toinen suositus on, ettet kaihda ruokia, jotka vaikuttavat "yksinkertaisilta" tai "tyypillisiltä": voin taata, että pizza margherita tai lautasellinen pasta arrabiata maistuu Roomassa niin hyvältä kuin missään muualla maailmassa.

Kielet

Kierros on saatavilla useilla kielillä: englanniksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi ja saksaksi.

Trasteveressä vierailu lasten kanssa

Kierros soveltuu erinomaisesti lapsille. Varmista vain, että he maistavat kaikkea, jotta he eivät tuhlaa kiertoajelun hintaan sisältyvää herkullista ruokaa.

Nauti valokuvauksesta

Kaupunginosa on yksi niistä paikoista, jotka soveltuvat parhaiten rauhalliseen ja harkittuun valokuvaukseen ilman valokuvausstressiä, joka voi peittää alleen Rooman yltäkylläisemmät monumentit. Mitä syvemmälle sen kaduille pääset, sitä enemmän mahdollisuuksia löydät. Pakollinen nähtävyys on Gianicolon kukkula, jolta avautuvat upeat näkymät Roomaan, erityisesti auringonlaskun aikaan.

Jos olet kiinnostunut Trasteveren kaupunginosakierroksesta, sinua kiinnostaa myös

Pietarinkirkon sisätilat| ©Mathew Schwartz
Pietarinkirkon sisätilat| ©Mathew Schwartz

Jos olet ihastunut Trasteveren gastronomiaan, et voi jättää väliin ravintoloita toisessa Rooman kaupunginosassa, joka ihastuttaa eniten herkkusuita: Testacciossa. Tämä kaupunginosa sijaitsee joen vastakkaisella puolella Trasteverestä, ja se on myös vierailun arvoinen, jo pelkästään ravintoloidensa vuoksi. Vaikka se on vähemmän tunnettu, jotkut kutsuvat sitä yhdeksi Rooman aidoimmista kaupunginosista.

Vierailu Vatikaanissa

Jos aiot käydä Trasteveressä iltapäivällä, suosittelen tekemään sen sen jälkeen, kun olet nähnyt Vatikaanin museot aamulla kahdesta syystä. Ensimmäinen on molempien paikkojen läheisyys (noin kolmenkymmenen minuutin kävelymatka), mikä voi olla täydellinen tapa viettää päivä.

Toinen syy on se, että tiedät jo, että Vatikaani on Rooman ehdoton nähtävyys, mutta myös yksi kiireisimmistä paikoista; museoissa tai Pietarinkirkossa vallitsevan hälinän jälkeen Trasteveren rauhasta nauttiminen on balsamia, joka lataa sinuun energiaa Rooman vierailusi loppupäiviksi. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta ja haluat tietää lisää siitä, miten vierailu Vatikaaniin järjestetään, voit lukea tämän toisen artikkelin osoitteesta Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset.

Muut opastetut kierrokset Roomassa

Jos taas haluat mieluummin tehdä laajemman kaupunkikierroksen, joka ei keskity pelkästään Trastevereen, älä huoli, sillä opastettujen Rooman-kierrosten tarjonta on loputon. Itse asiassa niin paljon, että se voi olla häkellyttävä. Tein tämän oppaan Parhaat Rooman kierrokset joka voi auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Parhaat retket Roomasta

Ja lopuksi, jos olet tähän mennessä rakastunut Roomaan kuten minä, suosittelen sinua vierailemaan muualla Italiassa, sillä ikuisen kaupungin ulkopuolella on tuhansia ihmeitä, joihin voi tutustua. Jätän sinulle tämän artikkelin Parhaat päiväretket Roomasta jotta voit alkaa haaveilla kaikista niistä retkistä, joita voisit tehdä siellä ollessasi.