Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten vierailla Colosseumin areenalla

Colosseumin sisätiloissa vierailu on epäilemättä yksi Rooman-matkasi kohokohdista, mutta jos valitset myös mahdollisuuden laskeutua areenalle, kokemuksesta tulee vertaansa vailla oleva.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Miten vierailla Colosseumin areenalla

Colosseumin sisätilat | Ben Lee

Colosseum, jossa käytiin tuhansia taisteluita ja jossa asuivat gladiaattorit antiikin Roomassa, on täynnä juonenkäänteitä, ja sen seinät sisältävät tarinoita, joita me kaikki haluamme tietää Roomaan matkustaessamme.

Aidoin kokemus Colosseumilla vierailusta on se, joka vie sinut katsomaan sen areenaa ja maanalaista tasoa, josta saat ainutlaatuisen perspektiivin ja voit tuntea, miltä gladiaattorit tunsivat hypätessään kehään. Tätä varten sinun on osallistuttava opastetulle kierrokselle Colosseumiin maanalaisineen ja Forum Romanumiin.

Täydellisin vaihtoehto

Colosseum Night Opastettu kierros areenalla ja metrolla

Tutustu Italian pääkaupungin ikonisimman maamerkin taikaan.

Tutustu Colosseumiin ilman jonoja, tutustu maanalaiseen tasoon, koe areenan historia uudelleen ja kävele foorumin läpi tällä kolmen tunnin opastetulla kierroksella.

Tällä opastetulla kierroksella Colosseumiin maanalaisineen ja Forum Romanumiin pääset nauttimaan tajunnanräjäyttävästä kokemuksesta, joka vie sinut näkemään Rooman Colosseumin ja Forum Romanumiin niin kuin et olisi koskaan voinut kuvitella. Asiantunteva opas kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat ja kertoo eeppisimmät tarinat areenalla tapahtuneista spektaakeleista.

Lisäksi vierailet Colosseum-areenalla ja pääset maanalaiseen tasoon, joka on ollut vuosia kielletty alue ja joka näyttää Colosseumin pimeämmän puolen, jossa antiikin Rooman gladiaattorit valmistautuivat fyysisesti ja henkisesti ennen kuin menivät areenalle taistelemaan hengestään. Oletko koskaan miettinyt, mitä gladiaattorit ajattelivat ja tunsivat noina hetkinä ennen taistelua? Kun osallistut tälle kierrokselle, voit kokea sen henkilökohtaisesti.

Suositellaan, jos... haluat tutustua Colosseumiin kokonaisuudessaan, kaikkiin sen nurkkiin ja kolkkiin, tarinoihin ja taisteluihin.

Millainen on vierailu areenalla ja Colosseum Undergroundissa?

Opastettu kierros areenalla| ©Rafaella Ferraro
Opastettu kierros areenalla| ©Rafaella Ferraro

Vierailu Colosseumin areenalla, jossa on pääsy maanalaiseen tasoon, on paljon eksklusiivisempi kuin tavallinen vierailu muualla amfiteatterissa. Istumapaikkoja on vähemmän, joten paljon harvempi turisti pääsee astumaan sisään tähän Colosseumin erityiseen osaan.

Jos ostat lippusi Colosseumiin Helloticketistä, näet, että tarjolla on vierailu Colosseumiin maanalaisella sisäänpääsyllä ja Forum Romanumiin (tähän kuuluu myös Palatine Hill).

Varaa Colosseumin vierailu maanalaisella sisäänpääsyllä

Kuinka paljon maksaa Colosseum-areenalla ja maanalaisella käytävällä käynti?

Nauti Colosseumin kätkemästä historiasta| ©Ruben Ramirez
Nauti Colosseumin kätkemästä historiasta| ©Ruben Ramirez

Opastetun kierroksen, johon sisältyy areenan ja maanalaisen tason kiertoajelu, hinta on alkaen 96 €. Nämä ovat eksklusiivisempia alueita, joihin kaikki ryhmät tai vierailijat eivät pääse, ja pääset näille alueille vain asiantuntevan oppaan kanssa.

Verrattuna tavallisen kierroksen hintaan, joka ei sisällä näitä kahta aluetta, hinta on 44 €, mutta kannattaa maksaa hieman enemmän laskeutuakseen amfiteatterin uumeniin.

.

Varaa Colosseumin vierailu Undergroundin kanssa

Kannattaako Colosseum-areenalla ja maanalaisessa käydä?

Tutustu areenan salaisuuksiin| ©Mathew Schwartz
Tutustu areenan salaisuuksiin| ©Mathew Schwartz

Kyllä, Colosseum-areenalla ja maanalaisella tasolla vierailu on tärkein osa vierailuasi amfiteatterin sisällä: pääset paitsi astelemaan areenalle kuten oikeat gladiaattorit, myös näkemään paljon yksityiskohtaisemmin kaikki maanalaiset tunnelit, jotka kulkivat Colosseumin alla.

Selitykset vaihtelevat hieman, opas kertoo yksityiskohtaisemmin, mitä kunkin ottelun kulissien takana tapahtui, hän selittää, miten areena toimi, ja koet omakohtaisesti todellisen matkan ajassa taaksepäin. Jos vierailet Colosseumilla lasten kanssa, tämä osa räjäyttää heidän mielensä.

.

Varaa vierailusi Colosseumiin maanalaisilla lipuilla

Kuinka kauan vierailu Colosseum-areenalla ja maanalaisessa kerroksessa kestää?

Pääsy Colosseumin katsomoihin| ©Mathew Schwartz
Pääsy Colosseumin katsomoihin| ©Mathew Schwartz

Vierailu areenalla ja maanalaisessa on osa Colosseumin opastetun kierroksen loppuosaa: esimerkiksi Helloticketissä on opastettuja kierroksia, jotka vievät sinut molempiin kohteisiin ja kestävät yhteensä kolme tuntia. Kesto sisältää myös kävelyn Forum Romanumilla. Tarjolla on myös opastettu kierros, joka ei sisällä maanalaista kierrosta.

Jos et halua käyttää niin paljon aikaa vierailuun, on olemassa Colosseum-pikakierroksia, jotka kestävät vain tunnin ja joissa ohitetaan Forum Romanum ja Palatinuksen kukkula, mutta niihin ei sisälly pääsyä Areenalle ja maanalaiseen tasoon, joten jäisit paitsi parhaasta osasta; ja Colosseumiin on myös lippuja, joilla pääsee Areenalle, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle alkaen 29 €, mutta niihin ei sisälly pääsyä maanalaiseen tasoon eikä sinulla ole opasta mukanasi, joten et saa vierailusta yhtä paljon irti.

Varaa Colosseumin vierailu maanalaisella tasolla

Mitä näen opastetulla kierroksella, johon sisältyy pääsy Colosseum-areenalle ja maanalaiseen tasoon?

Elät legendoja uudelleen oppaasi kanssa| ©Ahmed Rasheed
Elät legendoja uudelleen oppaasi kanssa| ©Ahmed Rasheed

Colosseumin nykyinen tila

Nykyään puolet Colosseumin lattiasta on hiekan peitossa (tämä on jäljitelmä, ei alkuperäinen areena), ja toinen puoli on avoinna ja paljastaa tunnelit, joissa villit pedot odottivat vuoroaan taistella näyttämöllä.

Parhaat näkymät amfiteatteriin sisäpuolelta

Tämä pohjapiirros ei ainoastaan tarjoa parasta näkymää Colosseumille, vaan voit seistä "kehän" keskellä ja kuvitella, kuinka mahtavat nuo idoleitaan hurraavien roomalaisten täyttämät katsomot olivat.

Yksityiskohtaiset näkymät gallerioihin ja maanalaiseen tilaan

Voit myös kurkistaa autenttisiin gallerioihin (jotka ovat myös erittäin hyvin säilyneet) ja ymmärtää, miten esitykset toimivat. Näet esimerkiksi, miten toimi luukkujärjestelmä, joka kehitettiin villipetojen nostamiseksi lavalle, tai miten se muutettiin näyttämöksi meritaisteluita varten. Todellinen antiikin Rooman insinöörityön taidonnäyte.

Tarinat taisteluista

Opas kertoo sinulle useita anekdootteja ja legendoja: hän esimerkiksi kertoo, miksi Colosseumin lattia oli päällystetty hiekalla: jotta taistelujen veri imeytyisi ja estettäisiin liukastumiset ja putoamiset näytöksen aikana. Karmaisevaa, eikö olekin?

Millaista se on tulevaisuudessa?

Huomaa, että parhaillaan on käynnissä hanke, jonka tarkoituksena on peittää Colosseumin lattia kokonaan ja palauttaa se muinaiseen, täysin hiekalla peitettyyn tilaansa.

Vaikka tämä jälleenrakennus pitää monumentin uskollisempana sille, mitä se aikoinaan oli, ja mahdollistaa gallerioiden ja maanalaisten tunnelien paremman säilyttämisen, on mahdollista, että vierailu menettää tämän osan kiinnostavuudestaan tulevaisuudessa, joten jos olet lähiaikoina menossa Roomaan, tartu tilaisuuteen ja käy Colosseum Arenalla ennen kuin se muutetaan.

Varaa vierailusi Colosseumiin maanalaisine tunneleineen