Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Miten vierailla Colosseumin areenalla

Colosseumin sisätiloissa vierailu on epäilemättä yksi Rooman-matkasi kohokohdista, mutta jos valitset myös mahdollisuuden laskeutua areenalle, kokemuksesta tulee vertaansa vailla oleva.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Miten vierailla Colosseumin areenalla

Colosseumin sisätilat | Ben Lee

Colosseum, jossa käytiin tuhansia taisteluita ja jossa asuivat gladiaattorit antiikin Roomassa, on täynnä juonenkäänteitä, ja sen seinät sisältävät tarinoita, joita me kaikki haluamme tietää Roomaan matkustaessamme.

Colosseumilla vierailu on aidoin kokemus, kun pääset katsomaan sen areenaa, josta saat ainutlaatuisen perspektiivin ja voit tuntea, miltä gladiaattorit tunsivat hypätessään kehään. Sitä varten sinun on osallistuttava opastetulle kierrokselle Colosseumissa.

Laskeudu Colosseumin areenalle opastetun kierroksen aikana

Opastettu kierros areenalla| ©Rafaella Ferraro
Opastettu kierros areenalla| ©Rafaella Ferraro

Colosseum-areenalla vierailu on hieman eksklusiivisempi kuin tavallinen vierailu muualla amfiteatterissa. Istumapaikkojen määrä on pienempi, joten Colosseumin tähän erityiseen osaan pääsee paljon vähemmän turisteja.

Jos ostat lippusi Colosseumiin Helloticketsistä, näet, että tarjolla on opastettu kierros Colosseumiin ja pääsy Areenalle (tämä sisältää myös opastetun kierroksen Forum Romanumille ja Palatine-kukkulalle).

Varaa Colosseum-vierailu ja pääsy areenalle

Kuinka paljon Colosseum Arenalla käynti maksaa?

Koe Colosseumin historia| ©Ruben Ramirez
Koe Colosseumin historia| ©Ruben Ramirez

Opastetun kierroksen hinta Arena mukaan lukien on noin 44 € tavallisessa ryhmässä ja 56 €, jos haluat intiimimmän vaihtoehdon pienessä ryhmässä. Colosseumin areena on suljettu alue, jonne kaikki ryhmät tai vierailijat eivät pääse. Pääset tälle alueelle asiantuntevan oppaan kanssa.

Verrattuna tavallisen kierroksen hintaan, joka ei sisällä areenaa (hinta 44 euroa), ero on hyvin pieni, ja rehellisesti sanottuna kannattaa maksaa hieman enemmän laskeutuakseen amfiteatterin uumeniin.

Varaa Colosseum-vierailu, jossa on pääsy areenalle

Kannattaako Colosseum Arenalla käydä?

Tutustu areenan salaisuuksiin| ©Mathew Schwartz
Tutustu areenan salaisuuksiin| ©Mathew Schwartz

Kyllä, Colosseumin areenalla vierailu on tärkein osa vierailuasi amfiteatterin sisällä: et pääse ainoastaan astumaan areenan sisälle kuten oikeat gladiaattorit, vaan saat myös paljon yksityiskohtaisemman näkymän kaikkiin maanalaisiin tunneleihin, jotka kulkivat Colosseumin läpi sen alapuolella.

Selitykset vaihtelevat hieman, opas kertoo yksityiskohtaisemmin, mitä kunkin ottelun kulissien takana tapahtui, hän selittää, miten areena toimi, ja koet omakohtaisesti todellisen matkan ajassa taaksepäin. Jos käyt Colosseumissa lasten kanssa, tämä osa räjäyttää heidän mielensä.

Varaa Colosseumin vierailu maanalaisella sisäänpääsyllä

Kuinka kauan vierailu Colosseum Arenalla kestää?

Pääsy Colosseumin katsomoon| ©Mathew Schwartz
Pääsy Colosseumin katsomoon| ©Mathew Schwartz

Vierailu areenalla on osa Colosseumin opastetun kierroksen loppuosaa: esimerkiksi Helloticketsillä on opastettuja kierroksia, jotka vievät sinut areenalle ja kestävät yhteensä kahdesta kolmeen tuntia. Matkaan sisältyy myös kävelyretki Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle.

Jos et halua käyttää niin paljon aikaa vierailuun, Colosseumille on tarjolla vain tunnin mittaisia pikakierroksia, joilla ohitetaan Forum Romanum ja Palatine Hill, mutta niillä ei pääse Areenalle, joten paras osa jää näkemättä.

Varaa Colosseum-vierailu ja pääsy areenalle

Mitä näen opastetulla kierroksella, johon sisältyy pääsy Colosseum-areenalle?

Koe legendat uudelleen oppaasi kanssa| ©Ahmed Rasheed
Koe legendat uudelleen oppaasi kanssa| ©Ahmed Rasheed

Colosseumin nykytila

Itse asiassa puolet Colosseumin lattiasta on hiekan peitossa (tämä on jäljitelmä, ei alkuperäinen areena), ja toinen puoli on avoinna ilmaan ja paljastaa tunnelit, joissa villit pedot odottivat vuoroaan taistella lavalla.

Parhaat näkymät amfiteatterin sisältä

Tämä ulkoasu ei ainoastaan tarjoa parasta näkymää Colosseumille, vaan voit seistä "kehän" keskellä ja kuvitella, miten roomalaisten täyttämät katsomot hurrasivat epäjumalilleen.

Yksityiskohtaiset näkymät gallerioista ja maanalaisista tiloista

Voit myös tutustua aitoihin gallerioihin (jotka ovat myös hyvin säilyneet) ja ymmärtää, miten esitykset toimivat. Näet esimerkiksi, miten luukkujärjestelmä, joka kehitettiin villipetojen nostamiseksi näyttämölle, toimi tai miten se muutettiin meritaistelujen näyttämöksi. Todellinen antiikin Rooman insinöörityö.

Tarinat taisteluista

Opas kertoo sinulle useita anekdootteja ja legendoja: hän esimerkiksi kertoo, miksi Colosseumin lattia oli päällystetty hiekalla: se imi taistelujen veren ja esti liukastumiset ja putoamiset näytöksen aikana. Eikö olekin pelottavaa?

Millaista se on tulevaisuudessa

Huomaa, että parhaillaan on käynnissä hanke, jonka tarkoituksena on peittää Colosseumin lattia kokonaan ja palauttaa se siihen tilaan, jossa se oli antiikin aikana, täysin hiekan peittämänä.

Vaikka tämä jälleenrakennus pitää muistomerkin uskollisempana sille, mitä se kerran oli, ja mahdollistaa maanalaisten gallerioiden ja tunneleiden paremman säilyttämisen, on mahdollista, että vierailu menettää tämän osan kiinnostavuudestaan tulevaisuudessa, joten jos olet menossa Roomaan lähiaikoina, käytä tilaisuutta hyvissä ajoin ja vieraile Colosseumin areenalla ennen kuin se muuttuu.

Varaa vierailusi Colosseumiin metrolla