Colosseum ja Forum Romanum lasten kanssa

Perheen kanssa Roomaan matkustaminen on loistava ajatus, mutta kuten kaikissa lasten kanssa tehtävissä matkoissa, myös tässä on juju. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla vierailu Colosseumiin sujuu mutkattomasti.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Colosseum ja Forum Romanum lasten kanssa

Colosseumin sisätilat ja areenalla vieraileva ryhmä. | Ahmed Almakhzanji

Jos suunnittelet matkaa Roomaan perheen kanssa ja ryhmässä on pieni lapsi, ei hätää: Colosseum räjäyttää heidän mielensä. On totta, että vierailu voi olla pitkä, joten se vaatii hieman organisointia, jotta se onnistuu. Minäpä kerron!

Hanki liput netistä ja etukäteen, jotta vältät jonot

Colosseumin sisäänkäynti| ©Justine Camacho
Colosseumin sisäänkäynti| ©Justine Camacho

Tämä on aina ensimmäinen neuvoni kaikille, jotka aikovat vierailla Colosseumilla ja Forum Romanumilla, mutta jos ryhmässä on lapsia, jonojen välttäminen on tärkeää.

Jos ostat liput Colosseumiin etukäteen, vältyt pitkiltä jonoilta auringon alla, jossa pienimmät menettävät selvästi kärsivällisyytensä (ja energiansa). Hinnat eivät myöskään pysy samoina, vaan verkossa sinulla on enemmän vapautta valita päivämäärä ja kellonaika sekä vertailla lipputyyppejä ja hintoja.

Amfiteatterin ympärillä on yleensä melko paljon väkeä, joten tunnet olosi etuoikeutetuksi, kun pääset paikalle liput kädessäsi ja vältät jonot.

Huomaathan, että alle 18-vuotiaiden lasten lippujen ja opastettujen kierrosten hintoihin sovelletaan erityisehtoja, joten lippuja varatessasi sinun on ilmoitettava heidän ikänsä, jotta he voivat saada alennuksia.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Uppoudu historiaan

Koe historia| ©Matthew Waring
Koe historia| ©Matthew Waring

Yksi asia, joka ei koskaan epäonnistu, on tutustuttaa heidät antiikin Rooman ja Colosseumin kiehtovaan historiaan. Kun kerrot heille hieman siitä, millaista elämä oli Rooman valtakunnassa, miten gladiaattorit pukeutuivat ja niin edelleen, he antavat mielikuvituksensa laukata ja tuntevat olevansa kuin elokuvan tähtiä.

Mukana on tarinoita, sarjakuvia ja jopa joitakin sarjakuvalukuja, joiden avulla voit tiivistää tarinan tai valmistella heitä siihen, mitä heitä odottaa Roomassa.

Lisäksi Colosseumin ympärillä on yleensä tyypillisiin gladiaattoripukuihin pukeutuneita ihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan kuvia lasten (ja aikuisten) kanssa, tervehtimään heitä ja tekemään vaikutuksen haarniskoillaan ja koteloillaan. Jos täydennät kokemusta interaktiivisella näyttelyllä Tervetuloa Roomaan, he lähtevät vielä tyytyväisempinä.

Varaa vierailu Colosseumiin virtuaalitodellisuuslasien kanssa

Tule valmistautumaan välipalojen ja virvokkeiden kanssa

Jäähdytä itsesi ja nujerra kuumuus| ©barnimages.com
Jäähdytä itsesi ja nujerra kuumuus| ©barnimages.com

Vaikka et matkustaisikaan Roomaan kesällä, Colosseumin ja Forum Romanumin alueella on todennäköisesti erittäin kuuma päivä (tai ainakin paljon aurinkoa). Muista, että varjoja on hyvin vähän, joten auringolta suojautuminen on välttämätöntä.

Laita aurinkovoidetta, hattu, äläkä epäröi kantaa repussasi mukanasi virvokkeita tai välipaloja siltä varalta, että heille tulee nälkä tai jano vierailun aikana. Siellä näet jäätelöä ja virvoitusjuomia myyviä kojuja, jotka voivat myös olla hyvä idea saada voimia takaisin.

Varaa liput Colosseumiin, Forumiin ja Palatinuksen kukkulalle

Käy ensin Colosseumissa ja sitten Forum Romanumissa

Forum Romanum| ©Antônia Felipe
Forum Romanum| ©Antônia Felipe

Colosseumin sisäpuolella vierailu on epäilemättä mielenkiintoisin: Colosseum on uskomattoman suuri ja siellä on uskomattoman paljon yksityiskohtia, tunneleita ja gallerioita, jotka ovat säilyneet. Se on myös vierailun intensiivisin osa, joten se kannattaa tehdä mahdollisimman pian, kun energiataso on vielä hyvin korkea.

Sen jälkeen voit pitää tauon ja levätä Colosseumin ympärillä ennen kuin lähdet miellyttävällä kävelyllä tutustumaan Forum Romanumiin, jossa sinulla on enemmän aikaa päättää, kuinka paljon aikaa haluat viettää, kuinka paljon yksityiskohtia haluat tutkia ja niin edelleen.

Joissakin lippupaketeissa voit käydä Colosseumilla yhtenä päivänä ja Forum Romanumilla seuraavana, mikä voi olla hyvä vaihtoehto, jos matkustat hyvin pienten lasten kanssa tai jos huomaat, että he ovat liian väsyneitä amfiteatterissa käynnin jälkeen. Muista muuten, että liput Forum Romanumiin sisältyvät kaikkiin Colosseumin kierroksiin ja lippuihin, joten voit käydä Colosseumissa ilman lisämaksua - loistava vinkki!

Varaa opastettu kierros Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Varhain aamulla on parasta

Colosseum varhaisen aamun valossa valaistuna.| ©Rudoni Productions
Colosseum varhaisen aamun valossa valaistuna.| ©Rudoni Productions

Sen lisäksi, että lapset eivät ole niin väsyneitä tuohon aikaan päivästä, Colosseumissa vierailu viileään aikaan on välttämätöntä, jotta saat siitä kaiken irti.

Varhain aamulla ei sitä paitsi yleensä ole niin paljon kävijöitä tai suuria ryhmiä, mikä on miellyttävämpää, kun on kyse yksityiskohtien huomioimisesta, valokuvien ottamisesta tai jopa tauon pitämisestä vierailun aikana akkujen lataamiseksi. Tämän ja muita vinkkejä saat tässä artikkelissa olevasta Colosseumilla ja Forum Romanumilla vierailemisen vinkkiluettelostani.

Kun olet kävellyt alueella, muu Rooma odottaa sinua tutustumaan kaupungin historialliseen keskustaan omaan tahtiisi.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Tutustu ajatukseen virtuaalitodellisuuden opastetusta kierroksesta

Lapsi nauttii VR:stä| ©Jessica Lewis
Lapsi nauttii VR:stä| ©Jessica Lewis

Jos lapsesi ovat uusien teknologioiden ystäviä, he nauttivat varmasti tästä heitä varten laaditusta erikoisopastetusta kierroksesta. Colosseumin opastetun kierroksen monien vaihtoehtojen joukossa on vaihtoehto, joka sisältää virtuaalitodellisuusnäytelmän antiikin Roomasta ja Colosseumista.

Koko Colosseum-vierailun ajan sinua seuraa opas, joka antaa sinulle erikoislasit, joiden avulla voit verrata Foorumin ja Colosseumin nykytilaa sen aikakauden kohtauksiin, jotka tunnet kokevasi omakohtaisesti.

Lisäksi erikoistuneen oppaan seurassa vierailusta tulee paljon miellyttävämpi, ja se pitää heidät viihdyttävänä ja uteliaina, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että heidän aikansa menee jatkuvasti hukkaan.

Varaa vierailu Colosseumiin virtuaalitodellisuuslasien kanssa

Tunne itsesi elokuvatähdeksi käymällä Colosseum-areenalla

Laskeutuminen itse amfiteatteriareenalle on elämys, jota perheen pienimpien ei kannata jättää väliin. Sen lisäksi, että he saavat erilaisen näkökulman sen katsomoihin ja yllättävän näkymän sen tunneleihin ja maanalaisiin käytäviin, he tuntevat itsensä Rooman valtakunnan aikaisen gladiaattorielokuvan päähenkilöiksi.

Se on rajoitettu alue ja istumapaikkoja on rajoitetummin, joten siellä voi vierailla vain osana opastettua kierrosta, johon osallistuu asiantuntijaopas, joka antaa sinulle käsityksen tämän erikoisen areenan kehityksestä aikojen saatossa, sillä siellä järjestettiin gladiaattoritaisteluita ja ihmisten ja eksoottisten eläinten välisiä taisteluita yleisön ja keisareiden viihdyttämiseksi.

Ihanteellinen paikka matkasi parhaiden valokuvien ottamiseen. Jos haluat lisätietoja tästä ehdotuksesta, älä jätä väliin artikkelia vierailusta areenalla ja Colosseumin maanalaisessa tilassa.

Varaa opastettu kierros Colosseumiin ja pääsy areenalle

Nauti matkasta ajassa taaksepäin opastetulla kierroksella

Opastetulla kierroksella Colosseumilla, Forum Romanumilla ja Palatine-kukkulalla pääset syventymään näiden vertauskuvallisten kohteiden historiaan hauskalla ja viihdyttävällä tavalla perheen pienimmille. Matka ajassa elävien eeppisten tarinoiden parissa asiantuntijaoppaan kertomana, joka seuraa teitä koko kierroksen ajan.

Lisäksi kuljette ilman jonottamista, mikä on erittäin tärkeää ottaa huomioon, kun lähdette lasten kanssa, sillä he väsyvät helpommin, ja tietenkin, jotta teillä on enemmän aikaa nauttia muista Rooman vapaa-ajan aktiviteeteista pienimpien kanssa, kuten kiertoajelubussikierroksesta, sähköpyöräretkestä tai nähdä Rooman vahakabinetti.

Varaa opastettu kierros Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Jos sinulla on lastenrattaat, ne kannattaa jättää hotellille.

Colosseumin sisällä| ©rjzaar
Colosseumin sisällä| ©rjzaar

Colosseumissa ja Forum Romanumissa on portaita, mukulakivi- tai hiekkapohjaisia lattioita, ja jopa Colosseumissa on gallerioita ja katsomoita, joihin on lähes mahdotonta päästä lastenvaunujen kanssa.

Jos haluat, että vierailusi sujuu sujuvasti ja keskeytyksettä, sinun ei kannata viedä lastenvaunuja tälle alueelle (Roomassa on muita paikkoja, joissa lastenvaunujen kanssa on helpompi liikkua, kuten Vatikaani tai historiallisen keskustan kadut).

Colosseumin tai Forum Romanumin vierailua varten suosittelen, että jos pienokaisesi ei ole vielä tarpeeksi vanha kävelemään, kannattaa harkita hänen kuljettamistaan repussa tai kantorepussa, jotta voitte liikkua vapaammin.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Suunnittele ateriat

Maista herkullista roomalaista ruokaa| ©Pinar Kucuk
Maista herkullista roomalaista ruokaa| ©Pinar Kucuk

Toinen tärkeä seikka Colosseumilla ja Forum Romanumilla käydessäsi on se, missä syöt ennen tai jälkeen vierailun. Kuten huomaat, alueella ei ole paljon tarjottavaa, joten ennen kuin istut alas ensimmäiseen paikkaan, johon törmäät, suosittelen tutustumaan artikkeliini parhaista ruokapaikoista Colosseumin lähellä. Pääset varmasti oikeaan paikkaan.

Varaa ruokakierros Trastevereen, Campo dei Forille ja juutalaisgettoon