Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

4 vierailukohdetta Rooman lähellä

Ikuisen kaupungin täydellisen sijainnin ansiosta voit täydentää matkaasi vierailemalla sen ympäristössä, joka on täynnä luontoa, historiaa ja arkkitehtuuria.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

4 vierailukohdetta Rooman lähellä

Soikea suihkulähde Villa de L'Estessä, Tivolissa | ©Astelus

Keskiaikaisia kaupunkeja, raunioita, keisarillisia huviloita, viinitarhoja, Toscanan maaseutua... Rooman muurien takana on lukemattomia paikkoja, joissa voi nähdä, koskettaa ja tuntea muinaisen historian. Lue eteenpäin, niin kerron, mitkä retkikohteet Rooman lähellä ovat vierailun arvoisia.

1. Assisi ja Orvieto

Näkymä Orvietoon belvedereeltä| ©Christos Constantinou
Näkymä Orvietoon belvedereeltä| ©Christos Constantinou

Tämä kokemus on ihanteellinen täydennys Rooman matkalle: pääset nauttimaan yksinkertaisemmasta ja rauhallisemmasta ilmapiiristä kuin seitsemän kukkulan kaupungissa. Tällä Roomasta Assisiin ja Orvietoon suuntautuvalla matkalla matkustat Umbrian alueelle ja näet Orvieton ja sen uskomattoman katedraalin, jonka julkisivu muistuttaa kuvallista triptyykkiä, jossa on mosaiikkina Uuden testamentin kohtauksia.

Orvieton vierailun päätteeksi suuntaatte Trasimeno-järvelle, joka on pienten kylien ympäröimä kaunis sinertävä alue, jossa asuu merimetsoja, kuningaskalastajia ja merimetsoja, ja jossa pysähdytte lounaalle.

Päivän päätteeksi lähdette Assisiin, jossa vierailette Assisilaisen pyhän Fransiskuksen ja pyhän Klaaran historiallisten hahmojen tärkeimmillä paikoilla. Vierailette luostareissa, basilikoissa ja palatseissa sekä muinaisessa roomalaisessa temppelissä. Palatessanne Roomaan kierros päättyy lyhyeen kierrokseen Santa Maria degli Angelin ja marttyyrien basilikassa Piazza della Repubblican vieressä.

Mielestäni tämä kierros on täysin kannattava, sillä siihen sisältyy edestakainen kuljetus, ammattitaitoinen opas, joka selittää kaikki yksityiskohdat vierailuista, ja lounas järvellä.

Suositellaan jos

Jos sinulla on yksi päivä aikaa Rooman matkallasi ja haluat tutustua Assisilaisen pyhän Franciscuksen historiaan.

Varaa retki Assisiin ja Orvietoon

2. Ostia Antica

Ostia Antican teatteri| ©Wikimedia
Ostia Antican teatteri| ©Wikimedia

Ostia Antica on nimi, joka on annettu arkeologiselle paikalle, joka oli aikoinaan tärkeä satama Rooman lähellä. Nämä rauniot ovat avoin ikkuna antiikin maailmaan, ja voit kävellä täydellisesti säilyneen ulkoilmateatterin, kaupallisen aukion, jossa on asutuksen eri kiltojen mosaiikkeja, foorumin, temppelin ja useiden varastojen läpi, sillä paikka oli omistettu tavaranvaihdolle.

Tällä retkellä Roomasta Ostia Anticaan sinua palvelee ammattitaitoinen opas, joka tuntee rauniot kuin omat taskunsa ja osaa lavastaa sinut kuvittelemaan itsesi Rooman valtakunnan loiston päiviin.

Elämykseen sisältyy oppaan kerronta ja kuljetus Roomaan ja takaisin, mutta ei lounasta, joka nautitaan raunioilla sijaitsevassa ravintolassa.

Suositellaan, jos

Jos olet jäänyt Pompeijin vierailun jälkeen kaipaamaan antiikin raunioihin tutustumista (tai jos haluat tehdä Pompeijia lyhyemmän kierroksen).

Varaa retki Ostia Anticaan

3. Villa Adriana ja Villa d'Este

Villa d'Este| ©Wikimedia
Villa d'Este| ©Wikimedia

Retki Tivolin kuuluisille huviloille, Villa Adrianalle ja Villa d'Estelle, on yksi parhaista kokemuksista, joita voit sisällyttää Rooman matkaasi.

Villa Adriana oli nimensä mukaisesti keisari Hadrianuksen asuinpaikka, josta käsin hän hallitsi Rooman valtakunnan laajuutta. Siksi se on paikka vailla vertaa, sillä se on rakennettu luonnollisten altaiden ja akveduktien ympäristöön, jonka päällä viljeltiin puutarhoja keisarin lepoa varten.

Hadrianuksen huvilan yli 30 rakennusta ovat nykyään raunioita, ja niihin kuuluu asuinrakennuksia, ruokasaleja, teatteri, kylpylä ja maailman eri kolkista inspiroituneita rakennuksia. Oppaan kertomana ei ole vaikea kuvitella itseään keisarikunnan aikaan.

Villa d'Este tarjoaa täysin päinvastaisen vierailun. Villa d'Este on ylellinen 1500-luvun huvila, jossa on upeat puutarhat ja lukemattomia suihkulähteitä ja patsaita, jotka ovat niin hienoja, että vierailullani tunsin olevani teatterin näyttämöllä.

Matkaan sisältyy paluumatka Roomasta ilmastoidulla linja-autolla sekä ammattitaitoisen oppaan täysipainoinen kertomus.

Suositellaan, jos

Jos haluat yhdistää kaksi arkkitehtonisesti ja historiallisesti kiinnostavaa vierailua ja et halua tehdä retkeä toiseen Rooman ulkopuoliseen kaupunkiin.

Varaa retki Villa d'Esteen ja Villa Adrianaan

4. Rooman katakombit

Rooman katakombit| ©Riccardo Cuppini
Rooman katakombit| ©Riccardo Cuppini

Tällä retkellä Rooman katakombeihin pääset tutustumaan Pyhän Callixtuksen katakombeihin, jotka ovat varhaiskristillisen jumalanpalveluksen kannalta historian tärkeimpiä ja joidenkin Rooman kuuluisimpien marttyyrien ja kuudentoista ensimmäisen paavin hautapaikka.

Tämän vuoksi löydät valtavan määrän varhaiskristillistä symboliikkaa ja taidetta, kuten krismon, Kristuksen monogrammin, alfan ja omegan sekä iktoksen, jotka kaikki olivat osa tämän varhaisen vainotun kultin salaista koodia.

Katakombien tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat paavin haudat sekä monet kauniisti säilyneet haudat ja taideteokset, jotka muodostavat maailman tärkeimmän kristillisen taiteen näyttelyn.

Katakombien vierailu kestää 45 minuuttia, ja lisäksi näet 25 minuuttia kestävän multimediaesityksen antiikin Rooman historiasta.

Suositellaan, jos

Jos olet erityisen kiinnostunut kristinuskon historiasta tai haluat kirjaimellisesti käydä Roomassa ylhäältä alas.

Varaa vierailu katakombeihin

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin varaat retken Rooman ympäristöön?

Orvieton Duomo| ©Wikimedia
Orvieton Duomo| ©Wikimedia
  • Kun teet varauksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistusta ei tarvitse tulostaa, tapaa vain oppaasi tapaamispaikalla ja näytä hänelle matkapuhelimellasi sähköpostiin sisältyvä voucher.
  • Osa kierroksista järjestetään englanniksi. Huomioi tämä ennen varausta ja tarkista asia kokemussivulta, jotta vältyt yllätykseltä.
  • Saadaksesi hyvityksen, jos et voi osallistua kierrokselle tai jostain muusta syystä, sinun on peruutettava varaus vähintään 24 tuntia etukäteen.

Vinkkejä retkiin Rooman ympäristössä

Assisilaisen Pyhän Fransiskuksen basilika| ©Wikimedia
Assisilaisen Pyhän Fransiskuksen basilika| ©Wikimedia
  • Yhtä asiaa et saa unohtaa: mukavat kengät. Valitsitpa minkä kierroksen tahansa, päivän päätteeksi olet kiitollinen siitä, että sinulla on jalkaasi lenkkarit.
  • Assisiin ja Orvietoon suuntautuvaa retkeä lukuun ottamatta lounas ei sisälly edellä mainittuihin kokemuksiin. Koska sinulla ei siis ole paljon vapautta valita ruokapaikkaa, voi olla hyvä idea pakata lounas reppuun Roomasta.
  • Etenkin Villa Adrianan ja Villa d'Esten kohdalla Roomasta on tärkeää tehdä järjestetty retki. Ne ovat niin valtavia paikkoja, että omin päin on helppo jättää tärkeimmät nähtävyydet näkemättä ja joutua odottamaan loputtomissa jonoissa, joita ei tarvitse tehdä oppaan kanssa.
  • Katakombeissa vieraillessasi on muistettava, että sinun on peitettävä polvesi ja hartiasi, kuten missä tahansa muussa katolisessa uskonnonharjoituspaikassa. Farkut ja pusero riittävät yleensä Rooman kylmään säähän talvikuukausina, mutta kesällä pitkät housut ovat viimeinen asia, jota haluat käyttää. Yritä pakata mukaan jotain peittävää mutta kevyttä, jos matkustat kesäkaudella- tarvitset sitä vieraillessasi kaupungin lukemattomissa katolisissa nähtävyyksissä.
  • Yksi asia, jota ei kerrota, kun valmistaudut näihin retkiin, on se, että erityisesti Ostia Antican sekä Villa Adrianan ja Villa d'Esten retket ovat huonosti sovitettuja liikuntarajoitteisille henkilöille. Rauniot ovat täynnä kiviä ja kumpuja, jotka voivat vaikeuttaa kulkua, joten pidä tämä mielessä ennen kuin päätät kokemuksesta.

Muut retket, joista saatat olla kiinnostunut

Rooma on jännittävä kaupunki, johon et koskaan täysin pääse tutustumaan, mutta sen loputtomat retkimahdollisuudet ovat ehdottomasti harkitsemisen arvoisia matkallasi. Voit lukea lisää muista suosittelemistamme retkistä tästä linkistä: Parhaat päiväretket Roomasta.

Jos Ostia Anticasta lukeminen sai sinut haluamaan käydä Pompeijissa ja nähdä omin silmin Vesuviuksen purkauksen jälkeensä jättämät rauniot, voit lukea lisää siitä, miten Roomasta voi tehdä matkan Pompeijiin, täältä: Pompeijin päiväretket Roomasta.

Lisäksi Roomasta on mahdollista vierailla päiväretkellä kuuluisissa kaupungeissa Firenzessä, Napolissa ja Pisassa. Näillä kokemuksilla voit nähdä Michelangelon Daavidin, tutustua Firenzen upeaan katedraaliin ja sen arkkitehtoniseen nerokkuuteen tai maistaa aitoa italialaista pizzaa. Tässä on kaksi artikkelia, joista voit lukea kaikki yksityiskohdat näistä elämyksistä: Firenzen päiväretket Roomasta y Napolin päiväretket Roomasta.