Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

4 vierailukohdetta Rooman lähellä

Ikuisen kaupungin täydellisen sijainnin ansiosta voit täydentää matkaasi vierailemalla sen ympäristössä, joka on täynnä luontoa, historiaa ja arkkitehtuuria.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

4 vierailukohdetta Rooman lähellä

Soikea suihkulähde Villa de L'Estessä, Tivolissa | ©Astelus

Keskiaikaisia kaupunkeja, raunioita, keisarillisia huviloita, viinitarhoja, Toscanan maaseutua... Rooman muurien takana on lukemattomia paikkoja, joissa voi nähdä, koskettaa ja tuntea muinaisen historian. Lue eteenpäin, niin kerron, mitkä retkikohteet Rooman lähellä ovat vierailun arvoisia.

1. Assisi ja Orvieto

Näkymät Orvieton näköalapaikalta| ©Christos Constantinou
Näkymät Orvieton näköalapaikalta| ©Christos Constantinou

Tämä kokemus on ihanteellinen täydennys Rooman-matkalle: voit nauttia yksinkertaisemmasta ja rauhallisemmasta ilmapiiristä kuin Seitsemän kukkulan kaupungissa. Tällä matkalla Roomasta Assisiin ja Orvietoon matkustat Umbrian alueelle ja näet Orvieton ja sen uskomattoman katedraalin, jonka julkisivu muistuttaa kuvallista triptyykkiä, jossa on mosaiikkina Uuden testamentin kohtauksia.

Orvieton vierailun päätteeksi suuntaat Trasimeno-järvelle, joka on kaunis, pienten kylien ympäröimä ja merimetsojen, kuningaskalastajien ja merimetsojen asuttama sininen alue, jossa pysähdyt lounaalle.

Päivän päätteeksi lähdette Assisiin, jossa vierailette Assisilaisen pyhän Fransiskuksen ja pyhän Klaaran historiallisten hahmojen keskeisillä paikoilla. Vierailet luostareissa, basilikoissa ja palatseissa sekä muinaisessa roomalaisessa temppelissä. Palatessasi Roomaan retki päättyy lyhyeen kierrokseen Santa Maria degli Angelin ja marttyyrien basilikassa Piazza della Repubblican vieressä.

Mielestäni tämä retki on täysin sen arvoinen, sillä se sisältää kuljetuksen kaupunkiin ja kaupungista, ammattitaitoisen oppaan, joka selittää kaikki yksityiskohdat vierailuista, ja lounaan järvellä.

Suositellaan jos

Jos sinulla on yksi päivä aikaa Rooman-matkallasi ja haluat tutustua Assisilaisen pyhän Franciscuksen historiaan.

.

Varaa retki Assisiin ja Orvietoon

2. Ostia Antica

Ostia Antican teatteri| ©Wikimedia
Ostia Antican teatteri| ©Wikimedia

Ostia Antica on nimi, joka on annettu arkeologiselle paikalle, joka oli aikoinaan tärkeä satama Rooman lähellä. Nämä rauniot ovat ikkuna antiikin maailmaan, ja voit kävellä läpi hyvin säilyneen ulkoilmateatterin, mosaiikkivuoratun kauppatorin, jossa on mosaiikkeja eri kiltojen edustajista, foorumin, temppelin ja useiden varastojen, sillä se oli tavaroiden vaihtoon tarkoitettu paikka.

Tällä retkellä Roomasta Ostia Anticaan sinulla on palveluksessasi ammattitaitoinen opas, joka tuntee rauniot kuin omat taskunsa ja osaa lavastaa paikan niin, että voit kuvitella olevasi Rooman valtakunnan loiston aikoihin.

Kokemus sisältää oppaan kerronnan ja kuljetuksen Roomaan ja takaisin, mutta ei lounasta, joka nautitaan raunioiden ravintolassa.

Suositellaan jos

Jos olet jäänyt Pompeijin vierailun jälkeen kaipaamaan muinaisia raunioita (tai haluat tehdä Pompeijia lyhyemmän retken).

Varaa retki Ostia Anticaan

3. Villa Adriana ja Villa d'Este

Villa d'Este| ©Wikimedia
Villa d'Este| ©Wikimedia

Retki Tivolin kuuluisille huviloille, Villa Adrianalle ja Villa d'Estelle, on yksi parhaista kokemuksista, jotka kannattaa sisällyttää Rooman matkallesi.

Hadrianuksen huvila oli nimensä mukaisesti keisari Hadrianuksen asuinpaikka, josta käsin hän hallitsi Rooman valtakunnan laajuutta. Se on siis paikka, jollaista ei ole missään muualla, sillä se on rakennettu luonnonaltaiden ja vesijohtojen ympäröimään ympäristöön, jossa on viljelty puutarhoja keisarin lepoa varten.

Hadrianuksen huvilan yli 30 rakennusta ovat nykyään raunioita, ja niihin kuuluu asuinrakennuksia, ruokasaleja, teatteri, kylpylä ja rakennuksia, jotka ovat saaneet vaikutteita eri puolilta maailmaa. Oppaan kerronnan avulla ei ole vaikea kuvitella itseään imperiumin aikaan.

Villa d'Este tarjoaa täysin päinvastaisen vierailun, sillä se on ylellinen 1500-luvun huvila, jossa on upeat puutarhat ja lukemattomia suihkulähteitä ja patsaita, jotka ovat niin hienoja, että vierailullani tunsin olevani teatterilavalla.

Tähän retkeen sisältyy paluumatka Roomasta ilmastoidulla linja-autolla sekä ammattitaitoisen oppaan täysi selostus.

Suositellaan jos

Jos haluat yhdistää kaksi arkkitehtonisesti ja historiallisesti kiinnostavaa vierailua ja et halua tehdä retkeä toiseen Rooman ulkopuoliseen kaupunkiin.

Varaa retki Villa d'Esteen ja Villa Adrianaan

4. Rooman katakombit

Rooman katakombit| ©Riccardo Cuppini
Rooman katakombit| ©Riccardo Cuppini

Tällä Rooman katakombikierroksella tutustut Pyhän Kalliksuksen katakombeihin, jotka ovat historian tärkein varhaiskristillisen jumalanpalveluksen paikka ja joidenkin Rooman kuuluisimpien marttyyrien ja kuudentoista ensimmäisen paavin hautapaikka.

Tämän vuoksi täällä on valtava määrä varhaiskristillistä symboliikkaa ja taidetta, kuten krismon, Kristuksen monogrammi, alfa ja omega sekä iktos, jotka kaikki olivat osa tämän varhaisen vainotun kultin salaista koodia.

Katakombien tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat paavin haudat sekä monet kauniisti säilyneet haudat ja taideteokset, jotka muodostavat maailman tärkeimmän kristillisen taiteen näyttelyn.

Katakombikierros kestää 45 minuuttia, ja lisäksi näet 25 minuuttia kestävän multimediaesityksen antiikin Rooman historiasta.

Suositellaan jos

Jos olet erityisen kiinnostunut kristinuskon historiasta tai haluat kirjaimellisesti käydä Roomassa ylhäältä alas.

Varaa vierailu katakombeihin

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin varaat retken Rooman ympäristöön?

Orvieton Duomo| ©Wikimedia
Orvieton Duomo| ©Wikimedia
  • Kun teet varauksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistusta ei tarvitse tulostaa, tapaat vain oppaasi tapaamispaikalla ja näytät hänelle matkapuhelimellasi sähköpostiin sisältyvän tositteen.
  • Osa kierroksista järjestetään englanniksi. Ota tämä huomioon ennen varauksen tekemistä ja tarkista se kokemussivulta, jotta vältyt yllätykseltä.
  • Jos et voi osallistua matkalle tai jostain muusta syystä, sinun on peruutettava matkasi vähintään 24 tuntia etukäteen saadaksesi rahasi takaisin.

Vinkkejä retkiin Rooman ympäristössä

Pyhän Franciscus Assisilaisen basilika| ©Wikimedia
Pyhän Franciscus Assisilaisen basilika| ©Wikimedia
  • Yksi asia, jota et voi unohtaa: mukavat kengät. Valitsitpa minkä kierroksen tahansa, päivän päätteeksi olet kiitollinen siitä, että sinulla on jalkaasi lenkkarit.
  • Assisin ja Orvieton retkiä lukuun ottamatta lounas ei sisälly edellä mainittuihin kokemuksiin. Koska sinulla ei ole paljon vapautta valita ruokapaikkaa, voi olla hyvä idea pakata lounas reppuusi Roomasta.
  • Etenkin Roomasta käsin sijaitsevien Villa Adrianan ja Villa d'Esten kohdalla on tärkeää tehdä järjestetty retki. Ne ovat niin valtavia paikkoja, että yksin on helppo jättää tärkeimmät nähtävyydet näkemättä ja odottaa loputtomissa jonoissa, joita ei tarvitse tehdä oppaan kanssa.
  • Kun vierailet katakombeissa, muista, että sinun on peitettävä polvesi ja hartiasi, kuten missä tahansa muussa katolisessa jumalanpalveluspaikassa. Farkut ja pusero riittävät yleensä talvikuukausien kylmään säähän Roomassa, mutta kesällä pitkät housut ovat viimeinen asia, jota haluat käyttää. Yritä pakata mukaan jotain peittävää mutta kevyttä, jos matkustat kesäkaudella- tarvitset sitä kaupungin lukemattomiin katolisiin nähtävyyksiin tutustumiseen.
  • Yksi asia, jota ei kerrota, kun valmistaudutaan näihin retkiin, on se, että erityisesti Ostia Antican sekä Villa Adrianan ja Villa d'Esten retket ovat huonosti sovitettuja liikuntarajoitteisille henkilöille. Rauniot ovat täynnä kiviä ja kumpuja, jotka voivat vaikeuttaa kulkua, joten pidä tämä mielessä ennen kuin päätät kokemuksesta.

Muut matkat, joista saatat olla kiinnostunut

Rooma on jännittävä kaupunki, jota et koskaan täysin opi tuntemaan, mutta sen tarjoamat loputtomat mahdollisuudet retkien tekemiseen on epäilemättä syytä ottaa huomioon matkallasi. Voit lukea lisää muista suosittelemistamme retkistä tästä linkistä: Parhaat päiväretket Roomasta.

Jos Ostia Anticasta lukeminen on saanut sinut haluamaan käydä Pompeijissa ja nähdä omin silmin Vesuviuksen purkauksen jälkeensä jättämät rauniot, voit lukea lisää siitä, miten Roomasta pääsee Pompeijiin, täältä: Pompeijin päiväretket Roomasta.

Lisäksi Roomasta on mahdollista käydä päiväretkellä kuuluisissa Firenzen, Napolin ja Pisan kaupungeissa. Näillä kokemuksilla voit nähdä Michelangelon Daavidin, tutustua Firenzen upeaan katedraaliin ja sen arkkitehtoniseen nerokkuuteen tai maistaa aitoa italialaista pizzaa. Tässä on kaksi artikkelia, joista voit lukea kaikki yksityiskohdat näistä kokemuksista: Firenzen päiväretket Roomasta y Napolin päiväretket Roomasta.