Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Lissabon 2 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos suunnittelet viikonloppumatkaa Lissaboniin, tässä on opas, jolla pääset tutustumaan Portugalin pääkaupunkiin 48 tunnissa.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

4 minuuttia luettu

Lissabon 2 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ilmakuva Lissabonista | ©Gemmmm

Lissabonin tärkeimpien monumenttien katsominen ja kaupungista nauttiminen viikonlopun aikana on mahdollista. Lisäksi voimme tehdä sen suhteellisen rauhassa ja nauttia kaupungista kaikessa rauhassa. Tästä syystä jaan kanssasi tämän matkasuunnitelman, jolla voit vierailla kaupungissa 48 tunnissa.

Vaikka joitakin vähemmän tärkeitä kohteita jätetäänkin pois, kahdessa päivässä ehdimme tutustua kaupungin historialliseen keskustaan, tärkeimpiin kaupunginosiin ja monumentteihin, kuten Jerónimosin luostariin tai Belémin torniin.

1. päivä: Historiallinen keskusta: Alfama ja Baixasin kaupunginosat

Portas do Solin näköalapaikka| ©Vitor Oliveira
Portas do Solin näköalapaikka| ©Vitor Oliveira

Matkareitin ensimmäinen päivä on suunniteltu Lissabonin historialliseen keskustaan tutustumiseen ja siitä nauttimiseen. Reitti kulkee Alfaman ja Baixasin kaupunginosien läpi, joiden kaduilta löytyy joitakin kaupungin merkittävimpiä kohteita: Lissabonin katedraali, Pyhän Yrjön linna tai Plaza del Comercio ovat joitakin tämän ensimmäisen päivän tärkeimpiä kohteita Lissabonissa.

Porta do solin ja Santa Lucian näköalapaikat

Päivä voi alkaa Pyhän Yrjön linnan kukkulalla sijaitsevilta näköalapaikoilta. Portas do Sol ja Santa Lucia ovat kaksi parhaista, sillä sieltä avautuvat näkymät Lissabonin keskustaan ja Tejo-joelle taustalla. Molempien lähellä on useita terasseja, jotka sopivat erinomaisesti aamiaiseen ja voimien keräämiseen päivää varten.

Pyhän Yrjön linna

Alfama-alueen sydämessä sijaitsevan kukkulan huipulla on Pyhän Yrjön linna. On vaivan arvoista kiivetä jyrkkiä katuja pitkin nähdäkseen tämän 1200-luvun linnan.

Maksamalla 10 euron sisäänpääsymaksun pääset linnan sisätiloihin, joissa on Odysseuksen tornin periskooppinen näköalapaikka, arkeologinen alue ja linnan puutarha, jossa voit kuljeskella ankkojen ja riikinkukkojen ympäröimänä ja nauttia samalla upeista näkymistä kaupunkiin.

Lissabonin katedraali

Matkalla linnasta alas kohti Tejo-jokea törmäät Lissabonin katedraaliin. Kaupungin tärkeimpään temppeliin voi tutustua ilmaiseksi, ja 2,5 euron lisämaksulla voit tutustua myös luostariin ja aarteeseen, jossa tämä romaanista alkuperää oleva kirkko sijaitsee. Erittäin suositeltava vierailu.

Kävele Alfaman läpi

Kun olet nähnyt sen muistomerkit, kannattaa tehdä lyhyt kävelyretki Alfaman kaupunginosan kaduilla. Alun perin kalastajien asuinalue, joka kasvoi Pyhän Yrjön linnan muurien alla, on nyt yksi Lissabonin kauneimmista kaupunginosista. Jos annat itsesi eksyä sen kaduille, törmäät varmasti katumuusikkoon, joka laulaa fadoa, sillä tätä kaupunginosaa pidetään tämän portugalilaisen musiikkilajin kehtona.

Voimme hyödyntää kävelymatkaa ja mennä ravintolaan nauttimaan portugalilaisesta ruokakulttuurista. Turskaa ja muita kalaruokia suositellaan erityisesti, sillä Alfama on historiallisesti kalastukseen liittyvä kaupunginosa.

Varaa opastettu kierros Alfamassa

Pedro IV-aukio

Pedro IV-aukio Lissabonissa| ©Thomas
Pedro IV-aukio Lissabonissa| ©Thomas

Alfaman kaupunginosasta kävelemme Pedro IV -aukiolle. Aiemmin Rossio Square -aukioksi kutsuttu aukio on yksi kaupungin hermokeskuksista. Aukion keskellä on Brasilian ensimmäisen keisarin ja Portugalin perustuslaillisen kuninkaan Pedro IV:n pylväsmuotoinen muistomerkki.

Ympäröivällä alueella on loputtomasti kauppoja ja ravintoloita, joita voimme hyödyntää syömään, jos emme ole jo tehneet niin. Tosin suosittelen etsimään parempia ruokailuvaihtoehtoja aukion läheisiltä kaduilta, sillä aukiolla hinnat nousevat keskimäärin.

Rua Augusta

Tämä katu on yksi Lissabonin pääväylistä, ja se yhdistää Pedro IV -aukion ja Comercio-aukion. Lissabonin kaksi tärkeintä aukiota. Augusta Street on kävelykatu, ja sen yli 600 metrin pituisia katuja reunustavat kaupungin tärkeimmät kaupat ja yritykset. Voimme hyödyntää kävelymatkaa istuaksemme terassilla kahvilla ja mennä kauppoihin ostamaan matkamuistoja tai yksinkertaisesti hemmotella itseämme.

Commerce Square

Myöhään iltapäivällä saavumme kuuluisalle kauppatorille. Yksi Lissabonin edustavimmista paikoista. Pääsemme sinne Rua Augustan kaaren kautta, josta voimme kiivetä sen näköalapaikalle ja nähdä aukion ja Augustan kadun ylhäältä. Nousu näköalapaikalle maksaa vain 2,5 euroa. Plaza del Comercio -aukiolla on myös José I:n ratsastajapatsas ja laituri, jolta avautuu erinomainen panoraamanäkymä Tejo-joelle.

Tämä on hyvä paikka päättää päivä, sillä sieltä voi ihailla kaunista auringonlaskua joen yllä, ja lähellä on loputtomasti ruokailumahdollisuuksia illalliselle ennen kuin palaat majapaikkaamme tai aloitat nauttimisen Lissabonin yöelämästä.

2. päivä: Santa Justa Elevator, Convento do Carmo ja Belém

Santa Justan ja Rua Augustan hissi| ©Rob Oo
Santa Justan ja Rua Augustan hissi| ©Rob Oo

Tunnemme jo Lissabonin keskustan, joten toisena päivänä on aika viedä työ loppuun ja vierailla Belémin kaupunginosassa, jossa sijaitsee kaksi Lissabonin ja Portugalin tärkeintä monumenttia. Mutta vasta sitten, kun olet ottanut erikoishissin, jolla pääset vierailemaan vaikuttavassa raunioituneessa kirkossa.

Santa Justa Hissi

Toinen päivä Lissabonissa voi alkaa vierailulla Santa Justan hissillä. Tämä Rua do Ouro -kadulla sijaitseva hissi yhdistää Baixa Pombalinan ja Chiadon kaupunginosat hissillä ja 45 metriä korkealla käytävällä. Yläosassa on terassi, jolta on hyvät näkymät Lissabonin keskustaan.

Koska jonoja on usein, on suositeltavaa mennä sinne aikaisin aamulla. Hissi lähtee liikkeelle puoli kahdeksalta, ja se maksaa 5,30 euroa, joka sisältää hissimatkan edestakaisin ja pääsyn näköalatasanteelle.

Carmon luostari

Kun poistumme Santa Justa -hissin ylemmältä käytävältä, törmäämme Carmon entiseen luostariin. Se oli Lissabonin tärkein goottilainen rakennus vuoteen 1755 asti. Tänä vuonna tapahtui historiallinen maanjäristys, joka jätti tämän ja monet muut rakennukset raunioiksi.

Tänään voit vierailla kirkon raunioilla, joissa sijaitsee Do Carmon arkeologinen museo. Temppelin päärakenne on säilynyt, mutta ilman kattoa, mikä tekee siitä yksinkertaisesti upean postikortin. Vierailu luostarissa ja museossa maksaa 5 euroa.

Raitiovaunu Belémiin

Yksi aidoimmista kokemuksista Lissabonissa on raitiovaunuilla ajaminen. Koska seuraava kohteemme on Belémin kaupunginosa, joka on hieman kaukana keskustasta, käytämme tilaisuutta hyväksenne ja matkustamme raitiovaunulla. Do Carmon luostarista kannattaa kävellä 10-15 minuutin kävelymatka Comercio-aukiolle, josta pääset raitiovaunuun numero 15, jolla pääset Belémiin noin 20 minuutissa.

Kun saavumme ja ennen Jerónimosin luostariin tutustumista etsimme ruokapaikan. Luostarin lähellä on monia vaihtoehtoja. Suosittelen syömään etukäteen, sillä vierailu muistomerkillä voi kestää kauemmin kuin luuletkaan.

Jerónimosin luostari

Jäämme pois raitiovaunusta Jerónimosin luostarin edessä olevalla pysäkillä. Rakennus on tunnustettu maailmanperintökohteeksi sen taiteellisen ja arkkitehtonisen arvon ansiosta. Sen luostari ja kirkko ovat upeita ja tekevät siitä pakollisen nähtävyyden Lissabonissa.

Se on Lissabonin suosituin muistomerkki, joten on suositeltavaa hankkia lippu etukäteen, jos et halua jonottaa useita minuutteja. Hinta on 10 €, ja se on avoinna viikon jokaisena päivänä paitsi maanantaisin.

Belém Kakut

Belémin kaupunginosassa ollessamme emme voi jättää väliin mahdollisuutta kokeilla heidän perinteisiä leivonnaisiaan. Nämä ovat Jerónimosin luostarin munkkien valmistamia, kermalla täytettyjä ja uunissa paistettuja leivonnaisia.

Niitä voi maistella ympäri kaupunkia, mutta alkuperäinen tehdas sijaitsee luostarin vieressä, ja se on paras ja tyypillisin paikka maistaa näitä leivonnaisia. Kannattaa pysähtyä matkalla maistamaan tätä kuuluisaa välipalaa.

Varaa opastettu kierros Belémissä

Löytöjen muistomerkki

Hieronymiittien luostari| ©Minh TRAN
Hieronymiittien luostari| ©Minh TRAN

Belémin leivonnaisia nautittuamme vierailemme löytöjen muistomerkillä. Tämä vaikuttava rakennus sijaitsee lähellä luostaria Tagus-joen varrella. Yli 50 metriä korkea rakennelma pystytettiin kunnianosoitukseksi kaikille seikkailijoille ja löytöretkeilijöille, jotka leimasivat Portugalin historiaa. Se on mukava paikka pysähtyä muutamaksi minuutiksi ihailemaan ja ottamaan kuvia Tejo-joen rannalla.

Belémin torni.

Tämän matkan viimeinen pysähdyspaikka on yksi Lissabonin kuuluisimmista monumenteista. Bélemin torni. Tämä jokeen työntyvä torni rakennettiin linnakkeeksi ja majakaksi.

Voit käydä sisällä tutustumassa sen tyrmiin ja kiivetä huipulle nauttimaan näköaloista. Sisäänpääsy maksaa 6 euroa. Kun lähdet, on suositeltavaa istua muutama minuutti ja odottaa auringonlaskua. Joen vesi auringonlaskun valossa on paras mahdollinen tapa hyvästellä Lissabon.

Vinkkejä Lissabonin näkemiseen 2 päivässä