Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lissabon 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Neljä päivää on täydellinen aika matkalle Lissaboniin. Siinä ajassa voit tutustua Portugalin pääkaupunkiin ja sen ympäristöön jättämättä mitään pois.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

5 minuuttia luettu

Lissabon 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Praça do Comércio, Lissabon | ©João Reguengos

Jos mietit, kuinka monta päivää sinun pitäisi matkustaa Lissaboniin, jotta voisit tutustua kaupunkiin hyvin ja jättää kaiken taaksesi, vastaus on mielestäni 4 päivää. Tuossa ajassa voimme tutustua Lissaboniin perusteellisesti ilman stressiä, ja lisäksi meillä on aikaa vierailla mielenkiintoisissa paikoissa lähiympäristössä.

Kahden päivän aikana käymme Portugalin kaupungin historiallisen keskustan tärkeimmissä kaupunginosissa, Belémin muistomerkeissä ja voimme tehdä retkiä Sintraan ja Cascais'iin, jotka ovat kaksi mielenkiintoisinta kohdetta Lissabonin ympäristössä.

1. päivä: Historiallinen keskusta: Alfama, Baixa ja Chiadon kaupunginosat

Alfaman kaupunginosa| ©Louis Droege
Alfaman kaupunginosa| ©Louis Droege

Kun saavut Lissaboniin, on parasta aloittaa tutustuminen sen keskeisimpiin kaupunginosiin. Alfama, Baixa ja Chiado muodostavat kaupungin historiallisen keskustan, ja niiden kaduilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos nousemme aikaisin aamulla, voimme tutustua kaikkiin niihin kaikessa rauhassa ja nähdä kaiken, mitä niillä on tarjottavanaan Portugalin pääkaupunkiin suuntautuvan matkamme ensimmäisenä päivänä.

Alfaman kaupunginosa

Mielestäni paras paikka aloittaa tutustuminen Lissaboniin on Alfaman kaupunginosa. Tämä historiallinen alue sijaitsee yhdellä kaupungin kukkuloista Pyhän Yrjön linnan valvovan silmän alla. Siihen voi tutustua kävellen tai käyttämällä kuuluisaa raitiovaunua 28, joka kulkee suurimman osan kaupunginosasta läpi ja säästää sinut kiipeämiseltä monilta Alfaman jyrkiltä kaduilta.

Mielenkiintoisimpia vierailukohteita Alfamassa ovat Pyhän Yrjön linnan lisäksi Lissabonin katedraali, Portas do Solin ja Santa Lucian näköalapaikat sekä Kansallinen Pantheon. Tässä kaupunginosassa on myös Lissabonin kulttuurin ydin, ja suosittelen, että vietätte jonkin aikaa kuljeskelemalla ja nauttimalla tunnelmasta, katumuusikoista ja gastronomiasta.

Varaa opastettu kierros Alfamassa

Baixa ja Chiado

Alfamassa käynnin jälkeen on aika siirtyä Baixan ja Chiadon kaupunginosiin. Niihin voi tutustua lähtökohdaksi valita Pedro IV. aukion. Sieltä jatkamme Rua Augustan kautta Plaza del Comercion suuntaan. Mutta ennen kuin pääsemme tähän pisteeseen, teemme kiertotien Santa Justan hissille.

Tämän hissin ja näköalapaikan avulla voimme nousta Carmon luostariin ja käydä sen upeissa raunioissa. Päivän päätteeksi menemme Plaza del Comerciolle. Tässä kuuluisassa paikassa voimme kiivetä Rua Augustan kaarelle ja nauttia Tejo-joen rannasta. Aukion lähellä on monia ravintolavaihtoehtoja, joissa voit päättää päivän hyvällä illallisella.

Päivä 2: Tutustu Belémin kaupunginosaan perusteellisesti

Jerónimosin luostari| ©Minh TRAN
Jerónimosin luostari| ©Minh TRAN

Toinen päivä alkaa siitä, mihin ensimmäinen päivä päättyi, Praça do Comérciolta. Täältä voimme ottaa raitiovaunun numero 15 Belémin alueelle. Tämä Lissabonin alue sijaitsee 7 kilometrin päässä keskustasta, ja matka kestää raitiovaunulla noin 20 minuuttia. Nähtävää on niin paljon, että siihen menee koko päivä. Sen pakolliset nähtävyydet ovat:

Jerónimosin luostari

Maailmanperintökohteeksi julistettuJerónimosin luostari on Lissabonin suosituin monumentti. Se on näyttävä kokonaisuus, joka koostuu vaikuttavasta luostarista ja kirkosta sekä sen itäsiivessä sijaitsevasta kansallisesta arkeologisesta museosta.

Täällä on lähes pakko hankkia liput etukäteen, sillä jonot ovat lähes väistämättömiä. Se on kuitenkin vierailun arvoinen. Luostari on Lissabonin ehdoton nähtävyys.

Belémin pastellien maistelu

Yksi Belémin kaupunginosan tunnetuimmista kokemuksista on sen kuuluisien leivonnaisten maistelu. Nämä makeiset ovat ylittäneet rajat ja tunnetaan monissa paikoissa, mutta missään ei voi maistaa niitä paremmin kuin niiden alkuperäpaikassa. Luostarin vieressä on alkuperäinen tehdas, jossa voit yhä maistaa näitä herkkuja.

Varaa liput Jeronimosin luostariin

Löytöjen muistomerkki

Jerónimosin luostaria vastapäätä ja Plaza del Imperion puutarhan toisella puolella on löytöjen muistomerkki. Se on yksi Lissabonin kuvatuimmista paikoista yli 50 metrin korkeutensa ansiosta. Se rakennettiin niiden löytäjien muistoksi, jotka purjehtivat samoilta vesiltä, joilla Lissabon sijaitsee.

Belémin torni

Belémin länsipuolella, Tejo-joen veteen työntyvä Torre de Bélem on Lissabonin kenties tunnetuin maamerkki. Se on pieni linnoitus Tejo-joen rannalla, jota käytettiin kaupungin puolustamiseen, majakkana ja jopa vankityrmänä. Voit vierailla sen sisätiloissa ja terassilla, jolta on upeat näkymät Tajo-joelle ja 25. huhtikuuta sillalle.

Nämä ovat Belémin pakolliset nähtävyydet. Mutta jos haluat enemmän, voit vierailla joissakin sen monista museoista, kuten arkeologisessa museossa tai vaunumuseossa, tai kävellä sen puistoissa ja puutarhoissa.

Varaa liput Belémin torniin

Päivä 3: Retki Sintraan

Penan palatsi| ©laredawg
Penan palatsi| ©laredawg

Kahden Lissabonissa vietetyn päivän jälkeen meillä on ollut runsaasti aikaa tutustua kaupungin tärkeimpiin muistomerkkeihin. On aika vierailla laitamilla ja yhdessä pääkaupungin ja koko Portugalin merkittävimmistä paikoista. Tarkoitan Sintraa ja sen palatseja.

Tämänoin 30 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva kylä on lähes satumainen ympäristö palatseineen ja puutarhoineen. Niin paljon, että se julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 1995. Se sijaitsee myös keskellä Sintra-Cascaesin luonnonpuistoa. Sintraan voi matkustaa Lissabonista autolla tai bussilla, mutta se kannattaa tehdä opastetulla kiertomatkalla, joka sisältää jo kuljetuksen kaupunkiin ja takaisin sekä ammattitaitoisen oppaan, joka näyttää sinulle paikan kaikki viehätykset.

Syitä vierailla täällä riittää. Sintrassa on monia rakennuksia, mutta neljä tärkeintä niistä ovat:

Penan palatsi

Se on Sintran suosituin ja tunnetuin paikka. Se on yksi Portugalin suosituimmista muistomerkeistä, ja sitä pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista palatseista sen ainutlaatuisen tyylisekoituksen ansiosta. Penan palatsin pitäisi olla ensimmäinen ja pakollinen vierailumme Sintrassa.

Varaa vierailusi Penan palatsiin

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira erottuu arkkitehtuurinsa, puutarhojensa ja mystisyytensä vuoksi. Rakennus liittyy läheisesti vapaamuurarikulttiin ja pitää sisällään monia salaisuuksia. Vierailu oppaan kanssa on erittäin suositeltavaa. Toinen ehdoton nähtävyys Sintrassa.

Sintran kansallinen palatsi

Sintran keskustassa sijaitseva Kansallispalatsi on säilyttänyt sisätilansa lähes koskemattomina. Sen kaksi suurta kartionmuotoista savupiippua, jotka näkyvät monista puiston ja Sintran kylän osista, ovat silmiinpistäviä ulkoapäin.

Monserraten palatsi

Tätä kutsutaan Sintran piilotetuksi helmeksi, sillä se ei ole yhtä suosittu kuin naapurialueensa. Sillä on kuitenkin tarpeeksi charmia, jotta se voidaan sisällyttää Sintran pakollisten vierailukohteiden luetteloon.

Muita vierailun arvoisia paikkoja Sintrassa

Näitä neljää viimeistä kohtaa pidetään Sintran ehdoton nähtävyys, mutta kaupungissa on paljon muitakin aarteita. Jos kello ei salli, voimme myös vierailla Castelo dos Mourosissa, Convento dos Capuchosin luostarissa tai kreivittären chaletissa ja puutarhassa.

Varaa retki Sintraan

4. päivä: Yö Alton alueella, retki Cascaisiin ja kansojen puistoon

Cascais| ©Luiz Pantoja
Cascais| ©Luiz Pantoja

Neljäs päivä Lissabonissa voi ja kannattaa aloittaa kolmannen päivän illasta. Kun olet viettänyt useita tunteja Sintrassa, mikäs sen parempaa kuin uppoutua Lissabonin yöelämään parhaalla alueella. Viimeisenä päivänä voimme tehdä toisen retken Cascaisin kylään, joka sijaitsee hyvin lähellä Lissabonia, ja päättää nähtävyyksien katselun vierailemalla Kansakuntien puistossa.

Barrio Alto yöllä

Sintrassa vierailun jälkeen on parasta nauttia Lissabonin yöelämästä. Bairro Alto on siihen täydellinen paikka. Kaupungin keskustassa sijaitseva kaupunginosa on avantgardistinen, moderni ja täynnä elämää, erityisesti öisin. Täällä on laaja valikoima ravintoloita, joissa voit ruokailla ja nauttia samalla portugalilaisesta fado-esityksestä.

Illallisen jälkeen voimme mennä nauttimaan sen lukuisista pubeista tai mennä Santa Catalinan näköalapaikalle. Täällä voit nauttia yöllisistä näkymistä kaupunkiin, ja lisäksi täällä on tavallista järjestää yökonsertteja. Se on myös Lissabonin asukkaiden kohtaamispaikka, ja sen terasseilla on aina hyvä tunnelma.

Varaa liput fadokonserttiin Lissabonissa

Cascais

Neljännen päivän aamuna meillä on mahdollisuus käydä Cascaisin kaupungissa ilman kiirettä. Tämä noin 30 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva kaupunki oli 1900-luvulla pääasiassa aristokraattien ja taiteilijoiden kaupunki. Tämä näkyy sen kaduilla, joilla on kauniita kartanoita ja lukuisia katutaiteilijoita.

1940-luvulla monet sotaa pakenevat aateliset tulivat Cascais'n palatseihinsa suojautumaan ja nauttimaan rannoista. Tämän yltäkylläisyyden ilmapiirin sanotaan inspiroineen Ian Flemingiä luomaan James Bondin hahmon.

Aamupäivän viettäminen sen kaduilla kuljeskellen ja rannoista nauttien on erittäin suositeltavaa, varsinkin jos vierailet siellä kesällä. Paras tapa päästä Cascaisiin on ajaa autolla, mutta jos sinulla ei ole sitä mahdollisuutta, voit ottaa bussin Lissabonista tai järjestetyn retken.

Varaa kiertomatka Sintraan ja Cascaisiin

Kansakuntien puisto

Hyvä tapa hyvästellä Lissabon on käydä Parque das Naçõesissa. Se sijaitsee kaupungin itäosassa ja sijaitsee entisellä teollisuusalueella. Tämä moderni puisto, jossa on futuristinen tunnelma, rakennettiin Lissabonissa vuonna 1998 järjestettyä maailmannäyttelyä varten.

Se eroaa hyvin paljon Portugalin pääkaupungin muista kaupunginosista modernien rakennustensa, kuten Santiago Calatravan suunnitteleman Gare Do Oriente -aseman ja Oseanariumin ansiosta. Jälkimmäinen on yksi Euroopan suurimmista akvaarioista, ja se on ehdoton nähtävyys, varsinkin jos matkustat perheen kanssa.

Hyvästelläksesi Lissabonin voit ottaa puiston köysiradan ja katsella auringonlaskua korkealta, ja taustalla on Vasco de Gaman silta. Tämä on Euroopan pisin silta, joka ylittää Tejo-joen 17 kilometrin pituudellaan.

Varaa liput Lissabonin Oseanariumiin