Lissabon 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Neljä päivää on täydellinen aika matkalle Lissaboniin. Siinä ajassa voit tutustua Portugalin pääkaupunkiin ja sen ympäristöön jättämättä mitään pois.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Lissabon 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Praça do Comércio, Lissabon | ©João Reguengos

Jos mietit, kuinka monta päivää sinun pitäisi matkustaa Lissaboniin tutustuaksesi siihen peruste ellisesti ja jättämättä mitään taaksesi, vastaus on mielestäni 4 päivää. Tuossa ajassa voimme tutustua Lissaboniin ilman stressiä, sen tärkeimpiin kaupunginosiin ja Belémin muistomerkkeihin, ja lisäksi jää aikaa vierailla muutamissa mielenkiintoisissa lähikaupungeissa, kuten Sintrassa ja Cascaisissa.

 • Lissabon Alfama ja Sao Jorge Kiertue
 • Alkaen 22 €.
 • 3h
 • Pienryhmäretki
 • Sisäänpääsy Lissabonin katedraaliin ja vierailu salaisessa juutalaiskorttelissa.
 • Ammattitaitoinen opas
 • Varaa nyt
 • Lissabon Belem Kiertue
 • Alkaen 35 €.
 • 3h
 • Pienryhmäretki
 • Tutustu Jerónimosin luostariin, löytöjen muistomerkkiin ja muuhun.
 • Ammattitaitoinen opas
 • Varaa nyt
 • Lissabonin Jerónimos Luostarin Liput
 • Alkaen 14 €
 • Omassa tahdissasi
 • Tutustu omatoimisesti
 • Pääset 1500-luvun luostariin ja entiseen munkkien ruokalaan.
 • Ilman opasta
 • Varaa nyt
 • Sintra, Cascais, Pena Palace, Cabo da Roca ja Regaleira Päivämatka Lissabonista
 • Alkaen 72 €
 • 8h
 • Pienryhmäretki
 • Ei sisällä sisäänpääsymaksuja Penan palatsin ja Quinta da Regaleiran monumentteihin.
 • Ammattitaitoinen opas
 • Varaa nyt

Päivä 1: Historiallinen keskusta: Alfama, Baixa ja Chiadon kaupunginosat

Alfaman kaupunginosa| ©Louis Droege
Alfaman kaupunginosa| ©Louis Droege

Kun saavut Lissaboniin, on parasta aloittaa vierailu sen keskeisimmistä kaupunginosista. Alfama, Baixa ja Chiado muodostavat kaupungin historiallisen keskustan, ja niiden kaduilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos nouset aikaisin aamulla, voit tutustua kaikkiin niihin kaikessa rauhassa ja nähdä kaiken, mitä niillä on tarjottavanaan Portugalin pääkaupunkiin suuntautuvan matkasi ensimmäisenä päivänä.

Kävele Alfaman kaupunginosassa

Paras lähtökohta tutustua Lissaboniin on varata opastettu kierros Alfamaan. Tämä historiallinen alue sijaitsee yhdellä kaupungin kukkuloista Pyhän Yrjön linnan valvovan silmän alla ja vangitsee Lissabonin kulttuurin ytimen. Alfaman kaupunginosan mielenkiintoisimpia vierailukohteita ovat Pyhän Yrjön linnan lisäksi mm:

Näihin kaikkiin pääset tutustumaan perusteellisesti tällä kolmen tunnin kierroksella, jonka aikana ammattitaitoinen opas vie sinut katedraalin sisälle ja esittelee sinulle tämän kaupunginosan historiaa ja arkkitehtuuria sekä tutustuttaa sinut sen perinteiseen musiikkiin.

Jos lähdet Alfamaan omin päin, muista, että voit tutustua alueeseen kävellen tai kuuluisalla raitiovaunulla 28, joka kulkee suurimman osan kaupunginosasta läpi ja säästää sinut kiipeämiseltä useille sen monista jyrkistä kaduista. Suosittelen, että vietät jonkin aikaa vain kuljeskellen ja nauttien tunnelmasta, katumuusikoista ja gastronomiasta.

Varaa opastettu kierros Alfamaan

Laskeudu Baixan ja Chiadon kaupunginosiin

Alfamaan tutustumisen jälkeen on aika laskeutua Baixan ja Chiadon kaupunginosiin. Niihin tutustuaksesi voit valita lähtöpisteeksi Pedro IV:n aukion. Sieltä voit kävellä Rua Augustaa pitkin kohti Praça do Comérciota. Mutta ennen kuin pääsemme tähän pisteeseen, teemme kiertotien Santa Justa -hissille.

Tämän hissin ja näköalapaikan avulla voimme nousta Convento do Carmon luostariin tutustumaan sen upeisiin raunioihin. Päivän päätteeksi menemme Plaza del Comerciolle. Tällä kuuluisalla paikalla voimme kiivetä Rua Augustan kaarelle ja nauttia Tejo-joen rannasta. Aukion lähellä on monia ravintolavaihtoehtoja, joissa voit päättää päivän hyvään illalliseen.

Nauti kävelyretkestä Tejo-joen varrella auringonlaskun aikaan.

Ja päivän päätteeksi ei ole parempaa suunnitelmaa kuin varata purjehdusretki. Tuulen tunteminen kasvoillasi purjehtiessasi Tagusta pitkin on tunne, jota ei kannata jättää väliin.

Tällä noin kaksi tuntia kestävällä retkellä voit ihailla Lissabonin tärkeimpiä monumentteja samalla kun nautit lasillisen portugalilaista viiniä.

.

Varaa purjehdusmatka

2. päivä: Tutustu Belémin kaupunginosaan perusteellisesti

Jeronimosin luostari| ©Minh TRAN
Jeronimosin luostari| ©Minh TRAN

Toinen päivä alkaa siitä, mihin ensimmäinen päivä päättyi, Plaza del Comerciolta. Sieltä pääsee raitiovaunulla numero 15 Belémin alueelle. Tämä Lissabonin alue on 7 kilometrin päässä keskustasta, ja matka kestää raitiovaunulla noin 20 minuuttia. Nähtävää on niin paljon, että siihen menee koko päivä.

Varaa kiertoajelu Belemiin

Vieraile Jerónimosin luostarissa

Jerónimosin luostari, joka on maailmanperintökohde, on Lissabonin suosituin monumentti. Se on näyttävä kokonaisuus, joka koostuu vaikuttavasta luostarista ja kirkosta sekä sen itäsiivessä sijaitsevasta kansallisesta arkeologisesta museosta.

Suosittelen, että varaat liput Jerónimosin luostariin etukäteen, sillä siellä on aina jonoa. Se on kuitenkin vierailun arvoinen. Luostari on Lissabonin must-nähtävyys jo itsessään.

Varaa liput Jerónimosin luostariin

Maista Pasteles de Belém

Yksi Belémin kaupunginosan tunnetuimmista kokemuksista on sen kuuluisien leivonnaisten maistaminen. Nämä makeiset ovat ylittäneet rajat ja tunnetaan monissa paikoissa, mutta missään ei voi maistaa niitä paremmin kuin niiden alkuperäpaikassa. Luostarin vieressä on alkuperäinen tehdas, jossa voit yhä maistella näitä herkkuja.

Ja jos olet intohimoinen näiden leivonnaisten suhteen, kuten minä olen, älä epäröi ja varaa pastel de nata -ruokakurssi. He opettavat sinua valmistamaan näitä kulinaarisia herkkuja samalla, kun nautit kupin teetä tai kahvia.

.

Varaa kokkikurssi pastel de nata

Älä missaa löytöjen muistomerkkiä

Jerónimosin luostaria vastapäätä ja Plaza del Imperio -puutarhan toisella puolella on löytöjen muistomerkki. Se on yksi Lissabonin kuvatuimmista paikoista, koska se on yli 50 metriä korkea ja näyttävä. Se on rakennettu niiden löytöretkeilijöiden muiston kunnioittamiseksi, jotka purjehtivat samoilta vesiltä, joilla Lissabon sijaitsee.

Sisään Belémin torniin

Belémin länsipuolella, Tejo-joen vesille työntyvä Torre de Bélem on Lissabonin kiistatta ikonisin maamerkki. Kyseessä on Tagusjoen rannalla sijaitseva pieni linnoitus, jota käytettiin kaupungin puolustamiseen, majakkana ja jopa vankityrmänä.

Varaa liput Belémin torniin ja vieraile sen sisätiloissa ja terassilla nauttien samalla upeista näkymistä Tajo-joelle ja 25. huhtikuuta sillalle.

Nämä ovat Belémin pakolliset nähtävyydet. Mutta jos haluat enemmän, voit vierailla joissakin sen monista museoista, kuten arkeologisessa museossa tai vaunumuseossa, tai kävellä sen puistoissa ja puutarhoissa.

Varaa liput Belémin torniin

3. päivä: Retki Sintraan

Penan palatsi| ©laredawg
Penan palatsi| ©laredawg

Kahden Lissabonissa vietetyn päivän jälkeen sinulla on ollut runsaasti aikaa tutustua kaupungin tärkeimpiin monumentteihin. Nyt on aika vierailla laitamilla ja yhdessä paitsi pääkaupungin myös Portugalin merkittävimmistä paikoista. Tarkoitan Sintraa ja sen palatseja. Tämä noin 30 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva kaupunki on palatseineen ja puutarhoineen lähes satumainen.

Niin paljon, että se julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 1995. Se sijaitsee myös keskellä Sintra-Cascaesin luonnonpuistoa. Lissabonista voi käydä Sintrassa autolla tai bussilla, mutta on parasta varata Sintraan retki, joka sisältää edestakaisen kuljetuksen ja ammattitaitoisen oppaan, joka näyttää sinulle paikan kaikki viehätykset. Sintrassa on monia rakennuksia nähtävänä, mutta neljä pakollista nähtävyyttä ovat:

Anna Penan palatsin häikäistä itsesi

Se on Sintran suosituin ja tunnusomainen rakennus. Se on yksi Portugalin suosituimmista muistomerkeistä, ja sitä pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista palatseista sen ainutlaatuisen tyylisekoituksen ansiosta.

Penan palatsin pitäisi olla ensimmäinen ja pakollinen vierailumme Sintrassa. Tee niin, älä epäröi varata lippua Penan palatsiin ja anna tämän satumaisen linnan sekä sen 200 hehtaarin puutarhan häikäistä itseäsi. Ja jos sinulla on aikaa, voit varata liput myös Penan puistoon Sintrassa.

Varaa vierailusi Penan palatsiin

Tutustu Quinta da Regaleiraan

Quinta da Regaleira erottuu arkkitehtuurinsa, puutarhojensa ja mystisyytensä ansiosta. Rakennus liittyy läheisesti vapaamuurarikulttiin ja pitää sisällään monia salaisuuksia. Vierailu oppaan kanssa on erittäin suositeltavaa.

Se on toinen pakollinen nähtävyys Sintrassa, ja voit varata Sintran, Cascaisin, Penan palatsin ja Cabo da Rocan ohella retken Quinta Quinta da Regaleiraan, joka kestää noin kahdeksan tuntia.

.

Varaa Quinta da Regaleiran retki

Älä jätä väliin Sintran kansallispalatsia

Sintran keskustassa sijaitseva Kansallispalatsi on säilyttänyt sisätilansa lähes koskemattomina. Sen kaksi suurta kartionmuotoista savupiippua, jotka näkyvät monista puiston ja Sintran kylän osista, ovat silmiinpistäviä ulkoapäin.

Varaa retki Sintraan

Tutustu Monserraten palatsiin

Sitä kutsutaan Sintran piilotetuksi helmeksi, sillä se ei ole yhtä suosittu kuin naapurinsa. Siinä on kuitenkin tarpeeksi charmia, jotta se on ehdoton vierailukohde Sintrassa.

Muita vierailun arvoisia paikkoja Sintrassa

Näitä neljää viimeksi mainittua pidetään Sintran pakollisina nähtävyyksinä, mutta kaupungista löytyy paljon muitakin aarteita.

Jos aika sallii, voimme vierailla myös Castelo dos Mourosissa, Convento dos Capuchosissa tai kreivittären chaletissa ja puutarhassa.

Varaa retki Sintraan

4. päivä: Yö Alton alueella, retki Cascaisiin ja kansojen puistoon

Cascais| ©Luiz Pantoja
Cascais| ©Luiz Pantoja

Neljäs päivä Lissabonissa voi ja kannattaa aloittaa kolmannen päivän illasta. Kun olet viettänyt useita tunteja Sintrassa, mikäs sen parempaa kuin uppoutua Lissabonin yöelämään parhaalla alueella. Viimeisenä päivänä voimme käyttää tilaisuutta hyväksenne tehdä toisen retken Cascaisin kylään, joka sijaitsee hyvin lähellä Lissabonia, ja päättää kaupungin näkemisen vierailemalla Kansakuntien puistossa.

.

Bairro Alto yöllä

Sintrassa vierailun jälkeen parasta on nauttia Lissabonin yöelämästä. Ja täydellinen paikka siihen on Bairro Alto. Keskustan sydämessä sijaitseva kaupunginosa on avantgardistinen, moderni ja täynnä elämää, etenkin öisin. Siellä on laaja valikoima ravintoloita, joissa voit ruokailla vaikka nauttien portugalilaisesta fado-esityksestä.

Illallisen jälkeen voimme mennä nauttimaan sen monista pubeista tai mennä Santa Catalinan näköalapaikalle. Täällä on tavallista, että kaupungin yöllisistä näkymistä nauttimisen lisäksi lavoja pystytetään iltakonsertteja varten. Se on myös Lissabonin asukkaiden kohtaamispaikka, ja sen terasseilla on aina hyvä tunnelma.

Varaa liput fadokonserttiin

Kävele ympäri Cascais'ta

Neljännen päivän aamuna, ilman kiirettä, on mahdollisuus varata retki Sintraan ja Cascaisiin. Cascais sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lissabonista, ja se oli 1900-luvulla pääasiassa aristokraattien ja taiteilijoiden kaupunki, mikä näkyy heti, kun kävelet sen kaduilla, joilla on kauniita palatseja ja lukuisia katutaiteilijoita.

Sotaa paetessaan 1940-luvulla monet aateliset tulivat tänne suojautumaan palatseihinsa ja nauttimaan rannoista. Tämän ilmapiirin sanotaan innoittaneen Ian Flemingiä luomaan James Bondin hahmon.

Aamupäivän viettäminen sen kaduilla kuljeskelemalla ja sen rannoista nauttimalla on erittäin suositeltavaa, varsinkin jos vierailet kesällä.

Varaa retki Cascaisiin

Sano hyvästit Kansakuntien puistossa

Kun olet käynyt Lissabonissa perusteellisesti, hyvä tapa hyvästellä on tehdä se Kansakuntien puistossa. Se sijaitsee kaupungin itäosassa ja sijaitsee entisellä teollisuusalueella. Tämä moderni puisto, jossa on futuristinen tunnelma, rakennettiin Lissabonissa vuonna 1998 järjestettyä maailmannäyttelyä varten.

Se eroaa hyvin paljon Portugalin pääkaupungin muista kaupunginosista sen modernien rakennusten, kuten Santiago Calatravan suunnitteleman Gare Do Oriente -aseman ja Oseanariumin, ansiosta. Viimeksi mainittu on yksi Euroopan suurimmista akvaarioista, ja se on ehdoton nähtävyys, varsinkin jos matkustat perheen kanssa. Varaa tietysti liput Lissabonin oseanariumiin etukäteen, sillä niiden kysyntä on suurta.

Hyvästelläksesi Lissabonin voit ottaa puiston köysiradan ja katsella auringonlaskua korkeuksista Vasco de Gaman silta taustalla. Tämä on Euroopan pisin silta, joka ylittää Tejo-joen 17 kilometrin pituudellaan.

Varaa liput Lissabonin oseanariumiin