Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Auschwitz ja Wieliczkan suolakaivos -päiväretket Krakovasta käsin

Jos vierailet Krakovassa, aiot luultavasti tehdä kaksi kaupungin suosituimmista retkistä. Varaa ne yhdessä, niin säästät aikaa ja rahaa - näin se onnistuu!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

2 minuuttia luettu

Auschwitz ja Wieliczkan suolakaivos -päiväretket Krakovasta käsin

Auschwitzin sisäänkäynti | Frederick Wallace

Olet varmasti jo lukenut, että kaksi suosituinta nähtävyyttä Krakovassa (ja käytännössä koko maassa) ovat retket Auschwitz-Birkenauhun ja Wieliczkan suolakaivoksiin.

Kysyntä on niin suurta, että on olemassa useita vaihtoehtoja käydä molemmissa kohteissa saman päivän aikana yhdellä retkellä. Matkalla on koko ajan mukana asiantunteva opas, ja kaikki matkat tehdään yksityisellä bussilla. Tässä ovat yksityiskohdat:

Combo Kaivokset + Auschwitz

Auschwitzin ja Wieliczkan suolakaivokseen päiväretki Krakovasta

Liput Krakovan kahteen suosituimpaan nähtävyyteen edullisimpaan hintaan.

Paketti sisältää Skip-the-line-liput, opastetut kierrokset ja kuljetukset. Tämä on paras vaihtoehto säästää aikaa ja rahaa tekemällä molemmat Krakovan suosituimmat nähtävyyskierrokset samana päivänä.

Aamulla ensimmäiseksi yksityinen bussi noutaa sinut hotelliltasi ja vie sinut Auschwitzin keskitysleirille. Siellä sinut viedään oppaan johdolla kahden Auschwitz-Birkenaun leirin opastetulle kierrokselle, joka kestää kahdesta kolmeen tuntia.

Sen jälkeen vierailet suolakaivoksilla, joissa kävelet upeissa gallerioissa ja näet patsaat ja huoneet, jotka on rakennettu suolasta satojen metrien syvyyteen maan alle. Uskomatonta! Täälläkin sinulla on mukanasi opas, joka pitää huolen siitä, ettet jää paitsi vierailun kohokohdista. Tämä yhdistetty kierros Auschwitziin ja Wieliczkan kaivoksiin on yksi parhaista päätöksistä, joita voit tehdä, jotta saat kaiken irti Puolan-matkastasi.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Käytät vain yhden päivän näiden kahden vierailun tekemiseen, ja sinulla on loppuosa matkasta aikaa kuljeskella ympäri Krakovaa ja nauttia sen kaduista ja viehätyksestä ilman kiirettä. Ja koska se on all inclusive, säästät aikaa ja rahaa matkakuluissa.

Suositellaan, jos... sinulla on vähän aikaa ja haluat tehdä molemmat kierrokset yhdessä päivässä asiantuntevan oppaan johdolla.


Paljonko yhdistetty retki suolakaivoksiin ja Auschwitziin maksaa?

Wieliczkan suolakaivokset| ©Brian Snelson
Wieliczkan suolakaivokset| ©Brian Snelson

Wieliczkan suolakaivosten ja Auschwitzin kiertoajelun yhdistelmäpaketit maksavat Helloticketsissä noin 80 €. Pakettiin sisältyy bussikuljetus kaupungin keskustasta Auschwitziin, Auschwitzista Suolakaivoksiin ja Suolakaivoksista takaisin Krakovaan.

Varaa retki Auschwitziin ja suolakaivoksiin

Kuinka pitkä koko retki on?

Miten Auschwitziin pääsee| ©Bogdan Migulski
Miten Auschwitziin pääsee| ©Bogdan Migulski

Yhdistetty kiertoajelu Auschwitziin ja suolakaivoksiin alkaa aikaisin aamulla ja päättyy noin 12 tuntia myöhemmin. Tänä aikana sinulla on aikaa tarvittaviin kuljetuksiin ja opastettuihin kierroksiin molemmissa nähtävyyksissä.

Hyvä puoli on se, että bussimatkojen aikana sinulla on aikaa levätä hieman ja ladata akkuja. Myös lounastauko sisältyy hintaan.

Varaa Auschwitz- ja suolakaivoskierros

Kannattaako ostaa yhdistetty Suolakaivoksen ja Auschwitzin kierros?

Suolakaivoksen galleria| ©Dennis Jarvis
Suolakaivoksen galleria| ©Dennis Jarvis

Kyllä, erityisesti lyhyillä matkoilla, kun sinulla on vain vähän aikaa kaupungissa ja haluat tehdä molemmat kierrokset yhden päivän aikana, jotta aikataulusi vapautuu Krakovan matkan muuhun osaan.

Vaikka kiertoajelu saattaa tuntua uuvuttavalta, totuus on, että ajat on jaettu hyvin, etkä tunne oloasi liian väsyneeksi. Ja se, että kaikki tapahtuu yhden päivän aikana, säästää aikaa siirtymisessä paikasta toiseen, mikä on myös erittäin kätevää.

Varaa Auschwitzin ja suolakaivoksen kierros

Mikä on Auschwitzin ja suolakaivosten kierroksen aikataulu?

Vieraile Auschwitzin keskitysleirillä| ©Lāsma Artmane
Vieraile Auschwitzin keskitysleirillä| ©Lāsma Artmane

Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, myös sen mukaan, haluatko tulla noudetuksi hotellistasi vai menetkö mieluummin itse tapaamispaikalle. Aikaisin lähtö on klo 6 aamulla, jotta voit olla Auschwitzissa heti aamulla ja käydä keskitysleirillä ennen kuin suuret turistiryhmät saapuvat.

Varaa retki Auschwitziin ja suolakaivoksiin

Sopiiko tämä retki lapsille?

Tutustu suolakaivosten upeisiin sisätiloihin.| ©Aleksandr Zykov
Tutustu suolakaivosten upeisiin sisätiloihin.| ©Aleksandr Zykov

Kyllä, vaikka lapsia ei kannata viedä Auschwitziin, jos he ovat pieniä tai hyvin herkkiä. Itse tuhoamisleirin virallinen organisaatio ei suosittele vierailuja alle 14-vuotiaille lapsille. Jos haluat noudattaa vinkkejä, joiden avulla vierailusi Auschwitzissa sujuu sujuvasti, älä jätä väliin 10 vinkkiä Auschwitziin tutustumiseen Krakovasta käsin.

Varaa Auschwitz- ja suolakaivoskierros