Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Krakovasta Varsovaan

Näiden kahden kaupungin välisiä yhteyksiä palvelevat liikennevaihtoehdot ovat hyvin erilaisia. Tässä artikkelissa selitän ne yksityiskohtaisesti, jotta voit valita sopivimman tarpeidesi mukaan.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Miten päästä Krakovasta Varsovaan

Kauppatori ja Pyhän Adalbertin kirkko, Krakova | ©Milán Tvrdy

Puolassa kaksi suurinta kaupunkia ovat Krakova ja Varsova, minkä vuoksi monet ihmiset miettivät,onko parempi käydä Krakovassa vai Varsovassa, kummassa pitäisi käydä ja kuinka kauan. Minulle vastaus on hyvin yksinkertainen: jos matkasuunnitelmasi sallii sen, käy molemmissa kohteissa, sillä molemmissa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Jos matkasuunnitelmaasi kuuluu pysähtyminen Krakovassa kolmeksi päiväksi tai olet siellä neljä päivää, minulla on sinulle hyviä uutisia: pääkaupunkiin pääseminen tästä historiallisesta kaupungista on helppoa: junalla, lentokoneella, bussilla ja retkillä. Täältä löydät kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot ja sen, missä tilanteissa sinun tulisi valita toinen vaihtoehto. Ota huomioon ja pidä huolta matkastasi!

1. Paras tapa päästä sinne: Krakovasta Varsovaan järjestetyllä retkellä.

Varsovan kuninkaallisen linnan aukio| ©Vinicius Pinheiro
Varsovan kuninkaallisen linnan aukio| ©Vinicius Pinheiro

Krakovan kiertoajelu Varsovasta käsin on fiksuin vaihtoehto, jos haluat ottaa kaiken irti ajasta Puolan pääkaupungissa; oppaat ovat koulutettuja kuljettamaan matkailijoita tärkeimpien kiinnostavien kohteiden läpi. Ajatuksena on, että matkan päätteeksi et missaa mitään näkemisen arvoista.

Reitti ja retketyypit Krakova - Varsova

 • Yksityinen kiertomatka Varsovaan Krakovasta
  Yksityiset kiertomatkat sisältävät useimmiten noutamisen hotellista osana elämykseen lisättäviä palveluja.
 • Opastettu Varsovan kierros Krakovasta
  Ryhmäretkillä on yleensä kuljetus vain yhteiseen kokoontumispaikkaan, joka sijaitsee keskeisellä ja helposti saavutettavalla alueella. Toinen yleinen vaihtoehto on matkustaa Krakovasta omatoimisesti ja tavata opas Varsovassa.

Molempiin retkiin kuuluu omalla kielelläsi opas, joka seuraa matkustajia koko matkan ajan. Näillä matkoilla tutustutaan Puolan pääkaupungin parhaimpiin nähtävyyksiin, ja niihin sisältyy varmasti vierailu Varsovan vanhaan kaupunkiin, joka on lähes kokonaan pommitusten tuhoama ja upealla tavalla jälleenrakennettu.

Hyödyllistä tietoa Krakova - Varsova

 • Hinta: Hinta voi vaihdella sen mukaan, minkälaisen retken haluat; ryhmäkierroksen arvioitu arvo on 180 euroa, kun taas yksityiset retket, joihin sisältyy nouto Krakovassa sijaitsevasta hotellista, voivat helposti ylittää 400 euroa.
 • Matkan kesto: Sinun on varattava koko päivä matkasuunnitelmastasi tälle retkelle. Tämäntyyppisten elämysten järjestäjät lähtevät Krakovasta yleensä aikaisin aamulla ja palaavat kaupunkiin illalla.
 • Suositellaan jos... Vierailet Puolassa ensimmäistä kertaa ja haluat ottaa kaiken irti ajasta; se on myös ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka eivät tunne kieltä kovin hyvin ja haluavat löytää vaihtoehtoisia oppaita, jotka pystyvät kommunikoimaan omalla äidinkielellään.

Varaa retket Krakovasta

2. Nopein vaihtoehto: Lähde Krakovasta Varsovaan junalla

Krakovan juna| ©Melinda van den Brink
Krakovan juna| ©Melinda van den Brink

Vierailu Puolan pääkaupunkiin Krakovasta käsin on osa tuhansien puolalaisten tavallista arkea, minkä vuoksi näiden kaupunkien välinen liikenne on tehokasta, organisoitua ja ennen kaikkea täsmällistä sekä edullista, kun otetaan huomioon arvokas ajansäästö.

Ainoa asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on kieli. Jos et puhu puolaa tai englantia, paras vaihtoehto on ehkä retki. Muuten suosittelen opiskelemaan joitakin puolankielisiä ilmaisuja ennen määränpäähän saapumista. Jos harkitset junan käyttöä, ota huomioon seuraavat seikat.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

 • PKP Intercity
  Lähtö Krakovan keskusrautatieasemalta (Kraków Główny) Krakovassa.
  Saapuminen Warszawa Zachodnian asemalle Varsovassa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Junalippu Krakovasta Varsovaan maksaa keskimäärin 17 euroa; ota huomioon, että joudut maksamaan tämän summan sekä meno- että paluumatkasta.
 • Matka-aika: Tämän vaihtoehdon vähimmäismatka-aika on noin kolme tuntia pelkkää reittiä pitkin. Odotusaika on otettava huomioon, mutta matkojen tiheyden vuoksi odotusaika on yleensä lyhyt.
 • Suositellaan jos... Jos Puola on sinulle täysin tuttu ja voit kommunikoida helposti puolan ja englannin kaltaisilla kielillä, tämä on erinomainen vaihtoehto. On totta, että kaikki puolalaiset eivät puhu englantia, mutta suuri osa nuoremmasta väestöstä puhuu englantia toisena kielenä. Espanjaa puhuvien ihmisten löytäminen on hieman monimutkaisempaa.

Varaa retket Krakovasta

3. Halvin vaihtoehto: Matkusta Krakovasta Varsovaan bussilla.

Neobus Bussiyhteys Varsovaan| ©Anna Fiolek
Neobus Bussiyhteys Varsovaan| ©Anna Fiolek

Bussimatka Krakovasta Varsovaan on loistava tapa nauttia Puolan nähtävyyksistä ja samalla tutustua Puolan pääkaupunkiin edullisesti. Krakova-Warsova-reitti on yksi maan suosituimmista reiteistä, ja useat eri yhtiöt tarjoavat yhteyksiä näiden kahden paikan välillä eri aikoina.

Sinun on hyvä tutustua eri reittien aikatauluihin ja olla ajoissa liikkeellä, jotta et myöhästyisi bussista ja häiritsisi matkasuunnitelmaasi; sinun on myös otettava huomioon matkan pituus tällä liikennevälineellä. Jos matkasi Krakovaan on lyhyt, esimerkiksi kaksi päivää Krakovassa, tämä ei ehkä ole kaikkein sopivin vaihtoehto.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

 • Neobus
  Lähtö Krakovan linja-autoasemalta, Bosacka St 18.
  Saapuminen Varsova Warszawa-Zachodnia linja-autoasemalle, Al. Jerozolimskie 144
 • Flixbus
  Lähtö Vähä-Puolan linja-autoasemalta
  Saapuminen Warszawa Zachodnian linja-autoasemalle Varsovassa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Bussilipun hinta Krakova-Warsaw-reitillä alkaa yleensä keskimäärin 9,50 €. Huomaa, että sinun on ostettava paluulippu palataksesi takaisin kaupunkiin.
 • Matka-aika: Tämä on yleensä yksi aikaa vievimmistä vaihtoehdoista reitin pituuden ja pysähdysten vuoksi. Matka kestää 4-5 tuntia, ja siihen lisätään odotusaika asemalla.
 • Suositellaan jos... Olet Krakovassa vähintään 5 päivää ja haluat viettää vähintään 2 päivää matkasuunnitelmastasi tutustumalla Puolan pääkaupunkiin. Kun säästät paluumatkasta lähes 10 tuntia, sinulla on noin päivä aikaa nauttia kaupungin nähtävyyksistä.

Varaa retket Krakovasta

4. Joustavin vaihtoehto: Krakovasta Varsovaan pääsee autolla

Autokierros| ©Thibault Penin
Autokierros| ©Thibault Penin

Jos haluat tehdä täysin yksilöllisen matkan, on hyvä tietää, että voit matkustaa Krakovasta Varsovaan autolla käyttäen mitä tahansa kolmea päätietä, jotka yhdistävät nämä kaksi paikkaa. Vinkkinä mainittakoon, että ennen kuin saavut Puolan pääkaupunkiin, tarkista Varsovan pysäköintivaihtoehdot, jotta voit olla varma, minne mennä niiden paikkojen suhteen, joissa aiot vierailla.

Valitse autonvuokraus Krakovassa vain, jos muut esitetyt vaihtoehdot eivät sovi makuusi, sillä omatoiminen matkailu vaatii ylimääräistä suunnittelua ja vaivannäköä. Vaikka matkustaisitkin Krakovaan lasten kanssa, muut vaihtoehdot, kuten juna tai yksityinen kiertomatka, voivat sopia tarpeisiisi.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

 • Reitit: Jos matkustat yksin, löydät useita vaihtoehtoisia reittejä. S7-moottoritie on suosituin, mutta jos haluat kiertää Katowicen kaltaisiin kaupunkeihin, voit ajaa A1-moottoritietä ja liittyä sitten S8-moottoritiehen.
 • Autonvuokraus: Tätä palvelua tarjoavat muun muassa seuraavat autovuokraamot: Autoeurope ja Polandcar

Hyödyllistä tietoa Krakovasta

 • Hinta: Autonvuokraus Krakovassa on halpaa, sillä se maksaa keskimäärin 10 euroa päivässä, mutta sinun on lisättävä polttoainekulut kuljetusbudjettiisi matkalla Varsovaan ja takaisin. Valitsemastasi reitistä riippuen (reittejä on useita) tietullit voivat olla maksullisia.
 • Matka-aika: Autolla matkustaminen on yksi nopeimmista vaihtoehdoista, ja matka kestää keskimäärin 3,5-4 tuntia valitusta reitistä riippuen.
 • Suositellaan jos... Haluat tehdä yksilöllisen matkan, hallita aikaasi haluamallasi tavalla ja harkita vierailua muissa Puolan kaupungeissa, kuten Częstochowassa. Muussa tapauksessa lähes kaikissa muissa tilanteissa on parasta joko tehdä retki tai matkustaa junalla kaupunkiin.

Varaa retket Krakovasta

5. Epämukavin vaihtoehto: Lentäen Krakovasta Varsovaan.

Lentokone laskeutuu Krakovan lentokentälle| ©ERIC SALARD
Lentokone laskeutuu Krakovan lentokentälle| ©ERIC SALARD

Koska molemmat kohteet ovat maan kaksi suurinta kaupunkia, niistä on hyvät yhteydet muualle mantereelle. Krakovassa on yksi lentoasema, jonne saapuu päivittäin paikallisia ja kansainvälisiä lentoja, kun taas pääkaupungissa on kaksi lentoasemaa, joille saapuu sekä paikallisia että kansainvälisiä matkustajia.

Tämän vaihtoehdon suurin haittapuoli on se, että se voi olla kalliimpi kuin muut tässä luetellut vaihtoehdot, mutta se vaatii lähes yhtä paljon aikaa ja vaivaa: molempien kaupunkien lentokentät ovat hieman kaukana kaupungin keskustasta, ja sinun on saavuttava hyvissä ajoin ennen kuin pääset lentokoneeseen Krakovassa. Joka tapauksessa, tässä on tietoja, joita tarvitset lentääksesi Krakovasta Varsovaan.

Kuljetus kaupungista Krakovan lentokentälle

Krakovan Johannes Paavali II:n lentoasema (KRK) on pieni ja yksinkertainen terminaali, joka sijaitsee 13,5 kilometrin päässä kaupungista ja on jaettu kahteen osaan. Pieniä kaupallisia lentoja saapuu jatkuvasti, joten kaupunkiin on useita vaihtoehtoja. Voit matkustaa junalla, vuokrata taksiyhtiön lentokentältä, ottaa bussin matkalla kaupunkiin tai vuokrata etukäteen yksityisen kuljetuksen kaupungin keskustaan.

Kuljetus kaupungista Varsovan lentokentälle

Varsovassa on kaksi lentokenttää: ensimmäinen on Frederic Chopinin lentoasema (WAW) 10 kilometrin päässä Varsovan keskustasta ja toinen Modlinin lentoasema (WMI) 40 kilometrin päässä keskustasta. Kuljetusvaihtoehtoja ovat: juna, kaupunkibussi ja yksityiset kuljetusvaihtoehdot.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

 • LOT
  Lähtö Krakova-John Paul II lentoasemalta (KRK)
  Saapuminen Varsova-Chopinin lentoasemalle (WAW)
 • Finnair
  Lähtö Krakova-John Paul II lentoasemalta (KRK)
  Tämän lentoyhtiön reitti sisältää yleensä välilaskuja.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Krakova-Warsaw -lentolippu on melko halpa, ja halvimpien vaihtoehtojen keskihinta vaihtelee 32 ja 42 euron välillä. Tähän budjettiin on lisättävä lentokenttäkuljetus ja tarvittaessa paluulentolippu Krakovaan.
 • Matka-aika: Lento Krakovasta Varsovaan kestää vain tunnin, mutta sinun on varattava aikaa ennen koneeseen nousemista. Jos otat nämä tekijät huomioon, huomaat, että käytät saman verran aikaa kuin esimerkiksi junamatkaan.
 • Suositellaan jos... Löydät erittäin halvan lentolipputarjouksen näiden kahden kaupungin väliseen lentoon; voit myös harkita sitä, jos olet usean kaupungin kiertomatkalla ja Varsova on seuraava määränpääsi ennen kuin jatkat matkaa toiseen kaupunkiin tai maahan. Koska tämä on kaikkein hankalin ja helpoin vaihtoehto, uskaltaisin väittää, että melkein mikä tahansa edellä luetelluista vaihtoehdoista on parempi vaihtoehto kenelle tahansa matkustajalle.

Varaa retket Krakovasta