Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Wieliczkan suolakaivosten kierrosten ja vierailujen kesto

Wieliczkan suolakaivoksen näkeminen henkilökohtaisesti on uskomaton kokemus. Mutta kuinka kauan kierrokset kestävät ja kuinka kauan matka kestää? Katsotaanpa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Wieliczkan suolakaivosten kierrosten ja vierailujen kesto

Kaivosvaunut | ©Dennis Jarvis

Olet lähdössä matkalle Krakovaan, ja vierailu Wieliczkan suolakaivoksessa on ollut asialistallasi jo pitkään. Olet varmaan miettinyt, kuinka kauan retket tähän nähtävyyteen kestävät, miten saat retkestä kaiken irti, kuinka kauan sinne pääseminen kestää....

Tästä postauksesta löydät vinkkejä, joiden avulla matkan järjestäminen Wieliczkan suolakaivoksille sujuu helposti. Lue eteenpäin!

Kuinka kauan matka Wieliczkan suolakaivoksille kestää Krakovasta?

Kaivosmiehen suolapatsas| ©Andrew Milligan sumo
Kaivosmiehen suolapatsas| ©Andrew Milligan sumo

Wieliczkan suolakaivos sijaitsee vain 14 kilometrin päässä Krakovasta, joten sinne ei kestä kauan päästä järjestetyllä retkellä. Noin puoli tuntia.

Kierros Wieliczkan suolakaivoksissa kestää noin 2 tuntia, mutta se voi kestää jopa 3 tuntia, jos siihen sisältyy vierailu Krakovan suolakaivosmuseon maanalaisessa näyttelyssä.

Loppujen lopuksi ei ole joka päivä tilaisuus vierailla todellisessa kaivoksessa, joka on yhtä taiteellinen ja ainutlaatuinen kuin Wieliczkan suolakaivos. Wieliczkan suolakaivoksella ei ole aikaa tylsistyä.

Jos pidät ajatuksesta järjestetystä retkestä Wieliczkan suolakaivokseen, suosittelen lukemaan artikkelin Suolakaivosretket Krakovasta, josta löydät useita ehdotuksia ja lisätietoja.

Varaa vierailu suolakaivoksiin

Kuinka kauan kestää käydä Suolakaivoksilla yksin?

Kunnianosoitus Nikolaus Kopernikukselle| ©Dennis Jarvis
Kunnianosoitus Nikolaus Kopernikukselle| ©Dennis Jarvis

Kuten Wieliczkan suolakaivoksille järjestetyillä retkillä, jos päätät matkustaa sinne omin päin, sinne pääseminen kestää suunnilleen yhtä kauan valitsemastasi kulkuneuvosta riippuen, ja kun olet saapunut muistomerkille, kierros sisätiloissa kestää yhtä kauan, kaksi tuntia, jotka kuluvat kuin siivillä.

Kuten aiemmin totesin, kierrosta voi kuitenkin pidentää 3 tuntiin, jos siihen lisätään käynti Krakovan suolakaivosmuseon maanalaisessa näyttelyssä.

Kierroksella muistomerkin sisällä on aina ammattitaitoinen opas, menitpä sitten yksin tai järjestetyllä kierroksella, ja kun kävelet maanalaisten gallerioiden läpi, näet hämmästyttäviä nähtävyyksiä. Erikoisista kivimuodostelmista, kuten tippukivistä ja tippukivistä, kauniisiin järviin ja valtaviin kammioihin, joissa on suolaan kaiverrettuja patsaita. Lisäksi opas kertoo sinulle paljon kuriositeetteja ja legendoja, jotka tekevät kokemuksesta unohtumattoman.

Ottaen huomioon, kuinka kauan retki Wieliczkan suolakaivoksille kestää, suosittelen lähtemään sinne aikaisin aamulla, jotta voit palata Krakovaan retken jälkeen tekemään muita aktiviteetteja ja ottamaan kaiken irti päivästä.

Jotta voisit paremmin valmistautua vierailuusi, suosittelen sinua tarkistamaan muistomerkin aukioloajat postauksesta Wieliczkan suolakaivosten aukioloajat ja älä unohda katsoa postausta Mitä nähdä ja tehdä Krakovassa löytääksesi muita hienoja paikkoja kaupungissa.

Varaa vierailu suolakaivoksiin

Kuinka kauan yhdistetty Suolakaivoksen ja Auschwitzin kierros kestää?

Auschwitzin keskitysleiri| ©Jean Carlo Emer
Auschwitzin keskitysleiri| ©Jean Carlo Emer

Wieliczkan suolakaivoksen kiertoajelun kesto Krakovasta käsin sopii erinomaisesti yhdistettäväksi muihin vierailuihin kaupungissa ja sen ympäristössä samana päivänä.

Jotkut matkailijat valitsevat esimerkiksi kaivokset yhdessä Auschwitzin keskitysleirin kanssa, sillä ne ovat kaksi kaupungin suosituinta vierailukohtaa. Paketti maksaa yleensä noin 80 euroa, ja se sisältää pääsyliput molempiin nähtävyyksiin, kaksi opastettua kierrosta sekä edestakaisen kuljetuksen kaupungin, suolakaivosten ja Auschwitzin välillä.

  • Matkan kesto: 9-11 tuntia

Jos olet kiinnostunut molemmista retkistä, suosittelen lukemaan artikkelin Retket Auschwitziin ja Wieliczkan suolakaivoksiin Krakovasta, josta saat lisätietoja.

Varaa vierailu suolakaivoksiin ja Auschwitziin

Kuinka kauan Wieliczkan suolakaivoksen retket kestävät yhdessä muiden aktiviteettien kanssa?

Vieraile Schindlerin tehtaalla| ©Jen Hunter
Vieraile Schindlerin tehtaalla| ©Jen Hunter

Jos vietät Krakovassa vain muutaman päivän, nämä paketit auttavat sinua saamaan kaiken irti matkastasi kaupunkiin ja säästävät aikaa (kun sinun ei tarvitse jonottaa jokaisen nähtävyyden lipputiskillä) ja rahaa (kun sinun ei tarvitse ostaa lippuja erikseen). Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Seuraavassa on muutamia parhaita aktiviteetteja, jotka voit yhdistää Wieliczkan suolakaivoksen kierrokseen:

Vierailu suolakaivoksiin ja Oskar Schindlerin tehtaaseen

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa retki, jonka voit yhdistää vierailuun Wieliczkan suolakaivoksissa.

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on tehdä Krakovasta 79 euron hintainen puolipäiväretki Wieliczkan suolakaivokseen ja Oskar Schindlerin tehtaaseen, jossa tämän upean Unescon maailmanperintökohteen lisäksi vierailet myös Oskar Schindlerin tehtaassa, joka on omistettu liikemiehelle, joka pelasti tuhansien juutalaisten hengen toisen maailmansodan aikana ja jolle kuuluisa elokuvantekijä Steven Spielberg omisti elokuvan "Schindlerin lista".

  • Kierroksen kesto: 6 tuntia

Vierailu suolakaivoksilla ja kaupunkikierros sekä joulumarkkinat

Toisaalta, jos matkasi Krakovaan osuu samaan aikaan joulusesongin kanssa, hauska suunnitelma on vierailu Wieliczkan suolakaivoksille sekä kaupunkikierros ja joulumarkkinat noin 200 eurolla. Saat mahdollisuuden nauttia kaupungista ja kauniista Kauppatorista, joka on koristeltu jouluvaloilla ja -koristeilla, mutta myös ikonisista suolakaivoksista.

  • Retken kesto: 4-8 tuntia.

Varaa retki suolakaivoksiin

Kuinka kauan kestää päästä kohteeseen Wieliczkan suolakaivokset Krakovasta?

Tutustu Krakovan kauneuteen| ©Francisco Anzola
Tutustu Krakovan kauneuteen| ©Francisco Anzola

Koska Wieliczkan suolakaivos on matkailunähtävyys, sillä on hyvät yhteydet Krakovaan, ja onneksi muistomerkille pääsee useilla eri liikennevaihtoehdoilla, olitpa vierailulla sitten yksin tai järjestetyllä kiertomatkalla.

Jos yövyt hotellissa Krakovassa ja haluat laskea, kuinka kauan sinulta kestää päästä Wieliczkan suolakaivoksille... Huomio!

  • Junalla: junat lähtevät Kraków Głównyn päärautatieasemalta 1 tai 2 junaa tunnissa.

  • Bussilla: ota bussi numero 304 Krakowska Galleryn vieressä olevalta pysäkiltä Kurniki-kadulla. Matka kestää noin 30 minuuttia Krakovasta.

  • Autolla: Tieolosuhteet ovat hyvät, ja Krakovan keskustasta kestää vain noin 30 minuuttia ajaa kaivoksille.

Postauksessa Miten päästä Wieliczkan suolakaivoksille Krakovasta kerron siitä lisää!

Varaa vierailu suolakaivoksiin

Kuinka paljon etukäteen minun on varattava liput?

San Juanin kappeli| ©Dennis Jarvis
San Juanin kappeli| ©Dennis Jarvis

Wieliczkan suolakaivos on yksi Krakovan suosituimmista nähtävyyksistä, ja se on itse asiassa Puolan toiseksi suosituin matkailukohde.

Halusitpa sitten mennä sinne omin päin tai liittyä järjestetylle kiertomatkalle tutustumaan Wieliczkan suolakaivoksiin, suosittelen varaamaan liput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen.

Suolakaivoksilla vierailee vuosittain lähes 2 miljoonaa ihmistä, joten jos et halua, että liput loppuvat kesken, kun olet jo käynyt siellä, etkä halua jonottaa ikuisuuksia lipunmyyntipisteessä saadaksesi paikan puolankielisille tai englanninkielisille kierroksille, on parasta varata liput verkossa.

Näin voit vertailla aikatauluja, hintoja, matkojen saatavuutta ja reittityyppejä, ja Helloticketsissä sinulla on monia vaihtoehtoja eri kestoilla, joista voit valita lomallesi parhaiten sopivan!

Varaa vierailu suolakaivoksiin