Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Wieliczkan suolakaivosten aukioloajat

Wieliczkan suolakaivoksessa vierailu on Krakovan-matkan ehdoton ohjelma. Ota huomioon niiden aukioloajat, jotta voit järjestää vierailusi.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minuuttia luettu

Wieliczkan suolakaivosten aukioloajat

Yksityiskohta viattomien teurastuksesta | ©Dennis Jarvis

Wieliczkan suolakaivos on yksi maailman vanhimmista suolakaivoksista ja yksi Krakovan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Jos haluat vierailla niissä Puolan-matkalla, sinun on ensimmäiseksi tarkistettava aukioloajat ja järjestettävä vierailusi.

Seuraavaksi voit ostaa liput Wieliczkan suolakaivoksille verkossa etukäteen ja varmistaa paikkasi tässä maailmanperintökohteessa, joka sijaitsee yli 100 metriä maan alla. Tosin jos saan antaa teille vinkin, on parasta liittyä Wieliczkan suolakaivoksille Krakovasta käsin, jotta teillä ei ole päänvaivaa kuljetuksen järjestämisessä suolakaivoksille ja takaisin - tämä paikka on hyvin suosittu ja liput lentävät!

1. Wieliczkan suolakaivosten aukioloajat

Kaivoksen ulkotilat| ©NH53
Kaivoksen ulkotilat| ©NH53

Wieliczkan suolakaivos on avoinna viikon jokaisena päivänä maanantaista sunnuntaihin. Muistomerkin aukioloajat ovat seuraavat:

  • Maanantaista sunnuntaihin: klo 9-17.

Varaa vierailusi Suolakaivoksiin

2. Suolakaivoksen kierroksen aikataulu Wieliczkassa

Kaivosten sisällä| ©Andrew Milligan sumo
Kaivosten sisällä| ©Andrew Milligan sumo

Kaikki kierrokset Wieliczkan suolakaivoksille järjestetään oppaan johdolla noin 30 hengen ryhmissä.

Vaikka monet matkailijat haluaisivat vierailla tässä ainutlaatuisessa paikassa omatoimisesti, opastettu kierros Wieliczkan suolakaivoksilla on muistomerkin ominaispiirteet huomioon ottaen kätevin tapa vierailla suolakaivoksilla.

Muista, että kyseessä on 135 metrin syvyinen reitti 3,5 kilometrin pituisten sokkeloisten gallerioiden ja kammioiden sekä maanalaisten järvien läpi, joten maan syvyyksissä liikkuminen puolihämärässä oppaan kanssa, joka tietää, miten löytää takaisin, ja jolla on ensiapu- ja turvallisuustietoa, on aina turvallisempaa. Etenkin niille, jotka saattavat olla klaustrofobisia.

Lisäksi kokemus oppaan kanssa on hauskempi, koska he tietävät monia kuriositeetteja ja tarinoita, jotka tekevät vierailustasi unohtumattoman.

Wieliczkan suolakaivosten opastetuilla kierroksilla on puolan kielen lisäksi erityisiä aikatauluja muille kielille, kuten englanniksi, espanjaksi, saksaksi, italiaksi, venäjäksi ja ranskaksi.

Voit ostaa liput kierroksille puolaksi ja englanniksi lipunmyyntipisteestä, mutta jos haluat osallistua kierrokselle jollakin muulla kielellä, sinun on ostettava liput opastetulle kierrokselle Wieliczkan suolakaivoksiin verkossa. Kun olet tehnyt varauksen verkossa, sinun on otettava yhteyttä palveluntarjoajaan varmistaaksesi matkan alkamisajan valitsemallasi kielellä.

Varaa vierailusi Suolakaivoksiin

3. Kuinka kauan kestää vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla?

Kaivoksen tukirakenne| ©G. Weston
Kaivoksen tukirakenne| ©G. Weston

Kävelyretki Wieliczkan suolakaivoksen sisätiloihin kestää noin 2 tuntia, ja sitä voi pidentää 3 tuntiin, jos siihen lisätään vierailu Krakovan suolakaivosmuseon maanalaisessa näyttelyssä.

Todellisuudessa tämä ei vie liian kauan, koska kierros on hyvin jännittävä ja sen aikana on hauskaa. Ei ole jokapäiväistä, että sinulla on tilaisuus vierailla todellisessa aktiivisessa kaivoksessa, joka on yhtä ainutlaatuinen ja taiteellinen kuin tämä kaivos, joka on myös yksi maailman vanhimmista ja suurimmista.

Jos olet järjestämässä matkaa Krakovaan, artikkelissa Kuinka kauan Suolakaivoskierrokset kestävät kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka paljon aikaa tarvitset muistomerkin katsomiseen, jotta voit suunnitella paremmin päivän muut aktiviteetit.

Sanat eivät riitä kuvaamaan tätä uskomatonta paikkaa - se on aivan mieletön! Onneksi kaivosten oppaat auttavat meitä löytämään kaikki maanalaisiin gallerioihin kätketyt kolot ja aarteet sekä selvittämään niiden historiaa ja niiden koristeiden ja arkkitehtuurin merkitystä.

Ei ihme, että ne tunnetaan nimellä "Puolan maanalainen suolakatedraali". Siellä on todella kiehtovia tiloja! Pyhän Kingan kappeli on mielestäni Wieliczkan kaivosten helmi ja yksi suosikeistani, mutta siellä on paljon muitakin. Postauksessa Mitä nähtävää suolakaivoksilla käyn läpi tämän upean vierailun kohokohtia.

Varaa vierailusi Suolakaivoksiin

4. Milloin on paras aika vierailla Wieliczkan suolakaivoksissa?

Kaivoksen kappeli| ©Harald Groven
Kaivoksen kappeli| ©Harald Groven

Mielestäni paras aika vierailla Wieliczkan suolakaivoksessa on aikaisin aamulla. Näin sinulla on loppupäivä aikaa tehdä muita mielenkiintoisia suunnitelmia Krakovassa.

Postauksesta Mitä nähdä ja tehdä Krakovassa löydät lisää ideoita upealle kaupunkilomalle - tulet rakastamaan niitä!

5. Milloin Wieliczkan suolakaivokset suljetaan?

Antiikin kaivostyön rekonstruktio| ©Dennis Jarvis
Antiikin kaivostyön rekonstruktio| ©Dennis Jarvis

Wieliczkan suolakaivokset ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi 1. tammikuuta, pääsiäissunnuntaina, 1. marraskuuta, jouluaattona ja joulupäivänä. Lisäksi kaivokset suljetaan pyhäinpäivänä klo 17.00 ja 31. joulukuuta klo 16.00.

Jos suunnitelmat kuitenkin muuttuvat tai monumentti joudutaan sulkemaan odottamattoman tapahtuman tai vaaratilanteen vuoksi, voit tarkistaa asian ennen matkaa tekemällä nopean Google-haun.

Lopuksi, jos suunnittelet vierailua Wieliczkan suolakaivoksille lähiaikoina, suosittelen lukemaan artikkelin Vinkkejä Wieliczkan suolakaivoksilla vierailuun, josta saat lisää hyödyllisiä vinkkejä, jotta saat kaiken irti tästä upeasta kokemuksesta.

Varaa vierailusi Suolakaivoksiin