Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Louvren parhaat opastetut kierrokset

Näin valtavassa ja taidetta täynnä olevassa museossa on tärkeää, että sinulla on opas, joka saattaa sinut läpi valtavien salien ja pitkien käytävien, jotta saat 10 tähden kokemuksen.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Louvren parhaat opastetut kierrokset

Näkymä Louvren museoon | ©Gustavo Ramos

Pariisissa sijaitseva Louvre on maailman kolmanneksi suurin museo (ja se on Pariisin tärkeimpien museoiden joukossa sijalla 1), ja sen pinta-ala on 60 000 m². Louvre on kasvanut Ranskan kuninkaallisesta palatsista museoksi, jossa on laaja, noin 380 000 taideteosta käsittävä kokoelma.

Vierailemalla museossa oppaan johdolla saat kattavamman kuvan taiteesta keskiajalta vuoteen 1848. Louvre on laaja museo, joka vuosi teokset muuttuvat ja vaihtelevat enemmän; siksi ammattitaitoinen opas auttaa sinua optimoimaan aikasi ja olemaan eksymättä niin paljon taiteen ja kauneuden keskelle...

Paras vaihtoehto

Louvre-museo Jonojen ohitus sekä opastettu kierros

Lippusi Louvren museoon ja opastettu kierros pienessä ryhmässä ilman jonottamista.

Nauti unohtumattomasta kokemuksesta, kun vierailet Louvressa ja sen mestariteoksissa asiantuntijaoppaan seurassa, jolla on paljon kerrottavaa.

Kesto: 2 tuntia 30 Minuuttia

Louvren museossa käyminen on pakollinen osa Pariisin matkaasi, mutta jos sinulla on myös mahdollisuus saada opastetulla kierroksella selitettyä jokaisen kokoelman teoksen historiaa ja asiayhteyttä, voit kokea sen vielä enemmän.

Suositellaan, jos... Et halua tuhlata aikaa pitkiin jonoihin yhden maailman suosituimman museon sisäänkäynneillä ja haluat varmasti myös opastetun kierroksen alan asiantuntijan johdolla.


Kuinka paljon opastetut kierrokset Louvren museossa maksavat?

Money| ©cottonbro
Money| ©cottonbro

Valitettavasti Louvressa ei ole ilmaisia opastettuja kierroksia. Ääniopastettu kierros on halvin saatavilla oleva vaihtoehto, ja se maksaa noin 5 euroa. Opastetun kierroksen kesto riippuu sen tyypistä, ja se kestää yleensä 1,5-3 tuntia.

Jos matkustat Pariisiin opiskelijana tai ryhmässäsi on opiskelijoita, he pääsevät sisään ilmaiseksi näyttämällä opiskelijakorttiaan.

Lisäksi kaikki henkilöt (iästä, kansalaisuudesta jne. riippumatta) pääsevät Louvreen ilmaiseksi tiettyinä päivinä kuukaudessa. Tällaisia päiviä ovat Bastilian päivä (14. heinäkuuta joka vuosi) ja kuukauden ensimmäinen sunnuntai lokakuusta maaliskuuhun. Kuten arvata saattaa, Louvre on näinä päivinä täynnä kävijöitä.

.

Varaa opastettu kierros Louvren museoon

Kannattaako opastettu kierros Louvressa, ja mitä etuja siitä on verrattuna siihen, että näkisin sen omin päin?

Opastetulla kierroksella| ©Henk Bekker
Opastetulla kierroksella| ©Henk Bekker

Lyhyt vastaus: Kyllä, jos sinulla on hyvä opas, vierailustasi tulee paljon parempi. Louvre on valtava museo, jossa on yli 100 000 taideteosta; jotkut Louvren kuuluisimmista taideteoksista ovat myös maailman kuuluisimpia. Kaikkea Michelangelon, Berninin ja Canovan veistoksista Da Vincin ja Delacroix'n maalauksiin.

Kyseessä on nähtävyys, jonka ovat kirjaimellisesti rakentaneet ja sisustaneet maailman suurimmat taiteilijat. Löydät veistoksia, jotka ovat antiikin roomalaisten rakentamia, itse Michelangelon veistoksia, Rafaelin maalauksia ja 25 % kaikista jäljellä olevista maalauksista Da Vincin maalauksia!

Kaiken tämän vuoksi, kun sinulla on jonkun vuosien viisauden kokemus, voit palata ajassa taaksepäin, ymmärtää taiteilijan filosofian, olosuhteet, joissa teokset on luotu, ja sen, miten jokin näennäisen yksinkertainen asia voi olla täynnä tunteita, tunnetta ja taitoa. Hyvä opas voi epäilemättä muuttaa tapaa, jolla teosta arvostetaan.

Hyvät oppaat voivat tehdä näennäisesti merkityksettömästä yksityiskohdasta kiinnostavan. Kun yhdistät hyvän oppaan ja Louvren kaltaisen upean museon, voit saada yhden elämäsi ikimuistoisimmista kokemuksista.

Varaa opastettu kierros Louvren museoon

Millaisia opastettuja kierroksia Louvressa on tarjolla?

Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine
Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine

Louvre-museossa on yleensä useita erilaisia opastettuja kierroksia. Ne eroavat toisistaan keston, ominaisuuksien ja tarjottavan kokemuksen tyypin mukaan. Mitä pidempi opastuksen kesto on , sitä enemmän ja yksityiskohtaisempaa taidetta pääset näkemään ja sitä paremmin voit myös selvittää epäilyksiä ja esittää kysymyksiä. Joka tapauksessa pelkkä museossa käynti ammattitaitoisen oppaan johdolla riittää teosten parempaan arvostamiseen, ja opastetun kierroksen tyyppi riippuu hieman makusi mukaan,mutta muista olla tietoinen Louvren aukioloajoista ja saapua aina ajoissa.

  • Yksityiskierrokset: Tämä on räätälöity kierros, joka on suunniteltu juuri sinun kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Yksityiskierroksella voit keskittyä tiettyihin kokoelmiin tai teoksiin (ehkä olet esimerkiksi innostunut kreikkalaisesta taiteesta ja olet kiinnostunut vain kyseisestä veistoksesta).
  • Ryhmäkierrokset: Vakiokierros on usein paras vaihtoehto, jos et halua kuluttaa paljon rahaa ja olet kiinnostunut vain yleisistä kohokohdista ja siitä, että joku on paikalla vastaamassa kysymyksiisi.
  • Pikakierrokset: Tämä on supernopea kierros, jossa on yleiskatsaus museon kohokohtiin.
  • Äänikierrokset: Äänikierrokset ovat täydellinen vaihtoehto, jos olet kiinnostunut tutustumaan kaikkeen omin päin ja sinulla on kaikki tiedot käsilläsi. Saatat pitää sitä hieman tylsänä, mutta se on silti erittäin edullinen vaihtoehto.
  • Lasten- ja perhekierrokset: Nämä ovat räätälöityjä kierroksia, jotka on luotu pitämään pienet lapset viihdyttävinä ja varpaillaan.
  • Aikaisin aamulla ja illalla järjestettävät kierrokset: Loistava vaihtoehto, kun haluat välttää väkijoukkoja ja kiireen.
  • Teemakierrokset: Toinen opastetun kierroksen tyyppi on tiettyyn teemaan keskittyvä kierros. Suositellaan historian ystäville ja tiettyjen taiteilijoiden faneille.

Varaa opastettu kierros Louvressa ja risteily Seinäjoella

Onko lapsille suunnattuja opastettuja kierroksia? Millaisia ne ovat?

Lasten opastettu kierros| ©CaPPy BeNToN
Lasten opastettu kierros| ©CaPPy BeNToN

Jos suunnittelet lasten opastettua kierrosta, suosittelen valitsemaan perheille suunnitellun yksityisen kierroksen. Enintään neljän hengen perheen budjetti on vain hieman korkeampi kuin pienryhmäkierroksen budjetti henkilöä kohden, ja lisäksi saat sen edun, että kokenut opas pitää lapset mukana ja viihdyttää heitä taiteen parissa.

Nämä kierrokset kestävät yleensä 2,5 tuntia, ja niitä vetää erityisesti koulutettu taidehistorioitsija koko perheelle. Tämä pikakurssin kaltainen kierros johdattaa sinut tutustumaan näyttävimpiin kokoelmiin, jotka saattavat kiinnostaa lapsia eniten.

Tärkeimmät opastetun kierroksen aikana nähtävät teokset

Venus de Milo Louvren museossa| ©Ivo Jansch
Venus de Milo Louvren museossa| ©Ivo Jansch

Täällä on esillä joitakin maailman tunnetuimmista mestariteoksista, kuten Leonardo da Vincin Mona Lisa ja Venus de Milo.

Suuri osa museon maalauksista on kuulunut eri kuninkaille, jotka asuivat Louvressa, kun se oli kuninkaallinen asuinpaikka. Muut teokset hankittiin Ranskan Vatikaanin ja Venetsian tasavallan kanssa tekemien sopimusten ansiosta. Kokoelmaa rikastuttivat myös Napoleon I:n saaliit.

Opastettu kierros keskittyy pääasiassa kolmeen huoneeseen, Denon-siipeen, Richelieu-siipeen ja Sully-siipeen, joissa on museon edustavimmat ja maailman suosituimmat teokset. Opas esittelee muun muassa seuraavat teokset: Mona Lisa, Les Noces de Cana, Victoire de Samothrace, Le Sacre de l'Empereur Napoléon Ier**, La Liberté Guidant le Peuple**, Vénus**, Louis XIV****, La Dentellière**.

Opas yrittää sijoittaa sinut kunkin teoksen kohdalla ajallisesti ja paikallisesti ja selittää muutaman minuutin ajan kunkin teoksen historiallista ja taiteellista taustaa ja kertoo sitten kunkin taiteilijan tunne- ja mielentilasta. Voit myös esittää oppaalle kysymyksiä sekä teoksesta että taiteilijasta.

Varaa opastettu kierros Louvren museoon

Kuinka kauan Louvren opastettu kierros kestää?

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Kierrokset kestävät yleensä 1,5, 2 tai 3 tuntia, mutta muista, että taideteoksen katsominen ilman, että käytät paljon aikaa kaiken taustan ymmärtämiseen , on merkityksetön vierailu(samanlainen kuin jalkapallo-ottelun yhteenvedon katsominen sen sijaan, että katsoisit sen kokonaisuudessaan kaikkine tunteineen).

  • 1,5 tunnissa näet yleensä Mona Lisan, Siivekkään voiton, Milon Venuksen ja muita kuuluisia mestariteoksia, jotka muodostavat Louvren arvokkaimpien teosten top 10 -listan.
  • 2 tunnissa Louvressa voi nähdä Mona Lisan ja Milon Venuksen kaltaisia mestariteoksia sekä muita taideteoksia, kuten sfinksejä ja egyptiläisiä muumioita. Äläkä unohda kuninkaallisia kruununjalokiviä Apollo-galleriassa.
  • Kolmen tunnin vierailusta tulee vieläkin mielenkiintoisempi, sillä voit nähdä lisää maalauksia ja veistoksia sekä ** Napoleon III:n ylelliset asunnot**.

Milloin on paras aika lähteä opastetulle kierrokselle Louvreen?

Louvren pyramidi| ©Patrick Langwallner
Louvren pyramidi| ©Patrick Langwallner

Maailman suosituimpana museona Louvren väenpaljous voi olla musertava. Paras aika vierailla Louvressa ovat keskiviikko- ja perjantai-illat, jolloin museo on avoinna klo 21.45 asti. Jos voit välttää menemästä sinne sesonkiaikaan, sitä parempi.

Jos yöllinen vierailu ei sovi matkasuunnitelmaasi, suosittelen menemään sinne hieman myöhemmin, kun suuret turistiryhmät ovat lähteneet.

Vinkkejä Louvressa vierailuun

Louvren museon sisällä| ©KLMircea
Louvren museon sisällä| ©KLMircea

Kun liput on ostettu, useimmat ihmiset suuntaavat suoraan katsomaan Mona Lisaa, Milon venusta ja siivekästä voittoa. Toinen suositeltava lähestymistapa olisi kuitenkin aloittaa kierros Richelieu-siivestä, jossa on vanhimmat taideteokset, muun muassa Hammurabin säännöstö.

Ennen kuin lähdet Richelieu-siivestä, olisi viisasta mennä yhden kerroksen ylöspäin katsomaan Napoleon III:n ylellisiä valtiollisia asuntoja. Alun perin Napoleon I:n veljenpojan rakennuttama rakennus oli suuri vastaanottotila valtionpäämiehille.

Muista myös nähdä flaamilaisen taiteilijan Peter Paul Rubensin maalaussarja, jonka teokset Henrik IV:n vaimo Marie de Medici tilasi 1600-luvun alussa. Näiden 21 maalauksen aiheena on Marie de Medicin "hieman hektinen" mutta lopulta voitokas elämä, ja ne edustavat vaikuttavaa naistaiteen saavutusta miesvaltaisella aikakaudella.

Tässä vaiheessa voit tutustua museon kolmeen tärkeimpään teokseen (luultavasti kaikessa rauhassa) ja päättää sitten egyptiläiseen taiteeseen.

Tämä on epäilemättä yksi parhaista strategioista, jolla voit nauttia opastetusta kierroksesta ilman, että väkijoukko keskeyttää sinut, ja ilman, että sinulle jää kutina nähdä lisää.

Tässä vaiheessa suosittelen, että otat asialle jonkin Louvren liikkeistä tai jopa syöt jossain museon lähellä sijaitsevassa ravintolassa (sinulla on varmasti nälkä).

Varaa opastettu kierros Louvren museoon