Louvren museon aukioloajat

Haluaisitko käydä Louvren museossa Pariisin-matkallasi? Ennen kuin ostat liput, tutustu aukioloaikoihin ja suunnittele vierailusi.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Louvren museon aukioloajat

Louvre-museo yöllä | ©Richard Powazynski

Louvre on yksi maailman tärkeimmistä kulttuurilaitoksista ja Ranskan rakastetuin museo. Sen seinien sisällä on sellaisia kuuluisia teoksia kuin Leonardo da Vincin La Gioconda, Delacroix'n Liberty Leading the People ja Venus de Milo, muinaisen Kreikan jäänne.

Louvre-museo on epäilemättä yksi Pariisin-matkasi pakollisista nähtävyyksistä. Mutta tiedätkö sen aukioloajat, parhaan ajankohdan vierailla siellä tai sen keston?

Älä huoli, jotta voit järjestää tämän vierailun yksityiskohtaisesti(katsomalla, miten saat liput tai miten pääset Louvreen), kerron sinulle kaiken Louvren museon aukioloajoista tässä postauksessa. Jatka lukemista!

1. Mitkä ovat Louvren museon aukioloajat?

Louvren museon sali| ©SpirosK photography
Louvren museon sali| ©SpirosK photography

Louvren museo on avoinna joka päivä klo 9-18 paitsi tiistaina, jolloin se on suljettu restauroinnin, huollon ja uusien teosten asentamisen vuoksi rakennuksen eri huoneissa.

Lisäksi Louvre on avoinna myös erityispäivinä, kuten jouluaattona (24. joulukuuta) tai uudenvuodenaattona (31. joulukuuta), mutta lyhyemmillä aukioloajoilla, klo 9-17.

Mihin aikaan on myöhäisin aika vierailla Louvren museossa?

Louvren viimeinen sisäänpääsy tapahtuu kello **17.**00 eli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Jos kuitenkin haluat saada kaiken irti tästä kulttuurivierailusta, suosittelen, ettet mene taidegalleriaan niin vähällä ajalla, koska huoneiden tyhjentäminen alkaa 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa, ja saadaksesi kokonaiskuvan kaikesta seinien sisällä olevasta taiteesta, ei kannata mennä sinne tuohon aikaan, koska et näe käytännössä mitään.

On parempi odottaa toista kertaa, jolloin sinulla on enemmän vapaa-aikaa vierailla siellä rauhassa, jotta voit saada kaiken irti Louvren museon lipuista maksamastasi hinnasta.

Osta lippuja Louvren museoon

2. Milloin Louvre-museo suljetaan?

Yömuseon julkisivu| ©Lonni Besançon
Yömuseon julkisivu| ©Lonni Besançon

Louvren aukioloajoissa on se hieno puoli, että se on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös yleisinä vapaapäivinä, lukuun ottamatta tiistaita (ainoa päivä, jolloin museo on suljettu), joulupäivää (25. joulukuuta), uudenvuodenpäivää (1. tammikuuta) ja työläisten päivää (1. toukokuuta), joten sinulla on runsaasti aikaa suunnitella vierailusi yhteen maailman tärkeimmistä museoista.

Pidä Louvren museon sulkemispäivät mielessäsi Pariisin matkaa valmistellessasi, jos aiot tehdä kulttuurivierailuja lomasi aikana. Joka tapauksessa, jos lomasi osuu näille päiville joulukuussa, tammikuussa ja toukokuussa, älä ole huolissasi, sillä Pariisi on vilkas kaupunki, jossa on aina paljon nähtävää ja tehtävää.

Osta lippuja Louvren museoon

3. Kuinka kauan Louvren museossa vieraileminen kestää?

Opastetulla kierroksella| ©Henk Bekker
Opastetulla kierroksella| ©Henk Bekker

Tavallinen vierailu Louvren museossa kestää keskimäärin noin 3 tuntia, mutta riippuen siitä, kuinka intohimoisesti suhtaudut taiteeseen ja arkeologiaan, voit halutessasi viettää enemmän aikaa Louvren hienoimpien maalausten yksityiskohtaiseen tarkasteluun.

Siinä tapauksessa, kun olet ollut sisällä jo jonkin aikaa ja sinun on saatava pääsi tyhjäksi, voit pitää tauon tästä kiehtovasta matkasta taidehistorian halki pitämällä tauon jossakin museon kahviloista tai ravintoloista.

4. Kuinka kauan Louvren museossa vieraileminen kestää?

Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely
Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely

Tähän kysymykseen ei ole helppo vastata. Louvre on valtava museo, jossa on yli 400 huonetta, joissa on esillä yli 35 000 taideteosta, joten kaikki riippuu kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, kuinka kauan haluat viettää katsellen kutakin kokoelmaa.

Jotta saisit kokonaiskuvan sen tärkeimmistä kokoelmista, sinun on kuitenkin vietettävä siellä vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia.

Vaikka suunnitelma on kunnianhimoinen, en suosittele, että Louvren museoon ei lähdetä käymään kaikissa sen tiloissa yhden päivän aikana, sillä se on lähes mahdoton tehtävä sen koon vuoksi.

En suosittele sitä, koska olet stressaantunut huoneesta toiseen, tuskin huomaat edessäsi olevia taideteoksia ja sinulla on kulttuurihumala, jonka vuoksi päivän päätteeksi et luultavasti pysty muistamaan selkeästi kaikkea näkemääsi. Louvren museosta on nautittava hitaasti ja rauhallisesti! Ja jos haluat tai jos siltä tuntuu, voit aina palata myöhemmin katsomaan, mitä jäi näkemättä.

5. Minulla on vähän aikaa, pääsenkö käymään Louvren museossa?

Napoleonin maalaus museossa| ©Ennya2000
Napoleonin maalaus museossa| ©Ennya2000

Totta kai! Tässä tapauksessa suosittelen, että otat pikakierroksen Louvren museoon, jossa opas näyttää sinulle kokoelman keskeiset teokset ja selittää samalla, mitä olet näkemässä.

Tämä on yksi suositeltavimmista opastetuista kierroksista Louvren museoon matkustajille, joilla ei ole paljon aikaa Pariisissa mutta jotka eivät halua lähteä käymättä museossa. Se on paras vaihtoehto, koska opastetulla kierroksella opit paljon, ja aika on aina kaksi kertaa pidempi.

6. Milloin on paras aika vierailla Louvren museossa?

Louvre Pyramidi| ©Patrick Langwallner
Louvre Pyramidi| ©Patrick Langwallner

Oikeastaan milloin tahansa on hyvä aika vierailla tässä vaikuttavassa taideaarteistossa, mutta lounasaikaan on yleensä vähemmän väkeä. Se on ihanteellinen aika nauttia siitä, jos et pidä turistijoukoista tiettyjen taideteosten, kuten esimerkiksi "La Giocondan", ympärillä.

Louvre on yksi Pariisin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Eiffel-torni tai Notre Damen katedraali, ja sinne on aina suuria ihmisryhmiä jonottamassa sisäänpääsyä.

Erityisesti viikonloppuisin ja maanantaisin (jolloin muut Pariisin museot ovat yleensä kiinni) kesäkuukausina ja jouluna, jolloin Pariisissa on sesonkiaika.

Jos se sopii aikatauluusi, voit jäädä lounaalle Louvren lähelle ja mennä sisään lounasaikaan, jolloin kävijöitä on vähemmän.

7. Entä lasten kanssa?

Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik
Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik

Lasten ja muiden vierailijoiden kanssa on sama tilanne. Paras aika mennä lasten kanssa Louvreen ilman, että pitkät jonot vievät veronsa ja että he väsyvät ennen sisäänpääsyä, on arkipäivänä lounasaikaan, jolloin väkijoukot hajaantuvat syömään ja pienillä on paremmat mahdollisuudet nähdä taideteokset läheltä ja esteettä. Vanhempana voit aina olla rauhallisempi, koska voit seurata lastasi koko ajan ja varmistaa, ettei hän eksy väkijoukkoon.

Toisaalta, jos sinulla on aikataulusi vuoksi vain pari tuntia aikaa nähdä Louvre-museo lastesi kanssa, voit harkita myös sitä, että nouset aikaisin lasten kanssa jonottamaan ennen ovien avautumista ja menet sisään heti aamulla. Näin voit poistua museosta, kun museossa on keskipäivän aikaan enemmän väkeä.

8. Kuinka pitkiä jonoja Louvren museoon on?

Louvren museon lipunmyynti| ©Sergey Kovalyov
Louvren museon lipunmyynti| ©Sergey Kovalyov

Jos päätät odottaa lippujen ostamista Louvren museoon kaupungissa ollessasi, voit odottaa valtavia jonoja lipunmyyntipisteessä, jotka voivat kestää 40 minuutista kahteen tuntiin riippuen siitä, kuinka kiireinen päivä olet valinnut vierailupäiväksi. Tämän lisäksi odotusaikaa voi lisätä useita minuutteja turvatarkastusjonon vuoksi.

Tämän voi välttää tai ainakin lyhentää jonotusaikoja, kun ostaa Louvren liput verkossa eikä lipputoimistosta ja valitsee vaihtoehdon "ei jonoa", jotta pääsee sisään mahdollisimman nopeasti. Se kannattaa!

Osta lippuja Louvren museoon

9. Mitkä ovat lahjatavarakaupan aukioloajat?

Boutique du Louvre| ©Pigalle_boy
Boutique du Louvre| ©Pigalle_boy

Louvre-museossa käynti on upea, mutta matkamuistomyymälä on yhtä upea. Niitä on useita eri puolilla rakennuskompleksia, mutta tärkein niistä on Grand Louvren käytävällä sijaitseva Boutique du Louvre.

Museo on avoinna **klo 10-18.**30 viikon jokaisena päivänä paitsi tiistaina, jolloin se on suljettu. Se on suljettu myös 25. joulukuuta, 1. tammikuuta ja 1. toukokuuta.

Louvren museon muiden myymälöiden aukioloajat ovat seuraavat:

  • Salon Denon: 9:30-17:30, joka päivä paitsi tiistaina. Denon-siipi - Ensimmäinen kerros - Ranskalainen maalausosasto
  • Napoleonin koju: 9:30-17:30, joka päivä paitsi tiistaina. Tilapäinen näyttelytila.
  • Denon Stall: 9:30-17:30, joka päivä paitsi tiistaina. Denon-siiven välipohjakerros, Pyramidin alla.

10. Louvren museon lähellä olevien nähtävyyksien aukioloajat

Vierailu Palais Royalissa Pariisissa| ©AndreCarrotflower
Vierailu Palais Royalissa Pariisissa| ©AndreCarrotflower

Louvren museo sijaitsee Place du Palais Royalilla. Louvressa vierailun jälkeen voit tutustua muihin lähialueen nähtävyyksiin. Jos haluat järjestää vierailusi yksityiskohtaisesti, tutustu museon aukioloaikoihin.

  • Palais Royal de Paris: Avoinna 18. toukokuuta asti klo 8.00-19.00 / 19. toukokuuta - 8. kesäkuuta klo 8.00-21.00 / 9. kesäkuuta klo 8.00-22.30.
  • Musée d'Orsay: Avoinna tiistaina, keskiviikkona, perjantaina ja viikonloppuisin klo 9.30-18.00. Torstaisin klo 9:30-21:45. Maanantaisin suljettu.
  • Musée des Arts Décoratifs: Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18. Maanantaisin suljettu.