Mont St Michelin päiväretket Pariisista

Retket Mont St Micheliin Pariisista ovat aina olleet suosittuja, kun etsit kulttuuriviihteen tarjontaa kaupungin laitamilla.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

6 minuuttia luettu

Mont St Michelin päiväretket Pariisista

Mont St Michel | ©Charles JACQUES

Pariisissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että voit halutessasi tutustua myös ympäröivään alueeseen, josta monet ovat historiallisesti merkittäviä paikkoja. Mont St Michel on yksi näistä kohteista, ja se on epäilemättä yksi ikonisimmista, kun ajattelee keskiaikaisen Ranskan arkkitehtonista kauneutta.

Olen koonnut yhteen luettelon erilaisista matkapaketeista, jotka voivat viedä sinut Pariisista tälle kauniille saaristolinnoitukselle ja pudottaa sinut sitten takaisin rakkauden kaupungin historialliseen sydämeen. Suosittelen, että jatkat tämän postauksen lukemista, jos haluat saada selkeämmän käsityksen ominaisuuksista, jotka erottavat jokaisen tarjolla olevan matkan toisistaan.

1. Retki yksityisen oppaan kanssa Pariisin keskustasta lähtevällä retkellä

Retki Mont St Micheliin| ©Stig Nygaard
Retki Mont St Micheliin| ©Stig Nygaard

Mont St Michel on yksi kansainvälisten matkailijoiden suosituimmista kohteista Ranskassa.

Tarkalleen ottaen se on paikka, jossa vierailee vuosittain noin 3,5 miljoonaa ihmist ä, ja siksi on varsin kätevää, että valitset retken, joka tarjoaa sinulle yksityisen oppaan sekä bussimatkan että tämän erikoisen saaren kiertoajelun ajaksi.

Täällä sijaitsevat rakennukset kuuluvat koko Ranskan keskiajan merkittävimpiin, ja arkkienkeli Pyhälle Mikaelille omistettu luostari on tämän kauniin maiseman tähti.

Toinen tämän turistikohteen suurista nähtävyyksistä ovat lahden jättimäiset vuorovedet, joiden vuoksi tiettyinä vuodenaikoina muurien ympäröimään linnoitukseen ei pääse maitse. Itse asiassa nämä ovat Euroopan suurimmat hyökyaallot, sillä ne liikkuvat yleensä yli 15 kilometrin pituisella alueella.

Tämäntyyppisistä opastetuista kierroksista on hyvä tietää, että niihin sisältyy yleensä sisäänkäynti saarelle ja luostariin sekä kävelykierros katolilaisuuden mahtavan monumentin perustusten päällä sijaitsevan kylän muutamilla kaduilla.

Opas kertoo myös kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat Normandian historiasta, alueesta, jolla Mont St Michel sijaitsee. Se on paikka, joka on historiansa aikana kokenut erilaisia hyökkäyksiä roomalaisista englantilaisiin satavuotisessa sodassa.

Nouto- ja jättöpaikat ovat aina keskeisellä paikalla Pariisin turistialueella. Huomaathan, että tämä on jaettu retki, eli kuljetusvälineenä on bussi, joka kulkee muiden samoissa olosuhteissa olevien matkailijoiden kanssa.

Kiinnostuksen kohteet:

  • Hinnat: Näillä ominaisuuksilla varustettu retki maksaa yleensä noin 138 euroa aikuiselta ja noin 130 euroa 3-11-vuotiailta lapsilta. Lapset ovat ilmaisia, ja vanhemmilta aikuisilta peritään sama hinta kuin aikuisilta. Huomaa, että hinnat pysyvät samoina riippumatta siitä, puhuuko opas englantia vai espanjaa, mikä tekee tästä retkestä yhden parhaista retkistä, joita voit tehdä Pariisista jonnekin kaupungin lähistölle.
  • Kesto: Tällaisen retken kokonaispituus on yleensä 14-15 tuntia, kun retki alkaa Pariisista aikaisin aamulla ja päättyy myöhään iltapäivällä tai alkuillasta. Varsinainen luostarin ja saaren kiertoajelu kestää yleensä noin 2 tuntia, ja on tavallista, että matkustajat pysähtyvät useammin kuin kahdesti huoltoasemilla ostamaan välipaloja ja käymään vessassa. Tämä on selvästi pidempi matka kuin lentokentän ja Pariisin väliset kuljetukset, mutta se on sen arvoista, kun otetaan huomioon vierailukohteen historiallinen merkitys.
  • Edut: yksityisen oppaan kanssa sinulla on mahdollisuus saada vastaus kaikkiin kysymyksiisi juuri sillä hetkellä, kun ne heräävät. Samalla matkan jakaminen eri kansallisuuksia edustavien ihmisten kanssa on erinomainen kokemus seurustelun kannalta, varsinkin jos etsit ystäviä, joiden kanssa tehdä suunnitelmia Pariisiin palatessasi.

Varaa retki Mont St. Micheliin Pariisista käsin

2. Mont St Michelin pienryhmäretki

Mont St Michel| ©Geert Orye
Mont St Michel| ©Geert Orye

Jos haluat mieluummin osallistua kiertoajelulle ja oppia kaiken tämän vaikuttavan monumentin historiasta, suosittelen Mont St Michelin pienryhmäkierrosta. Ryhmässä on vain 8 henkilöä ja opas, joka on koko ajan mukanasi, joten et menetä saaresta ja luostarista mitään yksityiskohtia. Kierros sisältää myös siiderinmaistiaiset matkan päätteeksi.

Kierroksen alku on periaatteessa sama, sillä mukava, ilmastoitu bussi noutaa sinut varhain aamulla Pariisin keskustassa sijaitsevasta määrätystä paikasta.

Matkalla Ranskan maaseudulla ja matkalla Normandian alueelle voit nauttia haluamistasi aktiviteeteista, sillä sinulla on mahdollisuus kuunnella musiikkia kuulokkeista, pelata korttia tai keskustella kanssasi Pariisiin tutustuvien seuralaisiesi kanssa.

Saavuttuasi sillalle, joka vie sinut saarelle, bussinkuljettaja ojentaa sinulle vihkosen, jossa kerrotaan suositeltavimmat käyntikohteet Mont St Michelillä, ja sinulle ilmoitetaan myös kyytiin ottamisen aika. Sen jälkeen voit arvioida, kuinka monta tuntia sinulla on käytettävissäsi tutustua saareen omaan tahtiisi ja kiinnostuksen kohteisiisi.

Saarella voit lounastaa joissakin ravintoloissa, jotka tarjoavat perinteisiä aterioita täysin keskiaikaisissa puitteissa. Kun olet valmis , voit ottaa yhden ilmaisista julkisista busseista, samoista, jotka vievät sinut rannikolta saarelle alussa.

Sillalta tai jopa itse saarelta käsin voit nauttia lahden vähitellen nousevasta vuorovedestä illan lähest yessä.

Kaikkien näiden kokemusten summa tekee tästä yksilöllisestä kiertomatkasta yhden parhaista asioista, joita Pariisissa voi nähdä tai tehdä 15 päivän matkan aikana.

Kiinnostuksen kohteet:

  • Hinnat: Aikuiset maksavat tämäntyylisestä kierroksesta yleensä noin 213 euroa, kun taas nuoremmat, 11-3-vuotiaat lapset saavat noin 15 prosentin alennuksen. Huomaa, että on eroja pakettien välillä, jotka sisältävät vain kuljetuksen ja lipun saarelle ja luostariin, ja pakettien välillä, jotka sisältävät ääniopaskuulokkeet. Laitteen selitykset ovat 8 eri kielellä, myös englanniksi.
  • Kesto: Kierroksen kokonaiskesto on sama kuin muilla kierroksilla, joilla tehdään samana päivänä edestakainen matka Mont St Micheliin. Toisin sanoen 12 tuntia on aina likimääräinen arvio matkan kestosta. Se, mikä muuttuu paljon, ovat olosuhteet, joissa voit jakaa 2 tai 3 tuntia saarella. Mutta tämä pienryhmävaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden tutustua maagiseen paikkaan hyvin.
  • Edut: voit tutustua ikoniseen ranskalaiseen muistomerkkiin ja nauttia samalla kulttuurisista ja historiallisista näkemyksistä, joita asiantunteva opas voi antaa sinulle pienessä ryhmässä. Älkääkä tietenkään unohtako maistaa perinteistä siideriä unelmasuunnitelman päätteeksi.

3. 2 päivän matka, joka vie sinut Mont St. Micheliin sekä Saint-Maloon ja Normandiaan

Normandian talot| ©Mariado
Normandian talot| ©Mariado

Tämä vaihtoehto on kestoltaan paljon pidempi, mutta tarjoaa sinulle kolminkertaisen määrän viihdettä, joten voit tutustua kaikkiin Normandian salaisuuksiin ennen paluutasi Pariisiin.

Kyseessä on kaksipäiväinen matka, jossa lähdet aikaisin aamulla Pariisin keskustasta ja vierailet kahdessa alueen ikonisessa kaupungissa, Rouenissa ja Honfleurissa.

Seuraavaksi vieraillaan parissa maailmansodan kannalta ratkaisevassa paikassa, kuten D-Dayn maihinnousurannalla, amerikkalaisella hautausmaalla, jossa haudataan tuhansia alueella henkensä menettäneitä sotilaita, ja parilla muistomerkillä.

Majoitus on yleensä neljän tähden hotellissa, ja illallinen ja aamiainen kuuluvat palveluun, ja seuraavana päivänä aamunkoitteessa kiertomatka jatkuu, mutta tällä kertaa sinut viedään Saint-Malon muurien ympäröimään satamakaupunkiin. Siellä näet talot, jotka ottavat vastaan voimakkaita aaltoja, ja saat myös opastetun kierroksen Saint-Malon katedraalissa.

Lopuksi saavut matkasi viimeiseen ja tärkeimpään kohteeseen, Mont St. Micheliin. Tällä retkellä sinua seuraa opas, joka esittelee sinulle saaren linnoitusten tärkeimmät yksityiskohdat ja suosittelee parhaita paikkoja lounaalle paikallisesta gastronomisesta tarjonnasta.

Retkelle sisältyy yleensä sisäänpääsy St. Michelin luostariin ja itse saarelle. Sekä kaikki ikoniset ja turistikohteet, jotka näet matkan varrella Normandian eri kaupungeissa, joissa pysähdyt.

Kiinnostuksen kohteet:

  • Hinnat: aikuinen maksaa noin 462 euroa, 11-3-vuotiaat lapset noin 10 euroa vähemmän. Vauvat voivat olla vanhempiensa mukana, mutta he eivät saa lisähuolenpitoa eivätkä voi istua ajoneuvossa.
  • Kesto: Tämä kiertoajelu kestää kaksi kokonaista päivää, jos otetaan huomioon, että lähtö Pariisista tapahtuu noin klo 7.15 aamulla ja paluu yleensä seuraavan päivän auringonlaskun jälkeen.
  • Kuljetusmuoto: Tällä kiertoajelulla käytetään luksusbusseja, jotka on tarkoitettu pienemmälle turistiryhmälle kuin kaksikerroksinen linja-auto. Voit siis odottaa melko mukavia istuimia, sisäistä ilmastointia ja jopa pari teknistä ominaisuutta, kuten latausliitäntöjä tai wlan-yhteyttä matkustajille.
  • Ehdot: Lounaat eivät sisälly tähän matkasuunnitelmaan, ja sinun on maksettava ne omasta taskustasi sekä Mont St Michelissä että edellä mainituilla pysähdyspaikoilla. Pelkästään se, että valitset hotellin, johon sisältyy illallinen ja aamiainen, on kuitenkin jo erittäin merkittävä ajan ja rahan säästö.

Milloin on paras aika vierailla Mont St Michelissä retkellä Pariisista?

Mont St Micheliin tutustuminen| ©James West
Mont St Micheliin tutustuminen| ©James West

On muistettava, että Mont St Michel ja koko Normandian alue ovat maantieteellisesti melko lauhkeaa aluetta. Ne sijaitsevat kaukana Ranskan luoteisosassa, ja siksi ne saavat vastaanottaa Euroopan ja Britteinsaaret erottavan Englannin kanaalin kautta tulevia kylmiä merilämpötiloja.

Tästä syystä talvella voi esiintyä jopa miinusasteita lähenteleviä lämpötiloja, mutta kesän kuumimpina päivinä voi myös kärsiä auringonpaisteen yltäkylläisyydestä. Onneksi se on alue, joka pysyy aina viileämpänä kuin maan sisäosat, joten ilmastollisesti paras aika vierailla Mont St Michelissä on kesä.

Pariisissa keväällä tai myöhempänä vuodenaikana oleminen on toinen hyvä vaihtoehto, sillä silloin ei kohdata sateista ilmapiiriä, joka määrittelee Pariisin syksyllä, mutta ei myöskään jouduta tekemisiin tuhansien turistien kanssa, jotka tulvivat Ranskan kaupunkeihin ja muistomerkkeihin kesäkuukausina.

Miten sinun pitäisi pukeutua Mont St Micheliin?

Mukavat kengät| ©Kindel Media
Mukavat kengät| ©Kindel Media

Ranskassa ei ole suuria määräyksiä siitä, miten turistikohteeseen pitäisi mennä. Sinun on kuitenkin otettava huomioon mainitsemani ilmastotekijät sekä mukavuus, joka sinun on säilytettävä saarella ja bussissa, joka kuljettaa sinut sinne.

Esimerkiksi kesällä on suositeltavaa pukeutua viileisiin vaatteisiin, koska alat hikoilla heti bussista noustuasi. Syksyllä tilanne on sitä vastoin aivan toinen, ja sateenpitävät takit olisivat sopivampia.

Kenkien mukavuus on toinen ratkaiseva tekijä vaatteiden valinnassa, sillä kävelette paljon, aivan kuten Versaillesiin suuntautuvalla retkellä Pariisista tai kaupungin keskustan kävelykierroksella.

Tällaisilla retkillä linja-auto on ilmastoitu, ja jotkut ihmiset ovat varsin herkkiä tälle keinotekoiselle ilmastoinnille. On siis vain reilua ja välttämätöntä, että sinulla on käytössäsi peitto, jos kuulut tähän ryhmään.

Onko matka Mont St Micheliin Pariisista hyvä suunnitelma lapsille?

Mont St Michelillä| ©Renee Grayson
Mont St Michelillä| ©Renee Grayson

Mont St Michelin retken käytännöllisyys perheen viihdesuunnitelmana, johon lapset sisältyvät, riippuu paljon perheen pienimpien persoonallisuudesta. Se on hauskaa niille, jotka ihailevat vierailukohteiden arkkitehtonista kauneutta ja jotka ovat kiinnostuneita tämän erikoisen lahden vuorovesien aiheuttamasta luonnonilmiöstä.

Se on kuitenkin suhteellisen pitkä matka, jonka aikana lapsille on löydettävä jatkuvaa ja mielenkiintoista viihdettä, jos et halua, että he kyllästyvät nopeasti. Tämä ei siis ehkä ole kovin toimiva suunnitelma Pariisin matkakohteeksi lasten kanssa, jos lapset eivät pidä automatkoista.

On muitakin vaihtoehtoja, jotka voivat kompensoida ja auttaa sinua tasapainottamaan perhelomasi kulkua, sillä sinulla on vaihtoehto ostaa liput Pariisin Disneylandiin matkasi eri päivälle.