Parhaat Pariisin Liput

Tästä lopullisesta oppaasta löydät parhaat tekemiset yhdessä maailman suosituimmista kaupungeista. Pariisin kauneus löytyy sen kaduilta, mutta myös sen näyttelyistä ja nähtävyyksistä. Tässä kerrotaan, miten voit tutustua niihin.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

19 minuuttia luettu

Parhaat Pariisin Liput

Vista desde el lago de la torre Eiffel |©Bryan Steingard

Pariisi on yksi maailman kiehtovimmista ja vierailluimmista kaupungeista, ja sen lisäksi, että siellä on joitakin kuuluisimpia nähtävyyksiä, siellä on myös maaginen aura ja vuosituhantinen perinne, jotka ovat tehneet siitä taiteilijoiden suosikkipaikan, joten heti kun vierailet siellä, tulet hämmästymään sen kauneudesta ja sen matkailijoille tarjoamista monipuolisista aktiviteeteista.

Eiffel-tornista Opéra Garnieriin, Riemukaaresta Moulin Rougeen ja Pompidou-keskuksesta Pariisin katakombeihin pääset näkemään kaupungin kaikessa komeudessaan, vaikka nähtävää on niin paljon, ettei sinulla ole aikaa häiriintyä. Tässä on siis ehdoton opas parhaista lipuista, joiden avulla saat matkastasi Ranskan pääkaupunkiin kaiken irti.

1. Eiffel-tornin liput

Eiffel-torni päivällä|©Pixabay
Eiffel-torni päivällä|©Pixabay

Et voi vierailla Pariisissa näkemättä Eiffel-tornia, joka on kaupungin ikonisin monumentti ja yksi maailman tunnetuimmista. Vierailusi aikana pääset tornin ensimmäiseen kerrokseen, jonne pääset kävelemällä sen 674 askelmaa ylöspäin. Sieltä avautuvat kaupungin parhaat näkymät, erityisesti Ile de Francen rakennuksiin, kuten Notre Damen katedraaliin.

Kaikissa tornikokemuksissa voit lippua varatessasi valita lisämaksusta myös oppaan, joka kertoo sinulle tämän ikonin historiasta, joka on liittynyt tiiviisti kaupunkiin siitä lähtien, kun se rakennettiin vuonna 1889. Kun saavut ensimmäiseen kerrokseen, sinulla on vapaata aikaa nauttia panoraamanäkymistä ja ottaa joitakin parhaista valokuvista, ennen kuin palaat tukikohtaan 15-20 minuutin kierrokselle.

Varaa liput Eiffel-torniin

2. Liput Louvren museoon

Louvre-museo|©Vlada Karpovich
Louvre-museo|©Vlada Karpovich

Louvre on yksi maailman suurimmista, tunnetuimmista ja suosituimmista museoista, joten et voi jättää sitä väliin Pariisin kiertomatkallasi. Muista, että kokoisensa vuoksi se voi olla ylivoimainen ja että jokainen minuutti on tärkeä, joten on ihanteellista valita nopea sisäänpääsy ilman jonoja. Sen parhaita teoksia ovat Mona Lisa, Milon Venus ja Samothrakean voitto.

Tämä museo erottuu myös päänähtävyyksiä ympäröivien eri huoneidensa ansiosta, joissa voit tutustua vielä 35 000 esineeseen eri puol ilta maailmaa, mukaan lukien veistoksia, maalauksia, kaiverruksia ja pronssitöitä. Parhaiten museosta pääset nauttimaan täysin rinnoin käymällä siellä aikaisin aamulla, jolloin siellä käy vähiten kävijöitä ja jolloin museon kuuluisimmat salit ovat kirkkaimmillaan.

Varaa liput Louvren museoon skip-the-line -liput

3. Liput Riemukaarelle Pariisissa

Riemukaari|©Antonio Conte
Riemukaari|©Antonio Conte

Riemukaari oli Eiffel-tornin rakentamiseen vuonna 1889 asti Pariisin tunnetuin nähtävyys, ja sen jälkeen, kun rautaisesta monumentista tuli kaupungin tunnus, kaaresta on tullut toiseksi suosituin nähtävyys. Sen terassilta voit ihailla Pariisin horisonttia ja löytää joitakin parhaista panoraamanäkymistä, erityisesti kesäkuukausina tai kirkkaina päivinä.

Riemukaari on 50 metriä korkea, mikä ei ole liian korkea, mutta vehreyden ympäröimänä se on ihanteellinen ympäristö, jossa voit ottaa joitakin Pariisin parhaista valokuvista. Sen huipulla on myös taidenäyttely, jossa seurataan muistorakennuksen historiaa sen rakentamisesta vuonna 1836 nykypäivään, ja voit kiertää sen lipuilla. Päästäksesi katolle sinun on käveltävä 284 askelmaa ylös.

Varaa liput Riemukaarelle

4. Liput Moulin Rougeen illallisen kera

Moulin Rouge yöllä|©Iveth Encalada
Moulin Rouge yöllä|©Iveth Encalada

Moulin Rouge sijaitsee Boulevard de Clichyllä, yhdellä Pariisin boheemimmista alueista, ja se on Ranskan kuuluisin kabaree, joka on ollut kuuluisa esityksistään, ruoastaan ja juomistaan jo yli 100 vuoden ajan. Samppanja on yksi vaihtoehdoista, joten paras vaihtoehto tutustua siihen on ostaa lippu esitykseen, johon sisältyy illallinen ja joka kuljettaa sinut 1800-luvun lopulle höyhenten, paljettien ja tanssijoiden kimalluksen keskelle.

Moulin Rougessa voit tutustua yhteen kaupungin ikoneista, jossa ovat esiintyneet muun muassa Edith Piaf, Franck Sinatra ja Elton John. Tämä on myös yksi parhaista paikoista kokea Pariisin yöelämä, joka on kuuluisa teemanäytöksistään ja tanssiklubiesityksistään. Oletko valmis matkalle ajassa taaksepäin vaudeville-illan aikana?

Varaa liput Moulin Rougeen illallisineen ja kuljetuksineen!

5. Liput Pariisin Panthéoniin

Pariisin Pantheon|©Mehmet Turgut Kirkgoz
Pariisin Pantheon|©Mehmet Turgut Kirkgoz

Pariisin Panthéon de Paris, joka sijaitsee Latinalaisen korttelin sydämessä, on yksi Ranskan muistoa säilyttävistä rakennuksista. Tässä uusklassisessa kirkossa voit vierailla maanalaisessa kryptassa, jossa on muun muassa Voltairen, Victor Hugon, Marie Curien, Louis Braillen ja Emile Zolan sekä muiden suurten ranskalaisten persoonallisuuksien haudat. Voit myös ihastella rakennuksen arkkitehtuuria ja ylimmästä kerroksesta avautuvia näkymiä.

Pariisin Pantheon on sinulle varmasti tuttu, sillä se on saanut vaikutteita Rooman Pantheonista, vaikka siinä on suurempi kupoli, sisätilat ovat paremmin säilyneet ja rakennuksen yläosaan pääsee myös ylös, mikä on Italian pääkaupungin rakennuksessa kielletty rakenteen säilyttämisen vuoksi. Tämä on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joten suosittelen, että valitset ensisijaiset liput.

Varaa liput Pantheoniin Pariisissa vierailuun

6. Liput Versaillesin palatsiin

Versaillesin palatsi. Pariisi.|©lameato feliz
Versaillesin palatsi. Pariisi.|©lameato feliz

Versailles on yksi maailman kuuluisimmista palatseista, ja suuri osa sen kuuluisuudesta johtuu sen arkkitehtuurin kauneudesta ja sen mahtavien puutarhojen laajuudesta, jotka ovat tehneet siitä Unescon maailmanperintökohteen, joten se on näkemisen arvoinen matka Pariisin pohjoispuolelle. Sisällä voit myös käydä tutustumassa sen taidekokoelmanäyttelyyn ja sen tärkeimpiin gallerioihin.

Gallerioista kuuluisin on yli 70 metriä pitkä peilisali, joka barokkirakenteensa lisäksi tunnetaan siitä, että siellä allekirjoitettiin ensimmäisen maailmansodan päättänyt Versailles'n sopimus. Huomaa, että palatsin lipuilla pääset kävelemään puutarhojen läpi, mutta huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana ne ovat suljettuina.

Varaa liput Versailles'n palatsiin

7. Liput Pompidou-keskukseen Pariisissa

Pompidou-keskus-Pariisi|©Antonio Spiller
Pompidou-keskus-Pariisi|©Antonio Spiller

Pompidou-keskus on Pariisin taide- ja kulttuurikierroksen kilometri 0 ja myös yksi 1900-luvun moderneimmista ja kuuluisimmista rakennuksista. Sen julkisivu ja ulkokoristelu, joka on rakennettu kokonaan putkimaiseen muotoon, muistuttaa arkkitehtonista avantgardea, minkä vuoksi siinä on yksi maailman suurimmista modernin ja nykytaiteen kokoelmista, muun muassa Picasson, Man Rayn, Francis Baconin ja Kandinskyn teoksia.

Pompidou-keskuksessa, kuten muuallakin kaupungissa, pääset myös terassille, josta voit tutustua Pariisin horisonttiin ja sen tunnusomaisimpiin rakennuksiin. Jos aiot vierailla Ranskan pääkaupungissa lasten kanssa, Pompidou-keskuksen yläkerrassa on myös lasten galleria, joka tarjoaa lapsille toimintaa. Varaa liput ajoissa, sillä ne myydään nopeasti loppuun.

Varaa liput Pompidou-keskukseen

8. Liput Sainte Chapelleen ja Conciergerieen

Sainte Chapellen lasimaalaukset|©Joseph Kiesecker
Sainte Chapellen lasimaalaukset|©Joseph Kiesecker

Notre Damen katedraali on Pariisin kuuluisin uskonnollinen rakennus, mutta monien mielestä kaunein kirkkorakennus on vastapäätä, ja se on Sainte Chapelle, goottilainen temppeli, jonka kromatut lasimaalaukset ja loputtomat katot vievät sinut takaisin keskiaikaiseen Ranskaan. Sen vaikuttava arkkitehtuuri teki siitä paitsi valtavan reliikkikirkon myös maata rautaisella nyrkillä hallinneen kuninkaallisen perheen kodin keskiajalla.

Sainte Chapelle -kappelissa voit vierailla alemmassa kappelissa ja ylemmässä kappelissa, mutta voit ihmetellä lasimaalauksia ja värikästä ruusuikkunaa, joka kruunaa sisäänkäyntioven ja esittää erilaisia Raamatun kohtia, kuten 1. Mooseksen kirjaa, 2. Mooseksen kirjaa, kärsimystä ja maailmanloppua.

Sainte Chapelle -rakennuksessa sijaitsee myös Conciergerie, historiallinen rakennus, joka sijaitsee Quai de l'Horlogerie -kadulla aivan kuninkaallisen kappelin vieressä ja jolla on rikas historia, sillä Ranskan vallankumouksen aikana siellä sijaitsi Pariisin verisin vankila.

Varaa liput Sainte Chapelleen

9. Liput Les Invalidesiin

Les Invalides ja Le Tombeau de Napoléon (Napoléonin hauta)|©Michel Corrent
Les Invalides ja Le Tombeau de Napoléon (Napoléonin hauta)|©Michel Corrent

Invalides-kompleksi on 1500-luvulla rakennettu muistorakennus, jossa sijaitsee Pariisin armeijamuseo. Tämä näyttely on maailmankuulu, koska siellä sijaitsee Napoleon Bonaparten hauta, mikä tekee siitä yhden Ranskan ja Euroopan suosituimmista matkailukohteista. Paras vaihtoehto on käydä siellä aikaisin aamulla, jotta vältät pitkät jonot.

Kompleksin näyttelyesineistä löydät suuren määrän luetteloituja esineitä, kuten työkaluja ja haarniskoja, sekä yhden Ranskan suurimmista tuliaseiden näyttelyistä. Lisäksi näillä lipuilla pääset uppoutumaan Ranskan historian verisimpiin taisteluihin, joissa pääset tutustumaan sotilaan jokapäiväiseen elämään sodassa kussakin konfliktissa.

Varaa liput Les Invalides -kompleksin vierailuun

10. Liput Montparnassen torniin

Montparnassen torni auringonlaskun aikaan|©Edgardo W. Olivera
Montparnassen torni auringonlaskun aikaan|©Edgardo W. Olivera

Montparnasse-torni on yksi Ranskan korkeimmista torneista, ja vuonna 1972 tapahtuneesta rakentamisestaan lähtien se on herättänyt kiistaa ranskalaisten keskuudessa, jotka valittivat, että modernistinen rakennus on ristiriidassa Pariisin komean horisontin kanssa. Tornista on kuitenkin tullut yksi suosituimmista nähtävyyksistä sen käyttöönoton jälkeen, ja se johtuu suurelta osin siitä, että sen 210 metrin korkeudesta avautuvat parhaat näkymät pääkaupunkiin. Varaa lippusi verkossa, niin vältyt turhalta odottelulta.

  1. kerroksen panoraamaterassilta ja 59. kerroksen observatoriosta näet Eiffel-tornin, Riemukaaren ja kaksi kilometriä pitkän Avenue des Champs Elysées'n. Huipulla voi myös nauttia kahvin tai cocktailin samalla, kun nautit näkymistä, ja sen pitkien aukioloaikojen ansiosta sieltä voi katsella auringonlaskua, mikä on ihanteellinen kokemus kesäkuukausina.

Varaa liput Montparnasse-tornin vierailuun

11. Liput Opéra Garnieriin

Garnier-oopperan portaat|©Igor Sorokin
Garnier-oopperan portaat|©Igor Sorokin

Opera Garnierin rakennus on yksi Pariisin arkkitehtuurin edustavimmista rakennuksista, sillä sen julkisivu heijastaa ranskalaisen insinööritaiteen yltäkylläisyyttä ja suunnittelun tyyliä, mutta myös siksi, että se on lyyrisen taiteen, musiikin ja tanssin katedraali, joka on leimannut Pariisia erityisesti 1800-luvulta lähtien. Jos rakennukseen pääsylippujen lisäksi päätät osallistua esitykseen, voit nähdä myös sen kullattuja yksityiskohtia ja mosaiikkeja sisältä.

Pääteatterin sisällä voit tutustua katsomon punaisiin samettisiin istuimiin ja Marc Chagallin freskojen kruunaamaan kattoon, ja jos valitset opastetun kierroksen ennen esitystä, saat kuulla kiehtovimmat tarinat. Yksi niistä on tietenkin Oopperan aave, salaperäinen haamu, joka terrorisoi yleisöä jokaisessa esityksessä voittaakseen nuoren laulajan sydämen.

Varaa opastettu kierros Opéra Garnieriin

12. Liput Saint-Denisin basilikaan

Saint-Denisin basilika|©Paco Barranco
Saint-Denisin basilika|©Paco Barranco

Jos olet Ranskan historian ystävä, et voi jättää väliin vierailua Saint-Denisin basilikassa, jota ei pidetä ainoastaan maailman ensimmäisenä goottilaisena katedraalina, vaan siinä on myös yli 70 Ranskan kuninkaan ja virkamiehen haudat, mikä tekee siitä Ranskan kuninkaallisten pääkryptan. Suosittelen, että vierailet tässä kohteessa skip-the-line -lipulla.

Saint-Denisin suosituin krypta on Itävallan Marie-Antoinetten krypta, vaikka voit myös vierailla maan suurimmassa hautaveistosten kokoelmassa, suuressa määrässä patsaita ja renessanssin ajan monumentaalisissa haudoissa. Kaikki tämä löytyy kauniista basilikan rakennuksesta, joka sijaitsee rauhattomassa Saint-Denisin kaupunginosassa, joka oli Ranskan toukokuun 1968 mellakoiden keskipisteessä.

.

Varaa liput Saint-Denis'n basilikaan

13. Liput Musée d'Orsayn museoon

Musée d'Orsay, Pariisi, FR|©gianclaudio curia
Musée d'Orsay, Pariisi, FR|©gianclaudio curia

Louvre on Pariisin tunnetuin museo ja Pompidou suurin, mutta Orsay tunnetaan myös näyttelyistään, jotka ovat Euroopan merkittävimpiä impressionistisia ja post-impressionistisia. Tämä museo sijaitsee vanhalla rautatieasemalla, joten näyttelyesineiden lisäksi yllätyt rakennuksen arkkitehtuurista, ja maalausten lisäksi voit vierailla myös veistoshuoneessa.

Orsayssa voi nähdä muun muassa Edouard Manet'n Lounas ruohikolla, Auguste Renoirin Tanssi Moulin de la Galette -teoksen ja Vincent van Goghin Taiteilijamuotokuvan sekä Edgar Degas'n, Jean-Francois Millet'n, Paul Cézannen ja Paul Gauguinin maalauksia, jotka tekevät tästä museosta yhden Ranskan pääkaupungin pakollisista kohteista.

Varaa liput Musée d'Orsay'n vierailuun

14. Liput Disneyland Paris 1 päivä

Disneyland Pariisi|©Vanshika Datta
Disneyland Pariisi|©Vanshika Datta

Jos haluat valita vaihtoehtoisen suunnitelman Pariisissa tai aiot vierailla Ranskan pääkaupungissa lasten kanssa, voit vierailla Disneylandissa 1 päivässä lipuilla, joilla pääset kompleksin kahteen pääkohteeseen, Disneyland Parkiin ja Walt Disney Studiosiin. Näissä puistoissa tapaat yhtiön tunnetuimpia hahmoja, kuten Pinokkion, Peter Panin ja Hämähäkkimiehen, ja pääset tutustumaan myös Marvelin, Star Warsin ja Pixarin universumiin.

Muita nähtävyyksiä, joissa voit vierailla, ovat Indiana Jones- ja Pirates of the Caribbean -teemapuistot, jotka sijaitsevat Pariisin ulkopuolella sijaitsev assa kompleksissa ja joihin pääsee helposti, joten voit käydä ainakin kahdessa puistossa yhden päivän aikana, jotta et vie aikaa muilta kaupungin tärkeimmiltä nähtävyyksiltä.

Monipäiväiset vaihtoehdot

Jos sinusta tuntuu, että 1 päivä ei riitä puistoissa käymiseen, voit myös valita monipäiväisen vierailun Disneyland Parisiin.

Varaa 1 päivän liput Disneyland Parisiin

15. Yöliput Eiffel-torniin

Eiffel-torni| ©Campus France
Eiffel-torni| ©Campus France

Vaikka paras vaihtoehto tutustua Eiffel-torniin on päivävierailu, jos kuulut niihin, jotka haluavat nähdä kaupungin panoraamanäkymän yöllä, voit valita nämä liput, joilla voit tutustua Pariisin pääkaupungin tärkeimpään monumenttiin yöllä. Tämä aktiviteetti kestää noin 2 tuntia, ja se vie sinut tornin juurelta huipulle tutustumaan yhteen modernin maailman ihmeistä.

Vierailun aikana sinua seuraa ääniopas eri kielillä, ja tornin ensimmäisestä kerroksesta avautuu yksi Pariisin kauneimmista avoimista näkymistä, erityisesti kesäkuukausina, jolloin taivas on kirkas ja sää yleensä lämmin. Huomaa: nämä liput ovat saatavilla vain kesäkaudella.

Varaa lippu Eiffel-torniin

16. Liput Seine-joen risteilylle ja Louvre-museoon

Seinen jokiristeilyt|©Sergio González Sierra
Seinen jokiristeilyt|©Sergio González Sierra

Yksi parhaista tavoista nähdä Pariisin toinen puoli on Seine-joelta käsin, joka on kaupungin tärkein sivujoki ja myös yksi maailman kuuluisimmista. Ranskan pääkaupungista löydät monia vaihtoehtoja veneajelulle sivujoella, ja moniin niistä sisältyy myös pääsy muihin nähtävyyksiin, kuten tässä tapauksessa, joka tarjoaa veneajelun lisäksi myös sisäänpääsyn Louvre-museoon.

Venematkan aikana saat panoraamanäkymän Eiffel-tornille, Aleksanteri III -sillalle, Notre Damen katedraalille ja Musée d'Orsaylle, ja kun matka on ohi, vierailet Louvressa, jossa pääset tutustumaan maailman kuuluisimpiin taideteoksiin. Näihin kuuluvat Leonardo Da Vincin Mona Lisa ja Milon Venus.

Myös kristallipyramidi vetää sinua puoleensa, sillä Louvressa on myös yksi Euroopan kauneimmista arkkitehtonisista suunnitelmista.

Varaa Seinen jokikävely ja liput Louvreen

17. Liput Pariisin katakombeihin

Katakombit|©Breno Correa Filho
Katakombit|©Breno Correa Filho

Pariisi on valojen kaupunki, mutta sillä on myös pimeä puolensa, johon voit tutustua kaupungin katakombeissa järjestettävällä kierroksella, joka vie sinut maanalaisen aseman läpi, joka rakennettiin vuonna 1788 säilyttämään yli 6 miljoonan ihmisen luurankojäännöksiä, jotka oli ripoteltu Ranskan pääkaupungin monille hautausmaille roomalaisajoista lähtien.

Voit kiertää tämän muinaiseen kalkkikivilouhokseen rakennetun manalan yksin tai useilla kielillä saatavilla olevan ääniopastuksen avulla, mutta missään tapauksessa et voi jättää väliin tätä kierrosta yhdessä Pariisin karmivimmista paikoista, joka vie sinut yli 100 askelta kaupungin rajojen alapuolelle.

.

18. Liput Seinen risteilylle ja Eiffel-tornille

Seinen risteily|©BCNGROUPS
Seinen risteily|©BCNGROUPS

Yksi Pariisin suosituimmista retkistä on risteily Seinäjoella, ja niihin liittyy usein lippuja muihin nähtävyyksiin, kuten Eiffel-torniin, joten näillä aktiviteeteilla voit nähdä kaupungin horisontin Ranskan kuuluisimmalta sivujoelta käsin ja vierailla sen jälkeen Rautarouvalla, joka on pääkaupungin ikonisin monumentti.

Seine-joelta voit tutustua maagiseen panoraamaan Musée d'Orsaylle, Notre Damen katedraalille ja Aleksanteri III:n sillalle, ja sitten voit myös kiivetä Eiffel-tornin ensimmäiseen kerrokseen, joka on ollut Pariisin tunnus siitä lähtien, kun se rakennettiin vuonna 1889, ja kaikkitietävä todistaja kaikille pääkaupungin historiallisille tapahtumille.

Varaa risteily Seinen risteilyllä ja liput Eiffel-tornin vierailuun

19. Liput Banksyn näyttelyyn

Banksy - Pariisi|©Valerie Douay
Banksy - Pariisi|©Valerie Douay

Banksy on maailman tunnetuin ja vaikutusvaltaisin globaali katutaiteilija, ja Pariisissa voit vierailla pysyvässä näyttelyssä The World of Banksy. Näyttely ei ole keskitetty mihinkään galleriaan, vaan se koostuu avoimesta kierroksesta, joka esittelee arvoituksellisen tekijän teoksia kaupungissa, sekä muiden taiteilijoiden uudelleenluomasta katsauksesta hänen tunnetuimpiin teoksiinsa.

Näissä seinämaalauksissa ja sabluunoissa voi nähdä Banksyn teoksia Pariisissa, mutta myös jäljennöksiä yli sadasta hänen teoksestaan eri puolilla maailmaa, jotka käsittelevät yhteiskuntakritiikkiä, maailman ristiriitaisuuksia, ympäristöstä huolehtimista ja myös armotonta näkemystä teknologisesta kehityksestä ja kaupunkien gentrifikaatiosta. Jos haluat vierailla vaihtoehtoisessa taidenäyttelyssä, näitä lippuja ei todellakaan kannata jättää väliin.

Varaa liput Banksyn maailma -näyttelyyn

20. Liput Rodin-museoon

Rodin-museo|©Grecia Jasso
Rodin-museo|©Grecia Jasso

Auguste Rodin oli historian kuuluisin ranskalainen kuvanveistäjä, ja häneltä on peräisin yksi modernin kuvanveiston merkittävimmistä teoksista, Ajattelija, ja Pariisissa voit vierailla hänen museossaan. Taiteilijan luomusten lisäksi ihastut myös näyttely rakennuksen arkkitehtuuriin, sillä se on täysin uusittu 1700-luvun hotelli, joka toimi jopa Rodinin kotina hänen viimeisinä vuosinaan.

Tämän museon lipuilla voit tutustua tekijän yksityiskokoelmaan ja kiertää näyttelyä yksin tai useilla kielillä saatavilla olevan ääniopastuksen avustuksella. Voit myös rentoutua rakennuksen puutarhassa ja saada lisätietoa rakennukseen liitetyistä tiedotushuoneista.

Varaa liput Rodinin museoon Pariisissa

21. Liput Picasso-museoon

PICASSO-museo PARIISI|©Amaya M.G.M.
PICASSO-museo PARIISI|©Amaya M.G.M.

Pablo Picasso oli yksi espanjalaisen taiteen tuhlaajapojista, mutta koko elämänsä ajan hän muodosti erittäin vahvan siteen Ranskaan, niin että suurin kokoelma hänen töitään on tällä hetkellä Picasso-museossa Pariisissa. Näyttely on jaettu 30 huoneeseen, joissa on yli 5 000 teosta malagalaiselta taidemaalarilta ja kuvanveistäjältä sekä muita teoksia merkittäviltä taiteilijoilta, kuten Cézannelta, Degasilta ja Matisselta.

Vierailun aikana pääset sisään Hotel Saléen, Marais'n kaupunginosassa sijaitsevaan kartanoon, jossa Picasson näyttelyt ovat esillä ja jossa on uppoutuvia aktiviteetteja, joiden avulla voit tutustua muun muassa Guernicasta tunnetun taidemaalarin elämään. Tämä maalaus on tällä hetkellä Reina Sofía -museossa Madridissa, mutta Picasso maalasi sen Pariisissa maanpakolaisuutensa alkuvaiheessa. Älä missaa lippuja tähän Pariisin pääkaupungin pakolliseen museoon.

Varaa liput Pariisin Picasso-museoon

22. Liput Aquariumiin

Akvaario Pariisi|©Loeek El Toro
Akvaario Pariisi|©Loeek El Toro

Jos aiot vierailla Pariisissa lasten kanssa, yksi parhaista asioista on vierailla Akvaariossa, joka on yksi maailman vanhimmista merieläinten suojelualueista ja jossa asuu myös yli 13 000 vesieläintä. Lisäksi akvaariossa on teemahuone, jonka sisustus muistuttaa Jules Vernen Kaksikymmentä tuhatta liigaa meren alla -teosta.

Pariisin akvaariossa voit näyttelyesineiden lisäksi nauttia Cinéaquasta, joka on 4D-elokuva Tahitin ja Uuden-Kaledonian valtameristä, jotka luonnollisessa ympäristössä muodostavat elinympäristön monivärisille kaloille ja valtaville koralliriutoille. Lippusi antavat sinulle myös mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa joidenkin akvaariossa olevien eläinten kanssa.

Varaa liput Aquarium de Parisiin

23. Ja Crazy Horse -kabaree

Cabaret Crazy Horsen portaat|©Tristan Legros
Cabaret Crazy Horsen portaat|©Tristan Legros

Pariisi on kabareiden kaupunki, ja vaikka Moulin Rouge on niistä tunnetuin, löydät myös muita vaihtoehtoja, joissa on vaihtoehtoisia esityksiä. Yksi tunnetuimmista on Crazy Horse, joka tarjoaa suositun esityksen, jonka keulakuvana on belgialaisduo Bangable ja Lolly Wish ja joka muistuttaa lavastusta, joka on toistunut yli 70 vuotta, kun kabaree avattiin ensimmäisen kerran.

Vierailun aikana voit valita useista vaihtoehdoista, joista osa sisältää vain liput esitykseen ja osa myös illallisen ja juomat, joista suurin osa koostuu samppanjajuomista. Huomaa, että esitykset sopivat koko perheelle, mutta alle 18-vuotiaiden lasten on oltava aikuisen seurassa.

Varaa liput Crazy Horse Cabaret Show'hun

24. Cabaret Paradis Latin liput

Paradis Latin show|©jeffrey husien
Paradis Latin show|©jeffrey husien

Jos haluat nauttia pehmeästä eroottisesta show'sta Pariisin-vierailusi aikana, voit valita Cabaret Paradis Latin -show'n. Cabaret Paradis Latin sijaitsee Latinalaisen korttelin sydämessä ja tarjoaa pariisilaistyylisen show'n, jossa on kanttoritanssia, laulua ja akrobatiaa. Gustave Eiffel kunnosti tämän rakennuksen, kun hän rakensi kaupungin kuuluisaa tornia, joka nyt kantaa hänen nimeään.

Kuten muissakin kaupungin kabareissa, voit valita, ostatko liput vain esitykseen vai sisältyykö niihin illallinen ja juomat. Suosittelen joka tapauksessa, ettet jätä väliin maailman vanhinta kabareeta, jota pidetään varieteeteatterin kehtona.

Varaa liput Cabaret Latin Paradis -tapahtumaan

25. Liput Grevinin vahamuseoon

Grevinin vahamuseon takaovi|©Francisco Gonzalez
Grevinin vahamuseon takaovi|©Francisco Gonzalez

Grevin-vahamuseo ei ole vain yksi maailman vaikuttavimmista museoista, vaan se on myös yksi suurimmista laatuaan, joten jos kuulut niihin, jotka pitävät näistä museoista, hanki liput vierailulle sinne Pariisissa ollessasi. Siellä voit oppia Ranskan historiasta yli 500 näytteillä olevan hahmon kautta, ja saat myös tietää, miten hahmot on valmistettu ja mitä materiaaleja käytetään niiden realistisuuden varmistamiseksi.

Tämä museo on myös ohittamaton tilaisuus tehdä aikamatka ajassa taaksepäin ja tutustua menneisyyteen kuuluisimpien hahmojen kautta. Voit myös ottaa valokuvan Charles de Gaullen, Molieren, Pikku Prinssin ja muiden nykyajan persoonallisuuksien, kuten Zinedine Zidanen, Monica Belluccin ja Barack Obaman kanssa.

Varaa liput Grevinin vahakabinettiin

26. Liput Pariisin eläintarhaan

Addax, Pariisin eläintarha|©Bill Johnstone
Addax, Pariisin eläintarha|©Bill Johnstone

Pariisi tunnetaan pääasiassa rakennustensa kauneudesta ja kaupunkityöstä, mutta siellä on myös maailman kauneimpia viheralueita, ja yhdessä niistä, kaupungin laitamilla, sijaitsee eläintarha. Tässä 14,5 hehtaarin laajuisessa kompleksissa, jossa on viisi teemoitettua biovyöhykettä, voit nähdä noin 180 eläinlajia, mukaan lukien lintuja, nisäkkäitä, käärmeitä, liskoja ja pingviinejä.

Eläintarhan maantieteellinen katsaus vie sinut läpi Sudanin tasankojen, Patagonian kalliorantojen, Euroopan viileämpien metsien ja Guyanan ja Madagaskarin lämpimän trooppisen ilmaston, joten se on yksi parhaista lippujen ostopaikoista, jos aiot vierailla Pariisissa lasten kanssa.

Varaa liput Pariisin eläintarhaan

27. Liput Le Grand Rex Studiosiin

Le Grand Rex - Pariisi|©
Le Grand Rex - Pariisi|©"André M.

Pariisi oli 1900-luvun alussa yksi maailman tärkeimmistä elokuvapaikoista, ja siksi sen nähtävyyksiin kuului myös Grand Rex Studios -elokuvateatteri, joka ei ollut tuolloin vain maailman suurin, vaan se on edelleen Euroopan suurin. Siellä on esitetty merkittävimpiä klassikkoelokuvia, ja nykyään voit tutustua siihen opastetulla kierroksella.

Sisällä Le Grand Rex Studios -elokuvateatterin arkkitehtuuri tekee sinuun myös vaikutuksen, sillä rakennusta pidetään yhtenä suurimmista art decon edustajista, minkä ansiosta se on saanut paikan Ranskan historiallisten muistomerkkien luettelossa. Noin tunnin kestävän kierroksen aikana pääset kokemaan interaktiivisia elämyksiä, kuten näkemään Jean-Luc Godardin, yhden Ranskan kuuluisimmista ohjaajista, hahmon.

Varaa liput Grand Rex Studios -kierrokselle

28. Liput Louis Vuitton -säätiön kiertoajelulle Pariisissa

Louis Vuitton -säätiö|©Felix SELWA
Louis Vuitton -säätiö|©Felix SELWA

Harva brändi on samaistettu enemmän taiteeseen ja luksukseen kuin Louis Vuitton, joten jos olet premium-elämysten ystävä, et voi jättää väliin säätiön näyttelyä sen Pariisin rakennuksessa. Näissä näyttelyissä, joihin kuuluu tilapäisiä ja pysyviä huoneita, voit tutustua abstraktin ja nykytaiteen teoksiin ja saada tietoa Louis Vuittonin toiminnasta.

Kuuluisa arkkitehti Frank Gehryn suunnittelema ja vuonna 2014 avattu rakennus on myös itsessään taideteos, ja asiantuntijat pitävät sitä Ranskan Guggenheimina. Näillä lipuilla voit tutustua rakennukseen ja tiloihin omin päin tai valita audio-opastetun kierroksen.

29. Tiede- ja teollisuuskaupungin liput

Cité des sciences|©Thom Ross
Cité des sciences|©Thom Ross

Jos haluat tutustua tieteen maailmaan Pariisissa, et voi jättää väliin lippuja Ranskan pääkaupungin Cité des Sciences et de l'Industrieen, joka on valtava kompleksi, johon kuuluvat väliaikaisten ja pysyvien toimintojen messualueet sekä kaupungin planetaario ja Argonaut.

Tässä Pariisin pohjoispuolella sijaitsevassa tilassa voit oppia valon ja energian toiminnasta, nauttia neurologisista näyttelyistä ja osallistua avaruutta, maailmankaikkeutta ja aurinkokuntaa koskeviin immersiivisiin kokemuksiin. Cité des Sciences et de l'Industrie on ihanteellinen paikka lasten kanssa vierailuun ja perheaktiviteetteihin Eiffel-tornin, Riemukaaren ja Louvre-museon merkitsemän Pariisin epookin ulkopuolella.

Varaa liput tutustumaan Tieteiden ja teollisuuden kaupunkiin

30. Liput virtuaalitodellisuuskokemukseen Flyview Parisissa

Flyview Paris|©Alex Foster
Flyview Paris|©Alex Foster

Jos olet koskaan haaveillut lentämisestä ja kaupunkien tutkimisesta lintuperspektiivistä, saatat olla kiinnostunut Flyview Paris -virtuaalitodellisuuskokemuksesta, joka koostuu noin 20 minuuttia kestävästä immersiivisestä toiminnasta. Virtuaalilennon aikana uppoudut simulaattoriin, joka vie sinut Eiffel-tornin, Riemukaaren ja Ranskan pääkaupungin epäsuotuisimpien kulmien yli.

Lippu näihin elämyksiin sisältää virtuaalitodellisuuskypärän, jetpack-laitteen, joka antaa sinulle tunteen lentämisestä Pariisin taivaan halki, sekä ääniopastuksen, joka täydentää panoraamanäkymiä äänielämyksellä. Tämä aktiviteetti sopii erinomaisesti talvikuukausiksi tai perheen kanssa sateisina päivinä.

.

Varaa liput Flyview Paris -virtuaalitodellisuuskokemukseen

31. Liput Bourse Commerce - Pinault Collection -näyttelyihin Pariisissa

Bourse du Commerce|©Carl Campbell
Bourse du Commerce|©Carl Campbell

Pariisi on yksi niistä kaupungeista, joissa on eniten yksityisiä taidekokoelmia, ja niiden joukossa Bourse Commerce - Pinault Collection -näyttelyt on yksi merkittävimmistä. Näyttelyt sisältävät runsaasti maalauksia, veistoksia, valokuvia ja videoita 1700-luvun rakennuksessa, joka on edelleen myös yksi Pariisin pörssin pääkonttoreista.

Tämän pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä tarjoavan museon suunnitteli hyväntekijä Francois Pinault, ja se on tällä hetkellä tunnettu Hicham Berradan nykytaideinstallaatioista tai Edith Dekyndtin näyttelystä, joka käsittelee talouskriisejä ja niiden vaikutusta nyky-yhteiskuntiin.

.

32. Liput kohteeseen Yves Saint Laurent -museo

Pukeutuneet mallinuket esillä|©Regan Vercruysse
Pukeutuneet mallinuket esillä|©Regan Vercruysse

Jos haluat vierailla yhdessä Pariisin ylellisimmistä ja ylellisimmistä näyttelyistä, voit varata liput Yves Saint Laurent -museoon, jossa voit tutustua uudelleen ranskalaisen muotisuunnittelijan tunnetuimpiin luomuksiin ja myös niihin inspiraation lähteisiin , jotka johtivat hänet yhdeksi maailman haute couture -muotialan johtohahmoista.

Kierroksen aikana voit tutustua brändin ikonisimpiin malleihin ja vierailla studiossa, jossa suunnittelija työskenteli yli 30 vuotta, sekä osallistua interaktiiviseen kokemukseen, jossa opit haute couture -mekon suunnittelusta vaihe vaiheelta.

Varaa liput Yves Saint Laurent -museon näyttelyyn

33. Liput Musée des Illusions -näyttelyyn Pariisissa

ILLUUSIOIDEN MUSEO|©Gilles Poyet
ILLUUSIOIDEN MUSEO|©Gilles Poyet

Illuusioiden museo Pariisissa on hauska matka maailman surrealistisimpiin kokemuksiin. Täällä voit vierailla optisten illuusioiden työpajoissa, tavata kloonin itsestäsi, voittaa haasteita, tutustua hologrammikokoelmaan ja vierailla Vortex-tunnelissa, joka on museon suuri osa, jossa tuntuu, että et voi mennä enää pidemmälle polkua pitkin.

Museossa on myös joitakin näyttelyitä, joissa voit oppia taikuuden ja hypnotisoinnin salaisuuksia sekä ihmismielen oikoteitä, sillä illuusiot ovat jokaisen ihmisen normaalien havaintojen huijausta. Tämä kiehtova kierros on ihanteellinen, jos aiot vierailla Pariisissa lasten kanssa ja haluat vaihtoehtoisen kokemuksen Ranskan pääkaupungissa. Nyt voit hankkia liput ennakkoon.

Varaa liput Musée des Illusions -museoon Pariisissa

34. Liput Musée de l'Orangerie -museoon

orangerie|©Raluca Ionescu
orangerie|©Raluca Ionescu

Musée de l'Orangerie on toinen impressionistiseen tyyliin erikoistunut pariisilainen kohde, joten sen sisältä löydät runsaasti tämän liikkeen maalauksia. Tämän museon kohokohta on se, että siellä on yksi suurimmista kokoelmista Claude Monet'n teoksia, joka oli yksi tyylin luojista ja myös yksi aikansa kuuluisimmista ranskalaisista maalareista.

Tästä museosta löydät myös Matissen, Rousseaun, Renoirin, Cézannen ja jopa Pablo Picasson teoksia, vaikka museon pysyvistä näyttelyesineistä voitkin ihastella Monet's Water Lilies -maalaussarjaa, joka esittelee impressionistisen liikkeen periaatteita ja pastellivärien merkitystä. Paras vaihtoehto on vierailla skip-the-line -lipulla, jotta vältät viivytykset ja tungoksen.

.

Varaa liput Musée de l'Orangerie-museoon

35. Liput Hotel de la Marine -hotelliin Pariisissa

Hôtel de la Marine|©Jacques Barbery
Hôtel de la Marine|©Jacques Barbery

Pariisin Hotel de la Marine on nykyään yksi kaupungin tärkeimmistä muistomerkeistä, joka sijaitsee Ranskan pääkaupungin sydämessä ja todistaa Ranskan monarkkista aikaa, sillä siellä sijaitsi kuninkaan huonekalujen hankinnasta vastannut laitos 1700-luvulla.

Nykyään hotellissa ei ole ainoastaan erinomainen rakennus, jossa voit kiertää tutustumassa ranskalaiseen renessanssiarkkitehtuuriin, vaan myös Al Thanille kuuluva taidenäyttely, joka on yksi maailman arvostetuimmista yksityiskokoelmista. Voit kiertää Hôtel de la Marinessa omatoimisesti tai valita audio-opastetun kierroksen, joka on saatavilla useilla kielillä.

Varaa liput Hôtel de la Marinen kiertoajelulle

36. Liput suklaamuseoon

Pieni suklaamuseo|©Adriana Rapolla
Pieni suklaamuseo|©Adriana Rapolla

Suklaamuseo on yksi Pariisin parhaiten varjelluista salaisuuksista. Vierailemalla siellä pääset tutustumaan paikkaan, jossa turistit käyvät harvoin, sekä kaupungin parhaisiin makuihin. Kierroksen aikana voit myös oppia tämän arvokkaan makeisen pitkästä historiasta ja maistella erilaisia suklaatyyppejä.

Suklaamuseo on avoinna ympäri vuoden, mutta paras aika vierailla on Chocolate Fashion Week -muotiviikko, joka järjestetään joka vuosi viikon ajan lokakuun lopussa ja marraskuun alussa, jolloin suklaa nousee kaupungin keskipisteeseen haute couture -muotinäytösten ohella.

Varaa liput Musée du Chocolat -museoon Pariisissa

37. Liput Marmottan Monet -museoon

Musee Marmottan, Pariisi|©Albyn Davis
Musee Marmottan, Pariisi|©Albyn Davis

Marmottan Monet -museo sisältää maailman suurimman kokoelman ranskalaisen taiteilijan Claude Monet'n maalauksia sekä monia hänen henkilökohtaisia esineitään, joten se on ihanteellinen tilaisuus tutustua taiteilijan elämään, joka kuului yhteen ranskalaisten taidemaalareiden hedelmällisimmistä sukupolvista ja joka oli myös yksi impressionistisen tyylin edistäjistä.

Voit tutustua myös muiden Monet'n aikalaisten ja impressionistisen liikkeen taiteilijoiden, kuten Degas'n, Renoirin, Gauguinin ja Morisot' n, teoksiin. Kun varaat lippusi, voit valita, haluatko vierailla siellä yksin tai osallistua audio-opastetulle kierrokselle, joka on saatavilla useilla kielillä.

Varaa liput Marmottan Monet -museoon

38. Liput Jacquemart-André-museoon

Jacquemart-Andre-museo|©Tim Jordan
Jacquemart-Andre-museo|©Tim Jordan

Tämä museo ei ole yksi Pariisin suosituimmista museoista, mutta se sisältää yhden kaupungin suurimmista yksityisistä taidekokoelmista. Se sijaitsee 1600-luvun palatsissa, joka hämmästyttää sinua tyylillään, marmoriportaillaan ja teehuoneellaan, jossa voit nauttia aperitiivin vierailtuasi majesteettisissa huoneissa.

Tässä museossa, johon on koottu pääasiassa 1800-luvulta alkaen italialaista taidetta, on muun muassa Canaletton maalauksia Pyhän Markuksen aukiolta ja Rialton sillalta, Francois Boucherin Venuksen WC ja Nukkuva Venus sekä Jean Marc Nattierin Marquise d'Antinin muotokuva.

.

39. Liput Musée du Quai Branly - Jacques Chirac - museoon

Musée du quai Branly|©Dirk Sachsenheimer
Musée du quai Branly|©Dirk Sachsenheimer

Eiffel-tornin juurella, Pariisin sydämessä, sijaitsee Musée du quai Branly - Jarques Chirac, joka on kuuluisa siitä, että siellä on yli 3500 esinettä, jotka jäljittävät maailman kulttuurin historiaa eri aikakausien taiteellisten saavutusten kautta. Vaikka se ei olekaan yksi kaupungin kuuluisimmista museoista, se on ihanteellinen paikka tehdä antropologinen matka läpi sivilisaatioiden ihmiskunnan alusta lähtien.

Kun valitset lippusi, näet, että voit kiertää museossa yksin tai eri kielillä toimivan ääniopastajan avustuksella. Se on ihanteellinen suunnitelma yhdistää vierailu Eiffel-torniin ja muihin alueen tärkeimpiin kaupungin maamerkkeihin, kuten Musée d'Orsayyn, Riemukaarelle ja Notre Damen katedraaliin.

Varaa liput Quai Branly - Jacques Chiracin museoon Pariisissa

40. Varmista, että näet kaupungin jokaisen kolkan Paris Passin avulla.

Juna Pariisin rautatieasemalla|©Adrien Olichon
Juna Pariisin rautatieasemalla|©Adrien Olichon

Jos suunnittelet lyhyttä oleskelua Pariisissa ja haluat nähdä kaupungin jokaisen nurkan ja jokaisen nähtävyyden, paras vaihtoehto on hankkia Paris Pass, turistipassi, jolla saat liput yli 60:een Ranskan pääkaupungin pakolliseen nähtävyyteen ja aktiviteettiin. Voit hankkia kortin 2, 3, 4 tai 6 päiväksi, ja kortin voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta.

Paris Pass -kortilla voit vierailla Eiffel-tornissa, Versailles'n palatsissa, Riemukaarella ja Montmartrella, mutta myös monissa muissa nähtävyyksissä, joihin sinulla on etuoikeutettu pääsy ilman jonotusta, ja lisäksi saat alennusvihkon lounaita ja illallisia varten sekä ilmaisen pääsyn kaupungin hop on hop off -busseihin. Voit ostaa tämän passin etukäteen, sillä sinulla on 1 vuosi aikaa aktivoida se maksuhetkestä alkaen.

Varaa Paris Pass, jotta et jää paitsi yhdestäkään kaupungin nähtävyydestä