Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Tämä on Moulin Rouge Show Pariisissa.

Tiedät varmasti tai olet kuullut Moulin Rougesta, maailman kuuluisimmasta kabareesta. Mutta tiedätkö, mitä sen ovien takana tapahtuu? Ota selvää täältä

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Tämä on Moulin Rouge Show Pariisissa.

Moulin Rouge, Ranska | ©Lola Delabays

Vuosi 1889 oli kahden Pariisin tärkeimmän symbolin syntymävuosi. Toinen oli Eiffel-torni, ja toinen, joka koskee meitä tänään, on Moulin Rouge. Montmartren juurelle, Montmartren juurelle, nousi tämä erikoinen viihdepaikka, josta on ajan myötä tullut maailman kuuluisin kabaree.

Ulkoisesti sen kuuluisa punainen tuulimylly on yksi Pariisin kuvatuimmista ikoneista, mutta mitä sen ovien takana tapahtuu? Millainen show on? No, jos liityt mukaani, otamme selvää, millainen show on, ja kerromme kaikki tarvittavat tiedot siitä.

Miten hankit liput Moulin Rougeen?

Ihmiset jonottavat lippuja ostaakseen| ©Viator.com
Ihmiset jonottavat lippuja ostaakseen| ©Viator.com

Ensimmäinen asia, joka sinun tulisi tietää, on se, että Moulin Rouge -esitys on niin kuuluisa, että he ripustavat "loppuunmyyty" -kyltin jokaiseen esitykseen. Paras ja lähes ainoa tapa saada Moulin Rouge -liput on siis ostaa ne netistä. Ja mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jos haluat paikan haluamillesi päiville.

Suosittelen hankkimaan liput vähintään kuukautta etukäteen. Ja jos olet menossa perjantaina tai viikonloppuna, vielä enemmän etukäteen. Viime hetken keinona voit yrittää saada lippuja lippukassalta, mutta on lähes mahdotonta löytää paikkoja samana päivänä.

.

Varaa lippusi Moulin Rougeen

Kuinka paljon liput Moulin Rouge -esitykseen maksavat?

Ihmiset odottavat sisäänpääsyä| ©Joan Oger
Ihmiset odottavat sisäänpääsyä| ©Joan Oger

Tarjolla on useita vaihtoehtoja, joissa on erilaisia lisäosia, jotka tekevät lipuista kalliimpia. Perusversio maksaa 70-90 euroa päivämääristä ja kulkuluvista riippuen, ja se sisältää lipun sekä puoli pulloa samppanjaa. Tältä pohjalta voit lisätä lippuusi illallisen tai valita VIP-paikat, jolloin hinta nousee noin 150 euroon tai joillakin päivämäärillä jopa enemmän.

Varaa lippusi Moulin Rougeen

Mitä odottaa Moulin Rouge -esityksessä?

Moulin Rouge Show| ©Larry Koester
Moulin Rouge Show| ©Larry Koester

Vaikka nimi Moulin Rouge tunnetaan kaikkialla maailmassa, totuus on, että siellä järjestettävällä show'lla on toinen nimi. Féerie on sen virallinen nimi, ja kyseessä on harvoin nähty show. Se koostuu yli 80 esiintyjästä, joihin kuuluu muun muassa tanssijoita, jonglöörejä ja akrobaatteja. Niin sanotut "Doriss-tytöt" eli "iloiset tytöt" tekivät kuuluisan pariisilaisen Cancanin tunnetuksi.

Myös puvut ovat esityksessä tärkeässä asemassa. Esiintyjät käyttävät yli 1000 italialaisittain suunniteltua mekkoa, joissa on höyheniä, strasseja ja paljetteja, ja kaikki tämä tapahtuu 80 muusikon ja 60 taustalaulajan esittämän soundtrackin tahdissa.

Esitys kestää lähes kaksi tuntia, ja se on jaettu 4+1 näytökseen, joista jokaisella on oma teemansa:

  • 1. näytös: Moulin Rouge eilen, tänään ja ikuisesti.

Esitys alkaa valot sammutettuina, kun esirippu aukeaa ja koko seurue esitellään. Ensimmäinen ohjelmanumero on valikoima musiikkia ja tansseja, jotka edustavat uskollisesti sen olemusta, mitä Moulin Rouge oli, on ja tulee aina olemaan.

  • 2. näytös: Sandokan ja merirosvot

Tämä toinen näytös pyörii italialaisen Emilio Salgarin luoman Sandokanin hahmon ympärillä. Tanssin ja merirosvoaiheisten kohtausten kautta meille kerrotaan tarina seikkailusta, vaaroista ja romantiikasta.

  • 3. näytös: Sirkus

Tässä akrobaatit, klovnit, jonglöörit ja jopa miniatyyrihevoset astuvat näyttämölle sirkusesityksessä, joka on täynnä liikettä, valoja ja upeaa soundtrackia. Tämä näytös päättyy Doriss-tyttöjen ja Doriss-tanssijoidensuureen paraatiin.

  • 4. näytös: Moulin Rouge vuodesta 1900 vuoteen...

Tämä osa on kunnianosoitus 1900-luvun alun pariisilaisille naisille ja huipentuu kuuluisaan ranskalaiseen Cancaniin. Juuri tämä tanssi teki Moulin Rouge -teatterista ehdottoman kuuluisan akrobaattisilla ja aistillisilla liikkeillään, jotka ovat ihastuttaneet yleisöä yli 100 vuoden ajan.

  • Näytös 4+1. Kansainväliset taiteilijat

Koko show'n katsomisen jälkeisen illan päätteeksi Moulin Rouge kutsuu kansainvälisiä taiteilijoita ilahduttamaan yleisöä esityksillään. Akrobaateista tanssijoihin ja laulajiin on noussut tälle historialliselle näyttämölle.

Kaiken kaikkiaan "Féerie" on uskomattomien mittasuhteiden show. Se vastaa varmasti odotuksia, joita Moulin Rougen ja sen Cancanin historiallinen maine on herättänyt.

Varaa lippusi Moulin Rougeen

Moulin Rougen esitysaikataulu

Moulin Rouge yöllä| ©Leandro Kibisz
Moulin Rouge yöllä| ©Leandro Kibisz

Moulin Rougessa on 2 esitystä päivässä, 7 päivänä viikossa, vuoden jokaisena päivänä paitsi harvoin. Ensimmäinen esitys on klo 21:00 ja toinen klo 23:00.

Jos haluat illallispassin sisältävän illallisen, illallinen tarjotaan vain klo 21:00 alkavaan esitykseen, vaikka illallinen tarjoillaan klo 19:00 ennen esityksen alkua. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun tulisi saapua paikalle klo 18:45-19:30 välisenä aikana. Kaikkien muiden passien osalta on suositeltavaa saapua paikalle vähintään puoli tuntia aikaisemmin, mutta huomioikaa, että istumapaikat, VIP-paikkoja lukuun ottamatta, on järjestetty saapumisjärjestyksessä.

Varaa lippusi Moulin Rougeen

Moulin Rougen lyhyt historia

Moulin Rouge päivällä| ©Dennis Jarvis
Moulin Rouge päivällä| ©Dennis Jarvis

Moulin Rouge avattiin vuonna 1889 espanjalaisen liikemiehen Joseph Ollerin ja Charles Zidlerin toimesta. Eiffel-tornin tavoin se avattiin Ranskan pääkaupungissa samana vuonna järjestetyn kansainvälisen näyttelyn vuoksi.

Alkuaikoina liike tunnettiin yökerhona, jonka lempinimi oli "naisten palatsi", ja vaikka se ei aloittanut huonosti, sen saama huono maine alkoi pian ottaa veronsa. Keksiäkseen paikan uudelleen ja antaakseen sille uuden elämän, sen omistajat kunnostivat sen lisäämällä siihen kuuluisan punaisen myllyn, joka kruunaa sen julkisivun, Montmartren kukkulalla aikoinaan sijainneiden vanhojen myllyjen kunniaksi, ja muuttivat liiketoimintastrategiaansa.

Se muutti nimensä Moulin Rougeksi, alkoi isännöidä kaupungin suosituimpia kabaree-esityksiä ja muuttui viihdytyspaikaksi. Se vakiinnutti pian asemansa Pariisin ykkösenä. Tämä oli aikakausi, joka tunnettiin Pariisissa nimellä**"belle epoque**", jolloin himo ja spektaakkeli olivat päivänvaloa.

Taiteilija Tolouse Lautrecilla oli myös keskeinen rooli Moulin Rougen historiassa, sillä hänestä tuli sen julisteiden piirtäjä. Tämä ei ollut ainoa punaiseen myllyyn liittyvä legenda.

Sittemmin Moulin Rouge on aina kuuluisuutensa tukemana käynyt läpi useita vaiheita ja mukauttanut esityksiään ajan mukaan, mutta säilyttänyt aina asemansa Pariisin ikonina.

Varaa liput Moulin Rougeen

Voinko nähdä Moulin Rougen lasten kanssa ja onko se lapsille sopiva?

Showtanssija| ©Viator.com
Showtanssija| ©Viator.com

Yllättävää kyllä, ja toisin kuin ehkä luulet, Moulin Rouge -esitys Pariisissa sopii lapsille. Lapset 6-vuotiaista alkaen ovat sallittuja, aina aikuisen seurassa. Huonona puolena pienten lasten kannalta ovat esitysajat ja lippujen hinta.

Lapset eivät käy usein, joten alaikäisille ei ole alennuksia. Ruokalistoissa on kuitenkin lastenvaihtoehto. Kannattaa myös muistaa, että Moulin Rougen ympäristön tunnelma esityksen jälkeisinä tunteina ei välttämättä ole sopiva.

Minkä tasoista ranskaa minun on puhuttava nähdäkseni Moulin Rougen?

Esityksen teatterin sisällä| ©lin padgham
Esityksen teatterin sisällä| ©lin padgham

Kieli ei ole minkäänlainen este esityksestä nauttimiselle. Näytökseen pääsee sisään silmien ja korvien kautta ilman, että tarvitsee nähdä vaivaa ymmärtääkseen, mitä lavalla tapahtuu. Puvut, lavastus, tanssijat ja koko kokonaisuus puhuvat puolestaan.

Varaa lippusi Moulin Rouge -näytökseen

Mikä on tämän esityksen pukukoodi?

Osa esityksen toisesta näytöksestä| ©ParisCabaret
Osa esityksen toisesta näytöksestä| ©ParisCabaret

Moulin Rougen pukukoodi ei ole kovin tiukka ja yksinkertaisempi kuin luulisi. Pidä kiinni sanasta**"muodollinen**", eikä sinulla ole ongelmia. Älä vain käytä verkkareita tai shortseja.

Pitäisikö minun syödä illallista ennen vai jälkeen esityksen? Ovatko ravintolat auki ympäriinsä?

Illallinen esityksen aikana| ©Viator.com
Illallinen esityksen aikana| ©Viator.com

Tämä riippuu siitä, oletko valinnut illallislipun vai et. Jos valitset illallisen Moulin Rougen ravintolassa, sinulle tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja, joilla on paikkaan liittyviä myyttisiä nimiä, kuten Toulouse-Lautrec-menu. Ruoka on esityksen tasoinen, ja se koostuu alkuruoasta, pääruoasta ja jälkiruoasta, joiden seurana on aina pullo samppanjaa. Muista, että illallisvaihtoehto on saatavilla vain klo 21:00 alkavalla passilla.

Jos haluat syödä ulkona, Moulin Rougen lähiympäristössä on useita ruokailumahdollisuuksia. Alueen ravintolat palvelevat kello 19:00 ja 22:00 välillä, joten kumman tahansa passin valitsetkin, sinun kannattaa aina syödä ennen sitä.

Varaa liput Moulin Rougeen illallisen kanssa

Miksi suosittelemme tätä esitystä?

Show'n tanssija| ©Roderick Eime
Show'n tanssija| ©Roderick Eime

On helppo huomauttaa, että kyseessä on maailman kuuluisin kabaree-esitys. Mutta todellisuus menee paljon pidemmälle. Se on kokonaisvaltaisempi kokemus. Alkaen itse tapahtumapaikasta, jonka Belle Epoque -estetiikka on sinänsä näkemisen arvoinen. Mitä tulee itse esitykseen, tämän kaltaisia esityksiä on vain vähän, mikä johtuu resurssien käyttöönotosta: puvut, valaistus, lavastus, ääniraita ja tietenkin kaikki esiintyjät ovat huipputasoa.

Myös tapa kokea se on ainutlaatuinen. On vain harvoja paikkoja, joissa voi nauttia tämänkaltaisesta esityksestä pöydän ääressä, halutessaan samppanjapullon tai hienon illallisen kera. Kaikkien näiden syiden ja muidenkin syiden vuoksi, joihin kannustan sinua tutustumaan, Moulin Rougen Féerie-esitystä suositellaan lämpimästi, jos vierailet Pariisissa.

Vinkkejä Moulin Rouge -teatterista

Toinen Moulin Rougen esityksistä| ©ParisCabaret
Toinen Moulin Rougen esityksistä| ©ParisCabaret

Jotta saisit kaiken irti Moulin Rouge -esityksestä, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti Moulin Rouge -kokemuksestasi:

  • Tärkeintä on ostaa liput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, sillä kysyntä on erittäin suurta, etenkin viikonloppuisin.
  • Kun olet hankkinut lippusi ja menet Moulin Rouge -esitykseen nauttimaan esityksestä, muista, että istumapaikat tulevat saapumisjärjestyksessä. Jos haluat parhaat näkymät, saavu paikalle vähintään puoli tuntia etukäteen. Tämä ei kuitenkaan koske VIP-lippuja, jotka on jo varattu.
  • Moulin Rougessa on oma matkatavarapalvelu. Se maksaa 2 euroa, ja sinun on jätettävä laukkusi ja kamerasi sinne.
  • Voit halutessasi jättää takkisi matkatavarapalveluun, mutta suosittelen ottamaan sen mukaan, jos sinulla on kylmä, sillä salissa voi olla hieman viileää.
  • Sisällä et saa ottaa valokuvia tai videoita esityksen tekijänoikeuskysymysten vuoksi. Paikalla on kuitenkin virallinen valokuvaaja, joka tulee luoksesi, jos haluat ikuistaa hetken. Valokuvan hinta on kuitenkin korkea, noin 20 euroa.

Varaa liput Moulin Rougeen