Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Tekemistä Montmartressa

Jos matkustat Pariisiin, sinun on ehdottomasti käytävä Montmartressa, boheemissa kaupunginosassa. Taidetta on joka nurkassa.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Tekemistä Montmartressa

Montmartre, Pariisi | ©John Gillespie

Vierailu tässä kaupunginosassa on yksi parhaista asioista, joita kannattaa tehdä Pariisin-matkalla. Se on säilyttänyt perinteisen viehätyksensä 1800-luvulta lähtien, mikä tekee siitä aidon ja ainutlaatuisen. Pariisilaisen taiteen kehto saa sinut hengittämään elämää ja iloa joka nurkassa.

Montmartre ei ole suuri paikka, mutta siellä on paljon aktiviteetteja ja maamerkkejä, jotka voi nähdä esimerkiksi yhden päivän aikana. Tässä artikkelissa kerrotaan kaikki, mitä sinun on nähtävä ja käytävä tutustumassa Montmartreen läpikotaisin.

1. Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski
Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski

Yksi Montmartren ikoneita par excellence. Pariisin tunnetuin kabaree rakennettiin vuonna 1889. Myyttinen paikka viettää pariisilaista yötä. Löydät sen Montmartren laitamilta, punaisen valon alueelta (Pigalle).

Suosittelen, että omistatte illan nähdäksenne heidän uskomattoman Moulin Rouge -show 'nsa, joka kestää noin kaksi tuntia, katsellen kuuluisan Doriss-tyttöjen parasta alkuperäistä musiikkia ja heidän uskomattomia höyhenistä ja paljeteista koostuvia pukujaan. Näette aidon cancanin!

Jos aiot mennä Moulin Rougeen, sinun on hyvä tietää, että voit mennä vain katsomaan esitystä tai voit valita illallisen ja esityksen. Suosittelen myös varaamaan paikan etukäteen, sillä vaikka siellä on kaksi päivittäistä esitystä (klo 21.00 ja 23.00, jälkimmäinen vain perjantaisin ja lauantaisin maaliskuun loppuun asti), liput myydään loppuun hyvin nopeasti, koska se on niin kiireinen ja tunnettu paikka.

Huomaa, että tämä esitys sisältää vartalon osittaista alastomuutta useissa esityksen hetkissä, joten sitä ei suositella kaikille katsojille. Mitä tulee Moulin RougeLiput: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Pelkkä sisäänpääsy maksaa noin 100 €. Jos haluat tulla myös illalliselle, se maksaa noin 200 euroa (valittavana on useita ruokalistoja, joissa on 3 ruokalajia).

Osta liput Moulin Rouge -teatteriin

2. Café des Deux Moulins

Café Des Deux Moulinsin sisäänkäynti.| ©Jgp1723
Café Des Deux Moulinsin sisäänkäynti.| ©Jgp1723

Nimi ei ehkä kuulosta tutulta, mutta tämä on Amèlie-elokuvassa esiintyvä tunnettu kahvila, jossa päähenkilö työskentelee. Kahvila on niin tunnettu, että se on nykyään lähes pakollinen pysähdyspaikka kaikille Montmartren kävijöille.

Löydät sen Rue Lepicin ja **Rue Cauchois'**n välistä. Se on saanut nimensä Café des Deux Moulins, koska se sijaitsee Pariisin kahden tunnetuimman myllyn, Moulin Rougen ja Moulin de la Galetten, välissä. Käy sen virallisella verkkosivustolla täällä

Saapuessasi yllätyt ulkojulkisivun väreistä, jotka ovat kaikki intohimon punaisia. Ulkopuolella on myös kaikki mainokset, joissa mainitaan Amèlie-elokuva. Kun olet sisällä, voit tunnistaa kaikki maisemat päähenkilön valokuvista, jotka ovat hyvin läsnä paikan sisustuksessa.

Tässä baarissa voit vain nauttia drinkin tai kokeilla perinteisimpiä pariisilaisia bistro-ruokia. Se on avoinna maanantaista sunnuntaihin (maanantaista torstaihin klo 7-14, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina klo 9-14).

Varaa kiertoajelu Montmartressa

3. Bateau-Lavoir

Bateau-Lavoirin julkisivu.| ©Davequ
Bateau-Lavoirin julkisivu.| ©Davequ

Kuten tiedätte, Montmartre oli ja on edelleen Pariisin taiteilijoiden kehto, kaupunginosa, jossa asui muun muassa monia tunnettuja taidemaalareita. Bateau-Lavoir on tunnettu siitä, että se on ollut monien taiteilijoiden, kuten Picasson, tapaamis- ja asuinpaikka.

Se sijaitsee osoitteessa Place Emile Goudeau. Vaikka sinulla on mahdollisuus vuokrata opastettu kierros, en suosittele sitä, koska siellä ei ole paljon nähtävää. Kaikki hyödyllinen tieto paikasta löytyy näyteikkunasta.

Kuriositeettina mainittakoon, että tämä paikka paloi tulipalossa, ja vuosia myöhemmin se rakennettiin uudelleen. Sitä pidetään edelleen historiallisena muistomerkkinä Pariisissa, ja vaikka se ei olekaan paikka, jossa kannattaisi viettää paljon aikaa Montmartren vierailun aikana, jos olet Picasson tai Van Goghin ihailija, voit mennä sinne ihailemaan julkisivua ja sisällä olevaa kauppaa.

Varaa kierros Montmartren ja Sacre Coeurin alueella

4. Place du Tertre

Place du Tertre| ©David Monniaux
Place du Tertre| ©David Monniaux

Maalareiden aukioksi kutsuttu aukio on yksi Montmartren vilkkaimmista paikoista. Se sijaitsee kävelymatkan päässä Sacre Coeurista. Tämä aukio on täynnä taidemaalareita ja taiteilijoita, jotka myyvät töitään. Voit myös halutessasi ottaa muotokuvasi, sillä siellä on paljon taiteilijoita, jotka ovat valmiita piirtämään sinut milloin tahansa.

Aukiota ympäröivät myös pariisilaiset kahvilat ja creperiet, joten voit pysähtyä välipalalle mihin aikaan päivästä tahansa. Matkamuistoja on runsaasti, ja sinun on hyvä tietää, että tämä on Pariisin halvin paikka, jos haluat viedä matkamuistoja kotiin.

Tältä aukiolta löytyy peräti 300 taiteilijaa, jotka esittelevät teoksiaan päivittäin, mikä tekee siitä hyvin ruuhkaisen paikan, mutta suosittelen teitä menemään sinne, koska se on historialliseksi alueeksi julistettu paikka. Älkää jättäkö sitä väliin!

5. Sacré Coeur (Sacré Coeurin basilika)

Sacre-Coeurin basilika| ©Superchilum
Sacre-Coeurin basilika| ©Superchilum

Sacré-Coeur-basilika on yksi Pariisin edustavimmista monumenteista. Se sijaitsee Montmartren huipulla 130 metrin korkeudessamerenpinnasta, ja sieltä on panoraamanäkymät koko Ranskan pääkaupunkiin. Tämä 1800-luvulla rakennettu palvontapaikka on omistettu Kristuksen sydämelle.

Sinne pääsee kävellen, Square Louise Michelin portaita pitkin tai Place Saint Pierre -aukiolta lähtevällä köysiradalla. Basilikan kupoliin voi nousta ja tutustua pääkaupungin parhaisiin näköaloihin. Halutessasi voit myös mennä kryptaan lisämaksua vastaan.

Sacré Coeurin basilikaan pääsee maksutta. Sinun tarvitsee maksaa vain kupoliin tai kryptaan menemisestä. Hinta on noin 7 euroa. Voit käydä viikon jokaisena päivänä klo 6:00-22:30.

6. Saint Pierre de Montmartren kirkko

Saint Pierre de Montmartren kirkko| ©Stephen Lea
Saint Pierre de Montmartren kirkko| ©Stephen Lea

Toisin kuin Sacre Coeur, tämä keskiaikainen kirkko on rauhan ty yssija ilman turistimassoja. Se on yksi Pariisin vanhimmista kirkoista. Löydät sen osoitteesta Rue du Mont-Cenis. Sitä pidetään Unescon maailmanperintökohteena sen suuren historian vuoksi.

Se rakennettiin 1200-luvulla, ja vaikka se on vähiten tunnettu, se oli Montmartren luostarin arvostettu kirkko. Se tuhoutui täysin Ranskan vallankumouksen aikana, ja se restauroitiin vasta 1300-luvulla. Se on näkemisen arvoinen muistomerkki, koska se sisältää paljon historiaa. Sen kauneus, niin sisältä kuin ulkoa, ei jätä ketään välinpitämättömäksi.

Se on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 9-12 ja 15-18. Jos olet kiinnostunut Pariisin historiasta, suosittelen sinua menemään sinne, et tule pettymään!

7. Café Le Consulat

Café Le Consulat| ©Anshar
Café Le Consulat| ©Anshar

Voit myös pysähtyä lounaalle Café Le Consulatiin. Tunnettu kahvila Montmartressa, joka on myös täynnä historiaa. Tässä kahvilassa istuivat 1800-luvulla muun muassa Van Goghin, Picasson ja Monet' n kaltaiset taiteilijat syömässä tässä herkullisessa baari-ravintolassa.

Löydät sen aivan Sacre Coeurin basilikan kulman takaa. Rue Norvinsilla sijaitseva ja vuosikymmeniä avoinna ollut ravintola on tunnettu paikka naapurustossa sitä edeltävän historiansa ansiosta. Kaikista kaupunginosassa tapahtuneista muutoksista huolimatta tämä kahvila on pysynyt auki kaikkien muutosten ajan, mikä tekee siitä Montmartren ehdoton vierailukohde.

Tämä paikka on omaleimainen myös siksi, että se on säilyttänyt olemuksensa niin hyvin avaamisestaan lähtien ja näin säilyttänyt viehätyksensä. Istu alas syömään herkullisia munakkaita, lihaa tai vain siemailemaan herkullista kahvia samalla, kun katselet ympärilläsi olevia näkymiä.

8. Mur des Je t'aime (Rakastan sinua seinä)

Rakastan sinua
Rakastan sinua" -seinä.| ©Shadowgate

Mur des Je t'aime on rakkaudelle omistettu muistomerkki. Löydät sen Place des Abbesses-aukiolta. Tämä Frédéric Baronin ja Claire Kiton teos on toinen muistomerkki, joka on nähtävä Montmartren vierailun aikana, ja vierailu "Rakastan sinua" -seinällä on pakollinen vierailu rakkauden kaupungissa!

Seinä koostuu 40 neliömetrin kokoisesta seinästä, jossa on peräti 600 laattaa, joihin on kirjoitettu 311 "rakastan sinua" 250 kielellä. Eikö olekin uskomatonta?

Voit kävellä puiston läpi, jossa se sijaitsee, tai vain istua ja katsella seinämaalausta. Tarvitset aikaa löytääksesi etsimäsi kielen... mutta se on hauskaa!

Pääsy puistoon ja Mur des Je t'aime -puistoon on ilmainen ja maksuton. Voit mennä sinne milloin haluat ja viettää siellä niin paljon aikaa kuin haluat.

9. Montmartren museo

Montmartren museo| ©Musée de Montmartre
Montmartren museo| ©Musée de Montmartre

Vaikka vain harvat turistit käyvät siellä, mielestäni se on ehdoton kohde, jos menet Montmartreen. Tämä museo kuvaa kaupunginosan perinteitä ja kulttuuria, mutta se sijaitsee myös kauniin Renoirin puutarhan vieressä.

Museo perustettiin vuonna 1960, ja se sijaitsee kahdessa rakennuksessa: Hotel Dêmarne ja Maison Bel Air. Aikoinaan tämä museo oli monien kansainvälisesti tunnettujen taiteilijoiden, kuten Renoirin, koti. Se oli suljettuna useita vuosia, mutta vuonna 2011 se avasi ovensa uudelleen yleisölle.

Montmartren museossa on lukuisia maalauksia, piirroksia ja julisteita, jotka ovat peräisin monilta Montmartressa asuneilta taiteilijoilta, kuten Lautrecilta, Modiglianilta ja Utrillolta, ja jotka kertovat paljon kaupunginosan historiasta. Museossa on myös huone, joka on omistettu yksinomaan can-can-maailmalle.

Museon pysyvän näyttelyn lisäksi siellä on yleensä myös vaihtuva näyttely, joka käsittelee kaupunginosan kulttuurielämää, jotta voit oppia lisää alueen kulttuurista ja tietämyksestä. Suosittelen myös hankkimaan Pariisin passin, jolla pääset lukuisiin museoihin ja Pariisin parhaisiin nähtävyyksiin.

Renoirin puutarhat

Museota ympäröi jumalainen Renoirin puutarha, yksi Pariisin kauneimmista ja romanttisimmista kolkista, jossa voit nähdä kaupungin ainoat jäljellä olevat viinitarhat: Clos Montmartren viinitarhat.

Käy ehdottomasti tässä museossa. Vaikka Pariisissa on paljon suurempia ja historiallisempia museoita, turistit käyvät harvoin tässä museossa, ja se on yksi pääkaupungin kauneimmista, eikä sinulta mene liian kauan, ja voit myös kävellä ihanasti puutarhassa.

Se on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 10-18 (sesonkiaikana klo 10-19). Pääsymaksu on noin 10 euroa aikuisilta, ja alle 10-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

10. Vieraile Dali Pariisissa

Sisäänkäynti Dali| ©Florian75018
Sisäänkäynti Dali| ©Florian75018

Dalí-museossa on pysyvä näyttely tämän surrealismin mestarin parhaista teoksista. Voit tarkastella yli 300 taiteilijan teosta, joissa korostuu joitakin kolmiulotteisia veistoksia tekijän tunnetuimmista kuvista, jotka kertovat maalarin filosofiasta ja syvään juurtuneista uskomuksista. Löydät joitakin rajoitettuja ja aitoja kappaleita. Yli 600 metriä on omistettu taiteilijalle. Museo sijaitsee osoitteessa Rue Poulbot 11.

Perheen pienimmille järjestetään myös työpajoja, jotka liittyvät aina näyttelyn sisältöön. Kierroksen aikana voit ihailla taiteilijan kaikkia puolia, joissa näet hänen tieteelliset, kirjalliset, filosofiset, teologiset ja taiteelliset vaikutteensa.

Vaikka museo on tarkoitettu kaikille yleisöille, ja sekä aikuiset että lapset tulevat innostumaan hänen teoksistaan, on mahdollista, että kaikki teokset eivät miellytä kaikkia. Jos olet Salvador Dalín töiden ihailija tai haluat vain oppia lisää hänen historiastaan, älä jätä tätä museota väliin - et tule pettymään!
Museossa voi vierailla viikon jokaisena päivänä kello 10-18. Pääsymaksu on noin 13 euroa aikuisilta, ja alle 8-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Tutustu Montmartreen Petit train de Montmartren junalla

Petit train de Montmartre| ©Parisnet
Petit train de Montmartre| ©Parisnet

Ehkä haluat käydä kaikissa tässä postauksessa mainituissa paikoissa kävellen, mutta ehkä haluat erilaisen kokemuksen. Halutessasi sinulla on mahdollisuus käydä Montmartressa ottamalla reittiä Petit train de Montmartren junalla.

Tällä junalla voit uppoutua tämän kuuluisan kaupunginosan historiaan ja kulttuuriin opastetulla kierroksella. Löydät kaupungin boheemimman ja taiteellisimman kaupunginosan parhaat legendat.

Tämä juna lähtee kahdelta eri aukiolta, ja kierros tapahtuu kahdessa vaiheessa: Ensimmäinen kulkee Place Blanchelta Place du Tertrelle (15 minuuttia) ja seuraava toisinpäin Place du Tertreltä Place Blanchelle (30 minuuttia). Voit valita, mistä haluat lähteä ensin, ja ottaa aikaa seuraavaan, sillä voit palata takaisin milloin haluat.

Näet muun muassa Moulin Rougen, Saint Vincentin hautausmaan, Sacre Coeurin basilikan, Saint Pierren torin, Montmartren museon jne. kaltaisia tunnuskohteita.

Lähtöajat ovat:

  • Tammikuu: lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-18, lähtö 30 minuutin välein.
  • Helmikuu: maanantaista sunnuntaihin klo 10-18, lähtö 30 minuutin välein.
  • Maaliskuu: maanantaista perjantaihin klo 10-18 tunnin välein ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-18 30 minuutin välein.
  • Huhtikuusta syyskuuhun: klo 10-19 30 minuutin välein. Heinä- ja elokuussa klo 10-22.
  • Lokakuusta joulukuuhun: klo 10-17. Maanantaista perjantaihin lähdöt tunnin välein, viikonloppuisin 30 minuutin välein.

Petit train de Montmartren junan hinta on noin 6 euroa per henkilö.

Kävelykierros Montmartressa

Montmartren alue| ©Ed Webster
Montmartren alue| ©Ed Webster

Jos haluat vierailla Montmartressa, mutta haluat mieluummin kiinteän reitin, voit aina valita opastetun kierroksen Pariisista. Ohjelmoitu kierros, jossa voit unohtaa kaiken ja tulla viedyksi Montmartren parhaisiin paikkoihin. Paikkoja, joita ei kannata jättää väliin. Kahden tunnin kierros kokeneen paikallisen oppaan kanssa, joka saa sinut tuntemaan, että tiedät kaiken.

Toivottavasti tämä opas auttoi sinua päättämään, mitä paikkoja ei kannata jättää väliin Montmartren vierailulla. Nauti boheemista korttelista!

Varaa opastettu kierros Montmartressa