Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisin parhaat creperiet

Crêpesit ovat ranskalaisia ruokalajeja, jotka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Tässä postauksessa löydät Pariisin parhaat crêperiet.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuuttia luettu

Pariisin parhaat creperiet

Crêpes | ©Rachel Claire

Jos menet Pariisiin, et voi jättää väliin aitoja crêppejä. Tämä kansainvälisesti tunnettu ruokalaji on kuuluisa monipuolisuudestaan, sillä sitä voidaan syödä monenlaisten tuotteiden kanssa. Olipa se sitten suolaista tai makeaa. Herkullinen ja edullinen ruokalaji, jota sinun täytyy kokeilla.

Jos olet päässyt tähän postaukseen, haluat varmasti tietää, mitkä ovat Pariisin parhaat creperiet, joihin kannattaa mennä. Ehkä haluat päästä eroon himostasi ja kokeilla aitoa crêpeä tai haluat lähteä Pariisin kierrokselle valitsemaan Pariisin parasta ravintolaa

Niitä on lukuisia, pienimmistä katukojuista perinteisiin vanhoihin crêperie-ravintoloihin tai paljon modernimpiin tyylikkäisiin paikkoihin. Ota huomioon!

1. La Crêperie Bretonne

Crepe de la Crêperie Bretonne (kreppikakku)| ©Marina
Crepe de la Crêperie Bretonne (kreppikakku)| ©Marina

Crêperie Bretonnessa Crêperie Bretonnesta löydät Pariisin perinteisimmät ja ehkä herkullisimmat crêpit. Tässä pienessä, viihtyisässä ravintolassa voit kokeilla tyypillisiä makeita ja suolaisia vaihtoehtoja sekä 100-prosenttisesta tattarista valmistettuja gluteenittomia versioita.

Heillä on hyvin omaperäinen ruokalista, jossa on hyvin erikoisia lajikkeita, jotka vievät sinut pois tavallisuudesta. Heidän herkullinen reseptinsä on ollut perheen perinne jo 80 vuoden ajan. Salainen resepti, joka saa hiuksesi nousemaan pystyyn. Lisäksi ruokalistalla on laaja ja monipuolinen valikoima juomia ja siidereitä, joita tarjoilijat suosittelevat sinulle.

.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Miten sinne pääsee: Löydät sen osoitteesta 56 Rue Du Montparnasse. Se on myös ravintola, jonka aukioloajat ovat yllättäen pidemmät kuin Pariisissa keskimäärin.
 • Aukioloajat: maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 11.45-15.00 ja 18.00-23.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11.45-23.00. Keskiviikkoisin tämä creperie on suljettu.
 • Keskihinta: La Bretonne tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle. Heidän crêpensä ovat erittäin suuria, runsaita ja herkullisia, ja ne maksavat noin 12 €. Lupaan, ettet pety!
 • Suosittelen: Crêpe L'épiphanie rapealla kuorella, kotitekoisella mustikkahillolla, vaniljajäätelöllä ja kermavaahdolla - yksinkertaista ja herkullista!

2. Crêperie Suzette

Crêperie Suzetten sisäänkäynti| ©FossNadin
Crêperie Suzetten sisäänkäynti| ©FossNadin

Toinen loistava vaihtoehto herkullisille crêpeille Pariisissa on crêperie Suzzette. Tämä yli 10 vuotta avoinna ollut ravintola tarjoaa laajan valikoiman parhaita makeita ja suolaisia crêpejä - et tiedä, minkä valitsisit!

Monipuolisten crêpesien lisäksi ruokalistalta löytyy erilaisia salaatteja, jäätelöä ja jopa juomavalikoima, jossa on maitoa tai luonnollisia hedelmäpirtelöitä. Lisäksi maanantaista perjantaihin (paitsi juhlapyhinä) on tarjolla alle 10 euron hintainen päivittäinen menu, josta voit valita suolaisen ja makean crêpen, ja juoma sisältyy hintaan. Se on ihanteellinen paikka esimerkiksi silloin, jos matkustat Pariisiin lasten kanssa.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Miten sinne pääsee: Tämä toimipiste sijaitsee useissa eri paikoissa, mutta suosittelen, että menet osoitteessa Rue des Francs Bourgeois 24 sijaitsevaan toimipisteeseen. Sijaitsee hyvin lähellä Notre Damen katedraalia, joka on ensimmäinen niistä kaikista.
 • Aukioloajat: Se on avoinna viikon jokaisena päivänä. Aukioloajat: maanantaista perjantaihin klo 12-15 ja 19-22.30 sekä viikonloppuisin klo 12-22.30.
 • Keskihinta: Crêperie Suzetten hinnat ovat melko edullisia. Voit saada herkullisen suolaisen crêpen noin 6 eurolla tai makean crêpen noin 5 eurolla. Hinta nousee valitsemiesi tuotteiden määrän mukaan.
 • Suosittelen: Kokeile galette Provencalia, jossa on tuoreita sieniä, Emmental-juustoa ja provencelaista kastiketta.

3. Breizh Café Le Marais

Crepe pinaatin ja kananmunan kanssa Breizh Café Le Marais'sta| ©Sham k
Crepe pinaatin ja kananmunan kanssa Breizh Café Le Marais'sta| ©Sham k

Tämä creperie on tyylikäs versio parhaiden crêpesien syömisestä. Michelin-tähdellä palkittu Breizh-kahvila tarjoaa laajan valikoiman makuja ja kuvioita, jotka ovat gourmet-ravintolan arvoisia. Alueella on myös kauppoja ja hotelli, jossa voit yöpyä. Breizh-kahvilan makujen taika on saavuttanut Japanin - kuvittele, millä tasolla se on!

Kaikki niiden ainesosat ovat sertifioituja luomutuotteita ja sertifioituja luonnonmukaisia ja korkealaatuisia, ja ne ovat peräisin parhailta toimittajilta. Tarjolla on parhaita perinteisiä crêppejä ja galetteja sekä innovatiivisimpia yhdistelmiä ja muunnelmia. Ruokalistalla on myös gourmet-alkupaloja, kuten ostereita, ja valikoima parhaita siidereitä ruokien seuraksi.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Miten sinne pääsee: Löydät Breizh Café Le Marais 'n osoitteesta 109 Rue Vieille du Temple, hyvin lähellä yhtä Pariisin parhaista museoista: Picasson kansallismuseota. Voit mennä sinne syömään crêpen tai galetten sen jälkeen, kun olet viettänyt päivän ihaillen arvostettua museota ja ihasteltuasi sen taidetta.
 • Aukioloajat: Avoinna viikon jokaisena päivänä klo 10-20.
 • Keskimääräinen hinta: Henkilöhinta on edullinen, kun otetaan huomioon raaka-aineiden ja ruokien virtuositeetti ja laatu. Yksinkertaisimmat crêpit ja galetit ovat noin 6 euron hintaan. Erikoiscrêpesien hinnat ovat noin 10 euroa.
 • Suosittelen: Crêpe, jossa on haudutettuja persikoita, vadelmakastiketta, vaniljajäätelöä ja tuoretta minttua.

4. Crêperie Bretonne Fleurie alkaen L'Épouse Du Marin

Crêperie Bretonne Fleurie alkaen L'Épouse Du Marin| ©Labux
Crêperie Bretonne Fleurie alkaen L'Épouse Du Marin| ©Labux

Tässä viehättävässä ja viihtyisässä pienessä paikassa, jossa on merenrantatunnelma, on herkullisia crêppejä ja galetteja. Vaikka siinä on kolme kerrosta, se on aina täynnä väkeä, ja sinne on vaikea mennä huomaamatta ihmisten hälinää. Siellä ei ole paljon valikoimaa, mutta tuotteet ovat herkullisia, ja voit nauttia crêpeistä ja jatkaa sitten matkaasi. Voit aina lähteä pyöräretkelle. Mukava tapa päästä kaikkiin kiinnostaviin kohteisiin nopeammin.

Crêpejä ja galetteja voidaan korostaa, ja sinun on tiedettävä, että taikina on hyvin uskollinen perinteiselle taikinalle, ja tulet rakastamaan sitä. Makeat crêpesit ovat myös pakollisia, koska ne ovat niin maukkaita. Suosittelen tilaamaan vuohenjuusto-, pekoni- ja munagaletin, se on herkullista. Jälkiruoaksi suosittelen tilaamaan Gwen Ha Du:n, nautit suklaakastikkeesta ja vaniljajäätelöstä. Suosittelen kokeilemaan heidän kahviaan ja siideriään.

Hinnat ovat erittäin kohtuulliset. Ne vaihtelevat noin 3 eurosta yksinkertaisimpaan, voilla täytettyyn crêpeen, aina erikoisempiin versioihin, joissa on enemmän tuotteita, noin 11 eurolla.

.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Miten sinne pääsee: Rue de Charonne 67, Boulevard Saint Germainin suuntaisesti. Voit käydä lounaalla esimerkiksi Pariisin vanhimmassa kirkossa, Saint Germainin benediktiiniläisluostarissa.
 • Aukioloajat: Voit käydä viikon jokaisena päivänä klo 12-14.30 ja klo 19-23. Ne eivät ole kiinni viikonpäivinä, joten ota kaikki irti kävelystäsi ja päätä mennä sinne!
 • Keskihinta: Hinnat ovat erittäin kohtuulliset. Ne vaihtelevat noin 3 eurosta yksinkertaisimpaan, voilla täytettyyn crêpeen, ja erikoisempiin, enemmän tuotteita sisältäviin versioihin, joiden hinta on noin 11 euroa.
 • Suosittelen: Päärynäkreppiä vaniljajäätelöllä, salidolla ja manteleilla.

5. Crêperie Josselin

Crêperie Josselin| ©Marki-KaB
Crêperie Josselin| ©Marki-KaB

Jos haluat kokeilla aitoja kotitekoisia crêppejä Pariisissa, voit tehdä sen monissa paikoissa. On kuitenkin aina muutama, joka erottuu muista, ja monet suosittelevat Crêperie Josselinia. Se on söpö, pieni paikka, jossa on henkilökohtainen viehätys, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi. On syytä huomata, että vaikka se on menestyksensä vuoksi aina täynnä, tunnet olosi yhtä mukavaksi kuin olisit kotona.

Ruokia on runsaasti, mutta ei lainkaan ylenpalttisesti. Galette- ja crêpetaikina on perinteinen taikina, jossa on sille ominainen voinen maku, kuten pitääkin. Se on laaja lajikevalikoima, josta et tiedä, minkä valitsisit. Palvelu on nopeaa, joten jos sinulla on kiire mutta haluat syödä herkullisen crêpen, tämä on oikea paikka sinulle!

Heillä on myös menu, jossa voit saada galetten ja crêpen sekä juoman noin 12 eurolla.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Miten sinne pääsee: Creperie Josselin on osoitteessa 67 Rue du Montparnasse. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Luxemburgin puutarhasta.
 • Aukioloajat: Voit mennä tiistaista sunnuntaihin kello 11:30-23:00 haluamanasi ajankohtana, sillä ne eivät sulkeudu keskipäivällä. Suljettu maanantaisin henkilökunnan levon vuoksi.
 • Keskihinta: Josselinin hinnat ovat varsin edullisia ja taloudellisia. Voit syödä galetten noin 10 eurolla ja makean crêpen noin 7 eurolla. Jos haluat juoda herkullista siideriä, pullo maksaa noin 8 euroa.
 • Suosittelen: Kokeile viikunahilloa, juustoa ja pekonia - upea valikoima vastakohtia!

6. La Petite Crêperie

La Petite Crêperie| ©Julie F
La Petite Crêperie| ©Julie F

Tämä Pariisin keskustassa sijaitsevacreperie on toinen hyvä vaihtoehto herkulliselle crêpelleivälle. Voit syödä samalla kun nautit Pariisin katujen vilskeestä tai ihailet seinillä olevia uskomattomia maalauksia ja taiteilijoiden kuvia. Se on epäilemättä lämmin ja valoisa paikka, joka on täynnä värejä ja joka saa sinut tuntemaan olosi erittäin mukavaksi.

Ruokalistalta löydät erilaisia crêpejä, joilla on teemakohtaiset nimet. Vaikka vaihtoehtoja ei olekaan kovin paljon, voit löytää kasvisruokavaihtoehtoja, jos etsit niitä. Jos haluat gluteenittoman vaihtoehdon, voit valita tattarista valmistetun crêpen, ja voit muokata ainesosia mieleiseksesi. Alkuruokia, kuten salaatteja, on melko runsaasti, ja palvelu on nopeaa ja ystävällistä. Voit myös saada tyypillisen pariisilaisen menun, joka koostuu galettesta + crêpestä ja juomasta noin 13 eurolla.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Miten sinne pääsee: La Petite Crêperie löytyy osoitteesta Rue Albert 85, joka sijaitsee hyvin lähellä Seine-joen toista puolta. Se on myös lähellä, jos haluat vierailla Pariisin katakombeissa
 • Aukioloajat: Se on avoinna maanantaista lauantaihin kello 11.30-15.00 ja kello 19.00-23.00.
 • Keskihinta: Suhteellisen normaalit hinnat. Voit syödä galetten noin 12 eurolla, ja jälkiruoaksi voit tilata crêpen noin 6 eurolla.
 • Suosittelen: Jos olet rohkea tyyppi, kokeile galettea, jossa on montbeliard-makkaraa, yrttiperunoita, emmentalia, sipuliconfitia, kananmunaa ja piparjuurikermaa.

7. La Crêperie des Canettes

La Crêperie des Canettesin hiipiminen| ©Cecile
La Crêperie des Canettesin hiipiminen| ©Cecile

Tämä Pariisissa sijaitseva crêperie on todellinen hitti. Heidän crêpensä ovat herkullisia ja tulet rakastamaan niitä! Vaikka paikka on hyvin pieni ja viihtyisä, tulet rakastamaan sitä. Sitä paitsi sinun pitäisi tietää, että se on paikallisten suosima paikka, ja se on plussaa, eikö olekin?

Ruokalistalla on monenlaisia galetteja ja crêppejä, joissa on kalaa, lihaa, vihanneksia, juustoa**, perinteisimpiä crêppejä**... Sinulla on vaikeuksia valita, sillä ne ovat kaikkiherkullisia! Tarjolla on myös kasvisvaihtoehtoja.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Miten sinne pääsee: Tämä creperie sijaitsee vain muutaman kadun päässä Luxemburgin palatsista ja sen puutarhasta. Nimensä mukaisesti se sijaitsee osoitteessa 10 Rue des Canettes
 • Aukioloajat: maanantaista lauantaihin kello 11.30-23.00 non-stop.
 • Keskimääräinen hinta: Tämä on suositeltava paikka alueella sen lisäksi, että hinnat ovat erittäin edullisia sen laadun ja sijainnin vuoksi. Klassisimmat crêpesit saa 5 eurolla, ja "hienoimmat" crêpesit maksavat 8 euroa.
 • Suosittelen: Jos olet juustojen ystävä, kokeile Roquefort galettea saksanpähkinöiden ja crême fraîchen kera.

8. La crêpe de Brocéliande

Ruokailu La crêpe de Brocéliande -ravintolassa| ©Quentin T
Ruokailu La crêpe de Brocéliande -ravintolassa| ©Quentin T

Vuodesta 1982 avoinna olleessa la crêpe de Brocéliande-ravintolassa valmistetaan parhaita perinteisiä crêppejä parhaista tuotteista mahdollisimman luonnonmukaisesti ja luonnollisesti. Voit maistella tattarista tai vehnästä valmistettuja galetteja ja crêppejä koristeella tai ilman, perinteisimmällä tavalla.

Tarjoilijat suosittelevat parhaita vaihtoehtoja sekä crêpeille että juomille. Ne erottuvat myös palvelun nopeudella ja henkilökunnan ystävällisyydellä. Valikoimasta löytyy laaja valikoima, ja tarjolla on myös tarjottimia ja tuotteita mukaan otettavaksi. Paikka on pieni, kuten Pariisin ravintoloissa on tapana. Suosittelen siis varaamaan pöydän tai joudut odottamaan.

Hinnat ovat erittäin kohtuulliset ja vastaavat tai ovat hyvin samanlaiset kuin muissa saman laatuisissa kreperioissa. Hinnat vaihtelevat noin 8 eurosta 16-17 euroon kaikkein erikoisimmista ja herkullisimmista crepeistä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Miten sinne pääsee: Tämä creperie sijaitsee osoitteessa Rue des Trois Frères 15, vain muutaman askeleen päässä kuuluisalta I love you -seinältä. Hyvä paikka Pariisin kaduilla kävelyn jälkeen.
 • Aukioloajat: Keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12-15 ja 19-22.30, lauantaisin klo 12-23 ja sunnuntaisin klo 12-22, jatkuvat aukioloajat, maanantaisin ja tiistaisin suljettu. Keskihinta: Hinnat ovat erittäin kohtuulliset ja vastaavat suunnilleen tai hyvin pitkälti muiden samantasoisten kermakeittiöiden hintoja. Hinnat vaihtelevat noin 8 eurosta 16-17 euroon kaikkein erikoisimmista ja herkullisimmista crepeistä.
 • Suosittelen: Kokeile sipuli-confit-galettea omenan, pekonin, kananmunan ja juuston kanssa - herkullista!

9. Au Petit Grec

Hyypiö Au Petit Grecissä| ©Auptitgrec
Hyypiö Au Petit Grecissä| ©Auptitgrec

Tässä creperie-ravintolassa maistat mahdollisesti Pariisin parhaita crêppejä. He väittävät, että heillä on maukkaimmat ja terveellisimmät crêpesit, vaikka se kuulostaakin ironiselta. Mutta kyllä, se on tosiasia, koska niiden tuoreet tuotteet kaikkine ravintoaineineen kukoistavat.

Niiden rapea koostumus ei jätä sinua välinpitämättömäksi, vaan suusi vuotaa vettä! Se on hyvin pieni paikka, jossa joudut jonottamaan, koska siellä on paljon ihmisiä, jotka ovat crêpesien ja galettesien tuntijoita, mutta se on sen arvoista! Voit kuitenkin halutessasi tilata sen mukaan ja syödä sen samalla, kun jatkat tutustumista Pariisin parhaisiin kaupunginosiin.

Tulet yllättymään siitä, miten monenlaisia galetteja ja crêppejä löydät. Ja minun on sanottava, että hinnat ovat mielestäni erittäin edullisia siihen nähden, miten maukkaita ne ovat.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Miten sinne pääsee: Pariisissa on kaksi paikkaa, joissa voit kokeilla Au P'tit Grecin crêppejä. Toinen sijaitsee osoitteessa 68 Rue Mouffetard, hyvin lähellä Panthéonia Pariisissa, ja uusi avattiin osoitteessa 9 Rue Victor Cousin, Panthéonin ja Luxemburgin puutarhojen välissä.
 • Aukioloajat: Molempien aukioloajat ovat maanantaista sunnuntaihin kello 11.00-0.30 non-stop - Keskihinta: Klassisimmista ja perinteisimmistä erikoisimpiin. Hinnat vaihtelevat noin 3 eurosta noin 10 euroon suolaisista galetteista ja 2 eurosta makeista crêpeistä. Aika halpaa, eikö olekin? Mene, äläkä anna heidän kertoa siitä!
 • Suosittelen: Suosittelen, että koska tämä on paikka, jossa voit tehdä omia crêpejäsi, älä liioittele. Suklaa crêpes kookospähkinän ja banaanin kanssa ovat herkullisia!

10. Chez Nicos

Chez Nicos| ©Nico A
Chez Nicos| ©Nico A

Tämä paikka on loistava, jos haluat nopean crêpen. Paikka, kuten useimmat niistä, on hyvin pieni, joten voit odottaa sisälle istumaan, mutta suosittelen tilaamaan sen mukaan ja tutustumaan Pariisin kaduille samalla kun syöt herkullista crêpea tai galettea.

Chez Nicosissa on laaja valikoima makeita ja suolaisia crêppejä, niin paljon, että sinulla on valinnanvaraa! Jos tässä crêperie-ravintolassa on yksi asia, se on tarjoilujen koko. Se on niin suuri, että tuntuu siltä, ettet voi syödä sitä loppuun, mutta et kuitenkaan pysty lopettamaan syömistä! Lisäksi voit halutessasi tehdä tilauksen ja toimittaa sen haluamaasi paikkaan. Makeiden ja suolaisten crêpesien lisäksi ruokalistalta löytyy myös monenlaisia Paninnis-pannukakkuja, jos haluat vaihtaa maisemaa.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Miten sinne pääsee: Chez Nicos sijaitsee osoitteessa 44 Rue Mouffetardamuutaman kadun päässä Panthéonista Pariisissa.
 • Aukioloajat: Tämän creperien aukioloajat ovat pisimmät kaikista tässä oppaassa mainituista vaihtoehdoista. Se on avoinnaviikon jokaisenapäivänä kello 10.00-2.00. Täydellistä, jos Pariisissa tulee illalla himo ja haluat syödä crêpen viime hetkellä! Keskihinta: Hinnat ovat tässä paikassa melko edullisia, yleensä enintään 7 €, sekä makeista crêpeistä että suolaisista galeteista. Aika halpa hinta siitä, mistä nautit.
 • Suosittelen: Mikä tahansa vaihtoehto tästä crêperiestä on hyvä, sillä voit myös tehdä crêpeistä mieleisesi ja lisätä niihin mitä haluat. Mitä tahansa tilaatkin, se on hyvä vaihtoehto.

Miksi sinun pitäisi syödä crêperie-ravintolassa?

Makea Crêpe| ©Eva Elijas
Makea Crêpe| ©Eva Elijas

Kuten tiedätte, crêpes on yksi ranskalaisen gastronomian keskeisistä ruokalajeista, joka tunnetaan myös kaikkialla maailmassa. Olet varmasti sortunut sen viehätysvoimaan monta kertaa ja halunnut tehdä niitä itse, vai mitä? Se on yksinkertainen, herkullinen ja erittäin monipuolinen ruokalaji, jota voi syödä lukemattomien eri tuotteiden kanssa, olipa kyseessä sitten makea tai suolainen.

Jos vierailet Pariisissa, et voi jättää väliin tilaisuutta kokeilla aitoa crêpeä tai galettea. Lisäksi Pariisissa on crêperie muutaman metrin välein, koska niitä valmistavien paikkojen määrä on suuri. En usko, että pystyt valitsemaan vain yhtä paikkaa, joten sinun kannattaa varmaan tehdä maistiaiskierros ja valita paras paikka omien kriteeriesi mukaan. Se on parasta! Nauti kierroksesta ja syö paljon crêppejä!

Vinkkejä Pariisin parhaan crêperien valintaan

Kreppi| ©Marina M
Kreppi| ©Marina M

Ei ole olemassa mitään vinkkejä siitä, miten valita parempi tai huonompi. Minun on yksinkertaisesti kerrottava, että jos olet Pariisissa, maistat parhaita crêppejä. Perinteinen resepti on ainutlaatuinen, ja jokainen paikka valmistaa sen omalla tavallaan, mutta harvoin tulet pettymään. Voin kertoa teille, että crêpe on parasta, että se on hyvin tehty.

On useita asioita, jotka on pidettävä mielessä. Ranskassa ja suurimmaksi osaksi useimmat crêpit tai, jos se ei ole mahdollista, useimmat galetit (suolaiset crêpit) valmistetaan yleensä tattari- tai vehnätaikinasta. Ensinnäkin crêpen on maistuttava voilta. Jos siinä on tämä maku, se on yksi aidon ranskalaisen crêpen tärkeimmistä ominaisuuksista.

Toiseksi, crêpen on oltava rapea syödessä. Jos siinä ei ole tätä rakennetta tai jos se on pehmeää tai purukumimaista, se ei ole oikea crêpe.

Siinäpä tämä opas Pariisin parhaista crêperieistä. Olen valinnut sinulle parhaat paikat, ja toivon, että nautit niistä etkä pety. Nauti Pariisista ja sen crêpeistä!

Varaa gastronominen kierros Pariisissa