New Yorkin matkat

Paras tapa tutustua kaupunkiin ilman, että menetät mitään, on ammattitaitoinen opas, joka seuraa sinua kierroksella.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minuuttia luettu

New Yorkin matkat

Kuuntelemalla oppaan ohjeita | ©Hellotickets

New York on paljon muutakin kuin Times Square, Vapaudenpatsas ja Central Park. Se on sen aukiot, kadut ja kaupunginosat. Tutustu Ison omenan historiaan ja newyorkilaiseen elämäntyyliin aidoimmalla mahdollisella tavalla valikoimalla parhaita englanninkielisiä New Yorkin kierroksia.

1. Perussuosikki: New Yorkin vastakohdat -kierros

Risteily Manhattanilta Brooklyniin| ©Hellotickets
Risteily Manhattanilta Brooklyniin| ©Hellotickets

New York Contrasts -kierroksella saat kattavan yleiskuvan New Yorkista ja tutustut kaupungin viiteen kaupunginosaan (Manhattan, Harlem, Bronx, Queens ja Brooklyn) englanninkielisen oppaan johdolla.

Kuten nimikin kertoo, tutustut New Yorkin kaupunginosien erilaisiin kulttuuri-identiteetteihin. Löydät jokaisen kaupunginosan todellisen olemuksen ja saat kattavamman kuvan kaupungista paikallisen oppaan kommenttien ja anekdoottien ansiosta.

Kierros sopii myös kaikille, sillä osa kierroksesta kulkee julkisilla kulkuneuvoilla. Tällä Contrasts Tour -kierroksella voit valita, minne päätät: Chinatowniin tai Brooklynin sillan alle DUMBOon, jotta voit jatkaa matkaohjelmassasi seuraavaa suunnitelmaa.

Mitä näet

 • Harlem: Ensimmäinen pysähdyspaikka on tämä Manhattanin kaupunginosa, jossa voit oppia hieman sen historiasta ja pitää tauon Brownstones-kortteleiden valokuvaamiseksi. Näet myös Apollo Theaterin ja Cotton Clubin, kaksi New Yorkin jazzmusiikin instituutiota 1920-luvulla, jolloin Harlemissa vallitsi suuri kulttuurinen kuohunta.
 • The Bronx: Tällä pysähdyspaikalla tutustut Bronxin ikonisiin maamerkkeihin, kuten Yankees Stadiumiin, mukaan lukien kuvauspaikat ja osa New Yorkin kuuluisimmista katutaiteista. Vierailet itse asiassa koko ulkoilmataidegalleriassa, joka tunnetaan nimellä Graffiti Universe.
 • Queens: New Yorkin suurin ja monikulttuurisin kaupunginosa. Tällä kierroksen osuudella ryhmä saapuu hienostuneeseen Malban kaupunginosaan ja jatkaa matkaa Flushing Meadows Parkiin, jossa näet Yankeesin kilpailevan joukkueen, Metsin, stadionin. Myös US OPEN -kisojen pelipaikkaa ja Men In Black -elokuvan maapalloa. Muiden kiinnostavien kohteiden joukossa tutustut myös Little India -kaupunginosaan.
 • Brooklyn: New Yorkin identiteetiltään suurin kaupunginosa. Voit tutustua Williamsburgin juutalaiskortteliin, DUMBO:n teolliseen viehätykseen Brooklynin sillan alla ja päätyä Manhattanilla Chinatowniin ja Little Italiaan, jossa on rikas gastronomia.

Miksi pidän siitä

Contrasts Tourin tekeminen vie vain yhden aamupäivän nähdäksesi monia New Yorkin eri osia, joiden katsomiseen yksinään kuluisi päivä tai kaksi, joten säästät aikaa.

.

Varaa Contrasts Tour

2. New York lintuperspektiivistä: Helikopterikierros

Näkymiä kaupunkiin helikopterista| ©Hellotickets
Näkymiä kaupunkiin helikopterista| ©Hellotickets

Helikopterilento New Yorkin yllä on kokemus, jota et voi jättää väliin matkallasi, etenkään aurinkoisena päivänä. Kaupungin näkeminen lintuperspektiivistä tekee valtavan vaikutuksen, ja sinulla on unohtumaton muisto kerrottavanasi, kun palaat kotiin.

Korkeuksista voit nauttia parhaista näkymistä muun muassa Manhattanin ikonisimpiin maamerkkeihin, kuten Vapaudenpatsaaseen, Ellis Islandiin, One World Observatorioon, Chrysler Buildingiin, Empire State Buildingiin, George Washingtonin siltaan ja Central Parkin valtavaan luonnonkauniiseen maisemaan.

Valmistaudu ihailemaan korkealle kohoavia pilvenpiirtäjiä niiden korkeudesta ja lennä Ison Omenan yllä jännittävällä 15 minuutin helikopterikierroksella. Jos haluat lisätietoja tästä kokemuksesta, tutustu tähän artikkeliin New Yorkin parhaista helikopterilennoista.

Mitä näet

 • Keskustan helikopterikenttä
 • Ellis Island
 • Vapaudenpatsas
 • Governors Island
 • Ground Zero ja One World Observatory
 • Brooklynin silta
 • Empire State Building
 • Madison Square Garden
 • Chrysler Building ja Rockefeller Building
 • Times Square ja MetLife Building
 • Intrepid Sea, Air & Space Museum
 • Keskuspuisto
 • Washingtonin silta

Miksi pidän siitä

Olitpa kaupungissa ensimmäistä kertaa tai jo vakiokävijä, tämä lintuperspektiivikierros tarjoaa sinulle parhaat näkymät kaupunkiin sekä hyvän annoksen adrenaliinia - et unohda sitä koskaan!

Varaa helikopterikierros:

3. Kierrä Bronx, Queens ja Brooklyn bussilla

Kiertoajelu New Yorkissa| ©Hellotickets
Kiertoajelu New Yorkissa| ©Hellotickets

Edellisen kierroksen tapaan tällä Bronx, Queens ja Brooklyn Contrasts Tour -kierroksella voit tutustua muihin kaupunginosiin ja kaupunginosiin kaupungin keskustassa sijaitsevan turistisen Manhattanin ulkopuolella, jonne monet matkailijat haluavat jäädä.

Tälläkin kierroksella tutustut kaupungin monikulttuurisuuteen ja vastakohtiin, kaupunginosien erilaiseen arkkitehtuuriin, ihmisiin? Lyhyesti sanottuna täydellinen kiertoajelu, joka mielestäni sopii täydellisesti matkan alkuun.

Korostaisin tässä Bronxin, Queensin ja Brooklynin bussikierroksessa sitä, että se vie sinut pois kaupungin keskustasta ja näyttää sinulle kohtauksia New Yorkin muiden kaupunginosien, kuten Queensin, Brooklynin tai Bronxin, jokapäiväisestä elämästä mukavalla 4 tunnin kiertoajelulla bussissa. Tutustut alueisiin, joilla turistit eivät käy niin paljon, ja pääset tutustumaan New Yorkin aitoon puoleen.

Mitä näet

 • Bronx: Tällä pysähdyspaikalla kierrät Bronxissa ja näet maailman kuuluisimman baseball-stadionin, Yankees Stadiumin, ulkopuolelta. Kuljet myös Little Italian läpi, jossa voit nauttia New Yorkin italialaisesta perinnöstä ja käydä kahvilla.
 • Queens: New Yorkin monikulttuurisin ja laajin kaupunginosa. Kierroksen tässä osassa ryhmä suuntaa Flushing Meadows Parkiin, jossa sijaitsee Yankeesin kilpailevan joukkueen, New York Metsin, stadion. Siellä sijaitsevat myös US OPEN ja suosittu Men In Blackin Unisphere.
 • Brooklyn: New Yorkin identiteetiltään suurin kaupunginosa. Voit kävellä Williamsburgin juutalaiskortteliin ja ihailla panoraamanäkymiä Manhattanille ja Brooklynin sillalle viehättävässä boheemissa DUMBOn kaupunginosassa.

Miksi pidän siitä

Mielestäni tämä on hyvä tilaisuus tutustua kaupunkiin ja New Yorkin parhaisiin kaupunginosiin, jos haluat nauttia siitä kuin newyorkilainen, ja etuna on, että mukana on ammattitaitoinen opas, joka kertoo kunkin kaupunginosan kuriositeeteista espanjaksi, mikä on hienoa, jos et puhu hyvin englantia. Ja bonuksena: hän näyttää sinulle New Yorkin osia, joihin monet turistit eivät koskaan tutustu.

Jos vierailet Isossa Omenassa ensimmäistä kertaa, tämä on hyvä ensikosketus. Samalla kun kuuntelet oppaan selityksiä, voit katsella kaupunkia bussin ikkunasta, jäädä pois pysäkeillä ja kävellä jokaisella kaupunginosalla tutustuaksesi paikkoihin, jotka ovat muokanneet New Yorkin historiaa. Kaikki tämä muutamassa tunnissa.

Varaa opastettu bussikierros:

4. Tutustu New Yorkin sieluun Harlemin kierroksella ja gospelmessussa

Harlemin kadut| ©Philippe Delberghe
Harlemin kadut| ©Philippe Delberghe

Paras tapa kokea New Yorkin kulttuurinen monimuotoisuus ja löytää afroamerikkalaisen yhteisön juuret on uppoutua Harlemin kulttuuriin täydellisellä Harlem-kierroksella, johon kuuluu gospelmessu.

Mitä näet

Yhdellä monista Harlem-kierroksista tutustut muun muassa kaupunginosan ikonisiin nähtävyyksiin, kuten Morris-Jumel Mansioniin (Manhattanin vanhin talo, joka on peräisin 1700-luvulta), Sylvan Terraceen (erikoinen mukulakivikatu, jossa on identtisiä taloja), Cotton Clubiin (kuuluisa yökerho, joka avattiin kieltolain aikana) ja legendaariseen Apollo Theatreen (jossa tunnettiin muun muassa musiikkitähdet, kuten Ella Fitzgerald, James Brown, Diana Ross ja The Jackson 5).

Jos täydennät vierailusi Gospel-messulla Harlemin kirkoissa, lakkaat hetkeksi olemasta turisti ja sinusta tulee naapuruston asukas.

Harlemin kierros päättyy vierailuun Malcolm X:n moskeijaan ja alueen silmiinpistäviin graffiteihin, joilla juhlitaan afroamerikkalaista kulttuuria - et lakkaa ottamasta kuvia! Tutustut myös Harlemin parhaisiin jazz-paikkoihin.

.

Miksi pidän siitä

Kulttuuria ja kontrastia niin paljon sisältävään kaupunginosaan kannattaa tutustua oppaan kanssa, joka kertoo paikallisten tavoista ja elämäntavasta. Hän vie sinut tutustumaan alueen tunnusomaisimpiin paikkoihin ja antaa sinulle parhaat suositukset, jos haluat jatkaa tutustumista omin päin.

Varaa Harlem Gospel Mass Tour

5. Tervehdi Vapaudenpatsasta ja käy Ellis Islandilla

Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan| ©Hellotickets

New Yorkia voi nähdä monella tavalla: katutasossa, kävellen sen pilvenpiirtäjien keskellä, lentäen kaupungin yli helikopterilla tai lautalla, Manhattanin horisonttiin katsellen ja suunnaten vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille.

Voit käydä Vapaudenpatsaalla ostamalla liput ja kulkemalla lautalla patsaalle omin päin tai ottamalla osaa kiertoajelulle, joka vie sinut Vapaudenpatsaalle ja jossa kuulet Amerikan suuren ikonin, Vapaudenpatsaan, historiasta sekä Liberty Island -museosta ja opastetusta kierroksesta Liberty Islandin alueella.

Mitä näet

Kierroksella on mukana ammattitaitoinen opas, jonka kanssa lähdet matkaan Battery Parkissa, Manhattanin eteläkärjessä, jotta vältyt väkijoukoilta. Koska Vapaudenpatsas on yksi New Yorkin tärkeimmistä matkailunähtävyyksistä, se on yleensä täynnä, joten suosittelen, että otat aamun ensimmäisen lautan, jos haluat välttyä heiltä, sillä seuraavien lauttojen odotusaika on yleensä paljon pidempi ja voi olla jopa tunnin.

Matkan aikana opas kertoo tarinan Lady Libertystä ja siitä, miten hän saapui Ranskasta Yhdysvaltoihin tullakseen nykyiseksi vapauden symboliksi.

Joihinkin retkiin sisältyy vierailu Ellis Islandilla ja maahanmuuttomuseossa, jossa on esillä valokuvia, kirjeitä ja henkilökohtaisia esineitä tuolta ajalta. Parempaa elämää etsivien maahanmuuttajien tositarinoiden lukeminen on kunnioitusta herättävää.

Miksi pidän siitä

Sen lisäksi, että pääset lähelle kaupungin symbolia, voit myös ihailla uskomattomia näkymiä Vapaudenpatsaalta vierailusi aikana:

 • One World Observatory
 • Brooklynin silta
 • Manhattanin silta
 • Empire State Building
 • Hudson Yardsin pilvenpiirtäjät

Varaa Vapaudenpatsaan kierros

6. Tutustu elokuvien kuvauspaikkoihin elokuvakierroksella

Ystävien asunto Manhattanilla| ©Wikimedia
Ystävien asunto Manhattanilla| ©Wikimedia

Jos etsit hauskaa retkeä New Yorkissa ollessasi, lähde kiertoajelulle parhaille elokuva- ja sarjapaikoille. Kuinka monta kertaa olet nähnyt Ison Omenan upeana televisiokuvana? Nyt voit kävellä sen kaduilla ja tuntea olosi kuin olisit astunut elokuvaan tämän lähes 3 tuntia kestävän kierroksen aikana, jonka aikana käydään läpi paikkoja, jotka ovat esiintyneet muun muassa sellaisissa sarjoissa kuin "Ystävät", "Seinfeld", "Tytöt" tai "Glee".

Jos olet elokuvaharrastaja, nautit tästä kierroksesta, sillä opas tietää paljon viihdeteollisuudesta ja kertoo hienoja anekdootteja muun muassa "Ghostbustersista", "I Am Legendistä", "How I Met Your Motherista" tai "Spidermanista". Tätä varten voit ottaa opastetun kierroksen tai lähteä etsimään lavasteita omin päin.

Mitä näet

 • Keskuspuisto
 • Wollmanin jäähalli
 • Lincoln Center for the Performing Arts
 • Fifth Avenue
 • GhostBustersin paloasema
 • Macy's Herald Square
 • Friends Building

Miksi pidän siitä

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka tekevät New Yorkista New Yorkin, on sen vetovoima tuhansien elokuvien näyttämönä. Kun lähdet etsimään kaupungin ikonisimpia kuvauspaikkoja, joudut vaeltelemaan kaduilla ja löytämään New Yorkin salaisia paikkoja.

Varaa kuvauspaikkakierros

7. Pyöräile Central Parkin läpi

Pyöräily Central Parkin läpi| ©Hellotickets
Pyöräily Central Parkin läpi| ©Hellotickets

Jos New Yorkissa on yksi kuuluisa puisto, se on Central Park, maailman suosituin kaupunkipuisto ja kaupungin todellinen vihreä keuhko. Sitä pidetään yhtenä New Yorkin parhaista puistoista, ja siellä voi vierailla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Mitä näet

Kävely Central Parkin läpi kestää sen koon vuoksi useita käyntejä, sillä siellä on niin paljon nähtävää ja se on valtava. Se perustettiin vuonna 1857 Manhattanin keskelle New Yorkin eliittiä varten, jotta he voisivat nauttia luonnosta alati kasvavassa kaupungissa.

Vuokraamalla polkupyörän tai ajamalla puiston läpi omin päin voit tutustua alueeseen hauskalla tavalla ja nähdä joitakin täällä kuvattuja elokuvapaikkoja sekä useita julkkisten koteja.

Miksi pidän siitä

Syksyllä New Yorkissa Central Parkin läpi pyöräily on yksi parhaista asioista tehdä, kun aurinko on vielä aamulla lämmin. Maisemaa sävyttävät okran, punaisen, ruskean ja oranssinsävyt... Se on räjähdysmäinen väriloisto ihailtavaksi! Nappaa kamerasi ja valmistaudu ottamaan matkasi kauneimmat kuvat.

Vuokraa pyörä Central Parkissa

8. Hudson-joen risteilyt: New Yorkin paras kierros laivalla

Nauti ylellisestä risteilystä Hudson-joella.| ©Tony Fischer
Nauti ylellisestä risteilystä Hudson-joella.| ©Tony Fischer

Ilta laskeutuu ja haluat rentoutua, mutta et halua missata mitään New Yorkissa. Ratkaisu? Jatka valaistusta taivaanrannasta nauttimista, kun teet rentouttavan laivamatkan Hudsonilla Manhattanin saaren ympäri. Voitko kuvitella ruokailua luksusjahdin kyydissä? Vai katselisitko mieluummin auringonlaskun viimeisiä säteitä romanttisesta purjeveneestä?

Mitä näet

New Yorkissa on tarjolla useita Hudson-joen risteilyjä jokaiseen makuun ja (mikä tärkeintä) jokaiseen budjettiin, joten riippumatta siitä, millaista aikaa sinulla on käytettävissäsi tai minkä budjetin haluat sijoittaa tähän retkeen, kannattaa tutustua vaihtoehtoihin ja valita omasi.

Jos haluat ylittää Brooklynin sillan vedestä käsin ja nähdä Manhattanin valaistuna, sinun kannattaa valita yksi Hudson-joen parhaista illallisristeilyistä. Pölytä parhaat vaatteesi pois ja lähde purjehtimaan!

Miksi pidän siitä

Se on yksi kaupungin rentouttavimmista nähtävyyksistä, ja usko pois, tulet tarvitsemaan sitä muutaman päivän jälkeen. Voit nauttia upeista näkymistä samalla kun herkuttelet tähtien alla.

Varaa Hudson-joen risteily

9. Mukavin: Kaupunkikierros kiertoajelubussilla

Kiertoajelubussi Times Squaren läpi| ©Hellotickets
Kiertoajelubussi Times Squaren läpi| ©Hellotickets

New Yorkin kiertoajelubussilla sinulla on mahdollisuus tutustua Isoon Omenaan täysin mukavasti ja vapaasti: kuljetaan kaupungin halki kaksikerroksisessa bussissa, jossa on elävä opas, joka kertoo sinulle kaikki kaupungin salaisuudet ja anekdootit. Voit valita 1, 2 tai 3 päivän kiertoajelubussiliput.

Kierroksella on yli 40 pysähdyspaikkaa, ja voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi.

Keskustan kierros

Keskustakierros kestää 3 tuntia, ja se ajetaan klo 8-18 välillä 15-20 minuutin välein. Tämä New Yorkin keskustan opastettu kierros voi alkaa miltä tahansa reitin 18 pysäkiltä. Keskustakierroksen nähtävyyksiä ovat mm. seuraavat:

 • Vapaudenpatsas
 • Empire State Building
 • Rockefeller Center
 • Modernin taiteen museo (MoMA)
 • Fifth Avenue
 • Times Square
 • Radio City Music Hall
 • SoHo
 • Chinatown
 • Madison Square Garden
 • Top of the Rockin observatorio
 • Lower Manhattan
 • 9/11-muistomerkki
 • One World -observatorio

Uptown Tour

Tämä New Yorkin Uptownin kierros järjestetään klo 9-16 välillä 20-30 minuutin välein. Kierros kestää 2 tuntia, ja sen voi aloittaa mistä tahansa 20 pysäkistä. Uptown Touriin kuuluvia nähtävyyksiä ovat muun muassa seuraavat:

 • Strawberry Fields, John Lennonin muistomerkki.
 • Amerikan luonnonhistoriallinen museo
 • New York Historical Societyn museo ja kirjasto
 • New Yorkin kaupungin museo
 • Juutalainen museo
 • Solomon R. Guggenheimin museo
 • Metropolitan Museum of Art
 • Central Park
 • Central Parkin eläintarha
 • Rockefeller Center
 • Radio City Music Hall

Yön kiertoajelubussi

New Yorkin yöbussilla on myös etunsa. Voit kiertää kaupunkia nauttien uskomattomasta valaistuksesta ja pitää taukoa pitkän nähtävyyspäivän jälkeen. Niitä on tarjolla noin 2 tunnin ajan, ja ne liikennöivät yleensä klo 18.00-21.00 välillä.

Nämä yökierrokset eivät ole hop-on hop-off-kierroksia, mikä tarkoittaa, että sinulla ei ole mahdollisuutta jäädä pois ja nousta takaisin kyytiin missä tahansa kierroksen vaiheessa. Kierroksella on 2 pysähdyspaikkaa, ja sen voi tehdä vain kerran. Mikä parasta, saat kaupungin pääpiirteet:

 • Times Square
 • Empire State Building
 • Greenwich Village
 • SoHo
 • TriBeCa
 • Chinatown
 • Manhattanin silta
 • Brooklyn Heightsin kävelykatu
 • Lower East Side

Ride Experience

Jos haluat irrottautua perinteisemmistä bussikierroksista ja saada erilaisen näkymän kaupunkiin, suosittelen hankkimaan nämä liput The Ride Experienceen, joka on interaktiivinen ajelu Manhattanin parhaiden katujen läpi.

Opas antaa sinulle uudenlaisen näkökulman kaupunkiin, jota et tiennyt aiemmin, ja vietät erilaista yötä. New Yorkissa kaikki on mahdollista!

Miksi pidän siitä

Se on loistava tapa kiertää kaupunki ylhäältä alas ilman, että sinun tarvitsee huolehtia julkisista kulkuneuvoista: liikut nopeasti ja mukavasti kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien välillä ja nautit samalla nähtävyyksistä ja otat parhaat valokuvat.

Varaa kiertoajelubussi

10. Vaalein matkamuisto matkaltasi: Brooklynin joulukierros

Brooklynin silta yöllä| ©Jörg Schubert
Brooklynin silta yöllä| ©Jörg Schubert

Jos vierailet New Yorkissa joulun aikaan, Dyker Heightsin kaupunginosa on sinulle varmasti tuttu: se on Brooklynin kaupunginosa, jossa paikalliset kilpailevat joka vuosi parhaista joulukoristeista ja valaistuksesta. Vieraillessasi näet New Yorkin uskomattomimpia koristeita ja valaistusta, joka ylittää kaiken aiemmin näkemäsi.

Mitä näet

Brooklynin jouluretkillä kuljeskelet Dyker Heightsin ja Bay Ridgen kaupunginosissa, näet kaikenlaisia joulukoristeita, joulupukin, poroja, joulutonttuja, pähkinänsärkijän sotilaita ja muita amerikkalaisen joulun mielikuvituksen tähtiä.

Tämä on tietysti yökierros, jotta voit nauttia valoista kaikessa loistossaan, ja mukanasi on paikallinen opas, joka kertoo uskomattomia tarinoita kunkin talon koristeiden takana, ja jotkut niistä sulattavat sydämesi.

Jos matkustat New Yorkiin lasten kanssa, tämä kierros jää heille ikuisesti mieleen, sillä se on kuin satumaailmaan siirtyminen. Loistava tapa tutustua Brooklyniin tähän erityiseen vuodenaikaan. Jos haluat jatkaa kaupungin parhaiden puolien löytämistä jouluna, älä jätä väliin parhaita joulukuusia ja Rockefeller Centeriä jouluna, joka on unelmapaikka.

Miksi pidän siitä

Talven kylmyyden voittaminen New Yorkissa ei ole aina helppoa, mutta näillä jouluretkillä voit tuntea valojen lämmön ja ainutlaatuisen tunnelman, joka on ominaista New Yorkille tähän maagiseen vuodenaikaan. Se on todella elokuvamainen kokemus.

Varaa Brooklynin joulukierros

11. Gay Pride -kierros

Gay Pride -juhlat| ©Mercedes Mehling
Gay Pride -juhlat| ©Mercedes Mehling

Tunnetko Stonewallin kansannousun ja kosmopoliittisen New Yorkin suhteen LGBT-liikkeeseen? Tällä kiertoajelulla saat selville, miksi New York on yksi maailman suurimmista kaupungeista, eikä vain pilvenpiirtäjiensä koon perusteella.

Mitä näet

Kaupungin myyttisiä paikkoja, mutta eri näkökulmasta: oppaan näkökulmasta, joka kertoo, miten New Yorkissa tapahtunut Stonewallin kansannousu loi pohjan koko LGBT-liikkeelle. Kierrokseen sisältyvät Stonewall Inn, Axis Theatre Center ja Gay Liberation Monument.

Miksi pidän siitä

Koska se on välttämätön kierros, vielä nykyäänkin, jotta voidaan pitää mielessä, mikä oli niiden oikeuksien siemen, joita meillä on nykyään, ja myös muistaa, kuinka paljon meillä on vielä tehtävää paikoissa, jotka eivät ole New York.

Varaa New Yorkin Gay Pride -kierros

12. Orjuuden historian kierros

Näkymiä Central Parkista| ©Steve Lange
Näkymiä Central Parkista| ©Steve Lange

Tämä kierros on uusi tapa tarkastella kaupunkia, sillä kaikkia New Yorkin tärkeitä paikkoja ei ole opaskirjoissa, ja tämä on tilaisuus tutustua pilvenpiirtäjien kaupungin toiseen puoleen.

Mitä näet

New Yorkin paikat, jotka liittyvät historiallisesti orjuuteen, kuten afrikkalainen hautausmaa tai maanalainen rautatie. Tietenkin saat myös tietää, miten orjien vapauttaminen tapahtui 1800-luvulla.

Miksi pidän siitä

Koska se käsittelee New Yorkin historian osaa, joka jää usein huomiotta, kun kiipeämme Empire State Buildingiin tai kävelemme Central Parkissa. Kaupungit kertovat myös ihmisistä, jotka ovat eläneet, kärsineet ja taistelleet niissä, ja siksi New Yorkin vierailu ei olisi täydellinen ilman tätä kierrosta.

Varaa orjuuden kiertoajelu New Yorkissa

13. New Yorkin pubikierros

Pub Night| ©Ed Schipul
Pub Night| ©Ed Schipul

Vieläkö haluat juhlia kiireisen nähtävyyksien katselupäivän jälkeen? Tämä on etsimäsi pubikierros, ja jos haluat tavata ihmisiä, tämä on myös sinun tilaisuutesi! Klassisesta pub crawlista on myös New Yorkin versio.

Mitä näet

Neljä New Yorkin keskustassa sijaitsevaa historiallista kapakkaa, joissa maistat laadukkaimpia oluita ja siidereitä. Kyseessä ei ole pelkkä pubikierros, vaan asiantunteva opas kertoo myös New Yorkin legendaarisen Stone Streetin historiasta ja vie sinut takaisin siirtomaa-aikoihin.

Miksi pidän siitä

Koska kaikista kierroksista tämä on se, jossa tapaat todennäköisimmin muita matkailijoita, joiden kanssa voit vaihtaa kokemuksia. Sitä paitsi tuntemattoman kaupungin yöelämään tutustuminen ei ole helppoa; jos he esittelevät sinulle paikkoja, pääset tutustumaan sellaiseen osaan New Yorkia, johon et pysty tutustumaan niin helposti omin päin.