Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

NYC:n katakombit: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

New Yorkin katakombit ovat olleet hiljainen todistaja yli 200 vuoden ajalta kaupungin historiasta. Jos olet New Yorkissa, sinun kannattaa käyttää muutama tunti ajastasi vierailemaan siellä.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

NYC:n katakombit: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

New Yorkin katakombit | ©Dennis Fraevich

New Yorkin katakombit sijaitsevat maan alla entisessä Pyhän Patrickin basilikassa. Ne ovat toimineet kaupungin merkittävimpien newyorkilaisten ja piispojen hautapaikkoina yli 200 vuoden ajan, kunnes käytäntö lopetettiin tilanpuutteen vuoksi.

Vuodesta 2012 lähtien Pyhän Patrickin basilika aloitti uudelleen vainajien hautaamisen katedraalin alueelle. Tämä aktiviteetti voi olla hieman karmea ihmisille, jotka ovat helposti vaikuttuneita, mutta niille, jotka eivät ole, tämä vierailu on lähes pakollinen New Yorkin nähtävyyksien ja tekemisten luettelossa.

Ainoa sallittu vierailu katakombeihin.

New Yorkin Katakombit Kynttilä Kierros

Nauti tästä kiehtovasta kierroksesta ryhmäretkellä.

Pääset nauttimaan 90 minuutin eksklusiivisesta vierailusta katakombeihin, mukaan lukien rajoitetut alueet, kuten kaksi hautausmaata.

New York Catacombs by Candlelight -kierros sisältää kaikki tarvittavat sisäänpääsymaksut, jotta voit nauttia täydellisestä, rajoittamattomasta kierroksesta sekä maanalaisissa että muissa basilikan tiloissa.

Tämä on ainoa kiertoajelu, jonka Pyhän Patrickin basilika on sallinut ja jolla voi vierailla sen tiloissa sekä katakombeissa ja hautausmailla. Basilikassa on monien kaupungin historiassa tärkeässä asemassa olleiden newyorkilaisten jäännökset.

Suositellaan, jos... pidät historiasta Tällä kierroksella sinulla on mahdollisuus vierailla paikoissa, jotka ovat tavallisesti suljettuja yleisöltä, kuten basilikan kahdella hautausmaalla.

Kuinka paljon liput New Yorkin Katakombeihin maksavat?

Sisällä Catatombs| ©Missy B
Sisällä Catatombs| ©Missy B

Liput New Yorkin katakombeihin ovat melko edullisia tähän toimintaan nähden. Ne maksavat noin 36 euroa per henkilö, jos ostat ne erikoistuneen yrityksen kautta.

Lippujen hinnat voivat vaihdella joidenkin tekijöiden, kuten kuponkien, ryhmäalennusten tai New York City Business Cardin haltijoiden mukaan.

Onko New Yorkissa järjestetty opastettuja kierroksia katakombeihin ja ovatko ne sen arvoisia?

Opastetun kierroksen alku| ©Laura L
Opastetun kierroksen alku| ©Laura L

Tällä hetkellä New Yorkin katakombeissa voi vierailla vain opastetuilla kierroksilla. Kyseessä on "New Yorkin katakombit kynttilänvalossa" -aktiviteetti, jonka TOMMY'S NEW YORK järjestää yksinomaan Pyhän Patrickin basilikan luvalla ja yhteistyössä sen kanssa.

Voit ostaa lippuja tähän aktiviteettiin eri online-lippusivustoilta, mutta kyse on samasta aktiviteetista, vaikka hinnat voivat vaihdella eri yhtiöiden välillä.

Kierroksen johdosta New York Timesissa julkaistiin artikkeli, jossa korostettiin New York Catacombs by Candlelight-retken hyviä puolia New York Timesin näkökulmasta.

Voinko saada lippuja New Yorkin katakombeihin kynttilänvalossa lippukassasta?

Katakombien kirkko| ©Belbirdweb
Katakombien kirkko| ©Belbirdweb

Koska kyseessä on hyvin erityinen aktiviteetti ja koska sen kysyntä on suurta, lippuja myydään verkossa New Yorkin pakettimatkoihin erikoistuneiden matkanjärjestäjien kautta tai St. Patrick's Basilican kautta.

On suositeltavaa ostaa liput matkanjärjestäjien kautta eikä suoraan St. Patrick's Basilica Old Cathedralin verkkosivuilta, koska kummallista kyllä, hinnat Basilikassa ovat kalliimpia.

On tärkeää suunnitella etukäteen ja varata liput heti, kun olet päättänyt päivämäärän, sillä liput myydään nopeasti loppuun, varsinkin jos haluat vierailla sesonkiaikana.

Varaa vierailusi New Yorkin katakombeihin

Sisältyvätkö New Yorkin katakombien liput New Yorkin kaupunkikierrospassiin?

New York Pass -turistikortti| ©Viaggio Routard
New York Pass -turistikortti| ©Viaggio Routard

Pääsy New Yorkin katakombeihin sisältyy New York Explorer Pass -korttiin ja myös Go Cityn New York Pass -korttiin.

Molemmilla korteilla passin haltija on oikeutettu ilmaiseen sisäänpääsyyn New Yorkin katakombeihin, mutta päivämäärä on varattava etukäteen verkossa.

Kun aloitat varausprosessin, sinua pyydetään antamaan luottokortti, jolta lippujen arvo veloitetaan, ja vierailupäivänä, kun näytät New York Explorer Passin tai New York Pass Go Cityn, luottokortiltasi varauksen yhteydessä veloitetut kustannukset vapautetaan.

Huomaa, että jos et saavu paikalle varaamana päivänä tai jos peruutat varauksen alle kaksi päivää ennen vierailupäivääsi, et saa hyvitystä. Jos vierailet New Yorkissa vähintään 3 päivää, on erittäin kätevää ostaa yksi kaupunkipasseista, koska tärkeimmät nähtävyydet ovat mukana ilmaiseksi tai huomattavin alennuksin hinnasta.

Esimerkiksi New York Explorer Pass sisältää kymmeniä nähtävyyksiä, joihin on ilmainen sisäänpääsy ja jotka tarjoavat suuria alennuksia eri ravintoloissa, kaupoissa ja esityksissä.

Osta New York Explorer Pass

Mitä näen New York Catacombs by Candlelight -kierroksella?

Pyhän Patrickin katedraali| ©Kathleen B
Pyhän Patrickin katedraali| ©Kathleen B

New York Catacombs by Candlelight -kierros on suunniteltu ensisijaisesti antamaan sinulle mahdollisuus nähdä asioita, jotka ovat yleensä suljettuja yleisöltä, ja nämä kierrokset ovat ainoa tapa päästä näihin paikkoihin.

Pyhän Patrickin basilika (vanha katedraali) on New Yorkin vanhin basilika, ja se oli piispanistuin, kunnes katoliset viranomaiset päättivät siirtää sen uuteen Pyhän Patrickin katedraaliin 5th Avenuella, josta osa uskovista ei ole lainkaan samaa mieltä.

Pääset vanhan Pyhän Patrickin basilikan maanalaisiin tiloihin. Basilikalla on yli 200 vuoden historia, ja se on toiminut piispojen, korkea-arvoisten kirkon virkamiesten ja New Yorkin tunnettujen perheiden jäsenten hautapaikkana.

Tämän kierroksen oppaat ovat hyvin koulutettuja ja perehtyneitä basilikan ja sen ympäristön historiaan. Kun osallistut tälle kierrokselle, pääset myös tutustumaan basilikan sisätiloihin ja oppimaan kaiken mahdollisen siitä.

Tämän ainutlaatuisen kokemuksen kautta saat kuulla uskomattomia tarinoita katedraalista ja sen lähiympäristöstä, tapahtumista, jotka ovat leimanneet New Yorkin katolilaisia ja myös ei-niin-katolilaisia.

Muistakaa, että New Yorkiin muutti paljon siirtolaisia Italiasta ja Irlannista, jotka ovat pääasiassa katolisia maita.

Jos haluat tietää joidenkin New Yorkin katakombeihin haudattujen henkilöiden nimet, voit tutustua luetteloon katakombeihin haudatuista merkittävistä kansalaisista.

Luettelo perustuu Pyhän Patrickin basilikan (Vanha katedraali) historiallisiin arkistoihin, ja se sisältää vain osan niistä nimistä, jotka löytyvät vierailun aikana.

Miten päästä New Yorkin katakombeihin?

New Yorkin metro| ©Jean-Marc Vernier
New Yorkin metro| ©Jean-Marc Vernier

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tietää, on se, että sinun ei pitäisi mennä 5th Avenuella sijaitsevaan St. Patrick's Cathedraliin, sillä se ei ole se katedraali, jossa katakombit sijaitsevat, vaikka nimi onkin sama.

Monet turistit menevät sekaisin, menevät väärään katedraaliin ja jäävät paitsi kierroksesta, jota on hyvin vaikea varata. New York Catacombs by Candlelight -kierroksen osoite on 266 Mulberry Street (Houston Streetin ja Prince Streetin välissä). Sinne pääsee sekä bussilla että metrolla.

Jos käytät bussia, lähimmät pysäkit ovat keskustan reitin pysäkit 8 ja 9. Voit myös käyttää metroa, kätevimmät pysäkit ovat Prince Street, Broadway, Lafayette Station ja Bleeker Street.

Kannattaako New Yorkin katakombeissa käydä lasten kanssa?

Osa kierrosta| ©Missy B
Osa kierrosta| ©Missy B

New Yorkissa on satoja lapsiystävällisiä nähtävyyksiä, mutta katakombit eivät valitettavasti ole paras aktiviteetti lasten kanssa.

On jopa aikuisia, jotka eivät halua vierailla New Yorkin katakombeissa. Muista, että vierailet maanalaisella hautausmaalla, ja vaikka se on historiallisesti ja kulttuurisesti erittäin mielenkiintoista toimintaa, jotkut ihmiset kokevat vierailun hyvin vaikeaksi.

Kannattaa myös muistaa, että vuodesta 2012 lähtien hautauksia on jälleen järjestetty, joten on mahdollista, että vierailupäivänäsi siellä on hautajaisia tai ihmisiä vierailee läheistensä haudoilla.

Tällaisissa tapauksissa vierailun aikataulua voidaan muuttaa. New Yorkissa on niin paljon tekemistä, että jos haluat nauttia matkasta lastesi kanssa, sinulla on mahdollisuus tehdä monia muita aktiviteetteja, jotka sopivat heille paremmin.

Voit valita espanjankielisiä retkiä, jos he eivät puhu englantia, ja voit myös valita omaperäisiä ja epätavallisia aktiviteetteja New Yorkissa, jotka sopivat lapsesi ikään.

Kuinka paljon aikaa tarvitset New Yorkin katakombeissa käymiseen?

Yksityiskohta haudoista| ©Kristin T
Yksityiskohta haudoista| ©Kristin T

New Yorkin katakombit kynttilänvalossa -kierros kestää noin puolitoista tuntia. Kun suunnittelet tätä matkaa, muista, että olet New Yorkissa ja että julkisessa liikenteessä voi esiintyä häiriöitä.

Älä lähde basilikalle liian myöhään - on parempi odottaa muutama minuutti kuin myöhästyä kierrokselta myöhästymisen takia.

Voit kysyä hotellistasi arvioitu aika, jonka bussilla tai metrolla pääset basilikalle, jotta voit järjestää matkasi paremmin. Tee kysyessäsi selväksi, että haluat mennä St. Patrickin katedraaliin osoitteessa 266 Mulberry Street (Houstonin ja Prince Streetin välissä) etkä 5th Avenuella sijaitsevaan katedraaliin, sillä jopa newyorkilaiset sekoittavat usein nämä kaksi katedraalia.

New Yorkin katakombien aukioloajat

Sisäänkäynti Catatombs| ©Meander
Sisäänkäynti Catatombs| ©Meander

New Yorkin katakombit kynttilänvalossa -kierros on saatavilla eri aikoina, sillä se on opastettu kierros, jolla on määrätty alku- ja loppuaika. Kierros on tarjolla joka päivä, ja ensimmäinen ryhmä lähtee klo 10.30 ja viimeinen ryhmä klo 16.15.
Jos olet varannut aikavarauksen, sinun on oltava tapaamispaikalla osoitteessa 266 Mulberry Street (Houstonin ja Prince Streetin välissä) 15 minuuttia ennen alkamisaikaa, jotta lippusi voidaan vahvistaa.

Jos olet esimerkiksi New York Explorer Passin haltija, sinulle korvataan luottokortillasi kyseisenä ajankohtana olevat rahat.

Vinkkejä New Yorkin katakombeihin tutustumiseen

Katedraalin hautausmaa| ©Wonder
Katedraalin hautausmaa| ©Wonder
  • Jos aiot vierailla New Yorkin katakombeissa, olet jo onnekas henkilö, joka on saanut lipun, älä menetä tilaisuuttasi tehdä tätä toimintaa saapumalla myöhään, vaan lähde ajoissa, jotta pääset tapaamispaikalle 15 minuuttia aikaisemmin.
  • Jos olet herkkävaistoinen, älä varaa tätä kierrosta, jotkut ihmiset eivät suhtaudu hyvin kuolemaan ja hautausmaihin liittyviin teemoihin, ja tämä kierros on enimmäkseen sitä. Rakastin sitä, kuten myös Pariisin katakombeja ja Portugalin luukirkkoa, mutta minun on myönnettävä, että kaikki eivät pidä tällaisesta toiminnasta.
  • Jos olet jo käynyt Pariisin katakombeissa ja luulet, että New Yorkin katakombit ovat samanlaisia, olet väärässä, ne ovat täysin erilaisia kokemuksia. New York Catacombs by Candlelight -kierros on historiallinen kierros, jossa on paljon tietoa basilikasta ja ympäröivästä alueesta.
  • Oppaat ovat hyvin helposti lähestyttäviä, joten jos sinulla on kysyttävää jostakin kierroksella käsitellystä asiasta, älä epäröi kysyä heiltä, he vastaavat mielellään.
  • Jos teet kierroksen kesällä, huomaat, että lämpötila vierailun aikana on varsin miellyttävä, ja basilikan sisällä on viileämpää kuin ulkona. Jos olet herkkä kylmille lämpötiloille, ota mukaan takki.
  • Kuten aiemmin sanoin, tämä ei ole paras aktiviteetti lasten kanssa, mutta jos päätät lähteä lasten kanssa ja he ovat hyvin pieniä, muista, että voit ottaa mukaan lastenvaunut, jos he väsyvät. Tämä kierros sopii liikuntarajoitteisille ja pyörätuolilla liikkuville.
  • Jotain äärimmäisen tärkeää muistaa, kun varaat "New York Catacombs by Candlelight" -kierroksen, on se, että vierailet basilikassa ja hautausmailla, joten näiden paikkojen kunnioittaminen on välttämätöntä, vältä liiallista meteliä ja säilytä kunnioittava asento, siellä saattaa olla ihmisiä rukoilemassa ja käymässä sukulaistensa haudoilla.

Missä syödä New Yorkin Katakombien lähellä?

New Yorkin Pikku-Italia| ©Steve Lange
New Yorkin Pikku-Italia| ©Steve Lange

Pyhän Patrickin basilika on hyvin lähellä Sohoa ja Little Italiaa, joten lähistöllä on paljon ruokapaikkoja. Voit hyödyntää läheisyyttäsi vierailemalla näissä kahdessa New Yorkin ikonisessa kaupunginosassa ja nauttimalla niiden ravintoloissa myytävistä herkuista.

Jos pidät italialaisesta ruoasta, olet onnellinen Little Italiassa, hyvin lähellä Pyhän Patrickin basilikaa, jossa voit syödä pizzoja, jotka ovat tämän perinteisen New Yorkin kaupunginosan tunnusmerkkejä.