Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

14 tekemistä lasten kanssa NYC:ssä

Tiedätkö jo, mitä suunnitelmia teet lasten kanssa, kun käyt New Yorkissa? Tässä on hauskoja ideoita jokaiseen makuun.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minuuttia luettu

14 tekemistä lasten kanssa NYC:ssä

New Yorkista nauttiminen | © Leo Rivas

Jos suunnittelet perhematkaa New Yorkiin, haluat todennäköisesti varata aikaa suunnitelmien tekemiseen lasten kanssa. Näin hekin voivat pitää hauskaa ja ottaa kaiken irti lomastaan tässä kaupungissa.

Näillä 14 New Yorkin lasten kanssa tehtävillä asioilla on varmasti hauskaa ja teillä on paljon muistoja ja tarinoita kotiin vietäväksi, kun palaatte.

1. Koe Broadwayn taika perheenä

Pääsy New Amsterdamin Aladdin-näytökseen| ©Julian Paredes
Pääsy New Amsterdamin Aladdin-näytökseen| ©Julian Paredes

Lasten vieminen Broadway-musikaaliin (New Yorkin teatterin mekkaan) on yksi hauskimmista asioista, joita voi tehdä perheenä kaupungissa.

Vaikka et olisikaan tämäntyyppisten esitysten ystävä tai et puhuisi englantia, lapset rakastavat uppoutumista fantasiamaailmaan, johon upeat musiikkinumerot, hahmot ja näyttävä lavastus täynnä värejä, musiikkia ja erikoistehosteita vievät heidät.

Parhaat musikaalit lapsille

Lisäksi tarjolla on monia ja monipuolisia vaihtoehtoja erityisesti lapsille suunnitelluista musikaaleista, joita pienimmät eivät unohda koskaan!

 • Varaa liput Radio City Christmas Spectaculariin: tämä kaikenikäisille suunnattu musikaali esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1933, ja se on New Yorkin jouluperinne. Jos matkustat perheesi kanssa Isoon Omenaan jouluksi, et voi jättää sitä väliin!
 • Varaa liput kohteeseen Cirque du Soleil: Twas The Night Before: Jos haluat modernimman, mutta myös jouluaiheisen ja koko perheelle sopivan esityksen, voit nähdä sen Broadwaylla maailman suurimman ja upeimman sirkuksen kanssa, ja tulet olemaan innostunut!
 • Varaa liput Leijonakuningas Broadwaylle: Tämä kuuluisa Disney-elokuva esitetään myös Broadwaylla. Se on klassikko, jonka on nähnyt jo 60 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Tätä esitystä suositellaan kuitenkin yli 8-vuotiaille lapsille.
 • Varaa liput Aladdin Broadwaylle: toinen Disney-klassikko, joka on myös Broadwayn hitti ja josta voit nauttia lastesi kanssa, kunhan he ovat yli 6-vuotiaita, he ovat innoissaan!
 • Varaa liput Harry Potter and the Cursed Child -elokuvaan: Jos perheessäsi on Harry Potter -universumin faneja, tämä on täydellinen suunnitelma, jos matkustat New Yorkiin yli 10-vuotiaiden lasten kanssa.
 • Varaa liput elokuvaan Takaisin tulevaisuuteen: Kukapa ei muistaisi Doc Brownia, Marty McFlya ja hänen erottamatonta DeLoreaniaan? Kyllä, tiedän, että lapsesi ovat liian nuoria tunteakseen Takaisin tulevaisuuteen -trilogian, mutta tämä Broadwayn esitys sopii 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille, joten voitte nauttia siitä kaikki yhdessä.
 • Varaa liput Wickediin: mikä olisikaan parempi tapa löytää Ozin taianomainen maailma uudelleen lastesi kanssa kuin Broadway, mikä olisikaan parempi? Tätä musikaalia suositellaan 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Haluan nähdä Broadway-musikaalin

2. Värähtele NBA:n, maailman parhaan liigan, tunnelmassa

Madison Square Gardenin sisällä NBA-otteluissa| ©Emmanuel Milou
Madison Square Gardenin sisällä NBA-otteluissa| ©Emmanuel Milou

Jos kotona katsot aina NBA:n pelejä televisiosta perheesi kanssa, miten voit olla käyttämättä New Yorkissa oloa hyväksenne ja toteuttamatta unelmaanne ja osallistumasta New York Knicksin peliin tai katsomasta Brooklyn Netsin peliä henkilökohtaisesti?

Sinulla on varmasti hauskaa! Ei vain siksi, että olet intohimoinen koripalloilija, vaan koska NBA-pelit ovat todellinen musiikin, tanssin ja juhlimisen spektaakkeli- show isolla alkukirjaimella! Hulluus ja tunnelma, jonka tämä urheilulaji herättää kaupungissa, on uskomaton kokemus, jota et voi jättää väliin lasten kanssa New Yorkissa. Siitä tulee unohtumaton muisto lomastanne!

Nyt siis tiedät, hanki liput New Yorkin NBA-otteluun ja hanki joukkueesi pelipaidat hurrataksesi heidät mestaruuteen!

Haluan nähdä NBA-pelin

3. Mene Bronxin eläintarhaan

Lampaiden ruokinta Bronxin eläintarhassa| ©Jim Naureckas
Lampaiden ruokinta Bronxin eläintarhassa| ©Jim Naureckas

Vierailu Bronxin eläintarhassa on yksi hauskimmista asioista, joita voi tehdä lasten kanssa New Yorkissa. Täällä elää noin 6 000 eläintä sadoista eri lajeista. Uskomatonta, eikö olekin? Monet näistä eläimistä ovat uhanalaisia, joten retki Bronxin eläintarhaan on loistava tapa opettaa lapsille, miten tärkeää on huolehtia ympäristöstä, ja samalla on hauskaa nähdä ne läheltä.

Itse asiassa Bronxin eläintarhassa on puiston sisällä erityisesti lapsille omistettu alue nimeltä Lasten eläintarha, jossa lapset voivat silittää ja ruokkia eläimiä - heillä on varmasti hauskaa, ja siitä tulee yksi parhaista muistoista heidän lomaltaan New Yorkissa!

Muista ostaa liput Bronxin eläintarhaan netistä, sillä vierailu puistoon on varattava etukäteen - kerron siitä Bronxin eläintarhan liput -postauksessa!

Varaa liput Bronxin eläintarhaan

4. Nauti jouluvaloista Dyker Heightsissa

Dyker Heightsin joulutalo| ©Hellotickets
Dyker Heightsin joulutalo| ©Hellotickets

Jos matkasi New Yorkiin osuu joulusesonkiin ja rakastat jouluaiheisia koristeita ja valoja, sinun on pakko viedä lapset Brooklyniin tutustumaan Dyker Heightsin kaupunginosaan! Paikasta on tullut kuuluisa, koska paikalliset asukkaat laittavat joka vuosi joulumielen vallassa valtavat koristeet ja valot esille koristellakseen kotinsa huolellisesti "amerikkalaiseen tyyliin" jouluksi.

Lapset rakastavat sitä, koska kaikkialla on lumiukkoja, tonttuja, poroja ja joulupukkeja. Kaduilla kävellessäsi voit luulla olevasi tyypillisen amerikkalaisen jouluelokuvan, kuten "Home Alone" -elokuvan, kuvauspaikalla. Dyker Heightsissa järjestetään jopa opastettuja kierroksia, jotka vievät sinut tutustumaan kaupunginosan viehättävimpiin paikkoihin!

Valmistaudu, sillä et ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa! Jos pidät ajatuksesta nähdä jouluvalot tässä Brooklynin kaupunginosassa, ennen kuin lähdet lasten kanssa, suosittelen lukemaan artikkelini How to visit the Dyker Heights Christmas lights in New York, jossa kerron, miten saat kaiken irti tästä kokemuksesta.

Varaa Brooklynin jouluretki

5. Luistelu New Yorkissa

Luistelu Wollmanin jäähallissa| ©Charley Lhasa
Luistelu Wollmanin jäähallissa| ©Charley Lhasa

Jos vierailet New Yorkissa talvella, sinulla on mahdollisuus luistella j ollakin ympäri kaupunkia pystytetyistä jäähalleista. Se on yksi siisteimmistä asioista, joita lasten kanssa voi tehdä New Yorkissa, ja täydellinen paikka, jossa lapset voivat leikkiä hetken ja pitää hauskaa temppuja tehden.

Kaiken lisäksi saat upeita kuvia, joissa on hyvin talvinen ilme. Millä jäähalleilla voit käydä New Yorkissa?

 • Wollman Rink (Central Park): Sieltä on kauniit näkymät puistomaisemaan toisella puolella ja kaupungin ikonisiin pilvenpiirtäjiin toisella puolella. Luistelun päätyttyä voit käydä kuumalla kaakaolla Wollman Caféssa, jäähallin kahvilassa.
 • The Rink (Bryant Park) sijaitsee puiston sisällä olevalla nurmialueella ja joulumarkkinakojujen keskellä. Jos sinulla on mukanasi omat luistimet, sinne on vapaa pääsy, mutta jos sinulla ei ole, ei hätää, voit vuokrata niitä.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): Tunnistat tämän jäähallin sadoista elokuvista. Se on yksi tyypillisimmistä, mutta joskus sinne on jonoja. Luistelu Rockefeller Centerin jättimäisen joulukuusen vieressä on kuitenkin unohtumaton kokemus.

6. Hyppää ja juokse New Yorkin leikkipuistoissa

Vierailu Domino Parkissa kesällä| ©David Wilson
Vierailu Domino Parkissa kesällä| ©David Wilson

Vaikka New York saattaa vaikuttaa betoniviidakolta, siellä on itse asiassa paljon puistoja, joissa voitte kävellä perheenä ja antaa lasten leikkiä vapaasti. Sekä puutarhoissa että leikkipaikoilla, joita sinne yleensä pystytetään. Tässä on joitakin New Yorkin puistoja, joissa voit vierailla lomallasi.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): Yksi kaupungin pienimmistä puistoista, jossa voit rentoutua ja nauttia luonnosta. Siellä on pieni vintage-karuselli, jossa lapset voivat ratsastaa ja pitää hauskaa. Kyyti maksaa 3 dollaria.
 • Battery Park (Lower Manhattan): Yksi New Yorkin kauneimmista puistoista, josta on upeat näkymät satamaan. Castle Clintonin lähellä on The Battery Fountain, erikoinen suihkulähde, jossa on maasta nousevia suihkuja ja jossa lapset leikkivät mielellään kesäisin (ota uimapuvut mukaan varmuuden vuoksi!). Puiston itäpuolella on SeaGlass-karuselli, jolla voi ajaa 5 dollarilla.
 • Domino Park (Brooklyn): Tässä puistossa on hyvin ainutlaatuinen teollinen tyyli, koska se on rakennettu alueen entisen sokerinjalostamon paikalle. Lapset rakastavat liukumäillä leikkimistä, ja aikuiset rakastavat taustalla avautuvia kauniita näkymiä New Yorkiin.
 • Slide Hill (Governor's Island): Tällä New Yorkin lahdessa sijaitsevalla saarella pienimmät voivat leikkiä Slide Hillin jättimäisillä liukumäillä, ja jos jaksat, voit jopa itse hypätä, vaikket olisikaan enää lapsi.

etkä voi jättää väliin Central Parkia

Central Park, Yhdysvaltojen suosituin puisto, ansaitsee erityismaininnan. Se ihastuttaa niin nuoria kuin vanhojakin, olipa kyse sitten vain kävelystä sen 340 hehtaarin alueella tai monista puiston tarjoamista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista ja huvituksista:

 • Lähde opastetulle kierrokselle Central Parkiin: kahden tunnin ajan voit tutustua puiston nurkkiin ja nurkkiin, ja opas kertoo puiston salaisuuksista ja kuriositeeteista. Pienet lapset ovat varmasti ihastuneita, kun he pääsevät eläintarhaan, joka on Madagaskar-elokuvan tapahtumapaikka, ja jos he ovat hieman vanhempia, Bethesdan suihkulähde, joka on The Avengers -elokuvan loppukohtauksen tapahtumapaikka, ihastuttaa heitä.
 • Varaa liput Central Parkin eläintarhaan: yllätä pienimmät viemällä heidät Madagaskar-elokuvan kuvauspaikalle. Ja kuka tietää, saatat jopa tavata Alexin, Melmanin tai Glorian...
 • Vuokraa polkupyöriä Central Parkin ympäri: mikä voisi tehdä lapsen onnellisemmaksi kuin pyöräily? Näin he viihtyvät, urheilevat ja kuluttavat energiaa, kun pyöräilet maailman kuuluisimman puiston ympäri nopeasti ja hauskasti.

Varaa kierros Central Parkissa

7. Vieraile New Yorkin erikoisimmissa museoissa

Madame Tussauds -museon sisäänpääsy| ©Ajay Suresh
Madame Tussauds -museon sisäänpääsy| ©Ajay Suresh

Kuka sanoo, että museoissa käyminen on tylsää? Tämä voisi olla klisee missä tahansa kaupungissa, mutta New Yorkissa on laaja valikoima museoita jokaiseen makuun ja kaikenikäisille, tietenkin myös pienimmille:

 • Madame Tussaudsin vahahahmot saavat lapsetihmetellä: lapsilla on varmasti hauskaa, ja he muistavat tämän kokemuksen ikuisesti. He voivat kävellä Madame Tussauds -museossa alhaalta ylöspäin ja ottaa kaikki haluamansa valokuvat vahahahmoista ja poseerata lavasteissa E.T.:n, King Kongin tai Ghostbustersin kaltaisten hahmojen kanssa.
 • Ryhdy vakoojaksi Spyscape-museossa: Haaveilevatko lapsesi vakoojaksi ryhtymisestä? Tässä interaktiivisessa seikkailussa, jonka on suunnitellut entinen tiedustelupalvelun päällikkö, niin nuoret kuin vanhemmatkin saavat selville, millainen vakooja he olisivat, ja voivat koetella itseään selviytymällä erilaisista haasteista.
 • Tutustu American Museum of Natural History -museoon: Vieraile New Yorkin kiistatta parhaassa koko perheen nähtävyydessä. American Museum of Natural History -museossa on peräti 35 miljoonaa esinettä, mukaan lukien eläinten fossiileja, elämänkokoisia jäljennöksiä ja mineraaleja, jotka hämmästyttävät niin nuoria kuin vanhojakin!
 • Varaa liput jonon ohittamiseen Sea, Air and Space Museumiin: Jos pienimmät lapsesi ovat hulluna laivoihin, sukellusveneisiin, lentokoneisiin tai avaruusaluksiin, et voi jättää väliin tätä museota, joka sijaitsee myös lentotukialus Intrepidillä, laiturilla 86.
 • Nauti kaikilla viidellä aistilla Jäätelömuseossa: Kuka lapsi ei pitäisi jäätelöstä? Tässä omaperäisessä interaktiivisessa museossa voit maistella eksoottisia jäätelömakuja eri puolilta maailmaa, laskeutua kolmikerroksista liukumäkeä tai pulahtaa värillisiä lastuja täynnä olevaan kylpyammeeseen - aistielämys!

Varaa lippu meri-, ilma- ja avaruusmuseoon

8. Lähde ajelulle Roosveltin köysiradalla

Rooseveltin köysirata| ©Joisey Showaa
Rooseveltin köysirata| ©Joisey Showaa

Jos lapset eivät ole koskaan ennen ajaneet köysiradalla, New Yorkissa voit suunnata Upper East Sideen ajamaan **Roosevelt Cable Car -**köysiradalla, joka yhdistää Manhattanin Roosevelt Islandiin. Se on hauskaa koko perheelle ja melko edullista, sillä tarvitset vain Metrocard-kortin, eli saman kortin, jolla matkustat bussilla tai metrolla.

Vaikka Roosevelt Cable Car ei kuulu suosituimpiin turistinähtävyyksiin, siinä on paljon charmia ja kauniit näkymät New Yorkiin. Hämmästyt, kun huomaat leijuvasi ilmassa East Riverin yllä! Matkalla alaspäin voit tehdä lyhyen kiertoajelun Roosevelt Islandilla, sillä siellä on useita hienoja nähtävyyksiä.

Lapset voivat käyttää tilaisuutta hyväkseen ja juosta ja hyppiä saaren leikkipaikoilla Main Streetin alueella ja The Octagonissa. Voit jopa vierailla kissojen turvapaikassa ja tavata näitä söpöjä pikkueläimiä - heillä on varmasti hauskaa!

9. Tutustu kaupungin teemapuistoihin

kalaa vedessä|©Andreas L
kalaa vedessä|©Andreas L

Akvaarioita, kasvitieteellisiä puutarhoja, aistielämyksiä... New York on täydellinen kaupunki tehdä kaikkea sitä, mistä lapset ovat aina haaveilleet, ja vielä enemmän!

Muista vierailla yhdessä tai useammassa näistä nähtävyyksistä, kun vierailet kaupungissa, joka ei koskaan nuku, siitä tulee aivan unohtumaton!:

 • Varaa liput New Yorkin akvaarioon: tämä on Yhdysvaltojen vanhin akvaario, jossa on 350 merilajia. Sen lisäksi, että voit tarkkailla pingviinejä, haita ja merileijonia, voit myös nähdä, miten eläintenhoitajat ruokkivat niitä ja ovat vuorovaikutuksessa niiden kanssa.
 • Varaa liput New Yorkin kasvitieteelliseen puutarhaan: luonnon ympäröimänä oleminen keskellä asfalttia on aistien tauko, jota lapsesi arvostavat. Lisäksi voit kiertää tämän kasvitieteellisen puutarhan 50 eri puutarhaa raitiovaunun kyydissä, mistä lapsesi tulevat pitämään.
 • Varaa liput Sloomo-kokemukseen New Yorkissa: Muistatko squishy? No, kuvittele nyt, miten lapsesi pitävät hauskaa leikkimällä, oppimalla ja kokeilemalla tätä ainetta eri tavoin: tuoksuvana, glitterillä, UVA-säteille reagoivana... Uskomatonta!

Varaa lippu Sloomo-kokemukseen

10. Seilaa risteilyllä Hudson-joella

Auringonlaskun risteily|©Daniel Wang
Auringonlaskun risteily|©Daniel Wang

Risteilylle lähteminen on aina hyvä suunnitelma, jos matkustat lasten kanssa, ja siihen on useita syitä: toisaalta lähes kaikki lapset haluavat kokeilla erilaisia liikennevälineitä, ja he rakastavat ehdottomasti laivalla purjehtimista. Toisaalta se on loistava tapa rentoutua päivän kävelyn tai New Yorkin eri nähtävyyksillä käymisen jälkeen. Makusi mukaan sinulla on useita vaihtoehtoja:

Varaa Circle Linen päiväristeily Hudson-joella

11. Näe New Yorkin horisontti henkeäsalpaavimmillaan

Poika kävelee korkeaa rakennusta pitkin|©Maarten van den Heuvel
Poika kävelee korkeaa rakennusta pitkin|©Maarten van den Heuvel

Jos New Yorkilla on jotain, se on upea horisontti. Ja jos on yksi asia, josta useimmat lapset pitävät, se on kiipeäminen korkeuksiin ja jalkojensa juurelta avautuvien näkymien katseleminen kuin linnut.

Siksi vierailu yhdellä tai useammalla näköalapaikalla kaupungissa, joka ei koskaan nuku, on loistava suunnitelma niin lapsille kuin aikuisillekin:

 • Varaa liput Empire State Buildingiin: nouse Empire State Buildingin pääobservatorioon, joka sijaitsee 86. kerroksessa, ja ihaile uskomattomia näkymiä Isoon Omenaan jokaisesta mahdollisesta näkökulmasta. Lapsesi tulevat hämmästymään!
 • Varaa liput Top of the Rockin näköalatasanteelle: Rockefeller Centerin huipulta saat toisen 360º panoraamanäkymän Empire State Buildingiin ja Central Parkiin. Laita kamera valmiiksi ja valmistaudu ottamaan upeita kuvia.
 • Varaa liput SUMMIT One Vanderbilt: jos pilvien korkeuteen nouseminen jännittää pienimpiäsi, kun viet heidät peilisaliin, he jäävät suu auki. Ei kannata jättää väliin!
 • Varaa liput The Edge Observatorioon: Tämänäköalatasanne sijaitsee 345 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sieltä voit nauttia täydellisestä panoraamanäkymästä Isoon Omenaan. Lasiset lattiat koettelevat pienten lasten huimausta... tai sinun huimausta!

Varaa liput SUMMIT One Vanderbilt -hotelliin

12. Seilaa New Yorkin vesillä NYC Ferryn kyydissä

New Yorkin lautta| ©Jana Markova
New Yorkin lautta| ©Jana Markova

Lapset rakastavat varmasti veneilyä ja seilailua New Yorkin vesillä kuin pelottomat merimiehet seikkailua etsimässä, joten miten olisi, jos ottaisit heidät lomasi aikana hetkeksi mukaan NYC Ferryn kyytiin? Jos he eivät ole koskaan ennen olleet laivalla, he ovat varmasti innoissaan!

Lisäksi tämän vaihtoehdon avulla voitte nähdä kauniin Manhattanin horisontin toisesta näkökulmasta, ja samalla voitte matkustaa muihin New Yorkin kaupunginosiin Brooklyniin tai Governors Islandille, jos haluatte tutustua muihin kaupunginosiin. Ja vieläpä hyvin pienellä rahalla, sillä NYC:n lautalla matkustaminen maksaa vain 2,75 dollaria, ja alle 1,10-metriset lapset pääsevät ilmaiseksi.

Se on upea kokemus, varsinkin keväällä ja kesällä, kun sää on kaunis ja voit nauttia auringonpaisteesta, merituulesta ja näkymistä lautan yläkannelta.

Matka NYC:n lautalla on erittäin miellyttävä, ja laivalla on jopa kahvila, josta voi ostaa välipalaa, jos lapset saavat nälkää.

.

13. Tee kävelyretki New Yorkin lelukaupoissa

FAO Schwarzin sisäänkäynti New Yorkissa| ©Ralph Daily
FAO Schwarzin sisäänkäynti New Yorkissa| ©Ralph Daily

Jos haluat ostaa lapsille matkamuistoja kaupungissa oleskelusta, löydät kaupungista monia kauppoja, joissa heidän silmänsä lasittuvat ja he menettävät ajantajun. Se johtuu New Yorkin lelukaupoista! Tässä on muutamia kaikkein uteliaimpia, joissa kannattaa vierailla lasten kanssa.

 • FAO Schwarz: Tämä on kaupungin ikonisin lelukauppa, ja löydät sen Rockefeller Centeristä. Sisäänkäynnillä sinua tervehtii tinasotilaaksi pukeutunut työntekijä, joka ottaa lasten kanssa matkamuistokuvan, jos pyydät häntä. Sisältä löydät leluparatiisin - en liioittele!
 • Disney Store: Jos rakastat Disney-, Marvel- tai Star Wars -universumia, et voi jättää väliin Times Squarella, New Yorkin sydämessä sijaitsevaa myymälää. Se on uskomaton!
 • Lego Store: Myös Rockefeller Centerissä ja Pyhän Patrickin katedraalin edessä on kuuluisa rakennuspalikkakauppa, jossa on kaksi kerrosta! Jos olet Lego-fani, tulet rakastamaan sitä.
 • Build-A-Bear Workshop: Tässä lelukaupassa lapset voivat hankkia oman henkilökohtaisen matkamuiston New Yorkista. Heidän tarvitsee vain valita pehmoeläin, jonka he voivat täyttää ja pukea haluamallaan tavalla, eikö olekin mahtavaa?

14. Äläkä unohda makeisliikkeitä!

M&M's World New Yorkissa| ©Cameo Bryan
M&M's World New Yorkissa| ©Cameo Bryan

Vaikka he matkustaisivat tuhansien kilometrien päähän kotoa, lapsilla on silti makeanhimo, eivätkä he anna makeanhimoa anteeksi (eivätkä aikuisetkaan!). Jos haluat hemmotella makeanhimoa New Yorkin-lomallasi, sinun on käytävä New Yorkin omaperäisimmissä karkkikaupoissa- sieltä löytyy jokaiselle jotakin!

 • Economy Candy: Löydät tämän karkkiparatiisin Lower East Sidesta. Pienestä koostaan huolimatta kauppa on ääriään myöten täynnä kaikenmakuisia, -värisiä ja -muotoisia karkkeja. Lisäksi hinnat ovat melko halpoja (tuotteita saa 0,99 dollarilla), mistä nimi juontuu.
 • Dylan's Candy Bar: Upper East Sidessa sijaitsevan makeanhimon pakollinen pysähdyspaikka, jossa on kolme kerrosta täynnä yli 7 000 erilaista karkkia! Miljoonien lasten unelmien täyttymys.
 • M&M's World: Toinen Times Squarella sijaitseva pakollinen paikka makeanhimoisille. Täältä voit ostaa paljon makeisia ja tuotemerkin myyntituotteita. On vaikea olla lähtemättä suklaapussi mukanaan.

Vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti näistä New Yorkin perhe-elämyksistä

Auringonlasku New Yorkissa kattokorokkeelta| ©Quintin Gellar
Auringonlasku New Yorkissa kattokorokkeelta| ©Quintin Gellar

Osta liput etukäteen

New York on yksi maailman suosituimmista kaupungeista vuosittain, eikä ole ihme, että monet sen nähtävyyksistä ovat täynnä kävijöitä.

On tärkeää suunnitella matka New Yorkiin ja varata liput etukäteen, jotta kaikki sujuu ongelmitta. Ai niin, ja muista, että Helloticketsistä löydät monia lippuja, joissa on suora sisäänpääsy -vaihtoehto, jotta vältät pitkät jonot, jotka voisivat kyllästyttää ja kärsimättömyyttä lapsillesi.

Kun ostat lippuja, ota huomioon seuraavat vinkit:

 • Useimmat Broadway-teatterit eivät päästä alle 4-vuotiaita lapsia sisään (nämä ovat yksittäisten teattereiden asettamia käytäntöjä).
 • Yksikään teatteri ei myy Broadway-musikaaleihinlastenlippuja, joten kaikkien asiakkaiden on maksettava lipuista sama hinta.
 • Se, pääsevätkö lapset ilmaiseksi NBA-otteluihin, riippuu joukkueesta: Madison Square Gardenin ( New York Knicksin koti) käytäntö sanoo, että kahden vuoden ikäisillä lapsilla on oltava lippu. Barclays Centerissä ( Brooklyn Netsin koti) alle 34-senttiset lapset pääsevät ilmaiseksi sisään, jos he jakavat paikan aikuisen kanssa, jolla on lippu ja joka seuraa heitä.

Valitse paras aika aktiviteeteille

Lapset heräävät yleensä aikaisin ja menevät aikaisin nukkumaan. Tämä on ihanteellista New Yorkin kaltaisessa kaupungissa, jossa monissa nähtävyyksissä on vähemmän kävijöitä heti aamulla:

 • Hyvä aika luistella lasten kanssa jäähalleilla on aikaisin aamulla ja arkipäivisin, sillä silloin ihmisiä ei juuri ole. Lisäksi luistelu ja seisomisen "apuvälineet" ovat maksuttomia ennen kello 11 aamulla.
 • Jos haluat mennä katsomaan Dyker Heightsin jouluvaloja, suosittelen saapumaan paikalle hieman ennen pimeää, jotta ehdit osallistua valaistukseen, joka New Yorkissa tapahtuu joulukuussa noin klo 16.30. Se on maaginen hetki!
 • Suosittelen ajamaan köysiradalla keskipäivällä, jolloin se on vähemmän täynnä. Älä unohda, että se on liikenneväline, joka yhdistää Roosevelt Islandin ja Manhattanin, ja että newyorkilaiset käyttävät sitä liikkumiseen. Kannattaa siis välttää ruuhka-aikoja kello 7-9 ja 17-19 välillä.
 • Paras aika vierailla museoissa on yleensä varhain aamulla arkisin. Lisäksi lapset ovat silloin vastaanottavaisempia ja vähemmän väsyneitä päivästä. Sen jälkeen voit lähteä ulos tutkimaan!
 • NBA:n pelipäivät ovat New Yorkissa erityistä aikaa. Suosittelen, että saavut stadionille vähintään tuntia etukäteen, jotta et joudu keskelle peliä. Näin voit rauhassa mennä turvatarkastuksen läpi, selata matkamuisto- ja välipalakauppoja, etsiä paikat katsomosta ja kokea peliä edeltävän tunnelman cheerleadereiden tanssien, hymnin ja pelaajien kentälle tulon myötä.

Suunnittele liikkuminen

Kukaan ei halua tuhlata aikaa liikkumiseen, kaikkein vähiten kärsimättömät lapset, jotka haluavat päästä perille. New Yorkin kaltaisessa valtavassa kaupungissa on siis entistäkin tärkeämpää miettiä , miten pääsee parhaiten kuhunkin nähtävyyteen.

Esimerkiksi NYC:n lautta kulkee harvemmin kuin metro, mutta reitistä ja viikonpäivästä riippuen vuoroväli vaihtelee. Neuvoni on tarkistaa aikataulut verkkosivuilta etukäteen, jotta pääset lauttaan ajoissa.

Hyvä tapa liikkua ja samalla hyödyntää aikaa Ison Omenan nähtävyyksien katseluun on kuitenkin varata paikka New Yorkin kiertoajelubussissa, jolla on monia etuja:

 • Voit valita liput yhdeksi tai kahdeksi päiväksi riippuen siitä, kuinka kauan olet kaupungissa.
 • Voit nousta bussiin ja poistua siitä niin monta kertaa kuin haluat, joten voit käyttää sitä kaupunkiin tutustumiseen, kuljetusvälineenä nähtävyyksien välillä tai vain lepuuttaa jalkojasi hetken aikaa.
 • Mobiilisovelluksen ansiosta tiedät tarkalleen, milloin bussi on tulossa, joten voit suunnitella kuljetukset täydellisesti.
 • Valittavana on kaksi reittiä: Uptown, joka kulkee Madison Square Gardenin, Fifth Avenuen, Times Squaren, Metropolitan Museumin, MoMan ja Central Parkin ohi, ja DownTown, joka kulkee Broadwayn, Wall Streetin, Battery Parkin, Little Italian, Chinatownin ja Sohon ohi.

Varaa paikka New Yorkin kiertoajelubussista