Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 tekemistä lasten kanssa NYC:ssä

Tiedätkö jo, mitä suunnitelmia teet lasten kanssa, kun käyt New Yorkissa? Tässä on hauskoja ideoita jokaiseen makuun.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuuttia luettu

11 tekemistä lasten kanssa NYC:ssä

New Yorkista nauttiminen | © Leo Rivas

Jos suunnittelet perhematkaa New Yorkiin, haluat todennäköisesti varata osan kaupungista lasten kanssa tehtäviin suunnitelmiin. Näin hekin voivat pitää hauskaa ja ottaa kaiken irti lomasta kaupungissa.

Näillä 10 New Yorkissa lasten kanssa tehtävillä asioilla on varmasti hauskaa ja teillä on paljon muistoja ja anekdootteja kotiin vietäväksi, kun palaatte.

1. Koe Broadwayn taika perheenä!

Pääsy Aladdin-näytökseen New Amsterdamissa.| ©Julian Paredes
Pääsy Aladdin-näytökseen New Amsterdamissa.| ©Julian Paredes

Lasten vieminen Broadway-musikaaliin (New Yorkin teatterin mekkaan) on yksi hauskimmista asioista, joita voi tehdä perheenä kaupungissa.

Vaikka et olisikaan Broadway-esitysten ystävä tai et puhuisi englantia, lapset rakastavat uppoutumista upeiden musiikkinumeroiden, hahmojen ja näyttävien lavasteiden fantasiamaailmaan, joka on täynnä värejä, musiikkia ja erikoistehosteita.

Broadway-musikaalien taika on ainutlaatuista, etkä löydä sitä mistään muualta - tämä on kokemus, jota lapset eivät unohda!

Haluan nähdä Broadway-musikaalin

2. Mene Bronxin eläintarhaan

Lampaiden ruokinta Bronxin eläintarhassa| ©Jim Naureckas
Lampaiden ruokinta Bronxin eläintarhassa| ©Jim Naureckas

Vierailu Bronxin eläintarhassa on yksi hauskimmista asioista, joita voi tehdä lasten kanssa New Yorkissa. Kaikki rakastavat eläimiä, ja vielä enemmän, jos ne ovat yhtä uteliaita kuin tässä eläintarhassa elävät eläimet!

Täällä asuu noin 6 000 eläintä sadoista eri lajeista. Eikö olekin uskomatonta? Monet näistä eläimistä ovat uhanalaisia, joten vierailu Bronxin eläintarhassa on loistava tapa opettaa lapsille, miten tärkeää on huolehtia ympäristöstä, ja samalla on hauskaa nähdä ne läheltä.

Itse asiassa Bronxin eläintarhassa on puiston sisällä erityisesti lapsille omistettu alue nimeltä Lasten eläintarha, jossa he voivat silittää ja ruokkia eläimiä tarhassa. Heillä on varmasti hauskaa, ja siitä tulee yksi parhaista muistoista heidän lomaltaan New Yorkissa!

Muista ostaa Bronxin eläintarhan liput netistä, sillä vierailu puistoon on varattava etukäteen. Kerron kaiken siitä postauksessa Bronxin eläintarhan liput!

Varaa liput Bronxin eläintarhaan

3. Nauti jouluvaloista Dyker Heightsissa

Dyker Heightsin joulutalo| ©Hellotickets
Dyker Heightsin joulutalo| ©Hellotickets

Jos matkasi New Yorkiin osuu joulun aikaan ja rakastat jouluaiheisia koristeita ja valoja, vie lapset Brooklyniin tutustumaan Dyker Heightsin kaupunginosaan!

Paikka, josta on tullut kuuluisa, koska joulumielen vallassa olevat paikalliset koristavat joka vuosi talonsa "amerikkalaiseen tyyliin" jouluksi valtavilla koristeilla ja valoilla.

Lapset rakastavat sitä, koska kaikkialla on lumiukkoja, tonttuja, poroja ja joulupukkeja. Kaduilla kävellessäsi voit luulla olevasi tyypillisen amerikkalaisen jouluelokuvan, kuten "Home Alone" -elokuvan, kuvauspaikalla. Dyker Heightsissa on jopa opastettuja kierroksia, jotka vievät sinut katsomaan kaupunginosan viehättävimpiä paikkoja!

Varaudu, sillä et ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa! Jos pidät ajatuksesta nähdä jouluvalot tässä Brooklynin kaupunginosassa, ennen kuin lähdet lasten kanssa, suosittelen lukemaan artikkelini How to Visit Dyker Heights Christmas Lights in New York, jossa kerron, miten saat kaiken irti tästä kokemuksesta.

Varaa Brooklynin jouluretki

4. Luistelu New Yorkissa

Luistelu Wollmanin jäähallissa| ©Charley Lhasa
Luistelu Wollmanin jäähallissa| ©Charley Lhasa

Jos vierailet New Yorkissa talvella, sinulla on mahdollisuus luistella j ollakin ympäri kaupunkia pystytetyistä jäähalleista. Se on yksi siisteimmistä asioista, joita lasten kanssa voi tehdä New Yorkissa, ja täydellinen paikka, jossa lapset voivat leikkiä hetken ja pitää hauskaa temppuja tehden.

Lisäksi saat upeita kuvia, joissa on hyvin talvinen ilme. Mille jäähalleille voit mennä New Yorkissa?

 • WollmanRink (Central Park): Sieltä on kauniit näkymät puiston maisemiin toisella puolella ja kaupungin legendaarisiin pilvenpiirtäjiin toisella puolella. Luistelun jälkeen voit mennä kuumalle kaakaolle Wollman Café-jäähallin kahvilaan.
 • The Rink (Bryant Park): Se sijaitsee puiston sisällä olevalla nurmialueella ja joulumarkkinoiden kojujen keskellä. Jos sinulla on omat luistimet mukanasi, pääsy on ilmainen, mutta jos ei, ei hätää, voit vuokrata niitä.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): Tunnistat tämän jäähallin sadoista elokuvista. Se on yksi tyypillisimmistä, mutta joskus sinne on jonoja. Luistelu Rockefeller Centerin jättimäisen joulukuusen vieressä on kuitenkin unohtumaton kokemus.

5. Hyppele ja juokse New Yorkin leikkipuistoissa

Vierailu Domino Parkissa kesällä| ©David Wilson
Vierailu Domino Parkissa kesällä| ©David Wilson

Vaikka New York saattaa vaikuttaa betoniviidakolta, siellä on itse asiassa paljon puistoja, joissa voitte kävellä perheenä ja antaa lasten leikkiä vapaasti. Sekä puutarhoissa että leikkipaikoilla, joita sinne yleensä pystytetään. Tässä on muutamia New Yorkin puistoja, joissa voit vierailla lomallasi.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): Yksi kaupungin pienimmistä puistoista, jossa voit rentoutua ja nauttia luonnosta. Siellä on pieni vintage-karuselli, jolla lapset voivat ajaa hauskanpidon merkeissä. Kyyti maksaa 3 dollaria.
 • Battery Park (Lower Manhattan): Tämä on yksi New Yorkin kauneimmista puistoista, josta on upeat näkymät satamaan. Castle Clintonin lähellä on Battery Fountain, erikoinen suihkulähde, jossa on maasta nousevia suihkulähteitä ja jossa lapset leikkivät mielellään kesäisin (ota uimapuvut mukaan varmuuden vuoksi!). Puiston itäpuolella on SeaGlass-karuselli, jolla voi ajaa 5 dollarilla.
 • Domino Park (Brooklyn): Tässä puistossa on hyvin ainutlaatuinen teollinen tyyli, koska se on rakennettu alueen entisen sokerijalostamon paikalle. Lapset rakastavat liukumäillä leikkimistä, ja aikuiset rakastavat kauniita näkymiä New Yorkiin taustalla.
 • Slide Hill (Governor's Island): Tällä New Yorkin lahdessa sijaitsevalla saarella lapset voivat leikkiä jättimäisillä Slide Hillin liukumäillä, ja jos jaksat, voit jopa itse hypätä, vaikka et olisikaan enää lapsi.

6. Aja Rooseveltin köysiradalla

Roosevelt Cable Car -vaunu| ©Joisey Showaa
Roosevelt Cable Car -vaunu| ©Joisey Showaa

Jos lapset eivät ole koskaan ennen ajaneet köysiradalla, New Yorkissa voit suunnata Upper East Sideen ajamaan **Roosevelt Cable Car -**köysiradalla, joka yhdistää Manhattanin Roosevelt Islandille.

Se on hauskaa koko perheelle ja melko edullista, sillä tarvitset vain Metrocard-kortin, eli saman kortin, jolla matkustat bussilla tai metrolla.

Vaikka Roosevelt Cable Car ei kuulu suosituimpiin turistinähtävyyksiin, siinä on paljon charmia ja kauniit näkymät New Yorkiin. Hämmästyt, kun huomaat leijuvasi ilmassa East Riverin yllä! Matkalla alaspäin voit tehdä lyhyen kiertoajelun Roosevelt Islandilla, sillä siellä on useita hienoja nähtävyyksiä.

Lapset voivat käyttää tilaisuutta hyväkseen ja juosta ja hyppiä saaren leikkipaikoilla Main Streetillä ja The Octagonissa. Voit jopa vierailla kissojen turvapaikassa ja tavata näitä söpöjä pikku otuksia - heillä on varmasti hauskaa!

7. Kävele New Yorkin lelukaupoissa

FAO Schwarzin sisäänkäynti New Yorkissa| ©Ralph Daily
FAO Schwarzin sisäänkäynti New Yorkissa| ©Ralph Daily

Jos haluat ostaa lapsille matkamuistoja kaupungissa oleskelusta, löydät kaupungista monia kauppoja, joissa heidän silmänsä lasittuvat ja he menettävät ajantajun - se johtuu New Yorkin lelukaupoista! Seuraavassa on muutamia mielenkiintoisimpia lelukauppoja, joissa kannattaa käydä lasten kanssa.

 • FAO Schwarz: Tämä on kaupungin ikonisin lelukauppa, ja se sijaitsee Rockefeller Centerissä. Sisäänkäynnillä sinua tervehtii tinasotilaaksi pukeutunut työntekijä, joka ottaa lasten kanssa matkamuistokuvan, jos pyydät häntä. Sisältä löydät leluparatiisin. En liioittele!
 • Disney Store: Jos rakastat Disney-, Marvel- tai Star Wars -universumia, et voi jättää väliin Times Squarella, New Yorkin sydämessä sijaitsevaa myymälää. Se on uskomaton!
 • Lego Store: Niin ikään Rockefeller Centerissä ja vastapäätä Pyhän Patrickin katedraalia on kuuluisa rakennuspalikkamyymälä, jossa on kaksi kerrosta! Jos olet Lego-fani, tulet rakastamaan sitä.
 • Build-A-Bear Workshop: Tässä lelukaupassa pienimmät voivat hankkia oman henkilökohtaisen matkamuistonsa New Yorkista. Heidän tarvitsee vain valita pehmolelu, jonka he voivat täyttää ja pukea haluamallaan tavalla. Eikö olekin siistiä?

8. Äläkä unohda karkkikauppoja

M&M's World New Yorkissa| ©Cameo Bryan
M&M's World New Yorkissa| ©Cameo Bryan

Vaikka he matkustaisivat tuhansien kilometrien päähän kotoa, lapsilla on silti makeanhimo, eivätkä he anna makeanhimoa anteeksi (eivätkä aikuisetkaan!). Jos haluat hemmotella makeanhimoa New Yorkin lomallasi, sinun on ehdottomasti käytävä New Yorkin omaperäisimmissä karkkikaupoissa. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin!

 • Economy Candy: Löydät tämän karkkiparatiisin Lower East Sidesta. Pienestä koostaan huolimatta kauppa on ääriään myöten täynnä kaikenmakuisia, -värisiä ja -muotoisia karkkeja. Ja hinnat ovat melko halpoja (tuotteita on 0,99 dollarin hintaan), mistä nimikin johtuu.
 • M&M's World: Toinen Times Squarella sijaitseva pakollinen pysähdyspaikka makeanhimoisille. Täältä voit ostaa paljon brändin nikkareita ja kauppatavaraa. On vaikea olla lähtemättä karkkipussi mukanaan.
 • Dylan's Candy Bar: Upper East Siden makeanhimoisille ehdoton paikka, sillä liikkeessä on kolme kerrosta täynnä karkkia! Yli 7000 erilaista! Miljoonien lasten unelmien täyttymys.

9. Ihmettele vahahahmoja Madame Tussaudsissa New Yorkissa

Madame Tussauds -museon sisäänkäynti| ©Ajay Suresh
Madame Tussauds -museon sisäänkäynti| ©Ajay Suresh

Jos New Yorkin-matkasi aikana haluat mennä museoon huvittelemaan ja viettämään erilaista aikaa, Times Squarella sijaitseva Madame Tussauds -vahakabinetti on ehdottomasti oikea paikka sinulle.

Tämä on yksi parhaista asioista, joita lasten kanssa voi tehdä New Yorkissa, koska heillä on hauskaa ja se on kokemus, jonka he muistavat ikuisesti. He voivat kävellä Madame Tussauds -museon läpi ylhäältä alas ja ottaa kaikki haluamansa kuvat vahahahmoista ja poseerata lavasteissa hahmojen, kuten E.T.:n, King Kongin tai Ghostbustersin kanssa.

Ja jos rakastat supersankareita, älä jätä väliin Marvel 4-D Cinema Experience-elokuvaa, jossa on erikoistehosteita, kuten tuulta, vettä ja jopa tuoksuja, ja joka sisältää 3D-elokuvatekniikkaa. Näytöksen aikana sinusta tuntuu kuin olisit keskellä taistelua hyvän ja pahan voimien välillä - aivan loistavaa!

.

10. Seilaa New Yorkin vesillä NYC Ferryn kyydissä

New Yorkin lautta| ©Jana Markova
New Yorkin lautta| ©Jana Markova

Olen varma, että lapset rakastaisivat ajaa veneellä ja seilata New Yorkin vesillä kuin pelottomat merimiehet seikkailua etsimässä, joten miten olisi, jos ottaisit heidät lomasi aikana hetkeksi mukaan NYC Ferryn kyytiin? Jos he eivät ole koskaan ennen olleet laivalla, he ovat varmasti innoissaan!

Tämän vaihtoehdon ansiosta voitte lisäksi nähdä kauniin Manhattanin horisontin toisesta näkökulmasta, ja samalla voitte matkustaa muihin New Yorkin kaupunginosiin, kuten Brooklyniin tai Governors Islandille, jos haluatte tutustua muihin kaupunginosiin. Ja vieläpä hyvin pienellä rahalla, sillä NYC:n lautalla matkustaminen maksaa vain 2,75 dollaria, ja alle 1,10-metriset lapset pääsevät ilmaiseksi.

Se on upea kokemus, varsinkin keväällä ja kesällä, kun sää on kaunis ja voit nauttia auringonpaisteesta, merituulesta ja näkymistä lautan yläkannelta.

Matka NYC:n lautalla on erittäin miellyttävä, ja laivalla on jopa kahvila, josta voit ostaa välipalaa, jos lapset saavat eväitä.

11. Värähtele NBA:n, maailman parhaan liigan, tunnelmaan!

Sisällä Madison Square Gardenissa NBA:n peleissä| ©Emmanuel Milou
Sisällä Madison Square Gardenissa NBA:n peleissä| ©Emmanuel Milou

Jos kotona katsot aina NBA:n pelejä televisiosta perheesi kanssa, miten et voisi hyödyntää New Yorkissa oloa ja toteuttaa unelmaasi ja käydä New York Knicksin tai Brooklyn Netsin ottelussa henkilökohtaisesti?

Sinulla tulee olemaan hauskaa! Ei vain siksi, että olet intohimoinen koripalloilija, vaan koska NBA-pelit ovat todellinen musiikin, tanssin ja juhlimisen spektaakkeli- show isolla alkukirjaimella! Hulluus ja tunnelma, jonka tämä urheilulaji herättää kaupungissa, on uskomaton kokemus, jota et voi jättää väliin lasten kanssa New Yorkissa. Siitä tulee unohtumaton muisto lomastanne!

Nyt siis tiedät, hanki liput New Yorkin NBA-otteluun ja hanki joukkueesi pelipaidat hurrataksesi sen mestaruuteen!

Haluan nähdä NBA-pelin

Vinkkejä, joilla saat kaiken irti näistä perhe-elämyksistä New Yorkissa

Auringonlasku New Yorkissa kattoterassilta| ©Quintin Gellar
Auringonlasku New Yorkissa kattoterassilta| ©Quintin Gellar

Broadway-musikaaleista

Ostaessasi lippuja Broadwaylle on useita asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Kaikissa musikaaleissa ei ole samaa teemaa ja kestoa, joten kun katsot listoja, muista valita lasten makuun ja ikään sopiva Broadway-musikaali.
 • Tarjolla on laaja valikoima. Jos et tiedä, minkä valitsisit, suosittelen valitsemaan musikaalin, jonka olet jo nähnyt elokuvateatterissa, kuten Aladdinin, Leijonakuninkaan tai Frozenin. Tämä helpottaa esityksen seuraamista!
 • Useimmat teatterit eivät päästä alle 4-vuotiaita lapsia (nämä ovat teatterikohtaisia käytäntöjä).
 • Yksikään teatteri ei myy Broadway-musikaaleihinlastenlippuja, joten kaikkien katsojien on maksettava lippujen hinnat.

New Yorkin jäähalleissa

Hyvä aika luistella lasten kanssa jäähalleilla on aikaisin aamulla ja arkipäivisin, jolloin ihmisiä ei juuri ole. Myös luistelu ja seisomakatsomon "apuvälineet" ovat ilmaisia ennen kello 11 aamulla.

New Yorkin leikkipuistoissa

Lapset rakastavat riehua leikkikentillä, hyppiä ja juosta ympäriinsä. Tämä voi kuitenkin johtaa kompastumiseen, jos he eivät ole varovaisia. Pakkaa reppuun laastaria ja vettä, jos joudut hoitamaan muutaman naarmun, sekä pyyhkeitä, jos he saavat mutaa käsiinsä ja kasvoihinsa.

Bronxin eläintarhassa

Niin houkuttelevaa kuin eläintarhan eläinten ruokkiminen onkin, koska ne ovat niin söpöjä ja hauskoja, muista, että se on kiellettyä- se voi olla vaarallista lapsille ja eläimille! Eläintarhan kasveihin, kukkiin tai puihin ei myöskään saa koskea.

Jouluvalojen katselu Dyker Heightsissa

Jos haluat tutustua tähän viehättävään Brooklynin kaupunginosaan joulun aikaan, suosittelen, että suuntaat Dyker Heightsiin hieman ennen pimeää, jotta ehdit nähdä valojen sytyttämisen, joka New Yorkissa tapahtuu joulukuussa noin klo 16.30. Se on maaginen hetki!

Rooseveltin köysiradalla

Suosittelen ajamaan kaapeliautolla keskipäivällä, jolloin se on vähemmän täynnä. Älä unohda, että se on liikenneväline, joka yhdistää Roosevelt Islandin ja Manhattanin, ja että newyorkilaiset käyttävät sitä liikkumiseen. On siis parasta välttää ruuhka-aikoja aamulla klo 7-9 ja iltapäivällä klo 17-19 välillä.

Madame Tussauds -museossa New Yorkissa

Madame Tussauds -museon aukioloajat ovat melko laajat (perjantaina ja lauantaina klo 10-22 ja sunnuntaista torstaihin klo 10-20), joten voit vierailla siellä silloin, kun se sopii parhaiten aikatauluusi. Jos kuitenkin haluat mennä silloin, kun siellä on vähemmän väkeä, suosittelen käymään aamulla arkipäivänä.

NYC:n lautalla

Lautta kulkee harvemmin kuin metro, joten jotta et joutuisi odottamaan liian kauan laiturilla lautan saapumista, on parasta suunnitella matkasi hyvissä ajoin etukäteen, jotta saavut ajoissa.

Reitistä ja viikonpäivästä riippuen lauttojen vuoroväli vaihtelee, joten tarkista aikataulut verkkosivustolta etukäteen, jotta pääset lauttaan ajoissa.

NBA-ottelussa

NBA:n pelipäivät ovat erityistä aikaa New Yorkissa. Suosittelen, että saavut stadionille vähintään tunti etukäteen, jotta et jää kesken pelin. Näin voit rauhassa mennä turvatarkastuksen läpi, selata matkamuisto- ja välipalakauppoja, löytää paikkasi katsomosta ja kokea peliä edeltävän tunnelman cheerleaderien tansseineen, hymnin ja pelaajien astumisen kentälle

. Mitä tulee siihen, pääsevätkö lapset ilmaiseksi NBA-otteluihin, totuus on, että se riippuu kustakin joukkueesta. New Yorkissa joukkueilla on omat sääntönsä. Katsotaanpa:

 • New York Knicks: Madison Square Gardenin säännöt määräävät, että kahden vuoden ikäisillä lapsilla on oltava lippu.
 • Brooklyn Nets: Barclays Centerin mukaan enintään 34 tuuman pituiset lapset pääsevät ilmaiseksi sisään jakamalla istumapaikan heidän mukanaan olevan aikuisen kanssa, jolla on lippu. Jos tämä pituusvaatimus ei täyty, he tarvitsevat oman lipun päästäkseen stadionille.