Kuinka OstaaMadison Square Garden Liput

Madison Square Garden on Manhattanin musiikin ja urheilun keskus. Halusitpa sitten kokea sen livenä tai vaeltaa sen salaisissa nurkissa, tässä kerrotaan, miten voit tutustua siihen perusteellisesti.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuuttia luettu

Kuinka OstaaMadison Square Garden Liput

Madison Square Garden Manhattanin sydämessä | ©Hellotickets

Madison Square Garden, lempinimeltään "maailman tunnetuin Colosseum", on valtava sisäareena Manhattanin keskustassa, joka tunnetaan New York Knicksin (NBA) ja New York Rangersin (NHL) kotiareenana. Haluatko kokea legendaarisen MSG:n taikaa?

Vieraile Madison Square Gardenissa opastetulla kierroksella tai osta lippuja

New York Knicks vastaan Phoenix Suns Madison Square Gardenissa| ©James Trosh
New York Knicks vastaan Phoenix Suns Madison Square Gardenissa| ©James Trosh

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa tutustua stadioniin sisältä käsin:

Madison Square Gardenin kiertoajelu

Varaamalla opastetun kierroksen pääset Madison Square Gardeniin ja näet laitoksen sisätilat ja kaikki alueet. Lippuja voi ostaa MSG:n aulassa sijaitsevasta Chase Square Team Store -myymälästä.

Huomaa, että jos olet ostanut jonkin New Yorkin turistikortin, tämä kierros sisältyy hintaan ilmaiseksi. Jos sinulla on siihen varaa, suosittelen ostamaan New Yorkin nähtävyyskortin, sillä sen avulla voit vierailla monissa muissa New Yorkin nähtävyyksissä.

Osta Knicksin (NBA) tai Rangersin (NHL) liput

Osta lippu Knicksin tai Rangersin peliin ja koe itärannikon parhaan urheilulajin tunnelma ja juhlat. Näin pääset stadionille ja voit vierailla monilla sen osastoilla sen lisäksi, että sinulla on hauskaa katsella maailmanluokan peliä.

Varaa vierailu Madison Square Gardeniin

Millainen on Madison Square Gardenin kierros?

Madison Square Gardenin sisätilat, tyhjä| ©Wikimedia
Madison Square Gardenin sisätilat, tyhjä| ©Wikimedia

MSG-kierros alkaa kehäkehältä, jossa on useita valokuvia tämän noin vuonna 1874 syntyneen, useita kertoja puretun ja uudelleenrakennetun stadionin historiasta. Nykyinen MSG on neljäs MSG, ja se avattiin vuonna 1968.

Kierroksen tämä osa on hyvin informatiivinen, sillä kuvien, interaktiivisten näyttöjen ja lyhyen kuvauksen avulla voimme tutustua ikonisiin kohtauksiin urheilun, musiikin tai yhteiskunnallisten tapahtumien maailmasta, jotka ovat tapahtuneet täällä.

Vierailun jatkuessa pidin kovasti esillä olevista jättimäisistä paneeleista, sillä sen lisäksi, että ne kertovat päätapahtumasta, niissä näytetään myös kyseiseen hetkeen liittyviä esineitä. Patrick Ewingin varusteista "The Dunk" -yönä aina valokuviin ja kutsuihin J.F. Kennedyn syntymäpäiviltä, jolloin Marilyn Monroe lauloi hänelle "Happy Birthday".

Varaa vierailu Madison Square Gardeniin

Vierailu aitiossa ja Bridge-tasolla

Madison Square Garden, New York Knicksin kotistadion| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, New York Knicksin kotistadion| ©Ajay Suresh

Sen jälkeen käymme skybox-alueella, jossa meillä on mahdollisuus nähdä näiden miljonäärien, taiteilijoiden ja poliitikkojen VIP-tilojen sisätilat. Sieltä ei puutu mitään! Baari, mukavat istuimet, buffet ja etuoikeutetut näkymät kentälle.

Tosin yksi Madison Square Gardenin alueista, josta pidin eniten, on stadionin huipulla sijaitseva The Bridge Level, joka luotiin vuonna 2011 ja josta on näkymät, jotka eivät sovi niille, jotka pelkäävät korkeita paikkoja. Tunnelma kentällä on barbaarinen.

Varaa vierailu Madison Square Gardeniin

Joukkueiden pukuhuoneiden ja pukuhuoneiden läpi kulkeminen

Knicks kesken pelin MSG:llä| ©Wikimedia
Knicks kesken pelin MSG:llä| ©Wikimedia

Sieltä ryhmä suuntasi stadionin alemmalle tasolle, jossa pukuhuoneet sijaitsevat. Jos olet onnekas, pääset vierailemaan niissä, sillä ne eivät ole käytettävissä pelipäivinä. Se on erittäin mielenkiintoista, koska pääsee joukkueiden kulissien taakse ja näkee sellaista, mitä useimmat ihmiset eivät koskaan näe. Opas selitti meille, että riippuen siitä, mikä joukkue pelaa, kilvet vaihtuvat, ja taikauskon vuoksi pelaajat tai vierailijat eivät saa astua niiden päälle.

Älä ole huolissasi, jos vierailu osuu ottelupäivään, sillä opas näyttää sinulle yhden pukuhuoneista, joissa musiikkitähdet valmistautuvat ennen lavalle menoa. On myös erittäin jännittävää nähdä se ja kuulla anekdootteja.

Varaa kierros Madison Square Gardeniin

Madison Square Gardenin kierroksen ja vierailun aikataulu

Boston Celtics vastaan Brooklyn Nets Madison Square Gardenissa.| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vastaan Brooklyn Nets Madison Square Gardenissa.| ©Erik Cleves Kristensen

Kierroksia järjestetään normaalisti päivittäin klo 9.30-15. 00 ja Knicksin pelatessa klo 12.15-15.00, mutta ennen Madison Square Gardenin kierroksen varaamista suosittelen, että tarkistat, onko kierrokselle suunniteltuna päivänä tapahtumia.

Kierroksia tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja niitä tarjotaan saatavuuden mukaan, sillä tapahtumien vuoksi muutoksia voi tapahtua ilman ennakkoilmoitusta. On suositeltavaa saapua Madison Square Gardeniin 10-15 minuuttia ennen suunniteltua kierrosaikaa. Huomaathan, että Madison Square Garden -kierros on suljettu 28. helmikuuta - 14. maaliskuuta.

Varaa kierros Madison Square Gardeniin

Tutustu MSG:n kenttään virtuaalitodellisuudessa

Madison Square Gardenin ulkoasu| ©Wikimedia
Madison Square Gardenin ulkoasu| ©Wikimedia

Ennen kierroksen päättymistä he myös esittelevät sinulle areenan. Joskus se on koripallokenttä, joskus jääkiekkokenttä, joskus rakenteilla oleva näyttämö - aina on wow-tekijä! Sen päälle ei kuitenkaan saa astua, vaikka sen näkee täydellisesti sivusta.

Madison Square Gardenin kierroksen aikana on myös erittäin hieno kokemus, jossa virtuaalitodellisuuslasien avulla näet live-esityksiä, joita stadionilla järjestetään, ja kaikki työt, joita tehdään koripallokentän muuttamiseksi jäähalliksi tai näyttämöksi.

Tutustu matkamuistomyymälään ennen lähtöäsi

Knicks-paidat| ©NBA.com
Knicks-paidat| ©NBA.com

Madison Square Gardenin kierros päättyy siihen, mihin kaikki päättyy: lahjatavarakauppaan. Hyödynnä tilaisuutta ja osta suosikkijoukkueesi pelipaita tai lippis, jotta voit käyttää sitä, kun palaat katsomaan NBA- tai NHL-ottelua.

Missä Madison Square Garden sijaitsee ja miten sinne pääsee?

Manhattanin kartta, jossa on Madison Square Gardenin sijainti Midtownissa
Manhattanin kartta, jossa on Madison Square Gardenin sijainti Midtownissa
  • Madison Square Garden sijaitsee Manhattanin Midtownissa, 7th Avenuella 31. ja 33. kadun välissä.
  • Areena sijaitsee aivan Penn Stationin yläpuolella, ja sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Lähin metroasema on 34th Street - Penn Station (1, 2, 3, A, C, E).

Tutustu Madison Square Gardeniin New Yorkissa

Miten ostaa NBA- tai NHL-lippuja Madison Square Gardeniin?

Madison Square Gardenin sisällä| ©Emmanuel Milou
Madison Square Gardenin sisällä| ©Emmanuel Milou

Jos haluat ostaa lippuja Knicksin tai Rangersin otteluun, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Osta ne etukäteen verkossa

Jos olet innostunut urheilusta ja olet sisällyttänyt NBA- tai NHL-ottelun New Yorkin matkaasi, neuvon sinua ostamaan liput netistä ennen matkaa.

Jotta saat parhaan paikan halvimmalla hinnalla, on tärkeää ostaa liput mahdollisimman pian. Kysyntä jääkiekko- ja erityisesti koripallo-otteluun on erittäin suurta, joten liput myydään yleensä nopeasti loppuun.

Yleensä hinnat nousevat ottelupäivän lähestyessä ja tarjonta vähenee, aivan kuten esimerkiksi lentojen kohdalla. Jos siis odotat liian kauan lippujen ostamista, on vaarana, että liput loppuvat kesken tai joudut maksamaan liikaa paikoista, joista on huonompi näköala. Toinen etu lippujen ostamisessa verkosta on se, että voit valita itsellesi mieluisimman istumapaikan Madison Square Gardenissa.

Stadionin lippukassalla

Se ei kokemukseni perusteella vaikuta suositeltavimmalta vaihtoehdolta. Selitän miksi: ensinnäkin Knicks- tai Rangers-lippujen ostaminen New Yorkiin saavuttuasi tarkoittaa, että sinun on sopeuduttava lipputoimiston aukioloaikoihin, matkustettava stadionille ja odotettava erittäin pitkässä jonossa lippuja ostaaksesi. Tämä tarkoittaa, että tuhlaat suuren osan matka-ajastasi Madison Square Gardenin ulkopuolella jonottamiseen.

Lisäksi lippujen hankkiminen Madison Square Gardenin lipputoimistosta tapahtuu kuukausia myöhemmin kuin silloin, kun olisit voinut ostaa liput kotoa, vaihtoehtoja on vähemmän ja liput saattavat olla jopa kullan hintaisia. Tai ne ovat loppuunmyytyjä, koska NBA- tai NHL-lippujen kysyntä on suurta.

Osta NBA-lippuja

Miten valitset hyvän istumapaikan Madison Square Gardenin tapahtumaan?

NBA:n istumapaikkakartta| ©Hellotickets
NBA:n istumapaikkakartta| ©Hellotickets

Se riippuu tietenkin budjetistasi, sillä lippujen hinta riippuu yleensä suoraan siitä, kuinka lähellä kenttää olet. Halvimmat paikat vastaavat kauimmaisia ja korkeimpia paikkoja sekä kulmissa ja seinän vieressä olevia paikkoja, kun taas hinta nousee sitä mukaa, mitä lähemmäs kenttää pääset.

Madison Square Gardenissa paras sektori par excellence vastaa sivuja lähes kentän juurella, josta näet pelin ja pelaajat melkein kuin yksi joukkueesta, vaikka ne ovatkin kalleimmat paikat. Hyvin mielenkiintoisia hintoja on yleensä myös korien tai maalien takana, jos haluat nähdä NBA:n tai NHL:n tähdet läheltä maksamatta VIP-paikoista.

Joka tapauksessa, kun ostat lippuja netistä, sinulle näytetään yleensä kuva, jossa on näkymät Madison Square Gardenin valitulta sektorilta, jotta tiedät paremmin, mikä paikka kannattaa valita.

Osta NBA-lippuja

Miten saan netistä ostamani NBA- tai NHL-liput ja saapuvatko ne ajoissa?

MSG:n katsomo jääkiekko-ottelun aikana| ©Seth Hoffman
MSG:n katsomo jääkiekko-ottelun aikana| ©Seth Hoffman

Liput ovat sähköisiä ja ne lähetetään sinulle sähköpostitse, jotta voit käyttää niitä aina kun tarvitset niitä. Ainoa asia, joka sinun on hyvä tietää, on se, että turvallisuussyistä liput myönnetään Yhdysvalloissa yleensä muutamaa päivää ennen peliä, joten niiden saaminen voi kestää jonkin aikaa (mutta älä huoli, tämä on normaalia ja ne saapuvat aina ajoissa).

Pitääkö minun tulostaa liput?

Lue saamasi ohjeet huolellisesti, sillä yleensä niitä ei tarvitse tulostaa. Jos olet kuitenkin saanut lippusi PDF-muodossa ja haluat tulostaa ne mieluummin, mutta olet jo poissa kotoa, älä huoli. Yleensä hotelli auttaa sinua tulostamaan ne tai voit etsiä Staplesin (paperikauppa) tai Copy Centerin (Google Maps on liittolaisesi), josta voit tulostaa ne lähellä hotelliasi tai stadionia.

Entä jos minulla ei ole internetiä, miten pääsen käsiksi lippuihin?

Jos sinulla ei ole vakaata yhteyttä tai sinulla ei ole dataa matkasi aikana, älä huoli. Voit aina ladata ne hotellissasi (tai tavallisessa Starbucksissa), jotta ne ovat valmiina stadionille saapuessasi.

.

Osta NBA-lippuja

Milloin mennä stadionille peli- tai konserttipäivinä?

Knicks-joukkueen logo| ©Michael Tipton
Knicks-joukkueen logo| ©Michael Tipton

Päivät, jolloin Knicks tai Rangers pelaavat Madison Square Gardenissa, ovat kaupungissa erityisiä päiviä. Sen voi tuntea ilmapiirissä, ja New Yorkin kaduilla on tavallista enemmän ihmisiä.

Monet ihmiset kävelevät tai vuokraavat polkupyörän Manhattanin sydämessä sijaitsevalle stadionille ja käyttävät tilaisuutta hyväkseen kiertelemällä lähiympäristöä. Toiset saapuvat julkisilla liikennevälineillä, joten on tärkeää olla tietoinen liikenteestä tai ruuhka-ajasta, jotta pääsee Madison Square Gardeniin kiireessä.

Pelipäivänä suosittelen menemään paikalle vähintään tunti etukäteen, jotta pääset turvakaaren läpi, löydät paikkasi, koet tunnelman ennen peliä cheerleadereiden musiikin ja tanssin kera, kuuntelet Amerikan hymnin ennen pelin alkua ja katsot, kun pelaajat astuvat kentälle. Spektaakkeli sinänsä!

Osta NBA-lippuja

Ovatko reput ja kamerat sallittuja?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Madison Square Gardenin virallisten suositusten mukaan areenalle ei kannata tuoda reppuja tai tarpeettoman suuria esineitä. Sen lisäksi, että istumapaikkoja ei myöskään ole rajattomasti, joudut viemään kaikki laukut turvatarkastuksen läpi, mikä epäilemättä hidastaa pääsyäsi stadionille.

Maksavatko lapset sisäänpääsymaksua MSG:ssä?

Lapset kadulla| ©Maxime Auger
Lapset kadulla| ©Maxime Auger

Urheilu on erittäin perheystävällinen spektaakkeli, johon monet vanhemmat osallistuvat lastensa kanssa, mutta kysymykseen siitä, maksavatko lapset sisäänpääsymaksun, Madison Square Gardenin käytännöt määräävät, että kahden vuoden iän täyttäneillä lapsilla on oltava lippu.

Jos olet menossa stadionille alle kaksivuotiaiden lasten kanssa, ota mukaan todistus lasten iästä siltä varalta, että sitä kysytään sisäänkäynnillä. Kelvollisia henkilöllisyystodistuksia ovat syntymätodistus tai passi.

Miksi vierailla Madison Square Gardenissa

Madison Square Gardenin ulkoasu Manhattanin sydämessä.| ©Hellotickets
Madison Square Gardenin ulkoasu Manhattanin sydämessä.| ©Hellotickets

New Yorkiin mennään pitämään hauskaa, ja vaikka et pitäisikään urheilusta, etenkään NBA:sta tai NHL:stä, totuus on, että koripallo- tai jääkiekko-ottelun katsominen Yhdysvalloissa on todellinen spektaakkeli, jossa on musiikkia, tanssia, juhlimista ja tietysti urheilua. Madison Square Gardenissa on loistava tilaisuus kokea huippu-urheilun elämys ja tunnelma, jota et voi jättää väliin.

Yli 20 000 hengen ja viiden kerroksen tilavuudellaan tämä on yksi kaupungin tärkeimmistä monitoimihalleista. Madison Square Garden on merkittävä urheiluhalli maan itärannikolla, sillä se on sekä New York Knicksin (NBA) että New York Rangersin (NHL) koti.

Varaa vierailu Madison Square Gardeniin

MSG:ssä järjestetyt historialliset tapahtumat

Knicksin pukuhuoneen sisällä| ©AtlasMasland
Knicksin pukuhuoneen sisällä| ©AtlasMasland

Tämä paikka on amerikkalaisen urheilun elävää historiaa ja New Yorkin ikoni. Vuosikymmeniä se oli nyrkkeilyn mekka, ja kehässä ottelivat sellaiset legendat kuin Muhammad Ali, Mike Tyson, Joe Frazier ja Rocky Marciano. Vaikka nyrkkeilyotteluita järjestetään siellä yhä nykyäänkin, tärkeimmät ottelut käydään Las Vegasissa MGM Grandin kaltaisissa hotelleissa.

Madison Square Gardenin historia liittyy kuitenkin myös suuriin musiikkitapahtumiin, sillä sen historian aikana siellä ovat konsertoineet muun muassa sellaiset suositut artistit kuin Elvis Presley, Frank Sinatra, John Lennon, Madonna, Michael Jackson, The Rolling Stones ja Queen.

Sen tiloja on käytetty jopa poliittisiin kokouksiin (kuten republikaanien puoluekokoukseen vuonna 2004) tai uskonnollisiin kokouksiin (kuten paavi Franciscuksen vuonna 2015 pitämään suureen saarnaan).

Varaa vierailu Madison Square Gardeniin

Muita mielenkiintoisia vaihtoehtoja New Yorkissa

Brooklyn Netsin stadion| ©Malvina Battison
Brooklyn Netsin stadion| ©Malvina Battison

Jos aiot käydä NBA-ottelussa New Yorkissa, mitä suosittelen lämpimästi, tarkista matkasi aikana pelattavien otteluiden aikataulu etukäteen. Jos olet Isossa Omenassa lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana, näet todennäköisesti Knicksin tai Brooklyn Netsin pelin.

Jos siis haluat täydellisen kokemuksen, voit Madison Square Gardenin nurkkiin tutustumisen lisäksi käydä myös Barclays Centerissä, Brooklyn Netsin kotistadionilla, ja katsoa heidän peliään.

Lopuksi en voi olla suosittelematta muita joukkueita, jotka johtavat urheilua New Yorkissa ja joita katsellessasi voit tuntea uppoutuvasi täysin tyypilliseen amerikkalaiseen elokuvaan. Näitä ovat New York Giants, joka pelaa amerikkalaista jalkapalloa MetLife Stadiumilla, ja baseball-tähdet, kuten legendaarinen New York Yankees, stadionillaan Pohjois-Manhattanilla.

Varaa vierailu Madison Square Gardeniin