Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten

Jos suunnittelet matkaa New Yorkiin, hyvän sairausvakuutuksen ottaminen mukaan on tärkeää, jotta kaikki huolet poistuvat. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten valitset parhaan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten

Lääkäripalvelut New Yorkissa | ©Bermix Studio

Kun suunnittelet kaikkea, mitä haluat tehdä ja nähdä New Yorkissa, älä unohda, että on olemassa muutamia asioita, jotka helpottavat elämääsi New Yorkissa. ESTA-viisumin hankkiminen tai hyvän sairausvakuutuksen ottaminen on yksi niistä.

Yhdysvalloissa terveydenhuolto on yksityistä, ja se voi tulla matkustajille hyvin kalliiksi, jos matkan aikana sattuu vahinko eikä heillä ole sairausvakuutusta. Siksi on parempi varautua ja ottaa sairausvakuutus ennen New Yorkiin matkustamista.

Tarvitsenko sairausvakuutuksen matkustaessani New Yorkiin?

Yhdysvaltojen kartta| ©Joey Csunyo
Yhdysvaltojen kartta| ©Joey Csunyo

Yhdysvalloillaei ole terveydenhuoltosopimuksia muiden maiden kanssa, joten vaikka matkustaisit New Yorkiin eurooppalaisen sairaanhoitokortin tai oman maasi sairaanhoitokortin kanssa, ne eivät ole voimassa, jos sinulle valitettavasti sattuu terveysongelma lomasi aikana.

Siksi sinun on otettava sairausvakuutus, joka kattaa terveydenhuollon kustannukset, jos joskus tarvitset sitä. Vakuutus ei ole pakollinen, sillä sinulta ei kysytä sitä lentokentän turvatarkastuksessa, mutta terveydenhuolto on tässä maassa yksityistä, ja usko pois, että se voi olla hyvin kallista matkailijalle. Vakuutuksen ottaminen säästää sinulta paljon vaivaa!

Mitkä ovat terveydenhuoltokustannukset Yhdysvalloissa?

Lääkinnälliset välineet| ©Unsplash
Lääkinnälliset välineet| ©Unsplash

Suosittelen, että ennen kuin ylität lammen, tutustut Yhdysvaltojen terveydenhuoltojärjestelmään ja matkavakuutukseen. Se on lisäkustannus, mutta jos jostain syystä tarvitset lääketieteellistä apua New Yorkin matkasi aikana, voit olla varma, että sinusta huolehditaan ja palaat kotiin velattomana. Muussa tapauksessa joudut kantamaan erittäin korkeat kustannukset, jos et ole vakuutettu. Tässä on muutamia hintavertailukohtia:

 • Konsultaation vähimmäishinta on 300 dollaria (noin 279,50 euroa).
 • Reseptikäynti voi maksaa 350 dollaria (noin 326 euroa).
 • Murtuneen jalan hoito voi maksaa 7 500 dollaria (noin 8 000 euroa).
 • Kolmen päivän sairaalahoito maksaa keskimäärin noin 30 000 dollaria (noin 32 200 euroa).

Jos sinulla ei ole vakuutusta, kaupungin eri sairaaloissa hoidon hinta vaihtelee, minkä vuoksi voi olla vaikea tietää, kuinka paljon hoito lopulta maksaa. Siksi sanon sen yhä uudestaan ja uudestaan: jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä pankkitililläsi, kannattaa varautua ja ottaa sairausvakuutus ennen New Yorkiin matkustamista.

Milloin kannattaa ottaa sairausvakuutus New Yorkiin?

Online-sairaanhoitokäynti| ©Unsplash
Online-sairaanhoitokäynti| ©Unsplash

Useimpia sairausvakuutuksia ei voi ottaa matkakohteessa, vaan ne on otettava ennen matkaa. Neuvon ostamaan sen mahdollisimman pian. Voit myös lisätä vakuutusturvan matkan peruuntumisen varalta. Tällöin kaikki sairausvakuutusturva ja korvaukset matkan peruuntumisen varalta sisältyvät vakuutukseen.

Mitä sairausvakuutus sisältää: Se kattaa sairauskulut, kotiuttamisen, ennenaikaisen paluun, matkatavarat ja monia muita vakuutustyyppejä.

Mikä matkavakuutus minun pitäisi valita?

Vakuutuksen täyttäminen verkossa| ©Jeshoots.com
Vakuutuksen täyttäminen verkossa| ©Jeshoots.com

New York on yksi niistä kaupungeista, joissa terveydenhuoltokustannukset ovat Yhdysvaltojen korkeimpia. Muihin maihin matkustettaessa yleisin vakuutusturva on yleensä noin 50 000 euroa, mutta täällä se ei välttämättä riitä.

Isoon Omenaan matkustamista varten suosittelen ottamaan sairaus- ja matkan peruuntumisvakuutuksen, joka kattaa vähintään 200 000 euroa (korkeampi on parempi). Mitä korkeampi vakuutus on, sitä kalliimpi se on, mutta en matkustaisi Yhdysvaltoihin tätä pienemmällä vakuutuksella.

Miten valita paras sairausvakuutus New Yorkiin?

Matkaan valmistautuminen| ©Annie Spratt
Matkaan valmistautuminen| ©Annie Spratt

Jos olet jo tutkinut aihetta, olet varmasti huomannut, että markkinoilla on paljon valinnanvaraa, ja vakuutuksia on usein vaikea vertailla, sillä jokaisella vakuutusyhtiöllä on erilaiset ehdot ja kattavuus.

Kaiken lisäksi vakuutusyhtiöt käyttävät hyvin erityistä terminologiaa, joka saattaa kuulostaa sinusta kreikankieleltä, jos se ei ole sinulle tuttua. Miten siis valitset itsellesi parhaan vakuutuksen? Jotta voisit valita sopivimman, tässä on lueteltu, mikä on mielestäni olennaista kaikissa vakuutuksissa, kun on kyse vakuutuksen ottamisesta minkä tahansa yhtiön kanssa.

Mikä on olennaista sairausvakuutuksessa New Yorkiin?

Yhdysvaltojen lippu| ©Joshua Hoehne
Yhdysvaltojen lippu| ©Joshua Hoehne
 • Sairausvakuutus, joka kattaa vähintään 200 000 € tapaturmien ja sairauksien varalta (mitä korkeampi, sitä parempi). Varmista, että osa tästä vakuutuksesta on varattu myös hammashätätapauksia varten (tulehduksen, vamman tai kivun hoitokulut) siltä varalta, että hammas päättää aiheuttaa sinulle ongelmia lomasi aikana.
 • Vakuutukseen kuuluu yleensä myös Espanjassa saatavilla olevien lääkkeiden lähettäminen ulkomaille, vaikka tämä ei olekaan niin tärkeää New Yorkin tapauksessa, josta löydät kaikki tarvitsemasi lääkkeet.
 • Sinunei tarvitse maksaa ennakkoa: Terveydenhoito on Yhdysvalloissa erittäin kallista, joten on tärkeää, että New Yorkiin suuntautuva sairausvakuutuksesi ei vaadi sinulta ennakkoa, vaan vakuutuksenantaja järjestää maksun suoraan sairaalan kanssa. Jotkin vakuutusyhtiöt pyytävät matkustajaa suorittamaan maksun ensin ja korvaavat sen sitten, mutta näin suuren summan maksaminen kerralla voi jättää pankkitilisi horjumaan, ja saatat menettää rahaa valuutanvaihdossa.
 • Kotimatka: On erittäin tärkeää, että vakuutus sisältää vakuutetun sairaankuljetuksen tai kotiuttamisen sairauden tai kuoleman varalta.
 • Oikeusapu ja siviilioikeudellinen vastuu: Valitsemasi vakuutuksen olisi sisällettävä siviilioikeudellinen vastuuturva vahinkojen varalta, joita saatat aiheuttaa kolmansille osapuolille esimerkiksi auto-onnettomuuden sattuessa, sekä oikeusapu, jotta saat tarvittaessa asianajajan neuvoja.
 • Ennenaikainen paluu: Varmista, että valitsemasi vakuutus sisältää ennenaikaisen paluun, jos lähisukulainen kuolee tai joutuu sairaalaan tai jos vakituisessa asuinpaikassasi tai ammatillisissa tiloissasi tapahtuu vakava vahinko, kuten murto, tulipalo, tulva tai räjähdys. Kaikissa näissä tapauksissa sinun on esitettävä tositteet ja asiakirjat, joilla nämä tapahtumat todistetaan.
 • Matkan jatkaminen: Tarkista, kattaako vakuutuksesi matkan jatkamisen, jos joudut palaamaan ennenaikaisesti asuinpaikkaasi. Jos vastaus on kyllä, vakuutus kattaa näissä tapauksissa kustannukset, jotka aiheutuvat paluusta sinne, missä olit ennen tapahtumaa.
 • Matkatavarat: Vakuutus varmistaa, että matkatavarasi on suojattu kaikilta ongelmilta, joita ne kohtaavat matkalla. Esimerkiksi varkauden sattuessa menomatkalla. Myös silloin, jos laukkuasi ei näy matkatavarahihnalla tai jos lentoyhtiö kadottaa sen ja olet ilman matkatavaroita New Yorkin matkasi aikana.
 • Matkan viivästyminen: Matka New Yorkiin on kallis ja vaatii paljon suunnittelua, joten matkustajana haluat luultavasti jonkinlaisen korvauksen, jos lentosi viivästyy tai peruuntuu. Kannattaa lukea vakuutuksen pienellä painettu teksti, sillä vakuutusyhtiöt eivät yleensä maksa korvausta, jos viivästys on lentoyhtiön syytä, jos viivästys ei ole kestänyt vähintään 4-6 tuntia tai jos se johtuu lakosta.
 • Matkan jatkaminen: Jos sinun on jatkettava oleskeluasi New Yorkissa toipumisen vuoksi tai jos tarvitset sukulaisen matkustamaan sinne saattaaksesi sinut, vakuutussopimuksissa on rajoitus majoitukselle päivää ja henkilöä kohti. Tarkista, että summa ei ole liian pieni, sillä hotellit ovat tässä kaupungissa melko kalliita, varsinkin jos varaus on tehtävä viime hetkellä.

Isabel's Travellerin vinkki

Säilytä laskut, valitukset ja kaikki asiakirjat, jotka sinun on lähetettävä vakuutusyhtiölle.

Miten vakuutus toimii, jos tarvitset sitä?

Työskentely| ©Annie Spratt
Työskentely| ©Annie Spratt

Kun otat sairausvakuutuksen New Yorkiin, he lähettävät sinulle kaikki asiakirjat ja antavat sinulle puhelinnumeron, johon voit ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön, jos tarvitset vakuutusta. He ilmoittavat sinulle, mihin sairaalaan sinun on mentävä. Näin sinun ei tarvitse maksaa rahaa etukäteen, vaan vakuutusyhtiösi kattaa kustannukset.

Kun olet ulkomailla ja tapahtuu odottamaton tapahtuma, joka voi aiheuttaa sinulle ahdinkoa, on tärkeää pystyä kommunikoimaan helposti ja nopeasti vakuutusyhtiön kanssa, jotta asia voidaan ratkaista mahdollisimman pian. Kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen ympärivuorokautisen avun puhelinnumeron, mutta se, että niillä on chat, on plussaa, jota sinun kannattaa arvostaa, koska sinulla on avoin viestintäkanava yhtiön kanssa, eikä sinun tarvitse toistaa kaikkea tapahtunutta ja yksityiskohtia joka kerta, kun soitat heille.

Riittääkö luottokorttivakuutus, jos olen vakuutettu Yhdysvalloissa?

Valmiit asiakirjat| ©Kelly Sikkema
Valmiit asiakirjat| ©Kelly Sikkema

Monet matkustajat katsovat, että luottokorttien tarjoama vakuutusturva, kun niillä maksetaan lentolippuja, on riittävä New Yorkiin matkustettaessa. On kuitenkin suositeltavaa tarkistaa korttien ehdot, sillä tarjottu vakuutusmäärä ei välttämättä kata kaikkea, mitä saatat tarvita.

Vaikka sairausvakuutuksen ottaminen New Yorkiin on lisäkustannus, jota ehkä mieluummin välttäisit, koska olet erinomaisessa kunnossa, suosittelen kuitenkin säästelemään kustannuksia, sillä jos lomasi aikana sattuu valitettavasti jokin vahinko, vakuutus säästää sinulta paljon päänvaivaa.

Kattaako vakuutus koronaviruksen aiheuttamat kustannukset?

Kasvonaamarit| ©Unsplash
Kasvonaamarit| ©Unsplash

Nykytilanteen huomioon ottaen on tärkeää, että New Yorkin matkaa varten ottamasi vakuutus kattaa myös terveydenhuollon koronavirustartunnan sattuessa, mukaan lukien testit ja pidennetyn oleskelun majapaikassa, jos joudut karanteeniin.

Miten saan sairausvakuutuksen lisäksi ESTA-viisumin New Yorkiin matkustamista varten?

Matkustaminen| ©Gabrielle Henderson
Matkustaminen| ©Gabrielle Henderson

New Yorkissa on paljon tekemistä ja nähtävää. Jos järjestät matkasi, sinun on sairausvakuutuksen lisäksi ** hankittava ESTA-viisumi, jotta voit saapua Yhdysvalt** oihin matkailijana. Se on hyvin yksinkertainen ja nopea hankkia! Tässä artikkelissa kerron, miten se tehdään verkossa

.