Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten

Jos suunnittelet matkaa New Yorkiin, hyvän sairausvakuutuksen ottaminen mukaan on tärkeää, jotta kaikki huolet poistuvat. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten valita paras.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten

Lääkäripalvelut New Yorkissa | ©Bermix Studio

Kun suunnittelet kaikkea, mitä haluat tehdä ja nähdä New Yorkissa, älä unohda, että on olemassa muutamia asioita, jotka helpottavat elämääsi New Yorkissa. ESTA-viisumin hankkiminen tai hyvän sairausvakuutuksen ottaminen on yksi niistä.

Yhdysvalloissa terveydenhuolto on yksityistä, ja se voi tulla matkustajalle hyvin kalliiksi, jos matkan aikana sattuu vahinko eikä hänellä ole sairausvakuutusta. On siis parasta varautua ja ottaa sairausvakuutus ennen New Yorkiin matkustamista.

1. Tarvitsenko sairausvakuutuksen matkustaakseni New Yorkiin?

Yhdysvaltojen kartta| ©Joey Csunyo
Yhdysvaltojen kartta| ©Joey Csunyo

Yhdysvalloillaei ole terveydenhuoltosopimuksia muiden maiden kanssa, joten vaikka matkustaisit New Yorkiin eurooppalaisen sairaanhoitokortin tai oman maasi sairausvakuutuskortin kanssa, ne eivät ole voimassa, jos sinulle sattuu valitettavasti jokin terveysongelma lomasi aikana.

Siksi sinun on otettava New Yorkiin sairausvakuutus, joka kattaa terveydenhuollon kustannukset, jos tarvitset sitä joskus. Se ei ole pakollinen, koska teiltä ei kysytä sitä lentokentän turvatarkastuksessa, mutta terveydenhuolto tässä maassa on yksityistä, ja uskokaa minua, se voi olla hyvin kallista matkailijalle. Sen hankkiminen säästää teiltä paljon vaivaa!

2. Mitkä ovat sairaanhoitokustannukset Yhdysvalloissa?

Lääketieteelliset välineet| ©Unsplash
Lääketieteelliset välineet| ©Unsplash

Suosittelen, että ennen kuin ylitätte lammen, tutustutte Yhdysvaltojen terveydenhuoltojärjestelmään ja matkavakuutukseen. Se on lisäkustannus, mutta jos jostain syystä tarvitset lääketieteellistä apua New Yorkin matkasi aikana, voit olla varma, että sinusta huolehditaan ja että palaat kotiin velattomana. Muuten joudut vastaamaan erittäin korkeista kustannuksista, joita vakuutusturvan puuttuminen aiheuttaa. Tässä on joitakin viitehintoja:

 • Konsultoinnin vähimmäismaksu on 300 dollaria.
 • Reseptikäynti voi maksaa 350 dollaria.
 • Murtuneen jalan hoito voi maksaa 7 500 dollaria.
 • Kolmen päivän sairaalassaolo maksaa keskimäärin noin 30 000 dollaria.

Jos sinulla ei ole vakuutusta, kaupungin eri sairaaloiden hinnat vaihtelevat, joten et voi tietää varmasti, kuinka paljon hoito lopulta maksaa. Siksi en kyllästy toistamaan sitä: jos haluat välttää ikäviä yllätyksiä pankkitililläsi, on parasta ottaa sairausvakuutus New Yorkissa ennen matkaa.

3. Milloin ottaa sairausvakuutus New Yorkiin?

Käy lääketieteellisessä verkossa| ©Unsplash
Käy lääketieteellisessä verkossa| ©Unsplash

Useimpia sairausvakuutuksia ei voi ottaa matkakohteessa, vaan ne on otettava ennen matkaa. Neuvoni on ostaa se mahdollisimman pian. Voit myös lisätä vakuutusturvan matkan peruuntumisen varalta. Tällöin se sisältää kaiken terveydenhoitoturvan ja korvauksen matkan peruuntumisesta. Mitä terveydenhoitovakuutus sisältää? Sairauskulut, kotiuttaminen, ennenaikainen paluu, matkatavarat ja monet muut vakuutukset.

4. Minkä matkavakuutuksen valita?

Vakuutuksen täyttäminen verkossa| ©Jeshoots.com
Vakuutuksen täyttäminen verkossa| ©Jeshoots.com

New York on yksi niistä kaupungeista, joissa terveydenhuoltokustannukset ovat Yhdysvaltojen korkeimpia. Yleisin vakuutusturva muihin maihin suuntautuvia matkoja varten on yleensä noin 50 000 euroa, mutta täällä se ei välttämättä riitä.

Isoon Omenaan matkustamista varten suosittelen ottamaan sairaus- ja matkan peruutusvakuutuksen, joka kattaa vähintään 200 000 euroa (korkeampi vakuutus on parempi). Mitä korkeampi vakuutussuoja, sitä kalliimpi vakuutus on, mutta en matkustaisi Yhdysvaltoihin vähemmällä vakuutusmaksulla.

5. Miten valita paras sairausvakuutus New Yorkiin?

Matkalle valmistautuminen| ©Annie Spratt
Matkalle valmistautuminen| ©Annie Spratt

Jos olet jo tutkinut aihetta, olet varmasti huomannut, että markkinoilla on paljon valinnanvaraa, ja vakuutuksia on usein vaikea vertailla, koska jokaisella vakuutuksenantajalla on erilaiset ehdot ja katteet.

Lisäksi vakuutusyhtiöt käyttävät hyvin erityistä terminologiaa, joka saattaa kuulostaa kreikankieliseltä, jos se ei ole sinulle tuttua. Miten valitset itsellesi parhaan vakuutuksen? Jotta voisit valita sopivimman, tässä on se, mikä on mielestäni olennaista kaikissa vakuutuksissa, kun teet sopimuksen minkä tahansa yhtiön kanssa.

6. Mikä on olennaista sairausvakuutuksessa New Yorkiin?

Yhdysvaltojen lippu| ©Joshua Hoehne
Yhdysvaltojen lippu| ©Joshua Hoehne
 • Sairausvakuutus kattaa vähintään 200 000 euroa tapaturmien ja sairauksien varalta (enemmän on parempi). Varmista, että osa tästä vakuutuksesta on varattu myös hammashoidon hätäapuun (tulehduksen, vamman tai kivun hoitokulut) siltä varalta, että hammas päättää aiheuttaa sinulle ongelmia lomasi aikana.

 • Kattavuus kattaa yleensä Espanjassa saatavilla olevien lääkkeiden lähettämisen ulkomaille, vaikka tämä ei olekaan niin tärkeää New Yorkin tapauksessa, sillä sieltä löydät kaikki tarvitsemasi lääkkeet.

 • Et joudu maksamaan etukäteen: Terveydenhuolto on Yhdysvalloissa erittäin kallista, joten on tärkeää, että New Yorkin sairausvakuutuksesi ei vaadi sinua maksamaan etukäteen, vaan että vakuutuksenantaja järjestää maksun suoraan sairaalan kanssa. Jotkut vaativat matkustajaa suorittamaan maksun ensin ja sitten he korvaavat sen, mutta näin suuren summan maksaminen kerralla voi jättää pankkitilisi horjumaan, ja saatat myös menettää rahaa valuutanvaihdossa.

 • Kotiinkuljetus: On erittäin tärkeää, että vakuutukseen sisältyy vakuutetun sairauden tai kuolemantapauksen yhteydessä tapahtuva sairaankuljetus tai kotiuttaminen.

 • Oikeusapu ja siviilioikeudellinen vastuu: Valitsemasi vakuutuksen olisi sisällettävä siviilioikeudellinen vastuuturva esimerkiksi auto-onnettomuudessa kolmansille osapuolille aiheuttamiesi vahinkojen varalta sekä oikeusapu, jotta saat tarvittaessa asianajajan neuvoja.

 • Ennenaikainen palautus: Varmista, että valitsemasi vakuutus sisältää ennenaikaisen palautuksen, jos lähisukulainen kuolee tai joutuu sairaalahoitoon tai jos asunnossasi tai liiketiloissasi tapahtuu vakava vahinko, kuten murto, tulipalo, tulva tai räjähdys. Kaikissa näissä tapauksissa sinun on toimitettava tositteet ja todisteet näistä tapahtumista.

 • Matkan jatkaminen: Tarkista, kattaako vakuutuksesi matkan jatkamisen, jos joudut palaamaan asuinpaikkakunnallesi ennenaikaisesti. Jos näin on, vakuutus kattaa näissä tapauksissa kustannukset, jotka aiheutuvat paluusta sinne, missä olit ennen tapahtumaa.

 • Matkatavarat: Se varmistaa, että matkatavarasi on suojattu kaikilta ongelmilta, joita ne kohtaavat matkalla. Esimerkiksi jos matkan aikana tapahtuu varkaus. Myös jos laukkuasi ei näy matkatavarahihnalla tai jos lentoyhtiö kadottaa sen ja olet ilman matkatavaroita New Yorkin matkasi aikana.

 • Matka viivästyy: New Yorkiin matkustaminen on kallista ja vaatii paljon suunnittelua, joten matkustajana haluat todennäköisesti jonkinlaisen korvauksen, jos lentosi viivästyy tai peruuntuu. Kannattaa lukea vakuutuksen pienellä painettu teksti, sillä vakuutusyhtiöt eivät yleensä maksa korvausta, jos viivästys on lentoyhtiön syytä, jos viivästys ei ole kestänyt vähintään 4-6 tuntia tai jos se johtuu lakosta.

 • Matkan jatkaminen: Jos sinun on jatkettava oleskeluasi New Yorkissa toipumisen vuoksi tai jos tarvitset sukulaisen matkustamaan sinne saattaaksesi sinut, vakuutussopimuksissa on rajoitus majoitukselle päivää ja henkilöä kohti. Tarkista, että summa ei ole liian alhainen, sillä hotellit ovat tässä kaupungissa melko kalliita, varsinkin jos varaus tehdään viime hetkellä.

Isabelin matkavinkki

Säilytä laskut, raportit ja muut asiakirjat, jotka sinun on lähetettävä vakuutusyhtiölle.

7. Miten vakuutus toimii, jos tarvitsen sitä?

Työskentely| ©Annie Spratt
Työskentely| ©Annie Spratt

Kun otat sairausvakuutuksen New Yorkiin , he lähettävät sinulle kaikki asiakirjat ja antavat sinulle puhelinnumeron, josta voit ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön, jos sinun on käytettävä vakuutusta. He kertovat sinulle, mihin sairaalaan sinun on mentävä. Näin sinun ei tarvitse maksaa mitään etukäteen, ja vakuutusyhtiösi kattaa kustannukset.

Kun olet ulkomailla ja sinulle sattuu odottamaton tapahtuma, joka voi aiheuttaa sinulle kärsimystä, on tärkeää pystyä kommunikoimaan helposti ja nopeasti vakuutusyhtiön kanssa, jotta asia voidaan ratkaista mahdollisimman pian. Kaikki ne tarjoavat asiakkailleen 24 tunnin neuvontapuhelimen, mutta se, että niillä on chat, on plussaa, jota sinun pitäisi arvostaa, koska sinulla on avoin viestintäkanava yrityksen kanssa, eikä sinun tarvitse toistaa kaikkea tapahtunutta ja yksityiskohtia joka kerta, kun soitat heille.

8. Riittääkö luottokorttivakuutus, jos olen vakuutettu Yhdysvalloissa?

Laaditut asiakirjat| ©Kelly Sikkema
Laaditut asiakirjat| ©Kelly Sikkema

Monet matkustajat uskovat, että luottokorttien tarjoama vakuutusturva lentolippujen maksamisen yhteydessä riittää New Yorkin matkalle. Kannattaa kuitenkin tarkistaa luottokorttien ehdot, sillä niiden tarjoama summa ei välttämättä kata kaikkea, mitä tarvitset.

Vaikka sairausvakuutuksen ottaminen New Yorkiin on ylimääräinen menoerä, jota ehkä haluat mieluummin välttää, koska olet erinomaisessa kunnossa, neuvon sinua olemaan säästelemättä kuluissa, sillä jos lomasi aikana sattuu valitettavasti jokin vahinko, vakuutus säästää sinulta paljon päänvaivaa.

9. Kattaako vakuutus koronaviruksen aiheuttamat kustannukset?

Kasvonaamarit| ©Unsplash
Kasvonaamarit| ©Unsplash

Nykytilanteen vuoksi on tärkeää, että New Yorkin matkaa varten ottamasi vakuutus kattaa myös terveydenhoidon koronavirustartunnan varalta, mukaan lukien testauksen ja majoituspaikan pidentämisen, jos joudut karanteeniin.

10. Miten saan sairausvakuutuksen lisäksi ESTA-viisumin New Yorkiin matkustamista varten?

Matkustaminen| ©Gabrielle Henderson
Matkustaminen| ©Gabrielle Henderson

Jos järjestät matkasi New Yorkiin, sinun on sairausvakuutuksen lisäksi hankittava ESTA-viisumi, jotta voit saapua Yhdysvalt oihin matkailijana. Viisumin hankkiminen on hyvin yksinkertaista ja nopeaa! Tässä artikkelissa kerron, miten se tehdään verkossa