Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

The Vessel New YorkLiput: vaihtoehdot ja kuinka ostaa ne

Kerron, miten voit nousta ylös ja ottaa kaiken irti yhdestä Manhattanin innovatiivisimmista rakennuksista.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

The Vessel New YorkLiput: vaihtoehdot ja kuinka ostaa ne

Aluksen rakenne ulkopuolelta katsottuna | ©Hellotickets

The Vessel on osa Hudson Yardsin saneeraushanketta, joka on Manhattanin Midtownin uusi hienostunut asuinalue. Se on futuristinen rakennelma, joka on jossain taideteoksen ja turistinähtävyyden välimaastossa ja josta on tullut tämän trendikkään kaupunginosan ikoninen maamerkki.

Arvostetun arkkitehdin Thomas Heatherwickin suunnittelemasta rakennuksesta on sen avaamisen jälkeen tullut New Yorkin ehdoton nähtävyys. The Vessel on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, joten hankkimalla liput etukäteen The Vesseliin säästyt jonottamiselta ja pääset takuulla katsomaan näkymiä. Näin hankit liput netistä The Vesseliin!

Miten ostaa lippuja The Vessel -tapahtumaan

Paras tapa hankkia liput The Vesseliin on ostaa ne etukäteen netistä. Tämä on täydellinen tapa ohittaa pitkät jonot ja nauttia näkymistä tästä upeasta rakennuksesta, joka on yksi kaupungin uusimmista lisäyksistä sen ikonisiin nähtävyyksiin.

Jos varaat tämän lipun etukäteen, voit varmistaa, että sinulla on aikaa tutustua tämän monumentaalisen veistoksen sisätiloihin. Se on ulkoisesti yhtä upea kuin sisältä. Se kohoaa yli 45 metriä maanpinnasta ja siinä on 16 kerrosta pohjakerroksesta ylimpään kerrokseen. Se koostuu 154 portaasta, jotka yhdistävät 80 porrastasannetta, joissa voit pitää tauon ja katsella näkymiä.

Pohjakerroksessa on neljä polkua, jotka ulottuvat korkeuksiin yhteensä 2 500 askelman kautta. Vaikka se voi tuntua hieman pelottavalta, jos valitset tien ylös vaeltamatta tässä labyrintissa (mikä on vaikeaa, koska haluat tehdä hyvän käännöksen), sinun ei tarvitse kiivetä kovinkaan monta askelmaa, ja kiipeäminen on sen arvoista.

Varaa aikaa nauttia vierailustasi kaikessa rauhassa, sillä vaikka näyttää siltä, että näet kaiken hyvin nopeasti ja ensi silmäyksellä jätät kaiken "peittoon", jokainen portaikko tai polku avaa täysin erilaisia näkymiä. Jos pidät valokuvauksesta, ota kamerasi (tai matkapuhelimesi) mukaan runsaasti akkuvirtaa, sillä kyllästyt pian leikkimään sen tuottamilla optisilla efekteillä.

Varaa Hudson Yards ja High Line -kierros

Miltä rakenteen ulkopuoli näyttää

The Vessel -rakenteen katunäkymät| ©Hellotickets
The Vessel -rakenteen katunäkymät| ©Hellotickets

Aluksi on hyvä tietää, että The Vessel on ollut heti keväällä 2019 avautumisestaan lähtien hitti. Se sijaitsee Hudson Yardsissa, uudella asuinalueella saaren länsipuolella Hudson-joen varrella, ja se kohoaa vaikuttavasti korkeiden pilvenpiirtäjien ja kauniisti maisemoitujen puutarhojen keskellä. Varhaislipulla The Vesseliin voit mennä sisälle, eksyä ja katsella sen nurkkia ja kolkkia.

Se on helppo havaita, koska se on todellinen katseenvangitsija. Tämä futuristinen rakennelma, jota monet ihmiset muistuttavat mehiläispesästä, maljakosta, rintakehästä tai jopa shawarmasta, on päällystetty kuparinvärisillä teräslevyillä, jotka antavat sille lämpöä, joka samalla heijastaa ympäröivää maisemaa.

Millaiset näkymät huipulta avautuvat

The Vessel -rakenteen yläosassa| ©Hellotickets
The Vessel -rakenteen yläosassa| ©Hellotickets

The Vessel -aluksen huipulta avautuvat kiehtovat näkymät Hudson-joelle, ympäröiviin pilvenpiirtäjiin, The Shed -kulttuurikeskukseen ja High Line-puistoon. Jos skannaat taivaanrantaa, näet One World Trade Centerin ja Empire State Buildingin. Ja tietenkin rakennuksen magneettinen sisäinen rakenne. Näkymät alas maahan ovat henkeäsalpaavat. Minä vaadin: et lopeta kuvien ottamista!

Missä The Vessel on ja miten sinne pääsee?

The Vessel -hotellin sijainti Manhattanin kartalla| ©Hellotickets
The Vessel -hotellin sijainti Manhattanin kartalla| ©Hellotickets

Alus sijaitsee osoitteessa 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, Yhdysvallat. Voit kävellä sinne mukavasti Times Squarelta tai High Linelta (vierailet siellä varmasti matkasi aikana). Muuten sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä: lähin metroasema on 34 St Hudson Yards (linja 7).

Varaa kierros Hudson Yardsissa ja High Linessa

Aukioloajat

Sisäkuva The Vessel -rakenteesta| ©Hellotickets
Sisäkuva The Vessel -rakenteesta| ©Hellotickets

Alus on tällä hetkellä suljettu toistaiseksi.
Normaalit aukioloajat ovat: päivittäin klo 11-19.

Osta liput The Vessel -elokuvaan lippukassasta

Näkymät The Vessel -aluksen sisältä| ©Hellotickets
Näkymät The Vessel -aluksen sisältä| ©Hellotickets

Voit yrittää saada ilmaisen lipun The Vesseliin Vesselin lipunmyyntipisteestä, joka aukeaa klo 11. Aikaisemmin aamulla lippuja voi olla helpompi saada, mutta suuren kävijämäärän vuoksi lippuja ei taatusti ole saatavilla, ja vaarana on jäädä ulkopuolelle.

Saavutettavuus

 • Pyörätuolia käyttäviä liikuntarajoitteisia kävijöitä varten The Vesselissä on hissi veistoksen ylimpään kerrokseen.
 • Palvelueläimet ovat tervetulleita
 • Esteettömyystarpeet on ilmoitettava varauksen yhteydessä.

Hauskoja faktoja The Vesselistä

The Vessel -rakenteen sisätilat ja sen hissi| ©Hellotickets
The Vessel -rakenteen sisätilat ja sen hissi| ©Hellotickets
 • Se vihittiin käyttöön 15. maaliskuuta 2019.
 • Sen on suunnitellut englantilainen arkkitehti Thomas Heatherwick, joka on Lontoon vuoden 2012 olympialaisten kattilan tekijä.
 • Alus näyttää jalokiveltä. Ei vain arkkitehtonisesti vaan myös taloudellisesti: se maksoi huimat 200 miljoonaa dollaria, mikä ylitti alkuperäisen 75 miljoonan dollarin budjetin.
 • Vaikka kaikki tuntevat sen nykyään nimellä The Vessel, sillä oli aikoinaan vähemmän tarttuva nimi: New Yorkin portaikko. Koska newyorkilaiset kuitenkin käyttävät tästä monumentista lukuisia lempinimiä (mehiläispesä, korsetti, shawarma, maljakko...), sen omistava yhtiö avasi kilpailun, jossa etsitään sille parasta nimeä - keksitkö sinä tarttuvan nimen?
 • Lipunmyyntijärjestelmä otettiin käyttöön sen varmistamiseksi, että muistomerkillä vierailee kerrallaan enintään 700 ihmistä.
 • Vielä suhteellisen hiljattain alue, jolla The Vessel sijaitsee, oli suuri, teollisen näköinen halli, joka toimi junien pysäköintialueena. Tämä alue on kuitenkin elvytetty, ja tämä innovatiivinen rakennus toimii rautatien pysäköintialueiden tuuletuskatoksena, viemärisäiliönä ja sadeveden käsittelypaikkana.

Mutta... Mikä on Hudson Yards?

Näkymät Hudson Yardsille| ©Hellotickets
Näkymät Hudson Yardsille| ©Hellotickets

Juuri kun luulimme, ettei Manhattanilla ole enää tilaa rakentaa uusia kaupunginosia, Hudson Yards syntyi Hudson-joen varrella sijaitsevaan entiseen teollisuusjunavarikkoon. Mutta Big Applen kaltaisessa vilkkaassa ja jatkuvasti muuttuvassa kaupungissa, jossa neliömetri on erittäin arvokas, monet ovat ottaneet tähtäimiinsä tämän keskeisellä paikalla sijaitsevan ja vajaakäytössä olevan alueen elvyttääkseen sen ja muuttaakseen sen ylelliseksi asuinalueeksi Midtown New Yorkissa.

Hudson Yards on edelleen rakenteilla, ja uusia pilvenpiirtäjiä, kulttuurikeskuksia, puutarhoja, toimistoja ja ostoskeskuksia avataan lähivuosina. Toistaiseksi paras tekosyy vierailla Hudson Yardsissa on The Vessel, mutta se ei ole ainoa:

Käy Little Spainin markkinoilla

Pikku-Espanjan elintarvikemarkkinat| ©Loff.it
Pikku-Espanjan elintarvikemarkkinat| ©Loff.it

Kyseessä ovat espanjalaiset gastronomiset markkinat, jotka ovat José Andrésin ja Ferránin ja Albert Adrian veljesten kaltaisten tunnettujen kokkien leimaamia ja jotka tuovat New Yorkiin aitoa espanjalaista ruokaa. Tämä ravintolatila liittyy muiden markkinoiden, kuten Eatalyn ja Le Districtin, aloittamaan trendiin, jossa keskitytään italialaiseen ja ranskalaiseen keittiöön.

Tutustu The Shediin

The Shed valaistu| ©Theshed.com
The Shed valaistu| ©Theshed.com

Se on New Yorkin uusi monitaidekeskus, joka on luotu esittelemään kaikenlaisia taiteellisia kokemuksia (tanssia, teatteria, teknologiaa, musiikkia jne.) kaikille yhteisöille.

Hankkeen tarkoituksena on koota yhteen tämän hetken merkittävimmät lahjakkuudet. Yksi sen hämmästyttävimmistä ominaisuuksista on se, että se on rakennettu kahdeksi rakennukseksi yhdessä, sillä peittomainen ulkokuori on pyörillä ja sitä voidaan siirtää, jolloin toinen, täysin erilainen rakennus paljastuu.

Climb The Edge Observatory

The Edgen lasitettu observatorio| ©Edge
The Edgen lasitettu observatorio| ©Edge

30 Hudson Yardsin Edge Observatory on 345 metrin korkeudellaan läntisen pallonpuoliskon korkein avoin näköalatasanne. Se sijaitsee rakennuksen 100. kerroksessa, ja sieltä on upeat näkymät Hudson-joelle, keskustaan ja One World -pilvenpiirtäjälle.

Jos pidät New Yorkin näköalatasanteista, sinun kannattaa ehdottomasti lisätä Edge Observatory listallesi Empire State Buildingin, Top of the Rockin ja One World Observatoryn ohella. Ne kaikki tarjoavat ainutlaatuisen ja erilaisen näkymän pilvenpiirtäjien kaupungin horisonttiin. Kerron tässä, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit vierailla siellä: Empire State BuildingKiipeäminen, Top of the Rockin liput y The Edge New YorkLiput: vaihtoehdot, kuinka ostaa ne, aukioloajat, jne..

Kävele pitkin High Linea

High Linen osa| ©Hellotickets
High Linen osa| ©Hellotickets

New Yorkissa on useita viheralueita, jotka ovat todellisia rauhan keitaita keskellä tätä vilkasta kaupunkia, jonne newyorkilaiset tulevat nauttimaan luonnosta. High Lane ei kuitenkaan ole samanlainen kuin muut. Se on korkealle kohoava puisto, joka on rakennettu vanhalle hylätylle junaradalle, joka otettiin talteen ja muutettiin kasvillisuutta, seinämaalaustaidetta ja veistoksia sisältäväksi tilaksi, joka ulottuu yli 20 kadun varrelle.

Kävely High Lanea pitkin kestää noin tunnin, ja suosittelen käymään siellä keväällä ja kesällä, jolloin se on kauneimmillaan.

Käy ostoksilla The Shopsissa

Näkymät The Vesseliin The Shops -ostoskeskuksesta| ©Hellotickets
Näkymät The Vesseliin The Shops -ostoskeskuksesta| ©Hellotickets

Aivan The Vessel -rakennetta vastapäätä sijaitseva ostoskeskus on täydellinen paikka, halusitpa sitten käydä drinkillä ennen tai jälkeen vierailun tai hemmotella itseäsi luksuskaupassa. Kävely sen ylellisillä käytävillä ja The Vessel -aluksen näkymät sisältä ovat myös vierailun arvoisia.

UKK

 • Tarvitsenko lipun päästäkseni The Vesseliin?

  Kyllä, The Vessel on hiljattain avattu monumenttirakennus New Yorkissa, ja sisäänpääsyyn tarvitaan lippu, sillä kapasiteetti on melko rajallinen.

 • Onko The Vesseliin pääseminen ilmaista?

  Kyllä, virallisella verkkosivustolla he julkaisevat joitakin ilmaisia lippuja. Sinun on pidettävä niitä silmällä, sillä ne myydään nopeasti loppuun. Jos ei, voit varata tavallisen lipun varmistaaksesi sisäänpääsyn.

 • Onko The Vessel yhä suljettu ja milloin se avataan uudelleen?

  Alus on tällä hetkellä väliaikaisesti suljettu, eikä sen uudelleen avaamispäivää ole vielä ilmoitettu.

 • Kannattaako The Vesseliin kiivetä ja kuinka paljon aikaa siihen pitäisi käyttää?

  Kyllä, se on sen arvoinen, sekä avantgardistisen arkkitehtuurinsa ja muotoilunsa että huipulta avautuvien näköalojen vuoksi. Tunti riittää siihen, että ehdit kiertää koko paikan ja "leikkiä" sen parhaiden kuvakulmien kuvaamista.