Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

The Vessel New YorkLiput: vaihtoehdot ja kuinka ostaa ne

Vaikka se on tällä hetkellä suljettu, tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit mennä sinne ja ottaa kaiken irti yhdestä Manhattanin innovatiivisimmista rakennuksista.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

The Vessel New YorkLiput: vaihtoehdot ja kuinka ostaa ne

Astian rakenne ulkopuolelta katsottuna | ©Hellotickets

The Vessel rakennettiin osana Hudson Yardsin saneeraushanketta, joka on Manhattanin Midtownin uusi hienostunut asuinalue. Se on futuristinen rakennelma, joka on jossain taideteoksen ja turistinähtävyyden välimaastossa ja josta on tullut tämän trendikkään kaupunginosan tunnus.

Arvostetun arkkitehdin Thomas Heatherwickin suunnittelemasta The Vesselistä on avaamisensa jälkeen tullut New Yorkin ehdoton nähtävyys, vaikkakin se on tällä hetkellä suljettu toistaiseksi. The Vessel on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä.

Paras vaihtoehto

New York City Hudson Yards ja The High Line Kierros

Astu New Yorkin hienostuneimpaan kaupunginosaan

Vierailet Hudson Yardsissa ja kuljeskelet High Line -puistossa paikallisen oppaan johdolla, joka kertoo sinulle tämän kaupungin länsipuolella sijaitsevan suositun alueen yksityiskohdista.

Tämä puolitoistatuntinen kierros Hudson Yardsin ja The High Linen alueella paikallisen oppaan johdolla ei vie sinua sisälle The Vesseliin, koska se on, kuten sanoin, toistaiseksi suljettu, mutta saat syvällisen katsauksen tähän hienostuneeseen kaupunginosaan New Yorkin länsiosassa, ja voit myös käydä The Edge -nimisellä näköalatasanteella, joka on toinen vaikuttava näköalatasanne.

Hudson Yards on tunnettu innovatiivisista rakennuksistaan, ja siellä on lukuisia pilvenpiirtäjiä, ravintoloita, kauppoja ja taidetta, joihin voit tutustua. Matkan varrella kävelet myös rautatien varteen rakennetun The High Line Park -puiston läpi, josta avautuvat ainutlaatuiset näkymät kaupunkiin.

Näin ostat liput The Vessel -tapahtumaan

Paras tapa hankkia lippu The Vesseliin on ostaa se etukäteen netistä. Näin pääset varmasti tutustumaan tämän monumentaalisen veistoksen sisälle. Se on yhtä näyttävä ulko- kuin sisäpuoleltakin, ja se kohoaa yli 45 metrin korkeuteen maasta, ja siinä on 16 tasoa pohjakerroksesta ylimpään kerrokseen. Se koostuu 154 portaasta, jotka yhdistävät 80 porraskäytävää, joissa voit pysähtyä nauttimaan maisemista.

Pohjakerroksessa on neljä polkua, jotka ulottuvat korkeuksiin yhteensä 2 500 askelman kautta. Vaikka se voi tuntua hieman pelottavalta, jos valitset tiesi ylös vaeltamatta tässä labyrintissa (mikä on vaikeaa, koska haluat tehdä hyvän kierroksen), sinun ei oikeastaan tarvitse kiivetä niin monta askelmaa, ja nousu on sen arvoista.

Varaa aikaa nauttia vierailustasi kaikessa rauhassa ja tee kierros Hudson Yardsissa ja High Linella, sillä tätä New Yorkin aluetta ei kannata jättää väliin. Ja jos pidät valokuvauksesta, ota kamerasi (tai matkapuhelimesi) mukaan runsaasti akkukestoa, sillä saat kyllästyä leikkimään rakennuksen tuottamilla optisilla efekteillä ja monilla matkan varrella olevilla yllätyksillä.

Varaa kierros Hudson Yardsissa ja High Linessa

Miltä rakennuksen ulkopuoli näyttää

Katunäkymiä The Vessel -rakenteesta| ©Hellotickets
Katunäkymiä The Vessel -rakenteesta| ©Hellotickets

Aluksi on hyvä tietää, että The Vessel on ollut heti keväällä 2019 tapahtuneesta avaamisestaan lähtien hitti. Se sijaitsee Hudson Yardsissa, uudessa asuinalueessa Hudson-joen varrella sijaitsevan saaren länsipuolella, ja se seisoo mahtipontisesti korkeiden pilvenpiirtäjien ja kauniisti maisemoitujen puutarhojen keskellä.

Se on helppo havaita, sillä se on todellinen katseenvangitsija. Tämä futuristinen rakennelma, jota monet muistuttavat mehiläispesästä, maljakosta, rintakehästä tai jopa shawarmasta, on verhottu kuparinvärisillä teräslevyillä, jotka tuovat kokonaisuuteen lämpöä ja heijastavat samalla ympäröivää maisemaa.

Varaa kierros Hudson Yardsissa ja High Linessa

Miltä näkymä näyttää huipulta

The Vessel -rakenteen huipulla| ©Hellotickets
The Vessel -rakenteen huipulla| ©Hellotickets

The Vessel -rakenteen huipulta avautuvat kiehtovat näkymät Hudson-joelle, ympäröiviin pilvenpiirtäjiin, The Shed -kulttuurikeskukseen ja High Line-puistoon. Jos skannaat vielä taivaanrantaa, näet One World Trade Centerin ja Empire State Buildingin. Ja tietenkin rakennuksen magneettisen sisäisen rakenteen. Näkymät alas maanpinnalle ovat henkeäsalpaavat. Vaadin: et lakkaa ottamasta kuvia!

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kierros

Missä The Vessel sijaitsee ja miten sinne pääsee

The Vesselin sijainti Manhattanin kartalla| ©Hellotickets
The Vesselin sijainti Manhattanin kartalla| ©Hellotickets

The Vessel sijaitsee osoitteessa 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, Yhdysvallat. Voit kävellä sinne mukavasti Times Squarelta tai High Linelta (vierailet siellä varmasti matkasi aikana). Muuten sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä: lähin metroasema on 34 St Hudson Yards (linja 7). Tutustu metrooppaaseen, niin ei jää epäselvyyksiä.

.

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kiertoajelu

Aukioloajat

Näkymä The Vessel -rakenteen sisältä| ©Hellotickets
Näkymä The Vessel -rakenteen sisältä| ©Hellotickets

Kuten mainittu, The Vessel on tällä hetkellä suljettu toistaiseksi, mutta sen säännölliset aukioloajat ovat päivittäin klo 11-19.

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kierros

Osta liput The Vessel -tapahtumaan lippukassasta

Näkymiä The Vessel -ravintolan sisältä| ©Hellotickets
Näkymiä The Vessel -ravintolan sisältä| ©Hellotickets

Voit yrittää saada ilmaisen lipun The Vesseliin Vesselin lipputoimistosta, joka aukeaa klo 11. Aikaisemmin aamulla lippujen saaminen voi olla helpompaa, mutta suuren kävijämäärän vuoksi lippuja ei taatusti ole saatavilla, ja vaarana on, että jäät ulkopuolelle.

Saavutettavuus

  • Liikuntarajoitteisia ja pyörätuolia käyttäviä kävijöitä varten The Vesselissä on hissi veistoksen ylimpään kerrokseen.
  • Palvelueläimet ovat tervetulleita
  • Esteettömyystarpeet on ilmoitettava varauksen yhteydessä.

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kierros

Hauskoja faktoja The Vesselistä

The Vessel -rakenteen ja hissin sisäpuoli| ©Hellotickets
The Vessel -rakenteen ja hissin sisäpuoli| ©Hellotickets
  • Se avattiin 15. maaliskuuta 2019.
  • Sen on suunnitellut englantilainen arkkitehti Thomas Heatherwick, Lontoon vuoden 2012 olympialaisten kattilan tekijä.
  • The Vessel näyttää jalokiveltä. Ei vain arkkitehtonisesti vaan myös taloudellisesti: se maksoi huimat 200 miljoonaa dollaria, mikä ylittää alkuperäisen 75 miljoonan dollarin budjetin.
  • Vaikka kaikki tuntevat sen nyt The Vessel -nimellä, sillä oli aiemmin vähemmän tarttuva nimi: New Yorkin portaikko. Koska newyorkilaisilla on kuitenkin lukuisia lempinimiä, joilla he kutsuvat tätä monumenttia (mehiläispesä, korsetti, shawarma, maljakko...), sen omistava yhtiö avasi kilpailun parhaan nimen löytämiseksi - keksitkö sinä tarttuvan nimen?
  • Muistomerkkiin on otettu käyttöön lippujärjestelmä, jolla varmistetaan, että monumentilla vierailee kerrallaan enintään 700 ihmistä.
  • Vielä suhteellisen hiljattain alue, jolla The Vessel sijaitsee, oli suuri, teollisen näköinen halli, joka toimi junien pysäköintialueena. Tämä alue on kuitenkin elvytetty, ja tämä innovatiivinen rakennus toimii rautatien pysäköintialueiden tuuletuskatoksena, viemärisäiliönä ja sadeveden käsittelypaikkana.

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kiertoajelu

Mutta... Mikä on Hudson Yards?

Hudson Yardsin näkymät| ©Hellotickets
Hudson Yardsin näkymät| ©Hellotickets

Juuri kun luulimme, ettei Manhattanilla ole enää tilaa rakentaa uusia kaupunginosia, Hudson Yards syntyi Hudson-joen varrella sijaitsevaan entiseen teollisuusjunavarikkoon. Mutta Ison Omenan kaltaisessa vilkkaassa ja jatkuvasti muuttuvassa kaupungissa, jossa neliömetriä arvostetaan suuresti, monet asettivat tähtäimiinsä tämän keskeisellä paikalla sijaitsevan ja vajaakäytössä olevan alueen elvyttääkseen sen ja muuttaakseen sen ylelliseksi asuinalueeksi New Yorkin Midtownissa.

Hudson Yardsia rakennetaan edelleen, ja uusia pilvenpiirtäjiä, kulttuurikeskuksia, puutarhoja, toimistoja ja ostoskeskuksia avataan lähivuosina. Toistaiseksi paras tekosyy nähdä Hudson Yards on The Vessel, mutta se ei ole ainoa:

Varaa kierros Hudson Yardsiin ja High Lineen

Käytä tilaisuus hyväksesi ja vieraile Little Spain Marketissa

Little Spain Food Market| ©Loff.it
Little Spain Food Market| ©Loff.it

Espanjalaiset ruokamarkkinat, joilla on José Andrésin ja Ferránin ja Albert Adrian veljesten kaltaisten tunnettujen kokkien leima ja jotka tuovat New Yorkiin aitoa espanjalaista ruokaa. Tämä ravintolatila liittyy muiden italialaiseen ja ranskalaiseen keittiöön keskittyvien markkinoiden, kuten Eatalyn ja Le Districtin, aloittamaan trendiin.

Varaa kierros Hudson Yardsin ja High Linen alueella

Tutustu The Shediin

The Shed valaistuna| ©Theshed.com
The Shed valaistuna| ©Theshed.com

New Yorkin uusi monitaidekeskus, joka on luotu esittämään kaikenlaisia taiteellisia kokemuksia (tanssia, teatteria, teknologiaa, musiikkia...) kaikille yhteisöille.

Hanke toivoo kokoavansa yhteen tämän hetken merkittävimmät lahjakkuudet. Yksi sen hämmästyttävimmistä ominaisuuksista on se, että se on rakennettu kahdeksi rakennukseksi yhdessä, sillä peittomaisessa ulkokuoressa on pyörät, ja sitä voidaan siirtää niin, että se paljastaa täysin erilaisen toisen rakennuksen.

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kiertoajelu

Kiipeä The Edge -observatorioon

The Edgen lasinen observatorio| ©Edge
The Edgen lasinen observatorio| ©Edge

Hudson Yards 30:ssä sijaitseva Edge Observatory on 345 metrin korkeudellaan läntisen pallonpuoliskon korkein avoin näköalatasanne. Se sijaitsee rakennuksen 100. kerroksessa, ja sieltä on upeat näkymät Hudson-joelle, keskustaan ja One World -pilvenpiirtäjälle.

Jos pidät New Yorkin näköalatasanteista, sinun kannattaa ehdottomasti lisätä Edge Observatory listallesi Empire State Buildingin, Top of the Rockin ja One World Observatoryn ohella. Ne kaikki tarjoavat ainutlaatuisen ja erilaisen näkymän pilvenpiirtäjien kaupungin horisonttiin. Kerron täällä, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit vierailla niissä: Empire State BuildingKiipeäminen, Top of the Rockin liput y The Edge New YorkLiput: vaihtoehdot, kuinka ostaa ne, aukioloajat, jne..

Varaa kierros Hudson Yardsissa ja High Linessa

Kävele High Linea pitkin

Osa High Linea| ©Hellotickets
Osa High Linea| ©Hellotickets

New Yorkissa on monia viheralueita, jotka ovat rauhallisuuden keitaita keskellä tätä vilkasta kaupunkia, jonne newyorkilaiset tulevat nauttimaan luonnosta. High Lane ei kuitenkaan ole kuin muut. Se on korkealle kohoava puisto, joka on rakennettu vanhalle hylätylle junaradalle, joka otettiin talteen ja muutettiin tilaksi, joka on täynnä viherkasveja, seinätaidetta ja veistoksia ja joka ulottuu yli 20 kadun varrelle.

Mukava kävely High Lanen varrella kestää noin tunnin, ja suosittelen käymään siellä keväällä ja kesällä, jolloin se on rehevimmillään ja kauneimmillaan.

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kierros

Käy ostoksilla The Shopsissa

Näkymät The Vesseliin The Shops -ostoskeskuksesta| ©Hellotickets
Näkymät The Vesseliin The Shops -ostoskeskuksesta| ©Hellotickets

Olitpa sitten mielelläsi ennen tai jälkeen vierailun tai halusitpa sitten hemmotella itsesi luksusostoksilla, The Vessel -rakennusta vastapäätä sijaitseva ostoskeskus sopii siihen erinomaisesti. Kävely sen ylellisillä käytävillä ja The Vessel -näkymien katseleminen sisältä käsin on myös vierailun arvoista.

Varaa Hudson Yardsin ja High Linen kiertoajelu