Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 TV- ja elokuvakohdetta New Yorkissa

Kukaan ei epäile, etteikö New York olisi elokuvien kaupunki. Jos haluat tietää kulmat, jotka ovat toimineet kuuluisimpien elokuvien kuvauspaikkoina, lue eteenpäin.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minuuttia luettu

10 TV- ja elokuvakohdetta New Yorkissa

King Kongin Empire State Building | ©Hellotickets

Hollywood on vanginnut sen paremmin kuin kukaan muu valkokankaalle, mutta joidenkin paikkojen näkeminen henkilökohtaisesti on huikeaa. Oletko valmis? 3, 2, 1... ja toiminta!

1. Ystävien asunto West Villagessa

Kuuluisa Friendsin asunto| ©Hellotickets
Kuuluisa Friendsin asunto| ©Hellotickets

Legendaarinen Friends-sarja on ensi-iltansa jälkeen vuonna 1994 lisännyt jatkuvasti uusia faneja, jotka ovat täysin koukussa tämän parikymppisen kaveriporukan seikkailuihin, kun he yrittävät löytää paikkansa New Yorkissa.

Sarjan päättymisestä on kulunut jo lähes kaksikymmentä vuotta, mutta se onnistui tekemään tiensä katsojien sydämiin, emmekä me fanit ole unohtaneet Chandleria, Monicaa, Rossia, Rachelia, Joeya ja Phoebea. Itse asiassa se on edelleen ajankohtainen, sillä monet meistä toivovat päähenkilöiden jälleennäkemistä lähitulevaisuudessa, joko elokuvissa tai televisiossa.

Kunnes tuo kauan odotettu päivä koittaa, meillä on aina käytettävissämme Friends-sarjan upeat jaksot, joita voimme katsoa uudelleen, ja mahdollisuus nähdä joitakin New Yorkin kuvauspaikkoja, joissa kuvattiin tv- ja elokuvakierroksella New York Cityssä.

Kyseessä on rakennus, jossa Monica, Rachel, Chandler ja Joey asuivat ja jossa suurin osa sarjan toiminnasta tapahtuu.

Missä se on?

Sesijaitsee Greenwich Villagen kaupunginosassa, tarkemmin sanottuna Grove Streetin ja Bedford Streetin kulmassa. Kuten näet, oikean rakennuksen ulkopuoli eroaa hieman kuvitteellisesta, sillä siinä ei ole terasseja, joilta ryhmä vakoili kuuluisaa nudistinaapuriaan.

Valitettavasti tähtien asuntojen sisätiloja ei voi nähdä, sillä Ystävät kuvattiin Los Angelesissa sijaitsevissa studioissa.

Varaa New Yorkin tv- ja elokuvakierros

2. Ghostbustersin paloasema Tribecassa

Ghostbustersin paloasema| ©Wikimedia
Ghostbustersin paloasema| ©Wikimedia

Ghostbusters on yksi niistä 80-luvun elokuvista, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Me kaikki muistamme parapsykologien tiimin, joka vaelsi New Yorkin kaduilla etsimässä ärsyttäviä ektoplasmoja, jotka jäivät loukkuun tähän maailmaan ja riehuivat.

Ajan myötä Ghostbustersista tuli kulttielokuva, jolla on niin paljon faneja, että siitä tehtiin vuonna 2016 itse asiassa uusintafilmatisointi, jossa näyttelijöinä on vain naisia.

New Yorkissa voit elää uudelleen tämän elokuvan nostalgiaa vierailemalla joillakin sen tapahtumapaikoilla. Näistä ikonisin on Ghostbustersin päämaja Tribecassa, joka on toinen pysähdyspaikka New Yorkin elokuvapaikkojen bussikierroksella.

Missä se sijaitsee?

Sesijaitsee osoitteessa 14 N Moore Street, yhdessä New Yorkin trendikkäimmistä kaupunginosista, joka tunnetaan vanhoista teollisuusrakennuksistaan, jotka on muutettu asuinkerrostaloiksi ja trendikkäiksi kahviloiksi ja putiikeiksi.

Ghostbustersin kuuluisa päämaja on rakennus, joka on toiminut Tribecan Hook & Ladder Company 8:n paloasemana vuodesta 1903 lähtien. Tunnistat sen tunnusomaisesta punaisesta ovesta.

Elokuvassa esiintyvät toimistot olivat lavasteita, joten rakennuksen sisätilat eivät ole avoinna vierailijoille. Hook & Ladderissa työskentelevät palomiehet ovat kuitenkin hyvin tietoisia paikan kuuluisuudesta, joten he elävät tänne matkamuistokuvia ottamaan tulevien katsojien salamavalojen kanssa.

Voit hyödyntää Tribeca-vierailusi kiertelemällä naapurustossa ja tutustumalla sen designliikkeisiin, taidegallerioihin, ravintoloihin ja baareihin.

Varaa New Yorkin tv- ja elokuvakierros

3. Carrie Bradshaw'n asunto elokuvasta Sex and the City, Upper East Side

Carrien Upper East Side -koti| ©Wikimedia
Carrien Upper East Side -koti| ©Wikimedia

Vuosina 1998-2004 esitettiin Sex and the City, unohtumaton komediasarja, joka näytti raikkaalla ja hauskalla otteella newyorkilaisen deittailun maailmankaikkeutta kolmekymppisten ystäväporukan kautta, jolla oli kaikenlaisia ylä- ja alamäkiä rakkauden löytämisessä.

Menestys oli niin suuri, että muutama vuosi sarjan päättymisen jälkeen fanit kaipasivat sitä niin paljon, että tehtiin kaksi elokuvaa lisää. Sex and the Cityn nostalgia on niin suurta, että sarjalle on hiljattain ilmestynyt jatko-osa And Just Like That..., joka tutkii näiden naisten elämän ja ystävyyssuhteiden todellisuutta viisikymppisinä.

Tämä minisarja lupaa lisätä Sex and the Cityn kuvauspaikkakiertueelle uusia paikkoja fanien nautittavaksi, joista ikonisin on Carrie Bradshaw'n Upper East Side -asunto. Tosielämässä hänen asuntonsa sijaitsee kuitenkin eri kaupunginosassa.

Missä se on?

Carrien asunto sijaitsee oikeasti osoitteessa 66 Perry Street West Villagessa. Sarjassa hän asuu paljon vähemmän valokuvauksellisella Upper East Side -kadulla, E73rd Streetillä. Ei ihme, että kuvauksiin valittiin West Village!

Tunnistat sen ruskeakivisestä julkisivusta ja pienestä portaikosta, jota Carrie Bradshaw kiipesi päästäkseen asuntoonsa. Jos olit Sex and the City -fani, haluat varmasti ottaa matkamuistokuvan legendaarisesta sisäänkäynnistä. Uteliaiden katsojien tulva on kuitenkin niin suuri, että naapurit joutuivat laittamaan ketjun pitämään ihmiset ulkona.

Varaa Sex and the City -elokuvakierros

4. Aamiainen Tiffanylla -elokuvasta tuttu Tiffany & CO -koruliike Fifth Avenuella

Kohtaus elokuvasta Aamiainen Tiffanylla.
Kohtaus elokuvasta Aamiainen Tiffanylla.

Toimittaja Truman Capoten samannimiseen romaaniin Aamiainen Tiffanylla perustuvasta Aamiainen Tiffanylla -elokuvasta tuli heti ilmestyessään vuonna 1961 arvostelu- ja kassamenestys ja siitä lähtien kulttimaineessa oleva elokuva. Se on löyhä sovitus Holly Golightlyn (Audrey Hepburn) tarinasta, hieman eksentrisen nuoren naisen, joka haaveilee menestyksestä ja ihannemaailmasta, jota ei ole olemassa.

Hän syö aamiaisensa joka päivä upean koruliikkeen edessä, ja hänen elämänsä kääntyy päälaelleen, kun hänen taloonsa saapuu epäonnistunut kirjailija Paul Varjack, joka myös kaipaa menestystä. Kun heidän tiensä risteävät, mikään ei ole enää ennallaan.

Missä hän on?

Näemme ensimmäisen kerran Holly Golightlyn ikonisessa mustassa Givenchy-mekossaan ja helmikaulakorussaan kahvilla ja croissantilla aamiaisella kuuluisan Tiffany&Co -koruliikkeen ikkunan edessä osoitteessa 727 5th Avenue.

New Yorkin-matkallasi voit luoda kohtauksen uudelleen ja nauttia lähistöllä sijaitsevasta Midtownin herkullisimmasta croissantista Eclair Bakery -leipomossa 53rd Streetillä.

Muut Aamiainen Tiffany'sissa -kohteet New Yorkissa

 • Hollyn asunto: Vaikka elokuvassa väitetään, että Holly asuu osoitteessa 167 71st Street, se on itse asiassa numero 169 tässä Upper East Side -rakennuksessa. Tunnistat sen kohtauksesta, jossa Holly kutsuu taksia kovalla vihellyksellä.
 • Central Park: New Yorkin kuuluisin puisto esiintyy elokuvassa, kun Hollyn vanha aviomies matkustaa kaupunkiin tapaamaan häntä ja keskustelee Paulin kanssa avoimesti Hollysta ja siitä, miten hän tapasi hänet. Kohtaus kuvattiin The Bandshellin huvimajalla ja Conservatory Water Lake -vesijärvellä. Central Park sijaitsee 5th ja 8th Avenuen sekä 59th ja 110th Streetin välissä.
 • Seagram Building: Tässä Ludwig Mies van der Rohen suunnittelemassa toimistotornissa Holly kertoo Paulille rakastavansa New Yorkia istuessaan tämän 1950-luvun rakennuksen suihkulähteen edessä. Löydät sen osoitteesta 375 Park Avenue, 52. ja 53. kadun välissä, lähellä Tiffany-koruliikkeitä.

Varaa New Yorkin tv- ja elokuvakierros

5. Yksin kotona 2:n Kevinin jäljillä Plaza-hotellissa

Plaza Hotel oikealla| ©Hellotickets
Plaza Hotel oikealla| ©Hellotickets

Yksi lapsuutemme elokuvista ja jouluklassikko, kuka ei muistaisi ilkikurista Kevin McCallisteria? Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun hän käytti järkeään kukistaakseen kaksi kömpelöä murtovarasta, jotka yrittivät ryöstää hänen chicagolaisen kotinsa. Tällä kertaa poika joutuu jälleen erilleen perheestään joulunpyhien aikana ja päätyy New Yorkiin, jossa hän tapaa varkaat uudelleen.

Tästä eteenpäin elokuva esittelee meille Ison Omenan joulukuun 25. päivän aattona, joten se näyttää upealta. Suosittelen menemään Home Alone 2:n reittiä jouluna, jolloin se näyttää juuri siltä kuin elokuvassa.

Missä se on?

Kevin majoittuu New Yorkin ylelliseen Plaza-hotelliin, joka sijaitsee Central Parkin ja Fifth Avenuen vieressä. Kaupungin symboli, jolla on yli satavuotinen historia. Kevin varaa isänsä luottokortilla sviitin, jossa hän viettää elokuvamaratonia ahmiessaan jäätelöä ja pitäessään hauskaa hotellin uima-altaassa pommeja tehden.

Muut Yksin kotona 2:n New Yorkin tapahtumapaikat

 • Vapaudenpatsas: Amerikan vapauden symboli ja New Yorkin kuuluisin maamerkki. Elokuvassa kohtaus, jossa patsas ilmestyy, on hyvin merkittävä, koska se edustaa Kevinin riippumattomuutta perheestään ja hänen haluaan pitää hauskaa. Se sijaitsee Liberty Islandilla, Manhattanin lounaispuolella.
 • WollmanRink: Tämä on Central Parkin jäähalli, joka sijaitsee puiston kaakkoiskulmassa lähellä 59. katua. Täällä varkaat Marv ja Harry suunnittelevat seuraavaa ryöstöään jouluaattona.
 • Duncan's Toy Chest: Vaikka tämä kauppa esiintyy elokuvassa, sitä ei sellaisenaan ole olemassa New Yorkissa. Jos etsit tämäntyylistä lelukauppaa, FAO Schwarz, osoitteessa 767 5th Avenue, muistuttaa sitä eniten. Home Alone 2 -elokuvassa Kevin ja ryöstäjät tapaavat jälleen täällä ja... takaa-ajo alkaa.
 • Times Square: Siitä on tullut kaupungin tunnetuin maamerkki mainostaulujensa ja vilkkuvien valojensa ansiosta. Elokuvassa McAllistereiden saapuessa New Yorkiin äiti juoksee epätoivoisesti Times Squarelle yrittäen löytää poikansa. Se sijaitsee Broadwayn ja 7th Avenuen risteyksessä.
 • Rockefeller Center: New Yorkissa joulu aloitetaan joka vuosi valtavan Rockefeller Centerin kuusen sytyttämisellä. Perinne juontaa juurensa 1930-luvulle. Home Alone 2 -elokuvassa tämä on Kevinin ja hänen äitinsä tunteikas jälleennäkeminen niin monen päivän erossaolon jälkeen. Se on yksi elokuvan hellävaraisimmista kohtauksista. Se sijaitsee Fifth ja Sixth Avenuen sekä 49th ja 50th Streetin välissä.

Varaa New Yorkin TV- ja elokuvakierros

6. The Avengers Grand Central Terminalissa Manhattanin keskustassa

Grand Central Terminal| ©Hellotickets
Grand Central Terminal| ©Hellotickets

New York on toiminut inspiraationa Metropolisin tai Gotham Cityn luomiseen, fiktiivisten kaupunkien, joissa Batmanin tai Teräsmiehen kaltaisten supersankareiden seikkailut tapahtuivat. Kaupungin kadut ovat toimineet loistavina lavasteina monille tämän genren elokuville, joten voidaan sanoa, että New York on supersankareiden kaupunki.

Jos rakastat Marvel- tai DC-sarjakuvia, et voi jättää väliin New Yorkin kuuluisimpien supersankarielokuvien kuvauspaikkoja. Esimerkiksi Grand Central Terminal, yksi Yhdysvaltojen suurimmista juna-asemista, oli mukana The Avengers -elokuvan ensimmäisessä osassa.

Missä se on?

Grand Central Terminal on Manhattanin tärkein nähtävyys ja yksi 1800-luvun arkkitehtuurin helmistä. Se sijaitsee osoitteessa Vanderbilt Avenue 15. Tunnistat sen kreikkalais-roomalaisen riemukaaren muotoisesta ulkojulkisivusta ja pääaulasta, jota koristavat tähtikuvioita esittävät freskot, kolme suurta kaari-ikkunaa ja ikoninen kello.

The Avengers -elokuvassa Thor, Iron Man, Kapteeni Amerikka, Hulk, Haukansilmä ja Musta Leski puolustavat New Yorkia Chitauri-laivaston hyökkäykseltä, ja Grand Central Terminal tuhoutuu maan tasalle.

Grand Central Terminal toimi myös Teräsmiehen vihollisen Lex Luthorin pesäpaikkana ensimmäisessä elokuvassa, jonka pääosassa oli Christopher Reeve. Rakennus esiintyy myös Gotham-sarjassa.

Muita supersankarielokuvien ja -sarjojen tapahtumapaikkoja New Yorkissa

 • Midtown Comics: Vaikka se ei ole elokuvapaikka, se on sarjakuvamaailman temppeli. Vuodesta 1997 lähtien tämä Times Squaren lähellä sijaitseva liike on ollut sarjakuvafaneille vertailukohta ja inspiraation lähde, joten jos olet innostunut aiheesta, sinun on mentävä Midtown Comicsiin osoitteessa 200 W. 40th Streetille (7th Avenuen kulma).
 • Times Square: Se on ollut useiden supersankaritaistelujen näyttämönä. Esimerkiksi Hämähäkkimies Vihreää peikkoa vastaan Tobey Maguire -elokuvassa tai Electroa vastaan Andrew Garfieldin tähdittämässä versiossa. Tämä aukio esiintyi myös Chris Evansin tähdittämässä Kapteeni Amerikassa.
 • Flatiron Building: Yksi New Yorkin tunnusomaisimmista rakennuksista käytettiin Daily Buglen toimituksen uudelleenluomiseksi. Daily Bugle on sanomalehti, jossa Peter Parker (Tobey Maguire) työskentelee valokuvaajana ensimmäisessä Hämähäkkimies-elokuvassa.
 • Brooklynin silta: Brooklyn Bridge esiintyy elokuvassa The Fantastic Four, kun Thing yrittää estää itsemurhan, mikä johtaa suureen onnettomuuteen, jossa osa kuuluisasta Manhattanin ja Brooklynin yhdistävästä sillasta, joka ylittää East Riverin, tuhoutuu.
 • Financial District: Tällä alueella käydään yksi uskomattomimmista taisteluista, joka päättää The Dark Knight -trilogian. Wall Streetillä sijaitsevan Federal Hallin portaiden juurella Batman ja Bane ottavat yhteen nyrkkitappelussa.

Varaa vierailu Grand Central Terminaliin

7. Night at the Museum, New Yorkin luonnonhistoriallinen museo, Central Parkin vieressä

Luonnontieteellinen museo| ©Time Out
Luonnontieteellinen museo| ©Time Out

Pienimmät saattavat muistaa elokuvan Night at the Museum, jossa yövahti Larry Daley (Ben Stiller) joutui hoitamaan luonnonhistoriallisen museon sisällä olevia olentoja ja esineitä, kun maaginen egyptiläinen esine herätti ne joka yö henkiin.

Vaikka tosielämässä hänen kokoelmansa ei herää henkiin yön laskiessa, se on näkemisen arvoinen, koska sitä pidetään maailman laajimpana ja New Yorkissa pakollisena nähtävyytenä.

Missä se sijaitsee?

Luonnonhistoriallinen museo sijaitsee 79th Streetillä aivan Central Parkin länsipuolella. Siellä voit tutustua sen kymmeneen pysyvään näyttelyyn, jotka jakautuvat neljäänkymmeneen huoneeseen ja joista osa on esillä elokuvassa.

Night at the Museum -museon tapahtumapaikat New Yorkissa

 • Theodore Rooseveltin muistomerkki: Tässä museon kuuluisimmalla sisäänkäynnillä Central Park Westissä sijaitsevassa huoneessa on New Yorkin osavaltion kuvernöörin ja Yhdysvaltain presidentin Theodore Rooseveltin virallinen muistomerkki. Lisäksi siellä on esillä jättimäinen Barosauruksen luuranko.
 • Nisäkkäiden sali: Nisäkkäille omistetussa näyttelyssä esitellään huolellisesti lavastettuna pienten nisäkkäiden, aasialaisten nisäkkäiden, afrikkalaisten nisäkkäiden, amerikkalaisten nisäkkäiden, newyorkilaisten nisäkkäiden ja kädellisten ominaisuuksia. Sen dioraamat ovat maailman tunnetuimpia.
 • Ihmisen alkuperä ja kulttuurisalit: Näyttelyssä tutustutaan ihmisen evoluution historiaan sekä Afrikan, Aasian, Pohjois- ja Etelä-Amerikan ja Tyynenmeren alueen kansojen erilaisiin kulttuureihin.

Varaa liput Natural History Museumiin

8. Columbia University, Hämähäkkimiehen synnyinpaikka, Morningside Heightsin kaupunginosassa

Columbian yliopisto| ©Cheny Guan
Columbian yliopisto| ©Cheny Guan

Hämähäkkimies-sarja on tuottanut parin vuosikymmenen aikana useita elokuvia, joiden tapahtumapaikkana on ollut New York.

Tarina alkaa, kun opiskelija Peter Parker lähtee opintomatkalle Columbian yliopiston genetiikan laboratorioon, jossa geneettisesti muunneltu hämähäkki puree häntä ja hän saa vahingossa yli-inhimilliset voimat, jotka auttavat häntä taistelemaan rikollisuutta vastaan.

Missä hän on?

Columbian yliopisto sijaitsee osoitteessa 116th Street & Broadway, Morningside Heightsin kaupunginosassa, joka rajoittuu pohjoisessa Harlemiin. Se on yksi Yhdysvaltojen arvostetuimmista yliopistoista ja maan viidenneksi vanhin.

Se perustettiin 1700-luvulla nimellä King's College, mutta muutti nimensä Columbia Collegeksi itsenäistymisen jälkeen. Yliopisto oli 1900-luvun alussa edelläkävijä tieteellisessä ja lääketieteellisessä tutkimuksessa, ja nykyään se on yksi maanosan tärkeimmistä tutkimuskeskuksista.

Muut New Yorkin Hämähäkkimies-paikat

 • Midtown Comics: Vaikka se ei olekaan elokuvapaikka, se on sarjakuvien pyhättö. Tämä Times Squaren lähellä sijaitseva kauppa on ollut vuodesta 1997 lähtien genren fanien inspiraation lähde ja vertailukohta, joten jos rakastat sarjakuvia, sinun on mentävä osoitteeseen 200 W. 40th Streetille (7th Avenuen kulma).
 • Flatiron Building: Tätä ikonista New Yorkin rakennusta käytettiin Daily Bugle -sanomalehden pääkonttorin luomiseen, jossa Peter Parker (Tobey Maguire) työskentelee supersankarin valokuvaajana ensimmäisessä Spider-Man-elokuvassa.
 • Joe's Pizza: Tässä pizzeriassa Peter työskentelee toisessa elokuvassa jakelijana. Se sijaitsee osoitteessa 233 Bleecker Street, mutta on nyt itse asiassa kolme ovea alempana osoitteessa 7 Carmine Street. Woody Allenin mukaan New Yorkin paras pizzeria.
 • New York Public Library: Varas tappaa siellä Ben-sedän. Traaginen tapahtuma muuttaa Peterin elämän lopullisesti. Se sijaitsee Fifth Avenuella, 41. ja 52. kadun välissä.
 • Staten Island Ferry: Tässä kohtauksessa Hämähäkkimies yrittää taistella Vulturea vastaan ja rikkoo Staten Island Ferryn kahtia. Tilanteesta tulee ruma, mutta Iron Manin väliintulon ansiosta kaikki pelastuvat.
 • Brooklyn Bridge: The Amazing Spider-Man 2:ssa Peter kosii Gweniä sillalla olevalla isolla hämähäkinseitillä, jossa lukee "Rakastan sinua", ja Peter näkee hänet taksista.

9. New Yorkin pörssi elokuvassa The Wolf of Wall Street, Financial District

New Yorkin pörssi| ©Hellotickets
New Yorkin pörssi| ©Hellotickets

Wall Street ja New Yorkin pörssirakennus on omaleimaisine pilvenpiirtäjineen ja pukuineen Financial Districtin sydän. Juuri pörssikeskuksen tapahtumia on käytetty tarinoiden kertomiseen esimerkiksi elokuvissa The Wolf of Wall Street.

Tositapahtumiin perustuva The Wolf of Wall Street kertoo välittäjä Jordan Belfortin noususta, joka hankkii omaisuutensa ostamalla ja myymällä petollisesti osakkeita Yhdysvaltain sijoitusmarkkinoilla 1980-luvulla. Hänen ylenpalttinen, ylellisyyden leimaama elämänsä oli käännekohta Wall Streetin historiassa.

Missä se on?

Tämä Manhattanin alaosassa sijaitseva kapea katu on yksi New Yorkin kuuluisimmista ja rahoitusalueen tärkein katu. Jos haluat nähdä alueen tärkeimpien rakennusten, Federal Hallin ja Stock Exchange Buildingin, tunnelman, suosittelen käymään Wall Streetillä työaikana maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin maisema on täysin erilainen.

Muut The Wolf of Wall Streetin kuvauspaikat New Yorkissa

 • Equitable Building: Tässä rakennuksessa sijaitsee New Yorkin osavaltion yleisen syyttäjänviraston toimisto, mutta elokuvassa se edustaa LF Rothschild -pankin toimistoa. Se sijaitsee osoitteessa 120 Broadway.
 • World Financial Center: Belfortin jahti Naomi oli kiinnittynyt World Financial Centerin läheisyyteen, kun hänet otetaan poliisin huostaan ja kun agentti Patrick Denham vierailee hänen luonaan.
 • West 30th St Heliport: Paikka, jossa agentti Denham pidättää Belfortin kesken tv-mainoksen kuvausten.
 • Milan Building: Menestyksen saavuttamisen jälkeen Belfort ja hänen vaimonsa Naomi muuttavat luksusasuntokompleksiin osoitteessa 300 E 55th Street, First ja Second Avenuen välissä.

Varaa kierros Wall Streetin finanssikriisistä

10. Serenan paluu Gossip Girlin Grand Central Terminaliin Midtown Manhattanilla

Grand Central Terminalin sisätilat| ©Hellotickets
Grand Central Terminalin sisätilat| ©Hellotickets

Gossip Girlin päättymisestä on kulunut lähes kymmenen vuotta, mutta fanit eivät ole pystyneet unohtamaan tätä sarjaa, joka jätti jälkensä sekä muoti- että tv-maailmaan. Itse asiassa nyt on tekeillä uuteen aikaan sovitettu reboot, jossa Kristen Bellin ääni toimii jälleen sarjan kertojana fanien iloksi.

Juoni pyörii ryhmän varakkaiden Upper East Side -teini-ikäisten elämässä, joiden suhteet, petokset ja salaisuudet Gossip Girl -niminen bloggaaja paljastaa internetissä. Kaikki tämä tapahtuu New Yorkin hienostoisimman ylellisyyden kulisseissa.

Ensimmäinen jakso sai ensi-iltansa vuonna 2007, ja se alkaa Upper East Siden kuningattaren Serena van der Woodsenin odottamattomalla paluulla kaupunkiin Cornwallin sisäoppilaitoksesta. Hänen paluunsa yllättää hänen entiset ystävänsä, eivätkä kaikki ole iloisia nähdessään hänet.

Missä hän on?

Sarjan ensimmäisessä kohtauksessa Serena saapuu pitkän ja salaperäisen poissaolon jälkeen vilkkaalle juna-asemalle, mistä Gossip Girl pitää huolen, että fanit saavat levittää tietoa. Kyseessä on Grand Central Terminal, joka on yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista juna-asemista vaikuttavan päähallinsa ansiosta.

Voit hyödyntää matkasi opastetulla kierroksella Grand Central Terminalissa ja ottaa muutaman matkamuistokuvan sekä napostella välipalaa jossakin kahvilassa tai ravintolassa. Tunnetuin ja vanhin niistä on Oyster Bar, joka on peräisin vuodelta 1913. Se sijaitsee osoitteessa 15 Vanderbilt Avenue.

Muut Gossip Girlin tapahtumapaikat New Yorkissa

Jos haluat nähdä kaikki paikat, joissa Gossip Girl -kuningatar teki juttujaan, voit osallistua Gossip Girl -paikkakierrokselle. Tällä bussikierroksella pääset ottamaan kuvia joissakin sarjan kuvauspaikoissa.

 • The MET: Tämän museon portaat olivat Blairin, Serenan ja heidän ystäviensä suosikkipaikka, jossa he istuivat oppituntien jälkeen. Täällä kiehuu jännitys, kun Blair ei kutsu Serenaa jälkibileisiinsä. Sijaitsee osoitteessa 82nd Street ja Fifth Avenue.
 • New Yorkin kaupungin museo: Tämän rakennuksen julkisivua käytettiin Constance Billardin tyttökoulun uudelleenluomisessa. Museo tarkastelee kaupungin historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Löydät sen osoitteesta 1220 Fifth Avenue ja 103rd Street.
 • Bethesda Terrace: Paikka, jossa Blair ja Chuck menivät naimisiin! Sitä pidetään Central Parkin sydämenä. Kokonaisuutta hallitsee Bethesdan suihkulähde, mutta myös terassin yläosa ja kaunis, kaakeleilla ja kaarilla koristeltu alempi käytävä on erittäin suositeltava nähtävyys.
 • Dan Humphreyn talo: Toisin kuin seuralaisensa, Dan ei asunut ylellisellä Upper East Sidella vaan DUMBOn kaupunginosassa Brooklynissa, mikä sekään ei ollut hullumpi. Hänen talonsa kerrotaan olleen osoitteessa 455 Water Street.
 • Serenan talo: Van der Woodsenin perhe asui Milan Buildingissa, luksusasuntokompleksissa osoitteessa 300 E 55th Street. Sarjassa heidän kerrottiin asuvan Upper East Sidella, mutta todellisuudessa pilvenpiirtäjä on toisessa osassa New Yorkia.
 • Bassin perheen asunto: Bart Bassin, Chuckin isän, asunto on Lotte New York Palace -hotelli, johon joka joulu pystytetään yksi kaupungin kauneimmista kuusista. Se sijaitsee osoitteessa 455 Madison Avenue.
 • Columbia College: Tämä yksityinen yliopisto on yksi Yhdysvaltojen maineikkaimmista. Serena ja Nate ovat opiskelleet täällä, ja kuriositeettina mainittakoon, että täällä opiskeli myös Barack Obama. Se sijaitsee Morningside Heightsin kaupunginosassa, osoitteessa 116th Street & Broadway.

Varaa Gossip Girl -kierros New Yorkissa

Lähde New Yorkin elokuva- ja sarjakierrokselle

Jos olet elokuva- ja sarjapuolen harrastaja, tämä kierros on yksi hauskimmista, joita voit tehdä Isossa Omenassa. Sinulla on hauskaa seurata suosikkihahmojesi jälkiä kaupungin kaduilla ja nähdä henkilökohtaisesti paikat, joissa nämä elokuvat on kuvattu.

Kun teet tämän kierroksen omin päin, voit vierailla jokaisessa paikassa omaan tahtiisi, mutta New Yorkin elokuva- ja sarjakierroksella kokemus on paljon siistimpi, sillä sinua seuraa koko ajan paikallinen opas/näyttelijä, joka tietää paljon aiheesta ja kulissien takaisista nippelitiedoista.

Tämän kolmen tunnin kierroksen päätteeksi näet New Yorkin eri silmin ja opit paljon kuriositeetteja elokuvista ja sarjoista, joista on kyse: Friends, Ghostbusters, Girls, Seinfeld, Spiderman, I Am Legend, Glee tai How I Met Your Mother, monien muiden muassa. Se on ehdottomasti yksi parhaista kierroksista, joita voit tehdä New Yorkissa matkasi aikana - tulet rakastamaan sitä!

Varaa New Yorkin TV- ja elokuvakierros