Anne Frankin museon: liput, kierrokset, vinkit...

Anne Frank -museo Amsterdamissa on hieno vierailukohde: tutustu tämän Alankomaiden historiaa edustavan museon nähtävyyksiin ja siihen, miten pääset sisään Anne Frankin piilopaikkaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Anne Frankin museon: liput, kierrokset, vinkit...

Anne Frankin talo, Amsterdam, | ©Charles

Amsterdamissa sijaitseva Anne Frankin talomuseo perustettiin yhteistyössä Otto Frankin kanssa, joka oli sen tytön isä, jonka tarina kiersi maailmaa. Museota ylläpitävä järjestö kertoo Anne Frankin tarinan maailmalle ja avaa sinulle nähtäväksi piilopaikan, jossa hänen perheensä asui holokaustin aikana. Lue lisää, miten museossa voi vierailla.

Kuinka paljon liput Anne Frank -museoon maksavat?

Jono Anne Frankin taloon| ©mattmangum
Jono Anne Frankin taloon| ©mattmangum

Liput Anne Frank -museoon maksavat noin 16 euroa aikuisilta, 7 euroa 10-17-vuotiailta lapsilta ja 1 euroa 0-9-vuotiailta lapsilta. Jos haluat varata myös esittelyohjelman, sinun on maksettava 7 euroa lisää. Ohjelma on tarjolla vähintään 10-vuotiaille kävijöille.

Anne Frankin opastettu kierros, jossa tutustutaan syvällisesti juutalaistytön maanpakolaisuuden tarinaan hänen asuinalueensa kaduilla kävellessä, maksaa noin 30 euroa.

Varaa Anne Frank -kierros Amsterdamissa

Miten saada lippuja Anne Frank -museoon?

Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell
Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell

Lippuja Anne Frank -museoon voi ostaa vain verkossa museon virallisilta verkkosivuilta. Voit ostaa ne ennalta määritetyllä aikataululla, jonka voit valita museon tarjoamista vaihtoehdoista.

Tämä koskee sekä yleisölippuja että lastenlippuja ja Anne Frank -museon alennuskorttilippuja. Yhden kuukauden liputtulevat myyntiin kuukauden ensimmäisenä tiistaina, joten kannattaa huomioida, että jos liput ovat loppuunmyytyjä, et voi enää ostaa niitä.

Jos et ehdi ajoissa etkä saa lippuja museoon, voit ilmoittautua Anne Frank -kierrokselle Amsterdamin juutalaiskortteliin. Tämä aktiviteetti antaa sinulle mahdollisuuden oppia lisää historiasta ja ympäristöstä, jossa saksalainen tyttö perheineen piileskeli, asiantuntijaoppaan antamien selitysten ansiosta.

Varaa Anne Frankin kierros Amsterdamissa

Paras tapa päättää vierailusi: Anne Frank -kierros juutalaiskorttelissa

Jodenbuurtin kadut| ©maduarte
Jodenbuurtin kadut| ©maduarte

Toinen tapa oppia Anne Frankin elämästä, jos haluat mieluummin asiantuntijaoppaan kertovan hänen elämänsä yksityiskohdista, on osallistua Anne Frank -kierrokselle Amsterdamin juutalaiskorttelissa.

Tämä kaksituntinen kierros vie sinut paikkoihin, joissa perheen oli piileskeltävä paetakseen natsien vainoa, ja antaa sinulle yleiskuvan elämän ankaruudesta kaupungissa holokaustin aikana. Kävelet muun muassa Amsterdamin juutalaiskorttelin Jodenbuurtissa, Jordaanin kaupunginosassa, jossa "salainen liite" sijaitsee, ja Juutalaisen historiallisen museon ympäristössä. Koko kaupunginosa, joka on täynnä kunnianosoituksia juutalaisyhteisölle ja joka yrittää palauttaa sen muiston.

Varaa Anne Frankin kierros Amsterdamissa

Onko Anne Frank -museossa järjestetty opastettuja kierroksia ja kannattaako se?

Museon sisäänkäynti| ©Chan K
Museon sisäänkäynti| ©Chan K

Anne Frank -museossa sinulla on mahdollisuus ostaa lippu, johon sisältyy esittelyohjelma, joka auttaa sinua tutustumaan museoon. Museo ei kuitenkaan tarjoa opastettuja kierroksia.

Suosittelen kuitenkin, että vierailet Anne Frank -museossa ja osallistut aiemmin päivällä Anne Frank -kierrokselle Amsterdamin juutalaiskorttelissa, jossa museo sijaitsee.

Näillä kierroksilla keskitytään nuoreen Anneen, joten tulet Anne Frankin taloon eri motivaatiolla. Kierros kestää kaksi tuntia, ja se on hyvä tapa tutustua juutalaiskortteliin ennen museoon menoa. Se sopii erinomaisesti 1900-luvun historian ystäville.

Opastetun kierroksen voi varata haluamallasi kielellä, joten et menetä mitään yksityiskohtia holokaustin historiasta. Kierroksen aikana käveletjuutalaiskorttelin ja Anne Frankin talon välisen osuuden ja opit yhdestä maailmanhistorian synkimmistä jaksoista.

Varaa Anne Frankin kierros Amsterdamissa

Anne Frankin museon aukioloajat

Anne Frankin huone| ©Jil D
Anne Frankin huone| ©Jil D

Voit vierailla Anne Frank -museossa joka päivä klo 9.00-22.00. Huomaa, että liput on ostettava etukäteen, ja sinun on valittava aikaväli tämän aikavälin sisällä ennen lipun ostamista. Lippuja ei voi ostaa määrittelemättä aikaväliä, johon aiot osallistua.

Anne Frank -kierroksella Amsterdamin juutalaiskorttelissa voit valita eri vuorokaudenaikoina, sekä aamulla että iltapäivällä, mikä sinun on myös valittava varausta tehdessäsi, ja kierros kestää 2 tuntia.

Varaa Anne Frankin kierros Amsterdamissa

Miten pääset Anne Frankin museoon

Reittiohjeet Anne Frankin taloon| ©Talya Price
Reittiohjeet Anne Frankin taloon| ©Talya Price

Anne Frankin talo Amsterdamissa sijaitsee kaupungin keskustassa. Se sijaitsee osoitteessa 263-267 Prinsengracht Street.

Sisäänkäynti taloon on kuitenkin aivan kulman takana, osoitteessa Westermarkt 20. Sinun on hyvä tietää, että se on noin kahdenkymmenen minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta. Voit myös ottaa raitiovaunun 13 tai 17 ja jäädä pois pysäkillä "Westermarkt".

Voit myös käyttää busseja 170, 171 ja 172. Muista, että sinulla on aina Google Maps ja hyvä internet-signaali käsillä, jotta voit välttää eksymisen ja liikkua kaupungissa kuin olisit aina tuntenut sen.

Kannattaako Anne Frankin museoon tutustumista varten varata esittelyohjelma?

Sisällä talossa| ©Chan K
Sisällä talossa| ©Chan K

Tutustumisohjelma on 30 minuutin pituinen esitelmä, joka johdattaa sinut museossa vierailun kokemukseen. Se, kannattaako sinun varata tämä ohjelma, riippuu siitä, osaatko hollantia tai englantia, sillä ohjelmakielet ovat kieliä, joilla ohjelmaa tarjotaan. Jos vastaus on kyllä, se kannattaa ehdottomasti varata.

Anne Frank -museon esittelyohjelma kestää puoli tuntia. Sen jälkeen voit tutustua museoon.

Se on hyvä tapa saada hieman kontekstia ennen kuin lähdet kävelemään sen tytön talossa, joka liikutti koko maailmaa teini-ikäisten muistojen päiväkirjallaan. Johdatusohjelmassa saat tietoa, joka auttaa täydentämään jo mukanasi olevia tietoja, jotta olet paremmin perillä siitä kontekstista, johon astut. Saat tietoa muun muassa Annen historiasta, toisesta maailmansodasta. Lisäksi saat tietoa museon järjestämisestä ja sitä hallinnoivasta organisaatiosta.

Sisältyvätkö liput Anne Frankin museoon johonkin Amsterdamin kiertoajelupassiin?

Amsterdam Pass| ©HappyW
Amsterdam Pass| ©HappyW

Amsterdam Pass ei sisällä pääsyä Anne Frankin museoon. Mikään muu Amsterdam City Pass ei kuitenkaan sisällä sitä pakettiin. Esimerkiksi I Amsterdam City Card ei sisällä.

Jos kuitenkin varaat jonkin parhaista Amsterdamin kiertoajeluista, huomaat, että joillakin niistä on tämä pysäkki, joten voit vierailla Anne Frankin museossa ja kävellä Amsterdamissa samaan aikaan. Vaikka sinulla olisi Alankomaiden museokortti, sinun on hankittava liput. Tällöin maksat vain varausmaksun, mutta jos et osta lippua, et pääse käymään museossa.

Varaa Anne Frank -kierros Amsterdamissa

Kannattaako Anne Frank -museoon mennä lasten kanssa?

Anne Frankin muistopatsas| ©jack_g
Anne Frankin muistopatsas| ©jack_g

Ensinnäkin sinun on hyvä tietää, että museossa itsessään on lippuja lapsille pienimmästä iästä ylöspäin. Tämä johtuu siitä, että museossa ei todellakaan ole mitään sellaista, jonka vuoksi sinne ei kannattaisi mennä lasten kanssa.

Mielestäni se on kuitenkin päätös, joka sinun on tehtävä henkilökohtaisesti. Seuraavassa kerrotaan, millaisiaetuja ja haittoja näen Anne Frank -museoon menemisessä lasten kanssa.Edut:

  • Jos olet lomalla, sinun ei tarvitse menettää järkeäsi siitä, mihin jättää lapset.
  • Jos haluat kasvattaa lapsiasi kunnioittamaan erilaisuutta, se on varmasti hyvin opettavainen.
  • Liput lapsille ja nuorille ovat todella edullisia.

Haitat:

  • Jos lapsesi itkevät tai huutavat paljon, saatat jäädä pois säästä.
  • Ei paljon muuta: ota heidät mukaan!

Jos olet päättänyt matkustaa Amsterdamiin, älä epäröi tutustua 10 vinkkiimme Amsterdamin matkoihin!

Varaa Anne Frankin kierros Amsterdamissa

Tärkeimmät asiat, joita et voi jättää väliin Anne Frankin museossa

Anne Frankin piilopaikka| ©Dennis Jarvis
Anne Frankin piilopaikka| ©Dennis Jarvis

Kuten tiedät, Amsterdamissa sijaitseva Anne Frank -museo ottaa käyttöön fyysisen tilan, jossa Anne Frank asui ennen kuin hänet löydettiin, ja luo sen uudelleen, jotta voit eläytyä täysin hänen traagiseen tarinaansa. Tässä on yhteenveto museon parhaista nähtävyyksistä:

Salainen liite

Mietitkö, mikä on Salainen liite? No, se on talo , jossa Anne Frank ja hänen perheensä piileskelivät kaupunkiinsa tunkeutuneilta natseilta.

Piilopaikasta vastanneet työntekijät pystyivät pelastamaan osan Anne Frankin tavaroista hänen pidätyksensä jälkeen, mutta suurin osa niistä katosi. Huoneet, jotka näet kävellessäsi tämän museon osan läpi, eroavat niistä huoneista, jotka Anne Frankilla todella oli käytössään selviytyäkseen sodasta. Voit kuitenkinluoda ne uudelleen valokuvien, kylttien, julisteiden ja omien vaikutelmiesi avulla Anne Frankin päiväkirjasta. Oletko nyt kanssani samaa mieltä siitä, että on parasta lukea se ensin?

Anne Frankin päiväkirjat

Toinen asia, jota et missään nimessä voi unohtaa, on tarkkaavaisuus, kun olet matkalla pohjakerrokseen. Näet huoneen, jossa on esillä monia esineitä, ja sen sisällä, kyllä: Anne Frankin alkuperäiset päiväkirjat. Lasin läpi erotettuna et voi koskettaa niitä, mutta näet ne varmasti.

Epäilemättä yksi Anne Frank -museon jännittävimmistä elementeistä: mahdollisuus nähdä läheltä ne vanhat muistiinpanot, jotka aikoinaan lepäsivät Anne Frankin kynän alla.

Free2choose-huone

Lopuksi suosittelemme vierailua Free2choose-huoneessa, joka on opettavainen tila, jossa voit oppia ja testata samalla vakaumustasi vapauksista ja rasismista. Voit tutustua itseesi paremmin ja mitata suvaitsevaisuuttasi erilaisuutta kohtaan.

Tulet huomaamaan, että Anne Frank -museo ei ole vain paikka turisteille: se on vastarinnan huone, jossa ihmiset toimivat muuttaakseen asioiden kulkua.

Kuinka paljon aikaa tarvitset Anne Frank -museossa käymiseen

Kuvia Anne Frankista museon sisällä| ©Jil D
Kuvia Anne Frankista museon sisällä| ©Jil D

Vaikka Anne Frankin museossa vierailulle ei ole asetettu aikarajaa, on hyödyllistä tietää, että museossa voi vierailla noin tunnissa. Sen jälkeen, jos haluat viettää enemmän aikaa museokierroksella, nauttia juoman kahvilassa tai katsellaAnne Frankin museon myymälässä, voit tehdä niin kuin haluat. Jos varaatAnne Frankin taloon ajoitetun pääsylippusi, sinulle annetaan ennalta määrätty aika, jolloin voit mennä museoon.

Lähtöaika on sinun päätettävissäsi.

Missä syödä Anne Frankin museon lähellä

Anne Frankin museon kahvila| ©Cris Toala Olivares
Anne Frankin museon kahvila| ©Cris Toala Olivares

Tästä tulet pitämään. Voit juoda kahvia paitsi Anne Frank -museon lähellä, myös sen sisällä. Museossa itsessään on oma kahvila, josta on näkymät Prinsengrachtille.

Anne Frank -museon kahvilassa voit valita kuumien ja kylmien juomien välillä. Voit myös tilata välipalojaAnne Frank -museon kahvilasta Amsterdamissa, ja voit jopa valita lounaan siellä. Kahvilaan pääset sisään vain, jos vierailet Anne Frank -talossa, ja sisällä voit maksaa vain luottokortilla. Pelkästään tutustuminen tähän kahvilaan ja sen uskomattomiin näkymiin on ehdottomasti riittävä syy lähteä museoon, eikä se ole edes kiinnostavin syy.

Onko tärkeää lukea Anne Frankin päiväkirja ennen museossa käyntiä?

Anne Frankin päiväkirjan loppuosa| ©Heather Cowper
Anne Frankin päiväkirjan loppuosa| ©Heather Cowper

Tähän emme voi antaa vastausta, koska se riippuu todella kunkin henkilön kriteereistä.

Omasta tapauksestani voin sanoa, että mitä enemmän välineitä meillä on päästä tällaisiin tiloihin, sitä enemmän saamme niistä irti. Ei ole kyse siitä, ettetkö ymmärtäisi, mitä tapahtuu, jos et lue päiväkirjaa, ei tietenkään.

Oletan kuitenkin, että havaitsemasi asiat merkityksellistyvät uudestaan muilla tavoin, kun olet lukenut nuoren Annen kertomuksen ensimmäisessä persoonassa. Muuten, mielestäni kirja onpakko lukea, vaikka et aikoisi käydä Anne Frankin museossa Amsterdamissa.

Kirjoitus piilossa olevasta tyttö-teini-ikäisestä ja hänen jokapäiväisistä, arkisista ongelmistaan, kun kaikki romahtaa hänen ympärillään, on ehdottomasti kiehtova ja koskettava kokemus. Täytyy kuitenkin kertoa, että jos et ole lukenutAnne Frankin päiväkirjaa etkä aio lukea sitä ennen Amsterdamin matkaa, voit silti ostaa sen Anne Frankin museon myymälästä itse. Sitä ei voi paeta, vai mitä?

Varaa Anne Frankin kiertoajelu Amsterdamissa