Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta matkavinkkiä Amsterdamiin

Nämä Amsterdamin-vinkit auttavat sinua saamaan vierailustasi kaiken irti ja välttämään onnettomuudet, jotka voisivat pilata vierailusi.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

10 parasta matkavinkkiä Amsterdamiin

Näkymä Amsterdamiin | ©Javier M

Amsterdam on lumoava kaupunki, ja toisinaan se tuntuu olevan kuin suoraan sadusta. Matkastasi tulee täydellinen, jos tiedät, miten siitä voi nauttia.

Näiden vinkkien pääajatuksena on, että voit säästää rahaa, välttää virheitä, syödä hyvin ja lisätä mahdollisuuksia siihen, että kaikki sujuu odotetusti- tai jopa paremmin.

.

1. Hanki turistilupa

Amsterdam Pass| ©HappyW
Amsterdam Pass| ©HappyW

Mihin luulet käyttäväsi eniten rahaa Amsterdamissa oleskelusi aikana majoituskulujen lisäksi? Ajattelet varmasti paikallisliikennettä, kanavaristeilyjä, museolippuja, ruokaa ja niin edelleen. Siksi, jos sinulla on Amsterdamin nähtävyyspassi, kuten Amsterdam All Inclusive Pass, voit säästää rahaa kaikissa näissä aktiviteeteissa. Tällä kortilla pääset liikkumaan Amsterdamin kaupungissa nopeasti ja ilmaiseksi ja pääset ilmaiseksi useimpiin Amsterdamin museoihin.

Oleskelusi pituudesta riippuen voit hankkia kortin, joka on voimassa 1-4 päivää. 24 tunnin kortti maksaa 65 euroa ja 4 päivän kortti 120 euroa. Kortti sisältää ilmaisen sisäänpääsyn useimpiin Amsterdamin parhaisiin museoihin, rajoittamattoman julkisen liikenteen (raitiovaunut, bussit ja metrot) käytön, ilmaisia tai alennettuja kanaaliristeilyjä, ilmaisia pyörävuokrauksia ja -kierroksia sekä alennuksia monissa ravintoloissa.

.

Varaa Amsterdam All Inclusive Pass

2. Amsterdamin kahvilat eivät ole kahviloita

Kahviloiden kyltti| ©Hellotickets
Kahviloiden kyltti| ©Hellotickets

Amsterdamissa coffeeshop ei vastaa kahvilaa, vaan se tarkoittaa jotain aivan muuta. Velvollisuuteni on kertoa teille, jotta ette yllättyisi.

Tiedätte varmasti jo, että Amsterdam on yksi niistä harvoista paikoista maailmassa, joissa marihuanaa voi ostaa ja käyttää laillisesti henkilökohtaiseen käyttöön. Tämä ei tapahdu kaduilla, vaan kahviloissa, joissa voit nähdä erilaisia ruohoja, hasista ja syötäviä, joita myydään grammoittain tai rullissa.

Jos haluat kokea tämän osan Amsterdamista, mutta olet hieman epäröivä tai epävarma, ehkä kaupunkikierros voi selventää muutamia epäilyksiä.

Varaa kiertoajelu Amsterdamissa

3. Älä ota kuvia punaisen valon alueella

Amsterdamin punaisen valon alue| ©Julian Pan
Amsterdamin punaisen valon alue| ©Julian Pan

Prostituutio on Amsterdamissa laillista, ja punaisten lyhtyjen alue herää henkiin heti yön laskeuduttua. Jos kävelet öisin punaisen valon alueen läpi, näet prostituoituja työntämässä päätään ulos lähes jokaisesta alueen lasi-ikkunasta.

Jos vierailet Amsterdamin punaisen valon alueella, älä kuvaa seksityöntekijöitä, sillä se on epäkunnioittavaa heitä kohtaan.

Paitsi että se on paheksuttavaa, voit myös joutua vakaviin vaikeuksiin viranomaisten kanssa ja joutua jopa maksamaan mojovan sakon. Poliisi on jäänyt kiinni monista turisteista, jotka ovat ottaneet kuvia seksityöntekijöistä. Voit myös ostaa liput Amsterdamin Red Light Secrets -museoon, jossa voit oppia lisää tästä alueesta.

Varaa kierros Amsterdamin punaisen valon alueella

4. Pidä aina sateenvarjo mukana

Sateenvarjo henkilö| ©Nayara Dinato
Sateenvarjo henkilö| ©Nayara Dinato

Amsterdamin sää on melko arvaamaton, ja kaupungissa on keskimäärin 200 sadepäivää vuodessa, mikä tarkoittaa, että sateeseen joutumisen mahdollisuus on melko suuri. Huolimatta siitä, mitä sääsovellus sanoo, pidä mackintosh tai sateenvarjo käden ulottuvilla!

Pohjanmeren vaikutuspiirissä olevavaltameri-ilmasto on suurin syy rankkasateisiin. Museoiden, gallerioiden, kauppojen ja tehokkaan julkisen liikennejärjestelmän ansiosta kaupungissa on kuitenkin aina jotain tekemistä säästä riippumatta.

5. Säästä rahaa ulkona syömisessä Amsterdamissa

Ruokarekka Amsterdamissa| ©Tobias Niepel
Ruokarekka Amsterdamissa| ©Tobias Niepel

Katuruoka on hengenpelastaja niille, jotka haluavat säästää rahaa matkallaan. Katukauppiaita ja ruokarekkoja, joissa on tarjolla hollantilaisia suosikkeja, kuten stroop-vohveleita, kippareita, ranskalaisia perunoita, bitterballenia, leidse kaasia ja poffertjes-juustoja.

"Dagschotel" on kuin Amsterdamin päivän ruokalaji, ja se on useimpien ravintoloiden ruokalistoilla. Se on ruokalistan halvin ruokalaji, ja sen avulla säästät muutaman euron.

Syö siellä, missä paikallisetkin syövät, on yksi hyödyllisimmistä matkavinkeistä, kun etsit ruokapaikkaa. Amsterdamin hollantilaiset viettävät aikaansa niin sanotuissa ** bruin caféssa eli ruskeissa kah**viloissa. Nämä muistuttavat pubeja ja tarjoavat aitoa ruokaa edulliseen hintaan. De Wetering, In 't Aepjen, Papeneiland ja Het Molenpad ovat joitakin Amsterdamin parhaista ruskeista kahviloista.

Amsterdamin buffetit ovat myös loistava tapa säästää rahaa, sillä niissä saa ruokaa alle 20 eurolla. Nämä ravintolat eivät tietenkään tarjoa hollantilaista ruokaa, vaan useimmiten kiinalaisia tai aasialaisia erikoisuuksia. Hyviä tämäntyyppisiä ravintoloita ovat muun muassa Restaurant Vandaag, Shabu Shabu, Genki Garden ja La Cubanita.

Jos olet rock-fani ja haluat herkutella Amsterdamissa jollakin hollantilaisen Hard Rock Cafén tarjoamista menuista, suosittelen varaamaan pöydän etukäteen. 25 eurolla saat varmasti useita ruokalajeja amerikkalaista ruokaa ja elävää musiikkia.

Varaa menu Hard Rock Café Amsterdamissa

6. Älä tule pyöräilijöiden tielle, he hallitsevat kaupunkia

Polkupyörät ovat Alankomaiden käytetyin liikennemuoto.| ©Anneke Vermeulen
Polkupyörät ovat Alankomaiden käytetyin liikennemuoto.| ©Anneke Vermeulen

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka Amsterdamissa huomaa, ovat polkupyörien hallitsemat tiet. Jos et vielä tiennyt, Amsterdam on julistettu maailman pyöräilyystävällisimmäksi kaupungiksi. Amsterdamin matkailutoimiston verkkosivujen mukaan Amsterdamissa on enemmän polkupyöriä kuin vakituisia asukkaita.

Huomaa, että Amsterdamin pyöräkaistat ovat yleensä punaisia. Ne on merkitty polkupyörän kuvakkeella jokaisessa sisääntulopisteessä, jotta pyöräkaistaa ei voi sekoittaa kävelykaistaksi.

Monet turistit eivät kuitenkaan huomaa pyöräkaistoja ja kävelevät niillä, ja monet jopa pysähtyvät keskelle pyöräkaistaa tarkistaakseen matkapuhelimensa tai lähettäkseen viestin.

Jos et halua, että pyöräilijä jarruttaa äkillisesti ja vaarantaa kaikki takana olevat, pidä silmällä näitä kaistoja. Joillakin alueilla ne ovat melkein vaarallisempia kuin tiet.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

7. Ota pullo mukaan ja juo hanavettä

Vesijohtovesi| ©Steve Johnson
Vesijohtovesi| ©Steve Johnson

Alankomaat on yksi niistä maista, joissa vesijohtoveden laatua säännellään, ja se on täysin turvallista juoda ja maistuu hyvältä.

Pulloveden ostaminen jatkuvasti ei ole ympäristöystävällistä. Jos luulet, että pullotettu vesi on puhtaampaa, kerron sinulle, että se riippuu siitä, miten sitä säilytetään ja kuljetetaan. Nämä pullot on valmistettu muovista, ja jos niitä pidetään vahingossa liian kauan auringossa, ne eivät ole enää yhtä turvallisia.

Pullovesi ei myöskään ole Amsterdamissa halpaa, ja se voi maksaa joillakin turistialueilla jopa 2,50 euroa. Ravintoloissa on harvoin ilmaista vettä, joten on hyvä ottaa pullo mukaan kotoa ja täyttää se joissakin kaupungin julkisissa juomavesipisteissä.

8. Pysäköi kaukana keskustasta

Gasper Camping| ©Nadine S
Gasper Camping| ©Nadine S

Pysäköinti Amsterdamissa on kallista - jopa 10 euroa tunnilta. Jos siis ajat Amsterdamiin, suosittelen pysäköimään autosi muualle kuin kaupungin keskustaan, jotta säästät rahaa.

Amsterdamin moottoritiellä kannattaa kiinnittää huomiota "P+ R" -merkkiin, sillä sinne kannattaa pysäköidä auto. Etsi P+ R Zeeburg, P+ R Sloterdijk, P+ R ArenA tai P+ R Olympish Stadion. Pysäköinti P+R-alueilla maksaa yleensä noin 1 euron vuorokaudessa, ja näiltä paikoilta pääset helposti Amsterdamin julkisilla liikennevälineillä sinne, minne haluat mennä.

Jos saavut Amsterdamiin matkailuautolla, olet iloinen, että siellä on paljon pysäköintipaikkoja, vaikkakin hieman kaukana kaupungin keskustasta.

Gasper Camping on valtava leirintä- ja pysäköintialue, ja se on myös hyvin hiljainen yöllä. Gasper Campingissä on myös ravintola, baari, supermarket, välipala-automaatti, käymälät ja lämpimät suihkut. Gaasperplasin metroasema on aivan leirintäalueen ulkopuolella, ja sieltä pääset metrolinjalla 53 Amsterdamin keskustaan.

Gasperin lisäksi leirintäalueella sijaitsee myös Camping Zeeburg, joka on yksi Amsterdamin parhaimmin arvioiduista leirintäalueista.

9. Vältä Amsterdamin turistirysät

Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman
Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman

Kaikissa kuuluisissa kaupungeissa on yleensä alueita ja tiloja, jotka toimivat kaupungin läpi kulkevien matkailijoiden kanssa, sillä niiden tavoitteena ei ole saada asiakkaita vaan houkutella mahdollisimman paljon kävijöitä. Tällä tarkoitan kalliita ja keskinkertaisen laadukkaita ruokapaikkoja, paikkoja, jotka eivät täytä lupaamiaan odotuksia, ja paikkoja, jotka käyttävät turistien harhakuvitelmia hyväkseen.

Esimerkiksi Amsterdamissa on paljon valemuseoita. Jotkut niistä ovat vain kauppoja, jotka väittävät olevansa museoita. Esimerkiksi vodkamuseo, juustomuseo, tulppaanimuseo ja niin edelleen. Sen sijaan, että suuntaat näihin paikkoihin, suosittelen käymään oikeassa museossa, kuten Rijksmuseumissa tai Van Gogh -museossa.

Amsterdamissa on myös paljon kalliita ja keskitasoisia ravintoloita, ja pahinta on, että monet niistä sijaitsevat Leidsepleinillä ja Damrakissa. Hyvän hinta-laatusuhteen mukaista ruokaa löydät De Pijpistä, FoodHallenista tai Noordista.

Suosittelen myös välttämään "Tours and ticket" -kauppoja, joita on kaikilla turistialueilla ja jotka ovat hyvin kalliita. Sen sijaan suosittelen ostamaan turistipasseja, jos haluat säästöjä ja mukavuutta.

10. Ota kuvallinen henkilötodistus mukaasi

Kuvallinen henkilöllisyystodistus| ©Dom J
Kuvallinen henkilöllisyystodistus| ©Dom J

Tarvitset kuvallisen henkilötodistuksen, jos vierailet museossa tai tärkeässä kohteessa, mutta poliisi voi myös pysäyttää sinut kadulla ja pyytää henkilöllisyystodistusta. Näin tapahtuu yleensä silloin, kun ihmiset vaikuttavat päihtyneiltä huumeidenkäytön vuoksi.

Joskus se voi johtua vain väsymyksestä, kävelytavasta tai siitä, että et nuku yöllä; jos kuitenkin haluat välttää vahinkoja, pidä henkilöllisyystodistuksesi aina mukanasi. Jos olet huolissasi passisi katoamisesta, ei ole huono ajatus pitää ajokortti mukanasi.