10 parasta matkavinkkiä Amsterdamiin

Nämä Amsterdamin-vinkit auttavat sinua saamaan vierailustasi kaiken irti ja välttämään onnettomuudet, jotka voisivat pilata vierailusi.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

10 parasta matkavinkkiä Amsterdamiin

Näkymä Amsterdamiin | ©Javier M

Amsterdam on viehättävä kaupunki, joka tuntuu joskus olevan kuin suoraan sadusta. Matkastasi tekee täydellisen kuitenkin se, että osaat nauttia siitä.

Näiden vinkkien pääajatuksena on, että voit säästää rahaa, välttää virheitä, syödä hyvin ja lisätä mahdollisuuksia siihen, että kaikki sujuu odotetusti- tai jopa paremmin.

1. Hanki turistipassi

Amsterdam Pass| ©HappyW
Amsterdam Pass| ©HappyW

Mihin luulet käyttäväsi majoituskulujen lisäksi eniten rahaa Amsterdamissa ollessasi? Ajattelet varmasti paikallisliikennettä, kanaaliristeilyjä, museolippuja, ruokaa ja niin edelleen.

Siksi suosittelen sinua varaamaan Amsterdam All Inclusive Passin, jolla voit säästää rahaa kaikissa näissä aktiviteeteissa. Se sisältää mm:

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

Oleskelusi pituudesta riippuen voit saada kortin, joka on voimassa 1-5 päivää.

2 4 tunnin kortti maksaa 59 € ja 5 päivän kortti 124 € Jos haluat tietää lisää tästä ja muista Amsterdamin nähtävyyspasseista, suosittelen lukemaan artikkelinParhaat Amsterdamin nähtävyyspassit.

Varaa Amsterdamin All Inclusive -passi

2. Käy Amsterdamin arkkukaupoissa

Kahviloiden kyltti| ©Hellotickets
Kahviloiden kyltti| ©Hellotickets

Amsterdamissa coffeeshop ei vastaa kahvilaa, vaan tarkoittaa jotain aivan muuta.

Koen velvollisuudekseni kertoa sinulle, jotta et yllättyisi. Tiedät varmasti jo, että Amsterdam on yksi niistä harvoista paikoista maapallolla, joissa voit laillisesti ostaa ja käyttää marihuanaa henkilökohtaiseen käyttöön.

Tämä ei tapahdu kaduilla, vaan kahviloissa, joissa voit nähdä erilaisia ruohoja, hasista ja syötäviä. Jos haluat kokea tämän osan, mutta olet hieman epäröivä tai epävarma, ehkäpäAmsterdamin kiertoajelun varaaminen voi poistaa muutaman epäilyn.

Varaa Amsterdamin kierros

3. Älä ota valokuvia punaisen valon alueella

Amsterdamin punaisen valon alue| ©Julian Pan
Amsterdamin punaisen valon alue| ©Julian Pan

Prostituutio on Amsterdamissa laillista, ja punaisen valon alue herää henkiin heti, kun ilta laskeutuu.

Jos kävelet yöllä punaisen valon alueen läpi, näet prostituoituja työntämässä päätään ulos lähes jokaisesta alueen lasi-ikkunasta. Josvierailet Amsterdamin punaisen valon alueella, älä kuvaa seksityöntekijöitä, sillä se on epäkunnioittavaa heitä kohtaan. Sitä ei ainoastaan paheksuta, vaan voit myös joutuavakaviin vaikeuksiin viranomaisten kanssa ja jopa maksaa mojovan sakon.

Voit myös varata liput Amsterdamissa sijaitsevaan Red Light Secrets -museoon ja oppia lisää tästä alueesta.

Varaa liput Red Light Secrets -museoon

4. Säästä rahaa, kun syöt ulkona Amsterdamissa

Ruokarekka Amsterdamissa| ©Tobias Niepel
Ruokarekka Amsterdamissa| ©Tobias Niepel

Katuruoka on hengenpelastaja niille, jotka haluavat säästää rahaa matkallaan.

K atumyyjiltä ja ruokarekoista löydät hollantilaisia suosikkeja, kuten stroop-vohveleita, kippareita, ranskalaisia perunoita, bitterballenia, leidse kaasia ja poffertjes-juustoa."Dagschotel" on kuin Amsterdamin päivän ruokalaji, ja se on useimpien ravintoloiden ruokalistoilla.

Se on ruokalistan halvin ruokalaji, ja sen avulla säästät muutaman euron.Syöminen siellä, missä paikallisetkin syövät, on yksi hyödyllisimmistä matkavinkeistä. Amsterdamin hollantilaiset viettävät aikaansa niin sanotuissa "bruin cafés" eli ruskeissa kahviloissa. Ne muistuttavat pubeja ja tarjoavat aitoa ruokaa edulliseen hintaan. De Wetering, In 't Aepjen, Papeneiland ja Het Molenpad ovat parhaita.

Tutustu buffetteihin

Amsterdamin buffetit ovat myös loistava tapa säästää rahaa. Niissä saa ruokaa alle 20 eurolla, mutta useimmiten tarjolla on kiinalaisia tai aasialaisia erikoisuuksia. Joitakin hyviä tämäntyyppisiä ravintoloita ovat mm:

Ja jos haluat hemmotella itseäsi tiettynä päivänä Amsterdamissa kohtuuhintaan, suosittelen varaamaan pöydän Hard Rock Caféssa. 22 eurolla saat takuuvarmasti useita ruokalajeja amerikkalaista ruokaa elävän musiikin säestämänä.

Varaa menu Hard Rock Café Amsterdamissa

5. Vältä Amsterdamin turistirysät

Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman
Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman

Kaikissa kuuluisissa kaupungeissa on yleensä "turistirysä" -alueita ja -tiloja.

Tällä tarkoitan kalliita ja keskitasoisia ruokapaikkoja, paikkoja, jotka eivät täytä lupaamiaan odotuksia, ja paikkoja, jotka käyttävät hyväkseen matkailijoiden harhakuvitelmia. Esimerkiksi Amsterdamissa onmonia valemuseoita. Jotkut niistä ovat kauppoja, jotka väittävät olevansa museoita. Muutamia mainitakseni on vodkamuseo, juustomuseo, tulppaanimuseo jne. Sen sijaan, että menisit näihin paikkoihin, suosittelen sinua käymään oikeassa museossa, kuten Rijksmuseumissa, tai ostamaan lipun Van Gogh -museoon.

Jos haluat varmistaa hyvän hinta-laatusuhteen ruoan, suuntaa De Pijpiin, FoodHalleniin tai Noordiin. Suosittelen myös välttämään "Tours and ticket" -kauppoja, niitä on kaikilla turistialueilla ja ne ovat hyvin kalliita. Sen sijaan suosittelen ostamaan turistipasseja, jos etsit säästöjä ja mukavuutta.

Varaa liput ja vierailut Van Gogh -museoon

6. Varo pyöräilijöitä

Polkupyörät ovat Alankomaiden yleisin liikennemuoto.| ©Anneke Vermeulen
Polkupyörät ovat Alankomaiden yleisin liikennemuoto.| ©Anneke Vermeulen

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka huomaat Amsterdamissa, ovat polkupyörien hallitsemat tiet. Kaupunki on täynnä niitä, ja paikalliset rakastavat liikkua pyörällä. Jos et tiennyt, Amsterdam on julistettu maailman pyöräilyystävällisimmäksi kaupungiksi.

Huomaa, että Amsterdamissa pyöräkaistat ovat yleensä punaisia. Ne on merkitty polkupyöräkuvakkeella jokaisessa sisääntulopisteessä, jotta pyöräkaistaa ei voi sekoittaa kävelykaistaksi.

Monet turistit eivät kuitenkaan tajua tätä ja kävelevät niillä. Jos et halua joutua onnettomuuteen, pidä näitä kaistoja silmällä. Joillakin alueilla neovat lähes vaarallisempia kuin tiet.

Mutta jos uskallat olla hollantilainen, voit varata pyöräretken Amsterdamiin ja oppia lisää tavoista.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

7. Pidä aina sateenvarjo mukanasi

Henkilö sateenvarjon kanssa| ©Nayara Dinato
Henkilö sateenvarjon kanssa| ©Nayara Dinato

Amsterdamin sää on melko arvaamaton, ja kaupungissa on keskimäärin 200 sadepäivää vuodessa, mikä tarkoittaa, että sateeseen joutumisen mahdollisuus on melko suuri.

Joten mitä sääsovellus sitten sanookin, pidä aina mäkkäri tai sateenvarjo käden ulottuvilla! Pohjanmeren vaikutuspiirissä olevavaltameri-ilmasto on suurin syy runsaisiin sateisiin.

Museoiden, gallerioiden, kauppojen ja tehokkaan julkisen liikennejärjestelmän ansiosta täällä on kuitenkin aina jotain tekemistä säästä riippumatta.

8. Ota pullo mukaan ja juo vettä hanasta

Vesijohtovesi| ©Steve Johnson
Vesijohtovesi| ©Steve Johnson

Alankomaat on yksi niistä maista, joissa vesijohtoveden laatua säännellään, ja se on täysin turvallista juoda ja maistuu hyvältä. Pulloveden ostaminen koko ajanei ole ympäristöystävällistä. Jos luulet, että pullotettu vesi on puhtaampaa, kerrottakoon, että se riippuu siitä, miten sitä säilytetään ja kuljetetaan.

Pullot on tehty muovista, ja jos niitä säilytetään pitkään auringossa, ne eivät ole enää yhtä turvallisia. Pullovesi ei****myöskään ole halpaa Amsterdamissa, ja se voi maksaa jopa 2,50 euroa joillakin turistialueilla. Ravintoloissa saa harvoin ilmaista vettä, joten kannattaa ottaa pullo mukaan kotoa ja täyttää se joissakin kaupungin yleisissä juomavesipisteissä.

9. Pysäköi muualla kuin keskustassa

Gasper Camping| ©Nadine S
Gasper Camping| ©Nadine S

Pysäköinti Amsterdamissa on kallista, ja se voi maksaa jopa 10 euroa tunnilta.

Jos siis ajat Amsterdamiin, suosittelen pysäköimään auton pois keskustasta, jotta säästät rahaa. Amsterdamin suuntaan johtavalla moottoritiellä kannattaa kiinnittää huomiota**"P + R"** -merkkeihin, sillä sinne kannattaa pysäköidä auto.

Pysäköinti täällä maksaa yleensä 1 euron vuorokaudessa, ja näistä pisteistä pääset helposti Amsterdamin julkisilla liikennevälineillä sinne, minne haluat mennä. Jos saavut Amsterdamiin matkailuautolla, olet varmasti iloinen tietäessäsi, ettäpysäköintipaikkoja on runsaasti, vaikkakin hieman kaukana kaupungin keskustasta. Parhaita ovat Gasper Camping ja Camping Zeeburg.

10. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus

Kuvallinen henkilöllisyystodistus| ©Dom J
Kuvallinen henkilöllisyystodistus| ©Dom J

Tarvitset kuvallisen henkilötodistuksen, jos vierailet museossa tai tärkeässä kohteessa, mutta poliisi saattaa pysäyttää sinut kadulla ja pyytää henkilöllisyystodistusta.

Näin tapahtuu yleensä useimmiten silloin, kun ihmiset vaikuttavat päihtyneiltä huumeidenkäytön vuoksi. Joskus se voi johtua vain siitä, että olet väsynyt, kävelykyvystäsi tai siitä, että et nuku yöllä. Jos kuitenkin haluat välttää vahinkoja,pidä henkilöllisyystodistuksesi aina mukanasi. Jos olet huolissasi passisi menettämisestä, ei olisi huono ajatus pitää mukanasi ajokorttiasi.