Granada 2 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos aiot vierailla Granadassa vain kahden päivän aikana, tässä on luettelo tämän kauniin kaupungin pakollisista aktiviteeteista. Seikkailu voi alkaa!

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minuuttia luettu

Granada 2 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

©Austin Gardner

Haluatko tutustua Granadaan ja sinulla on vain viikonloppu aikaa? Älä huoli, autan sinua löytämään aikaa käydä pakollisissa nähtävyyksissä, kuten Alhambrassa, Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa, kuninkaallisessa kappelissa ja katedraalissa, Plaza Nuevalla, flamenco-esityksessä ja tietysti tapas-baareissa, sillä kaikki ei ole kävelyä tässä elämässä!

Kahden päivän nähtävyyksien katselun jälkeen haluat varmasti tulla takaisin ja nauttia kaikesta siitä, mitä Granadassa on nähtävää ja koettavaa. Tällä espanjalaiskaupungilla on ennen kaikkea se erityinen kyky valloittaa jokaisen kävijänsä sydän.

1. päivä: Alhambran, Plaza Nuevan, Paseo de los Tristesin ja Albaicínin kaupunginosan kiertoajelu

Alcaicería| ©Eric Titcombe
Alcaicería| ©Eric Titcombe

Granadassa vieraileminen vie aikaa, sillä se on aivan uskomaton kaupunki, joka on täynnä historiaa ja viehättäviä kulmia. Käytä mukavia kenkiä, sillä edessäsi on pitkä kävelypäivä.

Kierrä Alhambraa ja tutustu sen aarteisiin

Alhambra on ehkä yksi Espanjan vaikuttavimmista nähtävyyksistä, ja se on todella unelmien paikka.

Tämä kompleksi, joka oli vuosisatojen ajan Nasridien kuninkaiden koti, on todiste muslimien valtakunnan mahtavuudesta Espanjassa, sillä se on yksi hienoimmista maurilaisen arkkitehtuurin esimerkeistä, joka on yhä pystyssä.

Sen suihkulähteet, laatat, pylväät ja puutarhat sekä yksityiskohtien huomioiminen kompleksin jokaisessa nurkassa tekevät siitä todella ainutlaatuisen.

Mutta ihmettelet varmaan, kuinka kauan vierailu Alhambrassa kestää. Vaikka se on niin laaja, että se tuntuu olevan kuin kaupunki itsessään, sen tärkeimpiin nähtävyyksiin pääsee tutustumaan omin päin noin 3-4 tunnissa, jos vähän kiirehtii, tietysti.

Kannattaa muistaa, että Alhambran yksityiskohtaiseen katsomiseen tarvitaan noin 6 tai 7 tuntia eli käytännössä suuri osa päivästä, joten sinulla ei ole aikaa käydä kaupungin muissa nähtävyyksissä. Ota se siis vain ensimmäisenä vilauksena tästä hämmästyttävästä paikasta. Vakuutan teille: haluatte tulla takaisin.

Kierroksellamme tässä Nasridien paratiisissa et voi jättää väliin Patio de los Leonesia, muurien ympäröimää kaupunkia (Alcazaba), Generalifen puutarhoja ja Nasridien palatseja, sillä Alhambrasta ei voi lähteä nauttimatta kaikista näistä ihmeistä.

Jos haluat mennä suoraan mielenkiintoisimpiin kohtiin ja samalla saada tietoa siitä, mitä olet näkemässä, on erittäin suositeltavaa vuokrata opastettu kierros Alhambraan.

Jos budjettisi on kuitenkin tiukka, voit hankkia ilmaisia tai alennettuja lippuja Alhambraan seuraavasti. Ja tässä on muutamia vinkkejä Alhambraan tutustumiseen, jotta voit pitää ne mielessäsi sekä tällä että seuraavalla vierailullasi.

Osta liput Alhambraan

Tauko Plaza Nuevalla

Alhambraan tutustumisen jälkeen, hieman alle puolen tunnin kävelymatkan päässä sisäänkäynniltä on Plaza Nueva, ihanteellinen paikka levätä hetki ja nauttia viileä juoma samalla kun ihailet sitä ympäröiviä mahtavia rakennuksia.

Plaza Nueva on koko Granadan pääaukio ja vanhin aukio, joten sen nimi ei tunnu aivan oikealta... jos tämä aukio ei ole yksi asia, se on uusi.

Se on todistanut monia Andalusian historian hetkiä. Täällä järjestettiin ennen härkätaisteluita ja jopa teloituksia.

Aukiota vastapäätä sijaitsevat Palacio de la Cancillería Real ja Iglesia de Santa Ana, joissa molemmissa on sekoitus renessanssi- ja mudejar-tyyliä.

Nykyään se on rento ja hyvin keskeinen paikka, jossa voit nauttia oluen ja jatkaa kaupunkikierrosta, sillä täältä voit aloittaa vierailun Albaicíniin ja Sacromonteen kaunista Carrera del Río Darro -reittiä pitkin, joka on kumpuileva ja viehättävä kivipolku, joka kulkee samannimisen joen varrella.

Carrera del Darro ansaitsisi oman artikkelinsa. Tämä kaunis mukulakivikävelyreitti, jolla on kauniita ja historiallisia kivi- ja kivisiltoja (yhteensä 14), on ehdottomasti yksi Granadan kaupungin nähtävyyksistä ja nautinnoista.

Se on myös yksi niistä paikoista, joita on muokattu vähiten vuosisatojen aikana, ja se on säilynyt lähes koskemattomana, joten sen varrella käveleminen saa sinut tuntemaan itsesi osaksi Andalusian historiaa.

Kävele Granadan romanttisimmassa kulmassa: Paseo de los Tristes (Surujen kävelykatu)

Paseo de los Tristes| ©Pepe Serrano
Paseo de los Tristes| ©Pepe Serrano

Ennen kuin saavut Albaicínin kaupunginosaan, joka sijaitsee Darron laakson sydämessä, tulet törmäämään koko Granadan miellyttävimpään katuun: El Paseo de los Tristes.

Sen alkuperäinen nimi ei ollut tämä, mutta koska se oli matkalla San Josén hautausmaalle, kaupungin asukkaat päätyivät kutsumaan sitä Paseo de los Tristesiksi.

Sieltä näet osan Alhambran kasvillisuudesta ja joitakin kauniita kivisiltoja Darro-joen yli.

Se on epäilemättä yksi koko Granadan boheemeimmista ja romanttisimmista kävelykaduista, ja sen pienet kadut ja baarit tekevät siitä viehättävän paikan, jota on mahdotonta jättää väliin kahden päivän vierailulla tähän kauniiseen kaupunkiin.

Ennen kuin jatkat matkaa Albaicínin kaupunginosaan, on lounaan aika. Tällä alueella on monia ravintoloita, joissa voit istahtaa alas ja ladata akkujasi. Jos sää on kaunis, voit nauttia granadalaista ruokaa yhdellä monista ulkoilmaterasseista.

Suosittelen erityisesti ravintola La Ruta del Azafránia, joka sijaitsee Paseo de los Tristes -kadulla. Alhambran näköaloilla ja ruokalistalla, joka sopii jokaiseen makuun ja makuun, et löydä parempaa vaihtoehtoa.

Vieraile Albaicínin kaupunginosassa

Kun olet syönyt kuin kuningas (tai kuningatar), jatka matkaasi El Albaicíniin, Granadan vanhimpaan kaupunginosaan.

Unesco julisti Albaicínin maailmanperintökohteeksi vuonna 1994 sen suuren kauneuden vuoksi, ja se on yksi kauneimmista esimerkeistä keskiaikaisesta muslimi-espanjalaisesta arkkitehtuurista, joten se on ehdottomasti nähtävä.

Sinulla ei ehkä ole tarpeeksi aikaa perusteelliseen kierrokseen naapurustossa, mutta sinun pitäisi ehdottomasti pysähtyä kuuluisassa Casa de Zafrassa, joka on ainoa muslimien asunto, joka on peräisin ennen katolisia hallitsijoita. Se on julistettu kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaksi kohteeksi ja historiallis-taiteelliseksi muistomerkiksi, ja siellä sijaitsee Albaicínin tulkkauskeskus.

Casa de Zafra sijaitsee Albaicínin alaosassa, aivan Paseo de los Tristesin varrella.

Nauti kaupungin parhaista näkymistä Mirador San Nicolásilta ja Mirador de La Vereda de Enmediolta

Kierrellessäsi tätä kaupunginosaa sinun on muistettava, että ohittamattomien nähtävyyksien lisäksi sen viehätysvoima piilee sen keskiaikaisilla kaduilla kävelyssä, tutkimattomien kulmien löytämisessä, kauniissa ja perinteisissä granadolaisissa cármenes- ja näköalapaikoissa, kuten San Nicolásissa tai La Vereda de Enmediossa.

Näiltä näköalapaikoilta voit katsella auringonlaskua Alhambran yllä, joka on jo valaistu punertavin sävyin. Tämä on yksi tyypillisimmistä kaupungin postikorteista, vaikka suosittelen saapumaan paikalle hyvissä ajoin, sillä ne täyttyvät usein ihmisistä.

Mikään ei ole parempaa kuin päättää päivä kaupungin persoonallisimmalla alueella. Missä tahansa sen ravintoloissa voit kokeilla tyypillistä andalusialaista ruokaa, ja ruokalajit, kuten mantelikeitto, Salmorejo tai Patatas a lo Pobre, ovat nykyään klassikoita.

Vaikka jos on puhuttava alueen klassisista ruokalajeista, paistettuja munakoisoja hunajalla ei voi verrata mihinkään muuhun. Kokeile niitä ja kerro sitten minulle niistä.

Varaa opastettu kierros Albaicíniin

2. päivä: Granadan kuninkaallinen kappeli ja katedraali, tapas-baareja, Sacromonte-kortteli ja flamenco-ilta

Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González
Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González

Jos luulit, että ensimmäinen päivä Granadassa oli mahtava, niin odota, kunnes näet, mitä minulla on varastossa tämän toisen ja viimeisen päivän aikana. Kävelemme läpi vanhaa kaupunkia ja maistelemme joitakin sen syvään juurtuneita perinteitä: flamencoa ja tapaksia.

Vieraile vanhassa kaupungissa, katedraalissa ja kuninkaallisessa kappelissa

Aloita toinen ja viimeinen päiväsi Granadassa vierailemalla historiallisessa kaupunginosassa. Siellä on ajassa pysähtyneeltä vaikuttavien katujen lisäksi Granadan mahtava katedraali ja sen vieressä kuninkaallinen kappeli.

Sevillan katedraalin jälkeen tämä on Espanjan suurin katedraali ja ensimmäinen renessanssityyliin rakennettu katedraali. Sen vieressä on kuninkaallinen kappeli, jossa lepäävät katolisten kuninkaiden, Kastilian Isabella I:n ja Aragonian Ferdinand II:n, jäännökset. Lisäksi pääalttaritaulu on todellinen ihme ja esimerkki espanjalaisesta taiteesta.

Vaikka se ei ehkä ole yhtä kuuluisa kuin Alhambra, suosittelen vierailua Granadan katedraalissa. Liput alkavat 5 eurosta, ja niihin sisältyy ääniopastus sovelluksen kautta.

Sekä katedraali että kuninkaallinen kappeli ovat arkkitehtonisesti vaikuttavia, ja sisällä voit ihailla monia Granadassa syntyneen Alonso Canon taideteoksia sekä muita kunnioitusta herättäviä yksityiskohtia.

Kuninkaallista kappelia vastapäätä on La Madraza, vuodelta 1349 peräisin oleva rakennus, joka toimi ensimmäisenä teologian, matematiikan, lääketieteen ja lain korkeamman opetuksen keskuksena. Nykyään rakennukseen voi tutustua, sillä Granadan yliopisto käyttää sitä näyttelykeskuksena.

Vieraile yhdessä kaupungin muslimien menneisyyden muistomerkeistä: La Alcaicería

Tämä katuverkosto oli 1300-luvulla yksi Granadan tärkeimmistä kauppakeskuksista. Tässä muinaisessa soukissa voit ostaa herkkiä silkkejä, mausteita ja satoja muita tuotteita.

Nykyään Alcaicería on tullut pakolliseksi paikaksi, jossa voi tutustua hieman Granadan arabien menneisyyteen, joten sitä ei voi jättää väliin.

Vaikka alkuperäinen Alcaicería tuhoutui täysin suuressa tulipalossa vuonna 1843, sen jälleenrakennus noudatti alkuperäistä arkkitehtuuria uusmaurilaiseen ja romanttiseen tyyliin. Nykyään se on säilyttänyt ensimmäisen rakennuksen viehätyksen ja värin. Ehdottomasti paikka, joka kannattaa käydä katsomassa Granadan kahden päivän vierailun aikana.

On aika nauttia hyviä tapaksia!

Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson
Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson

Niin paljon kävelyä tekee ruokahalun, eikä ole mitään parempaa kuin istua terassilla ja nauttia hyvä annos tapaksia. Suosittelen Bar La Rivieraa, jossa on laaja valikoima tapaksia ja lyömätön tunnelma. Tai klassinen Los Manueles, joka on tarjoillut tapaksia jo vuodesta 1917! Kaikki kotitekoisia ja erinomaisen laadukkaita.

Kuten aina, tapakset ovat ilmaisia, vain juomasta on maksettava. Älä lähde kokeilematta kroketteja... ne ovat todella unelma.

Vain kahdessa päivässä voit saada vain pienen käsityksen siitä, miten maukasta kaikki on täällä, ja seuraavaa matkaasi varten suosittelen sinua vuokraamaan joitakin Granadan parhaista tapas-kierroksista, kierroksen kaupungin herkullisimpiin baareihin ja ravintoloihin, erityisesti niille, jotka haluavat nauttia Granadan mauista.

Varaa tapas-kierros Granadassa

Vieraile Sacromonten kaupunginosassa, joka on flamencon synnyinpaikka

Sacromonten kortteli on Albaicínin ohella yksi koko Granadan tunnusomaisimmista paikoista.

Sanotaan, että yksi perinteisimmistä espanjalaisista musiikkityyleistä syntyi täällä: flamenco. Vaikka flamencolaulaja tai -tanssija sanoisi, että flamenco ei ole musiikkityyli vaan elämäntapa.

Korkealla Alhambran ja Albaicínin yllä sijaitseva Sacromonte oli alun perin mustalaislähiö, jonka perinteisimmät ja viehättävimmät talot ovat niin sanottuja luolia. Vuosisatojen ajan mustalaisyhteisö turvautui näihin vaatimattomiin luolamökeihin.

Tämä omituinen kulttuurien, mustalaisten, espanjalaisten ja muslimien, sekoitus synnytti Granadan tyypillisimmän flamencon, zambra moran.

Nykyään tunnetuimmat luolat ovat Cueva de la Rocío ja Cueva de María la Canastera, jotka molemmat on omistettu flamencoesityksille. Aikaisemmin esitykset olivat spontaaneja ja improvisoituja, mutta nykyään esityksiä järjestetään turisteille, jotka tulevat Sacromonteen etsimään perinteisintä flamencoa.

Älä jätä väliin vierailua Cuevas del Sacromonte -museossa, joka on ihanteellinen paikka oppia lisää naapuruston historiasta, mustalaiskulttuurista ja flamencon synnystä kokonaisen kansan kärsivänä äänenä.

Nauti aidosta flamenco-esityksestä

Kun olet kiertänyt Sacromonten kaupunginosassa, olet varmasti flamencon makuun. Toisena ja viimeisenä iltana Granadassa ei ole mitään parempaa kuin hyvästellä kaupunki mustalaislaulun ja -tanssin avulla.

Koska kaupunki on yksi sen kehdoista, siellä on monia tablaoja tai keskuksia, joissa voit kuunnella ja nähdä hyvää flamencoa.

Sacromonten alueella on mainitsemani zambrat (Cueva de la Rocío ja Cueva de María la Canastera). Muilla kaupungin alueilla voit löytää erinomaisen laadukkaita esityksiä, joita suositellaan lämpimästi, kuten Tablaos La Alboreá ja Casa Ana, joissa on korkeimman tason taiteilijoita.

Neuvon sinua valitsemaan Granadan parhaista flamencoesityksistä ja antamaan sen vilkkaan hengen valloittaa itsesi.

Jos et tiennyt, Unesco julisti flamencon vuonna 2010 ihmiskunnan aineettomaksi kulttuuriperinnöksi. Näin varmistetaan tämän Andalusian ja Espanjan identiteetille niin tyypillisen ilmaisun säilyminen.

Olemme päässeet matkamme päätepisteeseen, ja olemme varmoja, että olette jääneet kaipaamaan lisää. Jos et vieläkään ole valmis palaamaan takaisin hotelliisi, tässä on vielä lisää ideoita, nämä ovat 10 asiaa, joita kannattaa tehdä Granadassa yöllä, sillä kaupungin yöelämä sykkii, tulet näkemään.

varaa lippusi yhteen Granadan parhaista flamencoesityksistä

Miten liikkua Granadan kaupungissa?

Juna Granadasta| ©VivirElTren.es
Juna Granadasta| ©VivirElTren.es

Granada on suhteellisen pieni kaupunki, erityisesti kaupungin keskustassa, joten on erittäin helppoa kävellä mihin tahansa tässä artikkelissa mainitsemaani paikkaan.

Alhambrasta katedraaliin pääsee noin 20 minuutissa, ja katedraalista Albaicínin kaupunginosaan vielä 5 minuutissa. Lisäksi kaupunki on ihanteellinen paikka liikkua tällä tavoin, sillä bussilla tai autolla et pystyisi nauttimaan ympäristöstä tai pysähtymään tuntemaan itseäsi osaksi paikkaa. Granada on myös todellinen painajainen pysäköidä.

Jyrkimmillä kaduilla ja niiden mutkissa ja näköalapaikoilla on helppo eksyä ja löytää kaupungin viehätysvoima. Jos sinulla on jokin terveysongelma, joka vaikeuttaa jyrkänteistä matkaa, voit tietenkin nousta Plaza Nuevalla bussiin 2 ja jäädä pois kaupungin yläosassa.

Milloin on paras aika matkustaa Granadaan?

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Ehdottomasti paras aika vuodesta vierailla tässä kauniissa kaupungissa on syys- ja kevätkuukausina (maaliskuusta kesäkuuhun ja syyskuusta joulukuuhun), sillä talvet ovat hyvin kylmiä ja kesät ovat melko helteisiä, ja lämpötila on yli 40 astetta.