10 tekemistä Granadassa yöllä

Iberian niemimaan eteläosassa sijaitseva Granada loistaa omassa valossaan. Se ei suotta ole yksi monien matkailijoiden suosikkikohteista. Kutsun sinut tutustumaan kaupunkiin auringon laskiessa. Oletko valmis?

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Granadassa yöllä

Näkymä Granadaan | ©Javier Morales

Granada on todella maaginen paikka, kaupungilla on kiistaton viehätysvoima sekä päivällä että yöllä, ja jos ette usko minua, tulkaa kanssani kiertoajelulle sen tapas-baareihin, hyvin erilaiseen ja intiimiin Alhambraan, flamencotanssijoihin ja sen viehättävimpiin asuinalueisiin, ja vakuutan teille, että ette tule katumaan sitä. Vakuutan sinulle, että et tule katumaan.

Tässä artikkelissa opit Granadan yöelämästä, sen parhaista paikoista, joissa voit nauttia tästä toisesta kaupungista, joka on niin erilainen kuin päiväsaikaan. Granada ei koskaan nuku, ja huomaat, että se tarjoaa jokaiselle jotakin.

1. Vieraile Alhambrassa yöllä

Alhambra yöllä| ©wingpix
Alhambra yöllä| ©wingpix

Jos olet käynyt Granadassa aiemmin, tutustu sen tyypillisimmän monumentin majesteettisuuteen. Kuten voit kuvitella, opastetun kierroksen suunnitteleminen Alhambraan on ehdoton edellytys. Tämä kaupunkimonumentti on yksi ihmisen tekemistä ihmeistä. Se on rakennettu andalusialaisen palatiinakaupungin paikalle, ja sen arkkitehtuuri, suihkulähteet ja puutarhat eivät lakkaa hämmästyttämästä. Se on yksi Espanjan suosituimmista monumenteista ja epäilemättä yksi kauneimmista.

Luulet kuitenkin luultavasti, että tämä kauneus sulkee ovensa öisin, mutta olet väärässä. Jo jonkin aikaa Alhambra on ollut avoinna yöllä niille, jotka haluavat varata paikkansa ja nauttia toisenlaisesta vierailusta. Varmista kuitenkin, että varaat yövierailusi Alhambraan etukäteen, sillä se on kaupungin tähtinähtävyys ja se myydään loppuun hyvin nopeasti.

Voin vakuuttaa teille, että kun olette nähneet sen monta kertaa päivällä ja kävelleet Patio de los Leonesin, valaistujen Nasridin palatsien ja puutarhojen läpi, yöllä se on täysin erilainen paikka. Se, että voi olla siellä ilman päivän hälinää ja väkijoukkoja ja katsella, kuinka pylväät heittävät väsyneitä varjojaan yön hiljaisuuteen, on todella ainutlaatuinen kokemus, jota ei kannata jättää väliin.

.

Aukioloajat

Alhambran yövierailujen aukioloajat ovat:

  • Huhtikuusta 14. lokakuuta: klo 22.00-23.30.
  • Lokakuun 15. päivästä maaliskuun 31. päivään: klo 20.00-21.30.

Varaa opastettu yökierros Alhambraan

2. Nauti kävelyretkestä El Albaicínin perinteisessä kaupunginosassa

Albaicín yöllä| ©José Ruiz
Albaicín yöllä| ©José Ruiz

Yksi Granadan kauneimmista ja vanhimmista kaupunginosista, joka on itse asiassa pakollinen nähtävyys Granadassa. Älä kuuntele niitä, jotka sanovat, että se on yöllä vaarallinen, voin vakuuttaa sinulle, että voit kävellä myöhään yöhön asti ilman vaaraa, ja tapaat paljon enemmän ihmisiä, jotka myös nauttivat yöstä. Albaicínilla on maine boheemina ja taiteellisena kaupunginosana. Kävely sen kellertävällä valolla valaistuilla pikkukaduilla ja päivällä nähtyjen paikkojen uudelleen löytäminen on seikkailu sinänsä.

Yksi Albaicínin yökävelyn pakollisista nähtävyyksistä on nähdä Alhambra ja Generalife valaistuina ylhäältä päin sekä suuri osa Sierra Nevadaa Mirador de San Nicolásilta. On myös välttämätöntä kävellä pitkin Calderería Viejaa, joka tunnetaan paremmin nimellä La calle de las teterías.

Huomaat, että Albaicínilla on paljon tarjottavaa yöllä, vaikka parasta on itse kävelyretki, jolla pääset näkemään kaupungin toisen puolen. Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa vierailu on yksi niistä asioista, joita et voi jättää väliin Granadassa vieraillessasi.

.

Varaa kierros El Albaicíniin

3. Koe flamencoesitys

Flamenco-esitys| ©Snuffy
Flamenco-esitys| ©Snuffy

Granada on yhtä kuin flamenco. Tämä maailmankuulu musiikkityyli sai alkunsa tästä kaupungista, tarkemmin sanottuna Sacromonten kaupunginosan luolista, joissa mustalaiset asuivat vuosisatojen ajan. Tämän muslimien, mustalaisten ja kristittyjen profaanin sekoituksen tuloksena syntyi tämä hyvin espanjalainen ilmaisu, jota myöhemmin popularisoivat sellaiset taiteilijat kuin Paco de Lucía, Tomatito, Camarón de la Isla ja monet muut.

Jos haluat nähdä todellisen flamencoesityksen, Granada on oikea kaupunki sinulle. Joka ilta liekki syttyy, lasit täyttyvät ja tunnelma muuttuu yhä intensiivisemmäksi. Jardines de Zoraya tai Tablado de la Alborea ovat kaksi erinomaista vaihtoehtoa, samoin kuin tietenkin mikä tahansa kaupungin tyypillisistä luolista. Sekä Sacromonten että Albaicínin kaupunginosissa voit nauttia Espanjan parhaista esityksistä.

Kuten huomaat, flamenco on ilmassa, eikä ole epätavallista löytää kadulta cantaores tai bailaores (flamencolaulajia ja -tanssijoita). Kitaroita, käden taputusta, jalkojen koputtelua ja mustalaislaulua - on mahdotonta olla liikuttumatta flamencoesityksestä, sillä se ei ole vain yksi musiikkityyli, vaan se tuo mukanaan koko kansan kärsimyksen.

Parhaat vaihtoehdot nauttia flamencosta Granadassa

Varaa liput flamencoesitykseen

4. Rentoudu aidossa 1400-luvun maurilaisessa kylpylässä

Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C
Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C

Jos haluat erilaisen rentoutumiskokemuksen, käy Granadan parhaassa hammamissa. Riippumatta siitä, kuinka monissa kylpylöissä ja rentoutumiskeskuksissa olet käynyt, voin vakuuttaa, ettei mikään niistä vedä vertoja näille arabikylvyille.

Vaikka näistä kylvyistä voi nauttia myös päivällä, yöllä voit pestä pois koko päivän Granadassa kävelemisen aiheuttaman väsymyksen. Tätä kutsun ihanteelliseksi suunnitelmaksi. Vuonna 1998 kylpylät avattiin uudelleen, kun ne olivat olleet suljettuina peräti 5 vuosisataa! Täällä voitte nauttia kokemuksesta veden kautta, eri lämpötiloissa olevilla kylvyillä, hieronnoilla ja muilla uskomattomilla aktiviteeteilla.

Voitte olla varmoja, että kiitätte minua, sillä tämä vain muutaman metrin päässä Alhambrasta sijaitseva hammam on jotain aivan muuta kuin tämä maailma. Hierontojen ja kylpyjen välissä sinulle tarjoillaan myös herkullista teetä, joka auttaa sinua rentoutumaan sekä sisällä että ulkona.

.

Käytännön tietoja

  • Aukioloajat: Näiden rentouttavien istuntojen ilta-aukioloajat eivät ole käytettävissä joka päivä, ainoastaan perjantaisin ja lauantaisin klo 23.30-1.15.
  • Osoite: Calle Sta. Ana, 16

Varaa arabikylpy hamamissa

5. Käy syömässä tapaksia vanhassakaupungissa ja El Realejossa

Tapaksia Granadassa| ©Vero Gallardo
Tapaksia Granadassa| ©Vero Gallardo

Toinen Granadan yöelämän must-do on epäilemättä tapaksia syömään meneminen. Niille, jotka eivät vielä tiedä, että tapaksilla käyminen Granadassa on melkeinpä pakollista. Istut jollakin terassilla ja tilaat juoman, ja sen kanssa saat tapan (kyllä, täysin ilmaiseksi!).

Tästä perinteestä voi nauttia monilla eri alueilla ja tietenkin monissa baareissa. Joissakin voit valita tapan, toisissa et, mutta voin vakuuttaa, että jos tiedät, minne mennä, et löydä yhtään sellaista, josta et pidä.

  • La Bella y La Bestia: Se on kuuluisa XXL-tapaksistaan. Paikka on melko pieni mutta viihtyisä. Suosittelen, ettet mene liian myöhään tai et löydä pöytää.
  • Bar Los Diamantes: ihanteellinen, jos pidät paistetusta kalasta ja muista merenelävistä. Täällä kaikki, aivan kaikki on herkullista.
  • Baari ja ravintola Los Manueles: Aivan La Capilla Realin ja La Madrazan kulman takana sijaitsevabaari ja ravintola, joka on ollut avoinna viime vuosisadan alusta lähtien (tarkemmin sanottuna vuodesta 1917 lähtien), on toinen ehdoton paikka tapas-iltana Granadassa. On hyvin tavallista, että sitä mukaa kun tilaat juomia (ja jätät tietysti hyvät eurosi), myös tapasten merkitys ja koko kasvaa.
  • La Esquinita: kuuluisa paistetuista katkaravuista ja muista herkuista.

Jos gastronominen matkailu on sinun juttusi, suosittelen, että otat kierroksen Granadan parhaisiin tapas-baareihin ja annat itsesi aiheeseen erikoistuneen oppaan käsiin, joka vie sinut niihin paikkoihin, joita et voi missata mistään hinnasta.

6. Koe Granadan yöelämä yökerhossa tai pubissa

Mae Westissä| ©ilicitano
Mae Westissä| ©ilicitano

Granadan yöelämässä ei ole kyse vain flamencosta ja tapaksista, sillä tarjolla on laaja valikoima diskoja ja pubeja, joissa on elävää musiikkia, jos haluat tanssia aamuun asti. Granada on kaupunki, joka on täynnä opiskelijoita, ja tänne tulee vuosittain opiskelemaan monia Erasmus-opiskelijoita, joten hauskanpitopaikoista ei ole koskaan pulaa.

Granadan upeimmat yökerhot ovat:

  • Tämä klubi sijaitsee kaupungin keskustassa, ja se on yksi Granadan yöelämän pakollisista kohteista, ja siellä on aina hyviä dj:itä, jotka soittavat livenä.
  • Forum Plaza: Toinen disko, jossa on hyvä tunnelma, vaikkakin hieman kaukana keskustasta. Se sijaitsee uskomattoman Parque de las Ciencias de Granadan vieressä, ja se on yksi Granadan hienostuneimmista ja tyylikkäimmistä, ja siellä on tunnettujen dj:iden settejä ja teemailtoja. Et yksinkertaisesti voi jättää sitä väliin, jos pidät tanssimisesta ja vietät intensiivisen yön puhtaassa tanssissa.

Siellä on myös monia baareja, joissa on elävän musiikin esityksiä, joissa voit tanssia ja seurustella paikallisten kanssa. Jotkut niistä ovat Lemon Rock Granada, La Tertulia tai jazzin ystäville Bohemia Jazz Café.

7. Nauti kulttuuritarjonnasta, elokuvista ja teatterista

Sisällä Isabel la Católica -teatterissa| ©PhotoLanda
Sisällä Isabel la Católica -teatterissa| ©PhotoLanda

Jos kuulut niihin, jotka pitävät teatterista tai konserteista, Granadassa on myös niitä varten ilta. Kaupungin keskustassa ja vanhassakaupungissa on lukuisia teattereita, joissa voit nähdä palkittuja, itsenäisiä näytelmiä, konsertteja ja kansainvälisiä musikaaleja.

Teatterit, kuten Alhambra tai Isabel la Católica -teatteri, uusivat mainostaulunsa joka kuukausi, joten voit nauttia erilaisista esityksistä.

Kaupunkiin saapuu aina nimekkäitä taiteilijoita, joten suosittelen, että yrität ostaa liput etukäteen.

8. Nauti drinkkejä 360 asteen näköaloilla B-heavenin katolla

B-heavenin katolla| ©Claudia F
B-heavenin katolla| ©Claudia F

Jos haluat nauttia parhaista signature-juomista, joissa on Granadan yöelämän rento tunnelma ja yksi koko kaupungin parhaista näköaloista, sinun on mentävä kadulle 62 Acera del Darro ja noustava kaupungin uskomattomimmalle katolle.

Hotelli Barceló Carmen Granadan katolla sijaitsevaB-Heaven on ehdottomasti pakollinen kohde yöllisellä vierailullasi Granadan kaupunkiin. Tämä katto tarjoaa elävää musiikkia, gourmet-purtavaa ja näköalan valaistulle Alhambralle, joten se vie kaiken voiton. Pelkkä näköala kaupunkiin on sen arvoinen, mutta kun siihen lisätään uskomaton palvelu ja tunnelma, ei ole paljon muuta ajateltavaa.

Jos haluat päättää päivän ylellisesti, B-Heaven Granada ei ole pelkkä baari, vaan se on elämys itsessään. Pue päällesi parhaat vaatteesi, sillä täältä yösi alkaa.

9. Lähde epätavalliselle kierrokselle yölliseen Granadaan

Kävelyretki Granadassa| ©Juanjo Alonso García
Kävelyretki Granadassa| ©Juanjo Alonso García

Kaupungissa järjestettävien ilmaisten kierrosten lisäksi voit myös varata yökierroksen Granadaan. Nämä kierrokset ovat varsin epätyypillisiä ja erittäin hauskoja, sillä oppaat pyrkivät yleensä tekemään kierroksesta kaikin tavoin omaperäisen.

Jos haluat kokea yökierros-seikkailun Granadassa ja kulkea kaupungin halki kartat ja taskulamput otsallasi löytäen tämän kauniin kaupungin salaisuudet, älä epäröi, sillä silloin opit tuntemaan sen toisen puolen etkä lakkaa pitämästä hauskaa Andalusian ekstravaganteimpien oppaiden kanssa. 100 % suositellaan.

10. Dramatisoitu vierailu yöllä San Josén hautausmaalle Granadassa.

San Josén hautausmaa| ©PhotoLanda
San Josén hautausmaa| ©PhotoLanda

Jätin tämän retken viimeiseksi, koska se on kaikkein uteliain. Tällä opastetulla kierroksella Granadan hautausmaalla tapaat joitakin Granadan historian tärkeimpiä henkilöitä, jotka vievät sinut uskomattomiin, täynnä historiaa oleviin paikkoihin, kuten Alixaresin puutarhaan, samalla kun opit hieman kaupungista ja sen menneisyydestä.

San Josén hautausmaa Granadassa on yksi koko maan vanhimmista hautausmaista, joten sillä on paljon tarinoita kerrottavana. Tiedän, mitä luultavasti ajattelet: "tämä ei ole minua varten". Hautausmaalla vierailu ei ole jotain, mitä yleensä tehdään yöllä, se on totta, mutta vakuutan sinulle, että tässä dramatisoidussa vierailussa Granadan San Josén hautausmaalla ei ole mitään synkkää, päinvastoin.

Näyttelijöiden esitysten ansiosta huomaat paikan voimakkaan vetovoiman ja yllätyt siitä, miten paljon salaisuuksia se voi pitää sisällään. Jos minulta kysytään, tämä on erittäin suositeltava retki.