Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Madrid kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Olen hyvin tietoinen siitä, että kaksi päivää on ennätysaika käydä missä tahansa paikassa. Tässä on kuitenkin muutamia suunnitelmia, joiden avulla voit hyödyntää jokaisen minuutin tässä kaupungissa parhaalla matkasuunnitelmalla.

Carolina Morales

Carolina Morales

5 minuuttia luettu

Madrid kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Almudenan katedraali | ©antonio filigno

Lyhyestä matkasta upeaan Madridiin voi tulla unohtumaton kokemus. Kaupunki, jolla on niin monipuolinen kulttuurinen ja historiallinen luettelo, että se voi tyydyttää minkä tahansa maun. Jotta saat kaiken irti 48 tunnin vierailustasi, suosittelen, että suunnittelet matkasuunnitelmasi täydellisesti ja aloitat ottamalla selvää eri kuljetusvaihtoehdoista lentokentältä kaupunkiin

. Jos Espanjan pääkaupunki voi ylpeillä yhdellä asialla, se on sen aurinkoiset päivät niin talvella kuin kesälläkin sekä Madridin kävijöilleen tarjoama laaja valikoima paikkoja ja suunnitelmia. Siltä varalta, että olet missannut jotain, sinulla on tekosyy palata mahdollisimman pian.

Päivä 1: Tervetuloa Madridiin

Kiertoajelubussi Madridin kaduilla| ©Son of Groucho
Kiertoajelubussi Madridin kaduilla| ©Son of Groucho

Tällä lyhyellä tauolla aika on valttia. Kaupungin tärkeimpiin matkailu- ja kulttuurinähtävyyksiin tutustuminen voi auttaa sinua päättämään, mitkä paikat ovat kiinnostavimpia matkustajan persoonallisuuden kannalta. Madridissa on se hyvä puoli, että se valloittaa sinut ensi silmäyksellä, ja kaikki suunnitelmat voivat olla unohtumattomia.

Aloita päivä bussi- tai pyöräretkellä

Hyvä opastettu kierros Madridin sydämessä voi näyttää sinulle kaupungin ikonisimmat paikat ja antaa sinulle mahdollisuuden nauttia tämän suuren iberialaisen kaupungin arkkitehtuurista ja ilmapiiristä.

On kaksi vaihtoehtoa, jotka sopivat elämäntyyliisi ja auttavat sinua päättämään, mihin paikkoihin haluat tutustua Madridissa perusteellisemmin ja yksityiskohtaisemmin.

Ensimmäinen vaihtoehto on mennä Prado-museoon ja ottaa sieltä kiertoajelu, jonka aikana voit nousta ilmastoidun kaksikerroksisen bussin kyytiin ja tutustua kaupungin tunnusomaisimpiin katuihin ja kulmiin.

Cibelesistä Plaza Mayorille tai Puerta de Alcalásta kuninkaalliseen palatsiin, tämä kierros tarjoaa erilaisia reittejä, aikatauluja ja ääniopastusjärjestelmän eri kielillä, jotta se sopii kaikkiin asioihin.

Toinen vaihtoehto on pyöräillä Madridin sydämen läpi. Vaikka siihen liittyy ylimääräistä fyysistä ponnistelua, se antaa sinulle mahdollisuuden nauttia kaupungista omaan tahtiisi ja nähdä tärkeimmät nähtävyydet samalla kun nautit Espanjan vilkkaasta pääkaupungista.

Varaa Madridin kiertoajelubussi

Vieraile Prado-museossa

Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets
Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets

Sinulla on kaksi päivää aikaa, mutta käymällä tietyissä symbolisissa paikoissa voit tutustua kaupunkiin, joka on elävä jalokivi. Vierailu Prado-museossa on melkeinpä velvollisuus arvostaa eurooppalaisen taiteen loistoa kaikessa ilmaisussaan.

Suosittelen, että ostat lippusi ennakkoon, sillä se on yksi sekä paikallisten että matkailijoiden arvostamista maailman ihmeistä, jotta voit tehdä kokemuksestasi hedelmällisemmän ja arvostaa rauhassa Velázquezin, El Grecon, Rafaelin, Goyan, Rubensin tai El Boscon kaltaisten suurten taiteilijoiden teoksia.

Jos tämä vertauskuvallinen museo on matkasuunnitelmassasi, älä epäröi varata lounasta tai illallista lähistöllä, sillä Prado-museon lähellä sijaitsevissa ravintoloissa on gastronominen tarjonta, jota ei kannata jättää väliin.

Varaa vierailu Prado-museoon

Matkusta ajassa taaksepäin vierailemalla Barrio de las Letrasissa

Tämän kokemuksen jälkeen voit matkustaa Madridin menneisyyteen ja vierailla Barrio de las Letras-alueella, joka on kuuluisa siitä, että siellä asui monia kirjailijoita, taiteilijoita ja hahmoja, jotka kuuluivat Kastilian kultakauteen, jolloin taide ja kirjallisuus nauttivat Espanjan valtakunnan poliittisen ja sotilaallisen kehityksen huipusta.

Älä missaa Kuninkaallista palatsia

Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall
Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall

Ja jos historia on edelleen seikkailusi, voit myös tutustua menneisyyden ja nykyaikaisuuden välillä repivän kaupungin perintöön. Vierailu kuninkaallisessa palatsissa on täydellinen tilaisuus arvostaa maurilaista arkkitehtuuria, joka sekoittuu barokkiin ja paljastaa kaupungin perinnön ihmiskunnalle.

Kuninkaallisessa palatsissa voit kävellä saleissa, joissa on nähtävillä Goyan ja Velásquezin kaltaisten klassikoiden taideilmaisuja, sekä ihailla kuninkaallisten vaakunoiden ja haarniskojen upeaa kokoelmaa, joka on ansainnut Euroopan historian kattavimman kokoelman tittelin.

Muita Madridin nähtävyyksiä, jotka sopivat tähän suositeltuun kierrokseen, ovat Cibelesin suihkulähde, joka sijaitsee enintään 10 minuutin kävelymatkan päässä Prado-museosta, laivastomuseo ja Círculo de Bellas Artes.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

Vieraile San Miguelin markkinoilla tai tee gastronominen kierros

Kaupungin sielu tunnetaan sen väreistä, tuoksuista ja mauista, joten gastronominen kiertoajelu kuuluu ehdottomasti matkasuunnitelmaasi. Kalmarivoileivät, madridilaiset pataruoat, tapakset ja viinit ovat vain alkupaloja kaikille niille mahdollisuuksille, jotka johdattavat sinut tutustumaan Madridin keittiön lisäksi koko Espanjan makumaailmaan.

Madridin gastronomiset retket ovat yleensä suosittuja, koska niitä opastavat yleensä paikalliset, jotka ovat erikoistuneet ystävällisyyteen ja paikallisen keittiön tuntemukseen ja jotka tekevät retkestä ainutlaatuisen kokemuksen.

Hyvä idea on vuosisatoja vanha perinne käydä Mercado de San Miguelissa, vilkkaassa ja aktiivisessa paikassa, josta on tullut yksi sekä paikallisten että vierailijoiden suosikkipaikoista. Siellä on yli 20 ravintolavaihtoehtoa, jotka ovat sitoutuneet tarjoamaan laadukkaita tapaksia jokaiseen makuun.

Varaa gastronominen kierros Madridissa

Päivä 2: Ovien ja museoiden kaupungissa

Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn
Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn

Puerta del Sol, Puerta de Alcalá ja Puerta de Toledo ovat vain muutamia kuuluisista Madridin porteista, jotka ovat inspiroineet kaikenlaisia taiteilijoita. Ajaton kutsu, joka muistuttaa ulkopuolisten saapumisesta kaupunkiin, joka muodostui juutalaisen, arabialaisen ja kristillisen perinnön rinnakkaiselosta.

Ilmainen kävely aamukahvin kanssa

Kävely Madridin tärkeimmillä paikoilla on yleensä taloudellinen ja ulkoilmasuunnitelma, joka antaa sinulle mahdollisuuden arvostaa kaupungin ihmeitä, kuten Gran Vía -katua tai Cibelesin suihkulähdettä, jotka määrittelevät tämän kosmopoliittisen ja modernin kaupungin persoonallisuuden. Täällä voit nauttia ravintoloista, kahviloista, ulkoilmaterasseista ja katumarkkinoista, joilla voit ostaa kuriositeetteja ja tyypillisiä matkamuistoja.

Voit myös juoda aamukahvia ja nauttia kävelyretkestä El Retirossa, joka on epäilemättä yksi Espanjan kauneimmista puistoista.

Jatka museosuunnitelmaasi käymällä Thyssen-Bornemiszan kansallismuseossa

Madridin monista museoista Thyssen-Bornemiszan kansallismuseo on vaihtoehto, jota suosittelen tänä toisena päivänä, ja se sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä El Retiro -puistosta.

Tämä museo on julkinen laitos, jossa on yksi Euroopan merkittävimmistä maalaustaidekokoelmista, jossa on lähes 900 taideteosta, jotka Thyssen-Bornemiszan perhe on kerännyt seitsemän vuosikymmenen aikana.

Voit tarkistaa Museo Nacional Thyssen-Bornemiszan aukioloajat ja hinnat, jotta et jää paitsi sen pysyvästä kokoelmasta, myös sen vaihtuvista näyttelyistä.

.

Jos makusi on eklektinen, käy Ikono Madridissa

Ikono Madrid voi olla houkutteleva vaihtoehto jatkaa kierrosta. Kyseessä on noin 600 metrin mittainen tila, joka on saanut mainetta paikallisten ja ulkomaalaisten keskuudessa, joita elämykselliset tilat ja monipuoliset aistikokemukset kiinnostavat.

Retkikunta, jossa yhdistyvät digitaalisen maailman parhaat puolet, multimediauniversumi ja interaktiivinen kokemus, jonka avulla voit irrottautua ulkopuolelta ja uppoutua ainutlaatuiseen kokemukseen. Sisältä löytyy kaikkea palloaltaista kävelyretkiin taianomaisissa metsissä, jotka tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen kokemuksen.

On syytä muistaa, että lippu Ikono Madridiin kannattaa varata etukäteen, sillä sitä pidetään yhtenä Euroopan ensimmäisistä futuristisista museoista, joka sopii niin aikuisille kuin lapsillekin.

Osta lippu kohteeseen Ikono Madrid

Uppoudu menneisyyteen Kansallisessa antropologian museossa

Kansallinen antropologian museo| ©Zaqarbal
Kansallinen antropologian museo| ©Zaqarbal

Jos haluat matkustaa ajassa taaksepäin ja seurata Amerikan löytämistä ja sen vaikutuksia espanjalaiseen kulttuuriin, sinun kannattaa vierailla Antropologian kansallismuseossa, jonka kuningas Alfonso XII vihki käyttöön vuonna 1872.

Museon tiloissa on laaja kokoelma esineiden kokoelmia, jotka liittyvät esihispaanisiin kulttuureihin ja muihin espanjalaisiin siirtomaihin eri puolilla maailmaa, jotka ovat nykyään monien kansakuntien perustana.

Koe Madridin yöelämä

Madridin yöelämä on yleensä vilkasta. Meitä odottaa hyvä musiikillinen matka tai legendoja ja aaveita odottavat kujat.

  • Sevillanan ja flamencon yöt, joita pidetään espanjalaisen kulttuurin syvimpinä ilmaisuina. Monien muinaisten kansojen perintö alueella, joka piirsi sen cantaoras-kuoron (naislaulajat) ja tablaos-kuoron väliin, jotka tarjoavat Tapa-juoman ja juoman välissä ohittamattoman spektaakkelin. Samalla kun iho ryömii, voit myös nauttia flamencotanssista tai musiikin historiantunneista, joita pitävät tämän kulttuuri-ilmaisun, sen alkuperän ja monimuotoisuuden asiantuntijat... ja olé!
  • Pyhän inkvisition kierros: Mutta kaikki ei ole autuutta auringon kaupungissa, joka oli myös yhden ihmiskunnan synkimmän kauden näyttämö: niin kutsutun Pyhän inkvisition. Yökävely kujien ja katakombien läpi, joka vie sinut tutustumaan aavemaiseen ja pimeään puoleen suullisten tarinoiden ja legendojen kautta, jotka ovat säilyneet niistä ajoista tähän päivään asti.
  • Ghost Tour: Toinen kävijöiden suosima kierros kertoo Madridin aaveista. Kierros alkaa Linaresin palatsista, jossa maisema paljastaa myös seitsemän savupiipun talon salaisuudet. Espanjan historian hahmojen väliset petokset, kaunat ja vihat, jotka kätkevät sisäänsä todellisia salaisuuksia, jotka löydät omaan tahtiisi Goyiton haamun lumoissa ja jotka ovat ikkuna vuodesta 1571 lähtien kummitelleen Madridin tarinoihin.

Osta lippu flamenco-esitykseen

Teatteri-ilta Madridissa

Toinen ihanteellinen vaihtoehto Madridin-vierailullesi on mennä näytelmään tai komediamonologiesitykseen. Madridin teatteri tarjoaa hyvin monipuolisen ohjelmiston musikaaleista, komedioista, taikatempauksista tai kabaree-esityksistä. Vaihtoehtoja on monia, ja voit kokea maagisen yön Madridin lomamatkan päätteeksi.

Joitakin vinkkejä kahden päivän vierailua varten Madridissa

Madridin keskusta| ©Nicolas Vigier
Madridin keskusta| ©Nicolas Vigier

Kaksi päivää voi kulua kuin siivillä, mutta jos sinulla on järjestetty matkasuunnitelma, voit nauttia upeista paikoista ja nähdä Madridin kohokohdat. Jotta voit tehdä kaiken suunnitellusti, tässä ovat viimeiset suositukseni Espanjan pääkaupungin kahden päivän suunnitelman laatimiseksi:

  • Tarkista turvatoimet ja sisäänpääsyvaatimukset kaikissa paikoissa, joissa haluat vierailla, kuten museoissa, gallerioissa, ravintoloissa jne. Näin voit valmistautua välttämään vahinkoja aktiviteeteissa.
  • Varmista, että sinulla on etukäteen tietoa kunkin paikan saatavuudesta ja enimmäiskapasiteetista. Varaus etukäteen voi usein olla hyvä tapa varmistaa rauhallinen sisäänpääsy kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, varsinkin jos olet menossa vain kahdeksi päiväksi.