Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Madrid kolmessa päivässä: vinkkejä, mitä nähdä ja paljon muuta

Kosmopoliittinen ja myyttinen Espanjan pääkaupunki on yksi suosituimmista matkailukohteista Iberian niemimaan kautta kulkevien matkailijoiden keskuudessa. Jos vierailet pitkän viikonlopun ajan, tässä kerrotaan, mitä ei kannata jättää väliin.

Carolina Morales

Carolina Morales

7 minuuttia luettu

Madrid kolmessa päivässä: vinkkejä, mitä nähdä ja paljon muuta

Kuninkaallinen palatsi, Madrid | © Nicolas Postiglioni

Madrid on yksi niistä kaupungeista, joissa voi vierailla ympäri vuoden. Tunnettu aurinkoisista kesäpäivistään, jolloin terassit ja puistot saavat kaiken huomion, ja talvipäivistä, jolloin kahvin ja kaakaon tuoksu valtaa kadut. Päivämäärästä riippumatta voit tutustua Madridin historian piilotettuihin kulmiin ja sen laajaan valikoimaan aktiviteetteja ja retkiä jokaiseen makuun.

Kolme päivää riittää tuskin tutustumiseen kaikkeen Madridissa nähtävään. Sinulla on kuitenkin tilaisuus nähdä Euroopan unionin toiseksi suurimman kaupungin sielu ja nauttia omakohtaisesti sen taiteellisesta, gastronomisesta ja kulttuuriperinteestä.

Päivä 1: Madridiin tutustuminen

Kiertoajelubussi Madridin kaduilla| ©Son of Groucho
Kiertoajelubussi Madridin kaduilla| ©Son of Groucho

Ensimmäisenä päivänä ei ole mitään parempaa kuin saada yleiskuva siitä, mitä kaupungilla on tarjottavanaan, ja päättää, mitkä aktiviteetit sopivat parhaiten persoonallisuuteesi. Ota huomioon!

Hyvä yleiskuva kaupungista bussikierroksella

Nämä bussit lähtevät Prado-museosta, kasvitieteellisestä puutarhasta tai Neptunuksen suihkulähteeltä, ja ne vievät sinut kiertoajelulle kuuluisille Puertas del Solille ja Alcalálle, Gran Vía -katua pitkin, ja pääset nauttimaan hyvästä opastetusta kierroksesta Madridin sydämessä.

Bussikierros voi olla erinomainen vaihtoehto, jotta voit tutustua kaupunkiin paremmin ja, miksei, päättää, missä paikoissa vierailet myöhemmin.

Näet kierroksellasi muun muassa seuraavat paikat:

 • Fuente de Neptuno
 • Cibeles - Casa de América
 • Plaza de Colón
 • Museo de Escultura al Aire Libre
 • Nuevos Ministerios
 • Santiago Bernabéu

Ja paljon muuta...

Bussit aloittavat kierroksen yleensä Prado-museosta, ja kierros kestää tavallisesti puolitoista - kaksi tuntia. Tämä aktiviteetti tarjoaa kävijöille erilaisia reitti- ja aikatauluvaihtoehtoja, retkikartan ja erikielisen ääniopastusjärjestelmän, joka sopii hyvin aikatauluusi.

Hyödyllistä tietoa

Näiden kiertoajelubussien vuoroväli on yleensä 7-15 minuuttia. Aikataulut voivat muuttua vuodenajasta riippuen.

 • Sesonkiaika (maalis-lokakuu): klo 9.00-22.00.
 • Matalasesonki (marras-helmikuu): klo 10.00-18.00.

Varaa Madridin kiertoajelubussi

Madridin maku

Tapas Tour lounas| ©Madrid Tapas
Tapas Tour lounas| ©Madrid Tapas

Sanotaan, että kaupungin sielu alkaa näkyä sen omien tuoksujen ja värien kautta, ja siksi gastronominen kierros, jolla tutustutaan Madridin makuelämyksiin, on täydellinen matkaohjelma, jonka avulla voit ottaa osan Madridin olemuksesta sydämeesi.

Sen calamari-voileivät ja muut perinteiset viinit ja kaikentyyliset tapakset, joihin voit tutustua gastronomisilla kierroksilla, näyttävät sinulle Madridin lisäksi myös koko Espanjan parhaat puolet.

Tämä kierros vie sinut syvälle paikalliseen gastronomiaan ja ihmisten ystävällisyyteen, sillä tämäntyyppiset kokemukset ovat tunnettuja siitä, että niillä on erittäin ystävälliset oppaat, jotka tuntevat kaupungin parhaat maut perusteellisesti.

Varaa tapas-kierros Madridissa

Sen perintö ja historia Kuninkaanlinnassa

Historian ja nykyaikaisuuden välimaastossa olevan kaupungin arkkitehtuurin kautta välittyy kaikki sen ihmeellisyys: kurkistus maurilaiseen Madridiin, sen kastilialaisen kauden kautta ja vierailu kuninkaalliseen palatsiin paljastaa kaupungin monimutkaisen historiallisen perinnön ihmiskunnalle.

Paikka, jossa voi ymmärtää, millaisessa kontekstissa nykyinen Espanja syntyi, ja jossa voi ihmetellä virallisia tiloja, kuuluisien taiteilijoiden, kuten Goyan, maalauksia ja nähdä yhden maailman tärkeimmistä vaakuna- ja kuninkaallisten haarniskakokoelmista.

Ei ole epäilystäkään siitä, että kaikki, mitä Madridin kuninkaallisessa palatsissa on nähtävää, vie sinut tutkimaan kaupungin elävää menneisyyttä, joka on monille tuntematon.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

Tutustu Almudenan katedraaliin

Almudenan katedraalin historia juontaa juurensa joulukuuhun 1868, jolloin Almudenan neitsyen orjien kongregaatio pyysi Toledon arkkipiispalta lupaa rakentaa tämä Almudenan neitsyelle omistettu kirkko, sillä ensimmäinen kirkko purettiin saman vuoden vallankumouksen aikana.

Tämä katedraali sijaitsee lyhyen matkan päässä kuninkaallisesta palatsista, joten on ihanteellista sisällyttää se ensimmäiseen Madridin päiväänne. Katedraalissa vierailu maksaa vain 1 euron, joka käytetään temppelin ylläpitoon.

Kävele Plaza de Españan ympäri

Plaza España| ©Carlos Delgado
Plaza España| ©Carlos Delgado

Vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Calle Bailénia pitkin pääset Plaza de Españalle, joka on Argüellesin kaupunginosassa sijaitseva maisemoitu alue, jossa on kirjailija Miguel de Cervantesille omistettu suihkulähde.

Lähistöllä sijaitsevat Torre de Madrid, España-rakennus ja alueellisen kulttuuriministeriön päämaja. Epäilemättä paikka, jossa voi hengittää raitista ilmaa ja kävellä yhdellä Espanjan pääkaupungin suosituimmista alueista.

Tutustu Debodin temppeliin

Jatkamalla Calle de Juan Álvarez Mendizábalia pitkin reittiä, joka vie enintään 10 minuuttia Plaza de Españalta, pääset Debodin temppelille, joka on toinen tärkeä paikka ensimmäisenä päivänäsi kaupungissa.

Tämä 2. vuosisadalta eKr. peräisin oleva egyptiläinen temppeli sijaitsee Cuzcon puistossa. Egyptin hallitus lahjoitti sen Espanjalle kiitokseksi Espanjan avusta Abu Simbelin siirtämisessä Aswanin suuren padon rakentamista varten.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja voit nauttia kasvitieteellisestä polusta, joka on kuorrutus tämän Madridin ulkoilupäivän kakkuun.

Päivä 2: Syvä Madrid

Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets
Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets

Jo ensisilmäyksellä voit sanoa, että olet käynyt kunniakkaan kävelyretken tässä upeassa kaupungissa. Tänä toisena päivänä on suositeltavaa kysyä itseltäsi, mikä on herättänyt huomiosi ja mitä haluaisit nähdä, jotta voit laatia räätälöidyn suunnitelman. Tässä on kuitenkin joitakin houkuttelevia vaihtoehtoja.

Yksi pakollisista nähtävyyksistä: Prado-museo

Prado-museossa käynti on melkeinpä hyvän asenteen asia, jos puhumme Madridista. Se on yksi niistä paikoista, jotka voidaan kirjaimellisesti luokitella historian jalokiveksi ja jossa voi arvostaa eurooppalaisen taiteen loistoa sen kaikissa ilmenemismuodoissa.

Koska se on yksi paikallisten ja matkailijoiden arvostamista maailman ihmeistä, suosittelen ostamaan liput etukäteen, jotta kokemuksesta tulee tuottavampi ja jotta voitte arvostaa parhaita teoksia, joita Pradossa on Velázquezin, El Grecon, Rafaelin, Goyan, Rubensin tai El Boscon kaltaisten taiteilijoiden teoksia, sekä museon kiertäviä näyttelyitä.

Varaa vierailu Prado-museoon

Las Letrasin kaupunginosassa kultaaikaa seuraamassa

Päivän päätteeksi ja vähintään kahdeksi tunniksi Madridin historian aikatunneliin, vierailu Las Letrasin kaupunginosassa on täydellinen tapa tutustua yhteen ikonisimmista kulttuuritiloista, jonka muistomerkit, aukiot ja baarit antavat sinulle käsityksen kaupungin vilkkaasta boheemista elämästä,

Tämä kaupunginosa tunnetaan yhtenä vanhimmista ja tunnetuimmista, sillä täällä on pitkä luettelo kirjailijoita, taiteilijoita ja hahmoja, jotka kuuluivat Kastilian kultakauteen, jolloin taide ja kirjallisuus nauttivat Espanjan valtakunnan poliittisen ja sotilaallisen kehityksen huipusta.

Tapaksia San Miguelin markkinoilla

Täysi vatsa, onnellinen sydän. Näin kuuluu vanha espanjalainen sanonta, josta on tullut suosittu kaikissa espanjankielisissä maissa ja joka viittaa hyvän ruoan merkitykseen espanjalaisessa kulttuurissa sekä Madridin upeaan ja monipuoliseen gastronomiaan.

Hyvä ruokapaikka Madridissa on Mercado de San Miguel, yli 100 vuotta vanha viehättävä tila, josta on tullut yksi paikallisten ja vierailijoiden suosikkipaikoista. Siellä on yli 20 ravintolavaihtoehtoa, joiden mottona on tarjota laadukkaita tapaksia.

Älä unohda tutustua markkinoiden verkkosivuihin, ja jos olet onnekas, voit kokea myös muita aktiviteetteja, joita täällä järjestetään vuoden mittaan.

Madridin portit

Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn
Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn

Tämä on edullinen ulkoilmakierros, jolla tutustutaan Espanjan pääkaupungin tunnusomaisiin tiloihin, jotka ovat olleet monien inspiraation lähteenä: Puerta del Sol, Puerta de Alcalá, Puerta de España tai Puerta de Toledo.

Kierroksella voit myös tutustua muihin kaupungin ihmeisiin, kuten Gran Vía -katua tai Cibeles-suihkulähdettä, jotka määrittelevät tämän kosmopoliittisen ja modernin kaupungin persoonallisuuden. Tämän alueellisen linjan varrella voit nauttia ravintoloista, kahviloista ja markkinoista, joista voit ostaa kuriositeetteja ja tyypillisiä matkamuistoja.

Varaa opastettu kierros Madridissa

Pimeä Madrid

Mutta kaikkea ei ole sanottu ovien kaupungissa: emme saa unohtaa, että Madridissa elettiin intensiivisesti yksi ihmiskunnan synkimmistä vaiheista: niin kutsuttu pyhä inkvisitio.

Tämä on kokemus, jonka avulla voimme myös tuntea tämän aavemaisen ja pimeän puolen suullisten tarinoiden ja legendojen kautta, jotka ovat säilyneet noilta ajoilta tähän päivään asti ja jotka kattavat täydellisen kokemuksen kaupungista.

Yksi mielenkiintoisimmista yökävelyistä, joita voit tehdä, joten voit nauttia myös Madridin yöelämästä.

Hyödyllistä tietoa

 • Kummituskierros voi kestää jopa puolitoista tuntia.
 • Kierrokset alkaen 9€.
 • Tämä kierros Madridissa alkaa yleensä Palacio Linaresilta ja päättyy Plaza Mayorille.

Päivä 3: ¡Que Viva España!

Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman
Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman

Et ole kaupungin asiantuntija, mutta voit jo sanoa nähneesi suuren osan Euroopan unionin toisesta pääkaupungista. Tästä kolmannesta päivästä on nautittava täysillä, jotta tämä seikkailu voidaan päättää hienosti.

Vieraile Reina Sofía -museossa

Reina Sofía -museossa käynti on suositukseni aloittaa kolmas ja viimeinen päivä tällä Madridin kiertomatkalla. Nykytaiteen ystävien kohtauspaikka esittelee sinulle joitakin parhaista teoksistaan, muun muassa Picasson, Mirón, Dalín, Juan Grisin ja Francis Baconin maalauksia.

Jos järjestät asiasi hyvin ja tarkistat Reina Sofian aukioloajat, voit sisällyttää tämän vierailun ohjelmaasi ja nauttia sen muista nähtävyyksistä, kuten houkuttelevasta museokaupasta ja sen maineikkaasta ravintolasta.

Varaa liput Reina Sofia -museoon

Vieraile La Casa Encendida

Vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Reina Sofia -museosta voit vierailla La Casa Encendidan kaltaisessa kiehtovassa paikassa, joka on moderni ja vaihtoehtoinen nykytaidenäyttelykeskus, jossa järjestetään myös työpajoja, kulttuurikokouksia ja tapahtumia lapsille.

Lisäksi siellä on reilun kaupan myymälä, jossa on riippumattomien taiteilijoiden teoksia, joita voit tukea. Pidän tästä vaihtoehdosta, koska se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden päästä lähemmäs paikallista taidetta ja oppia lisää Madridin kaltaisen kaupungin kulttuuritarjonnasta, joka ei koskaan lopu kesken.

Tutustu Las Ventasin härkätaisteluareenaan

Vaikka se on hieman kaukana La Casa Encendidasta, kannattaa pysähtyä Madridin kierroksella myös Plaza de Toros de Las Ventas -aukiolla. Tutustu Espanjan härkätaistelujen päämajaan, vieraile härkätaistelumuseossa ja astu kehään tämän perinteisen espanjalaisen juhlan suurten mestareiden tavoin.

Tämän härkätaisteluareenakierroksen audio-opastetun lipun yhteydessä voit myös varata mahdollisuuden nauttia tapan ja juoman.

Varaa kierros Madridin härkätaisteluareenalle

Huomisen museot: Ikono Madrid

Ikono Madridissa| ©Hellotickets
Ikono Madridissa| ©Hellotickets

Kokemuksellisista tiloista ja aistielämyksistä kiinnostuneille Ikono Madrid voi olla houkutteleva vaihtoehto. Kyseessä on Madridin sydämessä sijaitseva noin 600 metrin tila, joka on saanut mainetta paikallisten ja ulkomaalaisten keskuudessa erilaisista sisätiloissaan esillä olevista laitteistoista.

Palloaltaista maagisten metsien läpi kulkeviin kävelyretkiin, se on suunniteltu nauttimaan tutkimusmatkasta, jossa sekoittuvat digitaalisen maailman, multimediauniversumin ja vuorovaikutteisen kokemuksenparhaat puolet , mikä tekee siitätilan, jossa voit irrottautua ulkopuolisesta, antaa mielikuvituksesi lentää ja uppoutua ainutlaatuiseen kokemukseen.

On syytä sanoa, että jos haluat vierailla tässä paikassa, kannattaa varata paikka etukäteen, sillä se on saanut mainetta yhtenä Euroopan menestyneimmistä futuristisista museoista. Ahh! Miten unohdetaan: Se on paikka, joka voi tarjota myös lapsille ainutlaatuisen kokemuksen.

Osta liput Ikono Madridiin

Sulje tyylikkäästi flamenco-esitys

Lopuksi, kuten pitääkin, mikään ei ole parempaa kuin hyvä musiikillinen matka, ja mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin sevillanan ja flamencon rytmi.

Madridia pidetään yhtenä espanjalaisen kulttuurin syvällisimmistä ilmentymistä, ja se tarjoaa myös mahdollisuuden viettää iltaa flamencolaulajien ja tablaojen tahdissa nauttien hyvästä viinistä ja tapaksista parhaaseen tyyliin ja mihin aikaan vuodesta tahansa.

Vaihtoehdot ovat monipuolisia, ja yksi etu on se, että voit valita useista flamencoesityksistä sen, joka sopii parhaiten makuusi tai budjettiisi.

Jos haluat vieläkin intensiivisemmän ja henkilökohtaisemman kokemuksen, on syytä mainita, että monet näistä tabloista tarjoavat paikallisille ja vierailijoille mahdollisuuden opetella joitain flamencotanssin perusliikkeitä tai saada "mestarikurssin " asiantuntijoilta, jotka kertovat tämän kulttuuri-ilmaisun historiasta, sen alkuperästä ja monimuotoisuudesta.

Varaa lippusi flamenco-esitykseen Madridissa

Viimeisimmät suositukseni

Syksy Madridissa| ©Pedro
Syksy Madridissa| ©Pedro
 • Muista aina tarkistaa paikkojen saatavuus ja turvatoimet jokaisessa paikassa, jossa aiot vierailla. Näin voit valmistautua välttämään vahinkoja aktiviteeteissa.
 • Ennakkovaraus voi usein olla hyvä tapa varmistaa sujuva pääsy kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin.
 • Kannattaa myös tarkistaa lentojen lähtö- ja saapumisajat sekä eri kuljetusvaihtoehdot lentoasemalta kaupunkiin. Näin säästyt turhalta juoksentelulta ja saat mielenrauhan saapuessasi ja lähtiessäsi.
 • Madridista on suhteellisen helppo lähteä tutkimusmatkoille lähikaupunkeihin, joissa on monenlaisia kulttuurisia, gastronomisia, arkkitehtonisia ja muita vaihtoehtoja. Pitäkää tämä mielessä, kun teette suunnitelmaanne jo antamieni suositusten kanssa, kuten Toledo ja Segovia

Nauttikaa Madridista!