Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Madridissa syksyllä

Aiotko viettää syksyn Madridissa? Mikä upea idea! Tästä artikkelista löydät kaikki ainutlaatuiset aktiviteetit, joista voit nauttia vain tähän aikaan vuodesta ja tässä upeassa kaupungissa.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Madridissa syksyllä

Retiro Park, Madrid | ©Jocelyn Erskine-Kellie

Syksy on yksi parhaista ajankohdista vierailla Madridissa. Koska kyseessä on kesän ja talven välinen siirtymävaihe, sää on täydellinen kävelyyn kaduilla ja kaikesta siitä nauttimiseen, mitä Madridilla on tarjottavanaan.

Jos sinua kiinnostaa tietää tapahtumista, festivaaleista ja aktiviteeteista, joita kaupunki valmistelee joka vuosi tänä vuodenaikana, tässä on luettelo mielenkiintoisimmista ja hauskimmista. Yritä osallistua mahdollisimman moniin niistä!

1. Älä missaa Suma Flamenca -festivaalia.

Suma Flamencassa| ©Maria Becerra
Suma Flamencassa| ©Maria Becerra

Joka vuosi lokakuun lopun ja marraskuun alun välisenä aikana Madridin kaupungissa järjestetään festivaali, joka on omistettu kokonaan flamencomusiikille. Suma Flamenca -festivaalista on tullut kansainvälinen tapahtuma, jossa nykypäivän flamencon merkittävimmät vaikuttajat kokoontuvat yhteen.

Näytöksissä lavalla nähdään kitarataiteilijoita, tanssiesityksiä ja tietenkin laulua.

Missä se tapahtuu

Festivaali järjestetään pääasiassa Chamberín alueella sijaitsevan Teatros del Canal-taidekompleksin eri näyttämöillä. Pääset helposti Madridin metrolla: lähimmät asemat ovat Canal-asema (linjat 2 ja 7) ja Rios Rosasin metroasema (linja 1).

Miten ostaa lippuja

Teatros del Canalin tapahtumiin lippujen hinnat vaihtelevat yleensä keskimäärin 9 € ja 25 € välillä. Jos haluat osallistua Suma Flamenca -festivaaliin, voit ostaa lippuja tapahtuman verkkosivuilta.

2. Osallistu Madridin käsityöviikkoon

Madridin käsityöviikko| ©timeout
Madridin käsityöviikko| ©timeout

Tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä Madridissa. Madridin käsityöviikon messut kokoavat yhteen Madridin tärkeitä kauppiaita ja käsityöläisiä intensiivisen toimintaohjelman ympärille, jonka tarkoituksena on tuoda esiin käsityöläisten työtä ja tämän kauniin taiteen sosiaalista arvoa.

Tapahtuma on osallistumisen arvoinen, koska siellä on esillä monenlaisia luomuksia, jotka vaihtelevat käsintehdyistä muotikappaleista, koriste-esineistä ja jopa ruokakulttuurista.

Mielestäni tapahtuman mielenkiintoisin osa ovat työpajat, joissa käsitellään yleensä kaikenlaisia aiheita ja joita pitävät alan todelliset lahjakkuudet. Työpajakalenteriin voi kuulua korttien tekemistä, metallin kohokuviointia, kirjontaa, keramiikkaa tai muita työpajoja aikataulun mukaan.

Missä se tapahtuu

Tapahtuman dynaamisuuden lisäämiseksi tapahtumapaikat vaihtuvat, joten kannattaa pitää silmällä Madrid Craft Weekin verkkosivuja, jotta saat lisätietoja.

Miten ostaa lippuja

Näyttelyt ja esitelmät ovat yleensä ilmaisia, mutta kapasiteetti on rajallinen. Käytännön työpajat voivat maksaa 40-60 euroa osallistujaa kohti.

3. Nauti Madridin kansainvälisestä jazzfestivaalista

Festival Internacional Jazz Madridin taiteilijat| ©Enrique Farelo
Festival Internacional Jazz Madridin taiteilijat| ©Enrique Farelo

Useat kansainväliset ja paikalliset vaikuttajat kokoontuvat Espanjan pääkaupunkiin joka vuosi ilahduttamaan yleisöäMadridin kansainvälisellä jazzfestivaalilla. Jazzmusiikin ympärille rakentuva juhlallisuuksien sykli, johon kuuluu keskustelutiloja, näyttelytiloja ja tietenkin jazzkonsertteja!

Missä se tapahtuu

Kiinnostavinta festivaalissa on se, että se järjestetään Madridin eri paikoissa, mikä tekee kaupungista jatkuvan juhlan. Aiemmissa tapahtumissa on käytetty muun muassa seuraavia tiloja: Espanjan kansalliskirjasto, Kansallinen musiikkiauditorio ja Círculo de Bellas Artes.

Miten ostaa lippuja

Niitä myydään yleensä konserttipaikan verkkosivustolla tai fyysisessä lippukassassa. Helpottaaksesi asioita löydät Jazz Madrid -festivaalin virallisilta verkkosivuilta kaikki tiedot esityskalenterista ja suorat linkit lippujen ostamiseen.

Varaa opastettu kierros Madridissa

4. Teatterin ja tanssin iltapäivä syysfestivaalilla

Syksyn festivaali tanssi| ©Camila D
Syksyn festivaali tanssi| ©Camila D

Jos vierailet Madridissa syksyllä, kannattaa harkita osallistumista Madridin kansainväliseen syysfestivaaliin, joka sisältää kansainvälisiä ja paikallisia esityksiä, tanssia ja teatteria.

Tämä tapahtuma sai alkunsa 1980-luvulla, ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta se on yksi niistä asioista, joita kannattaa tehdä Madridissa, jos matkustat marraskuussa. Esitykset kestävät 15-20 päivää.

Missä se tapahtuu

Syysfestivaali järjestetään eri puolilla Madridia sijaitsevien esityskeskusten lavoilla. Aiemmissa tapahtumissa on käytetty muun muassa seuraavia paikkoja: Teatros del Canal, Teatro Pradillo, Sala Mirador, Real Coliseo Carlos III ja muut.

Miten ostaa lippuja

Tarkemmat lipputiedot löydät syysfestivaalin viralliselta verkkosivustolta, jossa on hinnat ja virallinen esitysaikataulu ennen matkaasi.

5. Osallistu MAZO Festival -konserttisarjaan

Taiteilija MAZO-festivaalilla| ©Tomas LL
Taiteilija MAZO-festivaalilla| ©Tomas LL

Jos matkustat Madridiin lokakuussa, erityisesti kyseisen kuukauden alussa, sinulla on onni päästä osallistumaan Mazon konserttisarjaan. Musiikin ystäville se on yksi mielenkiintoisimmista tapahtumista, joihin voit mennä, erityisesti sen monipuolisen esityskokonaisuuden vuoksi.

Tapahtuman aikana voit nauttia jazzin, popin, trip-hopin, elektronisen musiikin, instrumentaalimusiikin ja muiden genrejen esityksistä. Lyhyesti sanottuna täältä löytyy vähän kaikkea.

Missä se tapahtuu

Tapahtumassa on laaja viikoittainen keikkaohjelma noin kolmen kuukauden ajan. Tuona aikana he onnistuvat esiintymään eri vaihtoehtoisissa paikoissa ympäri Madridia, kuten Independance Club, Sala Mon Live, Kapital, Shoko Madrid, La Riviera ja monet muut.

Miten ostaa lippuja

Liput tapahtumaan myydään Dice-tapahtumienverkkosivuston kautta.

6. Osallistu ainutlaatuisille antiikkimessuille

FERIARTE| ©ImarieD
FERIARTE| ©ImarieD

Jos sinulla on intohimo tai uteliaisuus taidetta ja historiaa kohtaan, FERIARTE on tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin. Madridissa järjestetään joka syksy tapaaminen muiden aikakausien taiteen parhaimmiston kanssa, jolla pyritään tukemaan antiikkikauppiaiden ja galleristien Espanjassa tekemää tärkeää työtä.

Ainakin 90 alan johtavaa toimijaa, mukaan lukien antiikkikauppiaat ja taidegalleriat, ovat mukana laajassa näyttelyssä, joka kattaa noin 100 vuotta taidehistoriaa ja sisältää eri tyylejä muilta aikakausilta - kokemusta ei voi toistaa!

Missä se tapahtuu

Tapahtuma järjestetään joka vuosi Madridin IFEMA-messukeskuksessa, joka sijaitsee Avenida del Partenónilla. Pääset kompleksille Madridin metrolla metrolinjalla 8 Feria de Madridin pysäkille asti.

Miten ostaa lippuja

Liput on ostettava suoraan tapahtuman virallisilta verkkosivuilta, FERIARTEsta, ja niiden hinta vaihtelee 24 eurosta yhdelle päivälle 60 euroon, jos haluat osallistua koko kolmelle päivälle.

7. Nauti Luz Madrid -festivaalin valoshow'sta

Festival Luz Madrid| ©Jezhy
Festival Luz Madrid| ©Jezhy

Muiden suurkaupunkien ja pääkaupunkien suurten valofestivaalien tapaan ympäri Eurooppaa ja maailmaa, Festival Luz Madrid on saapunut tarjoamaan meille kokemuksen fantasioiden ja valojen festivaalista suuressa mittakaavassa.

Merkittävät paikalliset ja kansainväliset taiteilijat ottavat valoinstallaatioidensa näyttämöksi kaupungin tärkeimmät paikat. Tämän nuoren tapahtuman projektiossa harkitaan uuden perinteen aloittamista, joka järjestetään joka vuosi syksyllä.

Missä se tapahtuu

Vaikuttava valojuhla järjestetään Madridin eri alueilla ja symbolisissa paikoissa, kuten Prado-museossa ja Buen Retiro -puistossa. Ennen matkaa kannattaa tutustua Festival Luz Madridin virallisiin verkkosivuihin, jotta saat selville tapahtumapaikkojen kartan ja tapahtuman tarkan päivämäärän.

Miten ostaa lippuja

Lippuja ei tarvita, tapahtuma on maksuton ja sinne on vapaa pääsy.

Varaa opastettu kierros Prado-museossa

8. Ota reitti, jolla voit ottaa valokuvia Madridista syksyllä

Syksy Retiro-puistossa| ©Mario Sánchez Prada
Syksy Retiro-puistossa| ©Mario Sánchez Prada

Syksy on yksi miellyttävimmistä vuodenajoista vierailla melkein missä tahansa eurooppalaisessa kaupungissa, mutta Madridissa on syksyllä erityinen hehku, jota suosittelen hyödyntämään ja ottamaan upeita kuvia kaupungin tärkeimmistä monumenteista ja turistikohteista.

Parhaat paikat ottaa syksyn valokuvia Madridissa

  • Retiro-puisto: Kaupungin tärkeimpänä puistona mikään syksyinen Madridin vierailu ei olisi täydellinen ilman kävelyä Retiro-puistossa syksyllä, sillä tähän aikaan vuodesta puisto pukeutuu rehevään kasvillisuuteensa kauniissa ruskean, keltaisen ja oranssin sävyissä.
  • Paseo del Prado: Paseo del Pradon vehreä katu toimii alkusoittona kaupungin tärkeimmälle museolle: Museo Nacional de Pradolle. Suunnittele syksyllä vierailu laitoksiin, tutustu tärkeimpiin teoksiin ja tietysti ihaile tämän kaupunginosan kasvillisuutta ja puutarhoja.
  • Bosque de la Herrería: Jos matkasuunnitelmissasi on retkiEl Escorialiin, muista ympäröivällä alueella sijaitsevat pellot ja metsät; henkilökohtainen suosikkini on Bosque de la Herrería, jossa voit ottaa valokuvia näköalapaikalta ja kävellä polkuja pitkin.

Varaa retkesi El Escorialiin

9. Ihaile suurta Bola de Navidadia

Madridin joulupallo| ©SisoyEva
Madridin joulupallo| ©SisoyEva

Jos olet Madridissa joulusesongin avajaisten aikaan, yleensä marraskuun viimeisinä viikkoina, käytä tilaisuutta hyväksesi ja nauti vaikuttavien valonäytösten sytyttämisestä eri puolilla kaupunkia. Suosikkini: iso Bola de Navidad.

Viime vuosina Iso pallo on asennettu 20. marraskuuta jälkeen, ja se pysyy paikallaan tammikuun loppiaiseen asti. Hauskinta on musiikin ja jouluisten valojen muodossa olevien jouluhahmojen spektaakkeli, joka heijastetaan pallon pinnalle joka päivä klo 18.30, 20 ja 21.30. Se kestää noin 6 minuuttia.

Missä se tapahtuu

Joka vuosi Metrópolis-rakennuksessa. Pääset sinne hyvin helposti Madridin metrolla. Banco De Españan asema on vain 3 minuutin ja Gran Vían asema noin 6 minuutin päässä.

Miten ostaa lippuja

Et tarvitse lippuja, sillä esitys on ilmainen ja avoin yleisölle.

10. Osallistu Teatro Circo Pricen vuosittaiseen esitykseen.

Circo Price -teatteri| ©Federico
Circo Price -teatteri| ©Federico

Yksi parhaista asioista, joita lasten kanssa voi tehdä Madridissa syyskaudella, on käydä katsomassa Teatro Circo Pricen vuosittaista esitystä. Tämä sirkuksen parhaat lahjakkuudet yhdistävä esitys järjestetään joulun kunniaksi, ja se alkaa joka vuosi marraskuun lopussa ja jatkuu tammikuun ensimmäisiin viikkoihin asti.

Missä se suoritetaan

Sirkusfestivaali järjestetään joka vuosi Lavapiésin alueella sijaitsevassa Teatro Circo Pricessa. Sinne pääsee helposti Madridin metrolla, sillä Embajadores-metroasemalle (linjat 3 ja 5) on vain 5 minuutin matka ja Antón Martínin metroasemalle 10 minuutin matka.

Miten ostaa lippuja

Helpoin tapa ostaa lippuja ja selvittää esitysajat on käydä Teatro Circo Pricen virallisilla verkkosivuilla muutamaa viikkoa ennen matkaa.

Lämpötilat Madridissa syksyllä

Syksy Madridissa| ©Pedro
Syksy Madridissa| ©Pedro

Madridin ensimmäinen syyskuukausi, lokakuu, on leuto ja erittäin miellyttävä. Marraskuun lähestyessä tai jos vierailet kaupungissa joulukuussa, lämpötila laskee lähemmäs kylmyyttä, ja joinakin päivinä ja vuosina lämpötila laskee jopa 6 asteeseen.

Syksy on kuitenkin edelleen yksi parhaista ajankohdista tutustua kaupunkiin ja kulkea sen kaduilla ilman, että tulee liian kuuma tai kylmä.

Jos haluat vierailla Madridissa syksyllä, ota mukaan kevyet kylmät vaatteet, mutta erityisesti vaatteet, jotka suojaavat sinua jatkuvalta sateelta. Ota matkalaukkuun mukaan sadekengät, sateenvarjo ja mackintosh.

Matkailijoiden tulva Madridiin syksyllä

Madridin keskusta| ©Nicolas Vigier
Madridin keskusta| ©Nicolas Vigier

Syksyn saapuessa alkavat helleaaltojen ohella myös kesän aikana kaupunkiin virtaavat turistiaallot laantua.

Lokakuussa on vielä jonkin verran liikettä, mutta marras- ja joulukuun saapuessa kaduista tulee paljon hiljaisempia, ja nähtävyyksistä on helpompi nauttia ilman väkijoukkoja. Jos haluat välttää väkijoukkoja, syksy on ihanteellinen aika!