Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Cala Mitjana

Tämä pieni koskematon poukama turkoosine vesineen varastaa sydämesi heti, kun astut sen valkoiselle hiekalle. Kerron, miten voit järjestää vierailun Cala Mitjanaan ja sen pikkusiskoon, Cala Mitjanetaan, jotta saat niistä kaiken irti.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Cala Mitjana

Mitjana Cove | Luca Florio

Menorcan saaren etelärannikon sydämessä sijaitseva Cala Mitjana on yksi niistä paratiisimaisista rannoista, jotka herättävät Menorcalla kerta toisensa jälkeen vierailevien silmät (ja välähdykset).

Sinne pääsee helposti autolla, bussilla, kävellen tai veneellä. Huomioi tämä, sillä tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tästä luonnonjalokivestä:

Miten päästä Cala Mitjanaan

Cala Mitjana| © Joao Branco
Cala Mitjana| © Joao Branco

Cala Mitjana sijaitsee Menorcan etelärannikon sydämessä, ja sieltä on hyvät yhteydet Ciudadelaan ja muihin lähialueen poukamiin - katso Google Mapsista.

Autolla

Paratiisimaisesta ulkonäöstään huolimatta Cala Mitjanaan pääsee helposti autolla. Jotta saisit käsityksen, se on noin 20 minuutin ajomatkan päässä Ciudadelasta, ja vaikka sitä ympäröivät kalliojyrkänteet, valtava rotko ja rehevä mäntymetsä, voit pysäköidä Cala Galdanan pysäköintialueelle, joka on hyvin lähellä, ja kävellä sinne 20 minuuttia.

Cala Mitjanan pysäköintialue

Cala Mitjanan pysäköintialue on itse asiassa Cala Galdanan pysäköintialue. Se on hyvin viitoitettu päätieltä, ja kun olet pysäköinyt, seuraa Cala Mitjanan ja Mitjanetan opasteita. Sinun on kuljettava kauniin mäntymetsän läpi, ennen kuin pääset puiden läpi näkyviin turkooseihin vesiin.

Miten päästä Cala Mitjanaan kävellen (Cala Galdanasta)?

Onneksi Cala Mitjana ei kuulu niihin, joihin pääseminen vaatii pitkän kävelymatkan. Sinne pääsee helposti Cala Galdanasta seuraamalla kuuluisaa Camí de Cavalls -tietä noin kilometrin verran. Se alkaa Mirador de Sa Puntan näköalapaikalta.

Kävelyreitti ei ole lainkaan pitkä, sillä on osia, jotka on varustettu puisella kävelytiellä, eikä se ole kovin jyrkkä. Jos kuitenkin päätät tehdä sen keskellä päivää, älä unohda lippalakkia tai hattua ja pulloa raikasta vettä.

Miten päästä kohteeseen Cala Mitjana joukkovälineellä Bussi?

Koska Cala Mitjanasta on yhteys Cala Galdanaan Camí de Cavalls -tien kautta, pääset Cala Mitjanaan millä tahansa Cala Galdanassa pysähtyvällä bussilla. Linjat, aikataulut ja vuoroväli voivat muuttua sesonkiaikana verrattuna muuhun aikaan vuodesta, joten älä epäröi tutustua Menorcan julkisen liikenteen virallisiin verkkosivuihin.

Käy Cala Mitjanassa veneellä retkellä

Auringonlasku veneestä| © Loreta Pavoliene
Auringonlasku veneestä| © Loreta Pavoliene

Jos haluat mieluummin mennä suoraan mukavimpaan vaihtoehtoon käydä Cala Mitjanassa, suosittelen, että liityt johonkin niistä veneretkistä, jotka lähtevät päivittäin pitkin Menorcan etelärannikon poukamia.

Kaikki mukavuudet, ruoka laivalla ja runsaasti aikaa sukeltamiseen ja snorklaamiseen, lomailu on paljon korkealuokkaisempaa, kun risteilet Välimeren turkoosien vesien poukamien rannoilla. Cala Mitjana on yksi saaren suosituimmista poukamista, ja se sisältyy kaikkiin Menorcan eteläosan veneretkiin.

Tutustu Cala Mitjanaan veneellä

Mitä tehdä Cala Mitjanassa

Snorkkeli| © Channey
Snorkkeli| © Channey

Nauti rannasta, sen vesistä ja valkoisesta hiekasta. Missään baarissa tai rantabaarissa ei voi tanssia tai ottaa drinkkiä. Myöskään rantakatua ei ole: Cala Mitjana ja Cala Mitjaneta ovat täysin koskemattomia. Ne kutsuvat sinut uimaan, snorklaamaan ja nauttimaan vedenalaisesta elämästä, joten älä unohda aurinkovoidetta ja sateenvarjoa, jos aiot viettää siellä useita tunteja!

Paras aika vierailla Cala Mitjanassa

Cala Mitjanan turkoosit vedet| ©Voltumna, CC BY-SA 3.0 - Wikipedia
Cala Mitjanan turkoosit vedet| ©Voltumna, CC BY-SA 3.0 - Wikipedia

Jos haluat ottaa kaiken irti sen turkooseista vesistä, kannattaa viettää siellä ainakin yksi aamupäivä. Tietenkin sadat muutkin saarella vierailevat kävijät ajattelevat samoin kuin sinä, joten jos haluat välttää väkijoukkoja ja löytää parkkipaikan Cala Galdanan pysäköintialueelta, voit mennä sinne heti aamulla, noin kello 9.00.

Jos et halua herätä aikaisin lomalla (ymmärrän sinua täysin), on parasta saapua paikalle noin kello **13:00 tai 14:**00, jolloin osa uimareista alkaa lähteä lounaalle ja jättää vapaita paikkoja.

Toinen vaihtoehto on saapua myöhään iltapäivällä nauttimaan auringonlaskun väreistä. Et ehkä nauti uimisesta yhtä paljon, mutta rauhallisuus ja hiljaisuus tuohon aikaan päivästä antavat sille erityisen tunnelman.

Mitä palveluja Cala Mitjana tarjoaa?

Tahraton ranta| ©Matthew Valentino
Tahraton ranta| ©Matthew Valentino

Koska ranta on koskematon, siellä ei ole rantabaareja, ravintoloita, suihkuja tai lomakeskuksia. Ole varautunut ja ota kaikki tarvitsemasi mukaan reppuun, sillä tältä rannalta ei voi ostaa juomia tai ruokaa.

Mitä voit syödä Cala Mitjanassa?

Ruoka rannalla| ©J Torres
Ruoka rannalla| ©J Torres

Vain se, mitä olet tuonut mukanasi repussa tai kylmälaukussa. Ravintoloita, rantabaareja tai edes katukauppiaita ei löydy. Neuvoni on, että kanna repussasi ruokaa ja hyödynnä ranta-aika mahdollisimman hyvin. Jos haluat mennä ulos syömään, Cala Galdana on 20 minuutin kävelymatkan päässä, ja sieltä löydät kaikenlaisia supermarketteja, baareja ja ravintoloita.

Vieraile Cala Mitjanassa

Cala Mitjaneta| ©Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio - wikipedia
Cala Mitjaneta| ©Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio - wikipedia

Yksi Cala Mitjanan suurista nähtävyyksistä on sen pikkusisko Cala Mitjaneta, jonka kanssa se muodostaa valkoisten rantojen ja turkoosin veden muodostaman ryhmän, joka näyttää kuin Karibian postikortista. Cala Mitjaneta on nimensä mukaisesti pienempi kuin Cala Mitjana, ja siellä on yleensä vähemmän ihmisiä uimassa tai ottamassa aurinkoa, mutta se on silti vierailun arvoinen.

Se sijaitsee Cala Mitjanan oikealla puolella ja on vain lyhyen kävelymatkan päässä, joten kamera valmiiksi!