Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Menorcalla helmikuussa

Helmikuussa Menorcalla hyvästellään talvi perinteisillä karnevaalikulkueilla ja muilla tälle vuodenajalle tyypillisillä aktiviteeteilla, joita ei kannata jättää väliin.

Jhonfrank  Sánchez

Jhonfrank Sánchez

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Menorcalla helmikuussa

Menorca | ©Kaj Schmidt

Menorca elää ja voi hyvin, ja todisteena tästä ovat kaupungin lukuisat nähtävyydet ja aktiviteetit ympäri vuoden. Helmikuussa on kuitenkin kaksi tärkeää tapahtumaa: kylmät ilmat alkavat väistyä ja karnevaalit saapuvat. Tämän vuoksi saari värjäytyy väreihin, ja sitä juhlitaan paraateilla, pukukilpailuilla ja muilla kevättä enteilevillä aktiviteeteilla.

Saaren kulttuuritarjonta ei kuitenkaan lopu karnevaaleihin, sillä tarjolla on vielä muitakin aktiviteetteja. Tarjolla on retkiä Talayotic-kulttuurin arkeologisiin kohteisiin, seitsemän majakan reittiä ja opastettuja vierailuja Menorcan museoon.

Menorcan luonnon upeus ei kuitenkaan lakkaa hämmästyttämästä talvellakaan, minkä huomaat pian, kun kävelet Camí de Cavallsin varrella tai s'Albufera d'Es Graun luonnonpuistossa. Lue täältä kaikki, mitä Menorca tarjoaa helmikuussa!

1. Lähde jeeppiajelulle Camí de Cavallsia pitkin

Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives
Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives

Menorcalla helmikuun aikana saarella vierailevien matkailijoiden huomion keskipisteenä ovat historialliset, urheilulliset tai luontoa katselevat reitit, ja erityisesti yhdellä reitillä, Camí de Cavallsilla, yhdistyvät kaikki kolme vaihtoehtoa.

Camí de Cavalls on 185 kilometriä pitkä polku, joka kulkee koko saaren rannikkoa pitkin. Tämä laaja reitti on jaettu 20 etappiin, joista suurimmassa osassa voi patikoida, ratsastaa tai pyöräillä. Tosin hauskin tapa on osallistua yhdelle Menorcan jeeppisafareista.

Joissakin vaiheissa on kuitenkin myös ainutlaatuista viehätystä, kuten pääsy arkeologisiin kohteisiin tai poikkeuksellisen kauniisiin luontokohteisiin. Tämä on ehdottomasti retki, jota et unohda.

2. Laita luovuutesi koetukselle Mahónin naamiaisasu-kilpailussa

Ihmiset puvussa| ©Aleks Magnusson
Ihmiset puvussa| ©Aleks Magnusson

Toinen perinne, joka tekee Mahónin karnevaalien viettämisestä erityistä, on sen naamiaisasu-kilpailu, jossa osallistujille jaetaan erilaisia palkintoja. Jos pukeutuminen on sinun tapasi ilmaista luovuuttasi, älä missaa tilaisuutta osallistua tähän kilpailuun!

Mutta jos kuulut enemmän niihin, jotka nauttivat pukujen omaperäisyydestä sekoittuneena väkijoukkoon, sinua ilahduttaa tietää, että Mahónia pidetään saaren kosmopoliittisimpana kaupunkina. Voit tutustua Menorcan pääkaupunkiin paremmin yhdellä saaren opastetuista kierroksista.

Voit myös mennä Camestortesin vanavedessä, joka on yksi Menorcan karnevaalin ainutlaatuisimmista tavoista. Camestortes on suosittu hahmo, joka symboloi vanhaa vuotta ja talven kylmyyttä, minkä vuoksi menorcalaiset "hautaavat" hänet kevään lähestyessä, jotta elämä voi nousta uudelleen esiin.

Kaikista Menorcan paikoista, joissa tämä valvojaiset järjestetään, suosittelen Mahónin valvojaisia, sillä siellä Camestortesia edustaa ihminen eikä räsynukke, kuten muissa paikoissa.

Varaa kierros Mahónissa

3. Nauti comparsojen paraatista Mahónin karnevaaleissa

Mahonin karnevaalit| ©Gema Valencia
Mahonin karnevaalit| ©Gema Valencia

Yksi tärkeimmistä aktiviteeteista, joka erottaa Menorcan pääkaupungin Mahónin karnevaalit muualla saarella vietettävistä karnevaaleista, on sen upea seurueiden ja vaunujen paraati, joka varmasti kiehtoo sinua.

Paraatin aikana voit nähdä, kuinka erilaiset vaunut täyttävät Mahónin keskeiset kadut elävällä elämyksellä. Samalla nautit myös passacalles-musiikkiryhmien (soittokuntien ) musiikista ja visuaalisesta spektaakkelista, joka koostuu maalauksellisista jättiläisistä, valtavista tanssivista hahmoista, jotka näyttävät kuin suoraan sadusta.

Paraatireitti kulkee useiden kaupungin keskeisten katujen läpi, kunnes se päättyy Plaza de s'Planadalle. Siellä jaetaan palkintoja luovimmille vaunuille ja ryhmille, sekä suurille että pienille. Tämä ainutlaatuinen paraati on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä lasten kanssa Menorcalla.

4. Tutustu 7 majakan reittiin ja tee rentouttava veneretki

Punta Natin majakka| ©Josep Trepat Font
Punta Natin majakka| ©Josep Trepat Font

Jos kuulut niihin, jotka nauttivat luonnon ihmeiden pohtimisesta kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa, 7 majakan reitti Menorcalla helmikuussa on ihanteellinen kokemus sinulle. Tähän vuodenaikaan turisteja on huomattavasti vähemmän, joten voit viettää enemmän aikaa majakoiden huipulla, ottaa valokuvia tai ihailla maiseman kauneutta rauhassa.

Koska turisteja on vähemmän, sinulla on myös enemmän vapautta tarkkailla majakoiden sisätiloja. Jos sinulla ei kuitenkaan ole tarpeeksi aikaa nähdä niitä kaikkia, suosittelen käymään (ainakin) kahdessa erityisessä majakassa:

  • Cavallerian majakka, joka on paitsi valokuvauksellisesti myös historiallisesti kiinnostava, sillä ennen kuin majakka valmistui, sen nykyisin suojelemassa lahdessa tapahtui yli 700 haaksirikkoa.
  • Favàritxin majakka yllättää visuaalisella viehätyksellään - osittain sen värien vuoksi - ja sen tummalla kallioympäristöllä, joka muistuttaa kuun maisemaa.

Hyvä tapa tutustua Menorcan rannikkoon ja päästä sen majakoille on osallistua jollekin saaren veneretkistä. Tyyni meri ja auringonlaskut tähän vuodenaikaan antavat ainutlaatuisen perspektiivin Menorcan ja sen uskomattomien maisemien näkymiseen.

Varaa venematka Menorcan saarella

5. Vieraile Subaidan maatilalla ja tutustu, miten perinteistä Mahónin juustoa valmistetaan

Subaidan juustotehdas| ©TRAVEL2BALEARES
Subaidan juustotehdas| ©TRAVEL2BALEARES

Pois helmikuun leudoista lämpötiloista ja ylivertainen gastronominen matkailukokemus ovat kaksi asiaa, joita voit tehdä, jos vierailet Subaidan juustotilalla.

Saaren keskiosassa sijaitseva Subaida on kuuluisa perinteisen Mahón-Menorca-juuston tuotannosta, joka valmistetaan ikivanhojen reseptien mukaan.

Subaidassa voit kokeilla juustoja ilmaiseksi, sopia maistiaisia ja jopa nähdä, miten saarelle tyypillinen juusto valmistetaan. Älä missaa tätä tilaisuutta hemmotella makuaistiasi!

Varaa Mahonin juustonvalmistuskurssi

6. Matkusta ajassa taaksepäin saaren kaukaiseen menneisyyteen arkeologisten kohteiden kautta

Naveta des Tudons| ©Sole Perez
Naveta des Tudons| ©Sole Perez

Helmikuussa vielä talvinen ilmasto, mutta Välimeren tässä osassa ei ole yhtä lauhkea kuin mantereella, tekee vierailusta Talayotic-kulttuurin arkeologisiin kohteisiin loistavan vaihtoehdon. Jos olet siis intohimoinen historian ystävä, et voi jättää käyttämättä tilaisuutta osallistua tälle retkelle! Se on yksi parhaista asioista, joita Menorcalla voi tehdä.

Talayotic-kulttuurin uskotaan syntyneen Menorcalla vuosina 2000-1500 eaa. Tämän muinaisen sivilisaation tyypillisiä rakennelmia olivat navetat, valtavat kollektiiviset hautakammiot, jotka muistuttavat käänteistä venettä, ja talayotit, kartiomaiset vartiotornit. Tällaiset rakenteet on tehty suurista, suoraksi hakatuista kivistä.

Jos menet Menorcalle tutkimaan näitä mielenkiintoisia menneisyyden monumentteja, kannattaa muistaa, että saarelta on löydetty yli 300 talayotia. Koska ne ovat hajallaan eri puolilla Menorcaa, on hyvä tehdä valinta etukäteen, kun vierailee näissä kohteissa.

Suosittelen käymään (ainakin) kahdessa tämän kulttuurin tunnusomaisimmassa rakennelmassa: Naveta de Tudonsissa, joka on yllättävä kokonsa ja erinomaisen säilyneisyytensä vuoksi, ja San Agustínin talayotissa, jonka suureen sisäkammioon pääsee sisään ja pääsee näin tutustumaan läheltä muinaisen maailman erääseen kulmaan.

7. Vieraile S'Albufera d'Es Graun luonnonpuistossa

S'Albufera d'Es Graun luonnonpuisto| ©Nicolas G. Mertens
S'Albufera d'Es Graun luonnonpuisto| ©Nicolas G. Mertens

Talvinen sää korostaa S'Albufera d'Es Graun luonnonpuiston kauneutta, joten siellä kannattaa vierailla helmikuussa. Tämän yli 5 000 hehtaarin laajuisen vehreän suojelualueen eri ekosysteemeissä (kosteikot, sademetsät, dyynit, rannat ja kalliot), jotka muodostavat yhdessä täydellisen tasapainon.

Tämän kuukauden aikana puistossa voi patikoida, pyöräillä (tietyillä alueilla), tarkkailla lintuja ja jopa kalastaa ankeriasta. Mutta jos sinun juttusi on luonnon tarkkailu, puiston keskellä on näköalapaikka, josta avautuu upea näkymä laguunille, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

Puiston asianmukaista hoitoa varten on parasta käydä ensin Rodríguez Femeniasin vastaanottokeskuksessa. Siellä saat kaikki tarvitsemasi tiedot reiteistä, joita voit kulkea suojelualueella, sen biologisesta monimuotoisuudesta ja säännöistä, joita sinun on noudatettava suojelualueella ollessasi. Täältä löydät lisätietoja tästä puistosta.

8. Kiipeä Monte Torolle, Menorcan korkeimmalle kohdalle

Monte Torolla| ©Eduardo Ortín
Monte Torolla| ©Eduardo Ortín

Yksi aktiviteetti, jota ei kannata jättää väliin helmikuussa, on kiipeäminen Monte Toron (Menorcan korkein kohta, 348 metriä) huipulle ja horisontin näkeminen. Täältä käsin voit ihailla visuaalista spektaakkelia, joka syntyy, kun sumu, pilvet ja meri näyttävät sulautuvan yhteen kaukaisuudessa.

Tätä unenomaista maisemaa voi nähdä vain tähän aikaan vuodesta, joten haluat varmasti käyttää tilaisuutta hyväksenne ja kuvata sen ja ottaa tämän maagisen muiston mukaasi ikuisesti.

9. Tutustu saaren kulttuuriin Menorcan museossa

Menorcan museo| ©Tònia.Marti
Menorcan museo| ©Tònia.Marti

Vierailu Menorcan museossa helmikuussa on vaihtoehto, joka pitää sisällään odottamattomia yllätyksiä. Matalan sesongin aikana tämä laitos tarjoaa erilaisia oppimis- ja viihdetapahtumia, kuten keskusteluja, näyttelyitä ja konsertteja, herättääkseen matkailijoiden kiinnostuksen saaren kulttuuria ja historiaa kohtaan.

Mainitsin aiemmin, että tämä kuukausi on ihanteellinen Menorcan arkeologisiin kohteisiin tutustumiseen. Historiallinen kierroksesi on kuitenkin täydellinen vasta, kun olet vieraillut tässä museossa, sillä sieltä löydät kaikki tiedot, joita tarvitset ymmärtäessäsi todella Talayotic-sivilisaation maailmaa.

Jos olet historian ystävä, olet varmasti innostunut siitä, että museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia sekä perheille että sekaryhmille. Ja voit jopa järjestää museon henkilökunnan kanssa opastetun kierroksen Cornia Noun talajoottiasutukseen. Mikä olisikaan parempi tapa oppia menneisyydestä kuin asiantuntijalta, eikö totta?

10. Vieraile Xoriguerin ginitehtaalla, joka on Menorcan kotimaista giniä

Xoriguerin ginitehdas| ©E Peter
Xoriguerin ginitehdas| ©E Peter

Mahónissa sijaitseva Xoriguer Gin -tehdas on paikka, johon kannattaa mennä, jos haluat lämmitellä. Siellä voit ostaa matkamuistopullon ja saada myös selville, mikä erottaa menorcalaisen ginin muista.

Menorcalle ginin maku saapui englantilaisten mukana, jotka hallitsivat saarta 1700-luvulla. Paikalliset loivat kuitenkin pian omat reseptinsä, joissa käytettiin vanhoja tekniikoita, kuten juoman tislaamista puunuotiolla, mistä juoman ainutlaatuinen maku ja aromit johtuvat.

Liikkuminen Menorcalla helmikuussa

Ajaminen| ©Tobi
Ajaminen| ©Tobi

Helmikuussa on hiljainen sesonki, joten julkista liikennettä on yleensä vähän monissa Menorcan osissa, mikä voi olla ongelma liikkumisessa.

Jos aiot matkustaa Menorcalle tässä kuussa, suosittelen auton vuokraamista. Tämä onnistuu itse Mahonin lentoasemalla - joka on sitä paitsi saaren ainoa - joten sinun ei tarvitse kärsiä matkasuunnitelmasi viivästymisestä.

Menorcan sää helmikuussa

Iltapäivä Menorcalla| ©lhourahane
Iltapäivä Menorcalla| ©lhourahane

Menorcalla, kuten muuallakin Euroopassa, talvi kestää helmikuuhun ja jopa pidempään. Saaren maantieteellisen sijainnin ansiosta Välimerellä on kuitenkin lauhkeampi ja samalla miellyttävämpi ilmasto kuin muualla.

Helmikuun aikana Menorcan matalimmat lämpötilat ovat 8 °C ja korkeimmat 14 °C. Ilmastossa on kuitenkin paljon lämpimämpää kuin muualla. Jos siis aiot tehdä matkan saarelle tähän vuodenaikaan, on suositeltavaa ottaa mukaan lämpimiä vaatteita sekä kevyempiä vaatteita.

.